- 5 Nisan 2013
- 793
- 1.868
- 313
Arkadaşım bir şey soracağım. Adıyaman gitmeden önce ateş düşürücü vermeni kim tavsiye etti ve ilaç olarak ne verdin. Bana çok mantıklı geldi yaptığın.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hersey gb onda da cok soylenti var malum :) hem hatirlatmak hem fikir ogrenmek istedim..
Umarim anneannelik ve dedelik hayallerijiz saglikla gonlunuzce olurcook uzun gb gelse de annem der ki 1 gun gbdir hersey..
O hayale baslarken kizi verme kismi nasil ilerliyor biz orada takiliyoruzda)))))
Saka bi yana cook var..
Muayenede guzel gecmis masallah Deren'e..
Aman buyudulerde onlari konusuyoruz :)
Sutumu etkiledi dogru ama bende boyle bir sorun oldu,icmedigimden beri rahat Sezen..
Belki ayni etki olmaz ama riske atmaya deger mi onu siz bilirsiniz tabi.
Gecmis olsun..
Aksam cok huysuzdu Sezen..Hep yazdiklarin aklimdaydi :) iyi ki agliyorsun iyi ki evdesin diyordum icten icten :)
Ilk ve son ayriliginiz olmus olsun..
Allah yavrularimizin kokusundan mahrum birakmasin hicbirimizi ..
:)))) birbirimizle cok konusa konusa bu durumlarida atlattik ya cok sukur..Yoksa ilk zamanlar cok bocalarmisim sizleri bulmasam :)
bilgisayardan girmeye yeni fırsat oldu resimleri gördüm vaouvvvv diyorum maşallahhhhh hepinize.içinin güzelliği yüzünüde yansımış canım tamda hayal ettiğim gibi birisin.
Dun 2.asilarimizi olduk. Bir sol kol, iki de bacaklardan. Cok agladi kuzum, ben nerdeyse ondan once baslicaktim aglamaya icim sizladi
Atesimiz gece azicik yukselmeye baslayinca ates dusurucu verdim, asiya gitmeden once vermistim bi de bir cay kasigi. Cok sukur sorunsuz atlattik.
Zeynep Eslem'imin kilosu gecen ay 4.100 grdi, bu ay 5.400 gr olmus. Boyu da 53 cmden 58 cmye cikmis. Bas cevresi de 40 cm. "Koca kafa" dedi hemsire kizima :) Buyuk mu kafasi ge rcekten, sizinkiler kac cm cikti ?
Velhasili kelam insan yavrusuna hic kiyamazmis, onun canindan cok annesinin yuregi acirmis. Anlamis oldum :)
Ah kizlar soyleyemem derdimi kimm see ler eeeee
die sarki mirildanarak yaziorum ;))
once kendi ruhumdan geceni anlatim ewet henuz cok erken emzirmeye calisiorum birbirimizi yeni taniyoruz terbiye acisindan annenin yetistirmesi tarafiyim sonra biraz ana kiz gezip tozmali planlarim war ve daha gercekten cok kucuk....
ammma akrabamizin elemani isten cikti tamamen hakim olmadigim bi sektor olsada pc basinda her isi yapabilcek guvenim war kendime....welhasil onlarda beni tanidigi ve hazirliksiz isten cikartildigimi calosmak istedigimi bildikleri icin is teklif ettiler....
esim : normal calisan anneler bile cocuguna bakmaya 6 ay izin aliyor sen nasil birakmaktan bahsediosun ben elimden geldigince hic bisiyi eksik etmemege calisiyorum niye uzuosun beni bu cocugun annesine babasina ihtiyaci war daha hadi 2 yasinda fala olsa anlarim 2 aylik bile degil bu cocuk daha dedi..
annem : ben bakamam walla dedi onun mama saati ek gida saati vb bidunya seyi olucak ayrica zeytin zmani 2 ay yokuz koydeyiz senbuyut kizim cocugunu biraz buyuk olsaydi belki dedi...
