2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

benimde geçen haftadan beri 3 kere aşırı baş ağrım oldu gözümü açamadım.dayandım ilaç içmedim.Benim en çok yakındığım bel ağrısı.bazı arkadaşlarada magnezyum vermiş bana neden vermiyorlar ya

Parol bende kullanmadım canım. Bende gece çok idrara çıkıyorum. Ama bende böyle alt tarafta sızı oluyordu birde akıntım vardı. Yanmam falan yoktu zaten. Yani yaptırmasam bende yaptırmayabilirdim. Öyle bi yaptırayım dedim. Zaten yanma falan olsaydı doktor antibiyotik başlardı daha başlangıç sanırım sadece bir kezkullanılan ilacı verdi oyüzden.

Doğum Çantası İçin:

Pijama Takımı
Gecelik
Terlik
Çorap
Kilot
Emzirme Atleti ( pek tavsiye etmiyorlar)
Emzirme Sütyeni
Göğüs Pedi
Göğüs Kremi
Islak Pamuk
Hasta Bezi / Ped
Alt Örtüsü
Diş fırçası, Macun, Tarak, Ayna
El Temizleme Jeli
Peçete, Kağıt Havlu
Normal Havlu
Fotoğraf Makinası , Kamera
Doktor Kontrollerinin Olduğu Dosya
Şal, Lizöz
Taç, Toka
Deodrant, roll on
Makyaj Malzemesi
Krem , Bepanthol
Anı Defteri, kalemi
Telefonlar ve Şarjları
Kolonya
Kirli Torbası
Nevresim Takımı, Polar Örtü

Bebek İçin Doğum Çantası:

Hastane çıkışları
Badiler
Tulum
Çorap
Ağız Mendiller
Pijama
Eldiven, şapka
Kıyafet
Yelek, Hırka
Battaniye
Bebek bezi
Alt açma
Unibaby Yeni Doğan Islak Pamuk
Ana kucağı
Havlu
Yelek
Patik
Biberon
Çarşaf
Emzik
Omuz Örtüsü
Önlük

Doğum Odası Süsleme Malzemeleri:

Doğum odası süsleme malzemeleri
Şeker Sepeti, Yazılar
Kapı Süsü
Altın Yastığı
Lohusa Bardağı

Bebek Beslenme :

Biberon ( cam ve Plastik )
Biberon Emziği
Emzik, emzik kutusu, emzik zinciri
Biberon Fırçası
Diş kaşıyıcısı ( 4. aydan sonra alınır)
Meyve emziği- filesi
Mama sandalyesi ( 4. aydan sonra )
Mama Önlüğü ( tek kullanımlık-kumaş)
Ağız mendilleri
Cam Rende
Sterilizatör
Mama Tabağı – Kaşığı
Toz mama saklama kabı
Göğüs Pompası (gerektiğinde alınabilinir)
Suluk
Termos

Bebek Dışarı Malzemeleri:

Emzirme Önlüğü
Bebek Arabası
Oto Koltuğu
Puset
Ana kucağı
Araba Güneşliği
Seyahat Sağlık Çantası

Bebek Çamaşırları:

Hastane Çıkışı
Çıtçıtlı Badi
Lastiksiz Çoraplar
Patikli Pantolonlar
Eldivenler
Yelek ( Örgü – Penye )
Patik
Mevlüt seti
Pijama Takımı
Uyku Tulumu
Tulumlar
Şapka
İç Zıbın
Önlükler

Bebek Odası:

Oda Nemlendirici
Karyola ( park yatak, beşik vb.)
Battaniye ( penye-kalın-peluş)
Yastık
Yorgan
Yatak
Nevresim Takımı
Lamba
Perde
Halı
Güvenli Yatış Yastığı
Sıcak Su Torbası
Oda Termometresi
Alez
Dönence
Oyuncak
Lastikli Çarşaf
Dolap – Şifonyer
Cibinlik
Oyuncak

Bebek Banyo Malzemeleri:

Küvet – Küvet Ayağı
Kova – Maşrapa
Bebek Havlusu ( en az 2 )
Banyo Oyuncakları
Tırnak Makası – Törpüsü
Saç Tarağı – Fırçası
Kirli Sepeti
Küvet Süngeri
Beyaz Tülbent
Bebek kulak çöpü
Bebek Sabunu, Şampuanı
Yıkama Süngeri
Bebek Çamaşır Deterjanı

