2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Oyle canim valla. Hamile kaldigimdan beri bende de endise hic bitmedi. Anksiyete hastasi oldum. Benim de once kese kucuktu sonra yolk kesesi cok buyuktu. Bir dr yuzde 90 dusecek haftaya kanamayla geleceksin dedi 7.haftamda sonra ikili test yapildi sadece ikili 1:50nin uzerinde risk denildi. Ense kalinligi 0.79 oldugu icin kombine riskim 1:233 cikti. O da yuksek. Dr cvs yapalim dedi. Aldirmayi dusunmedigimden yaptirmadim ama gunler kabus oldu. Gozumden gozyasi eksik olmadi. Baska bir yerde tekrarladim ikili testi orda kombine 1:1300lerde cikti. Anlamadim yani. Nedir bu! Bence de cehalet mutluluk. Etrafimdaki herkese soyluyorum onlar da soylesin hamilelere down sendromu olsa da aldirmayi dusunmuyorlarsa kesinlikle yaptirmasin ikili uclu dortlu... sonucta olasilik veriyor. O da labaratuardan labaratuara degisiyor. Birakin kani ense olcumunu yas riskime bile biri 500lerde digeri 600lerde yazmis. Nedir bu tutarsizlik. Artik iyi olana inanip duayi eksik etmeyip tevekkul edecgiz Allaha. Hamileligin her aninda birsey cikabilir karsimiza. Tum hamileler yavrularini saglikla kucagina alir inşallah.

Canım ya birşey soracaktım monurol içtikten sonra ishal falan oldunmu ben 2 gündür ishalimde.

MERHABA KIZLAR SİZLERE GÜZEL HABERLERİM VAR BU SABAH DOKTORA GİTTİK BEBEĞİMİZ %60 ORANINDA KIZ BÜYÜK İHTİMAL DEĞİŞMEYECEK DEDİ DOKTORUMUZ AMA YANILMA PAYI OLDUĞUNUDA SÖYLEDİ 14. HAFTADAYIM AMA 16. HAFTADA DAHA DA NET BELLİ OLUCAK CİNSİYETİMİZ İNŞALLAHH DEĞİŞMEZZ :)) DOKTORUMUZ UZUN BOYLU OLUCAK DEDİ 79.2 mm BOYUMUZ VE 78 gr AĞIRLIĞINDA KİLOSU ÇOK GÜZEL VE SAĞLIKLI Bİ BEBEK DEDİ KIPIR KIPIRDI ZATEN ÇOK HAREKETLİ DEDİ Bİ ARA PARMAĞINI EMDİ ÇOK TATLIYDI SONRA ELİNİ AĞZINDAN ÇEKTİ KARNINA KOYDU SONRA KOLLARINI ÇIRPMAYA BAŞLADI BAŞTAN SONA KADAR TÜM HAREKETLERİNİ BABAMIZ VİDEO ALDI ŞİMDİ 16-18 HAFTALAR ARASINDA 3 LÜ TEST YAPTIRMAMIZ GEREKİYOMUŞ DOKTOR MUTLAKA YAPTIRIN DEDİ BEN 2 Lİ TEST YAPTIRMADIM ZATEN İYİKDE YAPTIRMAMIŞIM BEBEĞİM ÇOK ŞÜKÜR SAĞLIKLI TÜM ORGANLARI HERŞEYİ GELİŞMİŞ KALP ATIŞLARIMIZDA ÇOK DÜZGÜN KIPIR KIPIR SAĞLIKLI HAREKETLİ BURNU AĞZI KULAKLARI AYNI ANNEYE BENZİYOR DEDİ DOKTORUMUZ ORDA BİRAZ BABAMIZ BOZULDU :)) AMA GÜZELLİĞİNİ BENDEN ALACAĞI İÇİNDE SEVİNDİ ÇOK HEYCANLO MUHTEŞEM BİŞEYDİ ALLAH HERKESE BU DUYGUYU TATTIRSIIN KIZLARR BU ARADA SİZCE BEBEĞİMİN KİLOSU VE BOYU SİZCE NASIL YORUMLARINIZI BEKLİYORUMM :*

Okurken ben bile çok mutlu oldum seni tahmin bile edemiyorum :)) biz de yarın gidicez heycan dorukta :)))) 10. Haftada bizim bıcırık da kıpır kıpırdı ... :))

