Bebek hasta diye biraz ilgilendim diye büyük oğlan yine çıldırdı off ya tamda düzelmıişti kabullenmişti birde onun çılgınlıklarıyla uğraşıyorum evdeki durumu zaten biliyorsunuz malum kayınvalidem kayınpederim bana yerleşti sinirlerim harap. İşe başlamama az kaldı hala bir düzen kuramadım zaten kayınvalidem çocuk bakımındanda hiç anlamıyor ne temizlik ne yemek hiç bişey yapmıyor hatta inanmayacaksınız ama sadece eşimin sevdiği yöresel şeyler yapıyor banada sen kendine birşeyler yaparsın diyor çoğu defa Kuzeyi annemden almaya gelince annemde yiyorum yemeğimi. Hunileri taktım geziyorum bu ara bakalım allah sonumuzu hayır etsin. Ben bebeği nasıl emanet edicem kayınvalideme kara kara düşünüyorum. Kuzey okula başlayana kadar çarem de yok malesef.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar kayınvalidem geldi çıldırmak üzereyim,geldiginden beri hep eleştiri hep eleştiri,geldigiden beri dedigime bakmayın daha dün geldi ve ne zaman gidecek kimbilir.bebeğim emdikten sonra kusuyor aksilik o geldginden beri biraz da fazlalaştı kusması,sütm kötü sütmüş ondan kusuyormus,cicibebe vermeliymişim,doymuyormus,sık sık emdigi için sütüm de yetmiyormus cünkü,küçücükmüş. daha 1,5 aylık bebeğim,1. ay kontrolünde 4570 kiloydu gelişimi gayet iyi yani. yediğim her yemegin suyundan biraz agzına vermem gerekiyormus,yemek yedim mi sen geldginden beri diyecegim ama denmiyor işte, hbir kap yemek yapmadı annemin dün gderken yaptıgı yemekleri yediler. bir de dün,yani geldigi ilk gün gce 11 e kadar onu görmeye gelen akrabalarını cektim,bebegim hzursuzlandı haliyle kalabalktan,gazdandır dedim,ona da çare buldu sag olsun fitil sokun gecer dedi,ilaç kullanıyoruzz kökten gecmemesi normalmiş dedim,jilet attırsanız geçer kötü kan akar dedi.bir de diger gelinlerini öve öve bitiremedi,çık git onlara diyecek oldum ama diyemedim işte,ha bebeğin banyo yapılacagı günler de cabası haftanın belirli günleri serbestmiş diger günler ugursuzlukmus,kırkı cıkmadan pazar günü banyo yaptırdıgım için böyle aglıyormus.
kızlar çıldırmak üzereyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,dün gece aglamaktan helak oldum
tek istedigim eşimin bu saçmalaıkları görüp bir dur demesi,onu yapmasa bile en azından sabret demesi.
daha aklıma gelenler bunlar br günün özeti yani,bebegmi kucagımdan indirmiorum saçma birşey yapmasın diye ,tüm düzenimiz bozuldu,annem 45 gün yanımdaydı kıymetini bilememişim annemin.
Kahvaltidan sonraki ilk yemegimi simdi yedim..
Yaklasik 12 saat sonra..
Kahvaltiyi da küçük hanım memedeyken yapmistim.
O beni emiyo, ben depoyu fulluyorum napiyim:)
Allahtan günde 3- 4 llitre su iciyorum bulduğum meyveleri agzima atiyorum da süt oluyo bi şekilde çok şükür..
Siz siz olun etrafinizda yeni dogum yapmis ve hemen yalniz kalmis eşiniz dostunuz komşumuz varsa bi tabak da olsa yemek götürün..
Arada gidin yoklayin, değer verdiğinizi, yalniz olmadigini hissettirin..
İnsan yalniz olunca yemegi bile olsa, onu isitip hazirlayip yemeye firsat bulamiyo tek basinayken.
Biri olsa bebegin yatagini bile sallasa öyle hayra girer ki diyosunuz..
