Herkese merhaba arkadaslar umarim herkes iyidirgecmis sayfalari okuyamiyorum oglum cok yarAmaz hic uyumuyor ..günümün hatta gecelerimin büyük bır bolumunu aliyor bu arada 68 gunluk olduk cok sukur...Sizlere sormak istedigim 2. Ay kontrollerinide bebeklerinizin boy-kilo-bas cevresi olcumleriniz kacti ozellikle bas cevresi...simdidem tesekkurler..
Kızlar bebislerimizin koluna vurulan aşılar kızaracak kabuk bağlayacak demişti ebe benim kızımda aşının izi bile yok kızarıklık falan Sizinkiler nası ki?
Evet bence de üç yaşındaki bir çocuk evinde yatağında uyumalı gece...Ammmaaa da katı anneyiz değil mi:))Ay yirimmm çok tatlısınız ... Ben kendimden biliyorum dayımlarda kalmayı çok severdim aslına bakarsan dışarda çok kalmak iyi değil kardeşim kimsede kalmadı o ailemize çok bağlı ben se daha özgürlükçü çok bağlı değilim annen hep der tatillerde gitmene izin vermeseydim keşke bizle paylaşımım olmadığı için bize uzaksın diye ... Ben şimdi oğlumu öyle bir yerlere kalmaya göndermemeyi düşünüyorum nasip bakalım :)?
Bence de canım bir çocuğa bırakılabilecek en güzel miras mutlu anılarla dolu bir ailedir, yani kardeş te çok önemldir,Aksine bir haftadır babaannenin yazlığındaydık, Cmt günü akşam geldik.......Babaannesi çok şımartıyor, dışarda ne isterse beşer beşer alıyor. Eve geliyoruz aldıklarının yüzüne bakmıyor. Depomuz iki çuval eski oyuncak oldu, iki çuvalda kırık çıkıklar atıldı, odası temizlendi diye sevinirken iki ayda eski haline geldi.
Demir turşuyu çok seviyor, ben de tuzsuz turşu bulup alıyorum çocuklar için özel. Babaannesi isteyince benden gizli gizli veriyor sanki ben kızıyormusum gibi. Yahu kızsam eve almam, sadece yemeği yemeyip kavanozu bitirmesine izin vermiyorum, ama babaanne veriyor.
Deren geldiğinden beri ona sürekli her fırsatta acıyan gözlerle bakıyor. Ben Fikret'e kıyamadım da ikinciyi yapmadım diyor (oysa eşim sekiz yıl sonra uzun süren tedaviler sonucu olmuş) Deren ile çok az ilgilendiğini söylememe gerek yok sanırım...
Çocuğum ne hale geldi böyle, çok üzgünüm mestcan.
Eskiden benden ayrılıp başka yere gitmezdi, bensiz kalmazdı. Baba ile ben yoksam biryere gitmezdi mesela. Sonra bensiz kalabilmeye biryerlere gitmeye başladı ki bu benim çok hoşuma gitti. Aa anneye güvenli bağlanma süper filan demeye başladım ama bu işin sonunda beni resmenkovacağını hiççç düşünemezdim....[/QUO
Bir cocuga verilebilcek en guzel hediye bir kardestir. Kayinvalidenin bundan haberi yok galiba ayrica sizin aradaki yas farki cok normal. Benimkilerin arasi dokuz yas biri ergenlige girecek digeri oyun caginda olacak. Bence sen de bunun icin kendini uzme hersey cok guzel olacak keske butun anneler de senin gibi olabilse.
İnşallah bazı farklı davranışlara rağmen çocuklarım mutlu ve birbirlerine bağlı kardeşler olacaklar
Cok sevindim canim mutlulugunuz hep surer insallah
benim kızım var kilo 4920 boy 57 cm baş çevresi 37 cm belki erkek bebeklerde farklıdır
Evet bence de üç yaşındaki bir çocuk evinde yatağında uyumalı gece...Ammmaaa da katı anneyiz değil mi:))
Bence de canım bir çocuğa bırakılabilecek en güzel miras mutlu anılarla dolu bir ailedir, yani kardeş te çok önemldir,
İnşallah bazı farklı davranışlara rağmen çocuklarım mutlu ve birbirlerine bağlı kardeşler olacaklar
canım yazdıklarını okuyunca bende gelecegımı gordum sankı.. bızım babaanne de abartıyor hergun gelıyor gormeye... hergun hergunde olmaz.. bırde cok sevıyor cocugun uyku duzenı bozuluyor zor dalıyor..kadına gelmede dıyemıyorum o bakacak sonucta ben ıse baslayınca..
