- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Evet bende ebru şallının sitesinde gördüm şimdi. Biraz bekleyelim bakalım belki stoklara gelir. Senin dediğinde güzel görünüyor. Çocuk rahat durabilir mi acaba bundada kimse tutmadan?Eki Görüntüle 962959
Canlar, ne olur beni yanlış anlamayın ama bazı yazıları ben çok taraflı buluyorum. Doğumun her türlüsü kutsal. Her türlüsü mucize... İsteyerek ya da mecburen normal-sezeryan doğum yapan her kadın sonuçta anne oluyor. Mesela bu yazıda sanki sezeryan olunca bebek dışarı çıkar çıkmaz bir sürü müdahaleye maruz kalıyor da, normal doğumda doğurduğun gibi alıp gidiyorsun çocugunu ameliyathaneden gibi yazılmış. O kadar sahtekarca geldi ki bu bana... Doğum anından sonra bebek, anneye veriliyor Kısa bir süre için veriliyor, birbirlerini görmeleri, kavuşmaları, temasları sağlanıyor.... Sonra bebeğin anneden ayrıldığı kısa süre içinde, bebeğin kordon bağının kesilmesi, ilk muayenesinin yapılması, ilk aşılarının yapılması gibi hayati ve önemli işlemler gerçekleştiriliyor. Artık hemen hemen hiçbir hastanede bebek anne karnından çıktığı an anneye verilip gidilmiyordur. Gidilmesi de doğru değil zaten. O an yapılacak bazı basit işlemler hayati önem bile taşıyabilir.
Bazı yazılarda son derece normal olan bir süreç dahi, sezeryanın korkunç bir sonucu gibi anlatılmış. Bu bana hiç doğru gelmiyor.
Böyle hayati bir konuda doktorlarla inatlaşmak ta bana hiç ama hiç doğru gelmiyor. Zaten para ya da zaman kazanmak için o doktorun seni sezeryana mecbur ettiğini düşünüyorsan, o doktor tüm gebelik süreçlerinde aynı sahtekarlığı yapmış olabilir. Onunla hiç yola çıkılmamalı bu durumda...
Herkes en hayırlı zamanda, huzur ve güven içinde, en doğru şartlar altında doğum yapmak ister. Bebeğini/bebeklerini sağlıkla kucağına almak ister...Hepimize de böylesi nasip olsun inşallah.
Kizlar Puj minik kuvetini arastirdim ve yasadigim ulkede varmis indirimde suan 137 liradan 85 liraya gelmis yasadigim ulkeye göre fiyati cok uygun bence diger kocaman kuvetler kat kat daha pahali urunde rahatca katlanabiliyormus yer kaplamadan
Eki Görüntüle 963855
Eki Görüntüle 963856
birde bunu gördum buda plastik kuvetin icinde banyosunu yapmak icin ve denizdeymis gibi gidip geliyorda fiyati ise 93 liradan 50 liraya gelmis ismi ise DeltaBaby Easy Bath diye geciyor youtubedede videosu mevcut seklide böyle
Eki Görüntüle 963857
Eki Görüntüle 963858
Hangisi daha iyi acaba ikincisinide bebek dogar dogmaz kullanabilirmi ki insan bilemedim ama ikisinide o koca kuvetlerden daha cook sevdim
Cok sevdim bu kuveti ne fileye nede kocaman plastik kuvetlere gerek yok biraz daha arastiricam aklim yatarsa ve yasadigim ulkede varsa ki vardi sanriim emin degilim ama görmustum gibi alirim heralde keske kullanan biride yazsa yorumlarini yapsaydi
Canlar, ne olur beni yanlış anlamayın ama bazı yazıları ben çok taraflı buluyorum. Doğumun her türlüsü kutsal. Her türlüsü mucize... İsteyerek ya da mecburen normal-sezeryan doğum yapan her kadın sonuçta anne oluyor. Mesela bu yazıda sanki sezeryan olunca bebek dışarı çıkar çıkmaz bir sürü müdahaleye maruz kalıyor da, normal doğumda doğurduğun gibi alıp gidiyorsun çocugunu ameliyathaneden gibi yazılmış. O kadar sahtekarca geldi ki bu bana... Doğum anından sonra bebek, anneye veriliyor Kısa bir süre için veriliyor, birbirlerini görmeleri, kavuşmaları, temasları sağlanıyor.... Sonra bebeğin anneden ayrıldığı kısa süre içinde, bebeğin kordon bağının kesilmesi, ilk muayenesinin yapılması, ilk aşılarının yapılması gibi hayati ve önemli işlemler gerçekleştiriliyor. Artık hemen hemen hiçbir hastanede bebek anne karnından çıktığı an anneye verilip gidilmiyordur. Gidilmesi de doğru değil zaten. O an yapılacak bazı basit işlemler hayati önem bile taşıyabilir.
Bazı yazılarda son derece normal olan bir süreç dahi, sezeryanın korkunç bir sonucu gibi anlatılmış. Bu bana hiç doğru gelmiyor.
