2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

bugün dr a gttik ikili test için. dr um da bana hiç bi ilaç önermedi maden suyunu tüket faydası çok dedi birde cinisyeti %60 kız dedi paylaşmak istedimmmm:)

bu kullandığınız ilaçlar şart mı çok merak ediyorum.telaşlanıyorum, doktor bana vermedi , eksik mi kaldım. sadece folidoce kullandım onuda 12 hafta ounca bıraktım

cnm ben hiç folik aist kullanamadım çnkü içince kusuodum. bugün dr değiştirdim başka dr a gidiorum artık folik asit kullanmadım hiç dedim yeni bi ilaç da vermedi sadece maden suyu tüketmeni tavsiye ederim dedi çok şükür ikili testlerinde de bişi çıkmadı. bence ceviz pekmez yumurta süt balık tarzda yicekleri bol tüket

Kizlar bulantilardan bahsetmissiniz. Ben evi terk edip anneme yerlestim. Esim iki gunde bir geliyor aksamlari kizimi beni gorup eve gidiyor. Kizimda da evimden tiksinmistim yine aynisi oldu Surekli yatiyorum. Ac kalinca daha kotu oluyorum. Sagolsun annem dort donuyor. Ama hicbir sey kar etmiyor. Daha 9+3uz. Allah yardimcimiz olsun.

arkadaşlar yemek yedikten yarım saat sonra kasıgımda diken gibi batmalar oluyor...çok hissediyorum bi hareketlenmelerin olduğunu....ama erken diyorlar gaz falan da değil...sizde böyle belirtiler oluyor mu?

Ben genelde gaz problemi yaşardım kendi kendime atlatırdım nası yatarsam ne olur biliyorum yani,ama o hissettiğim şey gaz hareketlerimden çok farklı biliyorum o miniğim,alt karnımda çok hafif parmakla dokunur gb oluyor :)) Belki genel hareketlerinde değilde çok anilerde hissediyorum sanırım nadir oluyor.Bence hissettiğin doğrudur,insan az çok kendisini biliyor

an itibariyle kendime nazar değdirdim galiba midem bulanmıyor iyim felan diyordum.

Ama ben felaketim ya cok midem bulanıyor et görmek istemiyorum artık

Allahım geçici olsun lütfen

Günaydinnnnnn Hanimlar :) Bulantilari olan arkadaşlar umarım bir an önce atlatirsiniz ilk haftalar bbenimdefelaketti.Hem benim ailem , annem vs cik uzajtalardi.Oglum olduğu için mecburdum yemek yapmaya .Esimse sürekli şehir disindaydi is icin.Cok şükür atlattim.Ama sizi çok iyi anliyorum.Allah yardimciniz olsun.

ama canım enfeksiyonda ilerlerse zarar verebiliroda önemli.iyice sor doktoruna bence

herkese günaydın,

bugün sabah bulantım yoktu çok şükür ağrım da yok, ne oluyoruz dedim :))) alışmışım belirtilere.. Herhangi bir sorun yoktur değil mi ? :44: kanamam felan da yok çok şükür.

yoktur yoktur Allah'ın izniyle :)) Bende hiç şikayet olmadı paylaşımları okudukça korkuyordum,randevuyu tedirgin beklerken gececek hamileliğim diye düşünüp kendime geldim,miniğimin keyfini süreyim :)) Haftanda ilerliyor inşallah böyle devam edersin.

sağ ol canım inşallah

senin işin daha zormuş. ne zaman geçti bulantıların, mide yanması var mı?
bende şimdi de mide yanması başladı

Slm kızlar
Aile hekimliklerinde doppler cihazıyla bebek kalp atışı dinleniyormuş dün öğrendim. Kaç haftalıktan itibaren dinlenebiliyor bilgisi olan var mı acaba?

Canım benim burda 9. haftada dinlemişlerdi. Ağrı şikayetim vardı bayram olduğu için doktorda yoktu ebe kalp atışı var mı bakalım bi dedi o da telaşlandı çünkü ve dinledi. Hatta o cihazdan almayı bile düşünmüştüm ultrason kadar pahalı değildir diye oyuncak telefon gibi birşeydi :)

Benimde aynı şikayetlerim vardı lakin önce karından başladı şuan bel ağrısı yaşıyorum. Kendi doktorum bir sebep bulamadı. Devlet hastanesi zaten bir ilçede. Lakin 2'li test için dün çok tavsiye edilen bir doktora gittim. Ultrason ile gerekli muayeneyi yaptı. Hiç bir sorun yok dedi. Çalışıp yoruluyorsan, çok uzun süre oturuyorsan yada çok uzun süre yatıyorsan bu durum normaldir dedi.

