2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Hepsi aynı sanırım. Üzme kendini. bir değişik versiyonu da bizim evde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cekmedigim cile dertleer kalmadi
feryadsiz gunduzum gecem olmadi
aglamadik sokak kose kalmadi yanlizim dostlarim yanlizim yanlizim.....
artik....

o eski halimden eser yok simdi
istirap icin de yorgunu simdi
tutun kollarimdan duserim simdi yanlizim dostlarim yanlizim iste .....

neyin kafasi bu ya her tarzida biliomusum ya hayret ettim korktum kendimden benle oturup icilmez haaa bekliorum ilk memeyi biraktigi gece kusana kadar
icip sabaha kadar dagilmak istiorum caddelerde dolasip dagitmak istiorum...

Cok gecmis olsun canm insallah cabuk atlatirsiniz... MAsallah boyunada kilosunada
Bebegi soymadan tartmalari bence anormal bir hastane oldugunun göstergesi degistirmende fayda var.

Babasi severken kizimin kolu cikti yeni hastaneden geldik ( suan iyi cok sukur, aman dikkat edin daha cok minicikler (

Yazdiklarini okuyunca tuylerim diken diken oldu. Hangi devirde yasiyoruz ya esin yetmiyormus gibi birde kaynananin vurmaya kalkmasi inanilmaz...
Keske esin hatasini anlayip özur dileseydi ama hala ben vurmadim akil hastasi o demesi bile cok kötu bir durum...
Kuzey yavruya kiyamam insallah oda Ayazda zarar görmeden atlatirsiniz bu durumu Rabbim hayir kapisini acar insallah. gönlunu ferah tut dualarimiz seninle.
Kizkardesim 14 yasinda ve hala parmak emiyor birde isin ilginc tarafi annemin kullanilmis tulbentini de sol eline alip koklayarak uyuyor...annemin tulbenti olmadan ve sag elindeki bas parmagi agzina sokmadan asla uyuyamaz ikisini birden yapar....hatta komik 1-2 anisini anlatayim :))

Gecenlerde sol bas parmagini kesmis kendi kendine mutfakta söylenirken annem duymus :
-Allahim cok sukur iyiki sag basparmagim kesilmemis yoksa nasil uyurdum kimbilir :))

Birde annem anneannemin cenazesine sehir disina gitmisti. evde sadece 1 kirli yani kullanilmis tulbenti kalmis diger kardesimde tam makineyi calistirip icine atacakken onu görur ve kavga eder sen bunu yikarsan ben neyin kokusunu icime cekicem diye??

Annem 3 hafta memlekette kalip eve döndugundede onunla kavga etmisti tulbentimin kokusu gecti sen hala yoksun diye annem geldigi gibi kafasindakini cikarmis aksama bu benim demis...

Annem bunlari gulerek anlatiyor birde gercekten komik biliyorum ama ciddi bir durum kardesimde tiryakilik olmus durumda 14 yasinda neredeyse genc kiz yakinda kocasiyla senin tulbentini almaya ugrarlar diyorum hala guluyor....
Biraktirmanin zamani gelmistii yillar önce ama annem hicbirseyi ciddiye almiyor...
öteki kizkardesimle yasadigim o sorunu (hatirlarsin habersiz esya almalar vs... )bile anneme anlattigimda kizim biliyorsun bizim ailede kimse öyle yok kime cekti bu diyip konuyu gecistirdi fikir söylememe bile izin vermedi sanki kardesimin kötulugunu istiyorum dedikodusunu yapiyormusum gibi hissettim diye öburununde tulbent olayina karismayi kestim artik.

Babasi severken kizimin kolu cikti yeni hastaneden geldik ( suan iyi cok sukur, aman dikkat edin daha cok minicikler (

Cok kötu olmus ya cok gecmis olsun. insallah cabucak iyilesir minik yavrucuk. Henuc cok minikler kiyamam baska dert vermesin Rabbim

Kizima sut stoklamak istiyorum gunde 2 pakette olsa saklamak istiyorum bugun 1 paket attim derindondurucuya birde 125 ml biberonda sagdigim sutu koydum cantama olurda disarida acikirsa rahatca vereyim diye ama benim kizim icmedi biberonda illa gögusten emmek istiyor .
Bazen disarida emzirmemin zor oldugu zamanlarda disarida biberondan icsin isterim nasil alistirabilirim?
Bugun sagip ona ayirdigim sutu 6 saati gectigi icin dökmek zorunda kaldim.

Birde her sagmadan sonra sagma makinesini sterilize etmek gerekirmi nasil yikamaliyim makinede mi eldemi yoksa herdefasinda sterilizemi etmek daha iyi?

En önemlisi kizimi emzirmeden önce mi sonrami sut sagmaliyim kac saatte bir sagmaliyim?

