"Bebginizin ilk yilinda sizi neler bekler"
cok basarili bir kitap
Yorgun anneden slmm
Nasılsını kızlar bu aralar çok yorgunum arada bakıyorum tam okuyamıyorum cvp yazamıyorum
Sıpalarım uyudu attım kendimi yatağa sözde burda takılcaktım ama göz kapaklarım kapanıyo yorulmuş kaç gündür evde temizlikte yapmadım
Geziyom biraz.
Arkadaslar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Arkadasimin kizi 9 aylik. Bugun konustuk. Yemek yemiyr. yese de kusuyrmus. Hep uyuyrmus. 5-6 saat kesintisiz. Uyandiriamadigi gibi uyku arasinda da biberonla bisi iciremiyrmus. Ozel ya da devlette goturmedigi dr kalmamis. Hicbirsey bulamamislr.eve yollamislar hep. 7 kg du zaten. 15 gun de 5.900 kg ya dusmus. Ben dedimki hastaneye yatirip tedavi ederler. Yok yatirmiyrlar dedi.
Bunu anneme ve bi arkadasima dedim. Ne yapabilriz diye. Ikiside aninda boyle devam ederse hayatini kaybeder dedi. Dr.lar demekki yapacak birsey kalmadigi icin eve yollamislar ve anneye diyememisler dedi. Icim yandi. Ben hic oyle dusunmemistim. Ne yaptiysa yediremiyr birsey. Bilenler lutfen bir yol gosterin.
Ben de çok yorgun bitkinim buaralar. Demir'de çok aklım kalıyor. Deren ile ikisinin arasında koşmaktan affedersin tuvalete gidemez, bir bardak su içemez oldum. Yorgunummmmmmmmm
Ay canım tüylerim diken diken oldu, Allah korusun böyle şeyin tecrübesi olmasın kimsede tabii ama aklım mantığım diyor ki, yapacak birşey yok diye evine gönderilir mi hiç ufacık çocuk?
Kan testleri, beyin emarları vs birsürü sey var, kötünün en kötüsü olsa bile anne-babaya söylenirdi. Sebebinin bulunamaması ya da bulmaktan vazgeçilmesi bana garip geldi.
Nesi var bu çocuğun, nasıl bir anda böyle oldu? Hep mi sorun vardı da arttı. Bence doğru doktoru bulamamışlar, acilen iyi bir doktor araştırsınlar. Çocuk doktoru değil de onları daha ciddiye alacak dahiliye vb gibi bir dr da olabilir. Bilmiyoeum çok çok üzüldüm Allah şifasını versin inşallah, iyileştiği haberini de ver inşallah buradan...
Amin cnm amin..sabahtan beri aklim karman corman. Dusuncesi bile mahvediyr beni.
kusmalar birden basladi. Ates vs yok. Yapilmayan tahlil kalmadi. En son birseyden tiksinmis demisler yollamislar. Ankaradayiz biz. Buradaki tum buyuk hastanelere ve ozellere goturmus. Sonuc yok. Banyo seviyr diye orda yedirmeye calismis, abisiyle oynatirken yemeye calismis vs.ama kesinlikle yemiyrmus. Yesede aninda kusuyrmus. Dr.larin serumla tedavi etmemesi de garip geldi bana. Ben de kendimce care ariyrm sabahtan beri.... kalbim yaniyr.
Psikolojikktir belki senin ilgini istiyrdur dedim. Daha cok ilgilen dedim. Kafayi yedim artik.diyr. ;((
Arkadaslar berenımın bu aksamkı doktor gorusmesındekı tanı vıtılıgo degıl!depıgmente nevus yanı bebek olusurken pıgmentlerın oraya ugramaması.uzuun bı gorusme oldu bıze tek tek neden vıtılıgo olmadıgını orneklerle anlattı.cok ılgılı ve bılgılıydı ve tabı tecrubelı.depımente nevus ne buyucek ne kuculcek cok ısterse 16yasında dovme yaptırabılır fark kapanır dedı. sız bebegınıze anormal davranmayın bu durumu farklılastırmayın onun ozellıgı bu oldugunu kabul edın rahat yasamınıza devam edın hıcbır kısıtlayıcı durumunuz yok .sabahkı 20 dk lık gorusmeden sonra 1saatlık gorusme sonucu odadan ayrıldık ınandık .sıddetle tavsıye ederım doktoru bende tavsıye uzerıne gıtmıstım zaten yerı buyaka plazada hakan bozoglu. Genel vılgı :1yasından once kesınlıkle gunes kremı lısyon koruyucu kullanılmaması.gunesten en ıyı koruyan kıyafetler bu donemde ve 11-3arası gunese mumkun oldugu kadar cıkarmamak bronzlastırmak yok bronzlasması demek derının kendını koruması ıcın degıstırdıgı renk.cılt yapısını bozmk yanı.1yasından ıtıbaren fızyolojık kremler:hamilton kids,coppote kıds.mumkunse bunları kullanmak.
