yok canım ben gitmedim ama giden yakın arkadaşım var çok memnun ve işinin en iyisi olduğunu söylemişti.
kızlar size bişey sorucam.. benim hayırlısıyla kızım olucak ve adını mihrimah düşünüyoruz.. ay yüzlü demek..
aslında bu ismi daha hamile değilken karar vermiştim kızım olursa mihrimah olsun diye.. babasının adıda süleyman. kanuni sultan süleyman ın kızının adıda mihrimah bence çok anlamlı olur.
ama etrafımda birsürü insan saçma sapan yorum yaptı.. beğenen daha çok aslında ama yinede kötü yorumlar moralimi bozdu.. bide mihrimah diyince mihriban anlıyolar iyice sinirim oynuyo..
ilerde pişman olmaktan korkuyorum.. eğer ismi değiştirip başka isim koyarsam ve ilerde biyerden mihrimah ismini duyarsam intiharın eşiğine gelebilirimdertlerinizin yanında benimki devede kulak kalır ama sinirimi bozuyo bu konu.. fikirlerinizi almak istedim
kızlar aşırı derecede iştahım açıldı çok tatlı yeme isteği içindeyim ve yiyorum dabiri bana duuuur desin. 5,5 kg aldım
Haftasonu birşey araştırırken "tüp bebek çalışmaları yapan arkadaşların forumuna" girmişim. İlgimi çekti okumaya başladım. Çok yoğun bir haftasonuydu ama gece geç saatlere kadar yazılanları gün be gün okumaktan kendimi alamadım.
İnsanların kendi ağızlarından başlarına gelenleri anlattıkları o satırları sanki bir günlük gibi okurken anladım ki, tüp bebek hakkında hiçbirşey bilmiyormuşum. Utanmasam normal bebek yapmaktan kolay zannedecekmişim.
İnsanların çektiği fiziksel ve duygusal acıları, korkuları, arka arkaya yaşadıkları hayal kırıklıkları, kayıpları, maddi ve manevi yıkımları öyle fazla ki... Hani cennet anaların ayakları altndadır denir ya; oradaki insanlar çoktan anne olma mertebesine ulaşmışlar çektikleri ile... Hepsi o minicik yüreğe kavuşmak, minicik eli tutabilmek, birgün anne sesi duyabilmek için...
Çok ama çok duygusalım haftasonundan beri... Karnımızdaki mucizelerin kıymetini bilelim. Sahip olmayan, olamayan, kaybeden tüm anneler için dua edelim. Hamile duası daha çok kabul olurmuş, hepimiz yüreği yaralı anneler ve anne adayları için bugun en az birkez dua edelim...
Ben anlamını güneş ve ay olarak biliyorum.Zaten hikayesinide biliyorsundur,
Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'a aşkını şifrelerle anlatan Mimar Sinan'ın deneme eserlerinden biridir. Cami Üsküdar iskele meydanında olup, şimdiki genç grupların adeta buluşma noktasıdır. Aynı zamanda külliye özelliği taşıyan Mihrimah Sultan Camii'nde medrese, imaret, tabhane, sıbyan mektebi, çeşme ve kervansaraydan oluşmaktadır.
Mimar Sinan'a bu camide Mihrimah'ın kelime anlamı ilham olmuştur. İsmi güneş ve ay anlamına gelen Mihrimah Sultan'ın doğduğu gün yani 21 Mart tarihinde özellikle görülmesi gerekir.
Mihrimah Sultan Camii'yi bir de Edirnekapı'da yapmıştır Koca Sinan ve Mihrimah'ın adına yakışır olan camiler her yıl 21 Mart tarihinde yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde Edirnekapı'daki caminin tek minaresi ardından güneş batarken, Üsküdar'daki caminin ardından ise ay doğar aynı anda..
Sadece Mihri'de olabilir..Ama bence kimseye takılma,hangi ismi koyarsan koy,birileri beğenecek birileri beğenmeyecek,önemli olan eşinin ve senin ne istediğin..
