Cocugunla ilgilenebilmene gercekten cok imrendimmaalesef bizim evde hersey ustuste geldi. Daha once bahsetmistim zor dogum aglayan bir bebek isten cikmis hasta bir es ilgi isteyen buyuk kizim zaman zaman kimse gormeden gizli gizli agliyorum en cokta bu aralar buyuk kizima bagirirken buluyorum kendimi ona uzuluyorum. Kayinvalide desen onunlada kapistim. Esim ise girdi 1000 liraya calisilirmi diye aklina girdi esim isten cikti. Cocuk gibi oldu zaten kim ne derse onu yapiyor. Kendi annem sagolsun geliyor mutfak masrafini karsiliyor bebekle ilgileniyor ama oda rahatsiz seker tansiyon kalp hersey var. Ustune bide solunum yolu enfeksiyonu olmus atlatamadi bi turlu 25 gune yaklasti oda yanimda yok. Cevremdeki herkesin ilgiye ihtiyaci var ve tek basima ilgilenmek zorundayim. Allahim bugunleri cabuk atlatalim guc ver diye dua etmekten baska carem yok maalesef.
Ah kizlar soyleyemem derdimi kimm see ler eeeee
die sarki mirildanarak yaziorum ;))
once kendi ruhumdan geceni anlatim ewet henuz cok erken emzirmeye calisiorum birbirimizi yeni taniyoruz terbiye acisindan annenin yetistirmesi tarafiyim sonra biraz ana kiz gezip tozmali planlarim war ve daha gercekten cok kucuk....
ammma akrabamizin elemani isten cikti tamamen hakim olmadigim bi sektor olsada pc basinda her isi yapabilcek guvenim war kendime....welhasil onlarda beni tanidigi ve hazirliksiz isten cikartildigimi calosmak istedigimi bildikleri icin is teklif ettiler....
esim : normal calisan anneler bile cocuguna bakmaya 6 ay izin aliyor sen nasil birakmaktan bahsediosun ben elimden geldigince hic bisiyi eksik etmemege calisiyorum niye uzuosun beni bu cocugun annesine babasina ihtiyaci war daha hadi 2 yasinda fala olsa anlarim 2 aylik bile degil bu cocuk daha dedi..
annem : ben bakamam walla dedi onun mama saati ek gida saati vb bidunya seyi olucak ayrica zeytin zmani 2 ay yokuz koydeyiz senbuyut kizim cocugunu biraz buyuk olsaydi belki dedi...
ewet herkes kendince hakli ve bendee hak wermekteyim hepsine ama annemin israrla bakamam demesi gucume gitti..erkek kardesiminkine bakarsan da ben seni asla affetmem o gelinden de cocugundan da nefret ettirirsin beni die de eklemeyi unutmadim tabiki... anlicaginiz herkes hakli fakat bombos buro yepyeni masa gayet guzel maas suan ilac gibi gelicekti bize..allah buyuk demegi ogrendim diorum ama icim icimi yior allahim hayirli yollara soksun benide sizleride))
Bız de kızımızı kımselere veremıyoruz ınan. Babası o konuları acar acmaz agzını burnunu kırarım o adamın dılan dıyor. Yahu dur Demır de yatın bırgun bır kız sevse agzını burnunu mu kırsınlar demeye fırsat kalmadan cıkıp gıdıyor odadan:)
Canım o senın guzellıgın cok tesekkur ederım. Iyı kı varsınız vallahı benım enerjı ve moral depomsunuz. Buarada Demır'de de ufak tefek durumlar basladı kardesle ılgılı olabılır. Cok ıcıne atan bır cocuk sanırım mutsuz bıraz buaralar. Okuluna gıdıp öğretmenleri ve psikolog var onunla konustum ama daha da kötu oldum... Yaz okuluna gıdıp gıtmeyecegını de artık bılmıyorum....Uzun uzun yazamadım ama keske senle konusup dertlesebılseydık bu konuda. Bugun cok uzgunum Demır ile ilgili olarak.
Ben de esimle dalga geciyorum sen de koca kafaymissin annen oyle diyo kizim sana cekmis, minicik burnu ve kulaklari da bana cekmis diyorum :)
Rota virusu asisiyla ilgili hicbi sey demedi hemsire bize...
