Çalışırken çocuk sahibi olmak çok zor. Daha küçücükken işe dönüyorsun, evde baksın diye bıraktığın insan canından kanından bile olsa kıskanıyorsun. Çocuğu yetiştirme ve bakma konusunda bir otorite olamıyorsun çünkü çocuğunu çok az görüyorsun, özlüyorsun sürekli vicdan azabı duyuyorsun.... İyi tarafları da var tabii çocuğuna çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran güzel bir örnek oluyorsun ama bilmiyorum işte ben tüm bunları tartınca yapamadım ayrıldım işten...Yıllarca çalışmış, kendinden başka kimseye güvenmemiş bir kadın olarak ilk başta zor geldi maddi açıdan eşime bağımlı olarak yaşamak ama alıştım....
Pekii birkaç ay daha ücretsiz izin talep etsen, zorlasan durumları biraz olmaz mı?
Yüzümde kocaman bir tebessüm! Canım arkadaşım azmin sabrın sonuç veriyor, yaşadığın duyguyu taa yüreğimde hissettim derinden.
Kademeli olarak mamayı azaltıp anne sütünü verebilirsin biberonla.
Adım adım sağım sürelerini uzat ve sağma sıklığını arttır (15 dk gibi) (gelen süt bitse de devam et sağmaya)
Vücudun cevap verdi demek ki, şimdi sütünü arttırabilirsin sakın vazgeçme...
Tabii artık yanında steril bir kabı da hazır tut, akıp damlayanlar ziyan olmasın yazık...)
cok saol bitanem aynen dewam) hep birlikte basardik bunu cep telefonu tasir ya liseliler elinde hep bende sagma mak tasiorum neresi bos hop oturuorum...
Çalışırken çocuk sahibi olmak çok zor. Daha küçücükken işe dönüyorsun, evde baksın diye bıraktığın insan canından kanından bile olsa kıskanıyorsun. Çocuğu yetiştirme ve bakma konusunda bir otorite olamıyorsun çünkü çocuğunu çok az görüyorsun, özlüyorsun sürekli vicdan azabı duyuyorsun.... İyi tarafları da var tabii çocuğuna çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran güzel bir örnek oluyorsun ama bilmiyorum işte ben tüm bunları tartınca yapamadım ayrıldım işten...Yıllarca çalışmış, kendinden başka kimseye güvenmemiş bir kadın olarak ilk başta zor geldi maddi açıdan eşime bağımlı olarak yaşamak ama alıştım....
Pekii birkaç ay daha ücretsiz izin talep etsen, zorlasan durumları biraz olmaz mı?
Yüzümde kocaman bir tebessüm! Canım arkadaşım azmin sabrın sonuç veriyor, yaşadığın duyguyu taa yüreğimde hissettim derinden.
Kademeli olarak mamayı azaltıp anne sütünü verebilirsin biberonla.
Adım adım sağım sürelerini uzat ve sağma sıklığını arttır (15 dk gibi) (gelen süt bitse de devam et sağmaya)
Vücudun cevap verdi demek ki, şimdi sütünü arttırabilirsin sakın vazgeçme...
Tabii artık yanında steril bir kabı da hazır tut, akıp damlayanlar ziyan olmasın yazık...)
cok saol bitanem aynen dewam) hep birlikte basardik bunu cep telefonu tasir ya liseliler elinde hep bende sagma mak tasiorum neresi bos hop oturuorum...
Yaz cnm yaz o kadar ıhtıyacım var ki
Demır geldı ama terorist gıbı bugun maasallah cok catısıyor hepımızle
benim kızım var kilo 4920 boy 57 cm baş çevresi 37 cm belki erkek bebeklerde farklıdır
Canım ya şu süt artırma yöntemini banada yazar mısın? Kaçırmışım ben yazdıklarınızı. Çok ihtiyacım var çünkü.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet papatyacim sadece anne sutu aliyo cok sukur..dogumdan bu yana memelerimden cektigimi sezwryan yaramdan cekmemisimdirMasallahbebisinin kilosu cok iyi sadece anne sutumu aliyor?
