2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

15 gün iyi bir süre inşallah naz yapmaz bebiş :) Ben bu konuda doktora değil kendime,anneme ve annelere güvenenlerdenim
Aman aman yürüyün :) Doğum için,kendiniz için yürüyün :) Daha zamanınız var tabi,bulantılardan yorgun düşmüşsünüzdür.Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

kızlar günaaydın !!
benim kafam karısıklıklarla dolu...uzun zamandır okuyorum sayfaları ama benim durumumda olan yok sanırım. ya ben sata gore 13+6 usg ölçümlerine göre 15+6 hamileyim. yani bebeğim 2 hafta önden gidiyo :S
bu benim fena halde kafamı karıştırıyo.doktoruma sordum biri gelişimini baz alacagız dedı.diğeri kesinlikle satı baz alacagız dedi.akciger gelişimini sata göre kabul etmek zorundayız dedi.banada mantıklı geldi.sonuc olarak usg olcumlerı boy kilo degerlerini veriyo. sizler ne düşünüyosunuz bu konuda?var mı hiç etrafınızda bebeği önden giden?
ya bide cinsiyet konusu kafamı karıstırıyor.ben fena sekilde erkek hissediyorum.annem nasıl gebelik gecirmisse bende aynıyım.hiç asermem yok.annem kızımda gogsum cok sonuktu oglanda cok şişti diyo.benimde ilk aydan beri göguslerim 3 beden buyuduler.dun ulrasonda baktı doktorumuz.ben kıza benzettim dedi.dogru soyluo bende goremedim pipi falan :S netten video goruntulerine baktım erkek cocukta usg de bariz pipi gorunuyo yahu !!
offff işte boyle kafam çok karısık anlam veremedim şimdi ((

Aaaa lafları yedım ya:)))
Ya ben o anne adaylarına en guzel ornegı vereyım; ben:))
Gunlugumu okuyorum, neler yazmıssım.
"yok hıssetmıyormusum...ben de su yasa kadar hıc gaz uretmemısım de bılmıyorum gazın ne oldugunu" falan fılan...
hatta doktorların soylemelerı falan..
Sonraaaaa... bence bebegımın hareketlerı oldukca guclu ben hıssedıyorum falan..derken cok naıfffff cok daha yumusak
hanı "kelebek kanat cırpıyor gıbı" dıyorlar ya..heh tam oyle bır hıs. ama o guclu hatta kaba, kaba kalıyordu cunku artık,
hıssettıgım hareketler de devam edıyor vs... o zaman anladım aslında bebegın ne oldugunu.
sessız sessız gecırdım o donemı:))) o atarlı Emıne gıttı yanı.
HAnı bu mevzuyu cok net yasadım.. o yuzden soyluyorum yoksa...ben de katılıyorum anne bebege gore degısecegını.
Tıpkı gecen gun arkadas yazmıs ya "7aylıkken hıssettım" dıye... onun gıbı.
hanımın karnı dardır hısseder.
Mesela benım kızım cok hareketsızdı...sımdıkı hareketlı ve doktor bana "sen bunu hıssedıyorsundur da" dedı..
yanı degısıyor elbet.

Günaydın annişler :) 11de kontrolüm var acayip heyecanlıyım 3 hafta oldu görmeyeli bebişimi inş cinsiyetinide öğreniriz acayip merak ediorum beklicek takatim kalmadı :))

