2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Yaz cnm yaz o kadar ıhtıyacım var ki
Demır geldı ama terorist gıbı bugun maasallah cok catısıyor hepımızle

Demirle iglili tatsiz durumuna üzüldüm cnm bende bi dip not olarak sunu soyliyim b ananesinin yazliginda kaldigindan bahsetmistin bende okul kapaninca iki kizimla gittim ananesine 3hafta kadarda kaldim buyuk kizimi taniyamaz hale geldim bana karşı okadar hircindiki herseyi raddediyo ve sonradinda karsilikli catisiyoruz ve "anne sen beni sevmiyosun hickimse beni sevmiyo burda diye ağlaması kulaklarimda hala bende dondum istnbula hircin kiz gitti soz dinleyen akıllı kizim eskisi gibi tavirlariba döndü ne kadr yas farki da olsa duygular farkli yasaniyo kiskanmadigini dusunuyodum halbuki ama bi sozuyle icinde neler yasadigini belli ediyo kardesini ciok seviyi aglamadina kiyamiyorun anne diyip bendwn once o koşar bana kizar aglatiyosun kardesimi diye biykede guclu bi bag var iste diycem o ki baskslarinin yaninda dikkat cekmek icin hircinlasabikiyilar biz evimizdee cok mutluyuz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canim bu konuda en deneyimlimiz lilacsofie...fakat kendi yaptiklarimi anlatim...bana da hep burdaki arkadslar tawsiye etti ....

oncelikle benim hergun akittigim gozyasim wardi esim annem ne olursa olsun aglicak bir sebebim wardi...morel sifirdi anlicagin...bu yuzden de sonuc almam 1 ayi buldu....

oncelikle bol su tukettim dere otu taze sogan onceden hazirlayip kaplarda her yemegime koydum tapirlardan alip bir awuc kadar...tahin helwasi ....incir suyu....tukettim ce malesef cok saglam bor beslenme istio hatta her emzirdikten sonra atistirdim hep.....surekli emzirdim sagdim emzirdim sagdim .....kulaklarimi tikadim tikadim ne kadar sagir olabildisem oldum....

sonuc aldim en sonun da saka gibi birde gundr bir kez de ya milupa yada humana iciorum ....

Evet papatyacim sadece anne sutu aliyo cok sukur..dogumdan bu yana memelerimden cektigimi sezwryan yaramdan cekmemisimdir once sutum gelmedi gogus ucum yoktu sonra sut geldi bu seferde gogus uclarim yara oldu kan akti resmen .tam duzeldim derken mastit oldum hastanede yattim..ama rabbime sukurler olsunki kuzumu doyurabiliyorum ...rabbim herkese nasip etsin
Bas cevresi konusundada haklisin sanirim kiloyla orantili

Oyle sevindim ki bu iside cozdugune :)
Hadi gozunaydin canim,kendini uzme artik..
Nasil oldu belin?

Saglik ocaginda bakilmiyo cnm bizdede kan uyusmasligindan ertesi gun olusmustu hemen tabi sik sik emzirmeler ki sen oyle yapmissin kiko alimi gayrt iyi birde gunes isihi alnasi gerekiyo cok uzun sure degil ama ben cami acip ayaklarindan gunes isigi gecmesini saglamistir arti hide sari tulbent ortmustum yuzune isigi yansitiyomus bir kez tahlil yaptirdim cok yukselmemisse degeri doktorumuz cagarsada bi daha goturmedim kan aldirmaya yazik el kadar bebek icim dayanmadi aglamasina merak etme g ecer nasilsa...

kilo konusulmis kizlar gercekten wericekmiyiz bu kg lari kendimden sogur oldum acaba esimin gozunde de oylemiyim bilmiorum....

gercektenbu kilolar gidicekmi biticekmi ne guzel 11 kg werdim...simdi emzirme muhabbetine nerde yatarken bile yemek uzere buluorum kendimi saka gibiyim daha da okuzlesicem biliorum..allahtan envai cesit mayo mikini dolap dolu yoksa tatilde de bi kriz yasardim...

