2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
canımmm ne kadar sevindim anlatamam allah kucağına almayı nasip etsin
ben 3 haftalıkken öğrenmiştim 6. haftaya kadar kasık ağrısından ve şişkinlikten başka bir şikayetim olmadı yemeklerim çok düzenli ve sağlıklıydı
6 7 8. haftalarda midem bulandı hiç birşey yiyemedim baş dönmesi ve ağrısı da cabası...
son zamanlarda bulantım hafifledi en azından başkasının yaptığı yemekleri yiyebiliyorum
5+0 da sadece keseyi gördük o da vajinaldi ve kesemiz 5,6mm dr daha 4 haftalık bile değil demişti
5+3 te kese 11,8mm olmuştu ve miniğim haftasını yakalamıştı ama bebişi göremedik yine
7+3 te gördük kuşumu 12mm idi ve kalbiciği de atıyordu ama cihazın özelliği olmadığı için duyamadık gördük sadece
9+3 te 24mm olmuş ve hareket ediyordu çekirge gibi sıçradı işte o zaman daha farklı hissettim anladım içimde bir can olduğunu
dr 3 hafta sonraya yani 12+3 olacağı amana 2li test için gel dedi bakalım beklemek zor geliyor insan müptelası oluyor bu sıpaların
ben 15. haftadan önce hissedebileceğimizi sanmıyorum istisnalar olabilir tabi
bu arada kilo almamış olmama rağmen ilk hamile pantolonumu da 10. haftada almış bulunmaktayım
umarım bu bilgilerin sana faydası dokunur canım

nur topu gibi bir diyabetim oldu... ((
geçmiş olsun kuzum yaa ne dedi dr ilaç tedavisi mi diyet mi?

kızlar bu arada bugün elbise giydim artık kotlar kumaşlar sıkıyor hamile pantolonu aldım ama enteresan birşey içine popom sığmıyor rahatsız ediyor

Zehirlemeye anne karnında basladılar

Türkiyede Gıda terörü hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu.

Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı. Hamile bayanlara yazılan ‘Elevit’ adındaki ilaçlarda domuz jelatininin kullanılması tartışmaları daha da alevlendirirken uzmanlar, Bakanlığın artık harekete geçmesini gerektiğini söylediler.

Domuz olan her şey haramdır...

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal Özer, “Domuz jelatini gıda ve ilaçta yaygın olarak kullanılıyor. Sadece jelatin değil domuzun başka şekil almış halleri de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Jel kapsül denilen ürünler, endüstriyel ya da bitkisel ilaçlarda aynı riski taşıyorlar. Bitkisel jelatinler pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Dinimize göre bir şeyin helal olabilmesi için tayyib (saf) olması gerekiyor. Bu ürünlerin tayyib olduğunu söyleyemeyiz. Yani haramdır.” dedi.

Milli Gazete

Firma hayır diyemedi...

Gazetemizin tüm çabalarına rağmen üretici firma konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Telefonla ulaştığımız firma çalışanları çeşitli bahanelerle yetkililerin yerlerinde olmadığını söyleyerek bizi geçiştirmeye çalıştılar. Israrımız üzerine “Biz size dönüş yapalım” cevabı verildi. “Bu ilaçta domuz jelatini kullanılıyor mu?” sorumuza susarak karşılık veren firma yetkilileri bir anlamıyla duyulan kaygıları haklı çıkardı. Yetkililer açıkça hayır diyemedi.