onlara gıttıgımızde zaten oglumu kucagıma almam sınırlı oluyor gercı benımde ısıme gelıyor dınlenıyorum cıkıp esımle gezıyoruz.ama hergun hergun gelmesı offf yanı.. bırde bayram gelıyor bızde kalın dıyo..herkez bebegı gormek ıcın sana gelır sen mısafır agırlamayla ugrasma ben hallederım dıyo.. benımle yatsın sen gece kalkma dıyor..aslında cok ıyı nıyetlı...ama sımdıden ıkı aylık sıpa ona daha cok guluyor bana onunkı gıbı gulmuyorgıbı gelıyor kıskanıyorumm .cunku ben evısıyle ugrasırken o ogluma bakıyo offf ıkı ucu b.... degnek.. hele ıse baslayınca daha cok onu gorcek benı unutcak oglum keske devlet en az 6 ay ya da bır yıl dogum ıznı verse....yurtdısında ne guzel 2 yıl hem de maaslarını alıyolar
arkadaşlar bunun için geç mi kaldım bilmem ama pompa alsam sütüm artar mı sık sağarsam.bide kullanan arkadaşlar manuel mi elektrikli mi daha iyi hangi markayı önerirsiniz kullandıklarından memnun olanlar yazabilir mi ismini.ben çalışmıyorum yani evde fazlasını saklayım ilerde kullanırım diye birde arttır diye kullanmak için almak istiyorum hangisi bana daha kullanışlı olur ki
Kızlar biz bir hafta sonra 3 aylık olucak. Ancak ben henüz regl olmadım. .
Dr alamadım.nette 3 ay olmaması normal diyor ama ben yinede gerçeğini merak ediyorum.siz ne durumdayız.
Bide hamilelik öncesi kiloma döneme 4 kilo kaldı. Ancak kocaman göbeğim var.6 aylık hamileyken bukadar değildi yaaa.kiloya razıyım. 6 ay içinde verilirmis. Ancak bu göbek ne yaa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kızlar aranızda memur olup heyet raporu alan ya da almayı düşünen var mı
Al bendende o kadar!Günaydın canım, bu yazdıklarına çok katılıyorum bir de bu aralar nasılsa süt yetiyor diyip yediğimi kesmeye biraz ihtiyacım var aslında. Hamilelikteki halimden çok daha kilolu oldum düşünebiliyor musun? Millet kilo veriyor, ben şişiyorum. Oğlumda da böyle olmuştum.
Yine de bu süt işini tam çözemediğimden korkuyorum "rejimimsi" birşeyler yapmaya. Biraz da iştahım açık kabul etmeliyim ki. Eskiden iştahsız denilecek kadar az yerdim, ince bir tiptim. Şimdi gece iki kere sağmaya kalkarsam, en azından ikincide kurt gibi acıkıyorum. Bilmiyorum yani en azından 3-4 ay daha patlamadan:) bu ayları atlatabilirsem, sonra cidden kesicem yemeyi içmeyi, biraz da sporla başalyacağım zayıflamaya...
Simdi herkes bebislerle ilgili dertlerinden bahsediyor hergun yeni birseylerini ögrenip göruyoruz hamilelikteki gibi gerilim olmasada buyume heyecani telasi var burada yine gel katil :)bir zamanlar bi sitenin bağımlısıydım neyseki oğlum doğunca 2 aydır uğrayamıyorum buralara :) ama eski görüştüğüm arkadaşlar hala bu siteyi bırakamamış oferta papatya orj unuttunuz mu kız beniburdan hepinizin ramazanı şerifini kutluyorum herkeze selam
Yanlis hatirlamiyorsam 1 kiz 1 de oglandi ikizleriniz....günaydın herkese
uzun süredir yazıp okuyamıyorum ikizler canımı okuyor cok gazlılar hala geçmedi
ve yalnız bakıyorum umarım herkes iyidir bebişlerin keyfi yerindedir
Allah korusun de kiz internetteki hersey öcu gibi mubarek insanlari korkutmak icin yazilmis...kizlar selam hepinize....
aman sen bel fitigi olmusun nidalari uzerine ben sadece incilttigimi dusundugum kalcami arastiraim dedim bel fitigi ile alakasi yok ama kalca kreclenmesinin birebir etkileri yasiorum...
yani su su su warsa kalca kreclenmesi %90 dior .... ve hepsi war... ama hala esim terden ben ise agir kaldirmaktan oldugunu dusunuoz ama oyle bir ihtimali bile dusundugumde gozumden yaslar bosalmasina engel olamadim cunku hayatim biter artik yarim insan olurum cocugumu bile kucaklayip opup saramam allahim kimseye caresiz dert wermesin....