Arkadaslar. Sorum olacakti sizlere. Oglum 2 ayini bitirmek uzere. Baya gazli bi bebek..hi birsey fayda etmexi. Hep kucagimda dolayisiyla. Baya yoruldum. Dr.um inadi uzerine sipiral takıldı ama icindeki bakira alerjik reaksiyon oldu. Yüzüm bogazim sisti be acil serum verildi. Hersey sipiralle basladi. Onu atlatamadan migdem ulser oldu. Ona da bi serum verildi. Bebekle surekli.hastanelerde olmak cok.zor..simdi.sorum.su.
ben mi bu kadar gucsuzum. Yoksa benim gibi doğum sonrası bu kadad hastalik yasayan oldu mu? Bu yüzden kendimi yetersiz hissediyorum. Migdem beni bayiltacak noktaya getiriyr. Bebegimle.zor.ilgileniyrm..cok.cnm.sikiliyr.

Canim Allah yardimcimn olsun yazdıklarını okuyunca dehşete düştüm. Hele kuzeyin söyledikleri kurban olurum ya masum melegim. Bu mübarek günlerde dualarim seninle. Rabbim inşallah bu sıkıntılı gunlerinizi çabucak ve yara almadan dik bir şekilde atlatmanizi sağlar. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

anladim canim bnm sagir dymaz uydurur hesabi olmus ))

:))) kafamizin ne kadar dolu oldugundandir..

Buarada esin icin uzulme ona dinlenmesi icin zaman verdigini,1-2gunde seni bu sekilde dinlendirmeniz gerektigini fln soyle..
Bazen herseyi bekleyerek biz kendimizi daha cok uzeriz,halbuki konussak belki sonuclanacaktir..Hediye beklemek gb yani sen birsey beklersin o onu almamissa onun aldigida beklentini karsilamaz..hic beklemesen aldigi nasil kiymetli olur..

Erkekler istisnalar disinda bebisten korkuyor bu bi gercek :) cunku kontrol ellerinde olmuyor..
Kendini cok yipratma bu bir donem ve gececek..

Birde telime sapkali kaidni yukledim kadinlar kulubunun sembolu olan... hala cakamadim oradan bisey dayanamayip pc ye daliyorum yine. ama telden isi cözsem cok daha rahat olurdu girmem.

Programi actin ust seridin sag ve sol kisimlarinda kulllanim alanlarin var..
Ilk sayfada ust seridin sol kenarina tikladiginda giris yapman icin yardimci olur..
Sonra sayfalar cikiyor ya ordan mayis annelerini bulabiliyorsundur mayis annelerini bulunca sayfanin ustunde yildiz var ona tikla abone olursun bunu yapinca telefonuna bildirim olarakta gelir kolayliklada sayfayi acarsin..
Baska ne diyeyim bilemedim bende cok bilmiyorum ama deneye yanila ogrendim :)
Yardimci olurum yine..

Oyyy kiyamam gecmis olsun..
Esinin saskinligini ve uzuntusunude tahmin edemiyorum cok kotu olmustur..

Gecmiss olsuunn..
Suan saglik sorunu olmasa bile genel olarak kendini yetersiz hissetme gb bi sorun var herkeste istisnalar haric..
Zaten saglik sorunlarinda olmus uzulme elnden geleni yaptigina inaniyorum..

canım bebeğim doğduğundan beri huysuz ilk zamanlar meme bağımlısıydı sonra gaz problemi çıktı. Günde 17 saat uyuması gereken bebek 16 saat uyumaksızın ayakta bunun yanında vücudumun heryeri hatr hatır kaşınıyor gül hastalığına yakalanmışım hala da geçmedi bu sorunukabullenmişken göğüsüm tıkandı lohusa sıtması oldum( cok kotu bi durum doğum sancısı ile eşdeğer) bebek uyamadığından vermli sağamıyorum
Doktor gaz için laktoz intoleransı olabilir dedi. süt ve süt ürünleri, bakliyat, kuruyemiş, paketli her ürün çikolata dahil,bal, tereyağ yasakladı. kahvaltı da sadece zeytin dereotu ve salatalık ekmek yemekten bıktım. yerine makarna, karnıyarık gibi şeyler yemeğe başladım offf offf. Hepimz de genel sorunlar var. Ama hep bole gitmycek tabi geçecek bu günlerimizde:)

hahhaaa buna yazmadan geçemeyeceğim:)

bebeği ninni ile uyuttuktan sonra masa da rezene cayı, su ve kavun esliğinde bu sarkıyı dinleyerek efkar dağıtıyorum. Ayyy bi buluşşsak kafaları dağıtıp kudurmuşlar gibi oynayasım varrrr:)

normal hayatımda eğlenceli, yerinde duramayan.hasere bi insanım. arkadaşlarım senden uslu bi çocuk çıkacağını nasıl dusunrsun diyiyorlar. Hiç yoktan işyerimdeki mutfak işleri sorumlu kadının ahı tutmuştur yapmadığımı bırakmadım kadına:))) (iyi anlamda) buluştuğumuzda anlatırm eğlenirizzz.
Bayramdan sonra kesin gelicem zaten annemde olmayacak . Fındık zamanı olduğundan memlekete gidiyor(((