Bebegin basi kilosyla boyuyla orantili sekilde buyur... Kiloylada alakalidir bu durum vucudu kilo aldikca kafasida kilo aliyor normal olarak...
Bizimkininde kilosu az 2.. ayda 4360 kg 60 cm boy 39.1 de bas cevresiydi.
Nedense ucan sinegin bile sesi geliyor uzaktan... Ayak parmaklarima basa basa yuruyorum bazen evde hirsizmisim gibi
Hepte sesli ortamda uyutuyorum ki gurultuye alissin... ama ani bir seste firliyor elleri havaya... 2 aydir telim hep sessizde
Sefamolsunnn a katiliyorum biberon reddeden anarsik bir kizim var napicam ben simdinasil alistiricam biberona bu kizi herkesin icinde acmak zorundamiyim memisleri bari disaridayken biberonda icse noluurdu yahu
Anne babalik iste kizinin buyudugunu görmeyi hayal eder konusmasini yurumesini okula gidisini vs...
herseye sevinir ama kizinin ileride bir erkekle tanisip flört edecegini baba ocagindan ayrilacagini dusunmek bile istemez...
Anneannemin lafi geldi aklima kiz cocugu okadar evi dolduruyormus ki evlenince yeri asiri belli oluyor yillarca hatta ömur boyu hasret kaliyor insan der...
ama erkek cocuklari icin ayni durum sözkonusu dahi olamaz derdi... (ki teyzemler sadece sehirdisinda dayim ise Romanyada yasiyor...)
Kiz cocugu sahibi olmanin en zor yanida bu iste sanirim... Ama ben kizimi kendi annem gibi uzaklara yollamam en fazla (insallah) yan binadaki komsum olur.
topigin adinimi degistirsek nesöyle bir Dünürler kulübü mu desem yoksam isdivac kulubumu oda olmadi mayis annelleri bebisleri everiyor mu desek cok guzel olurdu valla
Bayildimmm cok guzeller Turkiyeye gidince yapacaklarim diye 1 listem var sayende bikac sey daha eklendi
canim bu konuda en deneyimlimiz lilacsofie...fakat kendi yaptiklarimi anlatim...bana da hep burdaki arkadslar tawsiye etti ....
oncelikle benim hergun akittigim gozyasim wardi esim annem ne olursa olsun aglicak bir sebebim wardi...morel sifirdi anlicagin...bu yuzden de sonuc almam 1 ayi buldu....
oncelikle bol su tukettim dere otu taze sogan onceden hazirlayip kaplarda her yemegime koydum tapirlardan alip bir awuc kadar...tahin helwasi ....incir suyu....tukettim ce malesef cok saglam bor beslenme istio hatta her emzirdikten sonra atistirdim hep.....surekli emzirdim sagdim emzirdim sagdim .....kulaklarimi tikadim tikadim ne kadar sagir olabildisem oldum....
sonuc aldim en sonun da saka gibi birde gundr bir kez de ya milupa yada humana iciorum ....
