İnci çok sevindim hayırlısı olsun ...
Kızlar sol tarafımda sanki bebeğim sürekli oynuo gibi gelio nası desem içten hissediyorum ama elimi Koyuncu hiç bir his yok sanki içerden gıdıklıo gibi :)) kelebekler var gibi ...
sistit mi oluyo o.oyleyse ben bebis 5 haftalikken kulanmistim bi seyler.dusmedimi dusmuyo bence riskli haftalari atlattikkızlar,idrarımda lökosit çıktı,dr uro care ve fitil verdi
aranızda kullanan var mı,düşük riski de var
lütfen bana cvp yazın,dr a sordum,düşecekse zaten düşer dedi
Kan aldirmak degilde tetenoz korkutuyo beni.3 hafta var gun sayiyorum yaa.gecmis olsun 1 kere mi vuruluyorkızzlarr biz bugün oğlusumla tetenoz aşımızı olduk cok az kolum acıyo ama onun dısında sıkıntı yoksizler neler yaptınız bakalım
saol cnm,geçti mi sorunun
cok gecmısler olsunnnmerhaba arkadaslar gecen hafta karın delıgımın altında sertlık karında sertlık vardı hatta bır tarafta sertlık toplanıyordu. bız bebek sanıyorduk bır arkadasım bu haftalarda karnın sert olmadıgını söyledı hemen drumu aradım hemen sabah gel dedı. drumda bu haftada bebegı hıssedemessın ve sertlık olmaz davul gıbı gergındı karnım ve ıdrar yapmada sıkıntı vardı. ıdrar tahlılı ve bobrek ultrasonu yapıldı.ıdrarda kan, enfeksıyon göruldu.lökosıt 56 ,,erıtrosıt 17 cıktı. radyalojı uzmanı bobreklerde buyume ıdrarın gerı kaçmasından bahsettı hemen sonucları aldım drum ürolojı uzmanına gönderdı. ıdrar yıolları enfeksıyonu cıktı ve hamılelıgımıde soyedım antıbıyotık yazdı maksipor 500 luk.. ıcınde de hamıleler kullanabılır yazıyor. kendı drumda rahatlıkla kullanabılırsın zaten ben de bunu yazacaktım ama urolojı uzmanının görmesınıde ıstedım dedi. ıkı gundur kullanıyrum karnım yumusacık oldu agrım kalmadı ıdrarımı rahat yapıyorum ınsallah bebegıme bırsey olmaz..ıcınızde ıdrar yolu ıltıhabı gecıren oldu mu..drum hamılelıkte yaygın korkma dedı ama gene de ıcım rahat degıl. böyle sorun yasayan oldu mu acaba
HEhehhe cıktımmm... cıktım ama oldum yaaaa hala yorgunum uzandım ama toparlanamadım. Gelır gelmez baktım kı kan gelmıs.Geçmiş olsun..Giriş yaparken aklımdaydınız merak etmiştim nasılsınız diye,yazınız aklımda hep :) Bende son gittiğimde tahlillerde Eritrosit (Hb) strip ++
Urobilinojen norm
Lökosit(L.est) Strip -
bu üçünü daire içine alarak enfeksiyon olduğunu söyledi ve Rovamycine diye bir ilaç yazdı.Allah'ın izniyle birşey olmaz inşallah.
Şu gb'sine hayranım,hiçbirşey demeseler keşke.Kıza benziyor ama olmayadabilir ne demekse bana da öyle dediler :) Ya kızdır ya değildir o kadarını bende biliyorum.Aaa kızmaya başladım artık.Heyecanlanıyorum,birşey almadıkçada birikiyorumRüyanız hayır olsun inşallah.Bende bir kere gördüm rüyamda bebek o da yatağımda pembe battaniye içinde yatıyordu çok güzeldi,emzirmiştim 2 göğsümdende..
Çıkabilmişsindir inşallah..
Dünde biri bana doktor birşey demedi mi karnın yok normal mi bebek mi küçük acaba dedi :) Eyy büyük Allah'ım ne çok doktor var etrafta :) Gülümsedim,herşeyi normal şükür gününe göre önde hatta dedim.Hadi ben üzülmüyorumda dediğine üzülenler olursa diye kızıyorum böylelerine.Herkes bir değil elbet birilerinin canını yakıyorlar.
Ne güzel bir rüya,hayır olsun inşallah..
Teşekkürler,bizde keyifler iyiSizi sormalı?
Gıt hıc sıkıntı etme.. ben kızıma hamıle ıken -mıde sıkıntılarına ragmen ve mecburen- ucaktan ınememıstım. ınsaellah cok guzel bı tatıl olur senın ve bebegın ıcın.Meraba Kızlar. Önümüzde ki hafta İzmir den, İstanbula ablamın yanını tatile gitmeyi düşünüyorum. Normalde çalışıyorum bu aralar çok sıkıldım artık bir hafta izin aldım hava değişimi için :) Çarşamba günü doktor kontrolüm var doktoruma sorucam ama benim zamanlarım da uzun yolculuğa çıkan var mı ? Bir sorun olur mu acaba ?
