Kızlar merhaba,
basımdan geçenleri fırsat buldukça anlatacam demiştm.
öncelikle şu herşeye burnunu sokan çok bilmiş, sanki dünya da bitek anneliği onlar biliyorda sadece çocuğu onlar bakmış hissiyatında olup da bi b.k bilmeyenlerden başlamak istiyorum.
Anneme geldiğim ilk gün, hiç haz etmediğim bi komşumuz var bütün gün yükseek sesle boş konuşup kafa ütülemekten, çay içip karnını doyurup günü kurtarmak vizyon ve misyon kalitesinin olmazsa olmazı.
ilk gün duyup gelmiş. bana; ayyy sen çocuk bakmasını bilmiyorsun daha tutmasından haberin yok,
* bebeğe fon makinesi sesi dinletiyoruz. bize, neden bu sesle uyuyor sen biliyormusun dedi?
Anneme, dışarıdan baktığnda gerizekalı gibi mi görünüyoru dedim:))) Neyse fazla durmadı gtti.
sonra mevlude geldi. Onunla beraber bi çok insanla beraber oturuyoruz. Arkadaslar nasıl gidiyor dedi?
İlk cevabım şu lohusalık da, çocuk yetiştirip bana karışan insanların, kellesi elektrikli testere ile kesip, koch kazanında (bilgi:sanayi tipi düdüklü tencere, sterilizasyon işleminde kullanılır) boş beyinleri eriyene kadar steril edesim var dedim. Hepsi dehşetli gözlerle bana baktı ve hiç kimse bana o günden hiçbirşey diyemedi.
tepem atınca hannibal ile yarışacak seviyeye geliyorum:)))) halbuki tipim itibari ile cok uysal kendine halinde biriyim.)))
eve gidince resimlerimizi yüklüycem inşallah. şimdilik bu kadar kızım uyandı
Herkese Bol uykulu keyifli hafta sonları diliyorum:)))
arkadaş bu laptopla da yazı yazmak resmen eziyet, sürekli harfler yutuyor.
Arkadaşlar bebekleriniz uykuda hiç sıçrıyor mu oğlum ani bir seste sıçrıyor dün internette baktım çok iç karartıcı şeyler yazmışlar ... Bebekler normalde sıçrar diye biliyorum ama olumaz olaydım beynimi kemiriyor epilepsi belirtisi sıçramak yazmışlar hatta uykudan ağlayarak uyanan bebekle epilepsi nöbeti geçiriyormuş vs . Aman allahım bunlar ne dedim
Haydaa..
Sezen'de bazen sicriyor,bazen guluyor bazen bukuyor dudaklarini,bazende agliyor ruyasinda kisacik ama uyanmiyor..
Gercekten onlar ne ya?
Her zaman mi oluyor?
Arkadaslar. Sorum olacakti sizlere. Oglum 2 ayini bitirmek uzere. Baya gazli bi bebek..hi birsey fayda etmexi. Hep kucagimda dolayisiyla. Baya yoruldum. Dr.um inadi uzerine sipiral takıldı ama icindeki bakira alerjik reaksiyon oldu. Yüzüm bogazim sisti be acil serum verildi. Hersey sipiralle basladi. Onu atlatamadan migdem ulser oldu. Ona da bi serum verildi. Bebekle surekli.hastanelerde olmak cok.zor..simdi.sorum.su.
ben mi bu kadar gucsuzum. Yoksa benim gibi doğum sonrası bu kadad hastalik yasayan oldu mu? Bu yüzden kendimi yetersiz hissediyorum. Migdem beni bayiltacak noktaya getiriyr. Bebegimle.zor.ilgileniyrm..cok.cnm.sikiliyr.
