2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Minnaklar çok geçmiş olsun çok şükür iyi haberler almışsın çok sevindim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şu genetik olayına gülmekten koptum sabah sabah, çok şekersin ilahi:))))

Sen tatlıları ye canım, benim gibi olsan, durup durduğun yerde kilo alsan yemezdin
İki gün önce tartıya çıktım baktım 1.5 kilo daha almışım, gözlerim fırladı yerinden
Hissetmiştim zaten ama ne oluyor böyle bana
İnan ki normal öğünler dışında fazla birşey yemiyorum
Kek baklava börek ekmek nerdeyse hiç yemiyorum
En son düşünüp düşünüp karar verdim ki, bu emzirme hormonu olan arkadas beni şişiriyor
Yani hormonal bozukluğu olan insanlar şişer ya
Ben de aynen öyle olmalıyım yoksa mumkun değil böyle insandan çıkıp mamuta, file benzemeye başlamam((((((
Offf konusmak bile üzüyor beni bosverip dişimi sıkmaya çalışıyorum 2-3 ay daha

Bilmem nedir ki bizim bu Türk milletindeki erken yürütme telaşı
Hazır olmadığı hareketlere zorlanan çocukların hep daha geç yürüdüğünü gördüm ben
Sağlıklı olsunlar da, zamanı gelince yürümeyen çocuk mu var sanki

Canlar şu sütün koyuluğu/yaraması olayına bir çift lafım var kızar mısınız bilmem? Ben bunun da hurafe olduguna inanıyorum.
Yani bebeği ağlayan anneye; aç bu çocuk aç! diyorlar
Diyelim ki kadının sütü olduğu kesin fışkırıyor o zaman da sütün yaramıyor diyorlar öcü teyzeler.....

Sütün yağı nasıl anlasılır demıssın? Sütü sağmadan anlaşılmaz tabıı kı. Sağıp kaba koyunca içinde su miktarı ya hiç olmaz ya da azcık olur. Süt bildiğimiz hazır süt gibi homojen ve kopkoyu olur. Biraz beklediğinde üzeri sapsarı yağ bağlar. Dibine su çökmez. Steril ettiğin kaplar, biberon, aparatlar bildiğin yağlı olur, zor temizlenir. Koyu sut daha doyurucudur, uzun sure tok tutar.

Gel gelelim neden böyle olur? Bence herseyı mukemmel sekılde yaratan Rabbim bunu da dusunmustur. Kımı cocugun sındırım sıstemı ancak hafıf ve seyrek sut ıle beslenmeyı kaldıracak durumdadır. Bunun dengelenmesı ıcın annenın sutu cok koyu olmaz, bebek sık acıkıp, sık emerek bunu dengeler ve sındırım sıstemı zorlanmadan beslenır. Koyu sutte de tam tersı olur.
Bebek iştahsızsa anne sutu ne kadar bol ve koyu olursa olsun kilo alımı asırı olamaz. Istahlı bebek ıse kuvvetlı eme eme olmayan sutu bıle getırebılır, kılo alımı da ıyı olur.
Her bebegın sutu annesı tarafından ona özel olarak dizayn edilmiştir bana göre... Bıze dusen ıyı ve temız gıdalarla sutumuzu toksık madde vb lerınden korumak.

Son düzenleme:

Ay ne kadar sevındımmm ayaga kalkıp oleyy be dıye bagırmısımm:))

Ohh çok şükür gözünaydın cnm...
Cok guzel prenses masallah 41 kere Rabbim nazarlardan saklasin ilerideki yasamida yuzu kadar temiz ve guzel olsun insallah...
Benim kiz gibi hafif kel ama ah su saclari cikaydida cici cici tokalar takaydik simdilik hayal ediyorum sadece

Teşk ederiz cnm,ah sorma o saçları kel kızım benim dahada keldi yeni yeni çıkmaya başladı,hemde sarı sarı geliyor saçları,benimde saçlarım küçükken sarıymış hemde bayagı sarıymış yerli turist diye severmiş görenler almanlara benzettiklerinden,şimdi çok merak ediyorum kızımın saçlarını benimki kadar sarı olcakmı acaba diye ve tabiki o sarı saçlara tokaları takıp şıkır şıkır giydirip gezmeyi çoooooooookkkkkkk istiyoruuuuummmm