Memleket Mersin canm denizi cok tuzlu havasida asiri nemli ama dogdugum yer olumsuz hava durumlari olsada :) benim icin bambaska hicbiryere degismemcanim 3. ayi yarilayalim bi demisti dr. bizde tam 4 . ayin icindeken dusunduk iste..nerdeydi memleket deniz yakin mi bizim yaz kis kapida))
Öncelikle Allah kavustursun minigine. 1 avazda dogurursun insallah..Merhaba,
Ben inşallah ekim annesi olacağım.Birşey sormak istiyorum siz tecrübeli annelere ,Süt saklama poşetleri veya kapları ilk etapta lazım oluyor mu? Elimizin altında bulunmasının faydası var mı yoksa çalışmaya başlayınca mı almak lazım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Bebişlerinizi güle güle büyütün darısıda başımıza:)
Cok uzuldum Nasil bir acidir kimbilir nasil yuregi sizliyordur simdi kendi verdigi kararla kendi canindan oldu Rabbim kimseye böyle bir dert vermesin...Merhaba kızlar baya uzun bir ara verdim malesef başımıza çok kötü şeyler geldi. Biz tüp bebek yaptırdıktan sonra, çocuğu olmayan bir arkadaşımızı cesaretlendirmiştik onların da bizim gibi çocuğu olmuyordu. Bizimki tek seferde olumlu sonuçlanınca, onlara da en azıdan aşılamayı denemeleri için baya ısrar ettik. Israrlarımız sonucunda arkadaşımız da bizim doktorumuzla birlikte aşılama tedavisine başlamışlardı ve bizden 2 ay sonra artık onlar da bir bebek beliyorlardı. Fakat bebek kıymetli olduğu için bizim doktorumuzu bırakıp kendileri profesöre gitmeye karar verdiler, son zamanlarda profesör ile de anlaşamayıp bizim doktorumuza geri döndüler. Doktorumuz Haziran'ın ortasında durumu fark edip ciğer iğnesi ve doğum geciktirici ilaç vermişti arkadaşıma fakat arkadaşım brn ilaç kullanmak istemiyorum istemiyorum deyip ilaçları almadı ve bebeği 6 hafa erken doğurdu malesef bebeğin ciğerleri gelişmemişti hemen yoğun bakıma alındı fakat bebeğin ciğerleri ve emme refleksi gelişmediği için yavrucak beslenemedi malesef bizlere veda etmek durumunda kaldı. Bu yüzden sürekli arkadaşımın yanında olmak durumda kaldım ve bebeğimle ilgilenirken sizler okumaya çalıştım fakat bir türlü yazamadım. Umarım herkes ve bebişlerimiz iyidir. Allah kimsenin karnını dolu kucağını boş bırakmasın, aşılama için ısrar ettiğimden dolayı kendimi suçlu hissediyorum((
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benimkide öylece duruyor hala napacagimi bilemedim kimi hastane bahcesine göm doktor olur kimi okul bahcesine göm ögretmen olur gibi seyler söyluyor ama hicte inandirici gelmiyor...kızlar bebeğinizin göbeğini ne yaptınız?. benimki hala evde karar veremedim
Kizimin kg kontrolune gittigimiz gun hastanede dusmustu göbegi hemsire temizledikten sonra....Benim ilk çocuğumunki bile evde. Kıyamadım birşey yapmaya.
Büyüyünce hatıra kurusu içinde ilk saçı ve tırnağı ile vermeyi düşünüyorum, kendisi istediğini yapar en azından diyorum ama iğrenç mi olur onu da bilmiyorum:))
Canim cok ugrastim baska yerlerdeki hesaplayicilardanda bakmaya calistim ama birsey anlamadim bazisi 97 diyordu bazisi kg yanlis yaziyorsun diyordu bir turlu bakamadim anlayacaginEmin misin 1 aydan basliyor hesaplar bir de gurmebebek sitesinden dene istersen benim oglusumda 52 cm 3300 gr di maşallah senin bebisinede
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çok olgun ve tecrübeli bir annesin, teşekkür ederim yorumların için canım gerçekten çok doğru düşünce ve hislerin.
Bir süredir ilginç bir durum var. Nedense benim bir takıntım var, Demir nereye giderse gitsin, gece evinde yatsın uyusun istiyorum. Bunu herkes çok iyi bilmesine rağmen bir süredir babaanne yerli yersiz sık sık ısrar ediyor, "Demir bu gece burda kalsın, siz gidin o biz de kalsın, Demir'i alıym bize gidelim,Demir'i alıym yazlığa götüreyim... Vb gibi"
Ben her seferinde anne zaten kalmaz bensiz diyorum, gerçekten de Demir hayır annemle gidicem der, gelir benimle....Bu sefer olan olayda burnuma pis kokular geliyor ama vallahi günahları boyunlarına artık........Bu dönemde gidip bir yerde yatıya kalsın günlerce özellikle istemiyorum, onu başımdan atıp Deren ile yalnız kalmak istediğimi sanmasın diye... Onun keyfi alacağı yerlere beraber gidiyoruz kendimi zorluyorum bunun için, çünkü ben de onunla geçirdiğim zamanı özlüyorum.
Bu hassas dönemde Demir'in yaptığı hiçbir davranışı içselleştirmem ama ya büyüklerinkini? Hiç beklemezdim babaanneden bu tavrı hele ki ben onu annem yerine koymuşken...
Ayrıca neden bilmiyorum bazı insanlar aynı anda iki kişiyi sevemiyor, zaten kendisi bana söylemişti iki çocuğum olmasını hiç istemedim diye. O yüzden Deren'i ve Demir'i ayırmaları biraz da gücüme gidiyor. Çünkü ben de babaannem tarafından büyütüldüm, maalesef ikinci ve istenmeyen çocuktum ve ablama alınan çikolatalara yakından bakmam bile yasaktı... İyi ki çalışmıyorum ve çocuklarımın yanındayım. Onlar arasında ayrım yapılmasına müsade etmeyeceğim hiçbir zaman.
yazdıklarınız için teşekkür ederim insan yalnız olmadığını anlıyor.benim annem arada geliyor.inanın yardımından çok sohbet etmek bana daha iyi geliyor.bende gidiyorum bazen dediğin gibi annemlerin ev daha serin bizim bıdık daha rahat uyuyor eşim yardımcı olmasa daha zor olurdu.bakalım kabullenmek belkide doğru kelime
:)) kısmet canım, iyi tatiller şimdiden
Önemli olan biraz da bizim eğlenmemiz, artık hakettik değil mi:)
Belin nasıl oldu buarada, daha iyi misin? Gidecek misin tekrar doktora?
