2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canim benim kizimda son zamanlarda gece boyunca hic uyanmiyordu. Akşam 9 dan sabaha kadar uyuyordu. Birgun gece lavaboya kalktım bir baktimki bizimki parmağını emerek uyuyormus ondan uyanmıyor. Zae bu ayki kontrolümüzde 500 gr almış. Hemsiremiz az buldu kilosunu. Kızım geceleri uyanmasa bile ben alıp onu emziriyorum . Gece emzirmelerimden dolayı kızım bir haftada 200 gr almış.

Hey maşallah
Aktarmali gitmedik canim, tek uçakla. 3 saat sürüyor yolculuk, aşıları Almanyada olucak. Gelirken tam 1 aylikti, aşı olarak k vitamini verdiler bitek agzindan. Igne degil ilac gibi sıkıyorlar ağzına. Kontroller turkiyedekinden biraz farkli sanirim, burada yazilanlardan oyle anladim. Ilk dogdugunda, 7-10 günlük arasiyken, 4-6 haftalik oldugunda. simdi önümüzde 3-4 aylikken var. Turkiyede daha sık sanki kontroller. Kardesimle geldim sling kullanmadik. Bebek arabasini aldim, ucagin kapisina kadar gidebiliyorsun bebek arabasiyla, ucaga binecegin zaman gorevliler aliyor. Cok rahat oluyor, sende oyle yap.

Bidaha ki asisina kadar Burdayim insallah. Valla açıkçası hava degisikliginden korkuyordum, almanyada patik giydiriyodum cocuga, bu gelince carpildik bu nasil sıcak diye, hele su 2-3 gündür yaniyoruz. Cocugu da soydum, hergun yikiyorum. Cok sukur fazla bocalamadik hava degisikliginden sebep. Hem sen 4 aylikken gelicekmissin daha rahat olur inşallah, ayriyeten eylulde havalar o kadar sıcak olmaz korkma.
Baska sorunuz var mi efenim

Evet canım biliyorum boşver dokunma diyenler 5-6 saat uyuyor sanıyorlar. Senin dediğin gibi sabaha kadar uyuma durumu bu kadar ufak bebekte mümkün değil.
Bizimki de aç ta olsa tok ta olsa emmek isteyince parmak emmeye çalışıyor ama ben hemen meme veriyorum. Gece uykum da zaten çok hafif, hık dese emzirmek için bekliyorum. Maaşallah kızım gözünü açmadan, ses çıkarmadan fosur fosur uyuyor üç gündür , uykuya mı çok düşkün nedir anlamadım? Aman aman bir rahatsızlığı olmasın da.....Ben gerekirse sabaha kadar uyanmasını beklerim başında zaten bu kadar erkenden uyumak gibi bir hayalim yoktu, kızımın usluluğu tam bir sürpriz oldu bana.

Ben de kilo alımının ölçülmesini bekliyorum. Herşeyi anlarız nasılsa böylece.

Canım bunu dert gibi anlatma Allah'ın gücüne gider .. Maşallahı var ... Millet sabahlara kadar uyumuo ... Benim oğlumda gündüz uykusu yok ama gece maşallah dediğin gibi uyuyor sadece bir kez emiyor .. Ilk ay 1500 ikinci ay 1200 gram aldı ... Doktor bana dedi ki ilk on gün iki saatte bir uyandır emzir dedi 10 günden sonra o belirleyecek emme saatlerini sakın müdahale de bulunma dedi uyandırma deği aç olunca o basar yaygarayı dedi ... Biz nazar değmesin diye uykusu nasıl diye sıran olunca her çocuk gibi diyip geçiyoruz Annemler maşallahı var diyorlar .... Doktor dedi ki iki aylık bir bebeğim uyku düzenini bu şekilde oturtması mucize dedi:) ayrıca ben se ne kadar emiyor bilmiyorum acıktığonda aranıyor ya da ağlıyor o zaman veriyorum ... Bu arada elini ağzına götürüyordu karnı yok olsa bile biz de emzik veriyorduk elini emmedim diye doktora söyledik Burak'ın emsin elini dedi vücudunu keşfediyor dedi şuam oral dönemdelermiş ... Ayrıca dün okuduğum kaynak diyor ki eline çıngırak falan verin hem tutmasını öğrenir hem de sesler renkler motor becerilerini geliştirirmiş. Ben de bugün iki eline verdim elini oynattılça ses çıkmadı hoşuma gitti :)