hele ki bizim kglalarimoz tasiyan insanlar war ya sanki sirtlarinda...gecen misafir geldi bn emziriom arkada

inek nerde dedi

ben sok esim sok yigenim sok geldi sanami dedi dio bi cakasim geldi agzina dio ya ihreniorum insanlardan...neden ugrasirlar ki sze ne

emsede emmese de o kiz benim ac ta olsa tok ta olsa bnm kizim alt komsu dio ki aglio mu cok ewet dedim

aa hic sesi gelmio ki yan komsunun ki gelio banane neyi test ediosun ki allahin cezasi....

bu ne kiz bole kac katsin gore hamile sanar ..

senin kafan patlasin o karnin 100 kat olsun o kulaklarin tikansin agzini acama dilin kpsun be be de sadece bende gecim karsina guleyim ;))

Kızlar oğlum aşı oldu çok ağladı şimdi uyuyo ama sürekli iç çekio kıyamam ya geçmez mi buniç çekmesi çocuk bunalıma mı girdi acaba ? çok mutsuzum hemşire de çok ters bi kadındı zaten kilo alımı iyi diye mama veriyorsun bilmem ne beğenemedi beni zayıfım diye .. Yaa sürekli iç çekio

Kızlar hastaneden geldik önce bahsetmiştim 2 haftadır kızım çok kusuyor die..Bütün tahlilleri yapıldı film çekildi ultrasonda bakıldı idrar tahlili de yapıldı hepsi güzel bi sorun yok.ultrasondaki Dr ne zaman emzirdin dedi az önce dedim idrar yapsın die dedim doğum kilosunu sordu şimdiki kilosunu sordu çok iyi bu kız çok emmekten kusuyo bak suan bile midesi tamamen dolu bi firt daha emse kusar dedi..neyse sonuçları Dr umuza götürdük hersey normal öyleyse reflü diyoruz dedi kusmasi sizi aşırı rahatsız ediyorsa ilaç yazayım çünkü kilo alımı gayet iyi dedi ilaç da illa ki etkili olacak die bişey yok dedi ise yaramayabilir dedi.bu katı gıdaya ek Gıdaya başlayana kadar devam edebilir dedi.biz de yazma öyleyse dedik..Bas cevresi normal dedi..Genzinden çıkan sesleri yine sordum burun kemiği basık biraz ondan kaynaklaniyo buyudukçe geçer dedi..30 derece acıyla yatmalı dedi çok sık emzirme dedi..2 hafta kadar takip et 3. ay kilo alımına göre ilacı yazarız yoksa geçmesini beklersiniz dedi tamam dedik..
Burda aynı problem olan bazı arkadaşlar vardı oyüzden böyle ayrıntılı yazdım kızlar umarım kilo alımı mız böyle devam eder de ilaçlara gerek kalmaz kusmasina da alisiriz artik napalım..Buarada eşim yanimiZda değil aradım anlattim kızdı küçücük bebeği bisürü makinaya soktun die
napayım yani

Rahat olun kizlarr!!! topigin en siskosu benimm 84( 92 yle doguma gidrsen verdigini de geri alırsan iste böle olurr:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Oyle sevindim ki bu iside cozdugune :)
Hadi gozunaydin canim,kendini uzme artik..
Nasil oldu belin?

ayni ama bugun duru yikancak

yarin asi bikac gun daha gidemem dr.a krem surup sicak tutup spor hareketleri yapiorum insallah o arada gecer bu da...

Arkadaslar. Once kiloyu yazayim. Ne olur kendinizi uzmeyin. Ben 11 kg aldim ama yaklasik50 gunde 15 kg verdim. Sonuc cokkk hastalandimm lutfen takilmayin kiloya. Suan ayakta kalmaniz icin lazim. Bana dr 3 ay sana cok iyi bakilsin vs dedi. Bebege bakamaz hale gelmistim hatirlarsiniz belki.