Bebek Bakım – Alt Değişim:

Unibaby yenidoğan ıslak Pamuk
Bebek Bezi ( prima Premium Care)
Burun Aspiratörü (otribebe)
Bebek Yağı
Bebek Kremi
Bebek pişik kremi
Bebek pişik önleyici krem
Tonimer Serum Fizyolojik Suyu
Ateş Ölçer
Alt Açma Örtüsü ( tek kullanımlık-kumaş)
Bebek Bakım Çantası
Bebek Termoforu
İlaç Kaşığı
Göbek Bağı Bandı

Anne Bakım Malzemeleri:

Göğüs Pedi
Göğüs Kalkanı
Lohusa Korsesi ( o ne ola ki &#61514
Önü Açılan Gecelikler
Önü Açılan Pijamalar
İç Çamaşırları
Havlu
Hijyenik Ped, Alt örtüsü
Göğüs Ucu Pompası
Göğüs Kremi
Emzirme Yastığı
Göğüs temizleme Mendili
Lizöz, Taç
Terlik

Son düzenleme:

canım benimm hiç takma seni sinir edenleri misafir almasan daha iyi olurdu ama illa gelceklerce görümcen masayı mutfağı falan toplasın gitsin kendini sakın yorma ben 9. haftamda yaptım bi hata misafir kabul ettim kendimi çok yormuşum 8 gün kanamam oldu normal gecen hamileliğim şimdi mecburen yatarak geçio allah korusun dikkat et kendinee :)

ben lansinoh emzirme döneminde kullandım iyi gelmişti.şimdi de alacağım son aylarda sürmeye başlarım çünkü.

1 gun once bununla ilgili 2 olay dinledim, tek kullanimlik bu ilaçtan icenlerde düşük tehlikesi oluşmuş. Bence içme öncesinde doktorlara Danış

hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu geçiren kişilere verilebilen en güvenli ilaç bu, zaten ilacı yazan, tavsiye eden kişi doktor, ilaç içilmediği takdirde zaten bir düşük riski söz konusu. yeterli bilgiye sahip olmadan birbirimizi yanlış yönlendirip, telaşlandırmamamızı rica ediyorum. iyi niyetle verilen öneriler kötü sonuçlara neden olabilir.

arkadaşlar yarın sabah saat 8.30 da trt 1 de anne elimi tutsana programı var zamanı olan izlesin konu ultrason ve doğum yöntemlerii :)

Ahhh ahhh işte bu sabah bana bağrısı da eklendi beterin beteri varmış demekki bunada şükür diyelum. Arkadaslar tecrübeli bir anne olarak size nacizane bir tavsiyem olsun benim ilk hamileligimdeki yanlus duruşum dogumdan sonrada devam etti öne agirlik eklendikce (oglum 4 kilo dogdu) kanburluk çıkıyor. Dikkat etmek lazum

Burada icmeden once dogum doktoruna sormasini önerdim yanlis yonlendirme yok bence. Dediğiniz gibi sorun yaşayan enfeksiyon dolayısıyla düşük tehlikesi yaşamış olabilir ama malum Türkiye'de yurtdışında yasaklanan ilaçlar bile hala kullanılıyor. Bilincsiz insanlar cok ki vurdum duymaz doktorlar da olabiliyor. Doktor diye güveniyoruz ama hamilelikte iki kere düşünmek lazim.

birçoğunuz gibi hamilelik benim için de yeni, farklı ve tuhaf hissettiren bir dönem. sayenizde kendimi yalnız hissetmiyorum, ve hiçbirinizi tanımamama rağmen hepinizi kendime yakın hissediyorum. dün iş için önemli bir görüşmem vardı ve bununla ilgili sizden dua isteyecek kadar alışmışım buraya :)) dua eden, etmeyen tüm arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim. çok şükür olabilecek en iyi şekilde geçti bu işin stresi şimdiye kadar hamileliğimin önüne geçmişti, saklamak zorunda olmak da benim için oldukça zordu. neyse ki üzerimden yük kalktı ve hemen kendimi alışverişe vurdum :))) (mothercare'de her ayın 15'inde badilerde falan yüzde elli indirim oluyormuş mesela bunu öğrendim :))))
psikolojik, bedensel, maddi, manevi ne sıkıntısı olan varsa Allah inşallah hepimizin yardımcısı olsun.