Böyle hayati bir konuda doktorlarla inatlaşmak ta bana hiç ama hiç doğru gelmiyor. Zaten para ya da zaman kazanmak için o doktorun seni sezeryana mecbur ettiğini düşünüyorsan, o doktor tüm gebelik süreçlerinde aynı sahtekarlığı yapmış olabilir. Onunla hiç yola çıkılmamalı bu durumda...
Herkes en hayırlı zamanda, huzur ve güven içinde, en doğru şartlar altında doğum yapmak ister. Bebeğini/bebeklerini sağlıkla kucağına almak ister...Hepimize de böylesi nasip olsun inşallah.
Anne ne kadar rahat ve hareketlerinde özgür olursa bebek te o kadar mutlu ve rahat oluyor. Çok şanslıymışsın canım iyi doktor ve hemşirelere rastlamışsın. Nedense doğumdan sonra herkes senin iyi bir anne olup olmadığını, doum şekln, emzirme şeklin, sütünün durumu, bebeğin kilosu hadi o olmadı ağlayıp ağlamadığı vb ile ölçmeye çalışıyor. Gerçekten destek ve seni rahatlamak amacı ile gelen ahkam kesmek yerine bir kap yemek yapıyor, mutfağa girip bulaşıklarını yıkıyor ya da (mor gözaltlarına ve aldığın kilolara rağmen) ne kadar güzel olduğunu anneliğin sana ne kadar yakıştığını söylüyor:)))sana katılıyorum bende ilk bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim.kesinlikle çok güzel bir doğumdu.bebeğimde doğduğunda kan sorunları yaşandı zatennormal olamayacaktı doğum belkide bebek riske girecekti bu konuda doktorum hiç risk almak istememişti ve bende ona güveiyordum sonuçta.genel anestezi istemiştim çok korkuyordm doğumdan çünkü gözlerimi açtığım ilk anda bebek hemşiresi koşarak getirmişti oğlumu yanıma.ve saatlerce koynumda yatmasına izin vermişlerdi.sadece bakımı için alıp götürüyorlar ve geri getiriyorlardı 5-10 dk sonra.sütüm gelmediği için akşamında bebek çok ağlamaya başlamıştı bende çok yorgundum iznimizi alarak bebeğe mama vereceklerini ve uyumam dinlenmem içinde bebeği 2-3 saat bebek odasına alacaklarını söylediler.sonrasında ben de uyumuştum kalktığımda gögsümden sütler akıyordu hemen bebeği getirmişlerdi cokur cokur emmeye başlamıştı kuzucuğum.10 gün kadar süt çoğalana kadar mama takviyesi yapmıştık çocuk doktoru kesinlikle bebeği aç bırakmayın sütüm kesilir diyede düşünmeyin demişti.bana sakın mama verme memeyi bırakır diyenlere aldırmadan 10 gün kadar mama takviyeli emzirmiştim.sonrasında sütüm öyle çoğalmıştıkı bebek emiyor doyuyor ve en kalanları sağıp saklıyordum.bütün bunları nedenmi anlattım.ben doğru doktor doğru hemşire ile bu olayın çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.doktoruna güvenmeyen hasta onunla devam etmemeli bence.ben ilk doğumumda doktorlarıma hemşirelere çok güvenip ne derlerse yapmıştım sonuçta bebeğim için iyi olmuştu sonucu.mesela diretip emzirmeye çalışıp mama vermeseydim daha kötü olurdu hiç emmezdi sürekli ağlardı açlıktan hasta olabilirdi vs...
Ay okurken ağladım resmen yaa, ne okusam ağlıyorum zaten bugünlerde ama çok duygulandım Allah bana ve buradaki herkese de nasip etsin bu şekilde bir doğum. Çok ilgili ve bilgili bir hastane sanırım. Cokur Cokur emiyordu demişsin hergün rüyamda bebek emziriyorum zaten çok etkilendim, inşallah benim sütümde hemen gelir bebeğimle bu özel bağlantıyı kaçırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin, bizlere onlara yetebilme gücünü versinsana katılıyorum bende ilk bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim.kesinlikle çok güzel bir doğumdu.bebeğimde doğduğunda kan sorunları yaşandı zatennormal olamayacaktı doğum belkide bebek riske girecekti bu konuda doktorum hiç risk almak istememişti ve bende ona güveiyordum sonuçta.genel anestezi istemiştim çok korkuyordm doğumdan çünkü gözlerimi açtığım ilk anda bebek hemşiresi koşarak getirmişti oğlumu yanıma.ve saatlerce koynumda yatmasına izin vermişlerdi.sadece bakımı için alıp götürüyorlar ve geri getiriyorlardı 5-10 dk sonra.sütüm gelmediği için akşamında bebek çok ağlamaya başlamıştı bende çok yorgundum iznimizi alarak bebeğe mama vereceklerini ve uyumam dinlenmem içinde bebeği 2-3 saat bebek odasına alacaklarını söylediler.sonrasında ben de uyumuştum kalktığımda gögsümden sütler akıyordu hemen bebeği getirmişlerdi cokur cokur emmeye başlamıştı kuzucuğum.10 gün kadar süt çoğalana kadar mama takviyesi yapmıştık çocuk doktoru kesinlikle bebeği aç bırakmayın sütüm kesilir diyede düşünmeyin demişti.bana sakın mama verme memeyi bırakır diyenlere aldırmadan 10 gün kadar mama takviyeli emzirmiştim.sonrasında sütüm öyle çoğalmıştıkı bebek emiyor doyuyor ve en kalanları sağıp saklıyordum.bütün bunları nedenmi anlattım.ben doğru doktor doğru hemşire ile bu olayın çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.doktoruna güvenmeyen hasta onunla devam etmemeli bence.ben ilk doğumumda doktorlarıma hemşirelere çok güvenip ne derlerse yapmıştım sonuçta bebeğim için iyi olmuştu sonucu.mesela diretip emzirmeye çalışıp mama vermeseydim daha kötü olurdu hiç emmezdi sürekli ağlardı açlıktan hasta olabilirdi vs...