Cocugunla ilgilenebilmene gercekten cok imrendimmaalesef bizim evde hersey ustuste geldi. Daha once bahsetmistim zor dogum aglayan bir bebek isten cikmis hasta bir es ilgi isteyen buyuk kizim zaman zaman kimse gormeden gizli gizli agliyorum en cokta bu aralar buyuk kizima bagirirken buluyorum kendimi ona uzuluyorum. Kayinvalide desen onunlada kapistim. Esim ise girdi 1000 liraya calisilirmi diye aklina girdi esim isten cikti. Cocuk gibi oldu zaten kim ne derse onu yapiyor. Kendi annem sagolsun geliyor mutfak masrafini karsiliyor bebekle ilgileniyor ama oda rahatsiz seker tansiyon kalp hersey var. Ustune bide solunum yolu enfeksiyonu olmus atlatamadi bi turlu 25 gune yaklasti oda yanimda yok. Cevremdeki herkesin ilgiye ihtiyaci var ve tek basima ilgilenmek zorundayim. Allahim bugunleri cabuk atlatalim guc ver diye dua etmekten baska carem yok maalesef.
calisirken hamile kalirsam ucretsiz izinede cikarim ama1 yil ben bakarim cocuguma derdim..... oyuzden sanirim bende kararsiz kalir ve en azindan 6 ay daha gelemem diyebilirdim.... ama iste canikom insan biraz ilgi biraz dusunulmek falan filan iste anladin sen....)
Üzülme canım
İçinin gitmesini anlıyorum ama bakacak kimse yok madem Duru ya senın bakman en dogrusu
Biraz dişini sık, bıraz buyudugu zaman tekrar ıyı bır ıs cıkacak göreceksın Duru'nun kısmetıne:)
Bir arkadasimiz var oglu oldu onunda saka yapardi dünür diye gulerdik,Sezen oldu,esim Nergis selam soyle dünürüme diye soyledi dedi,aleykumselam ama biz onunla dünür olamayiz vermem ben kizimi dedim :))
Inanilmaz bir duyguymus..
Ben esimle konusurdum soyle olacak boyle olacak fln diye ama simdi bende fena oldum :)))
Demir icin cok uzuldum,onun icin degil daha dogrusu yasadiklarinin yukunu kabullenisine..
Anasinin oglu diye gecirdim ama icimden..
Tipki sen bence Demir,cok guclu bir cocuk ve cok dikkatli..
Sen anlattikca hayal ediyorum takdir edersin ki Sezenle ki bizim daha gidecek cok yolumuz var ama ben bile huzunlenip kaliyorum okudukca..
Demir'in yuku hafifletilmeli,her ne kadar buyukte olsa abi de olsa o bir cocuk..Daha anasinin kuzusu..Simdiden buyuk bir adam gb olaylara hakim olmaya calismasi onu cok yoruyordur..
Sen yine tum guzelliginle bu isin altindan kalkacaksin tabii :)
Dilerim en hasarsiz sekilde atlatirsiniz..
Olsun baba ya bi yeri ona benziyor diye seviniyordur :))))
Beni doktorumuz bilgilendirmisti saglik ocagindaki ebemizlede konustuk..Bir sor istersen..
Allah yardimcin olsunguc kuvvet sabir versin..