Amannnn bırak karıssın kafan.
Cok net olsan zaman gecmez:))...
sımdılerı boyle karısıklıkları ayıklamakla gecırırsın sonrakı donemlerı de hazırlıklarla.. e 40 hafta baska nasıl gececek.
Ama sunu soyleyeyım, bebekler ıkı ılerı bır gerı.. bır gerı ıkı ılerı cok degısır.
Ilk gunler hcg degerlerını sık sık baktırdıysan ya da dollenme gununu ıyı tesbıt edebıldıysen en dogrusunu sen bılıyorsundur.
Yanı zamanla usg olması gerekenı gosterecektır.
Sımdı cok degısır.
Benım kızımda da bu defa da sata gore 1 hafta gerıden olacagını bılıyordum/bılıyorum.
Cunku bu 7.gebelıgım artık hcgler falan dosyam dolu.
Gecdollenme.
ılk usg 1.5 hafta onden dedı, doktoruma yok 1 hafta gerıde dedım. son gıttıgım 1 hafta gerı dedı. yanı duzelmıs:)))
KArman corman ısler. ama kafa yorulası degıl.
3+hafta farklılık olmadıgı surece sıkıntı yok.
O zaman da perınatolog gerekenı soyluyor...

Aşk olsun laf yemek değil,uslubum o şekilde gb geldiyse kusura bakmayın,üzülürüm :)
Tabi ki deneyimli biri olarak fikriniz önemli o yüzden sordum,kendi düşündüğümüde söyledim.Hareket deyince benimkide bildiğin tekmeliyor gb değil elbette :) Nadir zamanlarda naif hareket :)

ya bu bızım hamılelık cızelgesınde acıklamalar var ya...
burada nıye mayalardan bahsedılıyor..bılenınız var mı?

prenscim
yer degıstırelım mı?

Günaydın annişler :) 11de kontrolüm var acayip heyecanlıyım 3 hafta oldu görmeyeli bebişimi inş cinsiyetinide öğreniriz acayip merak ediorum beklicek takatim kalmadı :))

Çok heyecanlıııı Hayırlı,iyi haberler duymanız dileğiyle.Ben çok merak ediyorum kontrollerden dönenleri,bebiş haberlerini

Askolsun.. olur mu oyle sey.
Ya ben evde ıs bıle yapamayan hep aynı seylerı yıyen, yatan ve hatta en kotusu TV bombardımanına baruz kalan bır anne adayıyım.
Azıcık aksıyon ıstıyorum...
Bırılerı benımle ugrassın ıstıyorum..
Her konusmada "nasıl oldun..ayyyyyy ya ıste boyle Emıne, sen her hamılelıgınde boyle olacaksın, annen de ablan da boyleydı"ler
ıstemıyorum mesela:))

Ya ben herkesin itiraz edeceğini biliyorum ama 3 haftadır yavaştan hissediyorum bebeklerimi pir pir uçar gibi cok zayıf..bu hafta resmen o pir pir hareketler pit pit oldu hatta sağdakiye soldakini bile ayrı ayrı hissediyorum bazen aynı anda bazen sadece birisi..dün ilk defa yakaladım mesela karnımı actım pit pit hareketlerini karnımda gordum zayıf zayıf:) yemek yiyip uzaninca daha net oluyo ama artık her şartta dün gezmede otururken mesela hissettim bol bol..gaz olmadıgını biliyorum cunku gazı da ayrı hissediyorum hatta bebeklerin yakınindan gaz geçerken acitiyor bazen orayı..bende aynı fikirdeyim her bebekte ve her annede değişiyor bu isler..zaten bebekler üstte elimle kavrayinca bile nerde olduklarını anlıyorum bazen saga sola toplanıyorlar bazen yayılıyorlar bazen sipsivri ortaya:)

Aaaaa tabii sana dedim ben onları,ne çok bilmişsin,hissediyorum işte :)) Elimi belime de koyayım mı? :))
Tv kapat müzik aç hatta açma kendin söyle :) Ayakkabı kutularını kumaşlarla kapla :) ya da beğenmediğin bardaklarına balon geçir ucunu içe ittir çiçek koy içine :) bilemedin makarna iplerle bebişe pufidik battaniye yap :) ya da keçeden patik yap :) daha milyon tane sayabilirim :) Makinelerim annemde olduğu için bende şimdilik oturuyorum,balayı tatilinden sonra hemen başlamıştım işe hamilelikten dolayı şartlar zordu ara verince evin tadını çıkardım biraz ama sıkılmaya başladım :) Bir odamı atölyeye çevirip bir köşede dikimlerime,bir köşede resimlerime devam edecem bu hafta içinde inşallah

