- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
adi guzel degil bu kedi dilinin ama sekli cok guzelmis bende en kisa zamanda deniyorum :))cnm bımden kedı dılı al kedı dılını sguk sute hafıf batır tepsoye dız uzerıne buzdolabnda bekletılmıs kremsantıyı sur uzerıne gene kedı dılını sute batır koy. uzerını santıyle kapla. ayrı bır tencerede hazır cıkolata sosu pısır onu sogut cıkolata sosunuda dok .hem cok kolay hem hafıf
tuzlu ıcın kolay borek ama el acması gıbı oluyor. bır yufkaya sıvı yagı heryerıne sur sonra elıne bır elek yada cay suzgecı al bıoraz unu yagşladıgınn yufkaya eleye eleye serp sonra bıraz nısastayıda serp uzerıne bır yufka daha koy gene yag sur unu ve nısastayı serp ucgen ucgen kes ıcıne peynır yada patatesı koy sıgara boregı gıbı sar ama kalın sar tepsıye koy uzerıne yumurta saısı sur fırına ver kat kat el acması gıbı borek oluyor
Cok sevindim insallah bir daha agizlarini acamazlar ne senden ne annenden yana...plojovic Tulayokay hanife6n PaPAtyaOrj cevaplarınız için teşekkür ederim. Eşim çok şükür yanımda oldu. Geçen akşam bizdelerdi hiçbir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyolardı bi de anneme karşı, çok şaşırdık. Eşim iyi ayar vermiş sanırım
Bu arada yardımlarınıza ihtiyacım var malum bebek görmesine gelen çok oluyor, pratik bir şeyler yapmaya çalışıyordum gelenlere ama bu hafta sonu amirlerim bebeğimi görmeye gelecek. Normal iş arkadaşlarım olsa bu kadar kasılmazdım ama protokol denebilecek kişiler ve bayağı kalabalık gelecekler (ufacık salonuma nasıl sığacaklar kara kara düşünmeye başladım bile ) Ramazanlık dolayısıyla da iftardan sonra gelmek istiyorlarmış bana iftar sonrası yapabileceğim tarifler hakkında fikir verir misiniz :18:
Söz konusu bebisin yada annen olunca baban dahi olsa kabul etmemek gerek cunku ikiside paha bicilmez varliklar... Bazen anneme hala kizginda olsam cok kiymetli oldugunu biliyorum...
seftalili muhallebi deniycem diyorum 2 gundur pek firsatim olmadi... Onu deneyebilirsin hem cok rahat hemde yaz mevsimindeyiz serinletici olur.
tarifi googlede var ama telden giriyorsan ve hala aklina yapacak birsey gelmediyse yollayabilirim.
Birde minicik bir bebisin var gelenlerde öyle kral sofrasiyla karsilasmayacaklarini biliyorlardir. oyuzden 1 praktik tatli 1 de hazir yufkadan yapilmis sigara böregi veya kisi yeterli bence
MAsallah demeyi unuttmussun bence ben ekliyorumBen hiç bir düzen için uğraşmıyorum... bence bebeğim kendi düzenini kendisi oluşturuyor ve oluşturdu akşam 10 da uyuyor 12-1 gibi uyanıp emiyor sonra gece 3-4 gibi uyanıyor en son 8 de kalkıyor .10-11 gibi tekrar uyuyor bu böyle devam ediyor
Allah uzun saglikli ömurler versin tatli prensese... Sonunda görduk minigi herkes foto eklemeli teyzoslar merak ediyorlaarselamlar herkese :)
oferta halinize çok güldm ama bi okadar da kendim yaşamışım gibi yakın geldi :) bizde ne zaman uyutmaya çalışsak yanında kim varsa o da uyuya kalıyor planlar da hoop suya
bende en sonunda foto yükleyebildim kızlar :) gerçi biraz küçük görünüyorlar ama olsun hiç yoktan iyidir, tabletten nedense yükleyemedim bende geldim pcye, uzun zaman olmuş masa üstü kullanmayalı :) hepinizi öper sevgilerimi yollarım
Fotoları nizi görmek isterim..
Tulayokay Arkadaslik yolla demek istiyor kibarcaekledim canım buyur kuzum ve çekirdek ailemiz
2 bebisi dusundumde cok dah eglenceli olurdu ya birinin altini degis digeri kirletsin birini uyut digeri aglasin ayy cok zor ama ne tatlilardir simdi onlar Allah uzun saglikli ömurler versin ikisinede...Selam kızlar hic bi çocukla şikayet etmeyin nolur bazen çıldıracak gibi oluyorum biri uyuyo biri uyumuyo bana hic vakit kalmıyo..bazen birini emzir digerini al onu emzir sonra yine ötekini emzir derken kan ter icinde kalıyorum..bi cocuk ne kolay diyorum içimden..
