2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

ya senin de işin olmasaydı? her şeyden çok çok almana gerek yok ki, yeni doğmuş bir bebeğin aslında o kadar da çok şeye ihtiyacı yok ki, bakma bir tüketim çılgınlığına girmişiz, gerekli gereksiz bir sürü masraf yapıyoruz güya geride kalmamak için. elinden gelebildiği kadar sakin olmaya çalış, kendini oyalayacak birşeyler bul, düşünüp düşünüp gerilme. annem kardeşime hamile iken çok gerginmiş, çocuk doğduğundan beri hırçın 23 yaşına geldi hala öyle. Allah sağlık verdikçe hiçbirşey bebeğinin, senin huzurundan önemli değil.

ve esten beklenen yorum!
AMA hafıf muzıplık olsun sen yumusa dıye soylenmıs...
ya neler yasamıssın... gectı sukur. ınsaellah bu defa ıstedıgın gıbı ıstedıgını alarak yaparsın bebegının herseyını.
ya ıste Rabbım saglıgı da bereketı de mutlulugu da huzuru da arttırsın evlerde.

teşekkür ederim hepinize yorumları için boğazım düğümlendi işteyim gözümden süzülen yaşlara mani olamıyorum bilgisayar başındayım.az önce dediğinizi yaptım aradım annemi hiç bişey yokmuş gibi konuştuk bankadaymış sıra bekliyormuş dün gelmediniz Kuzeyin öğretmenine başörtüsü oyalamış öğretmenler günü için onu verecektim dedi. içim acıdı ben ise dün hiç aramadım sormadım ve bir daha hiç gitmem filan dedim kendi kendime.off ya kendimde anneyim anlamıyorum ben galiba boşuna bütün cumartesi ağladım durdum.içimdeki miniğe hiç acımadım bile.

ben de yiyemiyorum düzenli bir şekilde beslenemiyorum üffffffffffff

yıyebıldıklerının en ıyısını yemeye calıs, o beslenıyordur emın ol.
Ben kızımda bunları bıle yıyemıyordum.. 4,5 ıle dogdu.. cok sukur 26 ay oldu bır kere burnunun aktıgını bılmem (masaellah)

ya ıste hep boyle oluyor.
Ben de bazen anneme kızıyorum.. dolduruyorum kendımı... sonra dayanamayıp arıyorum, ohoooo kadın normal hayatında.
Hıc bı problem yokmus aslında aramızda dıyorum ve aslında o kadar cok rahatlıyorum kııııııı:)))
Anne ıste.

evet canım geldi geçti çok şükür ama tamda bebek beklerken zor günlerdi gerçekten.şimdi ise ikinci olduğundanmıdır nedir bilmiyorum hiç heves yok alışverişe karşı bakalım şöyle 7-8.ay bir dolsun alıcaz bişeyler.zaten oğlumdan kalan yataktır araba koltuğudur bebek arabasıdır filan herşeyi var onlara para vermemde kıyafet hiç yok artık ben nasıl bir hırs yaptıysam çocuğun bebeklik kıyafetlerini hiç saklamadım bana hatırlattıkları yüzünden şimdi.

Uzulme lutfen. "bebek gelecek ne yapacagız" dıye korkuyorsun ve haklısın.
Ama unutma suan karnında ve cok etkılenıyor..
sımdı unut bunları.. sıkma kendını ınsaellah hersey duzelecek.

Canım hiç üzülme onlarla biz aynı hamilelikleri yaşamıyoruz maalesef. Onlara nazlı geliyoruz işte. Ki senin ki tüp bebek ilk ayların ne kadar tedirgin olmuştur. Ben korkudan annemi yanıma çağırdım gelemem kardeşlerine kim bakacak dedi burda bana birşey olsa banada bakacak kimse yok ama bazen onlarda kendilerini bir çıkmazda hissedebilir. Sürekli yatıyosun kalksana Mısır'a sultanmı doğurcan sanki, doğurup tarlada işe devam edenler var sen hep böyle yatacak mısın? Ama alınmadım neden bilmem:) Birde bunları takarsam 9 ayı geçiremezdim sanırım:) Sende annene kırgın kalma anne bi sıkıntınmı var neden o gün öyle davrandın diye sor hatta. Şuan ben İstanbul'da olsam annem evden kovsa yine gitmezdim o derece

Hiç sıkma boşuna canını tatlım. Kendin yapacaksan yap tehditde etme eşini. İlerde bir gün benim zor günümde bunları demiştin der. Kimin başına ne gelecek hiç birimiz bilemiyoruz maalesef. Her çocuk rızkıyla gelir. Boşuna yavrunu sıkıntıya sokma bak hem geçen okumuştum 2 yıl sonra gelmiş sana üzme onu:) Herkesin sıkıntısı olur sana öyle gelir yada. Bak ben işten ayrılmak zorunda kaldım. Eşim bana birşey olur kanama olur hastaneye yetiştiremem korkusuyla araba aldı adamcağız memur. Bütün maaşı ona gidiyor. Hiç hesapta yoktu bu durum yani. Ben hamileyim canım olur olmadık şeyler çekiyor. Cefa çekicez ki sefa sürebilelim demi İnşallah eşininde işleri yolunda gider vve çok mutlu olursunn:)

Son düzenleme:

Çok yakın arkadaşım bunları yaşadı,hamileliğide huzursuz geçti.Doğumdan 1-2 ay kadar sonra ayrıldılar mahkeme bile başladı.6 ay ayrı geçti ve şuan 3 haftadır beraberler.Şartları durumuna benziyordu,iş meseleleri iyice germişti.Dediğim gb beraberler şuan ve geriye tek kalan yaşadıkları sıkıntılar,babasının çocuğuyla olan eksik zamanları,annenin yalnızlıkları..Şimdi herşey iyi çok şükür.Erkekler bizler kadar cesaretli olamıyor,üstüne gidersen o daha fazla sıkıntı yapacaktır kendini daha da geri çekecektir,biz biraz gözardı edebiliyoruz ama eşlerde kendilerine göre sıkıntılar yaşıyor bebek beklerken.Rabbim huzurunuzu eksik etmesin yuvanızdan.Kırıcı olmamak en güzeli Senin içinde kolay değildir elbet,birbirinizi anlayarak sorunları beraber çözmeye çalışarak atlatın bu zamanları.