Benim bebeğim de sicrayan uykuda ara ara. Bence problem yapma. Şimdi dünyayı ogreniyorlar bakıp dalmalari çok normal. Çok takma kafana bebeginle geçirdiğin günlerin tadını cikarEvet canım Batu da öyle her zaman değil tabi ara sıra okumaz olaydım aklımı kemirio( oğlum sarılık bile olmadı doktor çok sağlıklı çetin ceviz diyor ama ben bu okuduğuma takıldım malesef annem olur sıçrar çocuklar arada diyo offf kafayı yicem ... Bi de bir yere bakıp dalarlarmış ama zatenoğlum iki aylık olmadı daha ayırt edemio ki nasıl anlıcam dalıp dalmadığınj ... Sabah da uyandığında bugün gülücükler agular oynamalar ... Eşim sevdim ne istion çocuktan nü kadar sağlıklı keyifli illa bişey bulcam Dio ..
Arkadaslar. Sorum olacakti sizlere. Oglum 2 ayini bitirmek uzere. Baya gazli bi bebek..hi birsey fayda etmexi. Hep kucagimda dolayisiyla. Baya yoruldum. Dr.um inadi uzerine sipiral takıldı ama icindeki bakira alerjik reaksiyon oldu. Yüzüm bogazim sisti be acil serum verildi. Hersey sipiralle basladi. Onu atlatamadan migdem ulser oldu. Ona da bi serum verildi. Bebekle surekli.hastanelerde olmak cok.zor..simdi.sorum.su.
ben mi bu kadar gucsuzum. Yoksa benim gibi doğum sonrası bu kadad hastalik yasayan oldu mu? Bu yüzden kendimi yetersiz hissediyorum. Migdem beni bayiltacak noktaya getiriyr. Bebegimle.zor.ilgileniyrm..cok.cnm.sikiliyr.
Arkadaşlar bebekleriniz uykuda hiç sıçrıyor mu oğlum ani bir seste sıçrıyor dün internette baktım çok iç karartıcı şeyler yazmışlar ... Bebekler normalde sıçrar diye biliyorum ama olumaz olaydım beynimi kemiriyor epilepsi belirtisi sıçramak yazmışlar hatta uykudan ağlayarak uyanan bebekle epilepsi nöbeti geçiriyormuş vs . Aman allahım bunlar ne dedim
Evet canım Batu da öyle her zaman değil tabi ara sıra okumaz olaydım aklımı kemirio( oğlum sarılık bile olmadı doktor çok sağlıklı çetin ceviz diyor ama ben bu okuduğuma takıldım malesef annem olur sıçrar çocuklar arada diyo offf kafayı yicem ... Bi de bir yere bakıp dalarlarmış ama zatenoğlum iki aylık olmadı daha ayırt edemio ki nasıl anlıcam dalıp dalmadığınj ... Sabah da uyandığında bugün gülücükler agular oynamalar ... Eşim sevdim ne istion çocuktan nü kadar sağlıklı keyifli illa bişey bulcam Dio ..
Babasi severken kizimin kolu cikti yeni hastaneden geldik( suan iyi cok sukur, aman dikkat edin daha cok minicikler (
Amin cnm Allah büyüktür bu günlerde geçicek...ewet canim burasida olmasa napardik hic bir fikri yok dislerimi sikmaktan yoruldum artik.....annem bir sokak otemde bir saat gelse iki gunde bir yemek yapsam bir camasir assam bile yeter....en gucume giden de ihtiacim olduunu soledigimde bile gelmior ya yigilasim gelio yuregim sizlio ben nerde hata yaptimda annem bir elimden tutmuor bilmiorum... ewet hersey yemekten gecio ama ben aksam yemegini zor yetistiriom lanet olsun yemege calisiom ama tam anlamiyla olmuo masada tahin helwasi war dere otlu salata war gidip gidip yiorum yemek zorundayim ama bu kacak gibi degil insan gibi olmali allahim buyuk yardimcimiz olsun...
