İnanamıyorum benim de durumum satır satır aynı...
Yalnız benimki biberon ucunu sıkma vs her yola ragmen fosur fosur uyuyor:))))
Biliyorum ileri de bu uyandırma çabalarım için çok pişman olacağım günler de gelecek ama
İki aylık bebek te gece dokuzda ayagığ sabah sekızde uyanmaz ama yahuuu
Hayır bu normal degıl arkadaslar.......
Yupppiiii Yurtdisindan Turkiyeye gitmis birini gördum sonunda Yarabbi sukur
Hemen sorularima geciyorum...
Almanyadan aktarmalimi gittiniz, yoksa 1 ucakla vardinizmi gittiginiz yere
kac saatlik yolculuktu,
Bebek Almanyada asisini oldumu olduysa hangilerini oldu, yoksa turkiyedemi asisini yaptin
tam olarak kac gunlukken gittiniz ne kadar kalacaksiniz,
Turkiyenin o sicaginda idare edebiliyormu herhangi bir rahatsizlik yasiyormu suan, (ishal, yuksek ates vs,)
Yolculukta sling kullandinmi yada baska birsey ise yaradimi yanlizmi gittin
Cok sordum özur ama bana herseyi herseyi anlat cok merak ediyorum :))
3 yildir ailemi görmedim... Bende gitmek istiyorum eylul gibi ozaman kizim 4 aylik olucak ve ben cok korkuyorum hasta olmasindan.
Canim benim kizimda son zamanlarda gece boyunca hic uyanmiyordu. Akşam 9 dan sabaha kadar uyuyordu. Birgun gece lavaboya kalktım bir baktimki bizimki parmağını emerek uyuyormus ondan uyanmıyor. Zae bu ayki kontrolümüzde 500 gr almış. Hemsiremiz az buldu kilosunu. Kızım geceleri uyanmasa bile ben alıp onu emziriyorum . Gece emzirmelerimden dolayı kızım bir haftada 200 gr almış.
Evet canım biliyorum boşver dokunma diyenler 5-6 saat uyuyor sanıyorlar. Senin dediğin gibi sabaha kadar uyuma durumu bu kadar ufak bebekte mümkün değil.
Bizimki de aç ta olsa tok ta olsa emmek isteyince parmak emmeye çalışıyor ama ben hemen meme veriyorum. Gece uykum da zaten çok hafif, hık dese emzirmek için bekliyorum. Maaşallah kızım gözünü açmadan, ses çıkarmadan fosur fosur uyuyor üç gündür , uykuya mı çok düşkün nedir anlamadım? Aman aman bir rahatsızlığı olmasın da.....Ben gerekirse sabaha kadar uyanmasını beklerim başında zaten bu kadar erkenden uyumak gibi bir hayalim yoktu, kızımın usluluğu tam bir sürpriz oldu bana.
Ben de kilo alımının ölçülmesini bekliyorum. Herşeyi anlarız nasılsa böylece.
Evet canım biliyorum boşver dokunma diyenler 5-6 saat uyuyor sanıyorlar. Senin dediğin gibi sabaha kadar uyuma durumu bu kadar ufak bebekte mümkün değil.
Bizimki de aç ta olsa tok ta olsa emmek isteyince parmak emmeye çalışıyor ama ben hemen meme veriyorum. Gece uykum da zaten çok hafif, hık dese emzirmek için bekliyorum. Maaşallah kızım gözünü açmadan, ses çıkarmadan fosur fosur uyuyor üç gündür , uykuya mı çok düşkün nedir anlamadım? Aman aman bir rahatsızlığı olmasın da.....Ben gerekirse sabaha kadar uyanmasını beklerim başında zaten bu kadar erkenden uyumak gibi bir hayalim yoktu, kızımın usluluğu tam bir sürpriz oldu bana.
Ben de kilo alımının ölçülmesini bekliyorum. Herşeyi anlarız nasılsa böylece.
kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)
3,5 yıllık evliyim o çok sevdiğim kayınvalidem ve görümcemden nefret ediyorum iki gündür onlAr yüzünden evimde huzur kalmadı ... Çocuğuma da kv bakacaktı hiç istemiyorum dün arkada otururken oğlumla araba da eşimin o sinir sinir konuşmalarından onun boynunu çırmaklladom dayanamadım. Arabayı durdurdu kanatımışım bana bişey yapamadı ama kendinin yaptığına sinir oldum ... Darp raporu alsın olmazsa :))) şaka bi yana eşimi öyle doldurup yalan yalnış üstüme salanlara halkımı helal etmiyorum oğluma hasret bırakcam onları ...
Herkeste bana mayisi bulmaz dogurursun diyordu 3 mayisti beklenen dogum tarihim ....Evet evet yanlis görmediniz.
