2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

benim kızım var kilo 4920 boy 57 cm baş çevresi 37 cm belki erkek bebeklerde farklıdır

Evet bence de üç yaşındaki bir çocuk evinde yatağında uyumalı gece...Ammmaaa da katı anneyiz değil mi:))

phılıps avent elektırklı cok cok memnunum 4 farklı calısma modu var. ılk dugme masaj yapıyor. ben sutum gelmeye basladıgından berı sagıyorum..sagdıkca arttı. uc saatte bır sagıyorum.hem kısa zamanda sagıyor hem de goguste sut bırakmıyor her sagmada 120 cc cıkıyor. gece 240 cc lerı buluyoruz..fazlalar derındondurucuya...

ay bence sıkayet etme..ben 30 gun sonra regl oldum.. 64 gun sonra ıkıncıyı oldum. dru aradım sordum 64 gun sonra ya neden kanamam devma edıyor dedım bana regl olmussun ıkıncı kere dedı. 6 ay boyunca duzensız olabılır dedı ama dıkkat et dedı sut korur dıye bırsey yok dedı..

kızlar aranızda memur olup heyet raporu alan ya da almayı düşünen var mı

canım ogrtemenım. sıkıntılı bır hamıleleık gecırdıgım ıcın bu yıl hıc okula gıtmedım hep heyet rapaoru aldım.. heyet raporunun sınırı yok. drun verıdgı kadar alırsın. 30 gun ya da 45 gun seklınde oluyor benım dr 45 gun verırdı...ama benım saglık sorunum heyet raporluktu yatmam gerekıyordu.. ama benım arkadaslarımdan baska hastanede dr ayarlayıp dogumdan sonra 3 kez heyet alıp maaslarını alanlar var.. ama bana onların yaptıgı etık gelmıyor..ben ıse eylulde baslayacagım.. keske saglıklı hamılelelık gecıreydımde ıse gıdeydım

Al bendende o kadar!
Doguma 75 olarak gittim dogumdan 4 gun sonra 62 bile dusmustum yani 13 kg vermisim....
Amaaa bu anlar uzun surmedi yavas yavas kg almaya basladim kizim 2,5 aylik oldu bende bu zamana kadar hic vermedim hatta 5 kg aldim suan 67-69 arasi gidip geliyorum... Boyum uzun olsa sesimi cikarmam ama degil öyle... Yemegede devam ediyorum valla enerji kalmiyor vucudumda 2-3 gundur basim dönuyordu resmen bulundugum oda etrafimda dönup durdu sut sagmadim bende ogun daha iyi oldu...

Simdi herkes bebislerle ilgili dertlerinden bahsediyor hergun yeni birseylerini ögrenip göruyoruz hamilelikteki gibi gerilim olmasada buyume heyecani telasi var burada yine gel katil :)
Biri derdini anlatirken benim bebekten mi bahsediyor diye hayretle merakla okursun

günaydın herkese

uzun süredir yazıp okuyamıyorum ikizler canımı okuyor cok gazlılar hala geçmedi
ve yalnız bakıyorum umarım herkes iyidir bebişlerin keyfi yerindedir
Yanlis hatirlamiyorsam 1 kiz 1 de oglandi ikizleriniz....
Ikiz bebek meraki cok vardi bende okadar tedavi gördum hep ikizim olacak diye hayal ederdim ama olmadi Biliyorum cokta yorucudur ama benim gözumde 1 tasla 2 kus gibi bir durum 1 seferde hamilelik 1 seferde dogurup tek seferde buyuteceksin 2 bebegi Allah uzun ömurler versin ...

Allah korusun de kiz internetteki hersey öcu gibi mubarek insanlari korkutmak icin yazilmis...
Bebegin totosu kizarik alerji var kesin
bebegim kusuyo kesin reflu
hamileligimde kasilmam oluyor yok erken dogum riskin var diyipte 40 lari gecen var vsvs
Okadar cok korkutuyorlar ki insanlari Doktorlarin ustune basa basa söyledigi birsey var burada internetteki bilgileri arastirip her olumsuz seye inanmayin.
Bebeginizi hamileliginizi hastalaginizi onun kilosunu bunun boyunu hastaligini diyerek kendinizi uzmeyin her insan farkli her bunye farklidir...
Eminim seninkide agirliktan yada kendini bugunlerde biraz fazla yipratmandan dolayidir insallah buda gecer canim dualarim seninle kendine cok dikkat et.
Rabbim bu Ramazan ayinin hurmetine sana merhamet etsin ve o agrin icin hemencik sifa versin ki kizinla daha guzel ilgilenebilesin.

