Of evet canım ya çok zormuş. Her sabah kıvranarak uyanıyor napcagmi bilemiyorum çok üzülüyorum artık kendisi yapsın kakasini noluurrOoyy canım benim 10 gün çok fazla değil mi ya nasil dayansin yavrum
Benimki her gün kakasini yapiyo canim ama benim yardımım olmadan değil.
Bezini actıgım zaman dolu görmüyorum masaj yapinca yapabiliyo. Gazını yukardan nerdeyse hiç cıkaramıyor. Emerken en büyük sıkıntımız da o.
Birkaç defa emdikten sonra kızarıp bozarmaya basliyo memeyi almak istemeyince anlıyorum gazı olduğunu omzuma aliyorum yüzüstü yatiriyorum ama yukardan cikmiyo.
Sonra da aç oldugu için ağlamaya basliyo emmek istiyor.
Bu defa tekrar gaz sıkıntısı derken bide aralarda uyuyup kalıncaa iki saatte karnımızı doyuramiyoruz.
Yahu kızlar doktorum serum fizyolojik ve otri bebe ikilisini önerdi ama geçmiyor bu lanet burun tıkanıklığı zamanla geçermiş ne kadar zamanla yok mudur bunun çözümü ... Emme de problem yok ağzı kapalı uyuyor aba tıs tıs burnundan ses geliyor gören bu çocukta sümük var Dio halbuki görünen bişey yok ... Neyse Rabbim yardımcımız olsun
Cnm benim kızımda da vardı çoktu doktor yenidogan sivilcesi geçer kendiliginden dedi şimdi ara ara çıkıyo kayboluyo..ama yine de bi danis doktoruna göster..Kizlar daha onceden konusuldumu bilmiyorum ama bebegimin yuzunde sivilceler olustu.opmekten yada cok ortmekten olur dedi doktoru. Internetten baktim yun yada deterjen alerjisi olabiliyormus. Hepsini kestim 1 hafta oldu baya sindiler ama hala pütür pütür yuzu.emiyo ama mama takviyeside aliyor. Yuzune geliyolar bazen mamasida sutumde.bi onerisi olan varmi acaba. Cok uzuluyorum bebegim icin. Yuzu kotu gorunuyo. Icim parcalaniyo resmen.
Canim valla ben mama takviyesi veriyorum once sonra mememde uyutuyorum iyice. Memeden alinca aninda uyaniyo ama karni tok aglamiyo ben o arada is yapiyom ya da uyuyorum.bizim yarin kirkimiz cikiyo dun farkettimki oglum emzikle uyuyacak evde emzik vardi daha once almadi ama simdi aliyo. Emzigi verip ayagimda salladim uyudu hemde 3 saat araliksiz.birde nasil yapiyo bilmiyom ama babamiz kucagiinda uyuttuyo ama her zaman ilgilenmek zor geliyo.
Bizim 30 gün kontrolünde 1300 gr almıştı Dr da gayet iyi dedi bakalım 2. Ay nası olcak umarım yine iyidir kilo alımı çünkü sürekli yalaniyo ama doğduğundan beri oyle bence doymadığından degil..suan 46 günlüğüz. .
slmlar yarın bizimde kırkımız cıkıyor...memeyı yeni aldığından bahsetmişsiniz..bende hala deniyorum ama almadımı umudumu kaybetmek uzereyken sizin yazınızı okudum demek kırktan sonrada alan alıyormuş :)))))))
Cnm benim kızımda da vardı çoktu doktor yenidogan sivilcesi geçer kendiliginden dedi şimdi ara ara çıkıyo kayboluyo..ama yine de bi danis doktoruna göster..
