Hayırlı ramazanlar kızlar.. Size bişey danışmak istiyorum.. Sağ göğsüm geceleri taş gibi oluyor ama sol göğsüm çok yumuşAk kızım emmek istemiyor bile neden olabilir?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim kız yine yapisti göğsüme sabahtan beri uyuyor koyuyorum en fazla 15 dk
Bend e hep şüpheye düşüyorum aceba bukadar emmeye geliyor mu süt die ara ara sikiyorum bakıyorum süt geliyor ama tabi öyle gogsum dolu dolu değil hep yumuşak. .bir de göğsümde durmak istiyo bi iki cekiyo sonra duruyo öyle burda uyuyayim dioSurekli memedeyken sut oluyor mu canim? Yani oluyordur tabii de her seferinde cikiyir mu merak ettim. Benim sipa da alismis hastanede lop lop icmeye iki gundur huysuz meme istiyor surekli. Yumusacik goguslerim. Gece mama verdim pat diye uyudu. Normalde tek ogunde tek gogsum yetiyordu simdi ikisini de aliyor ve mizmizlaniyor. Eski duzene nasil donecegiz bilmiyorum. Allah yardimcimiz olsun.
Bu arada gazi mi var bebeginin? Dr bize bugun sac kurutma makinesini kullanin dedi gaz olursa. TTelefonunasesini indirip dinletenler varmis.
Çok sevindim, sabah sabah gözlerim doldu
Bu nesil çocuklar bambaşka, nasıl da senin duygularını okumuş güzel yavrum benim....
Bende öyle düşündüm makinA almak istiyorum ama ilk önce kiralayıp denemek istiyorum önerebilceğiniz nir yer var mı varsa nasıl oluyor hijyen meselesi?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim Suan da eskiye nazaran cok iyiyim. Agrimda azaldı. Aslında kafamı mesgul eden şey antibiyotik. Kullandığım antibiyotik sutume geçiyor. Doktor ilaç actikten üç saat sonra emzir demişti. Kızım ekilenecek diye cok korkuyorum. Kendimce şöyle bir formul buldum. Ilaçtan üç saat sonra göğsümü sagip o şutu buzluga aticam ve mecbur kalmadıkça kızıma vermeyecegim. Ve bu arada bol bol su içip antibiyotigi vücudundan aticam. Diğer zaman dilimlerinde de sutumu sagip ilaçtan sonra kızım acikirsa ona vereceğim. Bu şekilde yaparak kızımı içtiğim antibiyotikten koruyabilir miyim acabaCanım benimki bildiğin lömbür lömbür kilo:))) Hiçç oraya buraya çekilir hali yok. Her sokağa çıktığımda en az birkaç kere hamileliğimle ilgili soru ve konuşmaya maruz kalıyoruz zira ancak hamile olabilecek kadar dobi görünüyorum demek ki.......!?!?:)
Off çok ilerlemiş durumun canım seni üzmek korkutmak istemem de, hastaneden seni nasıl ilaç verip gönderiyorlar eve çok kızdım... Sağım yapılması lazım bir emzirme hemşiresiyle. Eğer böyle giderse operasyonluk olabilirsin. Doğum yaptığın hastanedeki bölümle bir konussan, sans yardımcı olmazlar mı, çekinme aramaya, doğum hemşireleri çok anlayışlı oluyorlar... Ben sana elimden geldiğince anlatmaya çalışırım, sözle yazarak çok zor ama şimdi sağım yapıyorum bitince ayrıca yazacağım.
Amin canım birazcık sabır, çalışman hepiniz için çok iyi zaten her kadın çalışmalı da işin özünde
Birazcık büyüsün kızın, tüm işler senin
Buarada eşinin yaklaşımı da çok hoş bravo
Tam bir aile babasının davranması gerektiği şekilde bence. Maaşallah size nazar değmesin.
