ben gün sayıyorum resmennnbir hafta gerideydik geç döllenme diye düşünüyodum ama pıtırcıgım gününü tamamladı:)) bizede 20 kasımda gelin demşlerdi bugün dayanamadım hast aradım souclar cıktı dediler yarın gideceğiz çok merak ediyorum bakalım 12. haftada cinsiyetine erkek demşti yarın ne diyecek:)) dayanamıyorum öğrensemde yavaştan bişeyler alsam bende:))
karşılıklı yazışmanızın yalnızca son kısmını görebiliyorum ve benim okuduğum kısımda da 'o ilaçlar arasında minoset gerekli değil, tedavi edilmeyen idrar yolu enfeksiyonu da düşüne neden olabiliyor, doktorun umarım bunun farkındadır' şeklinde bir ifade yer alıyor. bu da karşıdaki arkadaşa yardımcı olmaktan çok doktorculuk oynamak gibi görünüyor. bir kaç saat öncesinde de başka bir arkadaş diğerine,' monurol içme aman, bugün duydum düşük yapıyormuş' diyerek yanlışa yönlendiriyordu. sizi tanımadığım, yada daha evvel herhangi bir münasebetim olmadığı için size karşı da bir önyargım olması ihtimali olmadığı gibi, amacım yalnızca birilerinin zarar görmesini engellemek. bunu da gayet nazik bir biçimde ifade ettiğimi düşünüyorum (en azından sen diye hitap etmemişim). yazdıklarımı lütfen kişisel algılamayın ve bazı konularda bilgi ya da tecrübenizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, rica ediyorum siz de yazdıkları yanlış anlaşılabilecek olan arkadaşları uyarın. kimse de buradaki tavsiye yada uyarıları doktoruna danışmadan uygulamaya kalkmasın ki sonunda pişman olup üzülmesin.
Aynen,erkeğe benziyor dedi dr. ama ben kız hissediyorum belirtiler hep kıza işaret ediyor..
Demin yazmışsınya ekmek yiyemiyorum diye..ben tamamen sanırım hayatımdan çıkardım..Genelde karbonhidratlı şekerli mesela patates filan yemek istemiyorum..2 gün önce makarna yemiştim aylar sonrası..Et,peynir protein içerikli yiyecekler yemek istiyorum..
Haftaya kameraya çekicem,oğlum okulda olduğu için göremiyor,çok özledi kardeşini..izler dururuz artık :)
ikili test için aç mı gitmem gerek?
sonuç bir hafta sonra çıkıyormuş gittiğim hastanede acaba sonuç çıkınca mı ultrasona alır?
2li test yaptıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi bana?
inşl. gönlündeki olur canım sağlıkla en başta.. ben sütlü tatlıları yiyorum oyüzden etrafımdakilerde erkek diyor ama bilmiyorum bakalım yarın kesinleşir sanırımevet ekmeği hayatımdan çıkarttım bitek sabahları 1 dilim kepek ekmeği o da zorla yiyorum genelde peynir et 2 gündür süt içmeyede başladım aynen patates ekmek bu tür şeyler afedersn sanki midemde hamurlaşıyo yiyemiyorum iyide oldu gereksiz kilo zaten onlar:) bende videoya çekeyim evde oturup izlerim gün boyu:)) sürekli ultrasyon kağıdına bakıp duruyorum
Canım biz seninle aynıyız,bende 14.haftama yarın giriyorum..
Bizim randevumuz 22 sinde,ben çok merak eder oldum..
:)) karşılıklı konuşma gibi oluyor ama kendim gibi görünce sizi yazmadan duramadım..
Seninde inşallah gönlündeki gibi olur..Sütlü tatlıları yiyebiliyorum ama kendim yaparsam..oda haftada bir ancak yapıyorum..
Hayırlısı hakkımızda,sağlıklı olsunlarda..
benimde aynı kızlar sizinle
Kızlar merhaba bugün feci şekilde boğazlarım ağrıyarak kalktm. Ne yapmalıyım sizce nasıl geçer ki
Evet senin erkek demişti dr.yanlış hatırlamıyorsam..
Sen neler yiyorsun canım..
bu yazıları okuyunca hamileliğin vermiş oldugu hormonlardan dayanamayıp mutluluktan ağlıyorumallahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin canım insanın hiç ultrasyondan ayrılası gelmiyor dotor bıraksa akşama kadar izlerim bence boyuda ağırlıgıda iyi gibi doktorun da söylemiş zaten canım. bizde yarın 14 haftalk oluyoruz bakalım yarın doktor kontrolüne gidiyoruz inşl. mutlu haberlerle döneriz
Kızlar 2 haftadır birşey yoktu dün sabah uyandığımda kanamam olmuş ve şu saat oldu hala oluyor doktor progestana devam et diyo ne olacak böle ya bugun 12 hafta olduk
bugün bir yazı okudum. ve hamilerler üzerinde yapılan deney aşağıda anlatılıyor. güzel anneler hep mutlu olun, bebeğiniz de mutlu olsun..