Günaydın güzel anneler ve bebişleri...
Bugün temizlik yapıcam kızım uyanana kadar bitiririm inş,çok işim var çookk

günaydınnn canım.
benimde evi resmen b.. götürüyor.eşim izinde evde ama elini değmiyor bişeye bulaşıkları bile yerleştirmiyor makinaya pis adam ne olacak

Canım bu işte bi tuhaflık var uapılcak bişi kalmadı diye göndermek anca türk filmlerinde olur. Ne bileyim ben de ankaradayım akropolde avni saraç var çocuk doktoru ilgili biri. Bi doktorun bu işi anlamadı lazım her doktor heşeyi anlamıyo inş iyi olur

Slm cnm memişleri açmak gayet pratiğe bağlanıyo zamanla. Ben geçen parkta emzirdim. Park sakindi ama benim büyük oğlan ayağını acıttı hemen koşamadım yanına baktım hala ağlıyo gömlekle örtmeye çalışarak gittim bebeğe de kıyamadım ağzından almaya. Orda burda heyerde emziriyom hehe

günaydınnn canım.
benimde evi resmen b.. götürüyor.eşim izinde evde ama elini değmiyor bişeye bulaşıkları bile yerleştirmiyor makinaya pis adam ne olacak

Papatya inş söner artık yangın üzücü oluyo gerçekten
Yağmur damlası benim de temizlik yapmam lazım evim kötü dapınık durumda
Oferta annemin bi lafı vardır bi dert anlatırız naaaapcen der. Ben d sana diyorum naaaapcen

evet ya naaaapcem ben off bu adamla.

tum tahlilldr normal dedi. Ben yind de bana yolla dedim. Saol cnm..ondan gelsin eklerim hemen.

Saolun kizlar. Ankaradyiz. Hacettrpe, tip fakultesi gibi en buyuk hastanelere goturmus. Sonuc yok. Serum filan vermiyrlar.

Bi arkadasimla gorustum. Guluken alerjisi yada kreatinin de artis olmustur. Beslenemedigi icinde baygindir. Acilen gataya gotursun biz ordan sonuc almistik dedi. Onun iki cocugunu da yatirip tedavi etmisler. Insallah onun kizinada sifa olur.

Ay ne kadar sevındımmm ayaga kalkıp oleyy be dıye bagırmısımm:))

canımm sizde yeşil kaka devam ediyor mu ?
ben geçen gün yağmurun kakasında köpük görünce bi araştırıyım dedim o arada bi yazı okudum ama şimdi bulamıyorum ön süt ve son süt arasında ki dengesizlik yeşil kakaya sebep olur ve kilo alımı düşer yazıyoduk önlem olarak blok emzirme yöntemi uygulanır falan yazıyodu ama ne kastediyo pek anlamadım :) büyük ihtimal sen okumuşsundur ama belki gözünden kaçtıysa haber vermek istedim

Evet okudum öyle birşey, hatta sütüm aşırı bol olduğu zaman önsütle doyduğuna emin gibiydim ama bir süredir artık daha dengeli sütüm, günde bir kez sağıyorum onu da içecek nerdeyse.
Sanırım yedıklerımın rengıyle de ılgılı. Yesıl fasulye, bezelye yedık arka arkaya yemyesıldı. Becerebılırsem ıkı gun makarna ekmek gıbı seyler yıyecegım bakalım ne olacak. Bı de dıyorum kı tahlıller yapıldı nasılsa, iştahı ıyı olsa, kılo alımı da sınırda dahı olsa böyle gıtse önemsemeyecegım.