Çok şükür sonundaaa bizim de kirkimiz ciktiii
Mayis görünümlü haziran annesi olaraak (gerçi kendimi mayis anneligine öyle adapte etmisim ki haziran olduğuna hala alisamadim) bugün itibariyle kirkimiz ciktiiii teyzeleeeerrrr..
Herşeyi kirka baglayip da, "hele bi kirki ciksinn..." diye başlayan cümleleri kuran o deneyimli tecrübeli çok bilmiş teyzelerin dedikleri herşeyin asılsız olduğunu son mayis annesi olarak ben de onayliyoorum..
Hatta birkaç gündür kizim daha huzursuz,aglamalar fazla, uykusu az, vs vs vs...
Aksam olmaya baslayinca çocuk değişiyo birden nedense..
Bugün Gündüz toplamda iki saat anca uyumustur..
Saatlerdir verilen yoğun caba sonunda şuanda yeni uykuya dalmis bulunmakta..
Ben de uykusuzluktan kayiip gitmek üzereyim..
Keske suan fikrim sorulsa dusunmezdim inan ki...İnanılır gibi değil yaşadıklarını tahmin bile edemezdim..Canım ülkem benimm....
Siz de dönün bari)))))
Uyandirmayi basarabiliyormusun kizim geceleri hayalet gibi gözler yari acik uyanik gibi ama degil. :))Canim benim kizimda son zamanlarda gece boyunca hic uyanmiyordu. Akşam 9 dan sabaha kadar uyuyordu. Birgun gece lavaboya kalktım bir baktimki bizimki parmağını emerek uyuyormus ondan uyanmıyor. Zae bu ayki kontrolümüzde 500 gr almış. Hemsiremiz az buldu kilosunu. Kızım geceleri uyanmasa bile ben alıp onu emziriyorum . Gece emzirmelerimden dolayı kızım bir haftada 200 gr almış.
Kizim dun hic yapmadi bugun aksam az yapti...Kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
Benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
Büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)
Evliligimizin 1. Yili ve ilk oglumun 1. Yili eziyetle gecti. Resmen ayirmaya calistilar 4 sene ciktigim, ve sonra evlendigim esimden. Tam muaffak oluyorlardi hamile kaldim hem de planlamadan hatta 8 haftalikti bebek ben stresten geciktim saniyordum. Kv sik sik " eminim kaza olduguna" degip degip laf soktu. Bebek dogana kadar rahat ettim dogunca baska turlu sikintilarla hayatimiza dahil oldular. Hatta ilk anneler gunumde kv yi kutluyacaz diye saatlerce arabanin arkasinda bebekle yrafikte kaldik yaranamadik anne yerine degil insan yerine konmadim esim de dahil oldu bu tavirlara. 1. Yas gununde 6 senelik hirsini nefretini kustu kv hatta o gece uzerime yurumuslugu var, beni cahillikle koylulukle sucladi dovucem diye bagirirken evde. Ben neye ugradigimi sasirdim. Bin tane sey biriktirmis esim araya girmese sacbasa kavga edicez. O hakaret ediyor ben hala koylu olmak kotumu koylu milletin efendisidir diyorum o derece saskinim:) bu muhabbette annemin koyu yakinindaki bahcemizde her yaz ailecek calisip kazandiklarimizla kisa takviye yapmamiz; babam polis memuru idi 3 cocuk okutup buyuk sehirlerde( ankara- istanbul) gecinmek cok zordu. 2 gun denize girmeden denizden 1 km uzaktaki bahcede 3 ay calisirdik. Universitede bile yazlarim boyle gecmistir. Okudum mimar oldum parami kazandim 1 sene bile koyde kalmamama ragmen kv nin gozunde cahil koylu olmusum haberim yok. Velhasil kelam o gece ya siz cikicaksiniz bu evden ya ben diye tutturdum. Bu evden sen gideceksin diye ayak diregince bebegimi giydiriyordum ki kapidan "sen olmayacaksin ama bu ben donucem" nidalari ile kapiyi carpip cikti. 3 ay gorusmedim baski yapan esime de sen bilirsin, annemsiz yasayamam diyorsan ben sana engel olmayayim degip hodri meydan dedim. 2 hafta ablamin yazliginda telefonumu dahi acmadim. Yil donumumuzde cicekler hediyelerle geldi. Beni taniyor cunku ben yikilmam bakarim kendime de bebegime de koylu halimle hem de:)
Neyse bayram seyran derken bizi baristirdilar ozur dile di kv. Ben de esime dayanamadim kabul ettim. 3 ayda bir gorusme ile seneleri atlattik. İliskimiz yoluna girdi. 2. De yola cikinca golge etmemeye basladilar hayatimiza. Ancak simdi bile beraber gecirdigimiz her dk bile her an sokacak bir yilanla yatiyor gibi huzursuzum ve temkinligim. Ne yazikki yasananlari unutamiyorum. 3.5 yil olmasina ragmen. Gozlerinde zaman zaman istemedigi bir sey gerceklestiginde o korkunc bakislari yakaliyorum. Ama alttan almak yerine ustune gidiyorum. O bakislar kelimelere donerse neler olabilecegini hatirlatmaktan geri durmuyorum.