Aşı olarak da 3. Ve 5. Ayda rota virus asisi yaptiracagim. Devlet odemiyr. 100 tl imis. Ilk 8 aydaki ishalden koruyrmusm eczaneden alip saglik ocaginda yaptiriyrsunuz agizdan damlatiyrlarmis. Isteyenler icin yazayin dedim.

sabah sabah okudum işe başlamadan yazayım dedim olmadı.

canım arkadaşım önce şunu bilmeni istiyorum sen benim tanıdığım en iyi en özverili en duyarlı en en en ..... sıralayabilirim çok şey.ama mükemmel bir annesin.

yaşadığın olayların benzerlerini çok kere Kuzeyle yaşadım.Bizim ufaklıkta çatışmayı kavgayı çok sever.ama bütün bunların başlama yaşı tamda Demirin yaşına tekabül ediyor.Kuzey çok uysal süper bir çocukken 3 yaşlarında bir canavara dönüşmeye başladı.itirazlar kavgalar vurmalar daha say say bitmez.psikoloklara çok gittim geldim am çocukta bir sorun yok sadece enerjik akkıllı olduğu için böyle şeyler yapıyor dediler.birde bir psikoloğun yorumu ilginç gelmişti anneyle iletişim kurma biçimini bu şekliyle sağlamış demişti.ne yani bana vuruyor diye sevinmelimiyim demiştim adamda tabiki o değil demek istediğim diye anlatmıştı.çalışan bir anneyim ve elimden geldiğince Kuzeyin mutluluğu için çabaladım bunca zaman yani onun hiçbir zaman bir şey istemesine gerek kalmadı hep o istemeden yaptım aslında.bu saldırganlıkları dikkatimi çekmek anne bak bende burdayım demek için yapıyormuş beni dinle bana sormadan adıma kararlar verme.kısacası bireyselleşme süreci aslında.ve evet biz kuzeye bir bebek gibi değilde bir birey gibi davranmaya başladık fikirlerini sormaya ondanda katılmasını beklemeye başladık.hatamız onun yerine düşünmek ve karar vermekti ve tabiki çok korumacı olmaktı aman üzülmesin aman ihtiyacı olmasın ağzının içine bakıyorduk resmen.sonuçta kendini ifade şekli olarak vurmak ısırmak bağırmak gibi eylemleri seçmişti.
şimdi Demirin o akşamki tutumu aslında anne bak ben büyüyorum kendi kararımıda verebilirim buna saygı duy demekti ama ifade etmeyi bilmediği bu yeni durumu birazda aslında kendide senden uzak kalmanın verdiği vijdan azabıyla öyle saldırganlaşmış olabilir.orda kalmayı istiyor bir yandanda senden ayrılmayı istemiyor bu karmaşa bile agresif tutumunu açıklar aslında.sonuçta yeni duygularla tanışıyor en çokta özgürleşme çabası içine giriyor.Kuzey tamda Demir yaşlarındayken aynı şeyi annemden onu almaya gittiğimde yapardı .Zaten işten yorgun argın dönmüşüm düşün kapıları yüzüme çarpan ufacık bir velet istemiyorummmmm gitt anne diye bağırıyor beni içeri bile almıyordu.çok üzülürdüm ama annem bu geçici bir durum sabret derdi hep.yaşıyla alakalı özgürleşmek dünyaya kafa tutmak meselesi.tüm dünyasıda maalesef biz anneleriyiz.bu durumda direk hedef tahtası oluyoruz aslında.bana inan bak göreceksin bu bir dönem tıpkı iki yaş sendromu gibi gelip geçiyor.dört yaş civarı farklı şeyler başlıyor inşallah görüşünce anlatırım onlarıda.
kayınvalidenin tutumu için ise pesss diyorum yani.neden çocuklar bize düşman olunca mutlu olurlar almıyorum oda ayrı bir psikolojik vaka bence.
bak ben Kuzeyi doğurdum 20. gün kayınpederimin ettiği laf oğlum sen büyüde annenden intikamlarımı al.tabi beni düşün ne haldeyim ilk bebeğim lohusayım işsisizm eşimde işsiz be beş kuruş yok cebimizde yarın ne yiyeceğiz diye düşünüyoruz adamın düşündüğü ve söylediğine bak.tabi ne oldu aynı gün kavga kıyamet koptu yine defolup gittiler.unuttummu asla unutamam.bu doğumumda zaten olanları biliyorsunuz.o yüzden başlarının ne yaptığı hiç umrumda değil.sonuçta ne kadar şımartırsa şımartsın bir çocuğun annesiyle olan bağını bozamazlar.bazen Kuzey bana vururken yada bağırırken kayınpederimin sinsice mutlu olduğunu hissederdim garip bir haz alırdı bundan.sende aldırma kayınvalidenin tutumuna boşver gitsin.
Demir hırçınlaşmakta çok halkı benim 4.5 yaşında olan koca danam bile hırçın bebekleşti iyicene.birde kreş bence iyi geliyordu aslında çocuklara şimdi bütün gün bebeklerle yüzleşmek durumundalar.hem iyi hemde kötü aslında.sabır sabır sabır tek çaremiz bu.
sen benim tanıdığım en iyi annleden birisin sakın kendini suçlama.bak ben ikisinide bıraktım çalışıyorum.keşke yanlarında olsamda hep kavga etsek...

