2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Bana da bu konularda tecrubeli birkac tanidigim soyledi. Mantikli geldi ayni sekilde.
Zaten hemsire de asidan sonra eve gidince ilactan ver rahatlatir cocugu dedi. Ben gitmeden yarim saat once vermistim zaten daha iyi oldu.
İlac olarak da calpol adli suruptan verdim bir cay kasigi.
Eczaneden recetesiz alinabiliyor. 3 liraydi fiyati. Lila renkli kutuda :)

Bız de kızımızı kımselere veremıyoruz ınan. Babası o konuları acar acmaz agzını burnunu kırarım o adamın dılan dıyor. Yahu dur Demır de yatın bırgun bır kız sevse agzını burnunu mu kırsınlar demeye fırsat kalmadan cıkıp gıdıyor odadan:)

bilgisayardan girmeye yeni fırsat oldu resimleri gördüm vaouvvvv diyorum maşallahhhhh hepinize.içinin güzelliği yüzünüde yansımış canım tamda hayal ettiğim gibi birisin.

Canım o senın guzellıgın cok tesekkur ederım. Iyı kı varsınız vallahı benım enerjı ve moral depomsunuz. Buarada Demır'de de ufak tefek durumlar basladı kardesle ılgılı olabılır. Cok ıcıne atan bır cocuk sanırım mutsuz bıraz buaralar. Okuluna gıdıp öğretmenleri ve psikolog var onunla konustum ama daha da kötu oldum... Yaz okuluna gıdıp gıtmeyecegını de artık bılmıyorum....Uzun uzun yazamadım ama keske senle konusup dertlesebılseydık bu konuda. Bugun cok uzgunum Demır ile ilgili olarak.

Masallahhh minigee :) minikligide geciyorlar artik kocaman oldular :)
35 cm di dogdugunda bas cevresi kizimin 1 aylik kontroldede 37.5..Herhalde 2. Ay tahmini 40 gb olsa buyuk degil normal demek ki :) pis hemsire :)
Ahh kiyamamak..
Tahlil icin kan verdigimizde ogrendim bende,bi an cikacak gb oldum ama ben kacabilirim o hicbisy yapamaz ve bana ihtiyaci var dedim icimden ve durdum yaninda :)
Size de rota virusu icin olan asi hakkinda bilgi verdiler mi?

Oyy :)
Bosuna kafana takma..
Annen bakarim dese calisirmiydin?
Eger bu soruya cevabin hayirsa annenide bosuna uzme kendi kafanada bosuna takma kizce :))
Eminim Duru butun kismetiyle sizinle..
Daha guzel yollar acacak anasina..