Kızlar merhaba,

basımdan geçenleri fırsat buldukça anlatacam demiştm.
öncelikle şu herşeye burnunu sokan çok bilmiş, sanki dünya da bitek anneliği onlar biliyorda sadece çocuğu onlar bakmış hissiyatında olup da bi b.k bilmeyenlerden başlamak istiyorum.
Anneme geldiğim ilk gün, hiç haz etmediğim bi komşumuz var bütün gün yükseek sesle boş konuşup kafa ütülemekten, çay içip karnını doyurup günü kurtarmak vizyon ve misyon kalitesinin olmazsa olmazı.
ilk gün duyup gelmiş. bana; ayyy sen çocuk bakmasını bilmiyorsun daha tutmasından haberin yok,
* bebeğe fon makinesi sesi dinletiyoruz. bize, neden bu sesle uyuyor sen biliyormusun dedi?
Anneme, dışarıdan baktığnda gerizekalı gibi mi görünüyoru dedim:))) Neyse fazla durmadı gtti.
sonra mevlude geldi. Onunla beraber bi çok insanla beraber oturuyoruz. Arkadaslar nasıl gidiyor dedi?
İlk cevabım şu lohusalık da, çocuk yetiştirip bana karışan insanların, kellesi elektrikli testere ile kesip, koch kazanında (bilgi:sanayi tipi düdüklü tencere, sterilizasyon işleminde kullanılır) boş beyinleri eriyene kadar steril edesim var dedim. Hepsi dehşetli gözlerle bana baktı ve hiç kimse bana o günden hiçbirşey diyemedi.
tepem atınca hannibal ile yarışacak seviyeye geliyorum:)))) halbuki tipim itibari ile cok uysal kendine halinde biriyim.)))
eve gidince resimlerimizi yüklüycem inşallah. şimdilik bu kadar kızım uyandı
Herkese Bol uykulu keyifli hafta sonları diliyorum:)))
arkadaş bu laptopla da yazı yazmak resmen eziyet, sürekli harfler yutuyor.

Insanlar bişey demeye korkmustur mazalllah lohusa kadın yapar mı yapar:) en iyisini etmissin yoksa konuşup canini sikacaklardi hemen önlem aldin:).resimlerinizi görmek isterim teklif gönderdim kabul edersen..

Insanlar bişey demeye korkmustur mazalllah lohusa kadın yapar mı yapar:) en iyisini etmissin yoksa konuşup canini sikacaklardi hemen önlem aldin:).resimlerinizi görmek isterim teklif gönderdim kabul edersen..

canım arkadaşlığı ısteğini kabul ettim. resimleri eve gidince tabii bebek durursa yukluycem.))) tekrar haber veririm.

Canım günaydın, ben düzenli sağıyor ve stokluyorum biliyorsun. İlk başlarda her üç saatte bir sağıp, sağdığım sütü biberonla veriyordum, sonra da emziriyordum, içmediği kısmı ise buzluğa atıyordum. Avent'in kapakcığından musluk suyu kaçması olayından sonra zorunlu olmadıkça biberona tövbe ettim. Şimdi emziriyorum, kalan kısım rahatsız ederse sağıyorum. Genelde gece çok süt geldiği için bir kere geceden, bir de gündüzden epeyce süt stoğu oluyor, atıyorum deepfreze e. Kızım da kesinlikle memeyi tercih ediyor, sağdığım sütleri içmiyor, o yuzden bu sutler ziyan mı olacak diye dusunuyorum.

Ben yokken çok acıkınca cok cokkkk emiyormuş biberonu, ben varken midesi bulanıyormuş gibi bir hareket yapıyor yani nazı bana. Çok acıksa biberondan da olsa içer merak etme canım.

Steril konusu bence çook önemli. İlk altı ay bebeğim ağzına dolaylı yoldan dahi olsa giren herşey steril omalı bence...... Ben tüm biberob ve sağma aparatlarını yumusak bez ve kokusuz beyaz sabunla yıkayıp sonrasında steril edip, havlu kağıtla kurulayıp buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum.

Canım benim çok yorgunsun demek ki, bünyen tepki vermiş artık bu duruma. Ben oğlumdan sonra kendimi böyle zayıf hissetmiştim. Birgün uataktan kalkamadım, belim kırılmış gibi ağrıyordu, sedye ile hastaneye girdim koca kadın ağlaya ağlaya... Fizik tedavi verdiler, hergün sabah gitmem lazımdı, yan sokaktaki eşimin annesi bile ben bebeğe bakarım demediği için, ağlaya ağlaya dua ile ayakta geçirdim gitti... Senin durumunda budur bence, inşallah senin halini anlayacak, sana yardımcı olacak biri vardır hayatında((

Çocukluğunu anlatmıştın ya zaten demiştim içimden Ayşecik annesine çektiyse yandı bu kızcağız:)))

Hani şu "aç bu çocuk aç" diyen teyzeyi anlatsana asıl nasıl da morssss olduğunu:))))

Ya off umarım öyle 14 yasına kadar filan sürmez bu durum
Parmak emme neyse de, kulak çekme çok fena
Yoksa o yaşlara kadar bildiğin fil kulak olucazz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…