kızlar benimkide tüp bebek 4 yaşına girecek birde oğlum var oda tüp bebek.şimdi karnımdaki minikte oğlumla beraber dondurulmuş embriyolar yani 5 yıl önceki. 2 embriyo transferim olmuştu 9. haftada birini kaybettim kanamam oldu.tek bebekle yola devam ediyoruz .bende transferden bu yana progestan,kan sulandırıcı iğne estrofem folbiol ve vitaminler kullanıyorum.çarşamba günü kontrolümüz var sanırım ilaçları keseceğiz. mayıs annelerinde epey tüp bebek varmış bu arada.daha önce benzer tecrübeleri yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim bebek tutunduktan sonra normal bir gebeden hiç farkımız kalmıyor.tüp bebek diye illaki çok dikkat edilecek bir durum yok aslında.doktorumun bana hep tavsiyesi tüp bebek yaptığını unut sen normal bir hamilesin şeklinde.kendinizi ne kadar rahat hissederseniz herşeyde o kadar yolunda gidiyor bence.inşallah hepimiz sağlıkla alacağız bebişlerimizi kucağımıza.
Tüp bebek olan arkadaşlara gözünüz Aydın diyorum inş bebekleriniz sıkıca tutunup annelerini bırakmazlar bende iki aşılama bir tüp bebek yaptırdım sonuç negatif ve ikinci tüp bebek için regl olmayı beklerken kendiliğimden hamile kaldım bebeğim mucize bir şekilde geldi bana benimde düşük tehlikem vardı çok şükür atlattık tüp bebek döneminin çok stresli olduğunu negatif sonuç alıp yıkıldığım günleri unutmadığım için burdaki tüp bebekle hamile kalan arkadaşlara ne mutlu sizeki emeklerinizin karşılığını aldınız Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Arkadaşlar buğün itibariyle 12+7 yiz 12+3 ken kontrol vardı. Çok şükür her şey normal cinsiyetimiz büyük ihtimal erkek. Çok hareketliydi her pozisyondan gösterdi kerata. Arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum oldum olası MULTİVİTAMİNLERE karşıydım. Doktor elevit başladı ama içip içmemekte kararsızım. İçmeyen var aranızda. Eşim doktor içmesende olur diyo kararsızımmmBirde doğal çatlak kremi bilen varmı varsa marka yazabilirmisiniz.
canım yaa ben de bebeğimle ilgili sık sık rüya görüyorum mesela dün geceki rüyamda bir hastane önünde bekliyoruz, ultrason cihazı kiralayan standlar var denemek için gidiyorum doppler cihazını deniyorum görüryorum bebeğimi 3 boyutlu..sobra hemen eşimi çağırıyorum onun da görmesini istiyorum derken takrar ultrasona girdiğimde kıyafetli falan doğmuş bir bebek görüyorum pembe elbiselerle öyle güzel gülüyorki....çok keyifli bir rüyaydıdün gece ilk defa bebeğimle ilgili rüyalar gördüm kızlar:) önce birisi geliyo diyoki oğlun olacakmış hayırlıuğurlu olsun falan diyo. sonra karnımda derimin üstünde böyle minnacık bi bebek resmi görüyorum ama bayağı yukarda mideme yakın. görümcem geliyo diyoki aa bak bebeğinin resmi çıkmış burda ama bu yukarda bide aşağıda olması lazım. ikiz senin bebeklerin diyor:) bir anda o resim uzun saçlı bi genç kıza dönüyor. görümcem dio aa kızmış bak bu aşağıdakide erkektir falan diyo. ayy uyandım kafayı yicektim kızmı erkekmi diye:) ikiz olsa dicem biri kız diğeri erkek ama ikizde değilki :)
evham yapma tatlım birşey olmamıştırgünaydın güzel anneler,
Bugün nasılsınız ? Çok şükür akıntım azaldı, ama beni korkutmadı değil, tabii uzun süredir ( 3 hafta oldu görmeyeli) bebeğimi görmeyince evhamlanıyorum, nasıl geçecek bu 2 hafta...
Bir şey olmamıştır değil mi kızlar? Herhangi bir sıkıntı yaşamadım, kanamam da olmadı çok şükür..
Canım aynı şeyi dünde ben eşime söyledim uyuz mu oldum ben diye.bende çok kaşınıyorum nedeni acaba banyodan çıkıncada yarım saat sonra başlıyor. Geçen bacaklarımı kaşıdım kıpkırmızı olmuş kabarmıştı :S
canım ben elevit kullandım bir ara acayip midemi bulandırıyoprdu içindeki demirden ötürü tuvalet ve gaz problemim vardı dr a söyledim o da bıraktırdı o günden beri rahatım folidoce kullandım bu zamana kadar ama onu da 1 haftadır düzenli kullanmıyorum devlete gittiğimde kan ilacı yazmıştı ama almadım kendi dr uma gidince onun tavsiyesine uyacağımArkadaşlar buğün itibariyle 12+7 yiz 12+3 ken kontrol vardı. Çok şükür her şey normal cinsiyetimiz büyük ihtimal erkek. Çok hareketliydi her pozisyondan gösterdi kerata. Arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum oldum olası MULTİVİTAMİNLERE karşıydım. Doktor elevit başladı ama içip içmemekte kararsızım. İçmeyen var aranızda. Eşim doktor içmesende olur diyo kararsızımmmBirde doğal çatlak kremi bilen varmı varsa marka yazabilirmisiniz.