canim 3. ayi yarilayalim bi demisti dr. bizde tam 4 . ayin icindeken dusunduk iste..nerdeydi memleket deniz yakin mi bizim yaz kis kapida ))
Memleket Mersin canm denizi cok tuzlu havasida asiri nemli ama dogdugum yer olumsuz hava durumlari olsada :) benim icin bambaska hicbiryere degismem

Öncelikle Allah kavustursun minigine. 1 avazda dogurursun insallah..
Sutun bolsa alabilirsin ben dogumdan sonra lazim oldugu kanaatine varipta aldim...
Misal annelerin ustune basa basa önerdiklerinden biride gögus kalkaniydi oda lazim olursa esim bir cirpida eczaneden alir gelir diye dusunup almamistim...
Hicte gerek kalmadi cunku gögsumde hic yara olmadi ama krem sart tabi...
Bu gibi seyler Turkiyede cogu yerde var duruma görede daha sonrada alabilirsiniz

Cok uzuldum Nasil bir acidir kimbilir nasil yuregi sizliyordur simdi kendi verdigi kararla kendi canindan oldu Rabbim kimseye böyle bir dert vermesin...
Ayrica senin neden kendini sucladigini anlamadim sen elinden geleni yapmissin canim ona iyi 1 doktor önermissin ve hamile kalmasina vesile olmussun...
Demekki kaderinde bu vardi insallah tekrar hamile kalirda minigine kavusur.. Rabbim evlatlarimizi korusun insallah cok kötu bir durum..

kızlar bebeğinizin göbeğini ne yaptınız?. benimki hala evde karar veremedim
Benimkide öylece duruyor hala napacagimi bilemedim kimi hastane bahcesine göm doktor olur kimi okul bahcesine göm ögretmen olur gibi seyler söyluyor ama hicte inandirici gelmiyor...

Kizimin kg kontrolune gittigimiz gun hastanede dusmustu göbegi hemsire temizledikten sonra....
Tam cöpe atacakken birden napiyorsun atma bana ver dedim tabi sok oldu kurumus bir et parcasi sadece dedi..
Ben sadece aldim birde bizim kulturumuz dinimizle alakali birsey bile demedim tabi ona ilginc geldi ...

Emin misin 1 aydan basliyor hesaplar bir de gurmebebek sitesinden dene istersen benim oglusumda 52 cm 3300 gr di maşallah senin bebisinede

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim cok ugrastim baska yerlerdeki hesaplayicilardanda bakmaya calistim ama birsey anlamadim bazisi 97 diyordu bazisi kg yanlis yaziyorsun diyordu bir turlu bakamadim anlayacagin
birde bebislerimiz ayni nerdeyse masallah sizede bidahaki kontrolunuz ne zaman ?
Bizimki bugundu ama tarihi karistirmisim... Yeni bir vakit verecekler cok merak ediyorum kac oldu acaba 5700 filan gösteriyor evden tartincaki evdeki tarti yetiskinlere göre grami gramida da göstermiyor... 2 haftada 340 gram almamistir insallah coook aaazz

Tam da dedigim gb Demir uzerine duseni yapmis,cunku annesini annesinin onu tanidigi kadar iyi taniyor ve annesi ona kendi gb tatli tatli konusmayi cok iyi ogretmis :))

Cocuklugun icin basindan gecenlere uzuldum,insan kucukken omuzuna yuklenenleri unutamiyor..

