cok ama cok aglarsa hafif islak oluor azcik yas gelio...Kizlar bebisleriniz aglayinca gözlerinden yas akiyormu ?
suan acil durum olarak helwa war tahin helwasi deniyim bi iki saat icinde goguslerimin dolgunlasmasi mi lazim...Canim uzulme alintilarin icin mesaj bol baska zamana hepsini alintilarsin :))
Tahin denesen ise yarayabilir cok kisi onayladi burda bende dun sutu sagdiktan sonra 1 yemek kasigi yiyip su ictim uyudum ardindan 1 saat sonra kizim uyandi ve memislerin yine doldugunu farkettim.
himmm sade kasik kasik yiebilcegimi pek sanmiorum ama herseyin ustune bir kase coklugunda koyabilirim....Cok cani yanmissa akiyor ası vurulurken akti mesela..
2 gundur sabah ogle aksam olmak kaydiyla her ogunumde 1 kase yedim..hatta oglen ögünum o oldu sadece malesef..Aksam iftara davetliydik yanima aldim valla :)
Ama gel gor ki bugun 2 hurmadan baska birsey yiyemedim,camasirlar balkonda sepette kaldi birakmiyor hanim,simdi 12den beri ancak uyumaya calisiyor tam cok lazimmis gb davulcu para topluyor cikip tokmagini alacam az kaldi..
Insallah iyidir canim..
Bence istahsiz degildir oyle olsa bu kisa surer cunku ackende uyuyabilecegini dusunmuyorum..Diker ayaga sizi :)
O hemsireye baglanmak istiyorum,Allah'in cahili..Bir de okuyorlar ama anne sutu ve normal doguma o kadar odaklaniyorlar ki sezeryan olanla mama veren direk koftii..Yasamayana hersey ne kolay yaa..
Su davulcuyada cok sinirlendim kusura bakma..
Bence tekrar git ve ogren..Bunu yapmaya mecbur bana gore sen bir annesin ve kaygilarini sorularini cevaplamali seni uzmek yerine..
O orada bunlar icin var seni uzmek,mama veriyorsun diye ezmek icin degil..
Bunu sadece onun boyle yapmasina istinaden soyluyorum..
Bebisin kilosuyla ilgili normalin disinda birsey olduguna inanmiyorum..
Sadece uzulmeni engellemeli..
Sezen hanim 'olduu en sonunda olduuu bimbambomm' esliginde Sapanca'ya aile (sülalee) iftarina gidiyor teyzeleri..
ilk yemeği :)
Bimbamboomm cok sukurr dostlaaarr artik benimde bir melegiiimm vaarr :)
Bimbammboomm catlasiin öcü teyzeleerr benimm mayis anneleriiimmm varrr
eltimle 15 gün arayla doğum yaptım.eşimin aiilesi durmadan bunları kıyaslıyor.hangisi daha kilolu diye.kim esmer,kim beyaz zır cahiller.eşime dedim bu cocuğun kilosu söylersen gebertirim diye.gecen eltim aradı çocuğuna mama ver diye akıl veriyo salak bende evet çok aç sütümde yetmiyo dedim.günde 5 kere mama yapıyormuş anne sütüde veriyo.bu çocuk memeyi nasıl hala bırakmadı şaşırıyorum.2 yaşında oğlu var o bile biberonla besleniyo hala rahatlık önemli onun için.kaynanalar yetmiyo bide eltiler çıktı başımıza.ama şunu çok iyi hissediyorum onun çocuğu benimkinden iyi olsun istiyorlar ikiside torun ne fark eder.
Herkeste bana mayisi bulmaz dogurursun diyordu 3 mayisti beklenen dogum tarihim ....
Ben israrla nisan annesi olmam mayista dogururum diyordumve öylede oldu 3 mayista dogdu kizim...
40 inizda hayirli olsun kocaman olmustur simdi prensesin..
Keske suan fikrim sorulsa dusunmezdim inan ki...
Esim henuz cocukken geldi buraya ailesiyle 25 seneleri oluyor...
Askerligini al bari annemlere gidelim yilda 1 ayligina da olsa diyorum ama onada yanastigi yok...
Oda baska ulkelerde is ariyor özgecmisini yolluyor su siralar almanya, isvicre gibi yerlere...
Almanyayi cok seviyor herkes Turkiye gibiymis cok turk oldugundan sanirim...
Belki orasi kismet olur Isvecten iyi ve guzel bir yer olduguna eminim.
Uyandirmayi basarabiliyormusun kizim geceleri hayalet gibi gözler yari acik uyanik gibi ama degil. :))
Kizim dun hic yapmadi bugun aksam az yapti...
Daha öncede 2. gun yaptiginda kafasina kadar bulasmisti...
Ama genelde gunde 2 defa bazende 3 defa yapar...