Başlarda çok geliyordu ama bebeğim hiç emmedi istemedi ilk 15 20 gün sağıp verdim sonra çok çok azaldı zaten şimdi mama yiyoruz sadece
Canım sessiz kaldık ca size yüklenmişler anlaşılan en azından esin sizin yaninizda ama bence saygı göstermek demek herseyi kabullenmek değil haksızlığa karşı tepki göstermedikce daha çok sindirmeye calisiyo kayinvaliden sizi buna izin verme..ne hakla annene hakaret ediyorlar lütfen tepkini koy eşinin desteğini de alarak..Merhaba. Hamileyken de çok nadir yazsam da yazdıklarınızı sürekli takip eden Mayıs annesiyim ben de. Çok şükür kuzularımızı aldık kucaklarımıza. Şuan Bebeğimi ayaklarımda sallarken bi fırsatını bulup içimi dökmek istedim ben de. Çünkü beni, yaşadıklarımı en iyi siz anlarsınız diye düşündüm, hepimiz aynı süreçten geçtik malum...
Bu lohusa psikolojisi denen illeti çok zor atlattım, kimseye yansıtmadan her şeyi içiimde yaşayarak, ölmeyi bile düşündüm, her kafadan bir ses çıkıyordu bebeğimi sevemiyordum bile. geçecek dedim kimseyi kırmaya değmez dedim sustum hep. Belki ben şuan iyi değilim diye her şey batıyo bana dedim ve atlattım (sanırım), ancak benden başka herkes bu psikolojik rahatsızlığa yakalanmış olacak ki bu sefer anneler başladı. Başta anneler anlaşmıştı hafta içi benim annem hafta sonu da kv. bebeğe bakacaktı en azından kırkım çıkana kadar. daha sonra işe başlayınca da duruma göre annem bakacaktı diye düşünmüştük. ancak kv türlü bahanelerle bebeğime hafta sonları bakmayı reddetti annem de hasta haliyle her günü de yorgun geçirmeye başlayınca biraz sinirleri gerildi. üstüne kv bize her geldiğinde evde bi kusur bulmaya, annemi pis olmakla suçlamaya başladı. aksine annem o yorgunlukla bi de ütü çamaşır ev temizliği misafir ve bebekle ilgilenmeye devam ediyordu. belki benden daha çok annelik etti bebeğime. Ama ne ettiyse kv her geldiğinde anneme sanki evde hizmetçiymiş gibi onu getir bunu yap bu böyle olmamış gibi emretmeye devam etti. Annem de benim hatrıma sustu biliyorum. Ben de kocamla kötü olmamak için sustum. Zaten yapımda var asla saygısızlık adına bir şey söyleyemem... Hep sustum hep ezildim zaten bu güne kadar.
Bi gün yine bize gelmişlerdi yine bi kaç emir verip gittikten sonra ne olduysa hiç anlayamadık telefon açıp anneme çok alakasız türlü bahanelerle annemi çok alakasız konularda suçlayarak hakaret ettiler. o akşam annemle ben oturup karşılıklı o kadar ağladık ki. ama yine de ne annem ne de ben onlara hakaret etmedik cevap bile vermedik. onların yüzü kızarsın onlar utansın dedik. sadece eşim geldiğinde olanları anlattım annem artık bakmayacak bebeğe dedim eşim kabul etmedi burası benim evim onlar karışamaz dedi. o zaman konuşacağına gelsin kendisi baksın dedi ve eşim onlara uygun bi dille anlattı. Yine tabi eminim kendilerini haklı çıkarmışlardır. Halen saygıdan ben onlara gidip geldiğimde yüzümü asmam güler yüzle evlerine giderim ama neden böyle yaptınız diyemedim. Ama içimden öyle büyük bi nefret besledim ki yüzlerini görmek bile istemiyorum. Annemin onca emeğine karşılık bunlrı yapmamalıydılar. Annem de acaba ben sizde kalıyorum diye mi böyle yapıyolar ben size yük mü oluyorum diye kendini suçladı. İçim içimi yiyor ama sanki bana büyü yapmışlar ağzımı bağlamışlar gibi susuyorum. Annem hala bizimle ama neredeyse git evinde huzurlu yaşa onlar da bakıcı tutsun madem çok paraları varsa baktırsınlar bebeğe diyeceğim ama durumumuz da çok sıkışık. Annem bana da üzülüyor. en azından sütüm olsun diye gece bi kaç saat ben uyurken o bebeğimle ilgileniyor. Bunları haketmedim ne yapmalıyım bilemiyorum. Bebeğim mi şanssız yoksa annem mi ben mi bilemedim...