kızlar cildiniz gerildiği için kaşınıyodur. bol nemlendiri sürün banyodan çıkınca
Evet cnm olabilir gerçi bebe yağı sürüyorum ama karnıma ve üst bölgeme sürüyordum tüm vücuda süreyim artık en iyisi
kızlar ben de de banyodan sonra arttı kaşıntı hatta banyodan sonra bebe yağıyla bir güzel masaj yaptım heryerime nemlensin diye ama ona rağmen kaşındı acaba yağdan mı kaynaklandı diye düşündüm sonra...şimdi şükür kesildi kaşıntı, ben şimdilik bebe yağı kuolanıyorum hormonlardan ötürü ayva tüylerim kıllaşmaya başladı o yüzden aldığım badem yağını kullanamıyorm 4. aya kadan bebe yağıyla idare ederim sonra da lierac kullanmayı düşünüyorum bir arkadaşım çok mennun kaldı tabi hiç karnını kaşımamış ve çatlağı da yokYemek bende hala yapamıyorum..soğanı görmek bile beni ogurtüyor
Banyo kremleri var ya canım banyodan çıkmadan sürüp durulayip çıkınca bir derece nemlenmis oluyosun benimde cildim baya kurudu ama kaşıntı olmadı sanırım banyo kreminden..
geçmiş olsun canım birşey değilmiş allah büyük kazlardan korusun dikkatli olKIZLAR doktordan geldimbebişim Bağdat kurmuş göstermedi yine sonra Dr öksür falan dedi sonra bir tahminim var ama kesin değil göbek kordonu olabilir dedi erkek olarak tahmin etti yani.16. Haftada üçlü teste çağırd
Üf gelirken ilk kazamı yaptım az önce bir adamla dikiz aynalarımız çarpıştı çizildi ayna. Çok üzgünüm. Eşimde diyor adam durmadı mı? Ben durmadımki adam dursun normal kaza değil diye durmadım ne bileyim arabamı Haziran'da aldım 0 hemde çok üzüldümkendimi beceriksiz gibi hissediyorum şuan:26:
yazdıklarını okuyunca o kadar mutlu oldumki...Allah bagışlasın cocuklarını..ne şanslısın dondurulmusun varmış.. benım yok..ben de kalıtelı besıncı gune ıkı tane ulaştı ıkısı kondu ama tekı tuttu.6.haftadan berı dusuk tehdıtım var..kanamalarla ugrasıyorum ınsallah allahım bebegımı bana bagıslar.ben progestan kapsulu ve ıgnelerı 20 haftayakadar kullancakmısım. kan sulandırıcı aspırın kullanmıyorum..ne kadar sanslısın en azından deneyımlısın ne zaman ne olcagını bılıyorsun ben cok tedırgınım..ınsLLh bugunler gececek benım de kızım 4 yasına gırcek...ben de allah bana bunu bagışlarsa hemen gene tup tedavısıne baslayıp ıkı tane koydurmak istiyorum..ınsallah yeterınce yumurtam kalır.. benım hıc dondurulmusum olmuyor malesef..allah bebeklerımızı bıze bagıslasın.. bır de tup bebek cocuk dıger cocuklar gıbı saglıklı mı benım gordugum tup bebekler cok hareketlı zekı ve yaramaz oluyorlar...senın kı nasıl...bır de tup bebek olunca zor bulunan cocukları yetıstırırken genelde anne babalar çok şımaartıyor kıyamıyor..sen şımartmasan bıle annane babaanne sımartıyor :)tek olsunda sımarık olsun benı uykusuz bıraksın
inşallah sende alacaksın sağlıkla bebişini kucağına. benimde ilk haftalar kanama olmuştu çok şükür şimdi yok.tüp bebekler yaramaz akıllı oluyor demişsin o konuda bir genelleme yapamam ancak benim oğlumda çok yaramaz ve gerçekten çok akıllı.şımartmak konusunda ise çok haklısın zor bulununca kıymetli oluyorlar keratalar bütün çocuklar kıymetlidir ama uğruna anneleri ne kadar acı çekiyor bilmiyor bizim ufaklıklar.uykusuz günler benim en büyük korkum oğlum 2,5 yaşına kadar gece uykusu uyutmadı bana saat başı kalkardı halada uykuyu hiç sevmez.inşallah kardeşi ona benzemez.çalışırken gece uykusuz kalınca çok fena oluyor insan çünkü.