Afiyet olsun ilk aile iftarı:))
Haftaya Bir daha Sapanca yolları yapmak üzere inşallah:))
Biz de annemin arkadaşlarına iftara geldik bisürü çocuk bebek bağ ortamı. Kızım tabi huysuz biraz salincakta sallandık hemen sıkıldı biraz gezdik hemen sıkıldı. .milletin bebeği uyudu uyandı biz hala cin gibiyiz:) iftar sofrasına oturmadigimiz bi günümüz yok:):)
Evet evet yanlis görmediniz.
Çok şükür sonundaaa bizim de kirkimiz ciktiii
Mayis görünümlü haziran annesi olaraak (gerçi kendimi mayis anneligine öyle adapte etmisim ki haziran olduğuna hala alisamadim) bugün itibariyle kirkimiz ciktiiii teyzeleeeerrrr..
Herşeyi kirka baglayip da, "hele bi kirki ciksinn..." diye başlayan cümleleri kuran o deneyimli tecrübeli çok bilmiş teyzelerin dedikleri herşeyin asılsız olduğunu son mayis annesi olarak ben de onayliyoorum..
Hatta birkaç gündür kizim daha huzursuz,aglamalar fazla, uykusu az, vs vs vs...
Aksam olmaya baslayinca çocuk değişiyo birden nedense..
Bugün Gündüz toplamda iki saat anca uyumustur..
Saatlerdir verilen yoğun caba sonunda şuanda yeni uykuya dalmis bulunmakta..
Ben de uykusuzluktan kayiip gitmek üzereyim..
...
Ozetle boyle kv niz varsa zor bir yil sizi bekliyor. Guclu ve seffaf olun. Esinizden hicbirsey gizlemegin yoksa hersey farkli aksettirilip suclu durumuna dusuruluyorsunuz. Herkese gazaniz mubarek olsun demek isterim...:)
Ay canım çok hoşsun.
Afiyet olsun iyi gezmeler
Ben sana arkadaşlık istegi gönderdim kaç gündür bi bakmadın bacım
eltimle 15 gün arayla doğum yaptım.eşimin aiilesi durmadan bunları kıyaslıyor.hangisi daha kilolu diye.kim esmer,kim beyaz zır cahiller.eşime dedim bu cocuğun kilosu söylersen gebertirim diye.gecen eltim aradı çocuğuna mama ver diye akıl veriyo salak bende evet çok aç sütümde yetmiyo dedim.günde 5 kere mama yapıyormuş anne sütüde veriyo.bu çocuk memeyi nasıl hala bırakmadı şaşırıyorum.2 yaşında oğlu var o bile biberonla besleniyo hala rahatlık önemli onun için.kaynanalar yetmiyo bide eltiler çıktı başımıza.ama şunu çok iyi hissediyorum onun çocuğu benimkinden iyi olsun istiyorlar ikiside torun ne fark eder.
cok ama cok aglarsa hafif islak oluor azcik yas gelio...
suan acil durum olarak helwa war tahin helwasi deniyim bi iki saat icinde goguslerimin dolgunlasmasi mi lazim...
himmm sade kasik kasik yiebilcegimi pek sanmiorum ama herseyin ustune bir kase coklugunda koyabilirim....
walla bizde bu gece iftarda disardaydik ananemiz dedemiz dayimiz maaa aile yani ilk iftar yemegimiz disarda bizim de...cok guzeldi cokk teze yoktu olanlar da hapur hapur yemekten duruya odaklanamadi kimse...
Bilemiorum sut sorunlarimiz bittigi yada bebisler emmeyi biraktigi zaman ne konusucaz uaka paca gelip ne anlaticaz....
sorum su ki sutun olusma suresi nedir ornek ben yesilligim yedim suyumu ictim sut cayimi ictim bunlar bir kac saatte sute mi gecicek.....sut mu olucak.....