İşte.. Bir de zaten ne zamana kadar aldırabiliyoruz ki bu bebekleri yasal olarak 10. hafta diyor ama testler 11. haftadan itibaren yapılıyor. Ben onu kıpır kıpır oynarken görmüşüm içimde, minicik ellerini ayaklarını görmüşüm nasıl kıymak isterim nasıl düşünebilirim hem de sadece ihtimaller üzerine kurulu bir test sonucu için. Şöyle şöyle ihtimal var! Ee? Senin en iyi ihtimalle milyonda bir desesn bile dediğin ihtimal de bir ihtimal. Ben de cidden anlamıyorum bu iş. Hem bu test Türkiye menşeyli değil, genetik faktörleri farklı çıkan sonuçlarda.

Hani hamilelik bir kadının en mutlu dönemiydi? Kendini en dişi hissettiği, en kadın olduğu dönemdi? Bense sürekli korkularla boğuşmaya maruz bırakıldığımı hissediyorum. Bir de ne diyorlar stres bebeğe zararlı, bebeği düşürebilir. Bu zaten duyduğum en ironik olanı herhalde.

Doktorların ve internetteki bilgilerin bu panik halini yaratma el birliğini çözebilmiş değilim. Acaba biraz normal topuzla düğün topuzunun arasındaki fark gibi bir şey mi, nasılsa bir kez oluyor kaçışı da yok ne koparsak kar mı bazen?! Benim yeni doktorum sakin bir bey ama şu test sonraki tutumuna göre değerlendireceğim. O ilk gittiğim kadın gibi bir kabus daha yaşamak istemiyorum. Aslında hiç bir hamile kadının yerli yersiz korkutulup endişelendirilmesini istemiyorum. Hepimizin hayırlısıyla güzel, şirin mi şirin, pembe kurdelelerle gezdiğimiz, pırıl pırıl hamileliklerimiz olsun istiyorum.

Son düzenleme:

gözünaydın cnm,bende dün gittim doktora,büyük ihtimal kız dedi,çok sevindik,inş değişmez,kız bebek istiyorduk zaten,ailede ilk kız olcak Allah izin verirse,görümcemin 2 oğlu eltiminde 1 oğlu var:) bayılıyorum kız çocuklarına ya,şimdiden gözümün önüne geliyor şıkır şıkır kıyafetler tokalar,alışveriş için sabırsızlanıyorum

karşılıklı yazışmanızın yalnızca son kısmını görebiliyorum ve benim okuduğum kısımda da 'o ilaçlar arasında minoset gerekli değil, tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonu da düşüne neden olabiliyor, doktorun umarım bunun farkındadır' şeklinde bir ifade yer alıyor. bu da karşıdaki arkadaşa yardımcı olmaktan çok doktorculuk oynamak gibi görünüyor. bir kaç saat öncesinde de başka bir arkadaş diğerine,' monurol içme aman, bugün duydum düşük yapıyormuş' diyerek yanlışa yönlendiriyordu. sizi tanımadığım, yada daha evvel herhangi bir münasebetim olmadığı için size karşı da bir önyargım olması ihtimali olmadığı gibi, amacım yalnızca birilerinin zarar görmesini engellemek. bunu da gayet nazik bir biçimde ifade ettiğimi düşünüyorum (en azından sen diye hitap etmemişim). yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın ve bazı konularda bilgi ya da tecrübenizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, rica ediyorum siz de yazdıkları yanlış anlaşılabilecek olan arkadaşları uyarın. kimse de buradaki tavsiye yada uyarıları doktoruna danışmadan uygulamaya kalkmasın ki sonunda pişman olup üzülmesin.