Babaanneye gelince cok bencilce bir dusunce ama en azindan boyle dusundugunu bilip 2. cocugu yapmamis onu ezmemis cok sukur yoksa sorunlu bir de kaynin ya da gorumcen olurdu :))))
Tavri senin fikirlerini bildigi halde hic icacici degil tamamen Demir'in ilk goz agri olmasiyla alakali ve evde Deren'den dolayi yalniz kaldigini flnda dusunuyorsa durduramayacak galiba bu dusunceyi..
Hep zamanla diyoruz ya bence zamanla Demir senin ozlemine kardeside eklenince hic birakmaz sizi :) Taaa ki ergenlige gecip tatli yaz asklarina kadar :)))
Desene aman dur bir de bunu hatirlatma :))

Annelere gecince birr rahatlama oluyor bizde ve bebisler bunu cabuk kapiyor bence..Eve de alistigini dusunup sen rahatlamaya basladiginda minikte daha sakin olmaya baslayacaktir..Bende ilk oyle oldu da :)
Annem gidince bakamayacagim saniyordum aglarsa ne yaparim tikaniraa ne yaparim vs.. anneme gidince duruyordu..
bu cocuga ben bakacam sonucta dedim nereye kadar gelebiliriz anneme,KABULLENDIM :)
Evde onunla huzurlu olmak oyle guzel ki,iyku saatlerine gore bende islerimi hazirliyorum :)
Bazen aynaya bile bakamadigim oluyor bazende pusete koyuyorum o beni izlerken kendimi simartip saclarimi yapiyorum :)))

:)) kısmet canım, iyi tatiller şimdiden
Önemli olan biraz da bizim eğlenmemiz, artık hakettik değil mi:)

Belin nasıl oldu buarada, daha iyi misin? Gidecek misin tekrar doktora?

canim hala ayniyim ama dr.a gidicek gucu hissetmiorum kendimde....

cok haklsin bakalim ne kadar eglenicen dugun telasi ile malum...

ben giremedigim icin mi yoksun gibi bi sorunmu war hayatim bayadir cok okumuyorum seni hersey yolunda mi...

canim ii haberlerim war sana ))

ve diger canimin ici arkadaslarim size bizim calismalar son hiz dewam edior we sonunda lilacsofienin bir gogsunuzu sagarken digerinden damlayinca bastirmayin kanallar acilsin cumlesinin ne demek oldugunu simdi anladim ve gozumden yaslarda onla birlikte akti ellemedim ikisinide silemedim hem sagdim 50 cc beklio yarin bi yogun dilimde werim die 100 luk buzluga posetlendi ha ha cok garibim ne yaptim dere otu ve taze sogan tupperlerim war dolapta her ogune atiorum (ama hazirlamak iskenceydi resmen) tahin helwasi bol su tatli incir suyu ;-) ;-) itte bole kizlar sizi cok sewiorum

Dun moralim cok bozuldu kizim artik beni istemiyor dusuncesine kapildim sanki yabanciymisim uzaklasmisiz gibi hissettim megerse insan ne kadarda yakinmis bebegine Emzirirken ilk kez farkina vardim emzirme yasandigi o anlar bambaskaymis dun kiymetini anladim bunun....
Elini agzina göturdugunu gördukce eldiven takiyorum cok sukur sorunsuz emdi bugun ise yaradi yani...
Korktum bir an 14 yasindaki teyzesi annemin eskimis tulbenti esliginde hala emer basparmagini....(tulbenti kokluyor)
birde evlenip cocuk sahibi olmus akrabamizin kizi aklima geldi uyurken hala basparmagini emiyor...
Emdikce o basparmak digerine göre cok daha hassas ve zayif dusuyor...
Demir dede insallah bukadar uzun surmez o uyudukca uyandirmadan agzindan cekseniz belki unutur bak parmagini emmeden uyudun oglum aferin sana derseniz oda belki parmagini agzina sokmamanin daha iyi oldugunu dusunup en azindan sizin önunuzde yapmamaya karar verir ve belki sizin önunuzde yapmaya yapmaya unutur...
Bir öneri belki böyle seyleri cok denemissinizdirde ama umarim halolur en kisa zamanda...

