2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
Aynen öyle canim sözde avrupa olucak bizim oradan milyarca para harcayip kacak gelenler var yasama standardi icin....
bazi ve diger yönlerden cok iyi aslinda en yoksul insanin evinde bile 24 saat sicak suyu var yasama standardi olsun esitlik insan ve hayvan haklari cok var bu ulkede 1 ögretmen ögrencisine tokat degil kucucuk 1 hakaret bile etse isinden olur ve bu ulkede dahada kimse is vermez ona... Cok yönden iyi amaaa iste saglik konusu en önemli seylerden biri bu yönden hic iyi degil Turkiyede bazen randevusuz giderdik hastaneye sirada olurdu ama ayni gun kontrolumuzu yapip dönerdik....
Afrikada yemeksizlik sorunu nasil varsa burdada bi okadar doktorsuzluk sorunu var.

Eltimde gebeliginde zehirlenme yasadi yuksek tansiyon idrarda protein demir eksikligi ayak ve bileklerde asiri sisme vardi ve buna ragmen doktora yollamiyordu ebesi zaten doguma az kaldi diyordu... En son esi kavga edince gidebilirsin ama mecbur degilsin önemli olacagini sanmiyorum demisti...
Eltim hastaneye gitti ayni gun tansiyonunu dusurmeye calistilar dusmeyincede ertesi gun suniyle dogurttular bebegi cok kucuk dogdu ikiside ölumden döndu nerdeyse hepside ihmalsizlikten...
 
Son düzenleme:

Yupppiiii Yurtdisindan Turkiyeye gitmis birini gördum sonunda Yarabbi sukur
Hemen sorularima geciyorum...
Almanyadan aktarmalimi gittiniz, yoksa 1 ucakla vardinizmi gittiginiz yere
kac saatlik yolculuktu,
Bebek Almanyada asisini oldumu olduysa hangilerini oldu, yoksa turkiyedemi asisini yaptin
tam olarak kac gunlukken gittiniz ne kadar kalacaksiniz,
Turkiyenin o sicaginda idare edebiliyormu herhangi bir rahatsizlik yasiyormu suan, (ishal, yuksek ates vs,)
Yolculukta sling kullandinmi yada baska birsey ise yaradimi yanlizmi gittin
Cok sordum özur ama bana herseyi herseyi anlat cok merak ediyorum :))
3 yildir ailemi görmedim... Bende gitmek istiyorum eylul gibi ozaman kizim 4 aylik olucak ve ben cok korkuyorum hasta olmasindan.
 


Canim uzulme alintilarin icin mesaj bol baska zamana hepsini alintilarsin :))
Tahin denesen ise yarayabilir cok kisi onayladi burda bende dun sutu sagdiktan sonra 1 yemek kasigi yiyip su ictim uyudum ardindan 1 saat sonra kizim uyandi ve memislerin yine doldugunu farkettim.
 
Kizlar bebisleriniz aglayinca gözlerinden yas akiyormu ?

Cok cani yanmissa akiyor ası vurulurken akti mesela..


2 gundur sabah ogle aksam olmak kaydiyla her ogunumde 1 kase yedim..hatta oglen ögünum o oldu sadece malesef..Aksam iftara davetliydik yanima aldim valla :)
Ama gel gor ki bugun 2 hurmadan baska birsey yiyemedim,camasirlar balkonda sepette kaldi birakmiyor hanim,simdi 12den beri ancak uyumaya calisiyor tam cok lazimmis gb davulcu para topluyor cikip tokmagini alacam az kaldi..


Insallah iyidir canim..
Bence istahsiz degildir oyle olsa bu kisa surer cunku ackende uyuyabilecegini dusunmuyorum..Diker ayaga sizi :)


O hemsireye baglanmak istiyorum,Allah'in cahili..Bir de okuyorlar ama anne sutu ve normal doguma o kadar odaklaniyorlar ki sezeryan olanla mama veren direk koftii..Yasamayana hersey ne kolay yaa..
Su davulcuyada cok sinirlendim kusura bakma..
Bence tekrar git ve ogren..Bunu yapmaya mecbur bana gore sen bir annesin ve kaygilarini sorularini cevaplamali seni uzmek yerine..
O orada bunlar icin var seni uzmek,mama veriyorsun diye ezmek icin degil..

Bunu sadece onun boyle yapmasina istinaden soyluyorum..
Bebisin kilosuyla ilgili normalin disinda birsey olduguna inanmiyorum..
Sadece uzulmeni engellemeli..
 

Canim duymussundur belkide yapmissindir çay in demi cok iyi gelio .demlenmis ılık caya pamu gu batirip gozunu tampon yapar gibi silebilirsin büyük kiImda roktorumuz onermisti cok da iyi gelir sen yinede doktoruna sorsrak yapabilirsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
bilgi
Canim damlayi kullanmayi düşünmüyorum. Sadece masaj yapıyorum. Çünkü tıkanıklık damlayla acilmaz. Masaj yaptıkça içinden capak atıyor. Capagida pamuk ve çayla temizliyorum. Enfeksiyon yok ki damla kullanayim. Daha önce hafif masaj yaparkencapak atmiyordu. Ama şimdi her masajda bayağı atıyor. Sende göz doktoruna gittiğinde verdiği bilgileri paylasirsan sevinirim.
 

Canim zor şeyler yasamissin. Inşallah prensesin gözü iyilesirde
Bugunleri unutturur sana annesi. Canim ilacın yan etkilerini hic düşünme. Içtiğimiz her ilacın yan etkisi vardır.
 