Tum gecmıs olsun dıleklerı guzel dualarınız ıcın cok tesekkur ederım cok zOr bı gundu sanırım bıras anı davranıp sızıde uzduysem affola.
Cumartesi gününde beri hastanede yattiyoruz dun cikarttilar.Cumartesi sabah 8 gibi niye uyanmadi oğlusum bi bakim dedim alnina dokunduğunda alev alev yaniiyodu oğlum.Ateşini olctum 38.3 hastaneye götürdük (ilk günden beri ishaldi düzelir demişlerdi) hastanede ishal ve ateş olduğunu soyledim.Fitil verip tahlil aldilar gaitasinda rota virüsü cikti.Kani iyiymis.serum taktilar ve salgindan geçtiğini söylediler 7 serum 2 antibiyotik serum verdiler 4 günde simdi iyi şükür ama serum sonra si tahliller de kaninda potasyum yuksek cikti devlet hastanesinde farketmemisler özelde yattik.Potasyumunu serumlarla düşürdüler ateşide yok elhamdülillah ama huyu çok değişti.:-(.,..Birsey soracagim sizlere hastanede farkettim oğlum(87gunluk) aglarken testisi toplandı sarar di ve sertleşti sizce niye Dr goturcem ama cuma günü ilaç yazdirmak için ozaman soyleyecegim.
Benimkiler ablamdan 30 senelik kitaplar ama her sene yeni bilgilerle guncelliyorlar. Muhtemelen pahali ama bas ucu kitabi
Cok sukur uzulmustum bir bebek icin agir bir hastalikti Rabbim baska dert vermesin o olmamasina inan cok sevindim...Arkadaslar berenımın bu aksamkı doktor gorusmesındekı tanı vıtılıgo degıl!depıgmente nevus yanı bebek olusurken pıgmentlerın oraya ugramaması.uzuun bı gorusme oldu bıze tek tek neden vıtılıgo olmadıgını orneklerle anlattı.cok ılgılı ve bılgılıydı ve tabı tecrubelı.depımente nevus ne buyucek ne kuculcek cok ısterse 16yasında dovme yaptırabılır fark kapanır dedı. sız bebegınıze anormal davranmayın bu durumu farklılastırmayın onun ozellıgı bu oldugunu kabul edın rahat yasamınıza devam edın hıcbır kısıtlayıcı durumunuz yok .sabahkı 20 dk lık gorusmeden sonra 1saatlık gorusme sonucu odadan ayrıldık ınandık .sıddetle tavsıye ederım doktoru bende tavsıye uzerıne gıtmıstım zaten yerı buyaka plazada hakan bozoglu. Genel vılgı :1yasından once kesınlıkle gunes kremı lısyon koruyucu kullanılmaması.gunesten en ıyı koruyan kıyafetler bu donemde ve 11-3arası gunese mumkun oldugu kadar cıkarmamak bronzlastırmak yok bronzlasması demek derının kendını koruması ıcın degıstırdıgı renk.cılt yapısını bozmk yanı.1yasından ıtıbaren fızyolojık kremler:hamilton kids,coppote kıds.mumkunse bunları kullanmak.
Tum gecmıs olsun dıleklerı guzel dualarınız ıcın cok tesekkur ederım cok zOr bı gundu sanırım bıras anı davranıp sızıde uzduysem affola.
Kızım dünden beri ellerini keşfetti sanki, ellerini havaya kaldırıyor sonra dikkatini çekiyor uzun uzun ellerine bakiyor, bakarken gözleri şaşı oluyor nerdeyse, hemen uzaklastiriyorum ellerini :)
Sabah 9da uyandi bizim hanim ve resmen 10 saattir nerdeyse hic uyumadi. Memede uyuyo,anakucagina yada yatagina yatiriyorum 10 dk da gözler aciliyo. Bi kere yaklasik yarim saat uyudu o kadar..
