2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kizlar Puj minik kuvetini arastirdim ve yasadigim ulkede varmis indirimde suan 137 liradan 85 liraya gelmis yasadigim ulkeye göre fiyati cok uygun bence diger kocaman kuvetler kat kat daha pahali urunde rahatca katlanabiliyormus yer kaplamadan

birde bunu gördum buda plastik kuvetin icinde banyosunu yapmak icin ve denizdeymis gibi gidip geliyorda fiyati ise 93 liradan 50 liraya gelmis ismi ise DeltaBaby Easy Bath diye geciyor youtubedede videosu mevcut seklide böyle

Hangisi daha iyi acaba ikincisinide bebek dogar dogmaz kullanabilirmi ki insan bilemedim ama ikisinide o koca kuvetlerden daha cook sevdim

karismak gibi olmasin ama benim bu urunu hic gözum tutmutor yasadigim ulkede hep bunlardan var file filan yok turkiyeden filesini annem yolluycak sirf bunlardan almiyim diye....Bence yeni dogan bebeklere göre hic degil o öndeki sert tarafi özel bölgesinin önunde duran yere havlu sart cunki oraya kaydikca agritabilir...basinin altina havlu sart cunki sert bunlar ee bukadar hazirliga gerek yok bence normal bir kuvetin icine basit bir file yeterli zatenn 6. aydan sonra kendilerini oturtup rahatca banyolarini yaptirabilirz diye dusunuyorum tabi kullanmadim bebisimde yok ama gözum tutmadi nedense

Sana katılıyorum cnm.

Cok su israfi olur sisme olanda. Benim oglan 3.5 yazinda kuvet dolduruyoruz icim gidiyor. Ama puj iyi zaten 2 tas su yeriyor bebekleri hergun hatta gunde 2 -3 yikiyorsun bazen. Bulursam puj alicam ben de.

Bırak yorumu türkiyede stoklarda bile yok :)) artık sen kullanırsan bize anlatırsın napalım

sana katılıyorum bende ilk bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim.kesinlikle çok güzel bir doğumdu.bebeğimde doğduğunda kan sorunları yaşandı zatennormal olamayacaktı doğum belkide bebek riske girecekti bu konuda doktorum hiç risk almak istememişti ve bende ona güveiyordum sonuçta.genel anestezi istemiştim çok korkuyordm doğumdan çünkü gözlerimi açtığım ilk anda bebek hemşiresi koşarak getirmişti oğlumu yanıma.ve saatlerce koynumda yatmasına izin vermişlerdi.sadece bakımı için alıp götürüyorlar ve geri getiriyorlardı 5-10 dk sonra.sütüm gelmediği için akşamında bebek çok ağlamaya başlamıştı bende çok yorgundum iznimizi alarak bebeğe mama vereceklerini ve uyumam dinlenmem içinde bebeği 2-3 saat bebek odasına alacaklarını söylediler.sonrasında ben de uyumuştum kalktığımda gögsümden sütler akıyordu hemen bebeği getirmişlerdi cokur cokur emmeye başlamıştı kuzucuğum.10 gün kadar süt çoğalana kadar mama takviyesi yapmıştık çocuk doktoru kesinlikle bebeği aç bırakmayın sütüm kesilir diyede düşünmeyin demişti.bana sakın mama verme memeyi bırakır diyenlere aldırmadan 10 gün kadar mama takviyeli emzirmiştim.sonrasında sütüm öyle çoğalmıştıkı bebek emiyor doyuyor ve en kalanları sağıp saklıyordum.bütün bunları nedenmi anlattım.ben doğru doktor doğru hemşire ile bu olayın çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.doktoruna güvenmeyen hasta onunla devam etmemeli bence.ben ilk doğumumda doktorlarıma hemşirelere çok güvenip ne derlerse yapmıştım sonuçta bebeğim için iyi olmuştu sonucu.mesela diretip emzirmeye çalışıp mama vermeseydim daha kötü olurdu hiç emmezdi sürekli ağlardı açlıktan hasta olabilirdi vs...

Anne ne kadar rahat ve hareketlerinde özgür olursa bebek te o kadar mutlu ve rahat oluyor. Çok şanslıymışsın canım iyi doktor ve hemşirelere rastlamışsın. Nedense doğumdan sonra herkes senin iyi bir anne olup olmadığını, doum şekln, emzirme şeklin, sütünün durumu, bebeğin kilosu hadi o olmadı ağlayıp ağlamadığı vb ile ölçmeye çalışıyor. Gerçekten destek ve seni rahatlamak amacı ile gelen ahkam kesmek yerine bir kap yemek yapıyor, mutfağa girip bulaşıklarını yıkıyor ya da (mor gözaltlarına ve aldığın kilolara rağmen) ne kadar güzel olduğunu anneliğin sana ne kadar yakıştığını söylüyor:)))