O zaman benden sana ıyıkı dogdunnnnnnn:)Ya benimde karnım büyüyor ama normal mi bu kadar büyümesi bilmiyorum:44: çokta kilo almadım aslında ama kızçeme yarıyor heralde diye avutmak istiyorum kendimi
Canım ben ilk 12+5 te ikili teste öğrendim kız olduğunu ama çok belliydi. Bizede gösterdi bakınca çok güldük edepsiz kız diye :))) diğer kontrolum kendi doktorumaydı o da 14 +0 daydı kendi doktorum da kız deyince rahatladım birazheralde değişmez bundan sonra
Buarada herkese selamlarrr.. Geçen gün doğum günümdü artık kimse bana hediye almıyor kızlar herkes bebişe çalışmış resmen pembiş pembiş hediyeler doldu ortalık
MAsaellah... hayırlı olsunnKizlarr benimde kizim oluyo allah nasip ederse cok tatliydi ya kipir kipirdi valla :)
oooo ne guzel bereketle gelen bebek!!! Rabbım daha da versın ınsaellaheşim beklemediğimiz bir anda işinde maaş ve statüde yükseliyor.çok duygulandımAllah herkesin gönlüne göre versin her şeyi. amin.
ya su "dusecek bebek duser" meselesı cok dogru... amma bu donemden sonra dusme ıhtımalı de dusuktur..kızlar,idrarımda lökosit çıktı,dr uro care ve fitil verdi
aranızda kullanan var mı,düşük riski de var
lütfen bana cvp yazın,dr a sordum,düşecekse zaten düşer dedi
O zaman benden sana ıyıkı dogdunnnnnnn:)
sistit mi oluyo o.oyleyse ben bebis 5 haftalikken kulanmistim bi seyler.dusmedimi dusmuyo bence riskli haftalari atlattik
Merhabalar,
Aranizda grip asisi olan var mi? Ben 16. haftamdayim ve doktorum iki hafta sonra grip asisi ve whooping cough asisi ol dedi... Turkiye'de bu asilari istiyorlar mi? Yani zorunlu degil burada da ama olmami onerdi...Bu arada Amerika'dayim.. Bir de gunese cikamiyorum cok fazla, havalar burada cok sogudu, oyle deyince de Vitamin D -400 IU al dedi gunde bir tane... Bunlarin disinda normal hamilelik icin olan vitaminleri ve gunde 4000 mg'lik balik yagi kulaniyorum.. Balik yaginin da iyi bir marka olmasina dikkat et demisti, bir de marka onermisti...
Bitki caylari icin de yan etkilerini tam olarak bilemiyoruz o yuzden mumkun oldugunca sadece su ic dedi... Suyu da gunde 15 bardak icmemi soyledi!! Ben nasil o kadar su icecegim hic bilemiyorum! 8 bardaga yeni alistirmaya calisiyordum kendimi, o kadar bile icemiyorum... Sizin doktorlar bir sey diyor mu bu konuda??
20. haftada detayli ultrason yapilacak, o zaman cinsiyetini de ogrenebilecegim insallah!
Onun disinda benim de karnima bazen sancilar giriyor ama cok kotu degil.. Normal diye okudum internetten...
Arada bas agrilarim oluyor, bir de mide yanmasi... Simdiye kadar 3.5 kg aldim, sanirim normal... Cok daha az aliyordum aslinda ama bu hafta birden bire 1 kilodan fazla almisim! Dikkat etmem gerekecek!! Hala zayifim gerci ama yine de korkuyor insan...
Cok uzun yazdim ama Turkiye ile Amerika arasinda her acidan bir suru fark farkediyorum yazilarinizi okuyunca...
kızımda grıp asısı olmadım, bu defa da dusunmuyorum.
Dvıtamını ıle ılgılı de sunu soyleyebılırım; kızımı dogurduktan 2.5 ay sonra cıddı dvıtamını eksıklıgı gorulmustu bende.
Ustelık eylulde dogum yapmıs yazdan yenı cıkmıstım.
sımdı osteocare kullanıyorum (kızıma hamıle ıken de kullanmıstım ama herseyı cıkardıgımdan fayda mı etmemıs ne).
kılo ıcın bısey dıyemeyecegım ben hala -lerdeyım.
tetanoz asısı var burada hamılelere onerılen... 2doz kalmıstı gebelık dısında vurulmam gereken. vurulmadım...dogumu yapmısım
ne vurulacagım yaww:)))
sımdı o ıkı dozu tamamla dedıler ama dogumu cadırda yapmayacagım kı ben...ıstemıyorum.
sımdıden kolay gele..
evet canim her bes dk wc gidiyordum.ve idrarimdan kan pihtisi geliyordu .idrar yaparken acidan ciglik atiyordumcnm sistit gibi,klitorist çevresinde sızı ve ağrı var,bi de sürekli idrarım varmış gibi geliyor
seninki de mi öyleydi
evet canim her bes dk wc gidiyordum.ve idrarimdan kan pihtisi geliyordu .idrar yaparken acidan ciglik atiyordum
adini hatirlqmiyorum antibiyotik verdi.ilk gunden gecticnm sen ne kullanmıştın,hemen geçti mi
Burada da whooping cough'i iceren asinin adi Tdap'mis.. Tetanoz, difteri ve Pertussis (whooping cough)'a karsi koruma sagliyormus...
Arkadaşlar 6 Aralık ta beni tetanoz aşısı için çağırdılar siz naptunız yaptırmanın bir yan etkisi zararı var mi ve en uygun hafta kaçıncı hafta ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?