Dun moralim cok bozuldu kizim artik beni istemiyor dusuncesine kapildim sanki yabanciymisim uzaklasmisiz gibi hissettim megerse insan ne kadarda yakinmis bebegine Emzirirken ilk kez farkina vardim emzirme yasandigi o anlar bambaskaymis dun kiymetini anladim bunun....Off off bana parmak emme deme canım... Koca kazık oğlum halen parmak emiyor. Ne yaptıysak vazgeçiremedik, hatta geçenlerde bir doktora danıştık bu konuyu gidip...
Geçen gün bir baktım şup şup Deren de emiyor, eşimle birbirimize bakakaldık....ben de elini çekip meme veriyorum hemen, emziği pek sevmiyor. Meme almak istemese ben de oturup ağlardım sanırım(((
Bizde foto cektik o anlarda ne tatli ne komik diye birde :))) Tum gun onu izledim nekadarda masum ve bana muhtac oldugunu anladim :)no panik
ha ha bunu ben deyince hic inandirici degil amma welakin guzelim duru bir ara elinin hepsini agzina sokuodu ve o sesi ben cikaramam cok cok falan sonra parmaga gecti simdi birakti....ama emdikce misade etmedim tabiki gordugum anda aldim elini yada parmagini agzina emzigini werdim genelde agzindan emzgi dustugunde uyaniksa yapiodu bole bole unuttu gitti ..
simdikte dilini emio dil cikarir gibi yapip dilin ortasini emio elini agzina soktugunda annemi arastim panikle ama simdi demedim kimseye bisi ilgisini dagittip biraktiriom dilini ama oyle komik emio ki az da izliom walla....
Bilmezmiyim bu duyguyu kizimi hic anlayamadigim ne yapip edip susturamadigim, onu uyutamadigim o anlarda oturup aglamak istedigim zamanlari...Bazen çok bunalıyorum, kendi hayatım kalmamış gibi kendime özel hiç bir şeyim yok. Tüm zamanım kızımın.bütün gün yeteri kadar doydumu altı temiz mi en streslisi uyutmak az uyudu uykusunu alamadı bak şimdi huzursuz ve bunun gibi bir sürü şey.özellikle gece uyutmak tam bir işkenceartık yorgunluktan bende dayanamadığım için daha huysuz oluyorum oda huysuz oluyor. Belki bencillik ama uyusada bende uyusam artık yeter dediğim oluyor.kızıyorum bazende neden doğurdum kendim ettim diyorum sonra onun bir gülüşü yetiyor.anneme bakıyorum benim gibi değil kadın,sabır küpü ve beni çok seviyor.ben neden böyleyim tüm özgürlüğüm gitmiş gibi hissediyorum.onun her şeyiyle bana bağlı olması stres yaratıyor.eşimle konuşamıyoruz bile tam konuşcaz bıdık ağlıyor.akşam beraber yemek yiyemiyoruz ben yerken o bakıyor sonra o yemek yiyor.konuşmamız bebek üstüne bazen sıkıldığını anlıyorum. herşeyim bebek olmuş başka bişe konuşmuyorum.sosyal hayat diye bişe kalmadı kızım dışarı çıkınca ağlıyor ondan evde otur otur patlayacak gibi hissediyorum.ben mi anormalim herkes mutlu mu benim gibi hisseden yok mu,ağlamaktan başka bişe yapamıyorum
Olmaz mi8 saati buldugu zaman bile olmustu....Dun 6 saatten sonra dayanamayip altini actim ki uyansin daha sonra emzirdim... uyandirmasaydim 8 saati bulurdu uykusu cunku arada böyle yapiyor...Bizim doktor, kilo alımı iyi olduğu sürece 5/6 saate izin ver hiç sorun değil demişti. Üzülme canım uyku da çok büyümesini sağlayan birşey.
6 saati geçince uyanır ister istemez değil mi, daha uzun uyuduğu oluyor mu bizim kız gibi?
Simdi baktim canm birazcik kalmis ama göbis catlaklarla dolu bakmaz olaydim birde esime tatile gidelim diye israr ediyorum bu kiloyla bukadar catlakla ne tatili anca salvarla girerim ben bu sene denize...Göbeklerinizdeki cizgiler nasil oldu kizlar?
