canim hala ayniyim ama dr.a gidicek gucu hissetmiorum kendimde....
cok haklsin bakalim ne kadar eglenicen dugun telasi ile malum...
ben giremedigim icin mi yoksun gibi bi sorunmu war hayatim bayadir cok okumuyorum seni hersey yolunda mi...
canim ii haberlerim war sana))
ve diger canimin ici arkadaslarim size bizim calismalar son hiz dewam edior we sonunda lilacsofienin bir gogsunuzu sagarken digerinden damlayinca bastirmayin kanallar acilsin cumlesinin ne demek oldugunu simdi anladim ve gozumden yaslarda onla birlikte akti ellemedim ikisinide silemedimhem sagdim 50 cc beklio yarin bi yogun dilimde werim die 100 luk buzluga posetlendi ha ha cok garibim ne yaptim dere otu ve taze sogan tupperlerim war dolapta her ogune atiorum (ama hazirlamak iskenceydi resmen) tahin helwasi bol su tatli incir suyu ;-) ;-) itte bole kizlar sizi cok sewiorum
Dun moralim cok bozuldu kizim artik beni istemiyor dusuncesine kapildim sanki yabanciymisim uzaklasmisiz gibi hissettim megerse insan ne kadarda yakinmis bebegine Emzirirken ilk kez farkina vardim emzirme yasandigi o anlar bambaskaymis dun kiymetini anladim bunun....
Elini agzina göturdugunu gördukce eldiven takiyorum cok sukur sorunsuz emdi bugun ise yaradi yani...
Korktum bir an 14 yasindaki teyzesi annemin eskimis tulbenti esliginde hala emer basparmagini....(tulbenti kokluyor)
birde evlenip cocuk sahibi olmus akrabamizin kizi aklima geldi uyurken hala basparmagini emiyor...
Emdikce o basparmak digerine göre cok daha hassas ve zayif dusuyor...
Demir dede insallah bukadar uzun surmez o uyudukca uyandirmadan agzindan cekseniz belki unutur bak parmagini emmeden uyudun oglum aferin sana derseniz oda belki parmagini agzina sokmamanin daha iyi oldugunu dusunup en azindan sizin önunuzde yapmamaya karar verir ve belki sizin önunuzde yapmaya yapmaya unutur...
Bir öneri belki böyle seyleri cok denemissinizdirde ama umarim halolur en kisa zamanda...
Bizde foto cektik o anlarda ne tatli ne komik diye birde :))) Tum gun onu izledim nekadarda masum ve bana muhtac oldugunu anladim :)
Elini cekmekle ugrasmasam yemek sanip beni bosvericek benim parmagim bana yetiyor diyecek resmen :)))
Bilmezmiyim bu duyguyu kizimi hic anlayamadigim ne yapip edip susturamadigim, onu uyutamadigim o anlarda oturup aglamak istedigim zamanlari...
Ilk kez vaktinde AVM ye gittik esim ben kizimla daha kapanmasina 2 saat var kiloda almisim haliyle kizimida aldim girdim bir magazaya yarim saattne fazla aradim dolandim bedenime göre elbise tisörler vs gördum tam prova odasina girdim deneyeyim derken benimki basladi aglamaya cok utandim denemeden ciktim
Baska bir gunde öyle cok acikmisimki evde yapacak halimde yok esimle disarida yemege karar veriyoruz canimda cok fazla et istiyordu kebap istedim saat 8,5 tu 9 da kapanacakti yine kizim basladi aglamaya yemegimin yarisini anca yedim oda ne hizla yediysem dogdugumu bile anlamadim eve gecince tekrar yemistim....Kendime ust bas almaya bile zamanim yok bir yemege giderken acaba rahat yiyebilecekmiyim dusuncesi...
Misafirlige giderken acaba aglamasindan rahatsiz olacaklarmi yada bu cocugu kucaga sallamaya alistirdin diye laf mi sokacak birileri diyorum hep...
Bugunlerde gececek canim yanliz degilsin kizimin bana gulusunu bile gördukce sukrediyorum Her zorluga deger bu veledler...
Olmaz mi8 saati buldugu zaman bile olmustu....Dun 6 saatten sonra dayanamayip altini actim ki uyansin daha sonra emzirdim... uyandirmasaydim 8 saati bulurdu uykusu cunku arada böyle yapiyor...
12 de uyuyup Sabaha kadar uyuyor bazen 6-7 gibi kalkip emiyor önceleri 3-4 saat arayla emerdi...