Kızlar merhaba bugün feci şekilde boğazlarım ağrıyarak kalktm. Ne yapmalıyım sizce nasıl geçer ki

Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı yemek sodası koyup karıştır :) (ölçüler tepeleme değil ) bununla garagara yap ... Ayrıca elma kabuğu iki dilim limon (kabuklu ) çubuk tarçın üç dört karanfil (boğazdaki ağrıya en çok bu iyi geliyor ) zencefil bir yaşıo kaynat iki üç dakka demlenmesini bekle ve bal ile karıştırıp iç :) geçmiş olsun bunu ben bizzat kendim denedim gayet başarılı ... Burda bi kaç arkadaş da denedi onlarda memnun kalmıştı

Arkadaslar benim onerim surekli tam bugday yada tam tahilli ekmekler yemeniz. Tabi mide bulantiniz el veriyorsa. Fisur ameliyati oldugumda kesinlikle kabiz olmamam gerekiyordu. Normal ekmek hic yemedim, gunde 1-2 gun kurusu kayısı yiyordum acaip etkiliydi, bilginiz olsun

Kayısı bende de çok işe yatıyor ve aç karnına ılık su ... Kabız olmamak lazım Allah korusun basura dönüşe biliyor

cnm benim de kanamam var ve aşırı derecede kasık ve karın ağrısı var
benim de solda toplanık

Tatlim benim kanamam gecti, siddetli agrida pek olmamisti sadece hafif adet agrisi gibiydi. Doktora gitmissindir sanırım bol bol dinlen ve tabi bana progestan verdiler sabah aksam. Ben bugun ikili test icin gittim, kalbi atiyordu sorun yoktu cok şükür. Insallah seninde şikayetlerin hemen geçer.

Hanımlar okuyorum soyle bır bır yazdıklarınızı... cok mutlu oluyorum...
Halınıze sukredın.. 2ayı gectı dıskapının esıgıne adımımı atamadım.
En son kalp atısında bebegımı gormustum.
Ikıncı gebelık..ılkınde bulantılar kusmalar yatalak etmıstı..
sımdı ılaveten yanmalar sancılar...
ayhhhhhhh yasıyorum zaten ne dıye yazıyorsam...

kızlar bugün hast. aradım ikili test sonucumuz çıkmış 20 kasımda çıkacak demşlerdi ama ben dayanamayıp aradım ve erken cıkmış çok heycanlıyım inşl. doktorumuz herşeyn yolunda oldugunu söyler..bakalım cinsiyeti için ne diyecek yarın 14 haftaya giriyoruz:))

bu yazıları okuyunca hamileliğin vermiş oldugu hormonlardan dayanamayıp mutluluktan ağlıyorum allahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin canım insanın hiç ultrasyondan ayrılası gelmiyor dotor bıraksa akşama kadar izlerim bence boyuda ağırlıgıda iyi gibi doktorun da söylemiş zaten canım. bizde yarın 14 haftalk oluyoruz bakalım yarın doktor kontrolüne gidiyoruz inşl. mutlu haberlerle döneriz

Canım biz seninle aynıyız,bende 14.haftama yarın giriyorum..
Bizim randevumuz 22 sinde,ben çok merak eder oldum..

hamilelgn ilk haftalarında yemekelrden tiksinnce kahvaltı tarzı şeyler yiyordum şimdide kahvaltıdan tiksiniyorum özellikle ekmek yiyemiyorum aslında güzel bi durum ama ekmek gerektirmeyecek ve tiksinmediğim yemekelr yapıyorum sebze yemegi yanına pilav tarzı şeyler midemi daha az bulandırıyo kahvaltıda da 1 dilim kepek ekmeği yiyorum beyaz ekmek daha çok mide bulandırıyo

Cok ama cok haklisin. Ben hamileligimi ogrendigimden beri surekli yüzüm asik. Esim kiziyor, niye mutsuzsun diyor. Bizde de ilk zaman kalp atışı yok dediler nasıl gecti 10 gun bilemedim. Her gidisimde kalbi atiyomu, yok ikili test yok bilmem ne. Baya yoruldum, artik rahatlayip mutlu olmak, anne oluyorum diye kasim kasim gezmek istiyorum :) Allah yardımcımız olsun.

Canım biz seninle aynıyız,bende 14.haftama yarın giriyorum..
Bizim randevumuz 22 sinde,ben çok merak eder oldum..

ben gün sayıyorum resmennn bir hafta gerideydik geç döllenme diye düşünüyodum ama pıtırcıgım gününü tamamladı:)) bizede 20 kasımda gelin demşlerdi bugün dayanamadım hast aradım souclar cıktı dediler yarın gideceğiz çok merak ediyorum bakalım 12. haftada cinsiyetine erkek demşti yarın ne diyecek:)) dayanamıyorum öğrensemde yavaştan bişeyler alsam bende:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…