yoksa bi uc bes yedi yani daha uzin zamanlardami sut uretioruz....( benim ki uretmek denirse tabi ki )
aaa nie oyle diosun belki onun bezinde boncuk bulurlar) ; )) ; ) bes kez mama mi o zaman o cocuk ememez ki ))
Dünkü bağ gezmemizin sonu benim ağlama krizimle bitti..hala lohusa psikolojisindeyim sanırım..daha önce de bahsetmiştim ananem in cenesinden bıktım die..dün yine benim kız durmuyor giriyorum çıkıyorum susturmaya çalışıyorum uyutmaya calisiyorum uykusu var ama uyumuyor falan derken balkonda herkes oturuyor ben hep içerde yim. .agliyo emzik almiyo mecbur sussun die emziriyorum..dışardan beni soruyorlar ananem cvp veriyo napacak yine emziriyor dio sanki keyfim den içeriye kapandım bunu duydum sinirlendim neyse Öykü uyumadi dışarı çıktık çıkarken de üstüne penye battaniyesini aldım ki bağ havası serin zaten emerken terliyo.cikarcikmaz kızı bastiriyon bi de battaniye sarmış sin diğer bebeği ve çocukları göstererek sunlarinki can değil mi deyince benim şarteller atti anane sus beni sinirlendirme dedim ama zaten doluyum ağladım aglicam milletin yanında rezil olacaz. Moral falan altust ama..sonra kız uyudu çıktım dışarı uyudu mu die soruyo bi de uyumadi git bak içerde dedim sinirle..eve geldik tabi yolda uyandı öykü uyutmaya calisiyorum yine uyumuyo saat birbuçuk oldu annem geldi ben patladım aglamaktan bi hal oldum dolmustum zaten bana böyle böyle dio karışması bana çocuğuma on kere soyluyo on kere daha soyluyo aynı şeyleri istemiyom falan die baya bi ağladım annem de üzüldü napıyım yaşlı dinlemiyor işte biliyosun nie kafana takiyosun dio ama elimde mi normalde cvp vermezdim ama herkesin içinde konuşması ve 2 aylık bebekle 3 aylığı 1 yaşındakini kiyaslamasi sinir etti beni boşaldım iice..Sabah geldi ananem ben hiçbişey demedim annem kızdı herseye konuşma kıyaslama çocukları falan die o da ne dedim ki ben dio.sonra küstü agladi iyi bidaha çocuğunuz a bişey demem bakmam da dedi gitti.sonra ben yine üzüldüm ağladım ağladım agladim...
Çok yoruldum ben..
Normalde alıştım artık bişey demiyorum ama dün gerçekten emzirmektenn ve odaya tikilmaktan yorulmustum herzamanki yorumlarını herkesin içinde bir de kıyaslayarak yapınca çok sinirlendim ve üzüldüm. Ama şimdi onun üzülmesine de üzüldümOyy kiyamamm..
Sen hemencik arayi acmadan elini op bence,durumunu,onlarin yaninda oturamayinca uzuldugunu,bir de baskalarinin yaninda oyle demesine kirildigini fln soyle acikca..
Bende bazen durmuyor Sezen misafirlige gidince bi odada oturuyorum oyle sıkıcı ki iftar masasina herkes kalkinca oturuyorum sonra yine odaya fln cok kotu hissediyor kendiini insan o an bir de ustune yorumlar gelirse cabasi tabii..
Sıkma canini,bazen huysuz oluyorlar,bazen uslu..
Daha kucukken ki halini hatirla simdi biraz daha nefes alabiliyoruz,zaman gectikce daha da iyi olacak,bi bakmissin yurumek istiyor surekli oyun istiyor yoruldum demeye baslamisiz :)
Sen hic zaman kaybetmeden o koca yuregin gonlunu al bence canim,en buyuk matruska o anlar seni :)))
Kızlar sadece anne sütün alan bebeleriniz kaç kere kaka yapıyo
Benimki gibi iki gün hiç yapmayan var mı
Büyük oğlum sık yapardı bu bana hiç iş çıkarmıyo :)
Dur simdi heyecan yaptim
Cevaplar icin coook tesekkur ederim zahmet oluyor. ben sorup sen cevapladikca hakkini helal et ozaman tekrrar sormaya devam ediyorum ben :))
Eltim pusetleri aliyorlar ama 6 aydan kucuk olan bebeklerin arabalarini almiyorlar ucagin icine demisti...
Cunku yatak seklinde oldugu icinde agirmis bagaja atiliyormus direkt sizinkini aldilarmi veya almalari icin biseymi yaptiniz hangi sirketle uctunuz?
Koltuk normal olanmiydi yoksa xl mi aldiniz?
Bizede 3. ay hepatit B asisi yapilacak onu bekliyoruz birde agustosun bitmesini.
Birde kontrolleri Turkiyedekilere göremi yapiyorsun Almanyaya göremi ?
Dedigin gibi Turkiyede asilar da ilaclarda daha fazla yapilip veriliyor....
Fitili Dr verdi zaten 10 güne kadar normal yapmaması dedi 10 günden sonra çok sıkıntı olursa ver fitil dedi..ben haftada bir veriyorum geçen hafta kendi yapmıştı bu hafta fitil verdim cok fazla gazı var belki de kaka yapamadigindan bilmiyorum..Ay canım çok hoşsun.
Afiyet olsun iyi gezmeler
Ben sana arkadaşlık istegi gönderdim kaç gündür bi bakmadın bacım
Canım haklsın o konuyu unutmuşum kusura bakma. İnş derenciğin bi sıkıntısı yoktur ama dediğin gibi benimkide o kadar uyusa endişelenirim şimdiki rekoru 7buçuk saat kadar.
Sadece anne sütüyle mi. Doktor fitile ne diyo peki. Çok sıkıntılanıyo mu fitil vermezsen.