Can bildigim kadarı su: gece sagim yapmak yada emzirmek daha onemli geceyi ihmal etme süt gece emzirince artıyor..sen makinayla ne kadar sağarsan sag sonunda elinle sıkınca hala süt vardır cunku meme tulumba gibi ici süt dolu bise degil süt sürekli üretim halinde ve makina memeyi bevek gibi sağmadigi için hala süt kalması ve gelmesi normal elinle de devam edebilirsin makina çalışırken elinle de destek yapabilirsin ama bittiğinde hala menede süt olacaktır..bak ben iki bevek emzirdigim halde emme bittiğinde memeler sönmüş oluyo ama hala süt geliyo..bana süt hemşiresi oyle dedi tamamen içindekini bitirsen bile o anda üretim devam ettigi için süt gelmeye devam eder..
2,5 aylık olmuşsunuz gece uyandırma bence acıkırsa uyanabilir sanırım mama veriyosun zaten mama süte gire tok tutan bise demekki kuzun acikmiyo..uyku da onemli cunku bevek gelişiminde..sanırım gündüz pek uyumuyo o yuzden gece deliksiz uyuması normal..
Canim sutun olmasi icin uykuda cok önemli enerjik olmanda ama sen surekli yorgunsun ordan buraya yetismeye calisiyorsun ee böyle sutun olmaz ki..Canlarim offf bu tempo beni mahfedior allahim hep ayni hersey ayni 3 e kadar oturuoz durula kocise sofra ordanda uyku yani uyku hali kaliosa sabah ayni telase misafir wardi aksam yine ayri bir tantana allahim annem geldi yardima saka degil kizlarwalla geldi sutum bugun hic sagmaya cikmadi kesilio dedim bilsin sadece yemekle is bitio sanki 12 den sora hicc oturmadim yemek temizlik camasir sik sik duru emme sagma mama bacaklarimi aldim dus sofra kur misafir agirla off off kizlar allahim yrdim etsin sut oolsun die ustune titredikce sut gidio geri kafayi yicem oda ayri yorgunluktan falan daha agir basio bana
Takvimi yaptim gordunuz mu ay tabketten yazmak ne zormus'''
Ben yorgun uykusuz oldugum zamanlarda kizimin doymadigini farkediyorum cekip duruyor ama az geliyorki memeden ayirdigim gibi agliyor...
Aksamlari kizim uyudugu gibi bende yaninda uyuyorum sonra öglene kadar uyuyoruz da tabi kizim 11 den sonra uyuyor ben bazen 3-4 e kadar kendime takiliyorum sadece kendime vakit ayirabildigim tek saatler onlar
Bebisinin cizelgeside cok guzel olmus
Canm ayni hemsirenin bize dedikleri gibi yazmissin kizimda cok kusuyor malesef oda senin dediklerini dedi...Aşıdan sonra ateş olmadı, ama 1-1.5 gün biraz daha huysuzlandı. Daha sık emzirip, daha çok kucakladım bitti. Şimdi bu ay sonuna dek verem var, bakalım ne olacak? Bir ayda üç aşı çok değil mi bu küçük bünyelere, keşke başka aylara bölebilselerdi
Ağzından gelen şeyin iki anlamı olabilir bence. Ya çok besleniyor fazlasını kusuyor ya da reflü başlangıcı oluyor. İkincisinin ne illet birşey olup insanın hayatını kararttığını bilemezsin. Öyle bir durum varsa, beslendikten sonra gazı çıkarılıp epeyce bir süre dik tutulması (yani omuzda kolda yatmaz vaziyette tutulması, yastık ya da yatakta ise eğimli yatırılması) gerekiyor.
Süt için, anlattığın yorgunluk çok fazla be canım. Gece sahura dek ayakta kalma sebebim Duru'nun uyumaması mı? Uyuyorsa sen de uyusana. Sahur için de geceden birşeyler hazırlasan. Ne bileyim tost yapsan kocan pişirse ya da ne seviyosa işte hazırlasan o ısıtsa... Uykusuzluk ve yorgunluk durumuna derhal bir çare bulmalısın....
Dun acildeydik hatta saatlerce bekledik tam sira bize gelicek derken bizden daha acil sorunu olanlar geliyordu ve onlari aliyorlardi bizde dayanamayip kactik birsuru insan bakteri bulasir minicik bebege deyip...
Ben cogu zaman gazini cikarayim derken kusuyor birde bazen emmeden saatler sonra aniden cikariyor cesme gibi akiyor. Bende yataginin kafa tarafini hafiften kaldiricam inssallah iyi bir sonuc verir.
rseykızlar biliyorsunuz benim kuzucuklara annem bakıyor.bebek çok usluda tabi ne yapsın abi deli olunca mecbur yavrucuk uslu duruyor Kuzey çok yaramaz.zaten çok hareketli bir çocuktu Ayazdan sonra hepten sapıttı.Neyse annemin yanına bir yardımcı arıyordum bir iki gündür sonunda buldum çok mutluyum.bir akrabamızın kızı vardı çocuk gelişimi mezunu bu sene üniversiteye gidecek.onu aradık yaz dönemi yardımcı olurmusun diye hemde bir iki kuruş harçlık biriktiriirsin diye tamam dedi.bugün gelecek anneme.Kuzeyle oyun oynar gerekirse bebeğe bakar böylece annemde çok yorulmaz Kuzeyinde gazı alınır.çok şükür herşey yoluna giriyor bende rahat rahat çalışacağım aklım evde kalmayacak.