Canim Suan da eskiye nazaran cok iyiyim. Agrimda azaldı. Aslında kafamı mesgul eden şey antibiyotik. Kullandığım antibiyotik sutume geçiyor. Doktor ilaç actikten üç saat sonra emzir demişti. Kızım ekilenecek diye cok korkuyorum. Kendimce şöyle bir formul buldum. Ilaçtan üç saat sonra göğsümü sagip o şutu buzluga aticam ve mecbur kalmadıkça kızıma vermeyecegim. Ve bu arada bol bol su içip antibiyotigi vücudundan aticam. Diğer zaman dilimlerinde de sutumu sagip ilaçtan sonra kızım acikirsa ona vereceğim. Bu şekilde yaparak kızımı içtiğim antibiyotikten koruyabilir miyim acaba
cok etkilendim biraz sabir biraz derin nefes az kaldi canim zorlarini atlattik inan bana bazen diorum ki ne war duru ne war altin temiz karnin tok gazin cikti bi bakio bana sesimi yukseltince bi donuyor aglamasini kesio ya gozleri kipkirmizi oluyor bunu iki kez yaptm iksininde de ayni tepkiyi verdi simdi asla bagirmiyorum 2 aylik da ha kizim ne anlar bagirmaktan ama anlio iste...ben bile zor dayaniorum allah yardimci olsun...Dunku yazdiklarimdan sonra bana destek olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim. Aksam bebek erken uyudu. Buyuk kizima gittim sut yaptim sut icerken parmakla oynamaya bayilir. Parmagimla oynadi. Sonra beni bi aglama tuttu.kizim anne neden agliyorsun yoksa bana kizdigin bana vurdugun icinmi dedi. Evet dedim sana boyle davrandigim icin cok uzuluyorum.anne sana bisey diyeyimmi dedi de dedim cocuklar bagirarak cani acitilarak buyutulmez dedi. Kahroldum sarildim agladim agladim optum kokladim kuzumu. Anne aglama onemli degil bi daha yapmazsin dedi oda bana sarıldı. Sonra uyumusuz yanyana. Mahvoldum aksam ben kizima nasil davraniyorum dedim. Uzerimdeki yuklerin hirsini ondan cikariyormusum farketmeden. Bundan sonra kizima oyle davranmayacagim. Cok pismanim
super bi cozum haklisin dikkat edicem bnde....anne sutu kullanan bebege su gerekmez mis kesinlikle..ama arada da olsa mama yiosa werin su bence ben kaynamis ilik sudan o istedigi kadar weriom zaten aldigi 3 ,,,5 cay kasigi bisiSu versekmi diye dusunen hatunlar eger bebek cisini bol yapiyorsa rengi acik renkse gerek yok suya eger cis sayisi azalmissa biraz su verilebilir. Tabi bu benim dusuncem doktor ne der bilmem
Sütüne geçse dahi bebeğe zarar vermeyecek antibiyotikler var, acaba doktorun hangi gruptan bir antibiyotik verdi. Her ne olursa olsun üç saat emzirmeme olayı bana mantıksız geldi. Her halukarda sütüne geçip birikecek antibiyotik, sütünü sağıp atmadığın sürece. Bir yerde eksiklik var ama tekrar mı sorsan?
Ağrının geçmesine çok sevindim ama sağma olayını hemen başlatmalısın bence muhtemelen ağrının azalma nedeni iltihabın antibiyotik sayesinde azalması... Vallahi senin için üşenmedim oğlumun roket balonu ile resimli sağma yardımı hazırladım, (gülmek yok ama sakın:))) Neyse, ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama inşallah işine yarar. Buarada mastit olmayan, herhangi bir şikayeti olmayanlar içinde sağma sırasında kullanılabilir, süt kanallarını açıp sütü arttıran bir durum çünkü...
1. Sağma makinası masaj boyunca çalışır durumda ve gögüste olmalı. Önce en düşük ayarda başlanıp, süt gelince yavaş yavaş arttırılmalı...
2. Gögsün tamamı sertse, çok ağrı varsa sağmayı, kolaylaştırmak için sıcak su ile gögüslere masaj, duş yapılabilir. Sıcak su dolu bir kase ve havlu ile sağım sırasında gögüslere sıcak kompres uygulanabilir. Mastitli ve tıkanıklık olan durumlarda sağma işlemi zaman alacaktır, oldukça sabır gerekir. Acı hissedilecektir... Sağım işlemleri sık sık ve düzenli yapılmalıdır.
3. Gögüs sağ ele ay biçimi verilerek kavranıp yukarı doğru kaldırılır. Sol el parmakları birleştirilerek bıçak şekli verilip yukarıdan aşağıya doğru sert ama yavaş yavaş aşağı kaydırma hareketleri yapılır. Gögsün üst ve yan tüm bölümlerine uygulanır. Tüm hareketlerde güç uygulanacaktır, hafif bastırmalar işe yaramayacaktır.
