2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

bu olayı hiç duymadım. nasıl bir açıklaması varki, ne demek tup bebek kasılma yapmaz. çok tuhaf geldi bana bir sezeryan zorlaması gibi geldi.

hayırlısı olsun senin ve bebeğinin sağlığını en iyi etkileyecek sekilde olur inşallah doğum.

Nasil yani? Kafam karisti benimkide tup bebek ama doktorum bana normal yolla gebe kalanlardan hic farkin yok dedi.benimki tup bebek falan diyip te kendini kasma dedi.ayrica normal dogum yapabilirsin dedi.bana diger gebelerden farkli davranmiyor.

kızlar bebek arabası konusu konusuldumu bilmiyorum ama ben tekrar sorayım.hangi arabalardan düşünüyorsunuz.travel 3 teker falan çok çeşit var.hangisi daha ergonomiktir.

:44::44::44:

ben internette okudum önce bazı doktorlar yaptırmıyormuş.açıklamasıda şu ( çok saçma) onlar kıymetli bebek riski göze alamayız diyolarmış.
bi tanıdığımın akrabasıda tüp bebek yaptırmış ve sezeryan olmuş sebepse tüp bebek diye bunları duyunca kafam karıştı sordum doktora oda kesin normal yada kesin sezeryan demedi ama normal doğumda bebek için riskler olabileceğini (bu her doğum için geçerli ) bazı annelerin bu riskleri göze almayıp sezeryanı tercih ettiklerini falan söyledi.
kasılma olayını hiiiiiçç bilmiyorum zaten eve gelince dank etti kafama nasıl atladım o konuyu diye.
bilmiyorum kafam karıştı çok

kızlar bebek arabası konusu konusuldumu bilmiyorum ama ben tekrar sorayım.hangi arabalardan düşünüyorsunuz.travel 3 teker falan çok çeşit var.hangisi daha ergonomiktir.

3 tekerlekliler turkiye yol koşullarında gerçekten denge sorunu yaşıyormuş. birçok blokta okudum. arabayı alırken hafif olmasına, sepetinin buyuk olmasına, oturma yeri ayrı, tekerlik bölümünün ayrı olmamasına, tek elle katlanmasına,katlandığında ayakta kalabilmesine dikkat edttim ben. oto koltuğu(0-13 kgiçin) arabaya kolay takılıp sökülmesi ve oto koltuğunun en guvenli olanlarından olması gibi detaylarda var. ben romer b-angle travelset e karar verdim. 1000 liraya aldım.

Simdi baktim senin arabaya.bizim dusundugumuz tarzda arabalara benziyor.tesekkur ederim.gule gule kullanin

ben şimdiye kadar birşey kullanmadım,çatlagımda olmadı,karnımda büyük değil zaten:) ama doktorum kakao yağını önerdi,istersen dene derim...

Çok şanslısın maşallah bende de dünkü o kırmızı leke kayboldu sanırım çatlak değilmişş :) Ama badem yağına başladım tüylenme yapıyo dediler ama yapsın çatlak olmasın da. Bi de kakao yağını alayım teşekkür ederim

Kızlar az önce kaynanam çatkapı geliverdi eve. Ev biraz dağınıktı haliyle çalışan olduğum için ve ev işleri de tek başıma benim üstümde olduğu için öyle genel bi temizlik yapamıyorum hafta içi. hafta sonları da üstünkörü yapıp dinleniyorum. en son temizlik yaptığımda 3 gün bacak ağrısından hastane hastane dolaştık bebeğe bi şey oldu sandık. O yüzden dip köşe temizliğine pek el süremiyorum açıkçası. Mutfak da tabi biraz dağınıktı o geldiğinde Allahtan diğer odalar düzenliydi ama mutfağı öyle görünce bir sürü laf vurdu bana Çok üzüldüm kızlar çok moralim bozuldu. eşim geldiğinde ona da söyledim boşver dedi ama üzüldüm işte

aman canım boşver üzülme.laf vuracağına kendi az toparlayıp yardım edeymiş.hamilesin sen kaldı ki gebe olmasan bile temizlik yapamamış olabilirsin.ne bileyim hastasındır,canın istemiyordur olamazmı

Aman hiç takma hepsi aynı.. bizde geçen alış verişe gittik geldiğimizde kapıdaydı eşim poşetleri eve kapıya koydu arabayı park etmeye gitti... bende başladım taşimaya tabi hepside ağır şeyler deterjan falan aylık alış vriş yspmışız hiç elini sürmedi kaynanam geçti oturdu bende tektek taşıdım benim annem olsa elimi sürdürmezdi sonra eşjm geldi niye sen taşıdın beni beklemedin dedi ama gel görki utanması gereken utanmadı