Rahatsızlığı olsa bir yeri acısa ağlamaktan yıkar ortalığı zaten hastalığı o şekilde anlarsınız diyor doktorlar normalden fazla ağlıyorsa bir hastalığı olabilir şüphelenin diyorlar ... Keyfi yerinde olmayan bebeği imkanı yok uyutamazsın ... Maşallah kızının keyfi yerinde Rabbim nazarlardan korusun ... Bi de mutlu bebekler bu dönemde Uyanırken çığlık atarlarmış :))

Evet evet yanlis görmediniz.
Çok şükür sonundaaa bizim de kirkimiz ciktiii
Mayis görünümlü haziran annesi olaraak (gerçi kendimi mayis anneligine öyle adapte etmisim ki haziran olduğuna hala alisamadim ) bugün itibariyle kirkimiz ciktiiii teyzeleeeerrrr..
Herşeyi kirka baglayip da, "hele bi kirki ciksinn..." diye başlayan cümleleri kuran o deneyimli tecrübeli çok bilmiş teyzelerin dedikleri herşeyin asılsız olduğunu son mayis annesi olarak ben de onayliyoorum..
Hatta birkaç gündür kizim daha huzursuz,aglamalar fazla, uykusu az, vs vs vs...
Aksam olmaya baslayinca çocuk değişiyo birden nedense..
Bugün Gündüz toplamda iki saat anca uyumustur..
Saatlerdir verilen yoğun caba sonunda şuanda yeni uykuya dalmis bulunmakta..
Ben de uykusuzluktan kayiip gitmek üzereyim..

kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)

benımkıde bır gun durup bır gun yapıyor bır haftadır boyle...kaka yapınca uc kez ama bezıon heryerını dolduruyor....onceden hergun yapardı aıle hekımıne sordum sıtundekı yag oranı artmıs olabılır senın durumun kabızlıga gırmıyor dedı.sagıgım sute baktım hakkaten sarı renk..tadıda asırı yaglı ıgrenc yazık oglum lık lık ıcıyor