Canım ne oldu birdenbire şimdi. Demir alıştı diyordun daha doğrusu sorun çıkarmadı diyordun. Okuldan ne dedilerki. Çok üzüldüm şimdi. Kuzeyinde öğretmeni ona sarılıp ağladığını söylemişti ki hiç yapmaz bana bile sarılmaz ağlarken çok gururludur. Bende yıkılmıştım bunu duyduğumda biliyorsun eve gelmek istemiyordu bana sürekli seni sevmiyorum diyor hakaretler ediyordu. Öğretmeni okulda çok pasifleşti bir köşede oturup düşünüyor sürekli diyordu aktivitelere katılsa bile dikkati çabuk dağılıyormuş isteksizmiş diye anlatıyordu. Senin tavsiyeni dinledim ben o zaman anneannede istediği kadar kalmasına izin verdim. Okuldan tatile çıkardım evde bizim neler yaptığımızı farketti. Benimle vakit geçirmeye başladı tabi benim evde ayaza bakıcak birileri olduğundan biz kuzeyle günde 3-4 saati sadece ikimiz beraber olarak geçirmeye başladık. Annemde çok destek verdi bu süreçte tam çocuğumu kaybediyorum derken ilişkimiz yine eskisi gibi oldu. Tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyo yemek uyku gezme vs. Anladıkı kardeşi ona mani değil annesi yanında. Öyle ilk günlerdeki gibi şımartmıyorumda artık kurallarımızı geri getirdim. Yoksa çok tepemize çıkmaya başladı. Ama ben şunu farkettimki okuldan almamız çok işe yaradı. Kendini oraya atılmış hissediyordu sanırım. Birde ben nerdeyse bebekle hiç görüşmüyorum desem yeridir. Emzirip altını temizleyip yanımda kim varsa ona veriyorum ve kuzeyle ilgileniyorum. Tabi kuzeye sürekli ayazın bana ihtiyacı olduğunu anlatıyorum. Mesela bir örnek vereyim kuzey beni makinayla süt sağarken gördüğünde bilerek çok canım yanıyormuş gibi ayt yfff filan diyorum çokmu acıyor diyor evet diyorum. Sütünde mememden çıkmadı gerektiğini ayazın çok küçük olduğu için bu sütü içmesi gerektiğini anlatıyorum bir yandanda. Neden sağdığımı soruyor sağmazsam memem şişer ateşim çıkar çok hasta olurum diyorum. Ama ayaz kendi emse hem o doyuyor hemde benim memem şişmez diyorum. Bugün aynen şöyle dedi çok bilmiş kuzey. Yine süt sağıyordum ve yanıma gelerek ayazın seninle olmadını istemiyorum ama seninde acı çekmeni istemiyorum makinayla çekme ayaz çeksin sütü dedi. Bunyn gibi özendirmelerle filan katdeş kıskançlığını yenmeye çalışıyoruz. Çevremdeki herkese sıkınsıkı tembih ettim ayazı kuzeyin yanında sevmiyorlar nerdeyse bakmıyorlar yüzüne diyebilirim.
Daha öyle çok konuşabilirimki bu konuda biliyorsun başından beri en hassas konu bu benim için. Eminim sen bu yazdıklarımın hepsini hatta fazladını yapıyorsun. Geçecfk şöyle ufaklıklar bir ayaklansa seneye yaza çok iyi anlaşacaklar eminim çevremdeki abi kardeşleri
gözlemliyorum hep çok iyi anlaşıyorlar eminim bizimkilerde öyle olacak.
Çok hızlı yazdım saçmalamadım umarım. Şu ufaklıklar biraz daha büyüsün inşallah yüzyüze gelir dertleşiriz çok istiyorum gerçekten. .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de esimle dalga geciyorum sen de koca kafaymissin annen oyle diyo kizim sana cekmis, minicik burnu ve kulaklari da bana cekmis diyorum :)
Rota virusu asisiyla ilgili hicbi sey demedi hemsire bize...

Demir çok hastalanmıştı ya hani, 10 gün kadar okula gitmedi, ne olduysa o zaman oldu. Okula gıdecegı ılk gun cok sevıncle gıttı herkesı cok özledıgını soyledı. Ertesi gun servıs kapıya gelınce o gune dek hıç görmedıgım bır aglama krızıne gırdı. Konusulmayacak derecede kendınden gectı kı hıççç yapmadıgı bırsey. Ben de gondermedım. Yarın gıdersın dedım tamam dedı hep o sekılde konustuk ancak bu sabah tam servıs geldı yıne aynı durum...... Ben de kendım goturdum onu okula, çok uzun uZun herkesle detalı konustum ve yaz okuluna gıdıp gıtmeyecegını suan bılmıyorum. Cunku o bahcedeyken (benı coktan eve gıttı sanıyordu) herkes oynarken o hareketsız aglamaklı bakıyordu. Bır anda benı gorunce aglayarak kostu sarıldı ve sonra da kalmak ıstemedı zaten benımle döndu eve. Okulun son gunuydu yaz okulu pzt baslıyor.
Onceden de olan kotu bır huyu vardı tik gıbı bişey sımdı ıyıce arttırdı bunu kı kendıne zarar verıyor artık. Babası da cok kızıyor bagırıyor bırkac kez elıne vs vurdu. Ben de kavga edıyorum oyle olunca cok kotu oluyorum.
Deren ile aventin bıberon olayından sonra emzırmeye basladım sureklı. O da bana bıür alışmış kı bensız 1-2 saat kalırsa uyumuyor. Benı gorur gormez nasıl dudak bukuyor gozler kan canagı yaslar akıyor ama aglamıyor yavrum resmen kahroluyor sankı ((