4. Gögüs yumuşamaya başlayana dek işleme devam edilecektir. Yumuşama olduğunda artık ele buyuk degıl, orta ve kucuk kutleler halınde bezeler gelmeye baslayacaktır.
5. Herhangı bır asamada gögus tamamen bosalmamasına ragmen sut gelmemeye baslarsa, (genelde basınç hissi oluşur) genelde aşağıdakile işe yarar;
Pompa yarım dk.lık aralıklarla sağ ve sol gögüs arasında seri şekilde yer değiştirilerek sağıma devam edilebilir
Sağıma en az 10 dk ara verilip buyuk bır bardak su içilip sağım ortamından bır muddet uzaklaşılabilir.
Bebek emmek istiyorsa bir müddet bebek emzirilebilir, bebek ile ilgili pozitif duygular hissedilebilecek sakin bir ortam yaratılmalıdır.
6. Süt gelmesinin durması halinde, gögüsün renkli kısmı işaret ve baş parmaklar ile hafifçe sıkılmam kaydıyla incelenir. Yukarılardaki tıkanıklıklar, süt havuzlarının oldugu renklı kısıma gelip kaldılarsa bu durum oluşur. Hemen hemen her sağımda, gögsü renkli kısmın hemen üstünden parmakları halka şeklince yaparak geriye çekip aşağı bastırmak şeklinde sağılması sorunu çözer. Renkli kısımdaki minik bezelere hafifçe bastırılabilir. Bu bölüm hassastır aşırı kuvvet uygulanması süt havuzuna zarar verir dikkatli olunmalıdır, asla tam uç kısmından çekilmemelidir.
7. Gögüs dış yanından ele C şekli verilerek sıkılır sağılır
8. Genellikle tıkanma olunca öne doğru eğilmek , yine baş ve işaret parmaklarla aşağı ve yukarıdan bastırma hareketi yapmak faydalıdır
9. Siz sağım yaptıkça hangi hareketlerin açıcı etkisi oldugunu farkedeceksınız, bunlar temel hareketler, sürekli sağım yapan biri, bir süre sonra emzirmekten çok daha kısa ve kolay sekılde sağmaya baslar
10. Eğer bir gögüs boşalmaya başladığında, diğerinden süt akar/fışkırırsa asla bunu durdurmayın. Yeni kanallar kendiliğince açılmaktadır ve bu tam da istenilen birşeydir......Ya bırakın peçete veya pede aksın ya da gögüs kalkanı, biberon ve benzeri bir steril kaba biriktirin, sonra sağılan süte eklersiniz. Boşalan gögüs bittiğinde muhakkak sızması bıtmıs dahi olsa diğer gögsü de tekrar sağın.
Not: Süt gelmesinin bitmesi içeride süt olmadığını göstermez. Yeterince sabırla işlem yapılırsa süt kanalları alışıncaya dek en az bir saatte gögüs tamamen boşaltılabilir,
Heryerde söylenen 15 dk sağ, 15 dk sol tarafı sağın uygulamalarının aksine sabırla masajlı ve duzenlı sağımlarda elde edilen süt mıktarı çok fazla artacaktır.
Resimler:))) Gülmek yookkkkk:)))
Eki Görüntüle 1171938
3 ve 7 için
Eki Görüntüle 1171946
Eki Görüntüle 1171945
Bu iki resim 6 daki durum için. Kahverengi kısımım arkasında iyice daire şeklince kavfanarak geri çekilip öne bastırılacak, sadece meme ucu asla sıkılmamalı ama
Eki Görüntüle 1171944
Eki Görüntüle 1171943
Eki Görüntüle 1171942
Yukardaki iki resim, yumuşama olmaya başlayıp daha küçük kitleler halince bezeler ele gelmeye başlanınca uygulanacak bir şekil
Eki Görüntüle 1171941
Eki Görüntüle 1171940
Eki Görüntüle 1171939
Yukardaki üç resim 3.deki ilk sağmaya başlandığındaki temel hareketle ilgili
Eki Görüntüle 1171947
Yıne 6 ile ilgili
Açıklamalara bakınca sanki çok sorunlu bir durumda kullanılacak gibi görünüyor ama değil inanın her sağımda kanalları açan sütü arttıran yöntemler
Tüm kanallar açıldıktan sonra düzenli emzirme ve sağma ile her seferince bu çabaya artık gerek olmayacaktır:))
peki bisi daha sorucam allahim sora sira bitiremedik kizlar gohsumuz illa sert dolu dolu mu olmali sutum war deyebilmek icin.....eger ki yumusaksa durduk yerde akmiyorsa sert degil dolu dolu degilse bu sutumuz acicik mi demek oluyor ama elle sikinca sut gelior ve bebek emiorsa falan ne kadar oraya buraya cekilip ustune konusulcak bi konumus way anasini yaaaa resmen dogum seklini konustugumuz kadar sayfa harcicaz kizlar galiba
...ay bi an aklima psikolog anne papati orginal teze geldi nerdesiniz kizlar.......
