- 26 Kasım 2013
- 262
- 43
- 73
bebeğim bayramın birinci gününden bu yana gündüzleri durmadan ağlıyor. aksam 9 gibi uyuyor 2 gibi uynaıyor elini emmesine uyanıyorum.
uykulu uykulu biraz emyor,bir üç saat daha uyuyor sonra uyanıyor.sonr yine aaynı sabah oldu mu mememi aglamaktan agzına alamıyor.
dün saglık ocagındaki doktora götürdük,kulagına baktı bişey yok dedi,gazı çok az dedi,kilosuna baktı gayet iyi 81 günlük su anda 15 günde 700 gram almıs 6400 kilo geldi maşallah. agrsı olsa gece özellikle hiç uyumaz dedi. aç mı acaba ondan mı diyordum.
ne yapacagımı sasırdım,önceden agladıgında kucagıma alınca susardı,şimdi susmuyor. öyleki biraz sussa elimi değştirince tekrar aglıyor. dün eşimle yıkayalm dedik su dökünce susuyor,kovadan su alırken o arada yine bsıyor cıglıgı. delirdim kaç gündr resmen bir kac defa da bagırdım ne stiyorsun yetr dedim,beraber agladım onunla sonra da. küstü mü bana acaba. çok kötü durumdyım. eşimde inatlastı sanki doktora götürmedi,yarın da böylreolursa kesin götürcem doktora.
güç bela biraz emiyor,biraz sakin duruyor gülüyor yavrum,uyuma yok belki bir 15 dk filan sonra susturulamayan ağlama nöbeti.
lütfen bana birşey söyleyin,içiniçeke çeke uyuyor yavrum ben de başında ağlyorum.
sağ ol cnım dün sen 3 aylık bebekler memeyi reddedebilir gibi bişeyler yazmıstın acaba memeyi alırken aglamaları da normal midir. nazarı ben de dşünmedm degil,bayramdan bir gün önce gözünün çok iyi olmadıgını düşündügüm bir arkadasım glmişti o günde baya huysuzlandı,bayram günü de bayram cicileriyle gezmelere gittik sonra da aksam o bahsettigim arkadasın evine gittik yine. acaba nazar mı degdirdiler yavruma,kurban olurum ya.
bebeğinin iştahsızlıklığından bahsetmeyen bir ben kalmıştım.kızlar ne olduysa bayramdan beri oldu.Allah o gözleri kör etsin insallah.kaynanam durmadan eltime bak nasıl emziyor,bebeğin kilosu seninkinden iyi diye diye oğlumu delirttiler.ilk gün beşikten düştü.2.günden beri doğru düzgün emmiyor.göğsümde yumyuş bişey süt yok sanki.bugün mama verdim içti uyudu.açlıktan uyuyamamış.sütünüzü arttırmak için ne yapıyorsunuz.sabahtan beri su içiyorum üzüm yedim.bana daha etkili bişey lazım.bidaha da evden çıkmayacam
Slm kizlar nasilsiniz kac gundur sadece okuyorum cvp yazamadim memleketteyiz iphone sarjimi evde birwkmisim esimin telinden bakiyodum
kuzucuklar nasil gecmis bayraminiz mubarek olsun
kizlar bayramin 1 gunu oglumu dusurdummm ilk dusmemizi yasadikvar mi b aska dusuren.kanepeye yatirmistim baska odaya unutmusum cocugu .o da uyanmis basiyla kaydiriyo kendini hooop yere nasil agladi icim gitti icini cekti baya bi uzun agladi
bi de uc ay asilari yok mu kizlar yaptirdiniz mi
ha bi de ndden cok yikadiginizi memlekette anladim ha asi nemli vicik vicik oluyoruz ankaranin havasi kuruydu
oglan agliyo kctimmm
Bizim ev de genelde 31-32 derece oluyor akşamları karşılıklı odaların camlarını açıyorum cereyan yapıyor ama biz o odalarda kalmıyoruz. Evin ısısı düşüyor biraz.Birde kızlar oda sıcaklığını nasıl ayarlıyosunuz artık havalar çok sıcak bizim evde 5. Kat haliyle evimiz çok esiyor camları açınca ama ben açmıyorum üşütür diye eşimde bu kız sıcaktan uyuyamıyo diyo anlıcanız benle kızım yatak odasında sıcakta yatıyoruz eşimde balkona gidiyo.gece kalkıp camı açtığım havalandırdığım oluyo ama bakıyorum serin kapatıyorum sizde durumlar nasıl
valla hep sallıyorum.sallamadan uyumssa memede uyuyor oda kotu.zaten emzik almadıçok vaktım yok benım çabuk uykuya dalmalıki diğer işlere yetışebileyım...
