2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Üff annem benim yeteneklerimi kısıtlıyor bebek şekerlerini ben yapıcam diyorum sen sıkılırsın yapmazsın diyor. Sonra sıkışıp benim başıma atma diyor aslında kendi yeteneklerinize kısıtlamış oluyor.

kızlar ben gittiğim hastanenin radyoloji bölümünde çektireceğim, doktorum başka bir yere yönlendirmedi. ama allah korusun olumsuz bir şey çıkarsa eyüp ekiciye giderim tekrar. inşallah gerek kalmaz tabi.

hamile olduğumu 4. haftada öğrendim, testi önüme koyup kimseye söylemeden 'son sigara' olacağını düşündüm sigarayı içtim. ertesi gün kahvaltıdan sonra canım öyle çok istiyordu ki, o akşam içtiğimin son olamayacağını anladım. 6. haftaya kadar kendimi zorladım günde 1 tane içtim. böyle devam edeceğimden korkuyordum ki, çok şükür 6. haftada bıraktım. başlarda kokusu rahatsız ediyordu ama, şu an hiç rahatsız etmiyor. bugün sigara odasına gittim, dayanamıcam verin bir tane dedim, ama tek nefes bile içime çekemedim, ama bu deli gibi canımın istediği gerçeğini yok etmiyor (
doğuma kadar yeniden başlayacağımı sanmıyorum, zaten ben istesem de toplumsal baskıdan içemem. utanırım her şeyden önce o kadar doktorun önünde o karınla elimde sigara.. ama canım çok istiyor. hiç içmemiş olmayı isterdim.

Haftasonu birşey araştırırken "tüp bebek çalışmaları yapan arkadaşların forumuna" girmişim. İlgimi çekti okumaya başladım. Çok yoğun bir haftasonuydu ama gece geç saatlere kadar yazılanları gün be gün okumaktan kendimi alamadım.
İnsanların kendi ağızlarından başlarına gelenleri anlattıkları o satırları sanki bir günlük gibi okurken anladım ki, tüp bebek hakkında hiçbirşey bilmiyormuşum. Utanmasam normal bebek yapmaktan kolay zannedecekmişim.
İnsanların çektiği fiziksel ve duygusal acıları, korkuları, arka arkaya yaşadıkları hayal kırıklıkları, kayıpları, maddi ve manevi yıkımları öyle fazla ki... Hani cennet anaların ayakları altndadır denir ya; oradaki insanlar çoktan anne olma mertebesine ulaşmışlar çektikleri ile... Hepsi o minicik yüreğe kavuşmak, minicik eli tutabilmek, birgün anne sesi duyabilmek için...
Çok ama çok duygusalım haftasonundan beri... Karnımızdaki mucizelerin kıymetini bilelim. Sahip olmayan, olamayan, kaybeden tüm anneler için dua edelim. Hamile duası daha çok kabul olurmuş, hepimiz yüreği yaralı anneler ve anne adayları için bugun en az birkez dua edelim...

20.haftada git dedi.19+6 ya denk geliyor tam olarak.21e giriyo olucam.sen nezaman gideceksin.birde mustafa beydi sanirim ona iyi diyorlar.kafam karisti yani.eyup beye gidicem sanirim

benim doktorum istemedigi icin yaptirmayacagim guzelim.

yazılarınızdan çok pozitif ve çok iyi niyetli birisi olduğunuz anlaşılıyor,keşke etrafımızdaki herkes sizin kadar duyarlı olabilse uzaktan uzağa takdir ediyorum sizi haberiniz ola

kızlar ben gittiğim hastanenin radyoloji bölümünde çektireceğim, doktorum başka bir yere yönlendirmedi. ama allah korusun olumsuz bir şey çıkarsa eyüp ekiciye giderim tekrar. inşallah gerek kalmaz tabi.

