2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Son zamanlarda yazamadım gerçekten anlatırım sana neden olduğunu bilahare

Biraz hassas alıngan bir dönemdeyim sanırım. Bir de dün akşam üzücü birşey oldu yazdım zaten ama hepimiz iyiyiz çok şükür.

Sen de doktoru ihmal etme canım...

Son düzenleme:

Demir için neler neler yaptım canım ama nafile... En son psikoloğa gitme nedenimiz de buydu hatta yazmıştım laf arasında burada.
Sen şimdiden engellemekle çok iyi yapıyorsun. Oral dönem engellemeyin diyorlar ama sonra böyle pis alışkanlıklar ediniyorlar. Ayrıca elini sürekli ağzına sokan çocuk, bir yaş civarı sürekli hasta olmaya başlıyor... Demir için geç kaldık artık çok büyüdü kendi istemediği sürece bıraktıramayız ama Deren de işi baştan sıkı tutuyorum.

Kilo alımınız iyiymiş, 600 alsa yeterdi demişti doktor, ama gel de bize anlat tabii.... Sen bakarsın kilo alımına 600 ün altındaysa cidden dAha sık uyandırırsın artık. Hem belki geçicidir cidden, Deren'in değişti mesela tekrar....Uykucu kızlar bunlarrr...

Son düzenleme:

Hepiniz o kadar olgunsunuz ki, daha birkaç ay önce hamileydik ve sizler ilk kez anne oluyordunuz. Hangi bez, hangi krem vs konuşuluyordu ama şimdi bakıyorum da yürekleriniz o kadar güzel ve büyük ki, herbiriniz deneyimli, duygulu anneler oldunuz. Çok seviyorum sizi iyi ki varsınız)

Babaanne konusunda ise bir süre bekleyeceğim bakalım devamında ne olacak diye. Çünkü kendisi benim gerçekten anne yerine koyduğum, çok sevip saydığım biri. Eşimle her haftasonu (istisnasız evlendiğimden beri her haftasonu gideriz ziyarete, gık demedim) Haftasonu gidemeyeceksek ya da araya tatil vs girdiyse hemen alır Demir'i (artık çocukları) giderim özleyecekler diye. Geçen gün bana tesekkur etti, bir çocuk babaannesini kendi annesinn izin verdiği kadar severmiş. Anne arkasından kötü konusur çocugu doldurursa vs çocuk istemezmiş babaanneyi. Demir'in ona olan düşkünlüğünü bana borçluymuş vs... Neden böyle bir konusma yapmıstı anlayamamıstım hep iyi niyetliyim ams diyorum ya dur bakalım çıkar kokusu....
Diğer taraftan ben lohusayken resmen bizden kaçtı hiç gelmek istemedi. Demir'i bu kadar çok düşünüyordu da neden böyle yaptı? Evişi vs yokki evimde yardımcı yapıyor. O dönem sadece annelerden Demir ile ilgilenmelerini istemiştim. Gelmemişti hatta bana basit bircmevzuudan tavır koyup 10 gün kadar aramamıştı. Tüm yakınlarım akrabalar eş dost size gelmek istiyor kırkını güzel yapalım demişti sonra annem yardıma geldi onlarca hazırlık yaptık ta o çoşkulu kalabalıktan! bir kişi evet bir kişi bile gelmemişti...... Dur bakalım, at gözlüğümüzü çıkarma zamanımız gelmiş mi gelmemiş mi.......

Üzülme cnm ben senden şişkoyum
Emzşrme bitsin hep beraber destek olup vereceğiz söz
Bozma moralini

Ben abisine yaptırmamıştım. Anne sütü alanlar çok az risk altında oluyomuş diye. Bebeğime de yaptırmam gibi ama kararsızım

Almanyada doktora hangi aşılar sizin için gereksiz diye sormustuk, o da rota virüsü demişti. Bende yaptirmiycam sanirim

Mayo mayokini :) ne gune duruyor bunlar anneler icin :) oyle dusunme..Yaninda bunlarin hepsine degecek bi melek var..

Allah hayirli insanlarla karsilastirsinda hepsini insallah,insanin sevdigiyle yasamasi gbsi yok,bi yerden sonra gerekli..
Begendigine sevindim canim fikir oldugunada cok cok sevindim :)

Bana da esim aksam dogumda boyle degildi gobisin dedi :)
Farkindayim buara iyi yiyorum malum iftar sofralari :))
Ammmaa gun gelecek hep beraber zayiflamayada baslayacaz :))) sen simdilik tadini cikar tatlilarin yine daha cok erken zaten :)
Kim kimi dıslıyormus hem uzme kendini..

Demir'i onemsiyor ama onun icin en iyisinin sizden uzaklasmak bu donemde baska yerlerde kalmak yerine sizinle vakit gecirmesinin daha onemli oldugunu farketmesi gerek..Senin kurallarina uyulmali..