ewet herkes kendince hakli ve bendee hak wermekteyim hepsine ama annemin israrla bakamam demesi gucume gitti..erkek kardesiminkine bakarsan da ben seni asla affetmem o gelinden de cocugundan da nefret ettirirsin beni die de eklemeyi unutmadim tabiki... anlicaginiz herkes hakli fakat bombos buro yepyeni masa gayet guzel maas suan ilac gibi gelicekti bize..allah buyuk demegi ogrendim diorum ama icim icimi yior allahim hayirli yollara soksun benide sizleride))
Bız de kızımızı kımselere veremıyoruz ınan. Babası o konuları acar acmaz agzını burnunu kırarım o adamın dılan dıyor. Yahu dur Demır de yatın bırgun bır kız sevse agzını burnunu mu kırsınlar demeye fırsat kalmadan cıkıp gıdıyor odadan:)
Canım o senın guzellıgın cok tesekkur ederım. Iyı kı varsınız vallahı benım enerjı ve moral depomsunuz. Buarada Demır'de de ufak tefek durumlar basladı kardesle ılgılı olabılır. Cok ıcıne atan bır cocuk sanırım mutsuz bıraz buaralar. Okuluna gıdıp öğretmenleri ve psikolog var onunla konustum ama daha da kötu oldum... Yaz okuluna gıdıp gıtmeyecegını de artık bılmıyorum....Uzun uzun yazamadım ama keske senle konusup dertlesebılseydık bu konuda. Bugun cok uzgunum Demır ile ilgili olarak.
Masallahhh minigee :) minikligide geciyorlar artik kocaman oldular :)
35 cm di dogdugunda bas cevresi kizimin 1 aylik kontroldede 37.5..Herhalde 2. Ay tahmini 40 gb olsa buyuk degil normal demek ki :) pis hemsire :)
Ahh kiyamamak..
Tahlil icin kan verdigimizde ogrendim bende,bi an cikacak gb oldum ama ben kacabilirim o hicbisy yapamaz ve bana ihtiyaci var dedim icimden ve durdum yaninda :)
Size de rota virusu icin olan asi hakkinda bilgi
Canım ne oldu birdenbire şimdi. Demir alıştı diyordun daha doğrusu sorun çıkarmadı diyordun. Okuldan ne dedilerki. Çok üzüldüm şimdi. Kuzeyinde öğretmeni ona sarılıp ağladığını söylemişti ki hiç yapmaz bana bile sarılmaz ağlarken çok gururludur. Bende yıkılmıştım bunu duyduğumda biliyorsun eve gelmek istemiyordu bana sürekli seni sevmiyorum diyor hakaretler ediyordu. Öğretmeni okulda çok pasifleşti bir köşede oturup düşünüyor sürekli diyordu aktivitelere katılsa bile dikkati çabuk dağılıyormuş isteksizmiş diye anlatıyordu. Senin tavsiyeni dinledim ben o zaman anneannede istediği kadar kalmasına izin verdim. Okuldan tatile çıkardım evde bizim neler yaptığımızı farketti. Benimle vakit geçirmeye başladı tabi benim evde ayaza bakıcak birileri olduğundan biz kuzeyle günde 3-4 saati sadece ikimiz beraber olarak geçirmeye başladık. Annemde çok destek verdi bu süreçte tam çocuğumu kaybediyorum derken ilişkimiz yine eskisi gibi oldu. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyo yemek uyku gezme vs. Anladıkı kardeşi ona mani değil annesi yanında. Öyle ilk günlerdeki gibi şımartmıyorumda artık kurallarımızı geri getirdim. Yoksa çok tepemize çıkmaya başladı. Ama ben şunu farkettimki okuldan almamız çok işe yaradı. Kendini oraya atılmış hissediyordu sanırım. Birde ben nerdeyse bebekle hiç görüşmüyorum desem yeridir. Emzirip altını temizleyip yanımda kim varsa ona veriyorum ve kuzeyle ilgileniyorum. Tabi kuzeye sürekli ayazın bana ihtiyacı olduğunu anlatıyorum. Mesela bir örnek vereyim kuzey beni makinayla süt sağarken gördüğünde bilerek çok canım yanıyormuş gibi ayt yfff filan diyorum çokmu acıyor diyor evet diyorum. Sütünde mememden çıkmadı gerektiğini ayazın çok küçük olduğu için bu sütü içmesi gerektiğini anlatıyorum bir yandanda. Neden sağdığımı soruyor sağmazsam memem şişer ateşim çıkar çok hasta olurum diyorum. Ama ayaz kendi emse hem o doyuyor hemde benim memem şişmez diyorum. Bugün aynen şöyle dedi çok bilmiş kuzey. Yine süt sağıyordum ve yanıma gelerek ayazın seninle olmadını istemiyorum ama seninde acı çekmeni istemiyorum makinayla çekme ayaz çeksin sütü dedi. Bunyn gibi özendirmelerle filan katdeş kıskançlığını yenmeye çalışıyoruz. Çevremdeki herkese sıkınsıkı tembih ettim ayazı kuzeyin yanında sevmiyorlar nerdeyse bakmıyorlar yüzüne diyebilirim.