Selam. Genelde her memede 10-15 dak yeterli diye biliyorum. 5 dak cok az zaten bazı bebekler az ve cok ara vererek emıyor yoruldukları için onlarda hic yağlı sütü ememez yoksa. Yağlı sütü yeteri kadar aldığını kontrol etmen cok basit aslında. Dışkısı yeşilimsi ise demek ki alamıyor fakat dışkı sarı haarsak renginde ve icinde kesik süt gibi parçalar görürsen demek ki yağlı sütü de yeteri kadar alıyor.

günaydınnn canım.
Of bu erkekler neden pis böyle,benim eşimde 2 gün annemlere gidip kalsam eve geldigimde ev temiz görünüyor ama sadece görünüyor,bulaşık makinesini bi açıyorum sanki bulaşıkları rastgele atmış pis pis,çamaşır sepetinin etrafı kirli çamaşırlarla çevrili,içine atmak zor geliyor heralde,koltugun kenarında çorabın teki,diger tekininde nerde oldugu meçhul,daha birsürü şey,sen birde çalışan 2 çocuk annesi bir kadınsın,yada 3 çocukmu desem eşinide sayarsak:) Allah yardımcın olsun cnm

Valla canım bende 1 haftadır elimi sürmedim birşeye ortalıgı afedersin b*k götürüyordu,sabah yatmayıp yaptım temizligi,tül perde falan herşey tamamdır,yatakodası kaldı birtek,orayıda temizlerim gün içinde,bebekle ev işlerini yapmak çok zormuş ya sanada kolay gelsin...

Bi emzirmeyi kendi fantazisi gb sanan eczacimiz eksikti onu da bulduk cok sukur..

Ben gunde 1 kez gun sonuna dogru ac oldugunu bildigimde takviye yapiyorumda Sezen'e,mamayi sormus esim eczaciya,adam bizdee buyuttuk kizlar aglar cok,vermemeye calisin mama,sutumu yok yengenin demis..

Sen adama de ki,Sezen cok keyifli bir KIZ,sutumuze buna sukur var zaten keyfimden rahat edeyim diye vermiyorum dedim..

Hic anlamiyorum yahu bu insanlari,normal dogum yapan sezeryani kotuler,sezeryan olan normal dogum yapani irdeler..
Herkes anlamadigini yasamadigini cok iyi biliyor nedense..Hic emziremeyen insanlar ne yapsin,mama eroin sanki..Bide sigara icenler saglik ogutleri verir onlarada ayri bi sinir olurum..

Zaten Sezen gece cok huysuzdu inmedi ustumden biraktigim an agladi,uyumadik sabaha kadar,sabahta yan dairenin tadilat sesiyle uyandik ikimizde..cok kotu..

Bugun hic bitmeyecek gb..

eczacınında başka işi yokmuş galiba ona ne ki.
çocuklar büyüyüncede değişen bişey olmuyor inanki bu defada karışacak başka şeyler buluyor bu öcü insanlar.

Bu öcü insanlar hep hayatımızda olacak sanırım,bende mama takviyesi yapıyorum ama mecburum yok işte sütüm yesemde içsemde olmuyor birtek uykuda oluyor,bu ara fena degil ama günde 2 kere mama veriyorum,önceleri daha çok veriyordum...Amcamın eşi sevgili yengem bana bir keresinde mama kolayına gidiyorda ondan mama veriyorsun dedi,neymiş efendim kendi kızı mama vermemiş,sütü gelmemiş 1 hafta,kaynanası mama verelim demişte kızı vermemiş,bebegi aç aç bekletmişler yazık,bende salagım ya gecenin bir vakti bebek aglayınca kalkıp mama yapıp vercem,hazır gögsümden emzirmek varken,neresi kolaylık mama vermenin ya,herşeyi kendi kızıyla torunuyla kıyaslıyor,daha ben hamileyken,dogmamış bebege, benim torunum senin torunundan daha güzel demeye başladı anneme,k.bakma canım ya içim çok doluymuş valla çenem düştü :) Allah böyle insanlardan korusun bizleri...

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar ben haziran annesiyim ama siz daha tecrubelisiniz diye buraya sorayim dedim insallah crvap verirsiniz, kizimin alninda ve boynunda kilcal damar lekelenmesi var kucuk bi ben gibi buyuk degil saglik ocagindan takip edecez dediler ama henuz uzman bi hekim gormedi sizde boyle biseyle karsilasan varmi daha cok buyurler diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…