Benimde kızıma annem bakıyor 1,5 yıldır onun yorgunluğu var, en ufak bir sözümde alınıyor, kırıcı olabiliyor bana karşı, yazını okuyunca kendi annemi anlatıyorsun sandım, benimki de uyumama kafayı takmış durumda :) sanki o hamileymiş gibi, gerginliğini, stresini hep alttan alıyorum, hem kızıma bakıyor, hem de beni bu dünya da onun kadar düşünen biri daha olamaz buna eminim, yorgunluktan bize sarıyorlar canım, yapacak bişey yok, çekeceğiz o kadar nazlarını, onların işide çok zor bu yaştan sonra çocuk büyütmek

Canım hiç üstüne alınma, anne bu başka şeye benzemez kesin başka birşeye sinirlenmiştir yoksa o da sana kıyamaz ki. Bebeğine haksızlık etme lütfen, zaten zar zor oluyo bebeklerimiz Benim annem bana böyle birşey yaptığı vakit hemen arayıp söylüyorum neden böyle birşey yaptın diye. Birazcık da olsa içim rahatlıyor ama öncelikle senin sakin olman gerekiyor. Kızmadan küsmeden halletmeye çalış, umarım en kısa zamanda aranız düzelir...

son bir haftadır baş ağrısı ile yatıp, baş ağrısıyla kalkıyorum. doktorum normal diyor. var mı benim gibi olan?

günyadın kızlar
bi haftadır olmasada dünden beri fecibi baş ağrısı geldi bana akşam 7 de yattım geç kalktım ama hala geçmedi çok ağrıyo gerçekten geçirmek için bişeyler yaptın mı sen

Cok iyi yapmışsın aramakla bak için ne kadar rahatladı simdi demi..sende hassassin hamilesin tabi bude esinin yanında söylemiş diye kızıyosun nolacak o da senin esın sonuçta annenin senle olan münasebetini anlayışla karşılaması gerekir dimi..ben esime bazen annemle arama girme derim saka yollu:)

2 güne bir basım ağrıyor benim de özellikle kalabalık ortamlara girdiğimde.. esime masaj yaptırıyorum sol tarafım ağrıyor hep ve inanır mısınız bilmem felak nas ayetelkursi okuyup üflemesini söylüyorum ve bi sure sonra geçiyor..brlki psikolojik ama önemli olan ise yaramasi..

evet çok haklısın ben sırf annem çok yorulmasın diye 2,5 yaşında kreşe verdim oğlumu tam 5 ay ağladı yavrum sabahları giderken okula çok zor alıştı.şimdi bir ay sonra 4 yaşına basacak artık okulunu seviyor tabi.akşamları 5te servisle dönüyor anneanneye gidiyor yani aslında annemin yükü çok hafifledi ama yinede patlama noktası hep ben oluyorum işte.

aslında çok güzel bir ilişkimiz vardır belki ondan çok kırıldım bende şaşırdım bir anda tepkisine.neyse şimdi aradım hiçbişey yokmuş gibi konuştukta rahatladım biraz.

ayy zaten eşim ayrı bir vaka yani.oda böyle fırsatları hiç kaçırmaz.

geçmiş olsun canım
eğer inançlı biri isen şöyle bir tavsiyem olabilir, netten başağrısına iyi gelen manevi reçete yada dua diye arat, bu duayı suya okuyup o suyu iç ve bir kağıda yazıp kağıdı yanında taşı

ben yaptıım faydasını gördüm yada piskolojik olarak iyi geldi bilemiyorum :))

Benim annem de içten içe öyle düşünüyor,hatta biz de hamileydik ama böyle değildik diyor. Ama pek umursamıyorum açıkçası.
Şımarıklık yapmadığımı biliyorum, yapsam yaparım zaten kime de. Kocam çekecek nazımı

Ayrıca hangi hamile ister ki sıkıntı çekip yakınmayı. Benim de göğüslerim çok acıyor, ağlayasım geliyor bazen duşta su değince falan. E bu mızmızlık mı, acıyor işte. Herkesin hamileliği bir değil, sıkıntı çekmesek yakınmayız biz de...

Ayrıca sizin ikinci hamileliğiniz, hiç öyle durduk yere mızmızlık yapmazsınız eminim ki. Hadi ilk olsa neyse,biraz naz yapar insan...

Anneniz başka şeye bunalmış ve size patlamış bence. Keşke o kadar üzülüp yıpratmasaydınız kendinizi. Annenizle de oturup konuşursunuz müsait bir zamanda. Küslük olmasın tabi ama kırıldığınızı, hassas olduğunuzu anlatın. O da anlayacaktır sizi...

kızlar doktorum eskiden varmıydı baş ağrın dedi ve yok deyince magnormu kullan dedi sadece. öyle bir ağrı ki ne sıcak ne soğuk ne masaj ne de uyku hiçbiri fayda etmiyor. ama nedeni artan kan basıncı. söylendiği gibi 2. üç aylık dönem balayı gibi geçmeyecek diye üzülmeye başlamıştım ama Allah'a şükür 2 gündür rahatladım ama kendime nazar değdirip mide bulantıları yaşamaya başladım bu seferde (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…