Balkona cikardim anakucaginda salliyorum simdi.. Bu defa bari birkaçsaat uyur insallah
İki defa süt sagdim. Bugün ilk defa biberonla vereyim de en azindan yattigi yerde uyusun kalsin dedim. Hay vermez olaydim.
Ne biberon ne emzik agzina almiyo küçük hanim..
Birkaç saniye biberonu agzinda tutunca öyle bi kustu ki midesinde ne varsa defalarca cikardi..
Hemen kucagima aldim aglamasin diye.
Sonra yatirdim üzerini cikardim yikamak icin.
Yüzüme öyle masum bakti ki, " anne neden verdin o biberonu, ben sadece seni istiyorum" der gibi..
Yüregim parcalandi..
Allahim bizi evlatlatimizla imtihan etmesin
Ahh ne yazık. İnşallah söndürürler. Orman yangınları çok üzer beni..
Bian önce kontrol altina alinir insaalah canim.
Allah bütün afetlerden korusun hepsi çok zor..
Pamukcuk falan olmasin agzinda? Ne kadarlik senin bebis, benimki 2 bucuk aylik daha tam tutamıyor hafif sallaniyor :) sezeryan mi olmustun
3 u bitirip 4 ten gun alicak canm ama 3 ayliklar kisacasi...Bayanlar bisi sorcam ben 14 mayista dogum yaptim.agistos 14 s
De 3 bitip 4 emi giriyoruz.yoksa 3 emk:26:
Kiyamam yaa moralini bozmamasi icin cok boyamaktanda oluyor yaslilikla alakasi yok diyebilirsin canm kaybetmek duygusu cok kötu heleki cocukken Allah hic bir yavruyu anasiz hic bir anneyide yavrusuz birakmasin ...benimde oğlum saçlarımdaki beyazları görünce ağlıyordu.yaşlandın sen öleceksin anne diye.çok şükür boyadımda korkusu geçti.malesef hala kilolar gitmiyo.
oğlum emerken ağlıyo 2-3 dk sonrada bırakıyo.süt içeceğini anladığı gibi çığlığı basıyo.bide başını çok iyi tutamıyo dik tutmaya çalıştığımda durmak istemiyo.bunlar normalmi.
bişey daha sormak istiyorum bel ve bacak ağrılarım hala geçmedi.namaz kılarken dizlerim çok ağrıyo.resmen çürük elma gibiyim ağrımayan yerim yok.
Off cok lezız gorunuyor elıne saglık
Tarıfı guzel yazmıssın yaparım da ah o yemesı olmasa
Resmen hıc tatlı yemıyorum daha da sısmeyeyım dıye
Hayırlı geceler kızlar. Bir sorum olacaktı. Toplum olarak cok meraklıyız bebeğimizin cok erkenden oturabilmesi vs ki Avrupa'da millet çocuğunu 6. ayına kadar rahat bırakıyor hani bebeğe jimnastik ile destekleme ok ama zorla oturtma vs uygun degil üstelik 6 aydan once de kesinlikle yatarak taşınır bebek arabasında. Simdi tekrar turkiyeye dönmüsken görüyorum ki çevremde bazı insanlar daha 3-4 aylık bebegi kucağa dik şekilde oturtuyor. Pusette zaten ortopedik olarak en fazla 2 saat kalabiliyor bebekler fazlası omurga için zararlı.
Siz bebeğinizi oturtuyormusunuz? Buradaki doktorunuz ne diyor bu konu ile ilgili?
Canim insallah gecici bir durumdur ama ne olur ne olmaz ailede olan seyler genetik olabilir... Ayni sorun kucuk kizkardesimde cikti 2-3 yaslarinda fark ettiler...Alıntı yapamadım bebeği rota virüs u kapan arkadasim çok geçmiş olsun ins bian once iyi olur minik yavrun aşı olmuş muydu? Kızlar bu aşılar tam gününde mi olmali?