Yaptigim yemekleri 3-4 gun yetcek kadar yapiyorum ki anca oyle idare ediyorum..
Allah bu günümüzü aratmasin ne diyelim..
Hepsi acı da olsa birer tecrübe oluyo artık..
O doktoru sadece 5 gun bekletmek geldi icimden!!!
Cani ne ki su kadarcik cocugun yaa..
Kiyamam
Bi sebebi vardir mutlaka,o azaldiginda ya da olmadiginda gecer bence..
Bebegi neden operler hatta o isaret parmaklarini yanagina nedenn dokundururlar anlamis degilim..
kızlar kayınvalidem geldi çıldırmak üzereyim,geldiginden beri hep eleştiri hep eleştiri,geldigiden beri dedigime bakmayın daha dün geldi ve ne zaman gidecek kimbilir.bebeğim emdikten sonra kusuyor aksilik o geldginden beri biraz da fazlalaştı kusması,sütm kötü sütmüş ondan kusuyormus,cicibebe vermeliymişim,doymuyormus,sık sık emdigi için sütüm de yetmiyormus cünkü,küçücükmüş. daha 1,5 aylık bebeğim,1. ay kontrolünde 4570 kiloydu gelişimi gayet iyi yani. yediğim her yemegin suyundan biraz agzına vermem gerekiyormus,yemek yedim mi sen geldginden beri diyecegim ama denmiyor işte, hbir kap yemek yapmadı annemin dün gderken yaptıgı yemekleri yediler. bir de dün,yani geldigi ilk gün gce 11 e kadar onu görmeye gelen akrabalarını cektim,bebegim hzursuzlandı haliyle kalabalktan,gazdandır dedim,ona da çare buldu sag olsun fitil sokun gecer dedi,ilaç kullanıyoruzz kökten gecmemesi normalmiş dedim,jilet attırsanız geçer kötü kan akar dedi.bir de diger gelinlerini öve öve bitiremedi,çık git onlara diyecek oldum ama diyemedim işte,ha bebeğin banyo yapılacagı günler de cabası haftanın belirli günleri serbestmiş diger günler ugursuzlukmus,kırkı cıkmadan pazar günü banyo yaptırdıgım için böyle aglıyormus.
kızlar çıldırmak üzereyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,dün gece aglamaktan helak oldum
tek istedigim eşimin bu saçmalaıkları görüp bir dur demesi,onu yapmasa bile en azından sabret demesi.
daha aklıma gelenler bunlar br günün özeti yani,bebegmi kucagımdan indirmiorum saçma birşey yapmasın diye ,tüm düzenimiz bozuldu,annem 45 gün yanımdaydı kıymetini bilememişim annemin.
Derin dondurucum doldu :) bundan sonra sagdiklarimi vermek isterim yerim kalmadi :)
Kan sonuçları çıktı crp si normal. Ama burnu tıkalı balgamı var onlar için ilaç verdi doktor. Üç gün sonra kontrole geleceğiz tekrardan.
İşte bu yüzden, deneyim ve bilgilerini çok güzel aktarıyorsun. bi blog açıp düzenli yazılar yazabilsen dediğin gibi belkide bi çok emziren ve lohusa anneye ulaşıp yardımcı olabilirsin.. Burda çok kişiye yardımcı oldun neden daha çok kişiye ulaşıp onlarıda mutlu etmeyesin :))
Ne güzel baya toparlamışsınız darısı başımıza inşallahh :)
güldürdün beni valla :)))
Oyy kıyamam yavrum benim ;(( çok geçmiş olsun annesi, een acilinden şifalar miniğimize..
Noluyo bu kuzulara yaa( çok geçmiş olsun canım, kendinde hata arayıp mahvetme kendinide hepsi hasta oluyor düzelecek bi an önce dualarım sizinle..