Bizde foto cektik o anlarda ne tatli ne komik diye birde :))) Tum gun onu izledim nekadarda masum ve bana muhtac oldugunu anladim :)
Elini cekmekle ugrasmasam yemek sanip beni bosvericek benim parmagim bana yetiyor diyecek resmen :)))

Bilmezmiyim bu duyguyu kizimi hic anlayamadigim ne yapip edip susturamadigim, onu uyutamadigim o anlarda oturup aglamak istedigim zamanlari...
Ilk kez vaktinde AVM ye gittik esim ben kizimla daha kapanmasina 2 saat var kiloda almisim haliyle kizimida aldim girdim bir magazaya yarim saattne fazla aradim dolandim bedenime göre elbise tisörler vs gördum tam prova odasina girdim deneyeyim derken benimki basladi aglamaya cok utandim denemeden ciktim
Baska bir gunde öyle cok acikmisimki evde yapacak halimde yok esimle disarida yemege karar veriyoruz canimda cok fazla et istiyordu kebap istedim saat 8,5 tu 9 da kapanacakti yine kizim basladi aglamaya yemegimin yarisini anca yedim oda ne hizla yediysem dogdugumu bile anlamadim eve gecince tekrar yemistim....Kendime ust bas almaya bile zamanim yok bir yemege giderken acaba rahat yiyebilecekmiyim dusuncesi...
Misafirlige giderken acaba aglamasindan rahatsiz olacaklarmi yada bu cocugu kucaga sallamaya alistirdin diye laf mi sokacak birileri diyorum hep...
Bugunlerde gececek canim yanliz degilsin kizimin bana gulusunu bile gördukce sukrediyorum Her zorluga deger bu veledler...

Olmaz mi8 saati buldugu zaman bile olmustu....Dun 6 saatten sonra dayanamayip altini actim ki uyansin daha sonra emzirdim... uyandirmasaydim 8 saati bulurdu uykusu cunku arada böyle yapiyor...
12 de uyuyup Sabaha kadar uyuyor bazen 6-7 gibi kalkip emiyor önceleri 3-4 saat arayla emerdi...
Insallah bu durumda gecicidir kg alimi pekte iyi degil azda degil ama daha önce dedigim gibi 2. ayda 770 gram almisti 1 ayda... önumuzdeki randevuyu 4 gözle bekliyorum... Bu ay hem cok kustu hemde pek kg almadi gibime geliyor...

Göbeklerinizdeki cizgiler nasil oldu kizlar?

Ustten silinmeye basladi benim ki ama bu renk degisikligi gecmeye basladikca gobegimin alt kismindaki cizgi,etrafi ve gobisin altina dogru fln kir gb duruyor :))) :78:

Banaa bi keseee laaazim
Simdi baktim canm birazcik kalmis ama göbis catlaklarla dolu bakmaz olaydim birde esime tatile gidelim diye israr ediyorum bu kiloyla bukadar catlakla ne tatili anca salvarla girerim ben bu sene denize...
Yada en iyisi havada bulut sen tatili unut deyip bosvererim...

ben anlamadim bu ishali onleyen bir asi we bukadar memnun wurulan war beiraz aciklarmisin nasil etkisi oluomus falan her asi yan etki yapabilir cok az fakat neden okadar hastaliga yakalanmasindan korktum falan dedin...

canim meger sen burdamisin ben yokmusum yazdiklarin bi uste cikdi ama neyse....

sonun guzel olmasina cok sewindim ama bi tanem bole ataklara alismalisin ve o cocugun bu dawranisinin onune gecemiceksin bugun babane yarin baska bir kiz alicak yerini.....

ben birda demiri degil babaneyi yargiliyorum bu kadar senin bilincli dawranislarina karsilik bu kadar bildiuni okur...senin cocugunda gayet bilgili bir cocuk yani bir cocuktan beklenmicek sekilde mantikli...malesef buyukler cocuklari simartinca bi halt ediolar saniolar ama cok ayip ediolar..bana ii oldu bu cok ii oldu nidalarini duyr waziyetteyim...senin dogrularin bir cok kisiye ornek olurken bole bir geline nie tepki gosterilir bilemedim...bir kowanoz tursu bizi bile haslar cocugun onune oyle konur mu anneye wurulmaz kalmak istiyorsan anneden duzgun sekilde izin al op ugurla istedigin kadar kal falan diebilir ama biliorum ki bunu duymak zor imkansiz hatta...

lutfen birden yipratma kendini bizim kadar oda zor bir surecten gecio ve deren buyudukce bu daha da zorlasabilir...ama kardesinin onun cani oldigunu cok guzel hissedicek zmani geldiginde...bu surece kadar da tum sikintiyi tek omuzlarina alma esinle ve su buyuklerle konus yani insan olduklari icin konus diorum ...