sen hamılelıgın boyunca hep çalıştın mı. ben öğretmenim 40 gunluk rapor hakkım bıtıyor bes bes kullandık.aralıkta çalışmaya baslamam gerek.. ben de gıtmeyı ıstıyorum...cunku 4 ayım bıtıp beşe gırmış olacağım. Ama annemler eşim asla gıtmeyeceksın heyet raporu alcaz dıyorlar yanı doguma kadar evde olacakmışım.. Eşime de kızamıyorum kaç aydır o da tedırgın korkuyor kanamalardan dolayı..ben riske atamam dıyor çocuklar karnına çarpar vurur bırsey olur gıbı senaryolar yazıyorlar.Drum yazarım ama hareket etmek şartıyla dıyor. Ben de evde aşırı derece de sıkılıyorum saat başı evde bes tur atıp yuruyorum.. ben de normal hamıleler gıbı işe gıtmek ıstıyorum
çalışan arkadaşlar, işyerinize söylediniz mihamileliğinizi?
internet haberlerde günde 7,5 saatten fazla çalışmayacağımızı yazıyor ama burdaki herkes normal mesai saatlerinde çalışıyor galiba
ben ilkindede çalıştım şimdide çalışıyorum.birde mühendisim öyle çokta masabaşı sayılmaz işim şantiyelerdeyim hep.ama bende kanama yaşadıktan sonra arkadaşlarımdan destek alıyorum onların ofis işlerini ben yapıyorum benim şantiye işlerimede onlar gidiyor şimdilik doğuma kadar ofis içinde kalacağım. bu şekilde. tabi en iyisini sen ve ailen bilir ama evde otur otur daha zor bence.ben çok evhamlıyım evde olsam hep kendimi dinlerim biliyorum çalışmak iyi geliyor bana.
çalışan arkadaşlar, işyerinize söylediniz mihamileliğinizi?
internet haberlerde günde 7,5 saatten fazla çalışmayacağımızı yazıyor ama burdaki herkes normal mesai saatlerinde çalışıyor galiba
ben söyledim ama hiç oralı olmadılar hemde hiççççççç.bide üstüne cumartesi öğleye kadar çalışıyorum .Bakanlığa şikayet etsem ciddi cezalar var ama neyse diyorum
Canım benim iş yerim dedi ki herkes bir şekilde fedakarlık yapıyor sende yapacaksan kal yoksa da şartlarımız bu dediler
Bakanlığa ben de şikayet etmeyi düşünüyorum aslında, sene başında sözleşmemi yenilemezlerse ben de çok pis şikayet ederim hem de dava açarım hamileyim diye beni işten çıkardıkları için, o kadar ki sinirleniyorum.
ben söyledim ama hiç oralı olmadılar hemde hiççççççç.bide üstüne cumartesi öğleye kadar çalışıyorum .Bakanlığa şikayet etsem ciddi cezalar var ama neyse diyorum
Canım benim iş yerim dedi ki herkes bir şekilde fedakarlık yapıyor sende yapacaksan kal yoksa da şartlarımız bu dediler
Bakanlığa ben de şikayet etmeyi düşünüyorum aslında, sene başında sözleşmemi yenilemezlerse ben de çok pis şikayet ederim hem de dava açarım hamileyim diye beni işten çıkardıkları için, o kadar ki sinirleniyorum.
Canım sen iş yerini söyle ben şikayet edeyim, benimkini de sen şikayet etişten çıkaramazlar hamilesin iş mahkemesine gidersen mahvolurlar gerçi öyle bişey yaparlarsa hiç durma.bende şikayet etmeyi düşündümde bu arada geçen ay iş kazası oldu belki iş müfettişleri kendiliğinden gelir diye bekliyorum
Canım sen iş yerini söyle ben şikayet edeyim, benimkini de sen şikayet et
maalesef özel sektör işte.oğlumda 3,5 aylıktı işe başladım ve süt iznimi bile kullandırmadılar bana. o zamanlar çok yeniydim sesim çıkmamıştı şimdi düşündükçe kendime çok kızıyorum .düşünsene bütün gün emziremiyordum sağmakla filan uğraşıyordum şantiyede göğüslerimden sütlerin şakır şakır aktığını üstümün başımın ıslandığını çok bilirim.hep devlete gireyim istedim ama allah kısmet etmedi.bu kez ama söke söke tüm haklarımı alacağım diyordum dakika bir günlük çalışma hakkımı bile savunamıyorum yine işine gelirse diyorlar.bide benim patronun iki kızı var bekar haldende anlamıyor.
maalesef özel sektör işte.oğlumda 3,5 aylıktı işe başladım ve süt iznimi bile kullandırmadılar bana. o zamanlar çok yeniydim sesim çıkmamıştı şimdi düşündükçe kendime çok kızıyorum .düşünsene bütün gün emziremiyordum sağmakla filan uğraşıyordum şantiyede göğüslerimden sütlerin şakır şakır aktığını üstümün başımın ıslandığını çok bilirim.hep devlete gireyim istedim ama allah kısmet etmedi.bu kez ama söke söke tüm haklarımı alacağım diyordum dakika bir günlük çalışma hakkımı bile savunamıyorum yine işine gelirse diyorlar.bide benim patronun iki kızı var bekar haldende anlamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?