Demır de kardesını cok sevıyor. Kucagına ıstıyor. Sabah ılk iş yanına koşuyor vs ama... Benden uZak kaldıgı ıçın mutsuz. Tabıı ben de..
Icıne atıyor herseyı. Bugun cok mutsuzdu. Evde de ıstemedıgı bırsey olunca ayakkabılarını gıyıp kapıya gıttı ben artık baska evın cocugu olucam gıdıyorum dıye... Deren ile ilgilenirken onun üzerindeki tüm hakimiyetimi kaybediyorum. İkisi arasında kaldım(

Cocugunla ilgilenebilmene gercekten cok imrendim maalesef bizim evde hersey ustuste geldi. Daha once bahsetmistim zor dogum aglayan bir bebek isten cikmis hasta bir es ilgi isteyen buyuk kizim zaman zaman kimse gormeden gizli gizli agliyorum en cokta bu aralar buyuk kizima bagirirken buluyorum kendimi ona uzuluyorum. Kayinvalide desen onunlada kapistim. Esim ise girdi 1000 liraya calisilirmi diye aklina girdi esim isten cikti. Cocuk gibi oldu zaten kim ne derse onu yapiyor. Kendi annem sagolsun geliyor mutfak masrafini karsiliyor bebekle ilgileniyor ama oda rahatsiz seker tansiyon kalp hersey var. Ustune bide solunum yolu enfeksiyonu olmus atlatamadi bi turlu 25 gune yaklasti oda yanimda yok. Cevremdeki herkesin ilgiye ihtiyaci var ve tek basima ilgilenmek zorundayim. Allahim bugunleri cabuk atlatalim guc ver diye dua etmekten baska carem yok maalesef.

Allah yardımcın olsun canım kolaylıklar versin inş sana..

Iyi akşamlar kızlar cok acil yardiminiza ihtiyacım var. Cok ağrım var Mastıt oldum. Eşim ışte ve bebegimle yalnızım. Ne yapabilirim. Bide bana onerebileceginiz süt sagma makinası markası eşime aldiracagim...

Evet ikisi arasında kalmak aynen bizdeki durumda bu. İkinci çocukta sevgi ikiye katlanır derlerdi şimdi ben diyorumki sevgi ikiye bölünüyor. Tabi ilgide. Aynı oranda adil davranıp ikisinede vakit ayırmak çok zor. Büyük çocuk tan anlayış beklemekte yanlış onlarda çok küçük henüz. Sırf bu sebebten ben ilgimi Kuzeye yoğunlaştırdım nasılsa bebeğin şu an emmekten başka derdi yok pek. Zaten gece boyu ayaktayız o arada onunla yeterince ilgiliyim. Ne bileyim bu iki çocuklu durum zormuş cidden.
Demir evde seninle olsa çokmu zorlanırsın acaba. Birde tüm sene okula gittiler onlarda yoruluyor tatil iyi gelebilir. Okula gitmek istemeyişi sizin Derenle evde kalıyor olmanız olabilir. Neden ben gidiyorum demişti KuZey siz evdesiniz ama Ayazda okula gelsin demişti. Bebek o daha diye anlatmıştım anladığı halde redetmişti ikna olmamıştı. Son zamanlarda hep küskündü okula giderken bende bebeği anneme bırakıp okula ben götürüyordum akşamda ben alıyordum. Sanırım böyle yapınca Ayazla aynı evde bize veda edip okula gitmediği için iyi hissediyordu. Şimdi bile eğer Kuzeyle bir şey yapıyorsam ve Ayazın emmesi geldiyse gerektiğinde mama yapın verin diyorum ne yapayım onun psikolojisini iyi tutmak zorundayım. Eşlerede çok iş düşüyor tabi. Benim eşim önceden Kuzeyle çok oynardı şimdi anası babasu biZde ya nedense yayılıp koltuktan kalkmıyor Kuzey babaanneyle vakit geçirmeyi pek sevmiyor oyunlarından bile hoşlanmıyor neden diye sordum bugün ama beni anlamıyor istediğim gibi oynamıyor diyor. Bu durumda babasının onunla oynaması lazım ama dedim ya bizimki ailesinin yanında tuhaflaşıyor iyicene. Valla iki ucu b.... Değnek ne yapsam hep bir taraf eksik kalacak. Bu yaşadıklarımı önceden bilme görme şansım olsa ikinci çocuğu sanırım yapmazdım. Allahın gücüne gitmesin ama ben Kuzeyime hiç kıyamıyorum hiç. Herkes ilerde iyiki kardeşim oldu diyecek diyor bakalım inşallah öyle olur. Sabretmekten güçlü olmaktan başka çaremiz yok. Sende eğet Demirle çok zorlanmayacaksan okula gönderme. Havalar güzel park bahçe çocuklara çok iyi geliyor gündüz yorulur oynarken hemde negatif enerjiyide atar üstünden. Off ya ne zaman bitecek geçecek bu günler. Bir yandan diyorumki hemen büyüselerde geçse bu zor günler bir yandanda doyamıyorumki bu hallerine.