Ustten silinmeye basladi benim ki ama bu renk degisikligi gecmeye basladikca gobegimin alt kismindaki cizgi,etrafi ve gobisin altina dogru fln kir gb duruyor :))):78:
Banaa bi keseee laaazim
ben anlamadim bu ishali onleyen bir asi we bukadar memnun wurulan war beiraz aciklarmisin nasil etkisi oluomus falan her asi yan etki yapabilir cok az fakat neden okadar hastaliga yakalanmasindan korktum falan dedin...arkadaşalr benimde kafam karışık bu aşı hakkında.
oğlumun doktoru yapacağız dedi, bizde kontrole geldiğimizde kararımızı söyleriz dedik ve anlattı yapılması gerektiğini...
başka bir doktorda da gerekli görmediğini, dizanterinin rotaya göre daha yaygın olduğunu söyledi, her aşının yan etkisinin olma ihtimalinden bahsetti, ayrıca devletin aşı takviminin yeterli olduğunu da söyledi,
bu arada rota virüsü sadece isale neden olmuyormuş boğaz enfeksiyonunada neden olabiliyormuş.
3. ay kontrolümüze kadar vaktimiz var, yaptırmazsaM pişman olmak istemiyorum. ayrıca bilgisine çok güvendiğimiz bir tanıdığa sorduk, onunda 7 aylık oğlu var, biz yaptırmadık dedi, temiz güzel bir bakım önemli dedi. .. falan filan, ay karıştı aklım benimde, sizleri takip etmeye devam, fikirlerinizden fikir ediniyorum bende.
Canım dostlarım,
Beni siz anlarsınız, bir saat önce kadar gözyaşlarım sel oldu... Babaannemiz ve dedemiz tatile gideceği için, torunlarını görsünler diye evlerine gittik. Dönüşte Demir ben gelmeyeceğim, babaannemi çok özlüyorum diye trip yaptı. Nasılsa bensiz bir yerde kalamaz diye pek önemsemedim, eşyalarımızı topladım. Son anda hadi oğlum ayakkabılarımızı giyelim diyorum, bana ağlayarak bağırıyor sennnn git! Ben burda kalıcammmm, ya sen git diye! Hadi kucağıma gel diyorum, istemiyor, seni özlerim gece yatağında göremeyince ağlarım diyorum daha çok çıldırıyor...Birara elindeki birşeyle vurmaya çalıştı hatta.
Mecbur döndüm arkamı aldım Deren'i çıktım. Yolda perişan oldum ağlamaktan. Çünkü ilk kez uzun vadede böyle ayrıldık...Bir de beni kovar gibi göndermesi, gelmemek için ağlaması beni çok üzdü. Üstelik onlar da sabah erkenden yola çıkıyorlar, gece gidip Demir' i almamız gerekecek.
Yemeği ile ilgili birşey söylemek için babaannesini aradım. Telefonu ahahahhahahhhhahahahaaaaaaaaa çok hoş oldu ayooll ahahhahahahhhhhahhhhahhhhhhhhaaaaaaaa! diye açıp dakikalarca gülmez mi? Anne ben burda ağlıyorum, sen gülüyor musun dedim dayanamayıp. Ay canım ağlama yazık çocuk beni özlemiş ama çok keyfi yerinde tv izliyor, hiç üzülmedi diyor... Arkanızdan annemi özledim dedi, hadi anneni arayalım gelip seni alsın diyince hayır hayır diye istemedi diye de ekliyor!!!!!!!
Ne olur bunun bana, Deren'le ilgili olmadığını söyleyin. Onunla daha mı az ilgilendim, elimden geleni yaptım ama kötü anne mi oldum şimdi? Daha hamileliğimin başında Demir'e acıyarak bakıp, ezilecek zavallı çocuk muamelesi yapıyorlardı, başardılar psikolojisini de zorla bozmayı tebrikler.........Çok ama çok kötüyüm.......
Psikologanne umarım sen de okursun((
Aksine bir haftadır babaannenin yazlığındaydık, Cmt günü akşam geldik.......Babaannesi çok şımartıyor, dışarda ne isterse beşer beşer alıyor. Eve geliyoruz aldıklarının yüzüne bakmıyor. Depomuz iki çuval eski oyuncak oldu, iki çuvalda kırık çıkıklar atıldı, odası temizlendi diye sevinirken iki ayda eski haline geldi.
Demir turşuyu çok seviyor, ben de tuzsuz turşu bulup alıyorum çocuklar için özel. Babaannesi isteyince benden gizli gizli veriyor sanki ben kızıyormusum gibi. Yahu kızsam eve almam, sadece yemeği yemeyip kavanozu bitirmesine izin vermiyorum, ama babaanne veriyor.
Deren geldiğinden beri ona sürekli her fırsatta acıyan gözlerle bakıyor. Ben Fikret'e kıyamadım da ikinciyi yapmadım diyor (oysa eşim sekiz yıl sonra uzun süren tedaviler sonucu olmuş) Deren ile çok az ilgilendiğini söylememe gerek yok sanırım...
Çocuğum ne hale geldi böyle, çok üzgünüm mestcan.
Eskiden benden ayrılıp başka yere gitmezdi, bensiz kalmazdı. Baba ile ben yoksam biryere gitmezdi mesela. Sonra bensiz kalabilmeye biryerlere gitmeye başladı ki bu benim çok hoşuma gitti. Aa anneye güvenli bağlanma süper filan demeye başladım ama bu işin sonunda beni resmen kovacağını hiççç düşünemezdim....
Canlar,
Tek tek alıntılayamadım ama...
Demir, babası ile eve döndü. Kapıdan girer girmez:
D: Annecim seni çook özledimm!