Merhaba, Allah rahmet eylesin babanız için. Çok çook cici bir takım, güle güle kullanmak nasip olsun inşallah. Sadece buyuk boy yatak yerıne bir de buyuyebilen yataklara bakın istersin diyebilirim. Büyüyen takımlarda komidinler yatağın baş ve ayak ucunda olup ilk zamanlar alt değiştirme ünitesi olarak kullanılabiliyor. Sonra yatak yükseltiliyor ve karyola tamamen bebek beşiği gibi oluyor. Çocugunuz artık iyice büyüdüğünde sadece yandaki parmaklıkları çıkarıp yatak haline dönüştürüyorsunuz. Daha da büyüdüğünde normal tek kişilik yatak alıp komidinleri ayırıp bildiğiniz tek kişilik yatak odası olarak kullanabiliyorsunuz. Mesela benim oğlum suan parmaklıksız haliyle yatıyor. Haftasonu arabalı yatak aldık ona, kardeşi de onun odasını kullansın diye. Parmaklıkları tekrar takıp, yatağı yükseltip tekrar 6.aydan sonra bebek odası olarak kullanacağız kısmetse... Allah aklımızdakileri görmeyi nasip etsin inşallah:)
Haftasonu birşey araştırırken "tüp bebek çalışmaları yapan arkadaşların forumuna" girmişim. İlgimi çekti okumaya başladım. Çok yoğun bir haftasonuydu ama gece geç saatlere kadar yazılanları gün be gün okumaktan kendimi alamadım.
İnsanların kendi ağızlarından başlarına gelenleri anlattıkları o satırları sanki bir günlük gibi okurken anladım ki, tüp bebek hakkında hiçbirşey bilmiyormuşum. Utanmasam normal bebek yapmaktan kolay zannedecekmişim.
İnsanların çektiği fiziksel ve duygusal acıları, korkuları, arka arkaya yaşadıkları hayal kırıklıkları, kayıpları, maddi ve manevi yıkımları öyle fazla ki... Hani cennet anaların ayakları altndadır denir ya; oradaki insanlar çoktan anne olma mertebesine ulaşmışlar çektikleri ile... Hepsi o minicik yüreğe kavuşmak, minicik eli tutabilmek, birgün anne sesi duyabilmek için...
Çok ama çok duygusalım haftasonundan beri... Karnımızdaki mucizelerin kıymetini bilelim. Sahip olmayan, olamayan, kaybeden tüm anneler için dua edelim. Hamile duası daha çok kabul olurmuş, hepimiz yüreği yaralı anneler ve anne adayları için bugun en az birkez dua edelim...
kızlar aşırı derecede iştahım açıldı çok tatlı yeme isteği içindeyim ve yiyorum dabiri bana duuuur desin. 5,5 kg aldım
Başın sağolsun,mekanı cennet olsun babanın..
Ben oğluma 5 yaşındayken bu takımı almıştım,versiyonu çilek te o zaman farklıydı ama denizci takımıydı..Çok kullanışlı ve kaliteli,o zaman alırken bebekler için de koruyucu yanlıklarda vardı.Çilek çok kaliteli 5 yıldır kullanıyorum,çizik dahi yok..Şimdi yine oğlum oluyor,çilekten yanına bir yatak daha alıcam..Şimdiden güle güle kullanın..
Günaydın,hayırlı haftalar diliyorum..
Bizde herşey yolunda..
Herkes iyidir inşallah..
yazdıklarını okuyunca çok duygulandım benimde bebeklerim tüp bebek.oğlumda çok zor süreçler yaşadım defalarca denemeler torba torba ilaçlar sayısını hatırlamadığım kadar iğneler ,operasyonlar vs... hala bile düşündükçe gözlerim dolar. o an yanında bunları yaşarken bile senin kadar iyi anlayan empati kurabilen arkadaşlarım olmadı maalesef. oğlum dört yaşında ve ben ona baktıkça allaha hergün şükrediyorum geride benim gibi uğraşan aynı tedavileri yaşayan arkadaşlarımında bir an önce yüzlerinin gülmesi için dua ediyorum.şimdiki bebeğimde oğlumla beraber olan embriyorlarımızdan dondurulmuştu ve beş sene sonra mucize gibi annesine tutundu.ilk denemelerim kadar zorlanmadım çok şükür.