iyi eğlenceler sizeani kararla gidilen yerden hep memnun ayrılırım ben...
Gunaydin kizlar gece bez degistirken ciş kaka show yaptik biz annaannenin herseyini batirdik sonra sabaha kadar gulustuk :) uykusuzluk diz boyu :)
Kizlar kac gundur aklimda hep sorucam unutuyorum. Kizim televizyona asiri ilgili yani kucagimdayken televizyona donukse resmen dikkatli dikkatli izliyor. Tv karsina otursam kucagimdayken hic ses cikarmadan oyle izliyor. Sizinkilerde de var mi boyle bir durum. Ben hic istemiyorum ilerde de tv karsisinda oturan bi cocuk olmasını, simdiden evde tv kapatmaya baslamak erken değil mi ya ?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
sağ ol cnım dün sen 3 aylık bebekler memeyi reddedebilir gibi bişeyler yazmıstın acaba memeyi alırken aglamaları da normal midir. nazarı ben de dşünmedm degil,bayramdan bir gün önce gözünün çok iyi olmadıgını düşündügüm bir arkadasım glmişti o günde baya huysuzlandı,bayram günü de bayram cicileriyle gezmelere gittik sonra da aksam o bahsettigim arkadasın evine gittik yine. acaba nazar mı degdirdiler yavruma,kurban olurum ya.
bebeğinin iştahsızlıklığından bahsetmeyen bir ben kalmıştım.kızlar ne olduysa bayramdan beri oldu.Allah o gözleri kör etsin insallah.kaynanam durmadan eltime bak nasıl emziyor,bebeğin kilosu seninkinden iyi diye diye oğlumu delirttiler.ilk gün beşikten düştü.2.günden beri doğru düzgün emmiyor.göğsümde yumyuş bişey süt yok sanki.bugün mama verdim içti uyudu.açlıktan uyuyamamış.sütünüzü arttırmak için ne yapıyorsunuz.sabahtan beri su içiyorum üzüm yedim.bana daha etkili bişey lazım.bidaha da evden çıkmayacam
Zaten noluyo 5 dk sonra çocuk ağlıyo diye geliyorlar, mutfağın işi yarım kalmıyo mu bu sefer?
Günaydın kızlar memleketten dönüyoruz
Kızlar bebeklerinize kullandığınız şampuanları göz yakıyor mu diye kendinizde test ediyor musunuz. Ben yapıordum sebamedi yapmamıştım bugün kullandım gözü ü yaktı komikininki d yakmıştı. Bebekleriniz banyo yapmak istemez bi test edin isterseniz değiştiricem inş sebamedi bi de 30 l verdim büyük oğlumu zaen zor yıkıyoduk çocuğun gözlerini de yakmışım demek ki
Gunaydin kizlar gece bez degistirken ciş kaka show yaptik biz annaannenin herseyini batirdik sonra sabaha kadar gulustuk :) uykusuzluk diz boyu :)
Kizlar kac gundur aklimda hep sorucam unutuyorum. Kizim televizyona asiri ilgili yani kucagimdayken televizyona donukse resmen dikkatli dikkatli izliyor. Tv karsina otursam kucagimdayken hic ses cikarmadan oyle izliyor. Sizinkilerde de var mi boyle bir durum. Ben hic istemiyorum ilerde de tv karsisinda oturan bi cocuk olmasını, simdiden evde tv kapatmaya baslamak erken değil mi ya ?