benim ev ile iş arası yürüyerek bile çok yakın ama ben arabayla gelip gitmeye başladım günde iki üç kere süt vermeye gittiğim için koştur koştur yolllarda zor oluyordu heleki bu sıcakta.eğer gidemeyecek gibi olursam annem sağdığım sütlerden çözüp veriyor bende iş yerinde saati gelince süt sağıyorum.biraz zor bir tempo içindeyim ama olsun en azından bir düzen kurulmaya başladı.bunada şükür.....
akşam çocukları uyutup eşimle başbaşa kalma planı yaptık.Kuzeyi banyoya soktum küveti doldurdum yüzüyordu Ayazıda yanında hemen yıkayıverdim.Normalde bebek küvetinde yıkıyorduk hala ilk defa duşla yıkadım çok komikti iki çocuğumda banyoda yıkanıyor.sonra babası Kuzeyi uyutmaya odasına götürdü bende Ayazı emzirip uyuttum.Tabi sonuç herkes uyuyakalmış eşim Kuzeyle bense Ayazla uyumuşum bir güzel.Sabah 3 gibi uyandı Ayaz yerlerimize geçtik.Sabah halimize çok güldük sözde çocukları uyutup başbaşa kalacaktık.Yorgunluktan maalesef ki planlarımız suya düştü.
Canim cok sevindim herseyin yoluna girmesine... ama ne olursa olsun esinin ailesiyle mesaafeni koru basiniza gelmeyen kalmadi onlar yuzunden... Insallah hep böyle mutlu mesut yasarsiniz sen esin ve 2 bebisin hic kimse karismadan hickimse mutlulugunuzu bozmadan...
Aslinda memede uyumasi iyi birsey yakin oldugunuz icin hem anneyle bebek arasindaki bag gucleniyor hemde uyutmak icin sallamana gerek kalmiyor...Ohh beekaç gündür msjlarını alıntılıyorum ama bi türlü bişey yazmaya fırsatım olmadı. Şimdi hepsini sildim çok şükür :))) allah mutluluğunuzu bozmasın inşallah bir daha. Her işte bi hayır vardır bu sayede kaynana illetinden ilelebet kurtulmuş oldun çok şükür
ya bu hangi bakkal söyle bende gidip alacağımşaka bi yana bildiğimiz küçük bakkaldan mı almş yani eşin? Yoksa marketler de de satılıyor mu? Bi türlü bulamadım şu bakkal emziğini yaa
Benim kızda illaki memede uyuyacak. Ama doğduğu İlk günden beri öyle şimdide nasıl değiştireyim diye düşünüyorum kara kara.. Yukarıda söylediklerin de çok önemli. 3 ayını doldurunca bende elimden geldiğince uğraşacağım, inşallah başarabilirim..
Benimki ilk haftalarinda surekli sallamamizi istiyordu elde ayakta öyle uyuyordu ancak simdi cok rahatim yatiriyorum yanima emip emip uyuyor tabi gazini cikaramiyorum bu tur zamanlarda..
Daha kac defa hamile kalip bebis dunyaya getirebiliriz ki dedigin gibi bu anlar paha bicilmez bazen yemek yiyemesemde cayimi soguk soguk icsemde sikayetci degilim her zaman bebek kalicak degil ya diyorum...ne yazıkkı sallanmaya cabuk alışıyrlar...benim çok öyle vaktım yok hızlı uykuya dalmalıkı işlerimi yapabileyim zira ondan hariç bi ablamız,, bi babamız ,,ve bitmek tukenmek bilmeyen çamaşırlarım var...diğer işleri hızlı hallediyorum yada yapmıyorum(ya-pa-mı-yo-rum).ö yuzden sallıyourm..bu hele bu aralar bide kucakçı oldukkki sorma gitsin.emdikten sonra kucağımda goz goze uykuya dalmayı seviyor birbirimizi seyrediyoruz...ama agucuk bugucuk yapmıyorum uykusu dağılmasın bi sure sonra sabitleşip uykuya dalıypr..biliyorum kucağa alışacak iyicene ama o anlar paha biçilmez.....
Heleki esim kucaga alistirmissin birak yerinde aglasin alissin diyor o öyle diyince tekme tokat dövesim geliyor valla sikayetci degilim diyorum
Cokta guzel olmus canimÇizelgem olmuş mu bi iki bi iki :)
Kiyamam gözunden yaslar bile akmaya baslamis :) Kac gunluk bebisin bizde hala yas yok kuru kuru agliyor minik cadi.
Ben gelene kadar ohooo yapilmis bile cokta sirin olmusnayn gormuorum ;((( nasil yapicam yaaa anlatsana hemen papati teze yaaaa ;))