Tekrar geçmişler olsun. Umarım geçici bir durumdur yaşadığınız, size de bebeğinize de hiç zarar gelmez.
Ne çok detayı, türlü türlü derdi varmış hamileliğin. İlk hamile kaldığımı öğrendiğimde uça uça doktora gittim, eşim izin aldı mutluluktan uçuyoruz, doktor pat diye gebelik kesesi oluşmuş ama bebek yok hamile misin değil misin bebeği görmeden bir şey diyemem dedi, daha ilk günden boş gebelik ile yüreğimi ağzıma getirdi doktor. Bebeği görene dek ağla ağla,kafayı toparlayama. Sonra düşük ihtimali olabilir, polip var sende bak dokununca kanıyor diyip doktorun polipimi kanatıp göstermesi, alsak bebek düşer mi acaba sence alalım mı diye bana sorması, affallayıp kalmam. Doktor olan sen misin ben miyim, bana niye kan gösteriyorsun vajinal ultrasonda ne diyorsun be kadın diye içimden geçirip sadece ağlayıp titremeye başlamam...
Yok tiroid oranın normal aralıkta ama hamileyken tembelleşebilir, o zaman da çocukta zeka geriliği olabilir sen şu ilacı iç en iyisi.
Hemen ilk çeyrekte zeka geriliği cümlesi. Folik asit iç, biri der folik asit tehlikeli düşük yapar biri der hamile kalmadan önce içmedin mi, aaa cık cık cık. Biri prenatal vitamin içmelisin, Amerika'da böyle bu, der doktor daha içme der.
Evden kediyi çıkar bebek düşer, kuş besleme dışkısından bebek düşer, ete elleme, yumuşak peynir yeme, aman konserve yeme, şunu yapma bunu yapma, düşük yaparsın, sürekli bir korkutma.
Şimdi bu ikili test, down sendromlu olma risk oranı nedir testi! Kuzenimin başına gelen yazmıştım, kızcağızı tükettiler çocuğunu kucağına alana kadar yok otizmli yok kalp hastası, maşallah hem akıllı hem sağlıklı ama sinirli işte. Son olarak sizlerden de bu ürkütücü fakat maalesef gerçek rahatsızlığı öğreniyorum, ki dediğim gibi Allah tekrar tekrar şifalar versin. Ne zor şeymiş hamilelik, ne çok korku tasa taşırmış beraberinde. İnsanın ruh sağlığını koruması güç yemin ediyorum. Eskiden de böyle miymiş acaba, biz milyonlarca yıl nasıl üreyebilmişiz, yoksa cehalet özgürlük mü bilemedim şimdi.
Bu arada sizin hastalığı öğrenmem kuşku düzeyimi tavan yaptırdığı için bütün içimi doktüm lütfen yanlış anlamayın kaseker, cidden sizinle kalbim en kısa zamanda şifa bulmanızda.
yok canım ya ben nefesimi tuttum öyle içtim ki benm bulantılarımın hat safada oldugu haftalardı ben içtiysem sen kesin içersinbide o ilaç karışımını içtekten sonrada 1 bardak normal su içeceksin zaten ağızda kokusu falan kalmıyor ama sabaha beni inanılmaz rahatlatmıştı bence iç