Birkaç kez eşiyle bize yemeğe çağırdım, birkaç kez de size gelmek isteriz tabii dedim ama annem olur olur tabii diyip bir daha konusunu açmadı. Henüz torunları evinin yolunu bilmiyor. Eşiyle sürekli dünya seyahatlerindeler, haftaya yine bir yere gidecekler, bana "mail" göndermiş sizi özledim ama ancak günübirlik görmeye gelebilirim, kalamam diye. Ben de mail ile beklerim diye yanıt verdim ne yapayım????

Kimse benle ilgilenmedi ( oğlum iç çekio sürekli aşıdan sonra çok korkuyorum geçmez diye

slm canım bizde aşıdan geldikbugun 15 mayıs bizinkinin dogumu 2 aylık olduk....aynıydı galiba doğum gunleri??? benimkide çok huysuz durup durup ağlıyor 1 saattır ayağımda sallıyorum ...çok agladı şavtı kaydı yavrumun...emmeyı cok sever mememyı bile almıyor ağzına biraz geziyoruz biraz masaj yapıyorum sonra gene ayakta sallanıyoruz elini emiyor pach pach korkumdan dokunmuyorum...bugun herşey serbest ona.mazeretı var napalım...:2::2:
ateş takibindeyım hemşireyapmaz dedi...ilk kızımdada yapmamıştı...ama hafif çıkanlar olmuş 38 olursa calpol aldım veririm.akşamdan zaten uykusuzdum içmeyecektim o bir bardak çayı bugunde uykusuz gececek belliki yarında doktor kontrolumuz var ultrason filan cekilcek yarında uyuyamayacağım..

bebeğin kilo alımı iyyse kusmaktan endişelenmeyelimmi acaba..benimkide çok kusuyor arada fşkırtarakkusuyor buda idrar yolu enfeksiyonundan suphelndiriyor beni..yarın kontrolumuz var bakalım hatta gitmeden idrar poşetı almıştın eczaneden onu takayım doktor tahlıl isterse kolaylık olsun...

gobekler hepimizde hamur kıvamında sanırım..kilot korse aldım biraz kamufle ettı gibi.zira LCW den XS gomlekler alırken bu hafta sonu large beden almak çok canımı sıktı hala soklardayım...

mikinilere elveda buyaz desenize mayokini iyi fikir haşememı alsam diye esprı yaparken mayokini fikri içimi yumuşattı.gobek çizgim tum keseleme çabalrıma ragmen gecmiyorda....yaşasın pareolarrrr... yada denizden çıktıktan sonra deniz kenarında hemen havluyu hazır tutan kocalara alkış istiyorum bu yaz..

Offf bugun karma asimizi olduk.ama utkuu cok durgunlasti korkuyorum.sureklu uyuyoo ates 36 5 bisi olurmu ya.bendeb aglamiyo durgub gozunu acamiyo sankii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…