Canım sessiz kaldık ca size yüklenmişler anlaşılan en azından esin sizin yaninizda ama bence saygı göstermek demek herseyi kabullenmek değil haksızlığa karşı tepki göstermedikce daha çok sindirmeye calisiyo kayinvaliden sizi buna izin verme..ne hakla annene hakaret ediyorlar lütfen tepkini koy eşinin desteğini de alarak..
Merhaba. Hamileyken de çok nadir yazsam da yazdıklarınızı sürekli takip eden Mayıs annesiyim ben de. Çok şükür kuzularımızı aldık kucaklarımıza. Şuan Bebeğimi ayaklarımda sallarken bi fırsatını bulup içimi dökmek istedim ben de. Çünkü beni, yaşadıklarımı en iyi siz anlarsınız diye düşündüm, hepimiz aynı süreçten geçtik malum...
...
:
Kızlar ben boşanıyorum eşimden. Dün gece çok fena şeyler oldu. Eşimle çok şiddetli bir kavga ettik boğazımı sıktı saçlarımdan sürükledi bana vurdu üstelik bunları kayınvalidemlerin yanında yaptı yetmemiş gibi kayınvalidemde bana vurmaya kalktı. Herşey çocukların yanında oldu. Kuzey dün geceden beri sinir krizi geçiriyor zor sakinleştirdik bebekte kötü bugün aşıda yaptırdım perişanım. Dün gece telefonumu elimden almaya kakltılar son anda annemleri aradım gelip beni kurtardılar. Beni evden atıp çocuklarımı almak istediler sırf onları bırakmamak için dayak yedim kaçanilirdim ama onları almadan çıkmadım. Annem geldi bizi götürdü. Şimdi annemdeyim perişanız hepimiz. Sabah eşimi aradım evi terketsinler bebeği aşıya götüreceğim üstümüzde başımızda bişey yok diye gitmiyecekler onlar dedi sonra annem konuştu gittiler gidip bavulumu topladım bişeyler attım çocukların benim eşyalarımı. Dün gece öyle ev kuyafetleriyle zor kaçırdım yavrularımı o evden. Yuvam yıkıldı sonunda allah belalarını versin. Eşim hala annemle konuşurken beni suçluyordu akıl hastasıymışım ben hastaneye yatmalıymışım çocuklarımı alırmış benden.
Şimdi boşanmak için avukat bulmalıyım yeni bir düzen kurmalıyım içim yanıyor el kadar bebek küçük bir çocuk anneme sığındım şimdilik.
Allah rızası için bana ve evlatlarıma dua edin dik durmalıyım güçlü olmalıyım bundan sonraki süreç çok zor önümde.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
♥♥♥
ALINTIDIR.
YAKIN ZAMANLARDA DOGMUSTU BEBISLER..
Meğer ben suymuşum. İçimdeki akvaryumda bir insan büyüyebilirmiş.
Meğer ben aklım değilmişim sadece, kalbim de değilmişim, bir bedenmişim ben. Ikınıp bir canlıyı hayatla buluşturabilecek basit bir beden.
Meğer ben kadınmışım. Kadın gibi bir kadın. Çocuk gibi bir kadın değil sadece.
Meğer ben aynadaki ben değilmişim. Aynadaki kimmiş ben başkaymışım. Bir içim varmış benim. Bir de dışım.