Ben : ......
Demir: Annecim ben senin kalbini mi kırdım?
Ben: Evet oğlum
Demir: Pekii öpsem kalbini geçer mi?
Ben: Biraz geçer ama biraz da zamana ihtiyacım var...
Demir: Neden anne??? Seni bıraktığım için mi?
Ben: Hayır oğlum, senin büyüdüğünü kabul etmem için...
Demir: Annneee:)))
Güülüşmeler, öpüşmeler, sarılmalar......
Sonra banyo yaparken bana, anne seni bir daha hiç bırakmayacağım, babaanneyle kalmayacağım dedi. Ben de ona "hayır oğlum sevdiğin bir yerde bensiz kalabilirsin, artık çok büyüdün ama bunu önceden konuşmamız gerekli ve de bana vurman, beni itmen, bağırman beni çok çok üzdü dedim. Bir daha yapmayacağım annecim dedi barıştık:)))
Geriye babaannemizin olayı hoşş bulannn kahkahaları kaldı.........Yazdık kenara! Oysa ben tatile gidiyorlar özlerler diye, evde keyif yapmak varken çoluk çocuk toplanıp onlara gitmiştim. Haketmemiştim bunu ama görmem de çoookkkkkk iyi oldu......Çok....
Al bendende o kadar!
Doguma 75 olarak gittim dogumdan 4 gun sonra 62 bile dusmustum yani 13 kg vermisim....
Amaaa bu anlar uzun surmedi yavas yavas kg almaya basladimkizim 2,5 aylik oldu bende bu zamana kadar hic vermedim hatta 5 kg aldim suan 67-69 arasi gidip geliyorum... Boyum uzun olsa sesimi cikarmam ama degil öyle... Yemegede devam ediyorum valla enerji kalmiyor vucudumda 2-3 gundur basim dönuyordu resmen bulundugum oda etrafimda dönup durdu sut sagmadim bende ogun daha iyi oldu...
Simdi herkes bebislerle ilgili dertlerinden bahsediyor hergun yeni birseylerini ögrenip göruyoruz hamilelikteki gibi gerilim olmasada buyume heyecani telasi var burada yine gel katil :)
Biri derdini anlatirken benim bebekten mi bahsediyor diye hayretle merakla okursun
Yanlis hatirlamiyorsam 1 kiz 1 de oglandi ikizleriniz....
Ikiz bebek meraki cok vardi bende okadar tedavi gördum hep ikizim olacak diye hayal ederdim ama olmadi Biliyorum cokta yorucudur ama benim gözumde 1 tasla 2 kus gibi bir durum 1 seferde hamilelik 1 seferde dogurup tek seferde buyuteceksin 2 bebegi Allah uzun ömurler versin ...
Allah korusun de kiz internetteki hersey öcu gibi mubarek insanlari korkutmak icin yazilmis...
Bebegin totosu kizarik alerji var kesin
bebegim kusuyo kesin reflu
hamileligimde kasilmam oluyor yok erken dogum riskin var diyipte 40 lari gecen var vsvs
Okadar cok korkutuyorlar ki insanlari Doktorlarin ustune basa basa söyledigi birsey var burada internetteki bilgileri arastirip her olumsuz seye inanmayin.
Bebeginizi hamileliginizi hastalaginizi onun kilosunu bunun boyunu hastaligini diyerek kendinizi uzmeyin her insan farkli her bunye farklidir...
Eminim seninkide agirliktan yada kendini bugunlerde biraz fazla yipratmandan dolayidir insallah buda gecer canim dualarim seninle kendine cok dikkat et.
Rabbim bu Ramazan ayinin hurmetine sana merhamet etsin ve o agrin icin hemencik sifa versin ki kizinla daha guzel ilgilenebilesin.
Memleket Mersin canm denizi cok tuzlu havasida asiri nemli ama dogdugum yer olumsuz hava durumlari olsada :) benim icin bambaska hicbiryere degismem
Öncelikle Allah kavustursun minigine. 1 avazda dogurursun insallah..
Sutun bolsa alabilirsin ben dogumdan sonra lazim oldugu kanaatine varipta aldim...
Misal annelerin ustune basa basa önerdiklerinden biride gögus kalkaniydi oda lazim olursa esim bir cirpida eczaneden alir gelir diye dusunup almamistim...
Hicte gerek kalmadi cunku gögsumde hic yara olmadi ama krem sart tabi...
Bu gibi seyler Turkiyede cogu yerde var duruma görede daha sonrada alabilirsiniz
Cok uzuldum Nasil bir acidir kimbilir nasil yuregi sizliyordur simdi kendi verdigi kararla kendi canindan oldu Rabbim kimseye böyle bir dert vermesin...
Ayrica senin neden kendini sucladigini anlamadim sen elinden geleni yapmissin canim ona iyi 1 doktor önermissin ve hamile kalmasina vesile olmussun...
Demekki kaderinde bu vardi insallah tekrar hamile kalirda minigine kavusur.. Rabbim evlatlarimizi korusun insallah cok kötu bir durum..
Benimkide öylece duruyor hala napacagimi bilemedim kimi hastane bahcesine göm doktor olur kimi okul bahcesine göm ögretmen olur gibi seyler söyluyor ama hicte inandirici gelmiyor...