O beşik olayı korkunc zaten, kırıldıgını sana nasıl soylemezler, bılseydın en azından bu kaza olmazdı....cok gecmıs olsun...
Gogus yumusak olsa da sut gelır dıyorlar. Ben hersey ıcınde sutu en cok arttıran, "sağmaktır" derım. Sonra sut cayları, tahın-pekmez, dereotu-taze soğan karışımı, yıne de yıyeceklerın anlık etkısı oldugunu sureklı tuketılemeyecegını dusunuyorum.
canım ben hiç sağmadım.bazen birinden emzirirken diğerinden gelen sütü 20ml kadar hemen biberonla veriyorum.sütü sağıp içiriyormusunuz sonra,yoksa buzdolabında saklıyormusunuz.bide sütyen takmak sütü azaltıyormuş ben pek takmadım.o yüzden hep yumuşak tuhaf bişey oldu.onunda sütle ilgisi varmı ?hemen bir süt sağma makinası alayım.senin süt durumun ne oldu insallah eski haline dönmüştür.
Aynen benim oğlum da öyle. Pür dikkat izliyor hemde. Ama bazen 2- 2,5 metre mesafede oluyoruz tvye yinede bakıyor, görebiliyor mu acaba yoksa sese mi bakıyor diye emin olamadım. Geçenlerde babası ana kucağına yatırıp maçı açıp koymuş tvnin önüne spiker heyecanla bağırdıkça oğlan ayaklarını ellerini hızlı hızlı hareket ettiriyordu. Oğlan çok keyifliydi ama babasına kızdım aldım tvnin önünden. Bazen emerken bile başını arkaya eğip tvye bakmaya çalışıyor. Acaba bu bir süreç mi ki, tv alışkanlığı başlangıcı için çok erken değil mi henüz 2.5 aylıklar
Benim kızım çok garip bir dönemden geçti, geçti diyorum ama umarım geçip gitmiştir gerçekten. Hem çok az ve kısa meme emiyordu, hem de sağdığım sütleri de içmiyordu. Yani biberon kabul etmiyor, belki on çeşit biberon ve farklı uç oldu evde ama hiçbirini sevmiyor.
Ben tam o arada mastit yapacak derecede cok olan sütümü azaltmak için az sağmaya başlamıştım. Aynı anda Deren de ıyı emmeyınce sutum azalmış bır anda farkedemedim. Azalmış dediğim 3 saatte 120-130 geliyordu. Bu aslında ona yetecek mıktardı ama Deren iştahsızdı. O arayı sağarak kurtarmaya çalıştım, şimdi iki gundur daha ıyı Deren. Hele (gözünüzü seveyim maaşallah diyin:) dün gece saat bası emdı nerdeyse sabaha kadar. Bugun de sureklı emıyor. Hıc sagmadım ama o emınce yıne massallah sutum tekrar bollastı.
Yeşil kaka yapması, kilo kaybı ve iştahsızlığını arastırdıgımda, inek sütü alerjisi olabilecegını buldum. Bırkac gundur tum ınek sutu urunlerı, sucuk, vb alerjık gıdalardan uzak duruyorum. Deneme yanılma yontemıyle (işe yararsa) kendımce bırseyler yapmaya calısacagım.
Sutyen meselesınde sut kanallarını sıkacak kadar yanlıs bır tercıh yapılmadıgı surece sutu etkıleyecegını sanmıyorum. Sagdıgım sutlerı ıse sımdılık donduruyorum, hoş Deren ıns boyle ıcerde sagmaya fılan gerek kalmaz, canım kıyamadıgım kuzum benımmm, ne kadar uzulmustum su son bır aydır(
Aaa s git olmuş aman o s harfi araya girmiş telden yazınca karışmış. Yanlış anlamayın sadece git yazacaktımda başka manaya gelmiş yanyana gelince. :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?