Evliligimizin 1. Yili ve ilk oglumun 1. Yili eziyetle gecti. Resmen ayirmaya calistilar 4 sene ciktigim, ve sonra evlendigim esimden. Tam muaffak oluyorlardi hamile kaldim hem de planlamadan hatta 8 haftalikti bebek ben stresten geciktim saniyordum. Kv sik sik " eminim kaza olduguna" degip degip laf soktu. Bebek dogana kadar rahat ettim dogunca baska turlu sikintilarla hayatimiza dahil oldular. Hatta ilk anneler gunumde kv yi kutluyacaz diye saatlerce arabanin arkasinda bebekle yrafikte kaldik yaranamadik anne yerine degil insan yerine konmadim esim de dahil oldu bu tavirlara. 1. Yas gununde 6 senelik hirsini nefretini kustu kv hatta o gece uzerime yurumuslugu var, beni cahillikle koylulukle sucladi dovucem diye bagirirken evde. Ben neye ugradigimi sasirdim. Bin tane sey biriktirmis esim araya girmese sacbasa kavga edicez. O hakaret ediyor ben hala koylu olmak kotumu koylu milletin efendisidir diyorum o derece saskinim:) bu muhabbette annemin koyu yakinindaki bahcemizde her yaz ailecek calisip kazandiklarimizla kisa takviye yapmamiz; babam polis memuru idi 3 cocuk okutup buyuk sehirlerde( ankara- istanbul) gecinmek cok zordu. 2 gun denize girmeden denizden 1 km uzaktaki bahcede 3 ay calisirdik. Universitede bile yazlarim boyle gecmistir. Okudum mimar oldum parami kazandim 1 sene bile koyde kalmamama ragmen kv nin gozunde cahil koylu olmusum haberim yok. Velhasil kelam o gece ya siz cikicaksiniz bu evden ya ben diye tutturdum. Bu evden sen gideceksin diye ayak diregince bebegimi giydiriyordum ki kapidan "sen olmayacaksin ama bu ben donucem" nidalari ile kapiyi carpip cikti. 3 ay gorusmedim baski yapan esime de sen bilirsin, annemsiz yasayamam diyorsan ben sana engel olmayayim degip hodri meydan dedim. 2 hafta ablamin yazliginda telefonumu dahi acmadim. Yil donumumuzde cicekler hediyelerle geldi. Beni taniyor cunku ben yikilmam bakarim kendime de bebegime de koylu halimle hem de:)
Neyse bayram seyran derken bizi baristirdilar ozur dile di kv. Ben de esime dayanamadim kabul ettim. 3 ayda bir gorusme ile seneleri atlattik. İliskimiz yoluna girdi. 2. De yola cikinca golge etmemeye basladilar hayatimiza. Ancak simdi bile beraber gecirdigimiz her dk bile her an sokacak bir yilanla yatiyor gibi huzursuzum ve temkinligim. Ne yazikki yasananlari unutamiyorum. 3.5 yil olmasina ragmen. Gozlerinde zaman zaman istemedigi bir sey gerceklestiginde o korkunc bakislari yakaliyorum. Ama alttan almak yerine ustune gidiyorum. O bakislar kelimelere donerse neler olabilecegini hatirlatmaktan geri durmuyorum.

Ozetle boyle kv niz varsa zor bir yil sizi bekliyor. Guclu ve seffaf olun. Esinizden hicbirsey gizlemegin yoksa hersey farkli aksettirilip suclu durumuna dusuruluyorsunuz. Herkese gazaniz mubarek olsun demek isterim...:)

Herkeste bana mayisi bulmaz dogurursun diyordu 3 mayisti beklenen dogum tarihim ....
Ben israrla nisan annesi olmam mayista dogururum diyordum ve öylede oldu 3 mayista dogdu kizim...
40 inizda hayirli olsun kocaman olmustur simdi prensesin..

İnanılır gibi değil yaşadıklarını tahmin bile edemezdim..Canım ülkem benimm....
Siz de dönün bari)))))
Keske suan fikrim sorulsa dusunmezdim inan ki...
Esim henuz cocukken geldi buraya ailesiyle 25 seneleri oluyor...
Askerligini al bari annemlere gidelim yilda 1 ayligina da olsa diyorum ama onada yanastigi yok...
Oda baska ulkelerde is ariyor özgecmisini yolluyor su siralar almanya, isvicre gibi yerlere...
Almanyayi cok seviyor herkes Turkiye gibiymis cok turk oldugundan sanirim...
Belki orasi kismet olur Isvecten iyi ve guzel bir yer olduguna eminim.

Uyandirmayi basarabiliyormusun kizim geceleri hayalet gibi gözler yari acik uyanik gibi ama degil. :))

Kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
Benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
Büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)
Kizim dun hic yapmadi bugun aksam az yapti...
Daha öncede 2. gun yaptiginda kafasina kadar bulasmisti...
Ama genelde gunde 2 defa bazende 3 defa yapar...

Ne güzel anlatmışsın canım çok sağol ... Bu zamana kadar herşey güzeldi iyiydi hoştu çok iyi geçiniyorduk ne olduysa son bir haftada oldu anlam veremiyorum keşke hayatımızdan tamamen çıkıp gitseler ...

Bebeğin durumu haftadan haftaya değişiyor. Hala duzen oturtamadılar. Sıkma canını. Benimki de gecen hafta öyleydi bi kac gündür maşallah duruldu. Gündüz uyuyo gece uyuyo. Mis gibi oldu. Tabi kim bilir yarın nasıl bi gün olacak diyorum :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkeste bana mayisi bulmaz dogurursun diyordu 3 mayisti beklenen dogum tarihim ....
Ben israrla nisan annesi olmam mayista dogururum diyordum ve öylede oldu 3 mayista dogdu kizim...
40 inizda hayirli olsun kocaman olmustur simdi prensesin..