şimdi heyecanla oğlumun kardeşini bekliyoruz.allaha hergün şükrediyorum.anne olmayı her kadına nasip etsin inşallah.
ayyy bende 5.5 kilo aldım çok fazla biliyorum
senin oğlunun fotoğrafı sanırım. arada ona bakıyorum bende gördüğüm ilk tüp bebek o çünkü. benimkide tüp bebek biliyorsun senin oğluna bakınca diyorumki "evet tüp bebekle anne olunuyormuş".çok zor süreçler ama en iyi yaşayan biliyor.allahım isteyen herkese versin.
Çok teşekkür ederim bu iltifatınızın binde birine bile layıksam, ne mutlu bana:)yazılarınızdan çok pozitif ve çok iyi niyetli birisi olduğunuz anlaşılıyor,keşke etrafımızdaki herkes sizin kadar duyarlı olabilse uzaktan uzağa takdir ediyorum sizi haberiniz ola
tatlimm 19. haftada mi öğrendiniz cinsiyetini? öncesinde tahminde bulunmamışlarmıydı?? bişe daha soracam :)) ayrıntılı ultrasonmuydu ?? :))))))
Tüm kalbimle amin diyorum canım. Zaten duygusal biriyimdir ama anne olduğumdan beri yüreğim bu tür şeyleri hiç kaldırmıyor. Allah hiçbir anneyi yavrusuz, yavrusunu annesiz bırakmasın, hiçbir çocuk acı, sefalet, hastalık, savaş görmesin... İsteyen her kadının kucağı evlatla dolsun inşallah.cok zor bir surec. benim kuzenimin kizi da piknik tupu) yasayan bilir tabiki. ama bizler de az cok empati yapabiliriz tabiki...Allah hepsinin yardimcisi olsun.
ama ben de azicik da olsa dualarinizi uzerime almak istedim.
ilk nenegimin kalbi durdu.
ikincinin de gelisimi.
cok agir bir donemdi. terapilere bile gittim. atlatamadim. arastirmalar testler. bazi dr.lar sonuclari yuzume bile atti..deneyeceksin yapacak birsey yom. yine mi aynisi olacak korkusuyla ucuncu kez denemek.... cok zor bir karardi. Allaha cok sukur. iyi bir dr buldum. yine kaybetme noktasina geldim. cok sukur Allah bagisladi. igne ilac devam ediyrz (pihtilasma varmis megersem. yuzume atilan tahliller de o yaziyrmus).
kisacasi... kaybetmek cok zor... isteyip de bulamamak cok zor. her an temkinli yasamak cok zor. Allah kimseye yasatmasin. kimseye aratmasin. herkesin evladini bagislasin ve kimseyi aglatmasin. cunku sadece anne gercekten yikiliyor.... hepimiz hayirlisiyla kucagimiza alabilelim insallah.
Arkadaslar merhabaasi kacinci haftada olunuyor herkes farkli bir tarih söylüyor cevremde birde acaba alerjimiz olabilir mi?? Su an itibariyle 18+1im ne zaman asi olmaliyim? Cok tesekkurler
evet dediğiniz gibi hem ay ve güneş hemde ay yüzlü demek.. hikayesi ve benim için anlamı çok güzel ama saçma sapan yorumlar sinir bozzucu.. yinede rahatladım .. saol
hamile olduğumu 4. haftada öğrendim, testi önüme koyup kimseye söylemeden 'son sigara' olacağını düşündüm sigarayı içtim. ertesi gün kahvaltıdan sonra canım öyle çok istiyordu ki, o akşam içtiğimin son olamayacağını anladım. 6. haftaya kadar kendimi zorladım günde 1 tane içtim. böyle devam edeceğimden korkuyordum ki, çok şükür 6. haftada bıraktım. başlarda kokusu rahatsız ediyordu ama, şu an hiç rahatsız etmiyor. bugün sigara odasına gittim, dayanamıcam verin bir tane dedim, ama tek nefes bile içime çekemedim, ama bu deli gibi canımın istediği gerçeğini yok etmiyor(
doğuma kadar yeniden başlayacağımı sanmıyorum, zaten ben istesem de toplumsal baskıdan içemem. utanırım her şeyden önce o kadar doktorun önünde o karınla elimde sigara.. ama canım çok istiyor. hiç içmemiş olmayı isterdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?