2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Canım sen bu ara gerildin mi? Bebek annenin psikolojisini sünger gibi emiyor çünkü.bide nazar geldş aklıma. O uyurken sen nas felak ayetel kürsi oku istersen

Sen onu sürekli oku o zaman bence, nazardan neler olduğunu konuştuk dün burda hep.
Meme alırken ağlaysbilir bence, memeyi emerken kucakta evin içinde yürürken, bir taraftanda hafif hoplatmayı bir dene istersen.

O beşik olayı korkunc zaten, kırıldıgını sana nasıl soylemezler, bılseydın en azından bu kaza olmazdı....cok gecmıs olsun...
Gogus yumusak olsa da sut gelır dıyorlar. Ben hersey ıcınde sutu en cok arttıran, "sağmaktır" derım. Sonra sut cayları, tahın-pekmez, dereotu-taze soğan karışımı, yıne de yıyeceklerın anlık etkısı oldugunu sureklı tuketılemeyecegını dusunuyorum.

Günaydın kızlar memleketten dönüyoruz
Kızlar bebeklerinize kullandığınız şampuanları göz yakıyor mu diye kendinizde test ediyor musunuz. Ben yapıordum sebamedi yapmamıştım bugün kullandım gözü ü yaktı komikininki d yakmıştı. Bebekleriniz banyo yapmak istemez bi test edin isterseniz değiştiricem inş sebamedi bi de 30 l verdim büyük oğlumu zaen zor yıkıyoduk çocuğun gözlerini de yakmışım demek ki

Gunaydin kizlar gece bez degistirken ciş kaka show yaptik biz annaannenin herseyini batirdik sonra sabaha kadar gulustuk :) uykusuzluk diz boyu :)
Kizlar kac gundur aklimda hep sorucam unutuyorum. Kizim televizyona asiri ilgili yani kucagimdayken televizyona donukse resmen dikkatli dikkatli izliyor. Tv karsina otursam kucagimdayken hic ses cikarmadan oyle izliyor. Sizinkilerde de var mi boyle bir durum. Ben hic istemiyorum ilerde de tv karsisinda oturan bi cocuk olmasını, simdiden evde tv kapatmaya baslamak erken değil mi ya ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biz de bebeği karyolasının ayak ucundaki alt açmaya yatırmıştık, altını alırken uyuyakaldı babası altı açık kalsın biraz rahatlasın demişti. Odaya girip çıkıp duruyorduk, nasıl oldu anlayamadık.15-20 dk sonra bir anda yere düştü. Yanları kapalı ama ayakları çok hareketli.. uyanıp kendini ayaklarıyla öne çektirip yaklaşık 1 metreden yere düşmüş, secde halinde ağlarken buldum. Reflekslerini kontrol etmek için hemen emzirdim emdi. Yarım saat kadar gözlemledik bir sorun yoktu ama içimiz rahat etmedi acile götürdük. Çok şükür birşey olmadı.

Bizim ev de genelde 31-32 derece oluyor akşamları karşılıklı odaların camlarını açıyorum cereyan yapıyor ama biz o odalarda kalmıyoruz. Evin ısısı düşüyor biraz.
Üşütmekten çok korkuyorum ben de..

Ben oğlumun odasına bir kanepe koymuştum, uykuya dalsın diye sallarken uzanıp dinleneyim diye. Çok yorgun olduğum günlerde onu sallarken uyuyakalıyordum, sallamayınca ağlıyordu. Ayrıca elektrikli sallanan beşiklerden almıştık gündüzleri salon daha serin oluyor orda uyur pratik olur diye. Çok yorgun olduğum gecelerde orda uyutuyorum kendi kendine sallanıp uyuyakalıyor.

Aynen benim oğlum da öyle. Pür dikkat izliyor hemde. Ama bazen 2- 2,5 metre mesafede oluyoruz tvye yinede bakıyor, görebiliyor mu acaba yoksa sese mi bakıyor diye emin olamadım. Geçenlerde babası ana kucağına yatırıp maçı açıp koymuş tvnin önüne spiker heyecanla bağırdıkça oğlan ayaklarını ellerini hızlı hızlı hareket ettiriyordu. Oğlan çok keyifliydi ama babasına kızdım aldım tvnin önünden. Bazen emerken bile başını arkaya eğip tvye bakmaya çalışıyor. Acaba bu bir süreç mi ki, tv alışkanlığı başlangıcı için çok erken değil mi henüz 2.5 aylıklar

Allah yardimcin olsun canim..
Benim aklimada nazar geldi hemen..Hep oku..Insallah sakinlesir kuzun..
Sende tabii..