Benim kızımın sariligi hala gecmedi
Aslinda kilo alimi cok iyi masallah, ilk ayda 1400 gr aldi, sadece anne sütü alıyor ama geçmedi niyeyse. Sağlık ocaklarindaki aile hekimleri bakar mi yoksa cocuk doktoruna mi goturmeliyim illa
benim de esimin aile ayri anne babasi ayri oda yetmio gibi esim ikisylede gorusmuo....cok ama cok zor seyler bu konularda esimin gozlerinde ki o ifadeyi bildigim icin seninde gozlerini tahmin edebiliorum hayatim...allah yardimcin olsun ... babaneye bir arkadasimiz yazmis ya anne bakicida olcak ewde ben karnini doyurdum 1 saatliine bakarmisin demire bisiler almaya cikicam demirle gibi biraz diretsen tatli tatli bakalim ne olucak...ayrica biliosun seytani fikirler benden sorulur biliosun cok saf niyetlisin o sana babanelere olan yakinligin sebebi annesidir demek te ne yaaa yarin demir seni cok istemese gelmek suclu bnm miyim anne ask olsun derdim bn wallahi yani at gozlugunu at bencede... bu sekilde bir aile ortami olmasi senin ve cocuklarinin icin anlattii gibi cok ii masallah ama...bole anlattikca arkasinda hep irdeleyen bir tip cikio kaldiki bu da hic hos degil hele ki senin kadar ailesine bebeklerine onem ve ehemmiyet wrren bir annenin isini irdelemek hic hoss degil..Eşim tek çocuk, geç evlenmiş ailesi ile yakın ilişkileri var, evlendi diye düzenleri değişmesin, üzülüp kırılmasınlar diye ben bir tepki vermiyorum eşime. Cidden her haftasonu gidiyoruz Pazar'larımız onlara ait. Kayınpederimi de çok seviyorum, çok yaşlı, hiç kıyamıyorum. Biraz katı biri, evden pek çıkmıyor biz gidelim istiyor. Birşey olsa çok üzülürüm diye düşünüyorum. O da beni çok sever hiç kırmaz. Ben de onu kırmam. Arya ismini beğenmedi diye Deren'i tercih ettim düşün...Bana herzaman benim annem de iyiydi ama senin gibi anne olmaz ben görmedim filan diye iltifat eder.
Bir de benim anne baba ayrı, benim çocuklarıma verebileceğim böyle bir aile ortamı yok, o yüzden babaanne ve dede ile bunu bol bol yaşasınlar istiyorum, ben de mutlu oluyorum o tablonun içinde oraya ait olduğumu hissediyorum gerçekten.
Neyse canım, benim de üzüldüğüm noktaları öyle iyi tespit ettiniz ki... Allah türazı olsun hiçbiriniz de "aaaa o da babaannesi yaptıgın ayıp kalacak tabii" diyip gecmediniz. Birbirimizi yanıdık artık, siz benim orda kalmasına değil diğer yazdıgın şeylere üzülüp gücendiğimi çok iyi anladınız. Umarım diğer anlaması gerekenler de anlar:)
annem iki pispislio iki kucaga alio abuk seyler yapio anne yapma ben ole seler yapmiorum aglar sonra ewde bak diorum ohooo tamam saygi duyuo kesio yapmayi ama hem lafini soluo hemde 5 dk sonra dewam edio yapmaya...
demem oki bunlar yarinda bole olucak ben cukulata wermicem dedesi dayisi annem bogucak cukulataya...bana tamam deyip arka odada verip sozde duruyu mutlu edicekler duru sewinixek..
simdi rahat anlattigim seleri gunu gelince sinirden aglayarak yazicam size onunda bilincindeyim...ama bu donemler bizi hic terk etmicek hayatim...sorumsuz lise caglarimiz el ele gezdigimiz zamanlar balayimiz keske hic bitmeseydi meger bu yasadigimiz annelik degilmis daha dogrusu annelik en koly kismi imis ;(((
onun söylemii ayyy parmakları güdük olurr şeklindeydi de ben kibarca kısaa yazdımm daha komik yani
guduk mu ))) hoppala cewriyem yaz geldi)
Oyle sevindim ki bu iside cozdugune :)
Hadi gozunaydin canim,kendini uzme artik..
Nasil oldu belin?
Neyse ki senin pes etmeyeceginide bir o kadar biliyordur kayinvaliden..
Acaba bazen davet etsen Deren'le durabilir misin Demir'le soyle soyle yapacagiz gb?
Hem duruma alisir hem Deren'e :)
Tabii sonradan dilinde olmayacaksa..
Annen icin uzuldum..Sen musaitseniz ugrayalim mi diye bir sansini denesen diyecegim ama ben bile aksi bir cevap alabileceginden tekrar uzuleceginden korktum suan..
Kimse benle ilgilenmedi( oğlum iç çekio sürekli aşıdan sonra çok korkuyorum geçmez diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?