cok etkilendim biraz sabir biraz derin nefes az kaldi canim zorlarini atlattik inan bana bazen diorum ki ne war duru ne war altin temiz karnin tok gazin cikti bi bakio bana sesimi yukseltince bi donuyor aglamasini kesio ya gozleri kipkirmizi oluyor bunu iki kez yaptm iksininde de ayni tepkiyi verdi simdi asla bagirmiyorum 2 aylik da ha kizim ne anlar bagirmaktan ama anlio iste...ben bile zor dayaniorum allah yardimci olsun...
super bi cozum haklisin dikkat edicem bnde....anne sutu kullanan bebege su gerekmez mis kesinlikle..ama arada da olsa mama yiosa werin su bence ben kaynamis ilik sudan o istedigi kadar weriom zaten aldigi 3 ,,,5 cay kasigi bisi
kizcem sen naptin boyle yaaa) ; )) aaaannaaa agzim acik kaldi bariz oturup calismmissin bzim icin neper yapmissin boyle....masaalahhh senin olan sutunede bu arada nazar degmesin....eline saglik tatlim ..super aciklamamalar...beslenme ve masaj disinda ictigin bisi warmi sut yapsin die falan...
Sütüne geçse dahi bebeğe zarar vermeyecek antibiyotikler var, acaba doktorun hangi gruptan bir antibiyotik verdi. Her ne olursa olsun üç saat emzirmeme olayı bana mantıksız geldi. Her halukarda sütüne geçip birikecek antibiyotik, sütünü sağıp atmadığın sürece. Bir yerde eksiklik var ama tekrar mı sorsan?
Ağrının geçmesine çok sevindim ama sağma olayını hemen başlatmalısın bence muhtemelen ağrının azalma nedeni iltihabın antibiyotik sayesinde azalması... Vallahi senin için üşenmedim oğlumun roket balonu ile resimli sağma yardımı hazırladım, (gülmek yok ama sakın:))) Neyse, ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama inşallah işine yarar. Buarada mastit olmayan, herhangi bir şikayeti olmayanlar içinde sağma sırasında kullanılabilir, süt kanallarını açıp sütü arttıran bir durum çünkü...
1. Sağma makinası masaj boyunca çalışır durumda ve gögüste olmalı. Önce en düşük ayarda başlanıp, süt gelince yavaş yavaş arttırılmalı...
2. Gögsün tamamı sertse, çok ağrı varsa sağmayı, kolaylaştırmak için sıcak su ile gögüslere masaj, duş yapılabilir. Sıcak su dolu bir kase ve havlu ile sağım sırasında gögüslere sıcak kompres uygulanabilir. Mastitli ve tıkanıklık olan durumlarda sağma işlemi zaman alacaktır, oldukça sabır gerekir. Acı hissedilecektir... Sağım işlemleri sık sık ve düzenli yapılmalıdır.
3. Gögüs sağ ele ay biçimi verilerek kavranıp yukarı doğru kaldırılır. Sol el parmakları birleştirilerek bıçak şekli verilip yukarıdan aşağıya doğru sert ama yavaş yavaş aşağı kaydırma hareketleri yapılır. Gögsün üst ve yan tüm bölümlerine uygulanır. Tüm hareketlerde güç uygulanacaktır, hafif bastırmalar işe yaramayacaktır.