Canımcım vallahi benim hamileliğim riskli olduğu için önce annem geldi yanıma baktı bana şuan kaynanam burda lakin ben martta annemin yanına İstanbul'a gideceğim en rahat edeceğim yer orası biliyorum. Annem gözümün içine bakıyordu birşey isteyimde yapayım diye kimse kendi annen gibi olamaz maalesef anneni tercih et derim ben. Kaynana da anadolu yakasındaki doktor daha iyiydi dersin :)

Aynenn ben akşamları çok kötü oluyorum. Hatta evde kaynanam yemek yapıyor ama beğenmiyorum midemi bulandırıyor, eşime tekrar canım çekti diye başka yemek bile yaptırıyorum :) Gündüz bana trip atcak gücün var akşam yerinden kalkamıyosun nasıl iştir deyip duruyor :)

Canım kan testi kesin bir sonuç değil ki bu kadar endişelenme o sadece bir değerlendirme. Senin yaşında, seninle aynı değerleri taşıyan annelerden bilmem kaç kişiden şu kadarı down sendromlu olmuş diye bir değerlendirme yani. Senin bebeğin kesin böyle diye bir şey yok yani. Üstelik benim tanıdığım birine gittiği her doktor kesin down sendromlu olacak dedi zehir oldu hamileliği lakin dünyalar güzeli kızı bu sene ilkokula gidiyor :)

günaydın arkadaşlar, hayırlı cumalar.
dün eşim grip aldı, çok kötüydü, gece ayrı yattı bende almayayım diye ama ne fayda çalıştığımız için ev fazla havalanmıyor zaten ev küçükte bu nedenle benimde alacağım kesin.
başım ağrıyor ve uykum varrrrr

Doktorumun yoğun ısrarı üzerine bende dün 2'li test yaptırdım. Devlet hastanesine sabah gittim ultrason için saat 15'e randevu verdiler. Görev yerimiz ilçe dedim en son otobüs 17'de yetişemem. Yapacak bir şey yok dediler. Bende özele gititm. İyi ki gitmişim:) Doktor harikaydı. 14 TL aldılar test içinde, bende çok şaşırdım emekli sandığı bu arada :) Ense kalınlığı 1,00 çıktı çok şükür. Diğeri 10 gün sonra. Ağrı şikayetlerimi anlattım ve düşük riski olduğunu söyledim.
Ve bana dünyanın en güzel cümlesini kurdu orda ''Kesede bir anormallik yok ve düşük riskin de gözükmüyor şuan bebek gayet sağlıklı, çok iyi de tutunmuş, her şey olması gerektiği kadar iyi'' dedi. :)))

O kadar çok zıplayıp duruyordu ki, takla falan atıyordu eşime baktım o arada oda bebeğe bakıp bakıp gülüyor kendi kendine :) eşim mide bulantılarını çok daha iyi anlıyorum dedi çıkınca :)) akşamda bebek nasıl zıplıyor annesine taklidini yapıyordu. O'nu hiç bu kadar heyecanlı görmemiştim

Bu arada vitamin ve kan hapı vereceğim dedi. Burda yazılanlardan sonra elevit mi dedim evet dedi ben onu istemiyorum dedim ve decavit verdi. Folbiolu bıraktırdı. Zaten kullanacağın ilaçlarda mevcut dedi.

Bu arada bende bir haftada 500 gr vermişim. Kilo almadım hiç ama karnımın şiştiğini hissediyorum çünkü pantolonlarım kapanmıyorrrr :)
Şehir merkezine gitmişken ve o yolu bir daha çekmek istemediğimden hamile pantolonu aldım siyah tam kışlık çok rahattı :)

senin işin daha zormuş. ne zaman geçti bulantıların, mide yanması var mı?
bende şimdi de mide yanması başladı
Bulantilarim10.haftada azaldi ama bitmedi 12. haftadan sonra da bitti sayilir. Hatta oglumu hergün okula ben götürürüm arabada sol tarafimda betaz leblebi sag tarafima cikarirsam diye poşet vardi.Ama ben zaten cok çıkaran bir tip değilim .Hiç cikarmadim ama agzimdaki lokmadan tiksinip peceteye cikarip cok Afedersin ogluma caktirmadan yemeği yarida birakmisligim vardir. Simdiyse enerji patlamasi yasiyorum.Sabah erken kalktigim icin aksam 9:30 dedinmi tavuk gibi uyukluyorum :)

11. haftadayim, bulantilarim hatta agirlasti dun ilk defa 3-4 kere cikarttim. Bugun iyiyim ama, bazi gunler cok agir oluyorum bazi gunler daha rahatim. Sabirsizlikla su bulantilarin gecmesini bekliyorum. Herkes bana 9. haftadan sonra rahatlarsin dedi ama 10. hafta icinde iyice artti bulantilar ve halsizlik. Umarim 12. haftada son bulur bekliyorum dort gozle:)

Canım ben sabahları çok halsiz ve kötü oluyroum özellikle 2nci kahvaltımı yapana kadar gün içinde aç kalmaz bişeyler yersem iyiyim ama akşam olup eşimin gelmesine yakın ya çok kötü midem bulanıyor yada çok kötü halsizlik ve uyku bastırıyor eşim anlayışla karşılıyor bişey demiyor ama ben kendimi kötü hissediyroum

Aynen benim eşimde hasta boğazları falan ağrıyor dünde izin alıp benle doktora geldi bugün işe gitmek zorunda kaldı. Gecede fenalaştı bende kalkıp ıhlamur kaynattım bal limon karabiber içine attım içtik öyle o ilaç falanda içti tabi ben içmiyorum. Bendede hafif boğaz ağrısı vardı sabah kahvaltıda da içtik baya iyiyiz şuan. Ne kadar uğraşırsan uğraş uzak durulmuyor maalesef oda yanına yaklaştırmadı ama olabildiğince dikkat et kendine canım. Havadan nem kapar haldeyiz zaten bu aralar bide grip falan çok zor

Günaydın kızlar benim gibi olan varmı acaba her gece rüya görüyorum kan gördüm baklava elma makas etek hergün birini görüyorum uzun uzun rüyalar yorumlara baktım hepsi kız çocuğuna işaretmiş benim kadar rüya gören varmidir acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…