2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Canim panik olma Relax. .. doktorunuza danismadim önce panik yapa yapa dogurcaz en sonunda bebisin de gayet güzel maşallah kısa falan değil benim de 22 cm idi 21 haftalıkken

Aman dikkat edelim bundan sonra arkadasim 39+3 te hala dogurmadi biz bole giderse kendikendimize dogurcaz allah korusun tabi senin durum biraz farklı ama annem ikizleri tam 40. Haftada dogurmusum belli de olmaz yani

çarpıntı derken kalpte mi karında mı bende buralar sık sık içimde böyle heyecan gibi birseyler hissediyorum rahim ağrım sadece yorulunca oluyor normalde yok tansiyonum biraz düşük ve kansızlık var ondan diye düşünüyorum

evet canım benimde çin takvimi tutmadı hatta ultrason fotosunda durduğu yere görede tutmadı. rus takvimi, free bhcg,kalp atım hızı ve nub teorisine göre tuttu.bence her yönteme bakıp ortalama alınması daha mantıklı.

Merhaba,
Nefes nefese kalınacak kadar hızlı yürüyüş ve sporlar, bebeğe giden oksijen miktarını olumsuz etkilediğinden, bu haftalardan itibaren özellikle tavsiye edilmiyor diye biliyorum. Ben normal tempoda yürüyorum. Bazen bebeğin o anda aldığı pozisyonundan sanırı, aşırı bir baskı hissi oluşuyor o zaman yürümekte zorlanıyorum.

Ben herzaman cam biberon taraftarıyım. Oğlumda nuk kullanmıştım, şimdi avent'in cam biberonları çıktı onlardan aldım. Zaten ilk başta tek delikli biberon ucu(içinden çıkan) kullanılıyor. En küçük bineron 120 cc olsa da yenidoğan bir kerede 30-60 cc içiyor. Bebek büyüdükçe içtiği süt miktarı ve biberondan çekebilme gücü artıyor. O zaman biberon eskimediyse, tek delikli uç yerine, bebeğin ayına uygun uç alınarak aynı biberon kullanılabilir. Steril amaçlı belli bir sürede uçlar ve biberonlar değişiyor nasılsa.
Emzik avent aldım, hava delikli yeni doğana uygun, gerekirse kullanacağım.

iyi geceler arkadaşlar toplamda kaç kilo aldınız???ben 9 kilo almışım:18::18::18:
Ben de 8-8,5 lardayım.

Ben aynı şikayetten ötürü doktorumla konustum. Bu haftalarda henuz yalancı doğum sancıları başlamıyor diye biliyordum, doktorum da teyit etti. Devam ederse ilaç vermek zorundayım dedi. Yani gerçekten hissedilen kasılma ise, kontrol altında tutulması ya da önlenmesi gerekiyor.

Kasılma ile ilgili endişeleri olan çok arkadaş varmış, üzüldüm ben de. Umarım hiçbiri gerçek kasılma değildir. Bu haftalarda bebeğin büyümesi, diğer iç organlara bası yapması sonucu hissedilen gerilme, sancı ya da anlık acılar da kasılma ile karışabilir. Düşünsenize miniklerimiz bu haftada tesadüfen ya da sırf çıkardığı ses-his ilginç geldiği için ayakları ile mesane ya başka bir organa düzenli olarak vurabilir:)))) Beyin ve sinir sistemleri artık giderek gelişiyor:))) Oğlumun (daha ilerleyen haftalarda) gögüs kafesime tık tık diye vurduğunu bile hatırlarım....
Benim nacizane tavsiyem, kasılmanız olduğuna dair bir şüpheniz varsa muhakkak NST cihazına bağlanıp cidden kasılma var mı, şiddeti ve sıklığı nedir baktırmanız. Eğer kasılmanız yoksa en azından o anda hıssettıgınız rahatsızlığın baska bırseyden kaynaklandıgını anlarsınız ve eve döndüğünüzde aynı şeyi tekrar yasarsanız artık içiniz rahat olur.