Daha öyle çok konuşabilirimki bu konuda biliyorsun başından beri en hassas konu bu benim için. Eminim sen bu yazdıklarımın hepsini hatta fazladını yapıyorsun. Geçecfk şöyle ufaklıklar bir ayaklansa seneye yaza çok iyi anlaşacaklar eminim çevremdeki abi kardeşleri
gözlemliyorum hep çok iyi anlaşıyorlar eminim bizimkilerde öyle olacak.
Çok hızlı yazdım saçmalamadım umarım. Şu ufaklıklar biraz daha büyüsün inşallah yüzyüze gelir dertleşiriz çok istiyorum gerçekten. .
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım ne oldu birdenbire şimdi. Demir alıştı diyordun daha doğrusu sorun çıkarmadı diyordun. Okuldan ne dedilerki. Çok üzüldüm şimdi. Kuzeyinde öğretmeni ona sarılıp ağladığını söylemişti ki hiç yapmaz bana bile sarılmaz ağlarken çok gururludur. Bende yıkılmıştım bunu duyduğumda biliyorsun eve gelmek istemiyordu bana sürekli seni sevmiyorum diyor hakaretler ediyordu. Öğretmeni okulda çok pasifleşti bir köşede oturup düşünüyor sürekli diyordu aktivitelere katılsa bile dikkati çabuk dağılıyormuş isteksizmiş diye anlatıyordu. Senin tavsiyeni dinledim ben o zaman anneannede istediği kadar kalmasına izin verdim. Okuldan tatile çıkardım evde bizim neler yaptığımızı farketti. Benimle vakit geçirmeye başladı tabi benim evde ayaza bakıcak birileri olduğundan biz kuzeyle günde 3-4 saati sadece ikimiz beraber olarak geçirmeye başladık. Annemde çok destek verdi bu süreçte tam çocuğumu kaybediyorum derken ilişkimiz yine eskisi gibi oldu. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyo yemek uyku gezme vs. Anladıkı kardeşi ona mani değil annesi yanında. Öyle ilk günlerdeki gibi şımartmıyorumda artık kurallarımızı geri getirdim. Yoksa çok tepemize çıkmaya başladı. Ama ben şunu farkettimki okuldan almamız çok işe yaradı. Kendini oraya atılmış hissediyordu sanırım. Birde ben nerdeyse bebekle hiç görüşmüyorum desem yeridir. Emzirip altını temizleyip yanımda kim varsa ona veriyorum ve kuzeyle ilgileniyorum. Tabi kuzeye sürekli ayazın bana ihtiyacı olduğunu anlatıyorum. Mesela bir örnek vereyim kuzey beni makinayla süt sağarken gördüğünde bilerek çok canım yanıyormuş gibi ayt yfff filan diyorum çokmu acıyor diyor evet diyorum. Sütünde mememden çıkmadı gerektiğini ayazın çok küçük olduğu için bu sütü içmesi gerektiğini anlatıyorum bir yandanda. Neden sağdığımı soruyor sağmazsam memem şişer ateşim çıkar çok hasta olurum diyorum. Ama ayaz kendi emse hem o doyuyor hemde benim memem şişmez diyorum. Bugün aynen şöyle dedi çok bilmiş kuzey. Yine süt sağıyordum ve yanıma gelerek ayazın seninle olmadını istemiyorum ama seninde acı çekmeni istemiyorum makinayla çekme ayaz çeksin sütü dedi. Bunyn gibi özendirmelerle filan katdeş kıskançlığını yenmeye çalışıyoruz. Çevremdeki herkese sıkınsıkı tembih ettim ayazı kuzeyin yanında sevmiyorlar nerdeyse bakmıyorlar yüzüne diyebilirim.
Daha öyle çok konuşabilirimki bu konuda biliyorsun başından beri en hassas konu bu benim için. Eminim sen bu yazdıklarımın hepsini hatta fazladını yapıyorsun. Geçecfk şöyle ufaklıklar bir ayaklansa seneye yaza çok iyi anlaşacaklar eminim çevremdeki abi kardeşleri
gözlemliyorum hep çok iyi anlaşıyorlar eminim bizimkilerde öyle olacak.
Çok hızlı yazdım saçmalamadım umarım. Şu ufaklıklar biraz daha büyüsün inşallah yüzyüze gelir dertleşiriz çok istiyorum gerçekten. .