Kizimin kg kontrolune gittigimiz gun hastanede dusmustu göbegi hemsire temizledikten sonra....
Tam cöpe atacakken birden napiyorsun atma bana ver dedim tabi sok oldu kurumus bir et parcasi sadece dedi..
Ben sadece aldim birde bizim kulturumuz dinimizle alakali birsey bile demedim tabi ona ilginc geldi ...
Canim cok ugrastim baska yerlerdeki hesaplayicilardanda bakmaya calistim ama birsey anlamadim bazisi 97 diyordu bazisi kg yanlis yaziyorsun diyordu bir turlu bakamadim anlayacagin
birde bebislerimiz ayni nerdeyse masallah sizede bidahaki kontrolunuz ne zaman ?
Bizimki bugundu ama tarihi karistirmisim... Yeni bir vakit verecekler cok merak ediyorum kac oldu acaba 5700 filan gösteriyor evden tartincaki evdeki tarti yetiskinlere göre grami gramida da göstermiyor... 2 haftada 340 gram almamistir insallah coook aaazz
Masallah
Herkese merhaba arkadaslar umarim herkes iyidirgecmis sayfalari okuyamiyorum oglum cok yarAmaz hic uyumuyor ..günümün hatta gecelerimin büyük bır bolumunu aliyor bu arada 68 gunluk olduk cok sukur...Sizlere sormak istedigim 2. Ay kontrollerinide bebeklerinizin boy-kilo-bas cevresi olcumleriniz kacti ozellikle bas cevresi...simdidem tesekkurler..
Nedense ucan sinegin bile sesi geliyor uzaktan... Ayak parmaklarima basa basa yuruyorum bazen evde hirsizmisim gibiKızlaaaaaaar sizde daha önce parkelerinizi bu kadar gıcırdadığını farkettiniiz mi yoksa bize özgü bi durum mu bu? Kızım olduğundan beri ne zaman sessizce odada yürümeye çalışsam parkeler garç gurç diye neredeyse uyandırıyor çucuuumudört senedir ilk defa farkediyorum şu sesleri ilginçç
Bebegine emzik tutturamayanlar biberondan sonra deneyin, bende hic tutturamadigim icin aventin anne göğsü gibi olani almistim, arada alip atiyodu oylesine, biberonla süt verince biberonu cekerken hemen emzigi takiyorum, cork cork cekerken uyuyo
Sefamolsunnn a katiliyorum biberon reddeden anarsik bir kizim var napicam ben simdiEğer bebişin biberonuda reddeden anarşik bir yapısı varsa ozaman napıcizz!??
Anne babalik iste kizinin buyudugunu görmeyi hayal eder konusmasini yurumesini okula gidisini vs...Bir dusunelim ailece,biz size haber veririz :82:
Hahah :) Saka bir yana Allah yavrularimizi hayirli insanlarla karsilastirsin..
Aksaam Sezen kucagimdayken ninni soyluyor gb amanda babasi ona bisiklet alacak -esim arada diyor ki ooo hem de ne guzel-
Ama babasi tek tekerler idare edecek -(tek teker bisikleti var esimin)guluyor-
Amanda kizim buyuyecek okullara gidecek bana diyecek ki anne bir daha anlat babamla hikayenizii cok guzeell -esim iyice siritiyor-
Devam ediyorum :)
Amanda kizim gelecek anne ben hic asık olacakmiyim ki diyecek dedigim an da esimin surat düstü demez benim kizim oyle soyleme cocuga simdiden empoze etme ask fln sen demiyor musun bu cocuk anliyor kaydediyor diye dedi :)))))))
Aklimiza geldikce guluyoruz aksamdan beri
topigin adinimi degistirsek neBen şarkı söylüom üç küçük şişe sallanıyor içlerinden biri pat düştü yere :)) allahım nasıl gülüyor nası hareketler görsen uçacak zannedersin video ya aldım çığlık lar hareketler maşallah oğlum diye söylemiyorum pek atletik :) bülbül gibi şakıyor :) siz bi düşünün :)
Bayildimmm cok guzeller Turkiyeye gidince yapacaklarim diye 1 listem var sayende bikac sey daha eklendiOlmustur insallah :) (televizyonumuzun dugmeleri bozuk azcik cocuklar malum :) )
Fotografta 2011-Sapanca
Evet bence de üç yaşındaki bir çocuk evinde yatağında uyumalı gece...Ammmaaa da katı anneyiz değil mi:))
canım yazdıklarını okuyunca bende gelecegımı gordum sankı.. bızım babaanne de abartıyor hergun gelıyor gormeye... hergun hergunde olmaz.. bırde cok sevıyor cocugun uyku duzenı bozuluyor zor dalıyor..kadına gelmede dıyemıyorum o bakacak sonucta ben ıse baslayınca..
