Canim panik olma Relax. .. doktorunuza danismadim önce panik yapa yapa dogurcaz en sonunda bebisin de gayet güzel maşallah kısa falan değil benim de 22 cm idi 21 haftalıkkengerçekten erken doğumamı sebeb oluyomuş bu kasılmalar offşimdi bir korku sardı içimi. kızlar benim bebek 21 haftalıkken 21 santim 408 gramdı haftasına göre sizce nasıl boyu kilosu.. bana boyu kısa gibi geldi
Esmasrn ve kızlar slm..herkese iyi pazarlar..ben cuma gecesi kendimi hastanede buldum..bahsettiginiz agrisiz rahim kasilma ce sertleşmeleri bende de oluyodu ara ara..sma cuma gecesi cok sıklasti vakit tuttum 20 dk da bir olmaya başlayınca doktoru aradım..hastaneye cagirdi nstye girdim ciddi bi kasilma diz konusu degildi ama nidilata başladık 1 gece hastanede kaldım..sanırım ikiz bebek oldugu için erken dogum riskimiz daha da fazla..doktorum gunde 10 kez düzensiz kasilma yasamak normal dedi..ama düzenli ve cok sayıda yasarsak bu dogum başlıyor anlamına geliyormuş illa agrı olması gerekmez dedi..bana cok gecmis olsun bu konuda kendinize dikkat edin canlar..
çarpıntı derken kalpte mi karında mı bende buralar sık sık içimde böyle heyecan gibi birseyler hissediyorum rahim ağrım sadece yorulunca oluyor normalde yok tansiyonum biraz düşük ve kansızlık var ondan diye düşünüyorum]
Sırt üstü yatarken rahat anlayabilirsin bunu..ben ilk once hafif bi çarpınti veya iç geçmesi gibi bi şey hissediyorum sonra karnım ortaya toplanıyor semsert oluyor tabiri caizse tas gibi..15-20 sn sonra gevşeyip eski haline geliyor..bunu ayaktayken anlaman mümkün degil cunku ayakta karın biraz saha sert olabilir normalde..ben o çarpınti gibi olan hissi hissettiğim an yatıp bakıyorum..
merhaba,
ben ilk sayfadan baktım da çoğu arkadaşın cinsiyet sonucu çin takvimine göre tutmuyor. bunu gördükten sanki bütün inancım bitti....çin takvimi yalanmış +1 yada birebir hepsi denedim istikrar yok.
Hayırlı sabahlar mutlu pazarlar herkeseee..
Gün icinde yaptığınız yürüyüşlerde yürüme hızınız nasıl oluyor sevgili anneler?
Normalden biraz daha hızlı mı yoksa normal tempoda mı yürüyosunuz?
Ben herzaman cam biberon taraftarıyım. Oğlumda nuk kullanmıştım, şimdi avent'in cam biberonları çıktı onlardan aldım. Zaten ilk başta tek delikli biberon ucu(içinden çıkan) kullanılıyor. En küçük bineron 120 cc olsa da yenidoğan bir kerede 30-60 cc içiyor. Bebek büyüdükçe içtiği süt miktarı ve biberondan çekebilme gücü artıyor. O zaman biberon eskimediyse, tek delikli uç yerine, bebeğin ayına uygun uç alınarak aynı biberon kullanılabilir. Steril amaçlı belli bir sürede uçlar ve biberonlar değişiyor nasılsa.kızlar biberon ve emzik araştırmaıs yapıorum , araştırdıkça kafam karıştı karar vermemedim :) hangi marka olmmalı , kaç ml olmalı , emzik hangi marka silikon mu kauçuk mu dmaaklı mı yokda normal mi.. var mı fikirleriniz
Ben de 8-8,5 lardayım.iyi geceler arkadaşlar toplamda kaç kilo aldınız???ben 9 kilo almışım:18::18::18:
Merhaba kizlar kafama takilan bisi oldu sizinlede paylasayim dedim dun bi dogum hemsiresiyle sohbet ederken bana dediki rahiminde kasilma oluyomu bende evet dedim doktorunla bunu paylas rahimi gevsetici bir ilac versin dedi erken doguma neden olabilecegini soyledi bebek icinde zararliymis gelisimini iyi tamamliyamazmis vs.vs. bi suru anlatti sonra eve geldim internette 21. Haftadan sonra kasilmalar olur bebek pozisyon deistirmesi icin yaziyodu yani kafam karisti bende kasilmalar oluyo sitede normal diyo ama o hemsire iyi deil diyo fikri olan varmi?