Allah yardımcın olsun canım kolaylıklar versin inş sana..Cocugunla ilgilenebilmene gercekten cok imrendimmaalesef bizim evde hersey ustuste geldi. Daha once bahsetmistim zor dogum aglayan bir bebek isten cikmis hasta bir es ilgi isteyen buyuk kizim zaman zaman kimse gormeden gizli gizli agliyorum en cokta bu aralar buyuk kizima bagirirken buluyorum kendimi ona uzuluyorum. Kayinvalide desen onunlada kapistim. Esim ise girdi 1000 liraya calisilirmi diye aklina girdi esim isten cikti. Cocuk gibi oldu zaten kim ne derse onu yapiyor. Kendi annem sagolsun geliyor mutfak masrafini karsiliyor bebekle ilgileniyor ama oda rahatsiz seker tansiyon kalp hersey var. Ustune bide solunum yolu enfeksiyonu olmus atlatamadi bi turlu 25 gune yaklasti oda yanimda yok. Cevremdeki herkesin ilgiye ihtiyaci var ve tek basima ilgilenmek zorundayim. Allahim bugunleri cabuk atlatalim guc ver diye dua etmekten baska carem yok maalesef.
Demır de kardesını cok sevıyor. Kucagına ıstıyor. Sabah ılk iş yanına koşuyor vs ama... Benden uZak kaldıgı ıçın mutsuz. Tabıı ben de..
Icıne atıyor herseyı. Bugun cok mutsuzdu. Evde de ıstemedıgı bırsey olunca ayakkabılarını gıyıp kapıya gıttı ben artık baska evın cocugu olucam gıdıyorum dıye... Deren ile ilgilenirken onun üzerindeki tüm hakimiyetimi kaybediyorum. İkisi arasında kaldım(
Demır de kardesını cok sevıyor. Kucagına ıstıyor. Sabah ılk iş yanına koşuyor vs ama... Benden uZak kaldıgı ıçın mutsuz. Tabıı ben de..
Icıne atıyor herseyı. Bugun cok mutsuzdu. Evde de ıstemedıgı bırsey olunca ayakkabılarını gıyıp kapıya gıttı ben artık baska evın cocugu olucam gıdıyorum dıye... Deren ile ilgilenirken onun üzerindeki tüm hakimiyetimi kaybediyorum. İkisi arasında kaldım(
Kızlar bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kimsecikler yok mubiliyorum ki hepiniz mesgulsunuz sevgi pitirciklariyla. Bu konuda bilgisi olanlar bilgilerini benimle paylasirsa cok sevinirim...
Canım ya geçecek bu günler allah sanada sabır en çokta güç versin. Bende ilk zaman büyüğe çok bağırınıyordum sonrada pişmanlıktan saatlerce ağlıyordum şimdi resmen dişlerimi sıkmaktan çenelerim ağrıyor akşamları. Ama ne olursa olsun tüm ilgimi ona aktardım resmen. Eskisi gibi kavga etmiyor benimle epey düzeldi ilişkimiz tabi arada zıvanadam çıkarıyor ama ilk zamanlardan çok daha iyi herşey. İnşalla senin de düzelir hayatındaki olaylar. Eşin içinde zor olmalı çok zor cidden. İllaki geçecek ve biz bu günleri kötü birer anı olarak hatırlayacağız belkide.
Iyi akşamlar kızlar cok acil yardiminiza ihtiyacım var. Cok ağrım var Mastıt oldum. Eşim ışte ve bebegimle yalnızım. Ne yapabilirim. Bide bana onerebileceginiz süt sagma makinası markası eşime aldiracagim...
Canim cevabın icin teşekkür ederim. Şimdi eşimi ariyacagim bulabilirse süt sagma makinası aldiracagim. Ama masajı nasıl yapicagim dokunamiyorum bile cok ağrım var . Iki saattir cevap yazmaya çalışıyorum her defasında hata veriyo gicik
calisirken hamile kalirsam ucretsiz izinede cikarim ama1 yil ben bakarim cocuguma derdim..... oyuzden sanirim bende kararsiz kalir ve en azindan 6 ay daha gelemem diyebilirdim.... ama iste canikom insan biraz ilgi biraz dusunulmek falan filan iste anladin sen....Masallahhh minigee :) minikligide geciyorlar artik kocaman oldular :)
35 cm di dogdugunda bas cevresi kizimin 1 aylik kontroldede 37.5..Herhalde 2. Ay tahmini 40 gb olsa buyuk degil normal demek ki :) pis hemsire :)
Ahh kiyamamak..
Tahlil icin kan verdigimizde ogrendim bende,bi an cikacak gb oldum ama ben kacabilirim o hicbisy yapamaz ve bana ihtiyaci var dedim icimden ve durdum yaninda :)
Size de rota virusu icin olan asi hakkinda bilgi verdiler mi?
Oyy :)
Bosuna kafana takma..
Annen bakarim dese calisirmiydin?
Eger bu soruya cevabin hayirsa annenide bosuna uzme kendi kafanada bosuna takma kizce :))
Eminim Duru butun kismetiyle sizinle..
Daha guzel yollar acacak anasina..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?