Benimkide aynen dediğin model! Gel babaanne uyutsun seni, gel babaanne sakinleştirsin seni diye almanın derdinde! Bu gece bende dirsek gösterdim biraz. Yavrum nasıl ağlıyo etinden et kopuyo sanırsın, aynen lilacsofie nin anlattığı memeyi reddetme durumları. Benim kucağımda, meme vermeye çalışıyorum, ağlıyo kaldırıp sakinleştirip tekrar denemeye çalışıyorum, oda oda geziyor kuyruğumda. Tamam dedim, siz rahatsız olmayın, bu böyle bir süreç ve biz hallederiz geçin oturun. Gitti neyseki homur homur
Ben şöyle yapıyorum haftaiçi çalıştığım için sadece yemek yapabiliyorum birde akşamları ortalığı toparlıyorum çocuklar uyuyunca malum abimizin oyuncakları evin her köşesine dağılıyor birde bebeğin ıvırı zıvırı var tabi. Haftasonları sabah çok erken kalltığımız için öğleye kadar lavobo tuvalet küveti yıkıyorum balkonları temizliyorum sonra elektrik süpürgesini açıyorum herkes uyanmış oluyor çünkü. Arkadan siliyorum toz alıyorum. Sadece haftada bir gün temizlik yapıyorum ayda bir kadın geliyor cam kapı filan büyük işleri yapıyor. Bende idare ediyorum bu şekilde. İki çocuk çalışma hayatı ancak bu kadar olabiliyor. Tabi bitmez tükenmez ütülerde var onlarıda gece çocuklar yatınca yapabiliyorum. Bu arada kendine vakit ayırmak gibi bir şansım hiç olmuyor bazen makyajımı iş yerinde yapıyorum. Ev temizliği düzen olabildiği kadar olacak ne yapalım. Çocuklarla hiç kolay değil çünkü. Tabi eşim çocukları oyalama görevini üstleniyorda ancak öyle.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Deren'e kaşıkla vermeyi denedim ilk denediğimde kalan 50 ccyi içince sevinçten havalara uçtum, oldu bu iş diye.
Sonraki denemelerimde o da öğrendi ve bir süre sonra açmamaya başladı ağzını. Demir'den kalan tamamen yumusak silikon kaşıklarım var onları cıkardım steril ettim. Sonucta normal kasıkla içmek istemeyınce, agzını acıtmaktan korkuyorum.
Bır de içimde bir yerde, bu zorla ite kaka besleme olayı travma yaratmış. Demir'de çok uğraştım hala da uğraşıyorum. Mümkünse kızımda aynı seylerı yasamak ıstemıyorum.
Ben bu durumdakı arkadaslara meme konusunda ısrarcı olmalarını, olmuyorsa sağıp biberonla vermelerini çok öneririm. Bizim sorunumuz tam tersi meme emip, biberona karşı koyması. Kilo alımı sorunu olmasa hiç problem değil zaten kırk yılda bir işim olur biberonla.
Buarada kilo alımının yavaşlaması yanılmıyorsam hareketlenmeleri ile ilgili. Hele emeklemeye ve yürümeye bir başlasınlar bu kilo alımlarını mumla arayacağız...
Aman elini parmağını emmeye alıştırmayın. Vallahi sabhaa kadar başında bekleyip emzik sokuşturum ağzına ama yine de izin vermeyin. Çünkü emziğe alışınca, emziği bıraktırmak isterseniz uğraşsanız bile emziği yok etmeniz yeterli. Parmağa alışırsa maalesef o parmağı yok etmek mümkn değil, parmağın o niyetle kullanılabildiğini asla bilmemeli bence çocuklar
Moralini bozmasına izin verme. Aksine sen de bir metod uygulayıp aptala yat. " Yaaaa öyle mi, aaa öyle mi neden iyiymiş yaa nerden almış vayyy nasıl da aklına gelmıs " diye sor konustukca konussun yorulana dek:)))))). Ee tabıı kı sen kendı bıldıgını okumaya devam et)
Biz de özledik:) Lütfen kendını eve kapama. Al oğlunu ve esyalarını yanına temiz havaya çık, denız kenarına gır. Sanslısın annen yanında. Mamaydı, memeydi derken yorucu günler geçirdin, biraz nefes almaya fırsat yarat kendıne.
Lutfen kendını kapatma eve bu hatayı yapma.
Sağol canım siz de benim tek desteğimsiniz şuanda. Her anımda buraya kosuyorum paylasmaya artık.
Buarada madem yan yatırınca meme alıyor aklıma bir hin fikir geldi: Sağdığın sütü al yanına içir, sonra da koy yanına yat. Sen de kitabını, bilgisayarını vs yanına al. Ay ne guzel iştahı açıldı, bırakmıyor gögsümü kereta de. Kapa kapını keyif yap oğluşunla.
İçeri gelirse alttan topuğunu iki fıştıklarsın kuzunun ağzı oynar:))) varsın memede uyusun.....