herkese güzel günler hanımlar iyisinizdir inşaAllah ... yemek yeme durumlarınız nasıl ... kardeşim bu gnlerde baya yemekleri yiyebildiğin söylüyor hafif hassasiyet dışında pek bulantısı falan kalmamış abla içim kurumuştu resmen yemek yiyebilmek ne güzel birşeymiş diyo

İş görüşmenin iyi geçmesine sevindin canim .Bu arada mothercare indirimi bende bilmiyordum süpersinnnn :)

Ay hamilelik ne tuhaf bişey. Sabah çorba içmiştim şimdi açlıktan ölüyorum. Sanki bi haftadır yemek yememiş gibiyim. Aklımdaydı mantılar börekler ne olacak böyle ya tok hissetmek istiyorum iki saatten fazla

benim kaşıntılarım oldu göğüslerimde ve göbeğimin üst taraflarında doktor bebe yağı kullanma dedi 1 ay hiç bişey sürme dedi ve bska krem verdi kıpkırmızı oldum :)yani hassas bi cildiniz varsa herşeyi sürmek iyi gelmiyor

bana doktorum previt verdi aldım 65 tl kullanıyorum memnunum.

ben lansinoh emzirme döneminde kullandım iyi gelmişti.şimdi de alacağım son aylarda sürmeye başlarım çünkü.
Benim şimdiden başladı çok erken ama memnunsan ben de alayım sağolasın canım

Burda hepimiz birbirimizi mutluluğu ile mutlu olup üzüntüsüne ortak oluyoruz iyki burda hep birlikteyiz

mayis anneleri.
benim gogus ucu catlamalarim basladi ne yazikki. ogrendigim bir formulu sizinle paylasmak istedim. hem simdi hem de emzirme doneminde kullanabiliyorsunuz. bebegi emzirirken de silmek zorunda degilsiniz. hem de ekonomik ve dogal. .arkadasimin ikinoglu var ve emzirmeyi yeni bitirdi. emzirme hemsiresi su formulu vermism cok hizli iyilestiriyormus.

yediginiz ayvadan 3-4 cekirdek cikar. onu azicik bir suyun icine koyup kaynatin. kaynattikca jel haline geliyormus. o jeli gogus uclarina surmeniz iyilesmesini saglayacaktir.

Benim tabloda bilgilerimi günceller misin? Ev hanımıyım 26 yaşındayım cocuğum yok ilk bebeklerim olacak ins..
bu arada slm kızlar Bu topige bayadır girmiyorum telefondan giriyodum bu sayfayı silmisim diyorum bi eksik var ama ne:) nihayet farkettim.. Bu arada gobusler ne alemde benimki biraz büyümeye başladı özellikle su son hafta kıyafetlerim baya kasiyo dar olanları zaten giyemiyorum artık..

Slm arkadaşlar...

Herşey yolundadır inşallah,fırsat buldukça okuyorum..

Nortshtar bir günümüz bir günü tutmuyorki..Dün karnım dümdüzdü hafif çıkıntı vardı,bugün davul gibi..halbuki aynı şeyleri yedim..

Dün akşam mesela ben makarna yemiyordum söylemiştim de size,2 tabak yoğurtlu tereyağlı birde pul biberi bir döktüm,dışardan kendime baksam pisboğaz derim :))) valla yedim ama başka bişey yemedim...

Ekmek sıfır hayatımda artık,içim almıyor belkide ekmekle çıkan haberlerden etkilendim..Akşama köfte yapıcam..çok sık yapar oldum,canım istiyor :))) Kilo almadım ben yani 1-2 kilo arası değişiyor,ama pantolon rahatsız etmeye başladı..Bugün fırsat bulursam bir kaç kıyafet alıcam..sıkıldım tayt-bol tunik giymekten..

Kızlar benim göğüslerim çok büyüdü çok ağırlaştı,ucu yok benim oğlumdada emerken çıkıyordu,dün yıkarken bir şey farkettim ; süt gelmiş hep kurumuş..aslında son aylarda süt gelir ara ara..ne demek acaba..sizde de oluyormu..

Bizden bu kadar...buralardayım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…