Insallah bu durumda gecicidir kg alimi pekte iyi degil azda degil ama daha önce dedigim gibi 2. ayda 770 gram almisti 1 ayda... önumuzdeki randevuyu 4 gözle bekliyorum... Bu ay hem cok kustu hemde pek kg almadi gibime geliyor...
Simdi baktim canm birazcik kalmis ama göbis catlaklarla dolu bakmaz olaydim birde esime tatile gidelim diye israr ediyorum bu kiloyla bukadar catlakla ne tatili anca salvarla girerim ben bu sene denize...
Yada en iyisi havada bulut sen tatili unut deyip bosvererim...
canim meger sen burdamisin ben yokmusum yazdiklarin bi uste cikdi ama neyse....
sonun guzel olmasina cok sewindim ama bi tanem bole ataklara alismalisin ve o cocugun bu dawranisinin onune gecemiceksin bugun babane yarin baska bir kiz alicak yerini.....
ben birda demiri degil babaneyi yargiliyorum bu kadar senin bilincli dawranislarina karsilik bu kadar bildiuni okur...senin cocugunda gayet bilgili bir cocuk yani bir cocuktan beklenmicek sekilde mantikli...malesef buyukler cocuklari simartinca bi halt ediolar saniolar ama cok ayip ediolar..bana ii oldu bu cok ii oldu nidalarini duyr waziyetteyim...senin dogrularin bir cok kisiye ornek olurken bole bir geline nie tepki gosterilir bilemedim...bir kowanoz tursu bizi bile haslar cocugun onune oyle konur mu anneye wurulmaz kalmak istiyorsan anneden duzgun sekilde izin al op ugurla istedigin kadar kal falan diebilir ama biliorum ki bunu duymak zor imkansiz hatta...
lutfen birden yipratma kendini bizim kadar oda zor bir surecten gecio ve deren buyudukce bu daha da zorlasabilir...ama kardesinin onun cani oldigunu cok guzel hissedicek zmani geldiginde...bu surece kadar da tum sikintiyi tek omuzlarina alma esinle ve su buyuklerle konus yani insan olduklari icin konus diorum ...
canikom bnm ;-) ;-) ;-)
kızlar akşam okuldan bi arkadaşım geldi çok kilo almışsn hamileyken bile böyle değildin dedi.ben süt yapan şeyler tüketmiyorum.gebelikte şeker çıktı.4 ay doya doya tatlı yiyemedim.doğum yaptığımdan beri pasta yapmadığım yemediğim gün yok.nasıl acı çekmişsem :) ben ilk gebeliğimde oğlumu emzirdiğimde kilo veriyordum.bunda gr gitmiyo.çok mutsuzum,şişkoyum.kendimi dışlanmış hissediyorum
Canim seninkide cok abartiliymis hergunde olmaz ki ama hic gelmemesindense hergun gelmesini tercih ederdim ben ki kızım aileye bagli buyurdu....Evet bence de üç yaşındaki bir çocuk evinde yatağında uyumalı gece...Ammmaaa da katı anneyiz değil mi:))
canım yazdıklarını okuyunca bende gelecegımı gordum sankı.. bızım babaanne de abartıyor hergun gelıyor gormeye... hergun hergunde olmaz.. bırde cok sevıyor cocugun uyku duzenı bozuluyor zor dalıyor..kadına gelmede dıyemıyorum o bakacak sonucta ben ıse baslayınca..
onlara gıttıgımızde zaten oglumu kucagıma almam sınırlı oluyor gercı benımde ısıme gelıyor dınlenıyorum cıkıp esımle gezıyoruz.ama hergun hergun gelmesı offf yanı.. bırde bayram gelıyor bızde kalın dıyo..herkez bebegı gormek ıcın sana gelır sen mısafır agırlamayla ugrasma ben hallederım dıyo.. benımle yatsın sen gece kalkma dıyor..aslında cok ıyı nıyetlı...ama sımdıden ıkı aylık sıpa ona daha cok guluyor bana onunkı gıbı gulmuyorgıbı gelıyor kıskanıyorumm .cunku ben evısıyle ugrasırken o ogluma bakıyo offf ıkı ucu b.... degnek.. hele ıse baslayınca daha cok onu gorcek benı unutcak oglum keske devlet en az 6 ay ya da bır yıl dogum ıznı verse....yurtdısında ne guzel 2 yıl hem de maaslarını alıyolar
ayni sekilde bizimkide abartili. Kizim 2,5 aylik ve kaynanam dun dahil sadece 2 kez geldi! Evimize arabayla 10 dk uzaklikta insan torununu böylemi sever görunce canm kizim diyor kucagindan indirmekte istemiyor ama hepsi gösteriş... bu arada 15 torunu var hepsinede buzzz
Canim cok sevindim Demir cok zeki bir cocuk.Canlar,
Tek tek alıntılayamadım ama...