Of kızım 1 saattir göğsümde uyuyo bırakıyorum uyaniyo emzik verdim sizi okuyunca attı zorladım baya ağladı şimdi yine memede yız sabahtan beri de uyumadiCanim ben zaten cok emzik taraftari degildim.ilk zamanlar emiyo 1 saat kadar bakiniyo sonrada 2 saat agliyodu. Iste o donemde verdim hep ama agzinda atti durdu emzigi.sonrada o donemi duzene girdi.kucaga falan aldim.bi haftadir battaniyesini eldivenini emiyodu mamayi kasikla veriyorum kasigi bile yakalayip vakumluyodu.cumartesi gecesi aglama nobetine girdi sadece memede susuyo verdim emzigi uyudu iki gundur emzikle uyutuyorum ama cokta basarili degilim.en azindan aglamiyo
Of kızım 1 saattir göğsümde uyuyo bırakıyorum uyaniyo emzik verdim sizi okuyunca attı zorladım baya ağladı şimdi yine memede yız sabahtan beri de uyumadi
Çok yoruldum...
Off benimkiler de yaniyo yaniyo kıpkırmızı oldular..hep böyle olsa tabiki çok zor olur ama arada takiliyo benim kız..gece doluyo süt 3-4 saat emmeyi nce mutlu oluyorum ama bole saatte ya da sürekli emince boş gibi oluyo goguslerim ben de tereddüt ediyorum Arada sikiyorum acaba bitti mi sut die geliyo fiskirmasa da:/İste benimki de aynen oyle bu sefer de meme ucum aciyor ve asil aciktigi zaman sut cok olmuyor bu sefer
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizlar daha onceden konusuldumu bilmiyorum ama bebegimin yuzunde sivilceler olustu.opmekten yada cok ortmekten olur dedi doktoru. Internetten baktim yun yada deterjen alerjisi olabiliyormus. Hepsini kestim 1 hafta oldu baya sindiler ama hala pütür pütür yuzu.emiyo ama mama takviyeside aliyor. Yuzune geliyolar bazen mamasida sutumde.bi onerisi olan varmi acaba. Cok uzuluyorum bebegim icin. Yuzu kotu gorunuyo. Icim parcalaniyo resmen.
Off benimkiler de yaniyo yaniyo kıpkırmızı oldular..hep böyle olsa tabiki çok zor olur ama arada takiliyo benim kız..gece doluyo süt 3-4 saat emmeyi nce mutlu oluyorum ama bole saatte ya da sürekli emince boş gibi oluyo goguslerim ben de tereddüt ediyorum Arada sikiyorum acaba bitti mi sut die geliyo fiskirmasa da:/
Bıraktı yavrum komposto iciyorum ben de sömürdü bitirdi beni:)
Gün içinde çok sıkıntılı değil ama sabaha karşı çok ağlıyor ne Denediysem yapamadı kaç gundur Dr da normal deyince bekliyoruz çaresiz napalım fitil vercem artık ben de..Ilk zamanda az az cikan hemen gecenler yenidogan sivilcesi onlar bizde de oldu ama ara ara dedigin gb putur putur oluyor genelde opuldugunde..
Anne sutu zarar vermez bildigim annem ben sizin yuzune surerdim diyor :) Mamadan sonra ilik suyla sil istersen temiz tutmaya calis,yaklasanada alerjisi var deyiver..
Porsuk oldugundada dinlenerek emiyor dinlendigi arada sut geliyor merak etme,gece cok olmasinin sebebi uyudugumuz icin..gunduzde o uyudugunda uyumayi dene canim..
Siz nasil duruyorsunuz kakasini yapmadiginda yaa bugun 1 kere yapti sdece ve yaklasik 1 saattir agliyor ikina ikina bir hal oldu bogazi garip sesi degisti,ilacinida vermistim bugun masajda yaptm 2 kez karnina ayaklarina bi zeytinyagiyla sabah bide az once corek otu yagiyla..valla pes..
Azicik yaptida biraz rahtladi memede dinleniyor..
Of kızım 1 saattir göğsümde uyuyo bırakıyorum uyaniyo emzik verdim sizi okuyunca attı zorladım baya ağladı şimdi yine memede yız sabahtan beri de uyumadi
Çok yoruldum...
Ilk zamanda az az cikan hemen gecenler yenidogan sivilcesi onlar bizde de oldu ama ara ara dedigin gb putur putur oluyor genelde opuldugunde..