Merhaba arkadaşlar, ne olur bana yardım edin kafayı yemek üzereyim... Aranızda calcimax d3 kullana var mı ? Doktorum bana 16. haftamda verdi bu kalsiyum ilacını. Ben normalde beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her gün süt yoğurt muhakkak tüketiyorum( bunlar da kalsiyum deposu sonuçta) Bugün prospektüsünde bir şey okudum ve okuduğumdan beri ağlıyorum ''CALCIMAXD3 yüksek dozda D vitamini içerir. Gebelik döneminde yüksek dozda D vitamininden kaçınmak gerekir. Zira kanda kalsiyum oranının uzun süreli artışı (hiperkalsemi) bebekte beden ve zekanın gelişme geriliğine, kalp damarlarında daralmaya (supravalvüler aort stenozu) ve göz hastalıklarına (retinopati) neden olabilir'' yazıyor. Hiçbir testimi de yaptırmadım şimdiye kadar ( 2 li yada 3lü ) şimdi bunu okuyunca deliye döndüm... Hem calcimax hem süt, yoğurt fazla mı kalsiyum aldım acaba((
Merhaba arkadaşım, ben de elevit, fda daily balık yağı, demir hapı ve osteocare (kalsiyum) alıyorum erken haftalardan beri. Çünkü beslenmem ve iştahım pek iyi değil. Israrla doktoruma sordum geçen hafta (kilo alımım iyi çünkü) keseceğimiz vitamin var mı diye? Hayır hepsine devam edeceksin dedi. Buna rağmen balık yağını günaşırıya düşürdüm.
Endişelerin için muhakkak ilk iş olarak doktoruna sormalısın ama buyuk olasılıkla prospektüste bahsedilen olumsuz durumlar; tek bir hap ve beslenme yoluyla alabileceğinden çok daha yuksek miktarlar için geçerlidir. Doktorun bilgi verince bize de burdan yazarsan sevinirim.
Canım, ben süt, yoğurt, , peynir, yumurta, balık gibi ürünleri çok tüketiyorum, beslenmeme de çok dikkat ediyorum, o yüzden çok sıkıntı yaptım ... Yarın detaylı ultrasonum var oradaki doktora sorucam, kendi doktoruma gidene kadar da kafayı yerim herhalde
Merhaba arkadaşlar, ne olur bana yardım edin kafayı yemek üzereyim... Aranızda calcimax d3 kullana var mı ? Doktorum bana 16. haftamda verdi bu kalsiyum ilacını. Ben normalde beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her gün süt yoğurt muhakkak tüketiyorum( bunlar da kalsiyum deposu sonuçta) Bugün prospektüsünde bir şey okudum ve okuduğumdan beri ağlıyorum ''CALCIMAXD3 yüksek dozda D vitamini içerir. Gebelik döneminde yüksek dozda D vitamininden kaçınmak gerekir. Zira kanda kalsiyum oranının uzun süreli artışı (hiperkalsemi) bebekte beden ve zekanın gelişme geriliğine, kalp damarlarında daralmaya (supravalvüler aort stenozu) ve göz hastalıklarına (retinopati) neden olabilir'' yazıyor. Hiçbir testimi de yaptırmadım şimdiye kadar ( 2 li yada 3lü ) şimdi bunu okuyunca deliye döndüm... Hem calcimax hem süt, yoğurt fazla mı kalsiyum aldım acaba((
Arkadaşım niye kafayı yiyorsun anlamadım. Birçok ilaçta bu tür uyarılar vardır. Öyle ki nerdeyse folik asitlerde 'hamileler kullanmasın' yazacak. Herşeyi inceleyip üzülüyoruz. Üzme kendini nerdeyse bütün hamilelere kalsiyum ilacı verilir. Düşünsene yeni bir vücut oluşuyor içinde. Kemikleri, damarları, organları... Hepsi senden aldığı besin ve destekle oluyor. Kendi kendine üzülüp boşuna bebeğini de strese sıkma. Hiçbir sorun çıkmaz Allah'ın izniyle.