Seni ve heyecanli doğum serüvenini yakindan takip ediyordum. Doğum tarihinizi bilem biliyorum
Evet teyzesi kizim kocaman olduuu.
Ama gerçekten kocaman masallahimiz var, herkesin 2.ay kontrollerindeki boy kilo ölçümlerine bakıyorum daa, bizim 1. Ayimizla ayni
Korkmaya basladim obez bi kizim olmaz insaallah :18:

Ben de geceleri 2 kere emziriyorum. Saat 10.30 gibi emzirip yatagina koyuyorum saat 3-4 gibi mirildanmaya basliyor uykusu tam acilmadigi icin Zorla bir memegi ve digerinin siskinligini alacak kadar emip uykuya geciyor.6-7 arasi kalkiyor ama uyanik tam memeleri bitiriyor. 1 saat kadar uyuyup gune basliyoruz.( masallah) ama gun icinde 2-3 saate kadar dayanabilmeye basladi. Daha sik istemiyor. Bunu doymasina bagliyorum. Ben sagmadigim icin sut uretimimi tamamen bebegim belirliyor. Ben anne ve bebegin,- dis bir mudahale olmazsa sagmak gibi- zamanla tam bir uyum ile beslenme ritueli olusturacagina inaniyorum. Yani bebek ihtiyaci kadar emiyor anne de tam o kdar sut uretiyor... Senin durumunu takip ediyorum. Mastit tehliken var. Sagman gerekiyor. Sagdikca da sutun bebegin ihyiyacindan cok uretiliyor. Sagmalari azaltirsan sanirim tam duzeni ykalayacaksiniz. Yine sorunun cevabi bebegin gelisimin de gizli. Acibadem deki prof ayda 600 gr kadar kilo aliminin kabul edilebilir oldugunu soyledi, ustu Zaten yeterli ve saglikli. Benim bebek yeterli kilo alinca 2. Ayda(masallah) ben ipin ucunu tamamenbiraktim. Saat saymiyor gunde 3 litre su icmeye kasmiyor, telas etmiyorum. İlk iki ay deliler gibi sute odakli yedim ictim simdi tek dikkat ettigim yeterli sivi almak ve bol protein tuketmek. Gunde 1 litre kadar sut icmem de iyi geldi. Dogal surece gectigimizi saniyorum. Bebgin iyi gelisiyorsA kilo-boy-kafa cevresi bugume orani yeterli ise duzene gectiginizin ispati. Ama su da var gece en guzel sut urettigimiz zaman. En az bir kere kaldirip emzirmekte cok faydali. Uykudan emmek istemese de uyandirip( ben ayaklarini sikistiriyorum- aciliyor) 2 goysude bosalttirmak muhim. Umarim fikir verebildim.

Gündüz uyumuyooo gece uyumuyooo, şuanda haala uyumuyooo
Bi türlü uykuya dalamiyor ya üzülüyorum bi sikintisi mi var diye ama agrisi sancisi olsa hic durmazdi heralde.
Bian önce duzenimiz olsun aartik inşaallah

Resimlerinizi en kisa zamanda bekliyoruz söyliyim
Benim kiziminda kilosu az geliyor gibi 2. ayda 5360 ti boyu iyi ama 60 cm olmustu.
Sizinki kac, kac dogmustu hem asiri olsa doktor uyarirrdi bence...
kizkardesimin bebeklik fotolarina bakinca dolu dolu yuzu kolu bacaklari suan tam tersi cok zayif kilo almaya ugrasiyor....
Bende cok zayif dogmusum ve hep zayiftim herkes ölur bu diyordu ama :))
Suan bende kg vermeye calisiyorum da asiri olmazsa birsey olmaz canm her dönem degisiyor.. dis cikarirkende veriyorlarmis o gunleri dusunmek bile istemiyorum memisleri isirdiklarini dusundukce icim aciyor