Tabii :)
Olsun olsun hadi biz simartiriz senii :)))
amin canim insaalh cunku calismak zorunda olduum da apacik ortada ew kira bisuru borc ah ah herkes de ayni dertler iste....allahim cocuklarimizin rizkini wersi n de sukur ettikce cogalir belki
Dunku yazdiklarimdan sonra bana destek olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim. Aksam bebek erken uyudu. Buyuk kizima gittim sut yaptim sut icerken parmakla oynamaya bayilir. Parmagimla oynadi. Sonra beni bi aglama tuttu.kizim anne neden agliyorsun yoksa bana kizdigin bana vurdugun icinmi dedi. Evet dedim sana boyle davrandigim icin cok uzuluyorum.anne sana bisey diyeyimmi dedi de dedim cocuklar bagirarak cani acitilarak buyutulmez dedi. Kahroldum sarildim agladim agladim optum kokladim kuzumu. Anne aglama onemli degil bi daha yapmazsin dedi oda bana sarıldı. Sonra uyumusuz yanyana. Mahvoldum aksam ben kizima nasil davraniyorum dedim. Uzerimdeki yuklerin hirsini ondan cikariyormusum farketmeden. Bundan sonra kizima oyle davranmayacagim. Cok pismanim
Dunku yazdiklarimdan sonra bana destek olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim. Aksam bebek erken uyudu. Buyuk kizima gittim sut yaptim sut icerken parmakla oynamaya bayilir. Parmagimla oynadi. Sonra beni bi aglama tuttu.kizim anne neden agliyorsun yoksa bana kizdigin bana vurdugun icinmi dedi. Evet dedim sana boyle davrandigim icin cok uzuluyorum.anne sana bisey diyeyimmi dedi de dedim cocuklar bagirarak cani acitilarak buyutulmez dedi. Kahroldum sarildim agladim agladim optum kokladim kuzumu. Anne aglama onemli degil bi daha yapmazsin dedi oda bana sarıldı. Sonra uyumusuz yanyana. Mahvoldum aksam ben kizima nasil davraniyorum dedim. Uzerimdeki yuklerin hirsini ondan cikariyormusum farketmeden. Bundan sonra kizima oyle davranmayacagim. Cok pismanim
Buarada araba kullanıyor musun bılmıyorum ama Ayaz ya da Kuzey'i alıp bu taraflara yolun düşerse gelsenize bana... Ayaz'ı alırsan Deren'le pusetlere koyar parklarda gezdiririz. Kuzey ile gelirsen Demir 'le oyun parkına götürürüz. İkisiyle tekbasına simdi gelmen zor olur tahminimce... Bol bol dertlesırız sanırım
Albümee kızlarrr iki boncuk resmi varr:))
Bitmiyor dertler bitmiyooooorrr. Ben bittim ama.
Ayazı sünnet için doktora muayeneye götürdüm elle muayenede fıtıktan şüphelendi ultrason çektirdik iki tarafındada fıtık varmış ameliyat önerdi ürolog. Pazartesi cocuk cerrahından randevu aldık oda muayene edecek bakalım ne diyecek. Sünnet için gitmesek haberimizde olmayacaktı çocuğunda bir sıkıntısı yoktu. Çok moralim bozuldu.
Gözlerindeki çapaklanma için göz doktorunada gösterdim gitmişken mikrop kapmış damla verdi.
Annemde evdekilere kötü davranma beddua alma diyor nerden neye bağladı konuyu kendimi beter hissettirdi. Sanırım çok kötülük yapıyorum allah cezamı veriyor. Çocuk doğdu doğalı hastanelerden çıkamadık birde ameliyat derlerse ne yaparım işe de başlıcam çok moralim bozuk çok.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım işin kötü tarafı Demir hiç kavga etmiyor, yaşından beklenen hiçbir davranışı yapmıyor. Hatta örneğin onla en sevdiği şey olan puzzle yaparken Deren ağlıyorsa, anne Kardeşim ağlıyor gitmeyecek misin? diyor. Hayır oğlum şuan oynuyoruz diyince (ona yaranmak için:) ama süt istiyor olabilir git annecim diyor. Deren'e ya da bana acil durumda birşey lazım olursa önce o koşup getiriyor, başkası getirmek isterse kızıyor... Bu ve benzer tavırları ile aslında ikinci planda kalmaya o kadar aday ki... Babamız tüm gün işte, akşam gelince de çok yorgun, Demir'i azarlamasın yeter diyorum. Yardımcıyı seviyor ama onu şuanda sadece benim yetişemediğim temel ihtiyaçlarını karşılamada kullandığını hissediyorum.... O yüzden farkı yaratan şuan sadece benim. Ben onla ilgilenirsem oynarsam boşluk dolacak. Allah ta biliyor ya zaten herşeyim çocuklarım derdim, şimdi artık iyice öyle oldum, ikisi dışında günümü dolduran başka hiçbirşey yok. Wc yemek uyku dışında, evin ihtiyaçları için markete gidiyorum. Demir' i haftada bir, 15 te bir kere lunaparka götürüyorum( çok sever), elimden geleni yapıyorum aynı senin anlattığın gibi ama yetmiyor işte.