Demir, babası ile eve döndü. Kapıdan girer girmez:
D: Annecim seni çook özledimm!
Ben : ......
Demir: Annecim ben senin kalbini mi kırdım?
Ben: Evet oğlum
Demir: Pekii öpsem kalbini geçer mi?
Ben: Biraz geçer ama biraz da zamana ihtiyacım var...
Demir: Neden anne??? Seni bıraktığım için mi?
Ben: Hayır oğlum, senin büyüdüğünü kabul etmem için...
Demir: Annneee:)))
Güülüşmeler, öpüşmeler, sarılmalar......
Sonra banyo yaparken bana, anne seni bir daha hiç bırakmayacağım, babaanneyle kalmayacağım dedi. Ben de ona "hayır oğlum sevdiğin bir yerde bensiz kalabilirsin, artık çok büyüdün ama bunu önceden konuşmamız gerekli ve de bana vurman, beni itmen, bağırman beni çok çok üzdü dedim. Bir daha yapmayacağım annecim dedi barıştık:)))
Geriye babaannemizin olayı hoşş bulannn kahkahaları kaldı.........Yazdık kenara! Oysa ben tatile gidiyorlar özlerler diye, evde keyif yapmak varken çoluk çocuk toplanıp onlara gitmiştim. Haketmemiştim bunu ama görmem de çoookkkkkk iyi oldu......Çok....
Babaannesinin yaninda kalmak istemesi normal Babaannesinin onu simartmasida normal sevdiginden hayir diyemiyordur...
Ama Demirin sana vurmasina sebep olmasi o kahkahalari ve Deren arasinda yaptigi ayrimcilik hic hos degil....
Burada kaynanandan bahsederken annem gibi annemi aratmiyor sagolsun gibi seyler yazdigini hatirliyorum imrenerek okurdum ama lohusa zamaninda seni yanliz birakmasi ve Demir ide yanina alip senle Deren e karsi bir parti olmasi normal bir durum değil gercekten..
Kendinde demissin canm iyiki calismiyorum cocuklarima bakacam ve aralarinda ayrimcilik yapilmasina musade etmiyecegm diye cokta guzel dediğin evlat bu ayrimciligi olmaz anne tarafindan baskasida yapmamali bunu...
Esin onun tek cocugu ve 8 yillik tedaviyle olmus anladigim kadarıyla belkide kendiside 2. Olsun istemistirde olmamistir ve bunuda söylemek istemiyordur bence...
Demir in 1 kardesi var en guzeli ilerisi icin...
Cokta bilincli 1 annesi var ögretmenlere bedel...
Demir de Deren de cok sanslilar Demir de bunun farkinda uzme kendini ogglun tirnagini bile degistirmez kimseye bakma bir anki duygulariyla hareket ettiğine yine dönüp dolaşıp :
-Annecimmmm 😊
Canim seninkide cok abartiliymis hergunde olmaz ki ama hic gelmemesindense hergun gelmesini tercih ederdim ben ki kızım aileye bagli buyurdu....
ayni sekilde bizimkide abartili. Kizim 2,5 aylik ve kaynanam dun dahil sadece 2 kez geldi! Evimize arabayla 10 dk uzaklikta insan torununu böylemi sever görunce canm kizim diyor kucagindan indirmekte istemiyor ama hepsi gösteriş... bu arada 15 torunu var hepsinede buzzz
Canim cok sevindim Demir cok zeki bir cocuk.
Babaannesinin yaninda kalmak istemesi normal Babaannesinin onu simartmasida normal sevdiginden hayir diyemiyordur...
Ama Demirin sana vurmasina sebep olmasi o kahkahalari ve Deren arasinda yaptigi ayrimcilik hic hos degil....
Burada kaynanandan bahsederken annem gibi annemi aratmiyor sagolsun gibi seyler yazdigini hatirliyorum imrenerek okurdum ama lohusa zamaninda seni yanliz birakmasi ve Demir ide yanina alip senle Deren e karsi bir parti olmasi normal bir durum değil gercekten..