Arkadaşlar son günlerde dikkatimi çekti herkesi bir telaş aldı galiba. Sancıydı kasılmaydı gazdı ağrıydı derken zaman geçiyor. Ben mi çok umursamazım acaba diyorum. Hala hamile olduğumun farkına varamadım. Yani birkaç gün öncesine kadar (bulantılarım dışında) yürümemde yatmamda kalkmamda bir sorun yoktu. Bir iki gündür daha ağır hissediyorum kendimi. Çabuk yoruluyorum. Hiççç ilaç kullanmıyorum (iki günde bir kan ilacı) özellikle şunu yiyeyim demiyorum, hiçbir testi de yaptırmadım. Toplamda 4 kilo verip 2 kilo aldım. Siz böyle kilolardan bahsedince özeniyorum. Bebeğimin kilosu gelişimi normal. Suyu az demişti suya ağırlık verdim. Gerçekten çok umursamazım, yanlış mı yapıyorum :18:
cannım ben de calcimax kullnıyom , kötü düşünme ya böle bşşi olsa drlar sorar süt yoğurt yyip iöçmiosan verirler, bana da dr bişi sormadan yazdı ve ben de kulanıyom günde en az 1 kase bazen 2 yoğurt yiyom ben de , gönlümüzü ferah tutalım cnm bu arada bben de 2-3 lü test yapmadımMerhaba arkadaşlar, ne olur bana yardım edin kafayı yemek üzereyim... Aranızda calcimax d3 kullana var mı ? Doktorum bana 16. haftamda verdi bu kalsiyum ilacını. Ben normalde beslenmeme çok dikkat ediyorum. Her gün süt yoğurt muhakkak tüketiyorum( bunlar da kalsiyum deposu sonuçta) Bugün prospektüsünde bir şey okudum ve okuduğumdan beri ağlıyorum ''CALCIMAXD3 yüksek dozda D vitamini içerir. Gebelik döneminde yüksek dozda D vitamininden kaçınmak gerekir. Zira kanda kalsiyum oranının uzun süreli artışı (hiperkalsemi) bebekte beden ve zekanın gelişme geriliğine, kalp damarlarında daralmaya (supravalvüler aort stenozu) ve göz hastalıklarına (retinopati) neden olabilir'' yazıyor. Hiçbir testimi de yaptırmadım şimdiye kadar ( 2 li yada 3lü ) şimdi bunu okuyunca deliye döndüm... Hem calcimax hem süt, yoğurt fazla mı kalsiyum aldım acaba((
cannım ben de calcimax kullnıyom , kötü düşünme ya böle bşşi olsa drlar sorar süt yoğurt yyip iöçmiosan verirler, bana da dr bişi sormadan yazdı ve ben de kulanıyom günde en az 1 kase bazen 2 yoğurt yiyom ben de , gönlümüzü ferah tutalım cnm bu arada bben de 2-3 lü test yapmadım
cannım ben de calcimax kullnıyom , kötü düşünme ya böle bşşi olsa drlar sorar süt yoğurt yyip iöçmiosan verirler, bana da dr bişi sormadan yazdı ve ben de kulanıyom günde en az 1 kase bazen 2 yoğurt yiyom ben de , gönlümüzü ferah tutalım cnm bu arada bben de 2-3 lü test yapmadım
Sağlık ocağında şeker yüklemesi yaptıran var mi kızlar
Canım, ben süt, yoğurt, , peynir, yumurta, balık gibi ürünleri çok tüketiyorum, beslenmeme de çok dikkat ediyorum, o yüzden çok sıkıntı yaptım ... Yarın detaylı ultrasonum var oradaki doktora sorucam, kendi doktoruma gidene kadar da kafayı yerim herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?