2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
adi guzel degil bu kedi dilinin ama sekli cok guzelmis bende en kisa zamanda deniyorum :))

Cok sevindim insallah bir daha agizlarini acamazlar ne senden ne annenden yana...
Söz konusu bebisin yada annen olunca baban dahi olsa kabul etmemek gerek cunku ikiside paha bicilmez varliklar... Bazen anneme hala kizginda olsam cok kiymetli oldugunu biliyorum...

seftalili muhallebi deniycem diyorum 2 gundur pek firsatim olmadi... Onu deneyebilirsin hem cok rahat hemde yaz mevsimindeyiz serinletici olur.
tarifi googlede var ama telden giriyorsan ve hala aklina yapacak birsey gelmediyse yollayabilirim.
Birde minicik bir bebisin var gelenlerde öyle kral sofrasiyla karsilasmayacaklarini biliyorlardir. oyuzden 1 praktik tatli 1 de hazir yufkadan yapilmis sigara böregi veya kisi yeterli bence

MAsallah demeyi unuttmussun bence ben ekliyorum Kizimda öyle gece boyu 3-4-5 saatte bir kalkip emip tekrar uyuyor. bozulmasin duzenleri insallah

Allah uzun saglikli ömurler versin tatli prensese... Sonunda görduk minigi herkes foto eklemeli teyzoslar merak ediyorlaar

Fotoları nizi görmek isterim..

ekledim canım buyur kuzum ve çekirdek ailemiz
Tulayokay Arkadaslik yolla demek istiyor kibarca ... Ama durumu anlamissin bile jeton erken dusmus

2 bebisi dusundumde cok dah eglenceli olurdu ya birinin altini degis digeri kirletsin birini uyut digeri aglasin ayy cok zor ama ne tatlilardir simdi onlar Allah uzun saglikli ömurler versin ikisinede...

Canim sutun olmasi icin uykuda cok önemli enerjik olmanda ama sen surekli yorgunsun ordan buraya yetismeye calisiyorsun ee böyle sutun olmaz ki..
Ben yorgun uykusuz oldugum zamanlarda kizimin doymadigini farkediyorum cekip duruyor ama az geliyorki memeden ayirdigim gibi agliyor...
Aksamlari kizim uyudugu gibi bende yaninda uyuyorum sonra öglene kadar uyuyoruz da tabi kizim 11 den sonra uyuyor ben bazen 3-4 e kadar kendime takiliyorum sadece kendime vakit ayirabildigim tek saatler onlar
Bebisinin cizelgeside cok guzel olmus

Canm ayni hemsirenin bize dedikleri gibi yazmissin kizimda cok kusuyor malesef oda senin dediklerini dedi...
Dun acildeydik hatta saatlerce bekledik tam sira bize gelicek derken bizden daha acil sorunu olanlar geliyordu ve onlari aliyorlardi bizde dayanamayip kactik birsuru insan bakteri bulasir minicik bebege deyip...
Ben cogu zaman gazini cikarayim derken kusuyor birde bazen emmeden saatler sonra aniden cikariyor cesme gibi akiyor. Bende yataginin kafa tarafini hafiften kaldiricam inssallah iyi bir sonuc verir.

rsey
Canim cok sevindim herseyin yoluna girmesine... ama ne olursa olsun esinin ailesiyle mesaafeni koru basiniza gelmeyen kalmadi onlar yuzunden... Insallah hep böyle mutlu mesut yasarsiniz sen esin ve 2 bebisin hic kimse karismadan hickimse mutlulugunuzu bozmadan...

Aslinda memede uyumasi iyi birsey yakin oldugunuz icin hem anneyle bebek arasindaki bag gucleniyor hemde uyutmak icin sallamana gerek kalmiyor...
Benimki ilk haftalarinda surekli sallamamizi istiyordu elde ayakta öyle uyuyordu ancak simdi cok rahatim yatiriyorum yanima emip emip uyuyor tabi gazini cikaramiyorum bu tur zamanlarda..
Daha kac defa hamile kalip bebis dunyaya getirebiliriz ki dedigin gibi bu anlar paha bicilmez bazen yemek yiyemesemde cayimi soguk soguk icsemde sikayetci degilim her zaman bebek kalicak degil ya diyorum...
Heleki esim kucaga alistirmissin birak yerinde aglasin alissin diyor o öyle diyince tekme tokat dövesim geliyor valla sikayetci degilim diyorum