Maşallah canım siz de büyüdünüz artık
Ben de çakmayım canım erken de geç de gelse mayıs dışına çıkmam diyodum 15 mayıstı bdt. 25 nisanda geldi
Maşallah canım iyi gayet
Uc gundur misafir agiriyorum anam agladii. Sipam sakin neyse ki cok zorlamadi beni derken dun butun gun uyumadi. Onar dakika uyuyup uyandi. Gece onikide uyudu. Sabah beste kalkti azcik emdi geri yatti. Sekizde bir daha kalkti. Simdi yine uyuyor. Bizim sabahlari cok gazimiz oluyor. Ikina ikina bi hal oluyr. Veee uc gundur memeyi alirken agliyor zorla veriyorum. Bayagi ugrastiriyor. Sicaktan mi gazdan mi yeni bir atak mi anlamadim. Hep uyuyor diye sikayet ediyordum guya ::) Allah yavrularimiza.saglik versin. Uyusun uyumasin farketmiyor.
Bilemiorum sut sorunlarimiz bittigi yada bebisler emmeyi biraktigi zaman ne konusucaz uaka paca gelip ne anlaticaz....
sorum su ki sutun olusma suresi nedir ornek ben yesilligim yedim suyumu ictim sut cayimi ictim bunlar bir kac saatte sute mi gecicek.....sut mu olucak.....
yoksa bi uc bes yedi yani daha uzin zamanlardami sut uretioruz....( benim ki uretmek denirse tabi ki )
Of ben şimdiden yoruldum yaaataktır o atak...geceleri bizde huzursusuz....bide burnumuz tıkandı ustune bal lokma oldu...babamızın ağzına laf olduk "hergun cocukmu yıkanı?r bak hasta oluyor " iki gun oldu yıkamıyorum ohhh ter ve kusmuk kokuyor mis mis..kocalarda kaynana misali....dediğini yapmıyorum bu sefer çenesi buzuşesice dediği çıkıyor...otribebe ile çekiyorum sarı sarı yoğun kıvamlı bi sumuk...sanki kış ortasındayız.şaşırıyorum artık ne gıydıreyım ne ile ustunu orteyım.ususe hasta terlese hasta...yaz çocuguda zor ya...ilk kızım kış çocuguydu.sar sarmala uykudan kalktı sırtına geçir yeleği.bez koy arkasına bişkilde terini alırdım böle zor oldu yaws...
bebeklerimiz bu aralar huzursuz anladığım kadaruyla çabuk buyuyorlar gun gun kafasının buyuduğune şahit olmak bile çok ilginç...bu durumda haliyle huzursuzluk yaratıyor..bu geçicek diş sancıları yaşça buyudukçe kemik ağrıları...off ağrısız buyunulmuyor
sorunlar hiç bıtmeyecek ne yazıkkı..sut konusu bitince daha doğrusu rayına oturunca, diş çıkacak 6 ayları bitince artık çeşitlşi hastalıklar soğuk algınlığı ,iye "idrar yolu enfeksiyonu " gibi hastalıklar konuşulacak sonra ek gıda yogurtmu once vereyım yumurta beyazımı soruları hangı meyve once soruları...kahvaltı yapmıyor çıldırıcam yakınmaları gece maması sorunsalı...çorbasına bundan koyayımmı ?kemik kaynattım ağar olmasın ?bu arada dişi patlayanlar...diş buğdayı partıleri bunları tebrik edeceğiz burdan...sonra emekleme sonra sıralama sonra yurume...ay benimki kafasını yardı!!!
bi bakmışız kreşe başlamışlar sonra yaşı okula tutuyormu yorumları...daha çookk yolumuz var.kolay gelsin.
çok tatlısın bestekız :) artık boncuk mu altın mı bilmiyorum.ikiside erkek bebek pipilerinide kıyaslarlar hiç şaşırmam.
Oyy kiyamamm..
Sen hemencik arayi acmadan elini op bence,durumunu,onlarin yaninda oturamayinca uzuldugunu,bir de baskalarinin yaninda oyle demesine kirildigini fln soyle acikca..
Bende bazen durmuyor Sezen misafirlige gidince bi odada oturuyorum oyle sıkıcı ki iftar masasina herkes kalkinca oturuyorum sonra yine odaya fln cok kotu hissediyor kendiini insan o an bir de ustune yorumlar gelirse cabasi tabii..
Sıkma canini,bazen huysuz oluyorlar,bazen uslu..
Daha kucukken ki halini hatirla simdi biraz daha nefes alabiliyoruz,zaman gectikce daha da iyi olacak,bi bakmissin yurumek istiyor surekli oyun istiyor yoruldum demeye baslamisiz :)
Sen hic zaman kaybetmeden o koca yuregin gonlunu al bence canim,en buyuk matruska o anlar seni :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?