Okurken ben bile çok mutlu oldum seni tahmin bile edemiyorum :)) biz de yarın gidicez heycan dorukta :)))) 10. Haftada bizim bıcırık da kıpır kıpırdı ... :))MERHABA KIZLAR SİZLERE GÜZEL HABERLERİM VAR BU SABAH DOKTORA GİTTİK BEBEĞİMİZ %60 ORANINDA KIZ BÜYÜK İHTİMAL DEĞİŞMEYECEK DEDİ DOKTORUMUZ AMA YANILMA PAYI OLDUĞUNUDA SÖYLEDİ 14. HAFTADAYIM AMA 16. HAFTADA DAHA DA NET BELLİ OLUCAK CİNSİYETİMİZ İNŞALLAHH DEĞİŞMEZZ :)) DOKTORUMUZ UZUN BOYLU OLUCAK DEDİ 79.2 mm BOYUMUZ VE 78 gr AĞIRLIĞINDA KİLOSU ÇOK GÜZEL VE SAĞLIKLI Bİ BEBEK DEDİ KIPIR KIPIRDI ZATEN ÇOK HAREKETLİ DEDİ Bİ ARA PARMAĞINI EMDİ ÇOK TATLIYDI SONRA ELİNİ AĞZINDAN ÇEKTİ KARNINA KOYDU SONRA KOLLARINI ÇIRPMAYA BAŞLADI BAŞTAN SONA KADAR TÜM HAREKETLERİNİ BABAMIZ VİDEO ALDI ŞİMDİ 16-18 HAFTALAR ARASINDA 3 LÜ TEST YAPTIRMAMIZ GEREKİYOMUŞ DOKTOR MUTLAKA YAPTIRIN DEDİ BEN 2 Lİ TEST YAPTIRMADIM ZATEN İYİKDE YAPTIRMAMIŞIM BEBEĞİM ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI TÜM ORGANLARI HERŞEYİ GELİŞMİŞ KALP ATIŞLARIMIZDA ÇOK DÜZGÜN KIPIR KIPIR SAĞLIKLI HAREKETLİ BURNU AĞZI KULAKLARI AYNI ANNEYE BENZİYOR DEDİ DOKTORUMUZ ORDA BİRAZ BABAMIZ BOZULDU :)) AMA GÜZELLİĞİNİ BENDEN ALACAĞI İÇİNDE SEVİNDİ ÇOK HEYCANLO MUHTEŞEM BİŞEYDİ ALLAH HERKESE BU DUYGUYU TATTIRSIIN KIZLARR BU ARADA SİZCE BEBEĞİMİN KİLOSU VE BOYU SİZCE NASIL YORUMLARINIZI BEKLİYORUMM :*
Oyle canim valla. Hamile kaldigimdan beri bende de endise hic bitmedi. Anksiyete hastasi oldum. Benim de once kese kucuktu sonra yolk kesesi cok buyuktu. Bir dr yuzde 90 dusecek haftaya kanamayla geleceksin dedi 7.haftamda sonra ikili test yapildi sadece ikili 1:50nin uzerinde risk denildi. Ense kalinligi 0.79 oldugu icin kombine riskim 1:233 cikti. O da yuksek. Dr cvs yapalim dedi. Aldirmayi dusunmedigimden yaptirmadim ama gunler kabus oldu. Gozumden gozyasi eksik olmadi. Baska bir yerde tekrarladim ikili testi orda kombine 1:1300lerde cikti. Anlamadim yani. Nedir bu! Bence de cehalet mutluluk. Etrafimdaki herkese soyluyorum onlar da soylesin hamilelere down sendromu olsa da aldirmayi dusunmuyorlarsa kesinlikle yaptirmasin ikili uclu dortlu... sonucta olasilik veriyor. O da labaratuardan labaratuara degisiyor. Birakin kani ense olcumunu yas riskime bile biri 500lerde digeri 600lerde yazmis. Nedir bu tutarsizlik. Artik iyi olana inanip duayi eksik etmeyip tevekkul edecgiz Allaha. Hamileligin her aninda birsey cikabilir karsimiza. Tum hamileler yavrularini saglikla kucagina alir inşallah.
MERHABA KIZLAR SİZLERE GÜZEL HABERLERİM VAR BU SABAH DOKTORA GİTTİK BEBEĞİMİZ %60 ORANINDA KIZ BÜYÜK İHTİMAL DEĞİŞMEYECEK DEDİ DOKTORUMUZ AMA YANILMA PAYI OLDUĞUNUDA SÖYLEDİ 14. HAFTADAYIM AMA 16. HAFTADA DAHA DA NET BELLİ OLUCAK CİNSİYETİMİZ İNŞALLAHH DEĞİŞMEZZ :)) DOKTORUMUZ UZUN BOYLU OLUCAK DEDİ 79.2 mm BOYUMUZ VE 78 gr AĞIRLIĞINDA KİLOSU ÇOK GÜZEL VE SAĞLIKLI Bİ BEBEK DEDİ KIPIR KIPIRDI ZATEN ÇOK HAREKETLİ DEDİ Bİ ARA PARMAĞINI EMDİ ÇOK TATLIYDI SONRA ELİNİ AĞZINDAN ÇEKTİ KARNINA KOYDU SONRA KOLLARINI ÇIRPMAYA BAŞLADI BAŞTAN SONA KADAR TÜM HAREKETLERİNİ BABAMIZ VİDEO ALDI ŞİMDİ 16-18 HAFTALAR ARASINDA 3 LÜ TEST YAPTIRMAMIZ GEREKİYOMUŞ DOKTOR MUTLAKA YAPTIRIN DEDİ BEN 2 Lİ TEST YAPTIRMADIM