Kendinde demissin canm iyiki calismiyorum cocuklarima bakacam ve aralarinda ayrimcilik yapilmasina musade etmiyecegm diye cokta guzel dediğin evlat bu ayrimciligi olmaz anne tarafindan baskasida yapmamali bunu...
Esin onun tek cocugu ve 8 yillik tedaviyle olmus anladigim kadarıyla belkide kendiside 2. Olsun istemistirde olmamistir ve bunuda söylemek istemiyordur bence...
Demir in 1 kardesi var en guzeli ilerisi icin...
Cokta bilincli 1 annesi var ögretmenlere bedel...
Demir de Deren de cok sanslilar Demir de bunun farkinda uzme kendini ogglun tirnagini bile degistirmez kimseye bakma bir anki duygulariyla hareket ettiğine yine dönüp dolaşıp :
-Annecimmmm 😊
Eşim tek çocuk, geç evlenmiş ailesi ile yakın ilişkileri var, evlendi diye düzenleri değişmesin, üzülüp kırılmasınlar diye ben bir tepki vermiyorum eşime. Cidden her haftasonu gidiyoruz Pazar'larımız onlara ait. Kayınpederimi de çok seviyorum, çok yaşlı, hiç kıyamıyorum. Biraz katı biri, evden pek çıkmıyor biz gidelim istiyor. Birşey olsa çok üzülürüm diye düşünüyorum. O da beni çok sever hiç kırmaz. Ben de onu kırmam. Arya ismini beğenmedi diye Deren'i tercih ettim düşün...Bana herzaman benim annem de iyiydi ama senin gibi anne olmaz ben görmedim filan diye iltifat eder.
Bir de benim anne baba ayrı, benim çocuklarıma verebileceğim böyle bir aile ortamı yok, o yüzden babaanne ve dede ile bunu bol bol yaşasınlar istiyorum, ben de mutlu oluyorum o tablonun içinde oraya ait olduğumu hissediyorum gerçekten.
Neyse canım, benim de üzüldüğüm noktaları öyle iyi tespit ettiniz ki... Allah türazı olsun hiçbiriniz de "aaaa o da babaannesi yaptıgın ayıp kalacak tabii" diyip gecmediniz. Birbirimizi yanıdık artık, siz benim orda kalmasına değil diğer yazdıgın şeylere üzülüp gücendiğimi çok iyi anladınız. Umarım diğer anlaması gerekenler de anlar:)
Ben abisine yaptırmamıştım. Anne sütü alanlar çok az risk altında oluyomuş diye. Bebeğime de yaptırmam gibi ama kararsızım
Ben ilkinde 8 ay olmadim , emziriyorsan normal zaten canim
.
Simdi baktim canm birazcik kalmis ama göbis catlaklarla dolu bakmaz olaydim birde esime tatile gidelim diye israr ediyorum bu kiloyla bukadar catlakla ne tatili anca salvarla girerim ben bu sene denize...
Yada en iyisi havada bulut sen tatili unut deyip bosvererim...
Anne babalik iste kizinin buyudugunu görmeyi hayal eder konusmasini yurumesini okula gidisini vs...
herseye sevinir ama kizinin ileride bir erkekle tanisip flört edecegini baba ocagindan ayrilacagini dusunmek bile istemez...
Anneannemin lafi geldi aklima kiz cocugu okadar evi dolduruyormus ki evlenince yeri asiri belli oluyor yillarca hatta ömur boyu hasret kaliyor insan der...
ama erkek cocuklari icin ayni durum sözkonusu dahi olamaz derdi... (ki teyzemler sadece sehirdisinda dayim ise Romanyada yasiyor...)
Kiz cocugu sahibi olmanin en zor yanida bu iste sanirim... Ama ben kizimi kendi annem gibi uzaklara yollamam en fazla (insallah) yan binadaki komsum olur.
Bayildimmm cok guzeller Turkiyeye gidince yapacaklarim diye 1 listem var sayende bikac sey daha eklendi
kızlar akşam okuldan bi arkadaşım geldi çok kilo almışsn hamileyken bile böyle değildin dedi.ben süt yapan şeyler tüketmiyorum.gebelikte şeker çıktı.4 ay doya doya tatlı yiyemedim.doğum yaptığımdan beri pasta yapmadığım yemediğim gün yok.nasıl acı çekmişsem :) ben ilk gebeliğimde oğlumu emzirdiğimde kilo veriyordum.bunda gr gitmiyo.çok mutsuzum,şişkoyum.kendimi dışlanmış hissediyorum
Yine çok haklısın sözlerinde, doğru tespitler. Hele ki dünki olaydan sonra babaanneyi kimse durduramaz artık. Sanırım önümüzdeki dönemde ilişkimiz biraz gerilecek. Ona zavallı toruncuğunun burada unutulmuş, ilgilenilmeyen zavallı bir çocuk olmadığını hissettirmek biraz zor olacak.