Ozetle boyle kv niz varsa zor bir yil sizi bekliyor. Guclu ve seffaf olun. Esinizden hicbirsey gizlemegin yoksa hersey farkli aksettirilip suclu durumuna dusuruluyorsunuz. Herkese gazaniz mubarek olsun demek isterim...:)
Evet evet yanlis görmediniz.
Mayis görünümlü haziran annesi olaraak (gerçi kendimi mayis anneligine öyle adapte etmisim ki haziran olduğuna hala alisamadim) bugün itibariyle kirkimiz ciktiiii teyzeleeeerrrr..
Herşeyi kirka baglayip da, "hele bi kirki ciksinn..." diye başlayan cümleleri kuran o deneyimli tecrübeli çok bilmiş teyzelerin dedikleri herşeyin asılsız olduğunu son mayis annesi olarak ben de onayliyoorum..
Herkeste bana mayisi bulmaz dogurursun diyordu 3 mayisti beklenen dogum tarihim ....
Ben israrla nisan annesi olmam mayista dogururum diyordumve öylede oldu 3 mayista dogdu kizim...
40 inizda hayirli olsun kocaman olmustur simdi prensesin..
Ne zamandır yoktun canım hoşgeldin. Sana sormak istediğim birşey var.
Deren son zamanlarda gece emme olayını iyice azalttı. 4-5 saatte bir emiyordu, kilo alımı iyi diye birşey yapmadım ama şuan İstanbul dışındayım ve birkaç gecedir nerdeyse zorla emziriyorum, gece boyu uyuyor(maaşallah) emdiğinde de çok az bir miktar emip sızdığına eminim. Denemek için birkaç kez biberonla sütümü verdim 60 civarını zorla içti. Bir saat sonra bolca meme emdi.
Gündüz 3 saatten önce emmiyor. Aralarda mutlu, sakin görünüyor ve uyuyor da... Aç olsa böyle olmaz herhalde?!!
Çok canım sıkılıyor, tekrar saatli ve biberonla beslemeye geçmek istemiyorum, ne yapmalıyım yorumun nedir, ne dersin?
Bebeğin durumu haftadan haftaya değişiyor. Hala duzen oturtamadılar. Sıkma canını. Benimki de gecen hafta öyleydi bi kac gündür maşallah duruldu. Gündüz uyuyo gece uyuyo. Mis gibi oldu. Tabi kim bilir yarın nasıl bi gün olacak diyorum :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Resimlerinizi en kisa zamanda bekliyoruz söyliyimSeni ve heyecanli doğum serüvenini yakindan takip ediyordum. Doğum tarihinizi bilem biliyorum
Evet teyzesi kizim kocaman olduuu.
Ama gerçekten kocaman masallahimiz var, herkesin 2.ay kontrollerindeki boy kilo ölçümlerine bakıyorum daa, bizim 1. Ayimizla ayni
Korkmaya basladim obez bi kizim olmaz insaallah :18:
Ay canım çok hoşsun.Sezen hanim 'olduu en sonunda olduuu bimbambomm' esliginde Sapanca'ya aile (sülalee) iftarina gidiyor teyzeleri..
ilk yemeği :)
Bimbamboomm cok sukurr dostlaaarr artik benimde bir melegiiimm vaarr :)
Bimbammboomm catlasiin öcü teyzeleerr benimm mayis anneleriiimmm varrr
Canım haklsın o konuyu unutmuşum kusura bakma. İnş derenciğin bi sıkıntısı yoktur ama dediğin gibi benimkide o kadar uyusa endişelenirim şimdiki rekoru 7buçuk saat kadar.Tatlışlar canlar,
Sütü sağmazsak mastit oluyor
Acısından düğüm düğüm öbeklerden sütler taş kesiyor
Sonunda ateş ve iltihap yapıp operasyonluk oluyor
Hastanede sağma acısını bir kere yaşadım
Dikişlerimden kan gelene dek bağırttılar yoksa ameliyatlık olacaktım
O acıyı bir kere yaşadım bir daha yaşamamak için ben razıyım sağmaya
Cc hesabına ben de özel durumlar hariç gerek duyulmamasından yanayım, ne bileyim buyuk konusmamak gerek hastalık ya da premature bebek vs için gerekli olabilir. Ben de kızımın kac cc içtiğini bilmiyorum ki emziriyorum.