Hepimize zamanında hayırlısı ile doğumlar arkadaşlar inşallah... Aksinin düşüncesi bile kötü. Allah'a emanet miniciklerimiz...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, ne olur bana yardım edin kafayı yemek üzereyim... Aranızda calcimax d3 kullana var mı ? Doktorum bana 16. haftamda verdi bu kalsiyum ilacını. Ben normalde beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her gün süt yoğurt muhakkak tüketiyorum( bunlar da kalsiyum deposu sonuçta) Bugün prospektüsünde bir şey okudum ve okuduğumdan beri ağlıyorum ''CALCIMAX–D3 yüksek dozda D vitamini içerir. Gebelik döneminde yüksek dozda D vitamininden kaçınmak gerekir. Zira kanda kalsiyum oranının uzun süreli artışı (hiperkalsemi) bebekte beden ve zekanın gelişme geriliğine, kalp damarlarında daralmaya (supravalvüler aort stenozu) ve göz hastalıklarına (retinopati) neden olabilir'' yazıyor. Hiçbir testimi de yaptırmadım şimdiye kadar ( 2 li yada 3lü ) şimdi bunu okuyunca deliye döndüm... Hem calcimax hem süt, yoğurt fazla mı kalsiyum aldım acaba ((

Merhaba arkadaşım, ben de elevit, fda daily balık yağı, demir hapı ve osteocare (kalsiyum) alıyorum erken haftalardan beri. Çünkü beslenmem ve iştahım pek iyi değil. Israrla doktoruma sordum geçen hafta (kilo alımım iyi çünkü) keseceğimiz vitamin var mı diye? Hayır hepsine devam edeceksin dedi. Buna rağmen balık yağını günaşırıya düşürdüm.
Endişelerin için muhakkak ilk iş olarak doktoruna sormalısın ama buyuk olasılıkla prospektüste bahsedilen olumsuz durumlar; tek bir hap ve beslenme yoluyla alabileceğinden çok daha yuksek miktarlar için geçerlidir. Doktorun bilgi verince bize de burdan yazarsan sevinirim.

Canım, ben süt, yoğurt, , peynir, yumurta, balık gibi ürünleri çok tüketiyorum, beslenmeme de çok dikkat ediyorum, o yüzden çok sıkıntı yaptım ... Yarın detaylı ultrasonum var oradaki doktora sorucam, kendi doktoruma gidene kadar da kafayı yerim herhalde

Canım bu arada senin kullandığın osteocare kalsiyum ilacının prospektüsünde hamilelikte önerildiği yazıyor, ama benimkinde öyle değil

Arkadaşım niye kafayı yiyorsun anlamadım. Birçok ilaçta bu tür uyarılar vardır. Öyle ki nerdeyse folik asitlerde 'hamileler kullanmasın' yazacak. Herşeyi inceleyip üzülüyoruz. Üzme kendini nerdeyse bütün hamilelere kalsiyum ilacı verilir. Düşünsene yeni bir vücut oluşuyor içinde. Kemikleri, damarları, organları... Hepsi senden aldığı besin ve destekle oluyor. Kendi kendine üzülüp boşuna bebeğini de strese sıkma. Hiçbir sorun çıkmaz Allah'ın izniyle.