Canim daha onceden gittinmi eyup beye.benim doktorumda onu onrrdi.bende eyup beye gidicem.memnun kalmissin anladigim kadariyla

kızlar size bişey sorucam.. benim hayırlısıyla kızım olucak ve adını mihrimah düşünüyoruz.. ay yüzlü demek..
aslında bu ismi daha hamile değilken karar vermiştim kızım olursa mihrimah olsun diye.. babasının adıda süleyman. kanuni sultan süleyman ın kızının adıda mihrimah bence çok anlamlı olur.
ama etrafımda birsürü insan saçma sapan yorum yaptı.. beğenen daha çok aslında ama yinede kötü yorumlar moralimi bozdu.. bide mihrimah diyince mihriban anlıyolar iyice sinirim oynuyo..
ilerde pişman olmaktan korkuyorum.. eğer ismi değiştirip başka isim koyarsam ve ilerde biyerden mihrimah ismini duyarsam intiharın eşiğine gelebilirim dertlerinizin yanında benimki devede kulak kalır ama sinirimi bozuyo bu konu.. fikirlerinizi almak istedim

selam kızlar, uzun zamandır yoktum.
işler güçler ve bide iş yerinde netde kısıtlama vardı, açıldı çok şükür.
ben de kız bebek bekliyorum.

Bence mihrimah çok güzel bir isim benim arkadaşımın kızının ismide mihrimah çevrede söylenenlere aldırma önemli olan isimin senin içine sinmesi ve beyenmendirr

kızlar aşırı derecede iştahım açıldı çok tatlı yeme isteği içindeyim ve yiyorum da biri bana duuuur desin. 5,5 kg aldım

mine8585

neymiş cinsiyeti söyle, yada söyledin mi ben kaçırdım mı. bu arada hayırlı olsun ptt ye atanmışsın senin yavrun da kısmetiyle gelmiş.çok sevindim

kızlar aşırı derecede iştahım açıldı çok tatlı yeme isteği içindeyim ve yiyorum da biri bana duuuur desin. 5,5 kg aldım
ben de aynı kiloyu aldım ama hiç üzülmüyorum kilo konusuna 2 kilo fazladan almışsın dedi 2 kilo nedir ki bir haftada verilir(hamilelikten sonra), bebeğin arkasından koştururken veririz :), bu haftasonu üzülmem gereken konular anlamında ağzımın payını aldım şahsım adına. doktor tatlı ve şekerin bebeğe faydası yok dedi ama sağlığımızı ve bebeğin sağlını riske atmayacak, günlük kalori sınırlarının içerisnde yer alan porsiyonlarda tüketmenin de bizi olumlu etkiyeceğini düşünüyorum, malum bir mutluyuz bir ağlamaklı, tatlı da mutlu ediyor açıkçası.

Son düzenleme:

cok zor bir surec. benim kuzenimin kizi da piknik tupu ) yasayan bilir tabiki. ama bizler de az cok empati yapabiliriz tabiki...Allah hepsinin yardimcisi olsun.
ama ben de azicik da olsa dualarinizi uzerime almak istedim.
ilk nenegimin kalbi durdu.
ikincinin de gelisimi.
cok agir bir donemdi. terapilere bile gittim. atlatamadim. arastirmalar testler. bazi dr.lar sonuclari yuzume bile atti..deneyeceksin yapacak birsey yom. yine mi aynisi olacak korkusuyla ucuncu kez denemek.... cok zor bir karardi. Allaha cok sukur. iyi bir dr buldum. yine kaybetme noktasina geldim. cok sukur Allah bagisladi. igne ilac devam ediyrz (pihtilasma varmis megersem. yuzume atilan tahliller de o yaziyrmus).
kisacasi... kaybetmek cok zor... isteyip de bulamamak cok zor. her an temkinli yasamak cok zor. Allah kimseye yasatmasin. kimseye aratmasin. herkesin evladini bagislasin ve kimseyi aglatmasin. cunku sadece anne gercekten yikiliyor.... hepimiz hayirlisiyla kucagimiza alabilelim insallah.

Benim de kizimin adi asya hüma, begenerek koydum ismi,gecenlerde fark ettimki genis unluden sonra dar unluye gecmek biraz zorluyor esime de soyledim ne bicim bi isim secmisiz diye,ama bu o anlik bir dusunceydi sanirim geldi gecti demem o ki boyle kucuk pismanliklar yasanabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…