Çizelgem olmuş mu bi iki bi iki :)
Cokta guzel olmus canim

canım sıkma canını hele kayınvalıde ıcın uzulmeye hıc degmez.bebege kayınvalıden bakacaksa onla fazla yuz goz olma yoksa bebege bakmaz.. eger maddı durumun varsa bakıcı tut. ama en kotu babaanne bıle bakıcıdan daha ıyı bakar cunku kendı canı. esıne de fazla tepkı verme sonucta anası bacısı ..asırı tepkı verıp aglayıp zırlayınca adamların hosuna gıdıyor daha cok kadının ustune gelıyor. ben ılk baslardakı tartısmalarda aglardım baktım daha cok ustume gelıyor hıc umursamaz davranıyorum artık esımı gormezden goruyorum sadece oglumla ılgışenıyorum kuduruyor sınırden hemen yanıma yaklasıyor ozur dılıyor.. hele kalbılımı kırdıysa hadı oglanı alıp dısarı cıkalım dıyor ben kırgınım ya hayır dıyorum tek de gıdemıyor oglusumla bız ayrı odada vakıt gecırınce tabı yalnız kalıyor esek gıbı hatasını anlıyor.en buyuk tepkı tepkısızlık cnm.

bana hedıye gelen BEBEGIMIN HATIRA DEFTERINI DOLDURUYORUM VALLA BURDA SIZ YAZINCA AKLIMA DUSTU HAZIR SIPAM UYURKN DOLDURAYIM DEDIM AY NE COK SEY VAR YAZ YAZ SIGMIYOR BOSLUKLARA....HELEN EXLEY GUZEL HAZIRLAMIS BU DEFTERI. DOGUMUM ZIYARATCILERIM AILEM ICIN ANLAMIM AILEM ILKLER KOMIK ANLAR DAHA NELER NELER.....BIR DFER GUNLUK ALACAGIM HERGUN OGLUMLA ILGILI OLAN KOMIK SIRADISI SEYLER NOTEDECEGIM. HAMILELIGIM RISKLIYDI ALLAH KORUSUN BIRSEY OLURSA OKUYUP AGLARIM DIYE TUTMAMISTIM ALLAHIM SANA BINLERCE SUKURLER OLSUN KUZUMUN HATIRA DEFTERINI DOLDUURYORUM. AYAK IZINI YAPISTIRDIM AZ ONCE AZCIK SACINI KESIP SAC YERINE YAPISTIRDIM AY COK HEYECANLI... ALLAHIM ISTEYEN HERKESE HELEKI COCUGU OLAMAYAN HERKESI ANNE YAPSIN OGLUMA TUP BEBEK OLDUGUNU YAZDIM YASADIKLARIMI AZ COK YAZDIM ACABA ILERDE BUNU BUYUYUNCE NASIL KARSILAYACAK

Doğru haklısın canım benim kazandığımı birikim yapıp eşiminkiylr rahat rahat geçinebiliyoruz ama eşim elin iyisi yerine kendi kötünü seç diyor .... Ama kv me gebe kalmak istemiyorum yeri geldiğinde çocuğa ben baktım vs dicek ... Ya da ben yapılmasını istemediğim bişeyi söylediğimde surat sallıcak ... Ama oğlumu çok seviyor ... Aslında ücretsiz izin alabilirim de eşim istemiyor o oğlumuzun rızkı diyo zaten 6 ay yarım gün çalışıcam .... Verdiğin tavsiyelerde çok haklısın

arkadaşlar albüm yapmaya çalıştım ama yükleyebildim mi emin diilimmm
Yuklemissin canim Rabbim mutlulugunuzu bozmasin 41 kere masallah cokt atli bir kuzun var..

ESin ne guzel dusunmus kimsenin aklina gelmezdi böyle 1 fikir... Yuzugun resmini bende bekliyorum 4 gözlu...
Turkiyeye gittigimde Mira adinda bir kolye yapmak istiyorum kendime buyudugunde ona kalmasi icin.