Sadece anne sütüyle mi. Doktor fitile ne diyo peki. Çok sıkıntılanıyo mu fitil vermezsen.Biz varız bizzz haftada bir fitille yapıyoruz:/
Kaka temizlemeyi unuttum..
Maşallah canım siz de büyüdünüz artıkEvet evet yanlis görmediniz.
Maşallah canım iyi gayetbenımkıde bır gun durup bır gun yapıyor bır haftadır boyle...kaka yapınca uc kez ama bezıon heryerını dolduruyor....onceden hergun yapardı aıle hekımıne sordum sıtundekı yag oranı artmıs olabılır senın durumun kabızlıga gırmıyor dedı.sagıgım sute baktım hakkaten sarı renk..tadıda asırı yaglı ıgrenc yazık oglum lık lık ıcıyor
Hey maşallah
Aktarmali gitmedik canim, tek uçakla. 3 saat sürüyor yolculuk, aşıları Almanyada olucak. Gelirken tam 1 aylikti, aşı olarak k vitamini verdiler bitek agzindan. Igne degil ilac gibi sıkıyorlar ağzına. Kontroller turkiyedekinden biraz farkli sanirim, burada yazilanlardan oyle anladim. Ilk dogdugunda, 7-10 günlük arasiyken, 4-6 haftalik oldugunda. simdi önümüzde 3-4 aylikken var. Turkiyede daha sık sanki kontroller. Kardesimle geldim sling kullanmadik. Bebek arabasini aldim, ucagin kapisina kadar gidebiliyorsun bebek arabasiyla, ucaga binecegin zaman gorevliler aliyor. Cok rahat oluyor, sende oyle yap.
Bidaha ki asisina kadar Burdayim insallah. Valla açıkçası hava degisikliginden korkuyordum, almanyada patik giydiriyodum cocuga, bu gelince carpildik bu nasil sıcak diye, hele su 2-3 gündür yaniyoruz. Cocugu da soydum, hergun yikiyorum. Cok sukur fazla bocalamadik hava degisikliginden sebep. Hem sen 4 aylikken gelicekmissin daha rahat olur inşallah, ayriyeten eylulde havalar o kadar sıcak olmaz korkma.
Baska sorunuz var mi efenim
Gündüz uyumuyooo gece uyumuyooo, şuanda haala uyumuyooo
Bi türlü uykuya dalamiyor ya üzülüyorum bi sikintisi mi var diye ama agrisi sancisi olsa hic durmazdi heralde.
Bian önce duzenimiz olsun aartik inşaallah
Ben de geceleri 2 kere emziriyorum. Saat 10.30 gibi emzirip yatagina koyuyorum saat 3-4 gibi mirildanmaya basliyor uykusu tam acilmadigi icin Zorla bir memegi ve digerinin siskinligini alacak kadar emip uykuya geciyor.6-7 arasi kalkiyor ama uyanik tam memeleri bitiriyor. 1 saat kadar uyuyup gune basliyoruz.( masallah) ama gun icinde 2-3 saate kadar dayanabilmeye basladi. Daha sik istemiyor. Bunu doymasina bagliyorum. Ben sagmadigim icin sut uretimimi tamamen bebegim belirliyor. Ben anne ve bebegin,- dis bir mudahale olmazsa sagmak gibi- zamanla tam bir uyum ile beslenme ritueli olusturacagina inaniyorum. Yani bebek ihtiyaci kadar emiyor anne de tam o kdar sut uretiyor... Senin durumunu takip ediyorum. Mastit tehliken var. Sagman gerekiyor. Sagdikca da sutun bebegin ihyiyacindan cok uretiliyor. Sagmalari azaltirsan sanirim tam duzeni ykalayacaksiniz. Yine sorunun cevabi bebegin gelisimin de gizli. Acibadem deki prof ayda 600 gr kadar kilo aliminin kabul edilebilir oldugunu soyledi, ustu Zaten yeterli ve saglikli. Benim bebek yeterli kilo alinca 2. Ayda(masallah) ben ipin ucunu tamamenbiraktim. Saat saymiyor gunde 3 litre su icmeye kasmiyor, telas etmiyorum. İlk iki ay deliler gibi sute odakli yedim ictim simdi tek dikkat ettigim yeterli sivi almak ve bol protein tuketmek. Gunde 1 litre kadar sut icmem de iyi geldi. Dogal surece gectigimizi saniyorum. Bebgin iyi gelisiyorsA kilo-boy-kafa cevresi bugume orani yeterli ise duzene gectiginizin ispati. Ama su da var gece en guzel sut urettigimiz zaman. En az bir kere kaldirip emzirmekte cok faydali. Uykudan emmek istemese de uyandirip( ben ayaklarini sikistiriyorum- aciliyor) 2 goysude bosalttirmak muhim. Umarim fikir verebildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?