Insallah boyle uyumaya alısmadan da kayınvaliden evıne döner))
Kaşığı denemez mıyım canım
Neyse ben pazartesi kontrolüne dek sakınlıgımı koruyacagım
Asırı bır besleme cabasına da gırmeyecegım kı, doktorda neyse o durum cıksın tartıda
Ins onemlı bır duraksama yoktur kılosunda
Cunku bugun resmen aydınlandım:))) Oğlumda çok uğrasmıstım ama kızımda aynı hatalara dusmeyecegım ınsallah
Sağlığı yerınde olsun. İstahsızlık yapan baska bır neden olmasın da varsın kılosu az olsun sınırda olsun
Neydı oğlumda oyle elimde kağıt kalem saatleri cc leri yazarım surekli
100 luk mama yaparım, 10 içer 20 içer dökerimmm
Emzirmeye zaten herkes karısır, ne içiyor bilmiyoruz şimdi neden meme veriyorsun diye!!!!
Süt var, meme var isteyen içer, istemeyen içmez kardeşimmmm bundan sonra böyle:))))))
Silikon kaşıkları deneyeceğim ama önce pzt bir kilo alımına bakalım canım
Metal kasıkla verdım ama agzını kapıyor korkuyorum acıtır muhakkak
Biberon konusunda da kucuk bır koleksiyonum oldu, sorusu olan varsa hepsınden resımlı bılgı verebılırım :))
Iyı dusunup kendımı motıve edeceğım
Eger sağlık sorunu yoksa (Allah korusun) sonucta uc aylık ta olsa ona isteklerine, doymussa tercıhıne saygı duymalıyım
Allah bu eltileri bildiği gibi yapsın.benim eltimde mamaya veriyo ben emziriyom diye düşman gibi baktı bayram boyunca.kendi isteyerk mamaya basladı ilk cocugunada biberonda kolayı verip duruyo.bazılarına annelik hiç yakışmıyo.
Silikon kaşıkları deneyeceğim ama önce pzt bir kilo alımına bakalım canım
Metal kasıkla verdım ama agzını kapıyor korkuyorum acıtır muhakkak
Biberon konusunda da kucuk bır koleksiyonum oldu, sorusu olan varsa hepsınden resımlı bılgı verebılırım :))
Iyı dusunup kendımı motıve edeceğım
Eger sağlık sorunu yoksa (Allah korusun) sonucta uc aylık ta olsa ona isteklerine, doymussa tercıhıne saygı duymalıyım
Çok sevindim canım, böyle yanına alıp alıp yattığın süreler arttıkça, sanırım kvalidenin kalma süresi de fazla uzun olmaz...
Ay okuyan kızlar ne olur demeyin bunlar ne kadar da hinfikirli diye... Biliyorsunuz derdimiz, gelinin kucağından bebeği çekiştiren, başkalarının çocukları ve gelinleri ile kıyaslayan, sen bilmezsin ver bakiiim şu çocuğu modelindeki insanlar...
Bu hin fikirlere benden alkis alkis alkiş
Bilgi verirsin cok iyi biliriz :)
Allah korusun saglik sorunu olmadigina inaniyorum,Deren'de bi sureci atlatiyor..
Ufakliklarinda isi cok zor :)
Emmenin tadina tamamen varinca biberonu istemiyor sadece demek akilli kizce :)
Daha hizli emdigini dusunerek bu ay kontrolun iyi gececegini dusunuyorum..
Onceden memeden inmiyorlar derdik,simdi emdikten sonra tekrar tekrar deniyorum biraz daha alir mi diye..
Kola !!! Kv benimki 2 yas civariyken vermeye basladi yanimda cani istermis falan. Baya baya her yemekte bardaga koydu verme dememe ragmen. Cikisinca kesti. Sindi de meyve suyu muhabbeti var hamileyken kolayima geldi verdim simdi istemiyor su istiyor yalnizca ama kv birakamadi her yemekte bir bardak koyuyor icmiyor diyorum. Sertce uyarana kadar devam.
Kaşığı denemez mıyım canım
Neyse ben pazartesi kontrolüne dek sakınlıgımı koruyacagım
Asırı bır besleme cabasına da gırmeyecegım kı, doktorda neyse o durum cıksın tartıda
Ins onemlı bır duraksama yoktur kılosunda
Cunku bugun resmen aydınlandım:))) Oğlumda çok uğrasmıstım ama kızımda aynı hatalara dusmeyecegım ınsallah
Sağlığı yerınde olsun. İstahsızlık yapan baska bır neden olmasın da varsın kılosu az olsun sınırda olsun
Neydı oğlumda oyle elimde kağıt kalem saatleri cc leri yazarım surekli
100 luk mama yaparım, 10 içer 20 içer dökerimmm
Emzirmeye zaten herkes karısır, ne içiyor bilmiyoruz şimdi neden meme veriyorsun diye!!!!