Evinin huzurunu bozanlarla hic muhattab bile olma kendinide esinide bebeginide uzak tutarsin... Allah öylelerini bildigi gibi yapsin moralini bozma..

Cok kurnazca dusunulmus 1 plan bu ileride uzmeye cekinir sizi :)) kakali resimlerimi cektin naptin bende kusmuklu resim var anca
gunce daha cok 1-2 cumlelik yazilmasi icin tabi gunluk gibi olamaz dusuncelerini bir gunluge dökmende fayda var...
Hamileligimde yazmistim kontrollerini cinsiyeti ögrendigimizi ilk tekmesini ilk hickirigini kac dk surdugunu vsvs...

Cok gecmis olsun... emzirenlerin 2-3 saatte 1 azda olsa birsey tuketmesi gerekirmis ki sut uretimi hizli bir sekilde yapilsin...
Gazi varsa bebeginin inek sutu icmemen gerek... kizimin ilk haftalarinda vardi bende hergun 1 bardak sut icerdim ama hemsire daha kötu gaz yapiyor inek sutu deyince birakmistim simdi 2-3 gunde 1 bardak icmeye basladim

Son düzenleme:
Doktorum gaz icin, senden bebege gaz gecmez ,üsümen yada yedigin seyler önemsiz demisti
Odasi 25 derecenin altina duserse gaz olur, ozellikle gobeginden soguk alir hep citcitli giydir demisti.
Doktordan donerken derece aldim odaya dikkat ettim gercekten 23 derece falan olunca gaz oluyodu 25-26 falan olunca hic problem yok. Simdi havalar cok sicak ama camlara dikkat ediyorum kolsuz falan giydirdigimde cama yakin durursa gazi oluyor
Benim gaz ilacim BEN gaz sancisi gelince emziriyorum, anne sütü her derde deva emzirirken gobegini tam kendime yapistiriyorum isininca basliyor pirt pirt bazende sicak su torbasi koyuyorum gobegine. Bide ayaklarinin altina aci elma yagi sürüyorum gaz icin

cbn 2.ayı da yazar mısın,bizim bebişimizin bıngıldağı çok küçük,kafasının büyüyememesinden korkuyoruz ALLAH korusun
aranızda bizim gibi olan var mı
insallah öyle birsey yoktur... sizinki kac?
Bizimki
dogudugunda : 33
1. ay : 37,9
2. ay : 39.1

canım babaannesı baksın bosver. Benım kayınvalıdem melek gıbı etlıye sutluye hıc karısmaz. Bu sıcaklarda gelıp ıkı gunde bır ben temızlık yapıyom o torununu yıkıyor sevıyo..benımıınede o bakcak.kendı teklıf ettı. Kımseye emanet edemezmıs hergun gelırım kadının basının etını yerım dedı ben bakcam dedı hem para tutun dedı. Ben baktım desın kaynanan sankı ele bakıyor bosver.bencede calıs sureklı bebekle olursak ıyıce sıyırırız.esın haklı oglun ıcın bırıktır.benımm maas evın borcuna gıdıyor ama maaslara zam gelınce para arttıgından haberı yok. Ben de ogluma emeklılık ıcın bankama talımat verdım her ay 100 tl yatıyor maasımdan babasının haberı bıle yok. 100 tl nerelere gıtmıyor kı... Ayrıca bır arkadasım dedı tv programında gormus bırı hergun 1 tl atmıs kutuya bır suru parası olmus. Ben de ıkı tane dondurma kutusunu deldım ustten. Bırı kendım ıcın bırı oglum ıcın .. Hergun 1 tl atıyorum.basıt ama ıyı bırsey... Yoksa bırıkmıyor

Oo bu alkış eşine felsin ozamann güzel fikirmiş, siz ömrünüz boyunca birbirinizi ihya edersiniz artık :)) dikiş miii ne güzell o konudada önünüzde saygıyla eğiliyorum efenimm denemedim ama sanırım hiç beceremem :))

Allah uzun saglikli ömurler versin tatli prensese... Sonunda görduk minigi herkes foto eklemeli teyzoslar merak ediyorlaar