Biz artık evimize gideceğiz cuma günü çıkıyoruz yola izmirde yaptircam büyük ihtimal rota aşısını sıkıntı olur mu aceba bi hafta kadar gecikecek..yola çıkmadan yaptırmayim dedim..
Bir de geçen gün bi soru sormuştum arada kaynadi galiba
Kızımın dogumunda gözlerinde kayma vardı Dr Yenidoğanda olur düzelir dedi 2.ayina kadar büyük oranda düzeldi ama hala hafif var bende de asti g mat olduğu için kayınvalidemde de kayma var aceba genetik mi yoksa geçer mi sizin bebeklerde de var mı yenidogan göz kayması ya da vardı da geçti mi göz Dr una gotursem mi ne dersiniz?
Prensesimin resimleri albümde teyzoşları,yapabilmişimdir inş :)
Kacamak mesajla geldin yine ehh yorgun olmadigin gunlerde bekliyoruz :))Yorgun anneden slmm
Nasılsını kızlar bu aralar çok yorgunum arada bakıyorum tam okuyamıyorum cvp yazamıyorum
Sıpalarım uyudu attım kendimi yatağa sözde burda takılcaktım ama göz kapaklarım kapanıyo yorulmuş kaç gündür evde temizlikte yapmadım
Geziyom biraz.
Off Allah korusun en kötu ihtimal bu Rabbim sifa versin icim acidi resmen..Arkadaslar. Bilenler tecrubeliler yardimizniz gerek.
Arkadasimin kizi 9 aylik. Bugun konustuk. Yemek yemiyr. yese de kusuyrmus. Hep uyuyrmus. 5-6 saat kesintisiz. Uyandiriamadigi gibi uyku arasinda da biberonla bisi iciremiyrmus. Ozel ya da devlette goturmedigi dr kalmamis. Hicbirsey bulamamislr.eve yollamislar hep. 7 kg du zaten. 15 gun de 5.900 kg ya dusmus. Ben dedimki hastaneye yatirip tedavi ederler. Yok yatirmiyrlar dedi.
Bunu anneme ve bi arkadasima dedim. Ne yapabilriz diye. Ikiside aninda boyle devam ederse hayatini kaybeder dedi. Dr.lar demekki yapacak birsey kalmadigi icin eve yollamislar ve anneye diyememisler dedi. Icim yandi. Ben hic oyle dusunmemistim. Ne yaptiysa yediremiyr birsey. Bilenler lutfen bir yol gosterin.
Ya kizim 3.4 kg dogdu, onumuzdeki cuma 3 aylik olacak hala 4.9-5 kg arasi gidip geliyorsadece anne sutu veriyorum, yetmedigini zannetmiyorum bazen fazlasini sagip sakliyorum bile... saglik problemi yok cok sukur, kafasini da tutuyor, etrafa merakli merakli bakiyor, oturmaya calisiyor vs vs... ama iste kilo alimi dusuk gibi..ne yapabilirim.bir oneriniz var mi? Aciktigi zaman emiyor da biberon da aliyor, ama istemediginde vermek imkansizz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Huyu degisti bence.3aylik canim evet sezaryan yarin sabaha randevu aldim.dayanilacak gibi degil bacak agrilarim.suan bile agridan
uyuyamiyorum.
Merhaba canım, ben doktoruma hiç sorma geregı duymadım ama henuz bu aylar oturtma hareketleri için çok erken.
Dusun kı, henuz vucudunun agırlıgını tasımaya hazır olmadıgı halde omurgasına vucudunun agırlıgı bınıyor. Kalıcı bır hasar vermese de o mınık bedene yazık degıl mı? Zaten dogal akısına bırakıldıgında her bebek sırasıyla dönme doğrulma oturma hareketlerını yapıyor.
Zamanından erken ayakları ustune bastırmak ta tehlıkelı... Acele etmeye gerek yok, suan onların gelısımı ıcın hergun yuzustu bır pozısyonda zaman gecırtmek, oynamak ve kaslarının yavas tavas gekısmesıne ızın vermek gereklı, yeterlı
Tarifi ben ben been istiyorum caniiimm :)
Kocası tatliyi çok seven biri olarak pratik tatli tariflerinin hepsini alabilirim
Huyu degisti bence.3aylik canim evet sezaryan yarin sabaha randevu aldim.dayanilacak gibi degil bacak agrilarim.suan bile agridan
uyuyamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?