ZATEN İYİKDE YAPTIRMAMIŞIM BEBEĞİM ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI TÜM ORGANLARI HERŞEYİ GELİŞMİŞ KALP ATIŞLARIMIZDA ÇOK DÜZGÜN KIPIR KIPIR SAĞLIKLI HAREKETLİ BURNU AĞZI KULAKLARI AYNI ANNEYE BENZİYOR DEDİ DOKTORUMUZ ORDA BİRAZ BABAMIZ BOZULDU :)) AMA GÜZELLİĞİNİ BENDEN ALACAĞI İÇİNDE SEVİNDİ ÇOK HEYCANLO MUHTEŞEM BİŞEYDİ ALLAH HERKESE BU DUYGUYU TATTIRSIIN KIZLARR BU ARADA SİZCE BEBEĞİMİN KİLOSU VE BOYU SİZCE NASIL YORUMLARINIZI BEKLİYORUMM :*
Arkadaşımız doktorun verdiği ilaçları içmememi tercih etmiş yalnız. Minoset ağrı kesici olduğu için gerekli değil dedim. Dikkatli okursan daha iyi anlarsın. Diğer ilaçlar içinde eğer tahlil sonuçlarına bakılarak doktor tarafından verilmişse hepsi gerekli dedim. Evet. Ama doktor tarafından verildiyse dedim zaten.yanlış ilaç verilmiş diye bir yorumda zaten bulunmadım. Şuanda bende önyargınız konusunda dehşete düştüm.
Kızlar merhaba bugün feci şekilde boğazlarım ağrıyarak kalktm. Ne yapmalıyım sizce nasıl geçer ki
az miktarda baktari olduğu için çok fazla dikkate almadı sanırım. ama geçip geçmediğini sadece yine tahlille öğrenebilirim diye düşünüyorum. bi iki gün sonra tekrar tahlil yaptırır sorarım dr.
bağırsakları tembelleştirmekte çalıştırmakta bizim elimizde gitmediğim doktor denemeğim yöntem kalmamıştı. bi gün doktor dediki ben şimdi sana ilaç vericem bağırsakların ilaca alışacak ve hepten tembelleşecek. bağırsakları yumuşatıp çalıştıran bitkisel çaylarda dahil buna kalıcı çözüm deil dedi. wc n gelmiş gitmemişsin yada vs vs sebeplerden dolayı bağırsaklarını sen tembelleştirmişsin dedi yapıcan tek şey her sabah aynı saatte wc ye gidip ıkınmak ve beklemek. çok saçma geldi tabi yapmadım bi gün uzun süren kabızlığım ve çektiğim sancılar sonunda ya ne kaybederimki dedim bir gün denedim yok iki gün yok ama çok komik hallere bürünüyodum wc deüç gün yok dört yok derken 5. gün sabah çalışmalarımın sonucunu almaya başladım ve boşa kürek çekmediğimi gördüm şimdi yaptığım tek şey her sabah aynı saatte wc deyim ve ne zaman geldiğini hissetsem hemen giderim böyle böyle bağırsaklarımı çalıştırmayı öğrendim ve hamileliğim dahil hiç kabızlık çekmedim. sabah kalktığımızda su içmek kayısı yemek vb uygulamalar tabiki destekleyici ama asla kesin çözüm deil. uzun ve estetik olmayan bi konu oldu ama birinize bile faydası olsa ne mutlu bana.
Arkadaslar benim onerim surekli tam bugday yada tam tahilli ekmekler yemeniz. Tabi mide bulantiniz el veriyorsa. Fisur ameliyati oldugumda kesinlikle kabiz olmamam gerekiyordu. Normal ekmek hic yemedim, gunde 1-2 gun kurusu kayısı yiyordum acaip etkiliydi, bilginiz olsun
cnm benim de kanamam var ve aşırı derecede kasık ve karın ağrısı var
benim de solda toplanık
Canım ya birşey soracaktım monurol içtikten sonra ishal falan oldunmu ben 2 gündür ishalimde.