Canım senin sütün iyi niye kesilir falan diyosun ki ben de hypattiarkadaşa katılıyorum aynen onun gibi yapıyorum. İsterse veriyorum istemezse dudağını sıkıyo almıyo süt öyle hemen kesilmiyo ki. Memeden kesince bile aylarca süt geliyo memeden. Şimdiye kadar hiç sağmadım ben de. Bilmem ne kadar cc süt var göğsümde. Uyku düzeni de bana normal geldi derenin. Maşallahı var kurcalama derim

Aynen canım katılıyorum sana ben de senin gibi yapıyorum ilk ay 1600gr aldı sonra 1000gr üstünde. Büyük oğlumda da aynıydım. İyki doktor sağ sütünü gibi bişi demedi yapamazdım da. Aslında bu kadar uğraştıkları için takdir ediyorum arkadaşları :)
 
 
Kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
Benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
Büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)
 

Aynisini bende yapiyordum, uyudu die birakip gidiyodum az sonra aglama sesi, bikac kere oluyodu zor geciyodu uykuya, sonra nede olsa birazdan uyanacak diye birakip cikmadim. Reflu yastigi biraz sert minder gibi ona yatiriyorum geceleri, onu kucagima koydum emzirip arkasindan azcik biberonla sut veriyorum emerek uyumayi unutturmak icin, yoksa tüm gün memede uyuyo benimki memeci biberonu bitirince uykuya tam dalana kadar yaninda bekledim, surekli ellerini sallayip kendine vuruyo uykuya gecemiyo diye iki eline de parmaklarimi tutturdum bekledim. Uykuya daldiktan biraz sonra aniden sicriyo, ellerini hic birakmiyorum zaten, kucagimda oldugu icin hafif bacaklarimi sallayip pispis yaparak tekrar uyuttum, demekki o an orda olmasam aglamaya basliyo, derin uykuya dalana kadar elini birakmadan oyle kucagimda bekliyorum 3-4 defa sicriyo, sonunda derin uykuya dalinca minderiyle yavasca birakiyorum. Bu anlattigim yarim saatle bir sat arasi suruyor simdilik, umarim ilerde kisalir ama henuz dert etmiyorum uyku egitimi 4. Aydan once verilmiyomus zaten
Sende yanindan ayrilmadan kendine bi yontem gelistirmelisin bence, kolay gelsin..
 
Canim duymussundur belkide yapmissindir çay in demi cok iyi gelio .demlenmis ılık caya pamu gu batirip gozunu tampon yapar gibi silebilirsin büyük kiImda roktorumuz onermisti cok da iyi gelir sen yinede doktoruna sorsrak yapabilirsin

Denedim bisure onuda canim :) iyi geldi ama o zsman akintiya dönustu iste bi gecede cok aglayinca ertesi sabah saglikocagina gittim oyle verdi damlayi ben kotulesiyor diye gittim ama sanirim temizleniyor..
Bayagida azaldi..


Damla zaten steril icin..Ama digeri merhem damla kivaminda..Cayida denedim dedigin gb o zamanlar akmaya basladi bayaa belki de temizlendi zamanla buara oyle olmuyor..
Ama bu iki gundur kullandigimla gozu tamamen acildi hafif sisligi dusuklugude gitti..
Masaji yaptim bugun devam edecem cok tesekkur ederim bi onu yapmamistm,bu sekilde gostermemisti doktor cunku..soyledigin cok cok iyi oldu :)
Tabii haber veririm yine..
 
Sezen hanim 'olduu en sonunda olduuu bimbambomm' esliginde Sapanca'ya aile (sülalee ) iftarina gidiyor teyzeleri..
ilk yemeği :)

Bimbamboomm cok sukurr dostlaaarr artik benimde bir melegiiimm vaarr :)
Bimbammboomm catlasiin öcü teyzeleerr benimm mayis anneleriiimmm varrr
 

Tatlışlar canlar,

Sütü sağmazsak mastit oluyor
Acısından düğüm düğüm öbeklerden sütler taş kesiyor
Sonunda ateş ve iltihap yapıp operasyonluk oluyor
Hastanede sağma acısını bir kere yaşadım
Dikişlerimden kan gelene dek bağırttılar yoksa ameliyatlık olacaktım
O acıyı bir kere yaşadım bir daha yaşamamak için ben razıyım sağmaya
Cc hesabına ben de özel durumlar hariç gerek duyulmamasından yanayım, ne bileyim buyuk konusmamak gerek hastalık ya da premature bebek vs için gerekli olabilir. Ben de kızımın kac cc içtiğini bilmiyorum ki emziriyorum.
 

Afiyet olsun ilk aile iftarı:))

Haftaya Bir daha Sapanca yolları yapmak üzere inşallah:))
 

İnanamıyorum benim de durumum satır satır aynı...
Yalnız benimki biberon ucunu sıkma vs her yola ragmen fosur fosur uyuyor:))))
Biliyorum ileri de bu uyandırma çabalarım için çok pişman olacağım günler de gelecek ama
İki aylık bebek te gece dokuzda ayagığ sabah sekızde uyanmaz ama yahuuu
Hayır bu normal degıl arkadaslar.......
 

İnanılır gibi değil yaşadıklarını tahmin bile edemezdim..Canım ülkem benimm....
Siz de dönün bari)))))
 
Biz de annemin arkadaşlarına iftara geldik bisürü çocuk bebek bağ ortamı. Kızım tabi huysuz biraz salincakta sallandık hemen sıkıldı biraz gezdik hemen sıkıldı. .milletin bebeği uyudu uyandı biz hala cin gibiyiz:) iftar sofrasına oturmadigimiz bi günümüz yok:):)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…