Domuz, henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girdi…

Türkiye’de ‘gıda terörü’ hız kesmeden devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından, domuz eti ve domuz katkılı ürünler adeta vatandaşın kâbusu oldu. Yetersiz denetimin sonucu domuz ürünlerinden elde edilen gıda, ilaç ve malzemeler etkisini artırarak vatandaşın mutfağına hatta henüz dünyaya gelmemiş çocukların midesine kadar girmeyi başardı. Hamile bayanlara yazılan ‘Elevit’ adındaki ilaçlarda domuz jelatininin kullanılması tartışmaları daha da alevlendirirken uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının artık harekete geçmesini gerektiğini söylediler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın domuzu kasaplık et statüsüne almasının ardından domuz ürünlerinin kullanım alanı oldukça genişledi. Önce kasaplık hayvan statüsüne alındı, daha sonra mutfağa girdi ve ardından tüm ürünlerde iyiden iyiye kullanılmaya başlandı. Tüm bunlar tartışılırken şimdi de ilaçların yapımında kullanılan domuz jelatini bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Hamile bayanlara doktorlar tarafından yazılan ‘Elevit’ adındaki ilacın içerisinde domuz katkısı bulunması dünyaya gelmemiş bebelerin henüz daha anne karnında zehirlendiğini gözler önüne serdi. Bakanlığın adeta önayak olduğu bu süreç, domuzu hayatımızın bir parçası haline getirdi. Bakanlık tarafından onaylanan domuz ürünleri yaygınlaşarak yediğimiz, içtiğimiz her şeye bulaştı. Domuz katkılı ilaçların gün yüzüne çıkmasıyla anne ve babaların kafalarında soru işaretleri oluştu. Uzmanlar bu duruma tepki gösterirken bazıları ise hastalarının doktorlar tarafından bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Canım nar nar ekşisi maydanoz ada çayı bunlar düşük riskini artırırmış ... Dikkat et ... Sen beni ziyarete gel yaparım Bebişine yumurta sepeti :)

hmm o zaman kararında yerim. doktor biraz abartmış bence eve sokma falan. ben maydanozu sorduğumda 1 demet yemedikten sonra bir şey olmaz demişti önceki doktorum. yani salatanın içine karışan 2-3 dal maydanozun bir zararı yok. ama zaten her şeyi kararında tüketmek lazım her şeyin fazlası zarar. ama çay konusunda katıyım ada çayı vs ağzıma sürmem.
davetin için çok teşşekkür ederim çok incesin :)

böyle bir yazıya rastladım bir blogda paylaşmak istedim :)