Dedigin gb yakinda cikar kokusu bir muhabbeti gecer..
Insallah yureginin ne kadar genis oldugunu Deren'i de Demir kadar sevebildigini kisa surede anlar..

Dediğin çok doğru mesela ne zaman Demir'e daha çok vakit ayırmak istiyorum bu aralar mutsuz görünüyor desem, ben onu alayım yazlığa gideyim biraz diyordu. Ben geleyim Deren ile ilgileneyim, sen oğlunla birşeyler yap demek yok.... Ben de her seferinde üşenmeden açıkça, anne beraber zaman geçirmeye ihtiyacımız var, onu uzaklaştırmak istemiyorum ters teper diyorum ama demek ki boşa konuşuyormuşum.

Akşam eşim aradı iş çıkışı, ben Demir'i almaya gidiyorum, yemeğe bekleme orada yer gelirim dedi. Siz bilirsiniz dedin kapadım. Baktım yarım saat sonra arıyor orda makarna varmış, ben geliyorum yemeğe ne vardı diye:) Benim çeşit çeşit hazırladığımı biliyor çünkü:)) kayınvalidem de aradı benim yemeklerimi beğenmedi geliyorlar, ay ne olur Demir'e kızma gelince filan diyor. Ben aslında çin işkencesi planlıyordum ama kızma diyince vazgeçtim iyi mi:)))))

Günaydın kızlar nasılsınız
Ya telden yazmak zor oluyo. Kapanıvrriyor diye uzun yazamıyorum çok alıntılayamıyorum
Yazdıklarım gitti yine
Bi de çok zaman alıyo bilgisayardan nasıl oluyodu hatırlamıyorum bayadır elime almadım
Ufaklıklarınız bikaç ay sonra size de izin vermeyecek

Yakutesra ben ilkinde 7 ay regl olmamıştım
Bestekız gözünaydın herşeyde bi hayır vardır canını acıttın ama annen gelip ilgilenince hem dinlendin hem moralin düzeldi bunun da çok etkisi var bence sütünde :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar üç ay içindeki değişimimi paylaşıyorum nasıl ama :)

Kızlar fatmabetül mü demişti almanyadaki doktor rota virüsü önermiyo diye. Haklı olabilir. Çünkü ülkemizde sağlık sektörüne pek güvenim yok. İlaç sektörüne hele de. Abimizde doktora görürdüğümde her doktor bi poşet ilaç verirdi kullanmaya çalışırdım. Şimdi tecrübelendim sırf yazmak için yazıyolar o ilaçları. Durumu ciddi mi onu öğrenmeye gidiyorum doktora. Değilse o ilaçları almıyorum kullanmıyorum. Ciddiyse de hepsini kullanmıyorum. Özellikle bizim doktorlar antibiyotik yazmaya bayılıyorlar. Güvenimi kırıyolar

Zaten hiç kilo almamışsın canım maaşallah göbek gelmiş, gitmiş o kadar:))

22 kilocuk gelmişti çok şükür 4 kilo kaldı
65ten 86ya çıkmıştım
Sen benden daha zayıftın göbeğin büyüktü yanlış mıyım senin durumlar ne

Dun aksam kizimla ilgilenirken esim caktirmadan fotograf cekmis.
Simdi gordum. Bakiyorum da siskonun tekiyim, cok cikinim (
İnsanlarin da moral bozmakta ustlerine yok zaten... Hele eltim !
Dogumdan 20 gun sonra geldi, hosgeldin demek icin yanina gittim.
Bana ilk kurdugu cumle: kilon aynen duruyo !
2.cumle: gobegin hic gitmemis !
Patavatsiz insanlardan, karsidakinin kirilip kirilmayacagini dusunmeden konusan insanlardan nefret ediyorum.
Gerci benim sevgili eltim ben diyet yapip bayaga kilo verdigimde bile beni gordugunde " acayip sismissin" diyen bir varlik ama...
Offf sinir oluyorum iste... Giciklar !!!

canımmm yazdım yazdım silindi tekrar yazacağım müsait olunca.herşey düzelmiş sonuçta ona sevindim. off ya o kadar uzun uzun yazmıştımki

Evet canım haklısın ama ben şuan 75 kiloyum. Nedense veremiyorum emzirirken
Bir de emzirirken kilo verilir denir ama bende olmuyor. Yani doğumda verdiğim kiloların fazlasını aldım geri((

Canım ya şu süt artırma yöntemini banada yazar mısın? Kaçırmışım ben yazdıklarınızı. Çok ihtiyacım var çünkü.

Benim kızımın sariligi hala gecmedi
Aslinda kilo alimi cok iyi masallah, ilk ayda 1400 gr aldi, sadece anne sütü alıyor ama geçmedi niyeyse. Sağlık ocaklarindaki aile hekimleri bakar mi yoksa cocuk doktoruna mi goturmeliyim illa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…