Şimdi düşünüyorum da, hamileliğimin ortalarında bana bir kitap hediye etmişti. Kardeşi olana dek mutlu bir çocuk olup, kardeşten sonra halıya tuvaletini yapan, tüküren, vurup kırıp canavara dönüşen çocuk örnekleri vardı içinde. Okuyunca hamile halimle sabaha dek uykularım kaçmıştı...Hatta buraya ilk yazdığım yazılardan biridir o akşamki üzüntüm...
Mayo mayokini :) ne gune duruyor bunlar anneler icin :) oyle dusunme..Yaninda bunlarin hepsine degecek bi melek var..
Allah hayirli insanlarla karsilastirsinda hepsini insallah,insanin sevdigiyle yasamasi gbsi yok,bi yerden sonra gerekli..
Begendigine sevindim canim fikir oldugunada cok cok sevindim :)
Bana da esim aksam dogumda boyle degildi gobisin dedi :)
Farkindayim buara iyi yiyorum malum iftar sofralari :))
Ammmaa gun gelecek hep beraber zayiflamayada baslayacaz :))) sen simdilik tadini cikar tatlilarin yine daha cok erken zaten :)
Kim kimi dıslıyormus hem uzme kendini..
Demir'i onemsiyor ama onun icin en iyisinin sizden uzaklasmak bu donemde baska yerlerde kalmak yerine sizinle vakit gecirmesinin daha onemli oldugunu farketmesi gerek..Senin kurallarina uyulmali..
Dedigin gb yakinda cikar kokusu bir muhabbeti gecer..
Insallah yureginin ne kadar genis oldugunu Deren'i de Demir kadar sevebildigini kisa surede anlar..
Eki Görüntüle 1190464
Eki Görüntüle 1190463
Kızlar üç ay içindeki değişimimi paylaşıyorum nasıl ama :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Zaten hiç kilo almamışsın canım maaşallah göbek gelmiş, gitmiş o kadar:))
Canım dostlarım,
Beni siz anlarsınız, bir saat önce kadar gözyaşlarım sel oldu... Babaannemiz ve dedemiz tatile gideceği için, torunlarını görsünler diye evlerine gittik. Dönüşte Demir ben gelmeyeceğim, babaannemi çok özlüyorum diye trip yaptı. Nasılsa bensiz bir yerde kalamaz diye pek önemsemedim, eşyalarımızı topladım. Son anda hadi oğlum ayakkabılarımızı giyelim diyorum, bana ağlayarak bağırıyor sennnn git! Ben burda kalıcammmm, ya sen git diye! Hadi kucağıma gel diyorum, istemiyor, seni özlerim gece yatağında göremeyince ağlarım diyorum daha çok çıldırıyor...Birara elindeki birşeyle vurmaya çalıştı hatta.
Mecbur döndüm arkamı aldım Deren'i çıktım. Yolda perişan oldum ağlamaktan. Çünkü ilk kez uzun vadede böyle ayrıldık...Bir de beni kovar gibi göndermesi, gelmemek için ağlaması beni çok üzdü. Üstelik onlar da sabah erkenden yola çıkıyorlar, gece gidip Demir' i almamız gerekecek.
Yemeği ile ilgili birşey söylemek için babaannesini aradım. Telefonu ahahahhahahhhhahahahaaaaaaaaa çok hoş oldu ayooll ahahhahahahhhhhahhhhahhhhhhhhaaaaaaaa! diye açıp dakikalarca gülmez mi? Anne ben burda ağlıyorum, sen gülüyor musun dedim dayanamayıp. Ay canım ağlama yazık çocuk beni özlemiş ama çok keyfi yerinde tv izliyor, hiç üzülmedi diyor... Arkanızdan annemi özledim dedi, hadi anneni arayalım gelip seni alsın diyince hayır hayır diye istemedi diye de ekliyor!!!!!!!
Ne olur bunun bana, Deren'le ilgili olmadığını söyleyin. Onunla daha mı az ilgilendim, elimden geleni yaptım ama kötü anne mi oldum şimdi? Daha hamileliğimin başında Demir'e acıyarak bakıp, ezilecek zavallı çocuk muamelesi yapıyorlardı, başardılar psikolojisini de zorla bozmayı tebrikler.........Çok ama çok kötüyüm.......