her hamilenin bilmesi gereken bilgiler...
Tebrikler demek hamilesiniz.. gözleriniz aydın…
Bu güzel haber ardından her günü farklı bir heyecan ile geçecek günler sizi bekliyor... hepsi tecrübe edilip pişmanlıklar sonucu çıkarılan önerilerden oluşan bir yazı bu... acı ve acabaları başkaları da yaşamasın diye:ve bu bilgileri zamanı geldikçe okuyarak umarım faydasını görürsünüz!!..
Bilinenin aksine hamileliğin ilk 3 ayı dinlenmek ve yavaş hareket etmek gerekir. devamında zaten bebiş tutunmuş olacağı için hareketlerinde hız kazanılabilir. Yolculuk bile yapılabilir ama ilk üç ay aşırı dikkat ayıdır... bolca uyku uyuyoruzzz...
artık ayakları üşütmüyoruz
banyoda fazla kalmıyor ve çok sıcak su ile duş almıyoruz.
kalorifer peteğine yaslanmıyoruz.
yataktan kalkınca sırta mutlaka birşey takıyoruz...
yükseklere askıya bile uzanmıyoruz, bırakalım eşimizin paltosu yerde kalsın
ağır şeyler kaldırmak zaten yasak o benim en acı tecrübem oldu (masayı çektim tam iki hafta sancılandım. Sancı bir yana bişey olurmu korkusu daha kötü idi…)
bol meyve tüketiyoruuuuz...
bol su ve süt içiyoruzzz... (sütü özellikle 7. aydan sonra artırıyoruz)
onun dışında canımızın istediğini yiyor istemediğini faydalı da olsa yemiyoruz…
yakında başlayacak bulantıların en güzel dermanı olan krikkrak ve kraker tarzlarını yatağımızın yakınlarında bulunduruyoruz... yanında da su tabii ki...
gece çok fazla wc ye çıkmaya kendimizi alıştırıyoruz asla şikayet etmiyoruz... (ayaklar üşüdükçe wc ye gitme olayı artıyor) ...
iş yerinde otobüste, arabada, tv izlerken sürekli kuruyemiş tarzı özellikle de fındık ceviz ve badem tüketiyoruz (bebişin ve bizim beyin hücrelerimizin yenilenmesi ve oluşumu için çok gerekli)...
kabız olunca kayısı kompostosu - ekşimeye bırakılmış tuzlu ayran veya yoğurt suyu, ishal olduğumuzda da muz ve ayva yiyoruz...
midemiz ekşidiğinde yeşil mercimek, tarçınlı şeker ve havuç yiyoruzzzzz...
kendimizde oluşacak değişimlere hazırlıklı oluyoruz...
korkuya kapılmadan önce sebeplerini araştırıyor öğreniyoruz...
acabalarla gezmektense biran önce kurtulmaya çalışıyoruz...
yaşayan her insandan alacak mutlak bir tecrübe olduğunu asla unutmadan, insanları kırmadan her olaya sakin yaklaşıyoruz. (çünkü onlara verdiğimiz tepkiler esnasında biiz kendimizi yani bebişi yıpratıyoruz)buna izin vermiyoruz:..
bizim dudağımızda oluşacak bir büzülmeye, hüznümüze sebep olan kişi en yakınımız bile olsa takmıyor sadece "oh, bebişim var şükür, kimse umrumda değil" diyoruz.. çünkü bizdeki hüzün anında bebeğe yansıyor...
herşeye duygulanmaya alışıyor ve çok içli ağlamamaya çalışıyoruz...
herkesin bünyesi farklı olduğu için her hamiledeki gelişmeyi, değişmeyi kendimizde aramıyoruz...
hamileliğin ilk dönemlerinde kasıklarda sancı, biraz ileriki dönemde karında sancı olacaktır... karındaki sancıların sadece gaz ve ayak üşütmesi sebeplidir endişelenme... birde o karın ağrısının sebebi: rahim büyürken daha az büyüyen rahim bebek arasındaki bağlar gergin hale gelip sancı veriyor ama o sancılarla genişleyerek büyüyorlar. Yani endişelenecek bir durum değil. . .
bulantılar durduktan kısa süre sonra kasıklarda ayrı bir sancı başlıyor ki bu; 15. haftada başlıyor; bebek yer değiştirirken çevresine baskı uyguluyor bu sancıda o sebepten...
7. haftada çeşitli testler ile sağlığın kontrol ediliyor(önceden çok test yapıldı ise bazen bu testleri yapmayabiliyorlar.) bu hafta bebek ve kalp atışları gözükür dinlenir... kafa daha hızlı gelişme gösterir.
12. haftada 2 li tarama testi var. Bebişin gövde gelişimi bu dönem sonrasında hızlanmaya başlar.
16-18. haftalar içerisinde 3 lü tarama testi yaptırılıyor ...
(2 li ve 3 lü tarama testleri koldan alınan ufak kan tüpleri ile yapılıyor)
veee cinsiyet belirlenebiliyor. aynı zamanda ilk hareketler de (kelebeğin çırpınışı gibi) bu vakitlerde belirir ve hemen sonrasında bir müddet durur. ardından tekmelerle gündeme gelir. veeee gündemi dolduruverir
24-28. haftalar arasında şeker yüklemesi yapılarak hamilelikte oluşması muhtemel şeker yükselmesi olayı kontrolü yapılıyor. (bu ise aç olarak gidiliyor. Kan alınıyor. verilen glikoz şurubu içildikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Sonuç 140 dan düşük ise sorun yok diyip eve gönderiliyor)
sonrasında doktor kontrolleri her ay değil de daha sık yapılabiliyor. Bebişin kalp atışlarının uygunluğu ölçümleri filan falan.. 29 hafta sonrasında bebiş erken doğsada sorun olmuyor. (Bu dönemlerde gündemi dolduran çarpıntılar için çözüm: gece sütü+pekmez) Allah hayırlısı ile kucağınıza alıp, anne-baba dediğini, emeklemesini, ilk adımlarını, koşmasını, düşmesini, okula başlamasını, mezuniyetini, düğününü ve torunlarınızı görmeyi nasip etsin…
Not: nacizane.. benim hamile iken ihmal etmediğim besinler…:
ilk üç ay ayva , her iki haftada bir balık, her hafta en az iki muz, hergün bir bardak süt, haftada en az bir bardak meyve suyu, haftada bir kez nescafe, sürekli meyvee

Yani her doktor farklı bişey söylüyor ben bugün öğrenince paylaşmak istedim gerçekten öyle bir tehlike yaratıyorsa içimizden kimse yaşamasın istedim ...