Ay canım çok hoşsun.
Afiyet olsun iyi gezmeler
Ben sana arkadaşlık istegi gönderdim kaç gündür bi bakmadın bacım

Canım haklsın o konuyu unutmuşum kusura bakma. İnş derenciğin bi sıkıntısı yoktur ama dediğin gibi benimkide o kadar uyusa endişelenirim şimdiki rekoru 7buçuk saat kadar.
Biz varız bizzz haftada bir fitille yapıyoruz:/
Kaka temizlemeyi unuttum..
Sadece anne sütüyle mi. Doktor fitile ne diyo peki. Çok sıkıntılanıyo mu fitil vermezsen.
Maşallah canım siz de büyüdünüz artık
Ben de çakmayım canım erken de geç de gelse mayıs dışına çıkmam diyodum 15 mayıstı bdt. 25 nisanda geldi
Maşallah canım iyi gayet

Dur simdi heyecan yaptim
Cevaplar icin coook tesekkur ederim zahmet oluyor. ben sorup sen cevapladikca hakkini helal et ozaman tekrrar sormaya devam ediyorum ben :))
Eltim pusetleri aliyorlar ama 6 aydan kucuk olan bebeklerin arabalarini almiyorlar ucagin icine demisti...
Cunku yatak seklinde oldugu icinde agirmis bagaja atiliyormus direkt sizinkini aldilarmi veya almalari icin biseymi yaptiniz hangi sirketle uctunuz?
Koltuk normal olanmiydi yoksa xl mi aldiniz?
Bizede 3. ay hepatit B asisi yapilacak onu bekliyoruz birde agustosun bitmesini.
Birde kontrolleri Turkiyedekilere göremi yapiyorsun Almanyaya göremi ?
Dedigin gibi Turkiyede asilar da ilaclarda daha fazla yapilip veriliyor....

Gündüz uyumuyooo gece uyumuyooo, şuanda haala uyumuyooo
Bi türlü uykuya dalamiyor ya üzülüyorum bi sikintisi mi var diye ama agrisi sancisi olsa hic durmazdi heralde.
Bian önce duzenimiz olsun aartik inşaallah

Çok kıpırdanıyosa kundak yap. Ben kıyamıyordum ama bebişe ilaç gibi geldi. Ani hareketler yapıp kendini rahatsız etmiyor.Gündüzleri de banyodan sonra kundak yapıp Kucağımda ninni söyleyerek gezinip çok rahat uyutabiliyorum. Sıkma canını bu günlerin geçeceğini düşün. Az kaldı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Maaşalah, hem uykusu hem de uyandığında emişi iyiymiş... Keşke benimki de bir kerecik olsun emse dogru düzgün geceleri

Doğal demge olayına katılıyorum, onun bozmamak adına sağdığım sütü ble vermiyorum biberonla inanır mısın? İlk günlerde 2.5 saate sağmazsam öbek öbek oluyordu şimdi çok şükür günde 2 kereye kadar düşürdüm sağmayı ki bu benim için çok harika oldu :) şu gögsü terbiye etmek dedikleri şeyi yapıyorum.

Sağol cnm yazdıkların moral oldu gerçekten.

eltimle 15 gün arayla doğum yaptım.eşimin aiilesi durmadan bunları kıyaslıyor.hangisi daha kilolu diye.kim esmer,kim beyaz zır cahiller.eşime dedim bu cocuğun kilosu söylersen gebertirim diye.gecen eltim aradı çocuğuna mama ver diye akıl veriyo salak bende evet çok aç sütümde yetmiyo dedim.günde 5 kere mama yapıyormuş anne sütüde veriyo.bu çocuk memeyi nasıl hala bırakmadı şaşırıyorum.2 yaşında oğlu var o bile biberonla besleniyo hala rahatlık önemli onun için.kaynanalar yetmiyo bide eltiler çıktı başımıza.ama şunu çok iyi hissediyorum onun çocuğu benimkinden iyi olsun istiyorlar ikiside torun ne fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…