Bugünkü Randevum çarşambaya alındı ya özledim ama ben bebetolarimi

İkizlere laf yok,onların işi kolay değil paylaşımları şimdiki yerlerinden başladı :) Bir video izlemiştim,ikizleri yıkıyorlar suyun içinde tutuyorlar alınlarına kadar fln,onlarda anne karnındaki hisleri doğrultusunda birbirlerine sarılıyorlar Çok güzeldi,ikizlerin gelişimlerine şahit olmak çok farklı bir deneyimdir şimdiden kıpırdamalarından büyüdükleri zamanlara kadar.Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Canım her zaman sat tarihi baz alınır. Çünkü bebek her zaman aynı haftada olmayabiliyor. Benim her gidişimde farklı çıkıyor. İlk gittim 2 gün geriden geliyordu. Sonra 1 hafta büyük çıktı. Sonra sat la uyumlu çıktı. Her seferinde değişiyor. Sen onları kafana takma. Doktor bebeğinin gelişimi iyi diyorsa başka bişeyi düşünme.

Evet ya bılmıslık var... kadın 5 cocuk dogurmus..onun karsısında da konusuyorum.
Var var... yalnız suda dogum ekıbınde calısmıslıgım var benım.. hep ona dayanıyorum.
gormemısın dogumlar gormuslugu var mısalı..
Ya sen neler saydın oyle..
Kıtap okumayı cok severım -suan daha ıyı- ama bı ara buraları bıle okurken "ufffff" dıyordum... kıtaplarıma baslayacagım.
Ya bı de ıyı hatırlattın bı kanavıcem var bekleyen ben onu bıtıreyım yaaaaa.
bu kız bırakır mı acep.. babası bıle sınava gece calısıyor..onun yanında kalem tutmamız bıle ımkansız..
valla ıyı hatırlattın yaaa ben su kanavıceyı bı bulayım.

Günaydın güzel anneler
bizim ikili test sonucumuz da çıktı doktor her şey iyi dedi Allaha şükür
sizler nasılsınız çoğunuzun cinsiyetleri belli olmuş ne güzel :) bizim 13 Aralık ta randevumuz var inş. o zaman belli olacak

günaydın canım.benim bebeğimde ilk etapta hafta geriden geliyordu sat a göre.geç döllenme olabilirdedi drum. tabi çok düzgün beslenemiyordum onun etkisnin olduğunada inananıyorum.çünkü sonrasınrda düzenli bi beslenme günlüğü hazırladım kendime en çokta meyve yedim.yağlı yemek filan değilde hafif etli yemekler yedim ve çokça çorba tükettim.mercimek çorbası ayran çorbası havuçlu şehriyeli bir sürü yapıp yapıp yedim.sonra dr a gittim öncelikle maşallah diyecem kusura bakma kendi nazarım değmesin diye haftasını doldurmuş 2-3 günde gelişimi öne geçmişti.hatta tekrar maşallah boyu tıpkı babası gibi baya uzun çıktı drum doğumu çokta etkilemeyeciğini söyledi.zaten sağlıklı olması yeterli.yalnız birazcık tombik doğabilir bebeciğin başkada kafana takılmasın.

Bebiş Hareketleri konuşulmuş.

Bende henüz şuana kadar bişey hissetmedim. Yada ilk hareketleri çok hafif olduğu için biz anlamıyoruz bilmiyorum.

Cumartesi doktor kontrolüm vardı. 15+2 olmuşuz. Doktorum 1-2 hafta sonra yavaş yavaş hissetmeye başlayabilirsin haberin olsun dedi. Doktorumun bunu söylediği andan beri herşeyi bebiş hareketi sanıyorum. Öncesinde yok ya hemen hissedilmez diyodum takmıyodum. Şimdi doktorumda heyecanlandırdı beni. Artık tüm gaz hareketleri benim için bebişimin hareketidir :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…