4. Gögüs yumuşamaya başlayana dek işleme devam edilecektir. Yumuşama olduğunda artık ele buyuk degıl, orta ve kucuk kutleler halınde bezeler gelmeye baslayacaktır.
5. Herhangı bır asamada gögus tamamen bosalmamasına ragmen sut gelmemeye baslarsa, (genelde basınç hissi oluşur) genelde aşağıdakile işe yarar;
Pompa yarım dk.lık aralıklarla sağ ve sol gögüs arasında seri şekilde yer değiştirilerek sağıma devam edilebilir
Sağıma en az 10 dk ara verilip buyuk bır bardak su içilip sağım ortamından bır muddet uzaklaşılabilir.
Bebek emmek istiyorsa bir müddet bebek emzirilebilir, bebek ile ilgili pozitif duygular hissedilebilecek sakin bir ortam yaratılmalıdır.
6. Süt gelmesinin durması halinde, gögüsün renkli kısmı işaret ve baş parmaklar ile hafifçe sıkılmam kaydıyla incelenir. Yukarılardaki tıkanıklıklar, süt havuzlarının oldugu renklı kısıma gelip kaldılarsa bu durum oluşur. Hemen hemen her sağımda, gögsü renkli kısmın hemen üstünden parmakları halka şeklince yaparak geriye çekip aşağı bastırmak şeklinde sağılması sorunu çözer. Renkli kısımdaki minik bezelere hafifçe bastırılabilir. Bu bölüm hassastır aşırı kuvvet uygulanması süt havuzuna zarar verir dikkatli olunmalıdır, asla tam uç kısmından çekilmemelidir.
7. Gögüs dış yanından ele C şekli verilerek sıkılır sağılır
8. Genellikle tıkanma olunca öne doğru eğilmek , yine baş ve işaret parmaklarla aşağı ve yukarıdan bastırma hareketi yapmak faydalıdır
9. Siz sağım yaptıkça hangi hareketlerin açıcı etkisi oldugunu farkedeceksınız, bunlar temel hareketler, sürekli sağım yapan biri, bir süre sonra emzirmekten çok daha kısa ve kolay sekılde sağmaya baslar
10. Eğer bir gögüs boşalmaya başladığında, diğerinden süt akar/fışkırırsa asla bunu durdurmayın. Yeni kanallar kendiliğince açılmaktadır ve bu tam da istenilen birşeydir......Ya bırakın peçete veya pede aksın ya da gögüs kalkanı, biberon ve benzeri bir steril kaba biriktirin, sonra sağılan süte eklersiniz. Boşalan gögüs bittiğinde muhakkak sızması bıtmıs dahi olsa diğer gögsü de tekrar sağın.
Not: Süt gelmesinin bitmesi içeride süt olmadığını göstermez. Yeterince sabırla işlem yapılırsa süt kanalları alışıncaya dek en az bir saatte gögüs tamamen boşaltılabilir,
Heryerde söylenen 15 dk sağ, 15 dk sol tarafı sağın uygulamalarının aksine sabırla masajlı ve duzenlı sağımlarda elde edilen süt mıktarı çok fazla artacaktır.
Resimler:))) Gülmek yookkkkk:)))
Eki Görüntüle 1171938
3 ve 7 için
Eki Görüntüle 1171946
Eki Görüntüle 1171945
Bu iki resim 6 daki durum için. Kahverengi kısımım arkasında iyice daire şeklince kavfanarak geri çekilip öne bastırılacak, sadece meme ucu asla sıkılmamalı ama
Eki Görüntüle 1171944
Eki Görüntüle 1171943
Eki Görüntüle 1171942
Yukardaki iki resim, yumuşama olmaya başlayıp daha küçük kitleler halince bezeler ele gelmeye başlanınca uygulanacak bir şekil
Eki Görüntüle 1171941
Eki Görüntüle 1171939
Yukardaki üç resim3.deki ilk sağmaya başlandığındaki temel hareketle ilgili
Eki Görüntüle 1171947
Yıne 6 ile ilgil
Açıklamalara bakınca sanki çok sorunlu bir durumda kullanılacak gibi görünüyor ama değil inanın her sağımda kanalları açan sütü arttıran yöntemler
Tüm kanallar açıldıktan sonra düzenli emzirme ve sağma ile her seferince bu çabaya artık gerek olmayacaktır:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?