Canım ya geçecek bu günler allah sanada sabır en çokta güç versin. Bende ilk zaman büyüğe çok bağırınıyordum sonrada pişmanlıktan saatlerce ağlıyordum şimdi resmen dişlerimi sıkmaktan çenelerim ağrıyor akşamları. Ama ne olursa olsun tüm ilgimi ona aktardım resmen. Eskisi gibi kavga etmiyor benimle epey düzeldi ilişkimiz tabi arada zıvanadam çıkarıyor ama ilk zamanlardan çok daha iyi herşey. İnşalla senin de düzelir hayatındaki olaylar. Eşin içinde zor olmalı çok zor cidden. İllaki geçecek ve biz bu günleri kötü birer anı olarak hatırlayacağız belkide.

Kızlar bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kimsecikler yok mu biliyorum ki hepiniz mesgulsunuz sevgi pitirciklariyla. Bu konuda bilgisi olanlar bilgilerini benimle paylasirsa cok sevinirim...

Kızlar bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kimsecikler yok mu biliyorum ki hepiniz mesgulsunuz sevgi pitirciklariyla. Bu konuda bilgisi olanlar bilgilerini benimle paylasirsa cok sevinirim...

Canım makine yoksa elinle masaj yaparak sağmaya çalış bebekle yanlız olduğuna göre banyo yapamazsın ılık havlu ısıt ütüyle biraz yada sıcak su torbasıda olur koy biraz ve masaj yap. Tek çaren sütü çıkarmak bol bol bebeği emzir.
Ben Medela kullanıyorum büyük oğlumda almıştım beş sene önce. Memnunum şimdilik sorun yok.

Canım işin kötü tarafı Demir hiç kavga etmiyor, yaşından beklenen hiçbir davranışı yapmıyor. Hatta örneğin onla en sevdiği şey olan puzzle yaparken Deren ağlıyorsa, anne Kardeşim ağlıyor gitmeyecek misin? diyor. Hayır oğlum şuan oynuyoruz diyince (ona yaranmak için:) ama süt istiyor olabilir git annecim diyor. Deren'e ya da bana acil durumda birşey lazım olursa önce o koşup getiriyor, başkası getirmek isterse kızıyor... Bu ve benzer tavırları ile aslında ikinci planda kalmaya o kadar aday ki... Babamız tüm gün işte, akşam gelince de çok yorgun, Demir'i azarlamasın yeter diyorum. Yardımcıyı seviyor ama onu şuanda sadece benim yetişemediğim temel ihtiyaçlarını karşılamada kullandığını hissediyorum.... O yüzden farkı yaratan şuan sadece benim. Ben onla ilgilenirsem oynarsam boşluk dolacak. Allah ta biliyor ya zaten herşeyim çocuklarım derdim, şimdi artık iyice öyle oldum, ikisi dışında günümü dolduran başka hiçbirşey yok. Wc yemek uyku dışında, evin ihtiyaçları için markete gidiyorum. Demir' i haftada bir, 15 te bir kere lunaparka götürüyorum( çok sever), elimden geleni yapıyorum aynı senin anlattığın gibi ama yetmiyor işte.