Sanirim en etkilileri alkolsuz bira yani malt icecekleri maltana vs..Denemedim ama hic memnun kalmayanida duymadim..

Ben cok sivi bol komposto ve promilk ictigim gun hicbirsey bu kadar etkili olmamisti dedim resmen :))
Brde geceden ilik sekerli suya 8-10 tane dolmalik fistik koyup sabahlari icmis yemistim 1 hafta o da iyi geldi..

Zaten noluyo 5 dk sonra çocuk ağlıyo diye geliyorlar, mutfağın işi yarım kalmıyo mu bu sefer?

Sen hic yumusama birak gitsin..
Sende rahatla bebiste rahatlasin,islerinde yolunda gitsin..esinede sinir olmazsin..

Ben sebamed kullaniyorum gozune hic kacirmadim simdilik ama tadina baktim :)))))))))))))))

Janiceeyle aynisini konusmustuk..
Bizimkide izliyor uzak bile olsak..
Aliskanlik tadinda olabilecegini sanmiyorum suan parlak isiklara ilgilerinden sadece..
Artik kafayi cevirip bakindiklari icin kesfe ciktilar galiba :))

Tv izleme çocuktan çocuğa değişiyor bizim evde hep açık olmasına rağmen abisi 2,5 yaşına kadar bakmadı şimdi bebiş izlemeye çalışıyor. Eltiminki de izlemezdi ama arkadaşımınki bebeklikten beti hözünü kırpmadan bakardı

canım ben hiç sağmadım.bazen birinden emzirirken diğerinden gelen sütü 20ml kadar hemen biberonla veriyorum.sütü sağıp içiriyormusunuz sonra,yoksa buzdolabında saklıyormusunuz.bide sütyen takmak sütü azaltıyormuş ben pek takmadım.o yüzden hep yumuşak tuhaf bişey oldu.onunda sütle ilgisi varmı ?hemen bir süt sağma makinası alayım.senin süt durumun ne oldu insallah eski haline dönmüştür.

Benim kızım çok garip bir dönemden geçti, geçti diyorum ama umarım geçip gitmiştir gerçekten. Hem çok az ve kısa meme emiyordu, hem de sağdığım sütleri de içmiyordu. Yani biberon kabul etmiyor, belki on çeşit biberon ve farklı uç oldu evde ama hiçbirini sevmiyor.
Ben tam o arada mastit yapacak derecede cok olan sütümü azaltmak için az sağmaya başlamıştım. Aynı anda Deren de ıyı emmeyınce sutum azalmış bır anda farkedemedim. Azalmış dediğim 3 saatte 120-130 geliyordu. Bu aslında ona yetecek mıktardı ama Deren iştahsızdı. O arayı sağarak kurtarmaya çalıştım, şimdi iki gundur daha ıyı Deren. Hele (gözünüzü seveyim maaşallah diyin:) dün gece saat bası emdı nerdeyse sabaha kadar. Bugun de sureklı emıyor. Hıc sagmadım ama o emınce yıne massallah sutum tekrar bollastı.

Yeşil kaka yapması, kilo kaybı ve iştahsızlığını arastırdıgımda, inek sütü alerjisi olabilecegını buldum. Bırkac gundur tum ınek sutu urunlerı, sucuk, vb alerjık gıdalardan uzak duruyorum. Deneme yanılma yontemıyle (işe yararsa) kendımce bırseyler yapmaya calısacagım.
Sutyen meselesınde sut kanallarını sıkacak kadar yanlıs bır tercıh yapılmadıgı surece sutu etkıleyecegını sanmıyorum. Sagdıgım sutlerı ıse sımdılık donduruyorum, hoş Deren ıns boyle ıcerde sagmaya fılan gerek kalmaz, canım kıyamadıgım kuzum benımmm, ne kadar uzulmustum su son bır aydır(

Bızımkı de tv'ye cok ılgılı. Ben tv hıc sevmem. Kızım emzırırken, yanından gecerken vs bakmaya calısıyor hemen yonunu degıstırıyorum.
Çok erken henuz engel olunmalı fıkrımce

Bu mayıs bıdıkları çok yaramaz valla, herbirinde ayrı huylar, bize papucu ters giydirecekler:)[/QUOTE]

Aynen öyle canlar bız bıberonu açlıktan olmezsek almıyoruz artık bebeklıkten cıktı sanki kaşıkla besleniyor paşam.
Bıberonu hiç severek almıyo agzında eveleyip geveliyor kaşıkla verince mecbur yutuyor.