Süt var, meme var isteyen içer, istemeyen içmez kardeşimmmm bundan sonra böyle:)))))
Cannımmm ne olur özel mesaj kutunu bır bosalt yaaaaaaaaa kaç kez yazdımyazdım sana ; gonderemedım . Oferta ıle sana bır sey solıcez
Deren ıcınde , bırsey kalmamış kontrolunuze hele bır kılosunu ogren bakalım, dedıgın gıbı panık yapmaya gerek yok hemen, bende sakınledım bu aralar :)
Sağlığı yerınde olsun. İstahsızlık yapan baska bır neden olmasın da varsın kılosu az olsun sınırda olsun bak bu cumle hıc aklımızdan cıkmasın sısman cocuk saglıklı dıye bır sey yok kı bılıyoruz. Sen mumkun oldugunca sutunu ver daha fazla alması ıcınde deneyecegın yontemler olacak muhakkak . Deren cok kusmıyor dımı ben bırde zar zor mıdesıne gonderıyorum ıkı sanıye sonra cıkarıyor oglum demek kapasıtesı yok napalım
Hadi şekerim sen şu kutuyu bir boşalt görüşelim .
Öpüyorummm
Çok sevindim canım, böyle yanına alıp alıp yattığın süreler arttıkça, sanırım kvalidenin kalma süresi de fazla uzun olmaz...
Ay okuyan kızlar ne olur demeyin bunlar ne kadar da hinfikirli diye... Biliyorsunuz derdimiz, gelinin kucağından bebeği çekiştiren, başkalarının çocukları ve gelinleri ile kıyaslayan, sen bilmezsin ver bakiiim şu çocuğu modelindeki insanlar...
Artık yatarak emzirmediğimden beri hiç kusmuyor Deren (çok şükür)
Kuzey de kusma mı var?
Buarada msj kutumda daha hakkımvar gibi görünüyor ama tekrar temizledim
Çok merak içindeyim bakimm ne diyecek olabilirsiniz çabukk yazın çatlatmayınn beniii
İnşallah dediğin gibi olur canım dua et bize...
Bugunden ıtıbaren ınek sutu urunlerı rejımıne basladım. Ayrıca alerjık bazı gıdaları da yemeyecegım. Onun dısında kendime dünyayı zindan etmeyeceğim zaten, inan öyle olunca bebeğinle geçireceğin güzel zamanlardan çalıyorsun. Yeter ki önemli bir sorunu olmasın...
Son paragrafın altına imzamı atarım! Bakalım ufaktan gitme lafları etmeye başladı. Aslında çok üzülüyorum surat yapınca, oda anne. Ama ne yapayım gönlüm doğrulmuyor. Kendini işe yaramaz hissettiriyormuşum, böyle dedi, ben bulaşık yıkarken o çay sigara yapıyordu da!
Evet hakedene bence gereken tavrı koymak lazım... Keşke kvalideler, gelinlerinin önemini anlasalar...
Eşim dün akşam, sen annemle konuştun mu dedi, hayır neden dedim.
İki gün önce aradı, tersledim kapattım dedi. Nasıl yani dedim? Ay ne bileyim kaçtır arıyor tersliyorum bağırıyorum, yüzüme kapattı en son dedi. Eee neden ki dedim??? Abuk subuk konuşuyor, uzatıyor içim sıkılıyor dedi.....
İçimden bir süredir biraz kırgındım eşimin annesine aslında.....Anlamayacağını bildiğim için hiçbirşey demedim eşime ama yine de çok üzüldüm annesine böyle davranmasına...
Bu sabah ben onu aradım uzun uzun konuştuk, herhalde kırk dk konusmusuzdur. Uzun uzun Deren'i sordu, Pazartesi kontrole geleyim ben de yardımcı olurum dedi, çünkü Demir'in de aşısı vardı, iki çocukla zor olacak diye... Baktım ses tonundan anladım ki, ne varsa yine gelinimde var diye anlamış:)))
Allah bu eltileri bildiği gibi yapsın.benim eltimde mamaya veriyo ben emziriyom diye düşman gibi baktı bayram boyunca.kendi isteyerk mamaya basladı ilk cocugunada biberonda kolayı verip duruyo.bazılarına annelik hiç yakışmıyo.
Artik her gece dua ederken bebisler aklimda..Kaka yapayanlar,emmeyenler,dertli anneler,akil versin dedigim kayinvalideler vs..
Annem derdi ki sen baskasina dua et senin gonlundekini Allah bilir zaten..
Simdi ne demek istedigini anliyorum..
Emsin emmeyene dua,kaka goreyim gormeyene dua..
Gulsun,gulumsedigine sukur..
Anne olmak cok guzelmis..
Insallah guzel haberleriniz olsun..
Hissettiriyormussun!?
Vicdanida dürtüyormus cok sukur :)
Yardimin bebege bakmak oldugunu saniyorlar bazi insanlar malesef,her ortamda soyledim dogumdan once ben bebege bakarim bana islerimde yardimci olabilecek birileri olsun yeter cunku isler olmasada olur ama yalniz kaldigimda bebege bakmaya alismis olayim..
Bence yolundan sasma,evet o da anne ama o zaman kayinvalidelik yapmasin annelik yapsin sana,gonlu elvermesin sen is yaparken,ben yaparim sen cocuga bak desin yeter boyle olunca sen zaten vereceksin cocugu sevmesi icin..
Off icim sisti :)
Evet canım Kuzey yedıgının yarısından cogunu kusuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?