Meğer tek aşk, şarkılardaki değilmiş. Başka bir aşk varmış yavruya duyulan. Kalbe doğumla dolan. Kaynağından gözyaşlarıyla fışkıran.
Meğer annem... Ah annem... Bakın yazamıyorum ona gözlerim doluyor.
Meğer beslemeye muktedirmişim. Sütmüşüm ben, ilaçmışım, balmışım.
Meğer kokum birine cennetmiş, sığınakmış, yuvaymış.
Meğer kaderde en sevdiğim adamdan çocuk yapmak da varmış, şükür.
Meğer uykusuzluk da güzel olabilirmiş. Hatta fazla uyku hasret yaparmış, yavrunla arana girermiş.
Meğer her şey yeniden başlarmış. Eski olan her şey bir anda eskirmiş.
Meğer seninle konuşmayan minnacık bir adam, sana kendini anlattırırmış.
Meğer benim bir oğlum olacakmış, kim bilebilirdi.
Meğer ben bir matruşkaymışım. İçimden bir küçüğüm çıkarmış.
Meğer geceyle gündüz palavraymış. Hepsi şimdiymiş. O uyumayınca uyku da neymiş. Uykun gelmezmiş. Zaman güneşin uydurmasıymış.
Meğer annem beni bundan merak edermiş, arayıp sorarmış, dayanamaz gelirmiş, başımdan eksik olmazmış, deli gibi severmiş.
Meğer minik bir yavrunun gözlerinde kainatın sırrı gizliymiş. Bakıp çözülmezmiş sadece dalıp gidilirmiş.
Meğer avuçlarım onun elleri için kılıfmış.
Meğer kollarım onun ilk eviymiş.
Meğer sesim ona müzikmiş, hikâyeymiş, ninniymiş.
Meğer dualar gerçek olurmuş.
Meğer kalbim artık onun kalbiymiş. Onda atacakmış.
Meğer büyümenin, öğrenmenin, çoğalmanın, yenilenmenin sonu yokmuş.
Meğer yeryüzünde cennet varmış.
Meğer mutluluk gözyaşları varmış.
Meğer biri uyurken yapacak şeyinin kalmadığı, aklına bir şeyin gelmediği olurmuş.
Meğer sevginin sonu yokmuş.
Meğer iki kelime bir büyü gibi diline dolanıp bir ömür bütün cümlelerinin öznesi olabilirmiş.
Hoş geldin oğlum.
Nil karaibrahimgil..
:))) kafamizin ne kadar dolu oldugundandir..
Buarada esin icin uzulme ona dinlenmesi icin zaman verdigini,1-2gunde seni bu sekilde dinlendirmeniz gerektigini fln soyle..
Bazen herseyi bekleyerek biz kendimizi daha cok uzeriz,halbuki konussak belki sonuclanacaktir..Hediye beklemek gb yani sen birsey beklersin o onu almamissa onun aldigida beklentini karsilamaz..hic beklemesen aldigi nasil kiymetli olur..
Erkekler istisnalar disinda bebisten korkuyor bu bi gercek :) cunku kontrol ellerinde olmuyor..
Kendini cok yipratma bu bir donem ve gececek..
Programi actin ust seridin sag ve sol kisimlarinda kulllanim alanlarin var..
Ilk sayfada ust seridin sol kenarina tikladiginda giris yapman icin yardimci olur..
Sonra sayfalar cikiyor ya ordan mayis annelerini bulabiliyorsundur mayis annelerini bulunca sayfanin ustunde yildiz var ona tikla abone olursun bunu yapinca telefonuna bildirim olarakta gelir kolayliklada sayfayi acarsin..
Baska ne diyeyim bilemedim bende cok bilmiyorum ama deneye yanila ogrendim :)
Yardimci olurum yine..
Oyyy kiyamam gecmis olsun..
Esinin saskinligini ve uzuntusunude tahmin edemiyorum cok kotu olmustur..
Gecmiss olsuunn..
Suan saglik sorunu olmasa bile genel olarak kendini yetersiz hissetme gb bi sorun var herkeste istisnalar haric..