canikom bnm ;-) ;-) ;-)

amin canim sizlerin destek ve dualrinizla ayakta duryorum gercekten...

cok yipranioz ister istemez bu kadar zpr olduunu bilmiodum anneligin cok saskinim...

himm mersin olsun boswer olumsuz yanlarini biz dede cok saymaga kalksak ;-) ;-)

Masallah bebisinin kilosu cok iyi sadece anne sutumu aliyor?
Bebegin basi kilosyla boyuyla orantili sekilde buyur... Kiloylada alakalidir bu durum vucudu kilo aldikca kafasida kilo aliyor normal olarak...
Bizimkininde kilosu az 2.. ayda 4360 kg 60 cm boy 39.1 de bas cevresiydi.

Nedense ucan sinegin bile sesi geliyor uzaktan... Ayak parmaklarima basa basa yuruyorum bazen evde hirsizmisim gibi
Hepte sesli ortamda uyutuyorum ki gurultuye alissin... ama ani bir seste firliyor elleri havaya... 2 aydir telim hep sessizde

Eğer bebişin biberonuda reddeden anarşik bir yapısı varsa ozaman napıcizz!??
Sefamolsunnn a katiliyorum biberon reddeden anarsik bir kizim var napicam ben simdi nasil alistiricam biberona bu kizi herkesin icinde acmak zorundamiyim memisleri bari disaridayken biberonda icse noluurdu yahu

Anne babalik iste kizinin buyudugunu görmeyi hayal eder konusmasini yurumesini okula gidisini vs...
herseye sevinir ama kizinin ileride bir erkekle tanisip flört edecegini baba ocagindan ayrilacagini dusunmek bile istemez...
Anneannemin lafi geldi aklima kiz cocugu okadar evi dolduruyormus ki evlenince yeri asiri belli oluyor yillarca hatta ömur boyu hasret kaliyor insan der...
ama erkek cocuklari icin ayni durum sözkonusu dahi olamaz derdi... (ki teyzemler sadece sehirdisinda dayim ise Romanyada yasiyor...)
Kiz cocugu sahibi olmanin en zor yanida bu iste sanirim... Ama ben kizimi kendi annem gibi uzaklara yollamam en fazla (insallah) yan binadaki komsum olur.

topigin adinimi degistirsek ne söyle bir Dünürler kulübü mu desem yoksam isdivac kulubumu oda olmadi mayis annelleri bebisleri everiyor mu desek cok guzel olurdu valla

Olmustur insallah :) (televizyonumuzun dugmeleri bozuk azcik cocuklar malum :) )
Fotografta 2011-Sapanca
Bayildimmm cok guzeller Turkiyeye gidince yapacaklarim diye 1 listem var sayende bikac sey daha eklendi

Son düzenleme:
kızlar akşam okuldan bi arkadaşım geldi çok kilo almışsn hamileyken bile böyle değildin dedi.ben süt yapan şeyler tüketmiyorum.gebelikte şeker çıktı.4 ay doya doya tatlı yiyemedim.doğum yaptığımdan beri pasta yapmadığım yemediğim gün yok.nasıl acı çekmişsem :) ben ilk gebeliğimde oğlumu emzirdiğimde kilo veriyordum.bunda gr gitmiyo.çok mutsuzum,şişkoyum.kendimi dışlanmış hissediyorum

Yine çok haklısın sözlerinde, doğru tespitler. Hele ki dünki olaydan sonra babaanneyi kimse durduramaz artık. Sanırım önümüzdeki dönemde ilişkimiz biraz gerilecek. Ona zavallı toruncuğunun burada unutulmuş, ilgilenilmeyen zavallı bir çocuk olmadığını hissettirmek biraz zor olacak.
Şimdi düşünüyorum da, hamileliğimin ortalarında bana bir kitap hediye etmişti. Kardeşi olana dek mutlu bir çocuk olup, kardeşten sonra halıya tuvaletini yapan, tüküren, vurup kırıp canavara dönüşen çocuk örnekleri vardı içinde. Okuyunca hamile halimle sabaha dek uykularım kaçmıştı...Hatta buraya ilk yazdığım yazılardan biridir o akşamki üzüntüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…