Beni bugun asıl üzen şeyi anladın değil mi? Oğlumun ağlamadan, birşeyler talep etmeden kendi kendine fedakarlık yapıyor olması belki de mutsuzluğunu gizlemesi.... Okulda onu öyle görünce anladım bunu.....Bu gece onu uyuturlen konuştuk. Okulu ve herseyı. Oglum mutsuz musun dıyorum? Hayır annecim mutluyum sen uzulme dıyor. Bu cevabı bıle duygularını degıl, duymak ıstedıgımı yansıtıyor sanki. Sadece arada seni çok özlüyorum o yuzden agladım dedi... Eger istemezse tabii ki göndermem okula, onun uzulmemesı ıcın herseyı yaparım.
Babasıyla konusacaktık sözde bu aksam ama bu saat oldu konusamadık. Demir'i yedirdim. Kızı emzirdim. Demir ve babası parka çıktılar ben kızı yıkadım. Kızı yardımcıya verdim, Demir'in sütünü verip konusup gulusup uyuttum onu. Derken uyuyakalmısım, sütümü sağıyorum. Acaba Deren yeterince emmeden mi uyudu diye de vicdan azabındayım sağarken....
Ben ikinci için hiç pişman değilim, tekrar olsa yeniden yaparım. Biliyorum onlar bir yara almadan büyüyecekler de, ben vicdan azabından kendi kendime kahrolacağım....
Ne güzel olur gerçektende. İkisiyle gelmem için yanımda biri olmalı tek başına düşünemiyorum bile. Şu fıtık aneliyatı olayı bir çözülsün ayarlayalım annemide alır gelirim olmazsa.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aynı süreçten geçtim cnm biraz zor ve acılı ilk sağımlar. Okudun mu bilmiyorum, bana sakinleştirici iğne yapmışlardı sonrasında, çünkü dikişlerim 2-3 günlük olduğundan kanama yapmıştı...
Tek tek eline gelen her sertliği bezeyi yokoluncaya dek sağmalısın. Zaten sertlikler gidip açıldığında kuş gibi hafifleyeceksin. Tek sağmada açılmaz zaten. Masaj konusunda uzman oldum eger ukalalık kabul etmezsen her turlu yardımcı olurum.
Çok merak ettim sizi bnde ekliyorum kabul edersen :)
Cnm çok geçmiş olsun..
Allah yardımcın olsun arkadaşım, ne güçlü bi kadınsın.. Allah sabır versin diye dua etmeyeceğim, bi an önce tüm sıkıntılarını alsın götürsün ki sabırada gerek kalmasın inşallah..
Ne kadar olgun ve akıllı çocuklarınız var maşallah.. Gerçi bu olgunluk bu yaşta çok yıpratıyordur onlarıkuzu onlar kuzu, elbet zaman ilaç olacak bütün zorluklara.. Bi bakmışız kardeşleri büyümüş ve en yakın arkadaşları olmuş var mı daha güzeli..
Dün kırkımızdı, ne hayallerim vardı kırkın mucizeleriyle ilgili ama yalan oldu, hatta en zor günümüzü geçirdik diyebilirim :))
Olur canım çok sevindim bekliyorum
Fıtık için ne dedi doktor kesin olacak mı ameliyat?
Insallah buyuyunce iyi anlasirlarÇok merak ettim sizi bnde ekliyorum kabul edersen :)
Cnm çok geçmiş olsun..
Allah yardımcın olsun arkadaşım, ne güçlü bi kadınsın.. Allah sabır versin diye dua etmeyeceğim, bi an önce tüm sıkıntılarını alsın götürsün ki sabırada gerek kalmasın inşallah..
Ne kadar olgun ve akıllı çocuklarınız var maşallah.. Gerçi bu olgunluk bu yaşta çok yıpratıyordur onlarıkuzu onlar kuzu, elbet zaman ilaç olacak bütün zorluklara.. Bi bakmışız kardeşleri büyümüş ve en yakın arkadaşları olmuş var mı daha güzeli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?