Afrika, çocuk psikolojisinin bir numaralı laboratuarı ve en acımaz deney tahtasıdır. Bir çocuğun gelişimini takip etmek, bir annenin psikolojisini bozup yeniden yapmak, daha sonra da bunu bilim dünyasına hediye etmek isteyen bilim adamlarının (!) ilk adresidir Afrika Ve Afrikanın talihsiz ülkesi Kongo
Beyaz adamın sadık köle merakı
Kongonun sömürüldüğü yıllarda, beyaz adam, Kongoda daha rahat hareket etmek için, Kongonun yerli insanlarından yardım almak zorundaydı. Ama en büyük sorun, siyah insanın istedikleri ölçüde sadik olmamasıydı ki nihayetin de o köleler de insandı. Beyaz adamın istediği ise ölümüne sadakatti. Yani kölelik genlerine kadar işlemiş olmalıydı
İşte beyaz insanın sıkıntısı buradan kaynaklanıyordu. Para ile satın alınan Kongolu köleler, her şeyi çok iyi yapıyor ama iş kritik bir noktaya geldiğinde, beyaz efendiyi tehlikede bırakabiliyorlardı
Sorun, Kölelik ruhu genlerine kadar işlemiş köleler nasıl yaratılır(!)?da kilitlenip kalıyordu . Ve sonunda beyaz adam, köleliği, ruhuna kadar sindirmiş köle yaratma! fikrini, Kongolu anneler üzerinde denemeye karar verdi
Şizofrenik bir araştırmanın kurbanı anneler
Yapılacak şey başlangıçta her ne kadar üzücü de olsa, sonuç itibari ile, beyaz adama sadık köleler edinme fırsatı vereceği için, vicdanlar bir süre susturuldu
O günlerde Kongoda didik didik, hamile kadın arandı Kimisi üç, kimisi beş, kimisi de dokuz aylık bebeklerini karınlarında taşıyan anne adayları, zorla büyük bir meydana getirildi. Bunların arasında dokuz aylık doğumuna bir iki gün kalmış hamile bir anne seçildi, yere doğru gerilerek mancınık haline getirilmiş bir ağaca bağlandı. Etrafta, yüzlerce siyahi hamile annenin korku dolu bakışları arasında bu annenin, bağlı olduğu ağacın ipi kesilerek, yavrusu ile birlikte havaya fırlatıldı. Bir annenin karnındaki çocukla birlikte havada parçalanışına şahit tutulan etraftaki diğer anneler, çığlık çığlığa sağa sola kaçışsalar da, beyaz adamın elinden kurtulmayı başaramadılar
Yaşadıkları bu olayı haftalarca üzerinden atamayan hamile anneler, beyaz adamı nerede görse bela bulaşmamasın diye büyük hürmet göstermeye başladılar ve anne karnındaki çocukların ruhu bu korku ile karışık hürmet duygusu ile şekillenmeye başladı
Henüz bu olayın travmasını üzerlerinden atamayan anneler bir sonraki ay yine aynı meydanda zorla toparlandı Ve yine aynı vahşet ... ertesi ay yine aynı vahşet...
Hamileliğinin daha ilk aylarından itibaren, anne karnında bu korku nöbetlerini yaşayarak dünyaya gelen çocuklar, tam da tahmin edildiği gibi, korkuyu ruhuna sindirmiş ve efendisine ölümüne sadık birer köleler olmaya başlamışlardı bile beyaz adam için paha biçilmez kıymetteki sadık köleler
Daha anne karnındaki ceninin psikolojisini, travmalarla şekillendiren beyaz adam bilim adına da bir çığır açtığını düşünüyordu Embriyo psikolojisi
Embriyo psikolojisi nedir?
Embriyo psikolojisi, anne karnındaki embriyonun anne vasıtası ile yaşadığı psikolojiye verilen addır.
Kısaca diyebiliriz ki, hamilelik süresince, bir anne ne ile meşgul ve duygu dünyası ne ile şekilleniyorsa, karnındaki embriyonun da duygu dünyası aynı olaylarla şekillenmektedir.
Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, eğer anne korku nöbetleri ile hamileliğini geçirmiş ise, muhtemel ki, doğacak çocukta da bu korku nöbetlerinin izleri bir ömür boyu devam edip gidecektir. Veya çok karşılaşılan bir başka örnekten bahsetmek gerekir ise, istenmeyen bir hamileliği mecburi olarak yaşayan bir annenin karnındaki bebek, dokuz ay boyunca kendisini istemeyen bir annenin psikolojik baskısı altında eziklik hissedecektir. Bu ezilmeler, çocuğun bir ömür boyu taşıyacağı psikolojik karakterin en belirgin özelliği olarak, bir gölge o çocuğu takip edecektir.
öyle kritik bi dönemde paylaştın ki bunu..dertlerin sorunların içinde boğulmuştum dün resmen..uykusuzluk karın ağrısı stres sinir..ben kendime bunu hep yapıyorum ama minik de üzülürmüş meğer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?