onlara gıttıgımızde zaten oglumu kucagıma almam sınırlı oluyor gercı benımde ısıme gelıyor dınlenıyorum cıkıp esımle gezıyoruz.ama hergun hergun gelmesı offf yanı.. bırde bayram gelıyor bızde kalın dıyo..herkez bebegı gormek ıcın sana gelır sen mısafır agırlamayla ugrasma ben hallederım dıyo.. benımle yatsın sen gece kalkma dıyor..aslında cok ıyı nıyetlı...ama sımdıden ıkı aylık sıpa ona daha cok guluyor bana onunkı gıbı gulmuyorgıbı gelıyor kıskanıyorumm .cunku ben evısıyle ugrasırken o ogluma bakıyo offf ıkı ucu b.... degnek.. hele ıse baslayınca daha cok onu gorcek benı unutcak oglum keske devlet en az 6 ay ya da bır yıl dogum ıznı verse....yurtdısında ne guzel 2 yıl hem de maaslarını alıyolar
Çalışırken çocuk sahibi olmak çok zor. Daha küçücükken işe dönüyorsun, evde baksın diye bıraktığın insan canından kanından bile olsa kıskanıyorsun. Çocuğu yetiştirme ve bakma konusunda bir otorite olamıyorsun çünkü çocuğunu çok az görüyorsun, özlüyorsun sürekli vicdan azabı duyuyorsun.... İyi tarafları da var tabii çocuğuna çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran güzel bir örnek oluyorsun ama bilmiyorum işte ben tüm bunları tartınca yapamadım ayrıldım işten...Yıllarca çalışmış, kendinden başka kimseye güvenmemiş bir kadın olarak ilk başta zor geldi maddi açıdan eşime bağımlı olarak yaşamak ama alıştım....
Pekii birkaç ay daha ücretsiz izin talep etsen, zorlasan durumları biraz olmaz mı?
canim hala ayniyim ama dr.a gidicek gucu hissetmiorum kendimde....
cok haklsin bakalim ne kadar eglenicen dugun telasi ile malum...
ben giremedigim icin mi yoksun gibi bi sorunmu war hayatim bayadir cok okumuyorum seni hersey yolunda mi...
canim ii haberlerim war sana))
ve diger canimin ici arkadaslarim size bizim calismalar son hiz dewam edior we sonunda lilacsofienin bir gogsunuzu sagarken digerinden damlayinca bastirmayin kanallar acilsin cumlesinin ne demek oldugunu simdi anladim ve gozumden yaslarda onla birlikte akti ellemedim ikisinide silemedimhem sagdim 50 cc beklio yarin bi yogun dilimde werim die 100 luk buzluga posetlendi ha ha cok garibim ne yaptim dere otu ve taze sogan tupperlerim war dolapta her ogune atiorum (ama hazirlamak iskenceydi resmen) tahin helwasi bol su tatli incir suyu ;-) ;-) itte bole kizlar sizi cok sewiorum
Yüzümde kocaman bir tebessüm! Canım arkadaşım azmin sabrın sonuç veriyor, yaşadığın duyguyu taa yüreğimde hissettim derinden.
Kademeli olarak mamayı azaltıp anne sütünü verebilirsin biberonla.
Adım adım sağım sürelerini uzat ve sağma sıklığını arttır (15 dk gibi) (gelen süt bitse de devam et sağmaya)
Vücudun cevap verdi demek ki, şimdi sütünü arttırabilirsin sakın vazgeçme...
Tabii artık yanında steril bir kabı da hazır tut, akıp damlayanlar ziyan olmasın yazık...)
Tam da dedigim gb Demir uzerine duseni yapmis,cunku annesini annesinin onu tanidigi kadar iyi taniyor ve annesi ona kendi gb tatli tatli konusmayi cok iyi ogretmis :))
Cocuklugun icin basindan gecenlere uzuldum,insan kucukken omuzuna yuklenenleri unutamiyor..
Babaanneye gelince cok bencilce bir dusunce ama en azindan boyle dusundugunu bilip 2. cocugu yapmamis onu ezmemis cok sukur yoksa sorunlu bir de kaynin ya da gorumcen olurdu :))))
Tavri senin fikirlerini bildigi halde hic icacici degil tamamen Demir'in ilk goz agri olmasiyla alakali ve evde Deren'den dolayi yalniz kaldigini flnda dusunuyorsa durduramayacak galiba bu dusunceyi..
Hep zamanla diyoruz ya bence zamanla Demir senin ozlemine kardeside eklenince hic birakmaz sizi :) Taaa ki ergenlige gecip tatli yaz asklarina kadar :)))
Desene aman dur bir de bunu hatirlatma :))
Annelere gecince birr rahatlama oluyor bizde ve bebisler bunu cabuk kapiyor bence..Eve de alistigini dusunup sen rahatlamaya basladiginda minikte daha sakin olmaya baslayacaktir..Bende ilk oyle oldu da :)
Annem gidince bakamayacagim saniyordum aglarsa ne yaparim tikaniraa ne yaparim vs.. anneme gidince duruyordu..
bu cocuga ben bakacam sonucta dedim nereye kadar gelebiliriz anneme,KABULLENDIM :)
Evde onunla huzurlu olmak oyle guzel ki,iyku saatlerine gore bende islerimi hazirliyorum :)
Bazen aynaya bile bakamadigim oluyor bazende pusete koyuyorum o beni izlerken kendimi simartip saclarimi yapiyorum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?