Psikologanne umarım sen de okursun((
Aksine bir haftadır babaannenin yazlığındaydık, Cmt günü akşam geldik.......Babaannesi çok şımartıyor, dışarda ne isterse beşer beşer alıyor. Eve geliyoruz aldıklarının yüzüne bakmıyor. Depomuz iki çuval eski oyuncak oldu, iki çuvalda kırık çıkıklar atıldı, odası temizlendi diye sevinirken iki ayda eski haline geldi.
Demir turşuyu çok seviyor, ben de tuzsuz turşu bulup alıyorum çocuklar için özel. Babaannesi isteyince benden gizli gizli veriyor sanki ben kızıyormusum gibi. Yahu kızsam eve almam, sadece yemeği yemeyip kavanozu bitirmesine izin vermiyorum, ama babaanne veriyor.
Deren geldiğinden beri ona sürekli her fırsatta acıyan gözlerle bakıyor. Ben Fikret'e kıyamadım da ikinciyi yapmadım diyor (oysa eşim sekiz yıl sonra uzun süren tedaviler sonucu olmuş) Deren ile çok az ilgilendiğini söylememe gerek yok sanırım...
Çocuğum ne hale geldi böyle, çok üzgünüm mestcan.
Eskiden benden ayrılıp başka yere gitmezdi, bensiz kalmazdı. Baba ile ben yoksam biryere gitmezdi mesela. Sonra bensiz kalabilmeye biryerlere gitmeye başladı ki bu benim çok hoşuma gitti. Aa anneye güvenli bağlanma süper filan demeye başladım ama bu işin sonunda beni resmen kovacağını hiççç düşünemezdim....
Canlar,
Tek tek alıntılayamadım ama...
Demir, babası ile eve döndü. Kapıdan girer girmez:
D: Annecim seni çook özledimm!
Ben : ......
Demir: Annecim ben senin kalbini mi kırdım?
Ben: Evet oğlum
Demir: Pekii öpsem kalbini geçer mi?
Ben: Biraz geçer ama biraz da zamana ihtiyacım var...
Demir: Neden anne??? Seni bıraktığım için mi?
Ben: Hayır oğlum, senin büyüdüğünü kabul etmem için...
Demir: Annneee:)))
Güülüşmeler, öpüşmeler, sarılmalar......
Sonra banyo yaparken bana, anne seni bir daha hiç bırakmayacağım, babaanneyle kalmayacağım dedi. Ben de ona "hayır oğlum sevdiğin bir yerde bensiz kalabilirsin, artık çok büyüdün ama bunu önceden konuşmamız gerekli ve de bana vurman, beni itmen, bağırman beni çok çok üzdü dedim. Bir daha yapmayacağım annecim dedi barıştık:)))
Geriye babaannemizin olayı hoşş bulannn kahkahaları kaldı.........Yazdık kenara! Oysa ben tatile gidiyorlar özlerler diye, evde keyif yapmak varken çoluk çocuk toplanıp onlara gitmiştim. Haketmemiştim bunu ama görmem de çoookkkkkk iyi oldu......Çok....
22 kilocuk gelmişti çok şükür 4 kilo kaldı
65ten 86ya çıkmıştım
Sen benden daha zayıftın göbeğin büyüktü yanlış mıyım senin durumlar ne
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canim hala ayniyim ama dr.a gidicek gucu hissetmiorum kendimde....
cok haklsin bakalim ne kadar eglenicen dugun telasi ile malum...
ben giremedigim icin mi yoksun gibi bi sorunmu war hayatim bayadir cok okumuyorum seni hersey yolunda mi...
canim ii haberlerim war sana))
ve diger canimin ici arkadaslarim size bizim calismalar son hiz dewam edior we sonunda lilacsofienin bir gogsunuzu sagarken digerinden damlayinca bastirmayin kanallar acilsin cumlesinin ne demek oldugunu simdi anladim ve gozumden yaslarda onla birlikte akti ellemedim ikisinide silemedimhem sagdim 50 cc beklio yarin bi yogun dilimde werim die 100 luk buzluga posetlendi ha ha cok garibim ne yaptim dere otu ve taze sogan tupperlerim war dolapta her ogune atiorum (ama hazirlamak iskenceydi resmen) tahin helwasi bol su tatli incir suyu ;-) ;-) itte bole kizlar sizi cok sewiorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?