Arkadaşlar son günlerde dikkatimi çekti herkesi bir telaş aldı galiba. Sancıydı kasılmaydı gazdı ağrıydı derken zaman geçiyor. Ben mi çok umursamazım acaba diyorum. Hala hamile olduğumun farkına varamadım. Yani birkaç gün öncesine kadar (bulantılarım dışında) yürümemde yatmamda kalkmamda bir sorun yoktu. Bir iki gündür daha ağır hissediyorum kendimi. Çabuk yoruluyorum. Hiççç ilaç kullanmıyorum (iki günde bir kan ilacı) özellikle şunu yiyeyim demiyorum, hiçbir testi de yaptırmadım. Toplamda 4 kilo verip 2 kilo aldım. Siz böyle kilolardan bahsedince özeniyorum. Bebeğimin kilosu gelişimi normal. Suyu az demişti suya ağırlık verdim. Gerçekten çok umursamazım, yanlış mı yapıyorum :18:

Canım çok sağol, içimi rahatlattın . Hormonlardan sanırım her şeyi kafaya takıyorum : ( birilerinden iyi birşeyler duymayı istiyorum...Söz konusu biricik kızım olunca ister istemez evham yapıyorum... Ben de şimdiye kadar hiçbir testimi yaptırmadım, çok da rahattım, prospektüsü okuyunca bu hale geldim işte

Bakalım önce kim doğuracak inş hepsi zamanında gelir ama önceki hamilelik forumumda mart nisan başlamıştı doğumlar :))

cannım ben de calcimax kullnıyom , kötü düşünme ya böle bşşi olsa drlar sorar süt yoğurt yyip iöçmiosan verirler, bana da dr bişi sormadan yazdı ve ben de kulanıyom günde en az 1 kase bazen 2 yoğurt yiyom ben de , gönlümüzü ferah tutalım cnm bu arada bben de 2-3 lü test yapmadım

çooook sağol canım, işte söz konusu yavrularımız olunca böyle evham yapıyoruz Aslında doktorum bana yazmadan önce sordu yoğurt tüketiyor musun diye, ben de evet dedim, olsun yine yazalım dedi. Öyle doktor hataları duyuyoruz ki o yüzden içim huzursuz oldu. Allah razı olsun canımm, içim rahatlıyor sizler böyle söyleyince...Hepimizin yavruları Rabbime emanett...

Ben de 2li 3lü testi yaptırmadım.. Bi sıkıntımız yok, Haftamızla uyumlu gidiyoruz hersey normal elhamdülillah.. Ayrıntılı usg ve seker yüklemesi hakkında neler düşünüyosunuz?

Sağlık ocağındaki ebe, Seker yüklemesini orda yaptırabileceğimi söyledi. Hastanedeki Doktorum ise sağlık ocağında hata payı olduğunu orda yaptırmamamı söyleyince ikilemde kaldım.. Aslında cok üzerine düşüp evham yapmam ama bu defa karar veremedim

iyi geceler arkadaşlar bugün dr gittim bbebeğim 638 gr geldi dr doplerle baktı kan akım kaybı var dedi:18::18::18:yarın tekrar gideceğim sizin başınnıza böyle birşey geldimi ...bebekleriniz kaç kilo...korkuyorum ALLAH rızası için dua edin

Sağlık ocağında şeker yüklemesi yaptıran var mi kızlar

ben yaptırdım.. 50 lik yaptılar. dün doktoruma da gittim problem yok... alt sınıra yakın bile.. alt sınır 70 benim 76 çıktı:)
bebeğim bir hafta ileri gidiyormuş.. iri bir bebek olacak dedi.. 950gr.. boyu da uzun dedi... plesentam aşağıdaydı yukarı çıkmış biraz.. ama yine de dikkat etmek gerekiyor dedi... eğer böyle kalırsa sezeryan olabilir doğumum...

Ben hiç sanmıyorum yanlış bir kullanım oldugunu, içini ferah tutmaya çalış. Gerçekten bu kadar kritik bir kullanımı olsaydı, doktorlar vitamini yazmadan önce muhakkak kalsiyum eksikliği var mı diye bakar ya da yiyip içtiklerimizi çok iyi sorarlardı... Örneğin gunde yarım litre sutun üzerine çıkarsan hemen kalsiyumu kes filan derlerdi. İnşallah guzel haberler duyarsın, yarın bilgilendirirsen sevinirim, ben de merak ederim. Hayırlı haberler inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…