Merhaba sevgili mayis anneleri...
Dun kontrolumuz vardi yavrum iyiydi cok sukur 690 gr olmus 24+0 da..
Karnimda suan tersmis o nedenle kasiklarimda sanci oluyormus..fakat pozisyon degistirir dedi kafaya takacak bor durum deilmis..benim bebisim tup bebek sen isteren normal dogum olur dedi sayet saglik sorunu cikmazsa son anda dedi..hani bi kaliplasmis bi dusunce vardirya tup bebek sezeryan olur diye bu konuda rahatlatti beni doktorum..
Bu arada akintim oluyodu gunluk ped' pecete vs seyler akintiya neden oluyormus artik kullanmiyorum utuleyip ic camasiri kullan dedi ve cidden ise yaradi...
Bizden bu kadar

kendi rahatsızlıklarımla uğraşmaktan ne kendime ne bebeğime daha hiç bişey almadım. artık bi liste yapsam ve alışverişe çıksam çok ii olacak ama kendimi ii hissetmem lazım işte önce. hayırlısı bakalım....

hayırlı akşamlar canım...
anne için
1 adet 3 lü set
1 adet 2 li set (ikiside pijama... kendimden biliyorum gecelik pek işe yaramıyor. pijama her konuda daha koruyucu oluyor... benim fikrim)
ayrıyeten 1 tanede tek alt koyduk ne olur ne olmaz
çorap
terlik
emzirme sütyeni 1 tane
atlet 2 tane
göğüs pedi
küçük el havlusu
başına beyaz yemeni
külot 4-5 tane
aklıma şimdilik bunlar geldi

bebek için
2 tane hastane çıkışı (10 lu ve 7 li)
1 tanede 5 li
ayrıyeten 2 tane tulum
çıtçıtlı zıbın (3 tane)
6-7 tane ağız mendili
çoraplar, eldivenler, şapkalar
bezi ıslak mendili
emzik ve biberonu sona bıraktık malum (sterilize olması gerekiyo)
bebek içinde aklıma gelen bunlar :44:
bu arada anne adayı ben değilim bacım... onun için yaptık, ettik falan diyorum
birde çantada tercihimizi sormuşsun bacım eşiyle birlikte çıkıp almış. isim olarak hiç dikkat etmedim ... zaten marka takıntısı falan olmayan kişileriz (yanlış anlama lütfen) herhangi birşeyi gördüğüm zaman gözümede gönlümede hitap etmesi önemli (kendi adıma) bir şeyi beğendiysem alırım adına sanına bakmam yani markalarla ilgilenmediğimden sana yardımcı olamıcam ... umarım içine sinen istediğin şeyleri alırsın
hayırlı olsun cnm neler koydun peki çantaya. birde çanta tercihin ne oldu ben çok kararsızım

unuttuklarım geliyo aklıma
diş fırçası macunu
deodorant
el sabunu
bunun gibi temizlik ürünleri

kızlar yeni fark ettim
avatarımızın yanın da, ismimizin altında ...
bir kalp ve kuş belirmiş. hayırdır inşaAllah :44:

aman canım boşver üzülme.laf vuracağına kendi az toparlayıp yardım edeymiş.hamilesin sen kaldı ki gebe olmasan bile temizlik yapamamış olabilirsin.ne bileyim hastasındır,canın istemiyordur olamazmı

Evet dağınıklık sadece mutfakta yemek yedik eşimle masanın üstünü tam silerken geldi o yani. ama işte tahmin ediyorum ki anneme bile gitmiş söylemiştir. Annecim de şimdi ben üzülmeyeyim diye bi şey söylemez sinirden kalktım kek börek yaptım stresim geçsin diye :) unuttum gitti bebeğim üzülmesin yeter ki saolun kızlar desteğiniz için çok teşekkür ederim

valla arkadaşlar çantanızı hazırlasanız iyi olur ne olur olmaz hazır olsun....ben kızımda erken doğum yaptım biraz birşeyler almıştım ama hazırlamadım aniden doğuma alındım eşim evde ne bulduysa getirmiş değişik değişik giydi yavrum...birde aceleyle mağazaya gitmiş gereksiz ne varsa almış bilemiyor erkekler herşeyiniz en azından 30.haftaya kaadar hazır olursa ani bir durumda alır çıkarsınız.

Bizden bir haftasonu klasiği....... Cumartesi günü ailece çok güzel zaman geçirdik. Gece yatarken hiçbirşeyim yoktu. Saat 3'te mide bulantısıyla bir uyandım.... Sabaha dek belki 10-15 kere kustum. Karın ağrısı da çabası... Sabah eşim beni hastanenin aciline bıraktı, oğlumuzu alıp babaanneye götürdü. Serum filan alıp çıktım ama eve gelince ateşim de çıktı. Parol ile düşürüyorum şimdilik, 38,5'a kadar çıkıyor. Hiçbirşey yiyemiyorum... Gözümü açamıyorum, sürekli uyuyorum.

Çok bıktım artık bu hastalık ve aksiliklerden. Okutucam kendimizi öyle karar verdim yeter artık çok moralim bozuk.

Son düzenleme:
Tabiki 30. Haftadan sonra hazır olmalı ne olur ne olmaz bende oğlumda o haftalarda hazırlamıştım sadece picama takımım yetmemişti çok kanamam olmuştu eşimden istedim onu bile beceremedi abuk subuk sşeyler koymuş bide çanta bulamamıß bakkal torbasıyla getirmişti:)))

Cok geçmiş olsun bencede okutmalısın üzerinizde nazarmı var nedir herşey sizi buluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…