Zaten saglik sorunlarinda olmus uzulme elnden geleni yaptigina inaniyorum..
canım bebeğim doğduğundan beri huysuz ilk zamanlar meme bağımlısıydı sonra gaz problemi çıktı. Günde 17 saat uyuması gereken bebek 16 saat uyumaksızın ayakta bunun yanında vücudumun heryeri hatr hatır kaşınıyor gül hastalığına yakalanmışım hala da geçmedi bu sorunukabullenmişken göğüsüm tıkandı lohusa sıtması oldum( cok kotu bi durum doğum sancısı ile eşdeğer) bebek uyamadığından vermli sağamıyorum
Doktor gaz için laktoz intoleransı olabilir dedi. süt ve süt ürünleri, bakliyat, kuruyemiş, paketli her ürün çikolata dahil,bal, tereyağ yasakladı. kahvaltı da sadece zeytin dereotu ve salatalık ekmek yemekten bıktım. yerine makarna, karnıyarık gibi şeyler yemeğe başladım offf offf. Hepimz de genel sorunlar var. Ama hep bole gitmycek tabi geçecek bu günlerimizde:)
Canım günaydın, ben düzenli sağıyor ve stokluyorum biliyorsun. İlk başlarda her üç saatte bir sağıp, sağdığım sütü biberonla veriyordum, sonra da emziriyordum, içmediği kısmı ise buzluğa atıyordum. Avent'in kapakcığından musluk suyu kaçması olayından sonra zorunlu olmadıkça biberona tövbe ettim. Şimdi emziriyorum, kalan kısım rahatsız ederse sağıyorum. Genelde gece çok süt geldiği için bir kere geceden, bir de gündüzden epeyce süt stoğu oluyor, atıyorum deepfreze e. Kızım da kesinlikle memeyi tercih ediyor, sağdığım sütleri içmiyor, o yuzden bu sutler ziyan mı olacak diye dusunuyorum.
Ben yokken çok acıkınca cok cokkkk emiyormuş biberonu, ben varken midesi bulanıyormuş gibi bir hareket yapıyor yani nazı bana. Çok acıksa biberondan da olsa içer merak etme canım.
Steril konusu bence çook önemli. İlk altı ay bebeğim ağzına dolaylı yoldan dahi olsa giren herşey steril omalı bence...... Ben tüm biberob ve sağma aparatlarını yumusak bez ve kokusuz beyaz sabunla yıkayıp sonrasında steril edip, havlu kağıtla kurulayıp buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum.
Canım benim çok yorgunsun demek ki, bünyen tepki vermiş artık bu duruma. Ben oğlumdan sonra kendimi böyle zayıf hissetmiştim. Birgün uataktan kalkamadım, belim kırılmış gibi ağrıyordu, sedye ile hastaneye girdim koca kadın ağlaya ağlaya... Fizik tedavi verdiler, hergün sabah gitmem lazımdı, yan sokaktaki eşimin annesi bile ben bebeğe bakarım demediği için, ağlaya ağlaya dua ile ayakta geçirdim gitti... Senin durumunda budur bence, inşallah senin halini anlayacak, sana yardımcı olacak biri vardır hayatında((
Çocukluğunu anlatmıştın ya zaten demiştim içimden Ayşecik annesine çektiyse yandı bu kızcağız:)))
Hani şu "aç bu çocuk aç" diyen teyzeyi anlatsana asıl nasıl da morssss olduğunu:))))
çok geçmiş olsun canım.sipiral takılınca 1 yıla kadar ağrı sızı oluyodu bende.seninde vucüdün kaldırmamış demekki.canını sıkma Allah güç kuvvet versin.sen tek değilsin inan hepimiz hem kafadan ben bedenen hala toparlanamadık :))
:)))) çok haklısın. Koptum mesajını görünce. Citcitli badinin altına da birsey giydirmiyor musun?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?