Ay okurken ağladım resmen yaa, ne okusam ağlıyorum zaten bugünlerde ama çok duygulandım Allah bana ve buradaki herkese de nasip etsin bu şekilde bir doğum. Çok ilgili ve bilgili bir hastane sanırım. Cokur Cokur emiyordu demişsin hergün rüyamda bebek emziriyorum zaten çok etkilendim, inşallah benim sütümde hemen gelir bebeğimle bu özel bağlantıyı kaçırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin, bizlere onlara yetebilme gücünü versin

çok çok geçmiş olsun.limon tüketin ve çok yorgunluk yaratacak aktivitelerden uzak durun.iyi gelecektir.

Arkadaşlar tahmini ne kadar paranız gitti alışverişte. çok merak ediyorum masraf çok oluyormu

ben sadece elbise aldım 0-3 aylık.300 liram gitti. gersini aileler halletti

Dogum tarihiniz ilgimi cekti ayni tarih benim yumurcakla
Bu arada gecmis olsun hormanlarla alakali bazen herkesle kavga edesim var bazen herkesle öpusesim sol taraftan kalkiyorum sanki cogunlukla hep yorgunumm

maşallah sizin yumurcağa :) çok tşk ederim.hava çok soğuk olduğu için dayanılmaz bi sancı giriyo karnıma.çok şükür bugün iyiyim ama.güzel bi kahvaltı yaptım.keyfim yerinde...tabi uykusuzluğu saymazsak

evet canım çok şanslıydım aynen dediğin gibi herkes yardım etmek için uğraştı ama bende laf dinledim yani.

kızlar 1 saattir bebeğim aşırı hareketli sanki kurtar beni der gibi vuruyo sürekli karnıma. acaba bişeymi olduki kordon falan dolanmamıştır dimi? ayy 3 ay böyle nasıl dayancam ben hareket çok olunca korkuyorum az olunca korkuyorum arkadaşımın bebeğini katbetmesinden sonra iyice pinpirikli oldum

Cok su israfi olur sisme olanda. Benim oglan 3.5 yazinda kuvet dolduruyoruz icim gidiyor. Ama puj iyi zaten 2 tas su yeriyor bebekleri hergun hatta gunde 2 -3 yikiyorsun bazen. Bulursam puj alicam ben de.

su israfi oluyor evet suyuda kiramizla birlikte cektikleri icin sabit duruyor her ay ayni isvecte yasadigim icin sistem biraz farkli yani bir skinti yok ödemeden yana
puj olani bende cok sevdim kararsiz kaldim belki bebek biraz iri olunca giremez diye puj olan 8 kiloya kadar alabiliyormus ve sunger gibi sert bi plastikte degilmis. bide banyodaki lavabomuza sigarmi acaba yoksa mutfaktakindemi yikiycam bilemedim simdi :26:

ALLAH korusun aklına ne kötü şeyler getiriyon öyle.bizim minikte bazen öyle çok hareket ediyorki iki elimle karnımı tutuyorum ne olur biraz yavaşla diyorum öyle öyle duruyo.ha bazende hiç hareket etmiyor.mesela dün gece.her uyandığımda baktım tık yok.normalde geceleri balık gibi akıyo sanki ama dün gece durgundu.bizle alakalı bi durum bu.bazen çok yorgun olduğumda hiç kımıldamıyorlar bazeinde yediğimiz besinler onları çıldırtabiliyor...

Allah korusun her hareket ettiklerinde gulecegimize agliyalim ozaman derdi ne diye :))
Bende cok acikinca asiri sert vuruyor yemekk nirde laynn diye bagirip dövuyor kendince
nasilki lokmami agzima atiyorum tekmeleri yumusuyor doyunca dahada yumusuyor balik gibi suzuluyor icimde tesekkur ediyor sanirim doyuncada uyuyor ki sesini cikartmiyor
bak anliycagin ben cözmusum benimkini az cok... sende anlayabilirsin bazi bebekler muzik sevmez bazilari kalabalik sevmez bazilarida tam tersi olabiliyor asiri isiklari sevmeyenlerde var ki bu haftalarda misal oturma odasindaki isik fazla olunca bile farkedip surat eksitebiliyorlarmis cok tatli tuketiyorsan cikolata vs hareketlenmesi normaldir yani hareket etmesi icin cok sebep var benimki ben su icince bile zipliyor resmen masallahh ben cok seviniyorum öyle olunca sende sevin tadini cikart kordon dolanma diye ne kendini ne de bebisini uzme Allah onlari kucagimiza aldigimiz gunleri nasip etsin insallah.

amin canım inşallah herkesin gönlüne göre olur. hepimiz kolay doğumlar geçiririz... sağlıkla minik yavrularımıza kavuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…