Aynen canım :) benim iki kız bi erkek kardeşim var. Dayısı büyük oğlumla oynuyor kızlar beeği pışpışlıyor bizi yediriyolar bulaşıkları topluyolar beni iki çocukla çarşıya çıkardılar baktılar bize. Çok rahattı ama ben stres ve paniğe alışmışm bi tadını çıkramıyom
cok guzel yazmissin cok hayatim.... ama ben biraz fesatim e azindan kendimin kotu huylarini biliorum bu da bisidir... yani venim bu halimde yanimda olmayan kimseye bu saatten sonra eywallahim olmaz cok bencilimdir affetmem..... bu demek oluo ki etrafimda bir insan kalmicak olsun saglik olsun....bakin ne anlatcam hak werceniz..
gecen halam geldi daha girerkende odaya " bana sakin kizi almayi kucaginiza deme kucagi alisirsa alissin anasi gezdirsin dursun ne isi war " dedi we dantelli ustune cocugu yatirdi izi cikcak sueatina icim gitti kucagina otuetmaya falan kalkio kalcasini cikartcak cocugun neyse sonra bi 40 ucurmaya gittiimiz yerde karsilastik duru aglio du ben yetisene kadar bu kucagina aldi sustu duru " ay bu walla kucagi alismis yandiniz " dedi g... kina yak dememek icin tirnaklarim elime girdi yanii...ben sewrken bile yattigi yerde sewiom alt acma gaz cikarma emzirme disinda jkoca gun cocugu kucagima almiorum bian kucagi alininca sustu...kaldiki ben yetissem almazdim egilir yanina konusur emzgibni werir cok zor da kalmazsam almiom...
yani bu iste bi kap yemegi birak zeytin ekmekte yerim bari kostek olmayin be lanet olasicalar anneede herkesede okadar kizginim ki tam ustune actin konuyu....ben sutten kesilirim yakinda deme di demeyin...
Bebeği yıkadıktan sonra ayağından tutup silkeleyince noluyo biri bana anlatabilir mi suyunumu süzdürüyo napıyo bu kaynana anlayamadım yapma dedikçe inatlaşıyo ya
Yarım saat önce fitili verdim kızım ikina ikina 2 bezi doldurdu yavrum çok zorlandi yoruldu öyle çok yaptıki tabii Bi haftanın kakası nolcakbi dahaki sefere kendisi yapar umarım
Kızlar eşimle aramız acayip bozuk dün çok fena kavga ettik ne yazıkki içimdeki herşeyi bir avazda adama kustum ayların birikmişliğini nemi oldu çok fena oldu tabi. Ben anlayışsız çok fesat ve kötü oldum onun gözünde bu durumda bile nasıl davranıyormuşum allah benim ailemin başına böyle bişey getirse ne olurmuş hasta olan benim abim olsaymış fikan felan.
Neticede çok kötüyüz çok. Ayrılmayı bile düşünmeye başladım ciddi ciddi.
Bizi bu hale getirene kadar uğraştılar ya anlayışsızlar ne olacak.
Yarım saat önce fitili verdim kızım ikina ikina 2 bezi doldurdu yavrum çok zorlandi yoruldu öyle çok yaptıki tabii Bi haftanın kakası nolcakbi dahaki sefere kendisi yapar umarım
Dun kalca cikigi kontrolumuzu yaptirdik.
Coooook sukur her sey yolunda :)
Bi de ben bu teyzelerden cok sıkıldım...
Hastanede beklerken kizim kucagimdaydi. Yanima yanasti bi teyze. Cocuk üşümüş, saclari diken diken olmusmus usumekten. Kocanin elindeki şalını al da cocugu ört dedi bana :)
Komsu teyzem de takti bize. Annemle ben bu cocugu kucaga alistirmisiz oyle diyo. Sanki 24 saat benim evimde de goruyo.
Baska bi teyze de sanciya takmis. Cocugum gik dese, baaaaak ben diyorum sancisi var bunun deyip duruyo.
Bi digeri de kizim aglamaya basladi mi ac bu cocuk, kizim annen sana mama vermedi mi ac mi birakti seni demeye basliyo... Vs vs vs...
Ya Sabır ! :))
Canım fiilin ismi nedir bugün bizim 9. Günümüz ve sikintilaniyoruz çok fazla.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?