Kızlarrrr Nasılsınız

Bu aralar kontrole gidenler olmuş. Bir sürü güzel haber gelmiş çok şükür. Cinsiyet öğrenen oldu mu ? Ya da doktorlarınız şu haftada belli olur diye bir bilgi verdimi. Benimde 12+4 te kontrolüm var. Acıbadem Hastanesine gidiyorum. Birçok hastaneye göre makineleri daha gelişmiş. Acaba bişey söylermi çok merak ediyorum.

Daha önce kayıp yaşadım, bebeğim sağlıklı olsun kucağıma alayımda başka bişey istemem dedim. Ama yinede merak ediyorum işte. Acaba nasıl, acaba kızmı olacak erkek mi.

Bir tek ben böyle değilimdir heralde dimi. Hepimiz önce sağlıklı hayırlı evlat olsun diyoruz ama içinizden de mutlaka acaba cinsiyeti ne diye bir merak sorusu geçiyodur.

İlk öğrenen haber versin lütfen. Bakalım en erken ne zaman öğreniliyormuş :))

Ogrenen arkadasimiz var canim, erkekti yanlis hatirlamiyorsam, gorme sansin var ama duyduguma gore 15-16 haftada daha kesin oluyor

1 ay once Elevit yerine decavit verdi eczacım muadili diye..bilseydim bastan decavit kullanırdim tadı daha kötü ama önemli degil..bu kadarı da pes dogrusu ölümcül hasta miyiz biz eleviti icmezsek ölecek miyiz de kullanmayız olur biter..

kızlar çatlak oluşmaması için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz.araştırdınız mı

hayırlı olsun çok sevindim maşallah.

nar mı ben günde 1 tane yiyorum çok canım istiyor

Gunaydin arkadaslar, bugun midemdeki gaz hat safhada napcam bilemedim

maalesef bi çaresi yok kuzum uyumaya çalış eger evdeysen ama geciyormuş zamanla mide sıkıntıları cok sükür benim hafifledi hiç gecmicek gibi oluyo yaşarken..

kızlar çatlak oluşmaması için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz.araştırdınız mı

Şimdilik acibadem yagı sürüyorum her banyodan sonra.. Daha karnım büyümedi biraz daha büyürse her gun nemlendirirum belki bebek yagı belki çatlak kremi ile..

ben bugün işyetim çokk sıkıcı cumartesi çalışmasını hiç sevmiyorummm.benim için haftanın en zor günü bugün.benimde karnımda acayip gaz oluyor dışardan 6 aylık hamile gibiyim.ama ben çok fazla ilaç alıyorum onların yan etkiside olabilir.

maalesef bi çaresi yok kuzum uyumaya çalış eger evdeysen ama geciyormuş zamanla mide sıkıntıları cok sükür benim hafifledi hiç gecmicek gibi oluyo yaşarken..

Canim haftasonlari evdeyim, mumkun oldugunca dinlenmeye calisiyorum.. midemde fitik var, sanirim bu yizden bazen dayanilnaz safhada oluyor

Canim benim kuzen ebe, vucut yapacaksa ne yaparsan yap o catlaklar olusur dedi,
Bende biraz buyuyunce bebe yagi surmeyi dusunuyorum. Hamur isinden uzak durmaya calisiyorum. Mumkun oldugunca az kilo almak lazim

araba kullanmakta bi sakınca var mı acaba kızlar (
her seferinde kasık ağrısı çekiyorum ama mecbur kullanmak zorundayım eşim yok
ne yapcam ben yaa 26:
Doktora sormadım ama canim ben hergün kullanıyorum mecburen bir sikinti olmuyor bende severek kullaniyorum.Ilerleyen aylarda gobusum sigmayabilir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…