Bu tansiyon beni öldürücek en sonunda akşamdan beri 14-9 un altına düşmedi baygın baygın dolaşıyorum evde en sonunda gene ilaca başlıycaklar galiba ilk hamilelikte günde 6 tane tansiyon ilacı içiyodum son zamanlarda 9 kereye çıkmıştı((((
Arkadaşlar tahmini ne kadar paranız gitti alışverişte. çok merak ediyorum masraf çok oluyormu
Dogum tarihiniz ilgimi cekti ayni tarih benim yumurcakla
Bu arada gecmis olsun hormanlarla alakali bazen herkesle kavga edesim var bazen herkesle öpusesim sol taraftan kalkiyorum sanki cogunlukla hep yorgunumm
Anne ne kadar rahat ve hareketlerinde özgür olursa bebek te o kadar mutlu ve rahat oluyor. Çok şanslıymışsın canım iyi doktor ve hemşirelere rastlamışsın. Nedense doğumdan sonra herkes senin iyi bir anne olup olmadığını, doum şekln, emzirme şeklin, sütünün durumu, bebeğin kilosu hadi o olmadı ağlayıp ağlamadığı vb ile ölçmeye çalışıyor. Gerçekten destek ve seni rahatlamak amacı ile gelen ahkam kesmek yerine bir kap yemek yapıyor, mutfağa girip bulaşıklarını yıkıyor ya da (mor gözaltlarına ve aldığın kilolara rağmen) ne kadar güzel olduğunu anneliğin sana ne kadar yakıştığını söylüyor:)))
Ay okurken ağladım resmen yaa, ne okusam ağlıyorum zaten bugünlerde ama çok duygulandım Allah bana ve buradaki herkese de nasip etsin bu şekilde bir doğum. Çok ilgili ve bilgili bir hastane sanırım. Cokur Cokur emiyordu demişsin hergün rüyamda bebek emziriyorum zaten çok etkilendim, inşallah benim sütümde hemen gelir bebeğimle bu özel bağlantıyı kaçırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin, bizlere onlara yetebilme gücünü versin[/QUOT
kıyamam ağlama ne olur ben sezeryan doğumunda çok özel olabileceğini anlatmaya çalıştım.
evet canım aynısı bende bekliyorum hergün bakıyorum görür görmez yazarım burayaaynı çanta mı canım ve 59 tl mi ben kesin bekleyeyim çok hoşuma gitti çünkü
Cok su israfi olur sisme olanda. Benim oglan 3.5 yazinda kuvet dolduruyoruz icim gidiyor. Ama puj iyi zaten 2 tas su yeriyor bebekleri hergun hatta gunde 2 -3 yikiyorsun bazen. Bulursam puj alicam ben de.
kızlar 1 saattir bebeğim aşırı hareketli sanki kurtar beni der gibi vuruyo sürekli karnıma. acaba bişeymi olduki kordon falan dolanmamıştır dimi? ayy 3 ay böyle nasıl dayancam ben hareket çok olunca korkuyorum az olunca korkuyorum arkadaşımın bebeğini katbetmesinden sonra iyice pinpirikli oldum
kızlar 1 saattir bebeğim aşırı hareketli sanki kurtar beni der gibi vuruyo sürekli karnıma. acaba bişeymi olduki kordon falan dolanmamıştır dimi? ayy 3 ay böyle nasıl dayancam ben hareket çok olunca korkuyorum az olunca korkuyorum arkadaşımın bebeğini katbetmesinden sonra iyice pinpirikli oldum
ben çok araştırmıştım canım, birkaç doktor not almıştım ama ofiste notlarım, yarın sabah yazarım sana
olur da unutursam sen burdan hatırlat bana...kafam bayağı uçtu da bu aralar))
herkese iyi geceler
Ben İstanbul'dayım. Doktorum normal doğum yanlısı ama ne yazık ki doğum zamanına doktorun denk gelmeme olasılığı var. Ben doğumun tamamen nasip kısmet olduğunu düşünüyorum artık. Allah hepimize gönlümüzden geçenin hayırlısını versin. Umarım istediğin gibi bir doktor bulursun.
merhaba arkadaşlar bizde 29 mayısta bekliyoruz bebişimizi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?