Anne sutu zarar vermez bildigim annem ben sizin yuzune surerdim diyor :) Mamadan sonra ilik suyla sil istersen temiz tutmaya calis,yaklasanada alerjisi var deyiver..
Porsuk oldugundada dinlenerek emiyor dinlendigi arada sut geliyor merak etme,gece cok olmasinin sebebi uyudugumuz icin..gunduzde o uyudugunda uyumayi dene canim..
Siz nasil duruyorsunuz kakasini yapmadiginda yaa bugun 1 kere yapti sdece ve yaklasik 1 saattir agliyor ikina ikina bir hal oldu bogazi garip sesi degisti,ilacinida vermistim bugun masajda yaptm 2 kez karnina ayaklarina bi zeytinyagiyla sabah bide az once corek otu yagiyla..valla pes..
Azicik yaptida biraz rahtladi memede dinleniyor..
Kahvaltidan sonraki ilk yemegimi simdi yedim..
Yaklasik 12 saat sonra..
Kahvaltiyi da küçük hanım memedeyken yapmistim.
O beni emiyo, ben depoyu fulluyorum napiyim:)
Allahtan günde 3- 4 llitre su iciyorum bulduğum meyveleri agzima atiyorum da süt oluyo bi şekilde çok şükür..
Siz siz olun etrafinizda yeni dogum yapmis ve hemen yalniz kalmis eşiniz dostunuz komşumuz varsa bi tabak da olsa yemek götürün..
Arada gidin yoklayin, değer verdiğinizi, yalniz olmadigini hissettirin..
İnsan yalniz olunca yemegi bile olsa, onu isitip hazirlayip yemeye firsat bulamiyo tek basinayken.
Biri olsa bebegin yatagini bile sallasa öyle hayra girer ki diyosunuz..
Yaptigim yemekleri 3-4 gun yetcek kadar yapiyorum ki anca oyle idare ediyorum..
Allah bu günümüzü aratmasin ne diyelim..
Hepsi acı da olsa birer tecrübe oluyo artık..
Benim komsum benden 3 ay once dogum yapmisti. Ben ona evde kek yapip goturuyordum. Yemek goturuyordum. Bi cocugu dahA var gelip bende oynuyordu butun gun. Ben dogum yaptim kendisi 40 gun sonra kapimi caldi hic bisey getirmedi yemek olarak 1 2 kere telefon etti o kadar. Oysaki bebegi buyumustu gece sabaha kadar uyuyor rahatim diyordu. Kendine yaptigi yemekten 1 tas bile getirmedi. Allah razi olsun nasil bir komsu oldugunu gosterdi bana :)
Gün içinde çok sıkıntılı değil ama sabaha karşı çok ağlıyor ne Denediysem yapamadı kaç gundur Dr da normal deyince bekliyoruz çaresiz napalım fitil vercem artık ben de..
Ben bu alarjisi var olayini sevdim.iyi fikirmis valla.bugun 40 cikti gelen giden cok olur.sivilceler tamamen gecermiki.bebek cildi gibi degil bebegim
Kahvaltidan sonraki ilk yemegimi simdi yedim..
Yaklasik 12 saat sonra..
Kahvaltiyi da küçük hanım memedeyken yapmistim.
O beni emiyo, ben depoyu fulluyorum napiyim:)
Allahtan günde 3- 4 llitre su iciyorum bulduğum meyveleri agzima atiyorum da süt oluyo bi şekilde çok şükür..
Siz siz olun etrafinizda yeni dogum yapmis ve hemen yalniz kalmis eşiniz dostunuz komşumuz varsa bi tabak da olsa yemek götürün..
Arada gidin yoklayin, değer verdiğinizi, yalniz olmadigini hissettirin..
İnsan yalniz olunca yemegi bile olsa, onu isitip hazirlayip yemeye firsat bulamiyo tek basinayken.
Biri olsa bebegin yatagini bile sallasa öyle hayra girer ki diyosunuz..
Yaptigim yemekleri 3-4 gun yetcek kadar yapiyorum ki anca oyle idare ediyorum..
Allah bu günümüzü aratmasin ne diyelim..
Hepsi acı da olsa birer tecrübe oluyo artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?