2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Selam arkadaslar,
Bugun kontrolum vardi, 12. haftayi bitirmis olduk, bebegimiz 5cm yi gecmis ve burun kemigi olusmus, doktor bu iyiye iseret dedi. Kan testini 16. haftada yapmak istiyor, erken yapilan kan testlerinin sonuclarina guvenmedigini soyledi, ama ense kalinligini olctu ve 1,9 gayet guzel sonuc dedi. Bebegimin avus icini bile gordum, plesentaya dayamisti avucunu, parmaklari olusmus, miniminnacik. Cok sevindim anlatamam. Yalniz bulantilarim ve kusmalarim devam ediyor ve 2 kilo vermisim, doktor soya sutu onerdi bakalim icebilecek miyim!!! 1 ay sonrasina tekrar gun verdi, 1 ay nasil gececek bilmiyorum. Bu kontroller bir taraftan tedirgin bir taraftanda bayram gibi geciyor. Umarim hepiniz iyisinizdir

selam kızlar

dün doktorumuz aradı ve kan sonuçlarının temiz çıktığını söyledi
prenataloga gitmene gerek yok dedi, 2 hafta sonra tekrar kontrol amaçlı ense kalınlığı ölçülecek o kadar
hepinize tekrar teşekkür ederim destek ve dualarınız için

Bu arada birseyi sormayi unuttum, bugun doktorum vitamini ve folik asidi kesti yerine kalsiyum ve demir hapi verdi, vitaminini yemeklerden alacaksin bundan sonra dedi. Siz ne kullaniyorsunuz?

Bu arada birseyi sormayi unuttum, bugun doktorum vitamini ve folik asidi kesti yerine kalsiyum ve demir hapi verdi, vitaminini yemeklerden alacaksin bundan sonra dedi. Siz ne kullaniyorsunuz?

ben folik asit alıyorum emzirme dönemi sona erene kadarda almam gerek, oğlumdada öyleydi,
demir hapını muhtemelen banada verecek bi kaç hafta sonra demirim yine düştüğünde

ben decavit(vitamin ve mineral içeriyor) ve demir ilacı hapı kullanıyorum..
Doğal gıdalar yemiyoruzki yiyeceklerden alalım..

kızlar mutlaka bol limonlu ıhlamur için ve sıcak süt bal tarçın özellikle öksürüğü kesmek için tabi gribin en büyük iyileştiricisi dinlenmek imkan buldukça dinlenin.

banada pazartesi günü elevit verdi ve kan ilacına devam et dedi. elevit hakkında bende sordum bütün ilaçlar araştırılsa kim bilir neler çıkacak dedi :)))

geçen hafta benimde tahlillerimde az miktarda bakteri ve lökosit çıktı. ben şimdi sana ilaç yazarım ama ben ne kadar az ilaç o kadar iyi taraftarıyım dedi vermedi bişi. bende senin gibi düşünüyorum. gecede acile gitmiştim ağrılarımdan dolayı doktorum olmadığı için başka hastaneye bana vitemin kan hapı magnezyum minoset antibiyotik o suya katılıp bi kere içilenden progestan yazdı hepsini alıp içsemiydim

Selam kızlar, İlk haftalarda kabızlık problemin çok olmuştu. Şu geçen haftaya kadar normale dönmüştü ama doktorumun verdiği kan ilacından sonra tekrar başladı benim gibi sorun yaşayan var mı ? ( Artık kayısı, incir , meyve sularını görmek bile istemiyorum (

kan ilacı kabızlık yapıyormuş. ablam yeni doğum yaptı ona da kabızlık yapmış. ben daha başlamadım. yarın başlayacağım. midem bulanır diye korkuyorum. ha geçti ha geçecek derken ben gene günde iki kere kusmaya başlamışım yeni fark ettim. 16. haftamın bittiği gün geçecek ümidi ile yaşıyorum.
bu arada şalgam suyuna sardım. gidip gelip tepeme dikiyorum. o da midemi yakıyor ama dayanamıyorum. bağımlılar gibi krize giriyorum. artık mide sorunu yaşamak istemiyorum. sağlıkla yiyebilen hamilelerden olmak istiyorum. depresyona girmek üzereyim.

Bende ne güzel geçti diye seviyordum. tekrar dan başladı doktorum bugün bir vitamin daha verdi bağırsakların çalışmasını sağlıyormuş bakalım etki edicek mi bende Benim ilk başlarda hiç bulantım yoktu diye çok sevinmiştim iki haftadır sabahları kusuyorum ama en azından bütün güne yayılmıyor. sadece yağlı seyler yiyemiyorm sürekli yoğurtlu yiyecekler yemek istiyor içim

Ben hamilelikten önce de uzun süreler kan ilaçları kullandım.Her zaman kabızlık yapıyor.Şimdi de hamileliğinde bağırsak hareketlerimizi yavaşlattığını bildiğimden 1 gece içip 1 gece içmiyorum,içmediğim günler rahatım.İlaç kullanımı konusunda doğru mu bilmiyorum ama
bu şekilde düzenleyebiliyorum.Zaten hep sevmedim kan ilaçlarını!