Beni bugun asıl üzen şeyi anladın değil mi? Oğlumun ağlamadan, birşeyler talep etmeden kendi kendine fedakarlık yapıyor olması belki de mutsuzluğunu gizlemesi.... Okulda onu öyle görünce anladım bunu.....Bu gece onu uyuturlen konuştuk. Okulu ve herseyı. Oglum mutsuz musun dıyorum? Hayır annecim mutluyum sen uzulme dıyor. Bu cevabı bıle duygularını degıl, duymak ıstedıgımı yansıtıyor sanki. Sadece arada seni çok özlüyorum o yuzden agladım dedi... Eger istemezse tabii ki göndermem okula, onun uzulmemesı ıcın herseyı yaparım.
Babasıyla konusacaktık sözde bu aksam ama bu saat oldu konusamadık. Demir'i yedirdim. Kızı emzirdim. Demir ve babası parka çıktılar ben kızı yıkadım. Kızı yardımcıya verdim, Demir'in sütünü verip konusup gulusup uyuttum onu. Derken uyuyakalmısım, sütümü sağıyorum. Acaba Deren yeterince emmeden mi uyudu diye de vicdan azabındayım sağarken....

Ben ikinci için hiç pişman değilim, tekrar olsa yeniden yaparım. Biliyorum onlar bir yara almadan büyüyecekler de, ben vicdan azabından kendi kendime kahrolacağım....

Buarada araba kullanıyor musun bılmıyorum ama Ayaz ya da Kuzey'i alıp bu taraflara yolun düşerse gelsenize bana... Ayaz'ı alırsan Deren'le pusetlere koyar parklarda gezdiririz. Kuzey ile gelirsen Demir 'le oyun parkına götürürüz. İkisiyle tekbasına simdi gelmen zor olur tahminimce... Bol bol dertlesırız sanırım

Canim cevabın icin teşekkür ederim. Şimdi eşimi ariyacagim bulabilirse süt sagma makinası aldiracagim. Ama masajı nasıl yapicagim dokunamiyorum bile cok ağrım var . Iki saattir cevap yazmaya çalışıyorum her defasında hata veriyo gicik

Çok iyi bir masajla sağarak boşaltman gerekli canım, bu çok önemli. Sütün çok bol demek ki, boşaltmazsan sütün kesilebilir daha da kötüsü mastit ates ve iltihap yapıp çok kötü boyutlara ulaşabilir.
Maddi olarak bir sınır var mı bilmiyorum ama bu sınırı düşünmezsek, ennnnnn iyisi ameda elektirikli (e bebekte var) ve oldukça pahalı....
sonra lansinoh elektirikli (mümkünse çiftlisi) sonra da medela....Ayrıca mastite kesin çözüm hastane tipini kiralama yapabilirsin (buyuk değil boytu fazla) aynı gun evıne getırıyorlar. 0533 688 95 66 sümer a.ş. Fiyatı 80 tl aylık. Kendin gidip alamıyorsan servıs ucretı alıyorlar yalnız.

Aynı süreçten geçtim cnm biraz zor ve acılı ilk sağımlar. Okudun mu bilmiyorum, bana sakinleştirici iğne yapmışlardı sonrasında, çünkü dikişlerim 2-3 günlük olduğundan kanama yapmıştı...
Tek tek eline gelen her sertliği bezeyi yokoluncaya dek sağmalısın. Zaten sertlikler gidip açıldığında kuş gibi hafifleyeceksin. Tek sağmada açılmaz zaten. Masaj konusunda uzman oldum eger ukalalık kabul etmezsen her turlu yardımcı olurum.

calisirken hamile kalirsam ucretsiz izinede cikarim ama1 yil ben bakarim cocuguma derdim..... oyuzden sanirim bende kararsiz kalir ve en azindan 6 ay daha gelemem diyebilirdim.... ama iste canikom insan biraz ilgi biraz dusunulmek falan filan iste anladin sen.... )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…