Kıslar keşke birbirimize yakın olsak benle birlikte bebişi olan bir çift arkadaşımız olsa süper olucak eski arkadaşlar Çeşme gecelerine akmış durumdalar paparazi marakesch dumtıs dumtıs biz bu sene resmen evde yakın kaldık çok canım sıkılıyor gideceğim yerde bebek balım odası var mı ilk sorum o oluyor :))

Inanmıyorum ya benim oğlumda öyle :) tv kapatıyorum artık dönüp resmen izliyor .. Eşim NTV spor açmış bizimki dönmüş bi güzel sessiz pür dikkat izliyormuş içeri ben bi girdim elin radyo dinlio noldu dedim bizimki bi güzel maç izlio dedi :))

Merhaba arkadaşlar bir ay sonra ise baslicam ayin birinden itibaren sagip buzluga atmaya başladım kraftin süt posetini aldm ona koyuyorum sizce erken mi başlamışim birde sütün tadi bozulur bebek icmez diolar siz ne diosunuz böyle saklayip iciren var mı bosa gitmesin sutler..
Benim süt icin onerimde cekilmis çörek otu ve bal karışımı bende süt arttırdı inşallah sütü az olan annelerede yarar..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevindim okuyunca inşallah böyle devam etsin Deren. Ayazda hala az az emip duruyor ilgilenemiyorum bile Kuzey çok fena çok. Artık Ayaza acıyorum vakit bulamıyoruz çocukla ilgilenmeye bütün gün salıncakta sallanıyor nerdeyse bütün gün. Kuzey çok fazla ilgi istiyor bütün gün benimle oynayın diye peşimizde bir dünya oyuncağı var yüzüne bile bakmıyor derdi bizimle oynamak çünkü bu sayede Ayazdan uzak kalıyoruz. Kuzeyin bebekliğini düşünüyorum ve şimdi Ayazın durumunu. Anlıyorumki aslında Kuzeyi bu kadar doyumsuz bu kadar benmerkezli yapanda biziz. Ayaz canım yavrun kendiliğinden büyüyor kucağımıza alalım diye salıncaktan bize gülücükler atıyor.
İki çocuk arasında kaldım enerjimi ve moralimi yüksek tutmaya uğraşıyorum.
Kayınvalidelerde hala uyuzluğa devam ediyor haftasonu olmasına rağmen eşimi zırt pırt arıyorlar sürekli çağırıyorlar bugün artık patladım bu ne dedim inatmı yapıyorlar her haftasınu. Eşime dedim bir haftasonumuz var ailecek geçirdiğimiz sen gelemem diyemiyorsunda onların ısrarla çağırmasıda tuhaf dedim. Ben gideceğim demedimki sana diyor. Git dedim bende istersen git onlar çağırmaya utanmıyorsa s git hiç umrumda değil dedim yine biraz atıştık. Bıktım kurtulamadım şunlardan.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aaa s git olmuş aman o s harfi araya girmiş telden yazınca karışmış. Yanlış anlamayın sadece git yazacaktımda başka manaya gelmiş yanyana gelince. :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende aynen oyle okudum bi an'da..
Hatta icimden ohh artik koy postayi dedim,aman aman sen yine de o kadar umrunda degilmis gb davranma,bazen gozden cikarmis olmak ise yarar bazende onemli oldugunu istendigini hissettirmek..
Sen yine onlar icin evinin huzurundan olma,uzaktanda yetismesinler! Bu sefer al biz yoktukta ne oldu derler..

Son düzenleme:
Sezen normalde 2 saatte bir emer arada uyur arada uyaniktir..

Bugun bir huysuzluk garip hissettim..
Mama verdim ve 3 saattir uyuyor..
Sutum mu azaliyor ya da yetmiyor?
Ya da mama daha mi tok tutar?

Mama verirken hep gozlerime bakti,hala gozlerim doluyor yazarken,oyle bakti ki aglatti beni Neden bunu iciyorum anne sana dokunmak varken der gb..pff..

Cok uzuluyorum...Cok!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…