MERHABA KIZLAR SİZLERE GÜZEL HABERLERİM VAR BU SABAH DOKTORA GİTTİK BEBEĞİMİZ %60 ORANINDA KIZ BÜYÜK İHTİMAL DEĞİŞMEYECEK DEDİ DOKTORUMUZ AMA YANILMA PAYI OLDUĞUNUDA SÖYLEDİ 14. HAFTADAYIM AMA 16. HAFTADA DAHA DA NET BELLİ OLUCAK CİNSİYETİMİZ İNŞALLAHH DEĞİŞMEZZ :)) DOKTORUMUZ UZUN BOYLU OLUCAK DEDİ 79.2 mm BOYUMUZ VE 78 gr AĞIRLIĞINDA KİLOSU ÇOK GÜZEL VE SAĞLIKLI Bİ BEBEK DEDİ KIPIR KIPIRDI ZATEN ÇOK HAREKETLİ DEDİ Bİ ARA PARMAĞINI EMDİ ÇOK TATLIYDI SONRA ELİNİ AĞZINDAN ÇEKTİ KARNINA KOYDU SONRA KOLLARINI ÇIRPMAYA BAŞLADI BAŞTAN SONA KADAR TÜM HAREKETLERİNİ BABAMIZ VİDEO ALDI ŞİMDİ 16-18 HAFTALAR ARASINDA 3 LÜ TEST YAPTIRMAMIZ GEREKİYOMUŞ DOKTOR MUTLAKA YAPTIRIN DEDİ BEN 2 Lİ TEST YAPTIRMADIM ZATEN İYİKDE YAPTIRMAMIŞIM BEBEĞİM ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI TÜM ORGANLARI HERŞEYİ GELİŞMİŞ KALP ATIŞLARIMIZDA ÇOK DÜZGÜN KIPIR KIPIR SAĞLIKLI HAREKETLİ BURNU AĞZI KULAKLARI AYNI ANNEYE BENZİYOR DEDİ DOKTORUMUZ ORDA BİRAZ BABAMIZ BOZULDU :)) AMA GÜZELLİĞİNİ BENDEN ALACAĞI İÇİNDE SEVİNDİ ÇOK HEYCANLO MUHTEŞEM BİŞEYDİ ALLAH HERKESE BU DUYGUYU TATTIRSIIN KIZLARR BU ARADA SİZCE BEBEĞİMİN KİLOSU VE BOYU SİZCE NASIL YORUMLARINIZI BEKLİYORUMM :*
kızlar bugün hast. aradım ikili test sonucumuz çıkmış 20 kasımda çıkacak demşlerdi ama ben dayanamayıp aradım ve erken cıkmışçok heycanlıyım inşl. doktorumuz herşeyn yolunda oldugunu söyler..bakalım cinsiyeti için ne diyecek yarın 14 haftaya giriyoruz:))
günaydın kızlar nasılsınız?bu sabah eşim geç kaldığı için kahvaltı yapmadan çıktı ona hazırlamayınca kahvaltı da yapmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum keşke hiç acıkmasamben ne yapayım kızlar bir akıl verin bana:44:
İşte.. Bir de zaten ne zamana kadar aldırabiliyoruz ki bu bebekleri yasal olarak 10. hafta diyor ama testler 11. haftadan itibaren yapılıyor. Ben onu kıpır kıpır oynarken görmüşüm içimde, minicik ellerini ayaklarını görmüşüm nasıl kıymak isterim nasıl düşünebilirim hem de sadece ihtimaller üzerine kurulu bir test sonucu için. Şöyle şöyle ihtimal var! Ee? Senin en iyi ihtimalle milyonda bir desesn bile dediğin ihtimal de bir ihtimal. Ben de cidden anlamıyorum bu iş. Hem bu test Türkiye menşeyli değil, genetik faktörleri farklı çıkan sonuçlarda.
Hani hamilelik bir kadının en mutlu dönemiydi? Kendini en dişi hissettiği, en kadın olduğu dönemdi? Bense sürekli korkularla boğuşmaya maruz bırakıldığımı hissediyorum. Bir de ne diyorlar stres bebeğe zararlı, bebeği düşürebilir. Bu zaten duyduğum en ironik olanı herhalde.
Doktorların ve internetteki bilgilerin bu panik halini yaratma el birliğini çözebilmiş değilim. Acaba biraz normal topuzla düğün topuzunun arasındaki fark gibi bir şey mi, nasılsa bir kez oluyor kaçışı da yok ne koparsak kar mı bazen?! Benim yeni doktorum sakin bir bey ama şu test sonraki tutumuna göre değerlendireceğim. O ilk gittiğim kadın gibi bir kabus daha yaşamak istemiyorum. Aslında hiç bir hamile kadının yerli yersiz korkutulup endişelendirilmesini istemiyorum. Hepimizin hayırlısıyla güzel, şirin mi şirin, pembe kurdelelerle gezdiğimiz, pırıl pırıl hamileliklerimiz olsun istiyorum.
Canım biz seninle aynıyız,bende 14.haftama yarın giriyorum..
Bizim randevumuz 22 sinde,ben çok merak eder oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?