bende çok kan ilacı kullandım ama kabızlık çekmedim hiç

Verilen ilaçlardan sadece minoset gerekli değil onun dışında tahlil sonucu verildiyse bu ilaçların hepsi gerekli maalesef. 6 haftalıkken progestan kullanmasam düşük yapacaktım örneğin. Idrar yolu enfeksiyonu ilerleyince düşüğe sebep oluyor doktorun farkındadır umarım

bende çok kan ilacı kullandım ama kabızlık çekmedim hiç

Bizim bağırsaklarda tembel demek :)) Gaz sorunumda hep olurdu.Beni etkiliyor ilaçlar.Ne mutlu sana o zaman :) Şimdi var mı hamilelikte kabızlık?

bulantıların epey geç başlamış. hemen de geçer inşallah. sadece sabah olması çok iyi. 24 saat bulanıyordu benim midem. oturup ağlıyordum. ağladıkça genzim akıyordu tekrar kusuyordum. çıldıracaktım. şimdi de bulanıyor ama eskisi gibi değil galiba. ya da alıştım bilmiyorum.
cinsiyeti belli mi bebeğinin?

kızlar merhaba,
daha doğuma çok var ama doğum yapacağı hastaneye karar verebilen var mı? özelde düşünüyorum ben, ama yenidoğan ünitesi yok şu anda gittiğim hastanenin. fiyatları makul doktorumdan da memnunum. çok kararsızım. siz ne düşünüyorsunuz? yenidoğan ünitesi şart mı yoksa allah korusun olası bir durumda üniversite hastanelerine sevk ediliyor mu? fikirleriniz benim için önemli.:44:

Bünyeden bünyeye değişebiliyor demekki ben bi gün içmesem bile devam ediyor . Başka yöntem bilen varmı kızlar ? :)

az miktarda baktari olduğu için çok fazla dikkate almadı sanırım. ama geçip geçmediğini sadece yine tahlille öğrenebilirim diye düşünüyorum. bi iki gün sonra tekrar tahlil yaptırır sorarım dr.

Bizim bağırsaklarda tembel demek :)) Gaz sorunumda hep olurdu.Beni etkiliyor ilaçlar.Ne mutlu sana o zaman :) Şimdi var mı hamilelikte kabızlık?

bağırsakları tembelleştirmekte çalıştırmakta bizim elimizde gitmediğim doktor denemeğim yöntem kalmamıştı. bi gün doktor dediki ben şimdi sana ilaç vericem bağırsakların ilaca alışacak ve hepten tembelleşecek. bağırsakları yumuşatıp çalıştıran bitkisel çaylarda dahil buna kalıcı çözüm deil dedi. wc n gelmiş gitmemişsin yada vs vs sebeplerden dolayı bağırsaklarını sen tembelleştirmişsin dedi yapıcan tek şey her sabah aynı saatte wc ye gidip ıkınmak ve beklemek. çok saçma geldi tabi yapmadım bi gün uzun süren kabızlığım ve çektiğim sancılar sonunda ya ne kaybederimki dedim bir gün denedim yok iki gün yok ama çok komik hallere bürünüyodum wc de üç gün yok dört yok derken 5. gün sabah çalışmalarımın sonucunu almaya başladım ve boşa kürek çekmediğimi gördüm şimdi yaptığım tek şey her sabah aynı saatte wc deyim ve ne zaman geldiğini hissetsem hemen giderim böyle böyle bağırsaklarımı çalıştırmayı öğrendim ve hamileliğim dahil hiç kabızlık çekmedim. sabah kalktığımızda su içmek kayısı yemek vb uygulamalar tabiki destekleyici ama asla kesin çözüm deil. uzun ve estetik olmayan bi konu oldu ama birinize bile faydası olsa ne mutlu bana.

Ben şuan özele gidiyorum doğumumuda nasipse aynı hastanede düşünüyorum,zaten doktorumdanda çok memnunum hastanedende.Tabi ki seçimimde hastanenin bebek dostu hastane olması,yenidoğan ünitesi olması etkiliydi.Arkadaşım geçen ay erken doğum yaptı o devlet hastanesinde doğumu yaptı bebeği benim dediğim hastaneye sevk edildi hemen.Sevk edilir diye biliyorum doktoruna da danışman gerek,prosedürler nasıl ilerliyor bilinmeli.Fiyatlarınızda değişiklik oldu mu ya da olacak mı biliyor musun?

Evet canım ilk başlarda kabızlık dışında Allaha şükür hiçbir problemim yoktu. Bazen hamile değilmişim gibi hissediyordum kendi kendime nazar değdirdim galiba Gerçekten mide bulantısı kusma olunca çok zor anlıyabiliyorum canım seni inş. en kısa zamanda tamamen geçer rahatlarsın sende Yoook belli değil dün ikili test için ultrasyona girdiğimde doktorum gördü aslında ama kesin olmadığı için söyliyemem dedi, nasip artk ben sadece merak ediyorum. Allahım sağlıklı sıhhatli versin en önemlisi o :) Senin belli mi canım ?

merhaba canım bizden bir gün öndesiniz siz :)
ense kalınlığı ölçümü yaptı mı doktor?

Bende bugun gıttım ıkılı test ıcın. 11+5 deyız. Olcum yapamadı doktor daha kucuk dedı. 10 gun sonraya tekrarverdı randevu test ıcın.. Ilk once yuzustuydu. Bıseyler yedım sırtustu donsun dıye.. Dondu :) ama ense faln olcemedık. Cok ugrastı doktor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…