Tulayokay Arkadaslik yolla demek istiyor kibarca ... Ama durumu anlamissin bile jeton erken dusmus

Teşekkür ederim canım aslında uzun zamandır eklemeyi istiyordum ama tabletten nedense yapamadım pc ye geçmekte baya zaman aldı :) ama insan merak ediyor gerçekten kuzuları, annelerini.. Neyse herkeslerden bekliyoruz o zaman :))

Bu arada tulayokay o mesajı yazınca istek yollamıştı zaten, arkadaş olarak ekledim manasında yazmıştım

Eminim çok hoşuna gidecektir düşünsene bizim öyle bi defterimiz olsaydı ne kadar sevinirdik.. Ben hala yazmaya başlayamafım o ayrı

Evet eşim koşa koşa makinayı getirdi zaten üstüm, mobilyası hatta halısı bile kaka olmuştu çekilmeden olmazdı o manzara :))) bi keresinde de babası üzerini banyo yapması için çıkardığında banyoya getirene kadar tam avucunun içine koyvermişti kakayı ne gülmüştük, bizimkinin hobisi bu anlayacağın

Bende çok istedim hamileliğimde yazayım ama yazamadım tembellik ettim çok üzülüyorum o yüzden, umarım bu sefer düzenli yazabilirim..

Son düzenleme:
cbn 2.ayı da yazar mısın,bizim bebişimizin bıngıldağı çok küçük,kafasının büyüyememesinden korkuyoruz ALLAH korusun

Bastan yazayim o zaman 2. Ayla
Dogumda 35
1.ay 37.5
2.ay 40
Insallah oyle bir risk yoktur..Olcumlerle mi soylediler?

:))) tesekkur ederiiim..
Ne demek tabii yaparsin anne karninda ne ogretebiliyoruz ki :)))
Sadece sabir istiyor tabii..

Sizin anilarda pek guzelmis :)
Tuvaletede cabuk alisir boyle giderse acinca pirt :)))

:))) tesekkur ederiiim..
Ne demek tabii yaparsin anne karninda ne ogretebiliyoruz ki :)))
Sadece sabir istiyor tabii..

Sizin anilarda pek guzelmis :)
Tuvaletede cabuk alisir boyle giderse acinca pirt :)))

Güldürdün beni :))) umarım kolay olur dediğin gibi hatta alıştırmak için lazımlığa filan hiç gerek yok babası açar ellerini, hooop koyverir böyle böyle alışır işte

Güldürdün beni :))) umarım kolay olur dediğin gibi hatta alıştırmak için lazımlığa filan hiç gerek yok babası açar ellerini, hooop koyverir böyle böyle alışır işte

Babasinin alistiracaginida tahmin edersek burdan ohh iyisin :)))
Saglikli olsunlarda insallah..
Bir kaka bir pırtt pesinde kosmayida ogrendik zaten :)

bıngıldak küçük olduğu için kafa büyümede zorlanıyormuş cnm,inşallah byümeye devam eder,şu anda 38,5,bayağı küçük yani

Ayda 2 cm sanirim ilk 3 ay..
Insallah mudahaleye gerek kalmaz..
D vitamini kullanmiyorsun sanirim o zaman di mi? Yanlis mi biliyorum ki..

Son düzenleme:
Canım benim kızımın da bu ay çok buyumemis ama Dr bişey demedi bak şimdi ben de telaş ettim 38 cm 2. Ay kontrolü..umarım bişey yoktur çizelgeye göre normal görünüyo ama büyüme oranı düşük..Bu Dr nie bişey demedi ki ozman öff kendi Dr umuza gidemiyoruz ki iyi bi Dr bulmam lazim

cnm,bıngıldk çok küçük bizim bebişimizin,o da engel oluor büyümesine,bu ay 0,7 büyümüş 20 günde,çok az normalde 1,5 cm olmalyıdı büyümesi,mlesef zeka gerliğine neden oluyormuş,çok moralim bozuk

Deme öyle canım ya Dr ne dio bu duruma çok küçük derken nekadar küçük yani.bizim 37bucukken 38 olmuş ama Dr ebe hiçbiri bişey demedi sen yazınca baktım ben de inş öyle olumsuz bi durum yoktur korktum şimdi yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…