2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

canım o zaman bebek oturmaya başlıyor zaten o zaman da yatıramazsın kırpır seni zorlar. oturmaya başladıkları andan itibbaren kuvet oturağı gibi bişeyler var harika ben onlardan aldım verdiğim parayı hep helal ettim. Ok Baby Flıpper Evol Banyo Oturağı adı baktım. süper bir icat bebek hiç kaydı derdi yok oturmaya başlayınca bununla çok raht yıkarsın.

Allah yardımcın olsun canım, tez zamanda şifa versin inşallah...bütün arkadaşlar dualarımda ama sana adınla edicem, kıyamam çok geçmiş olsun, Allah sabrını da şifasını da verecek inşallah

saolasın cnm bnm anneme de sölemedim üzülür diye. burda ve arkadaşlarımla paylaşıyorum olanları. Rabbim hepimizn yar ve yardımcısı olsun inş

İşte bu benim doktorum!! :)))

ayy inşallah canım dediğim gibi arkadşımdan etkilendim oyüzden aklıma hep kötü şeyler geliyo. bugunde baktım bugunden sonra doğan çocukların yarısının yaşama şansı var yazıyo ya. ay bugunleri gördük çok şükürde şu 32.haftalara gelseydik bi daha rahatlıcam. babsına söyledim sarelle istiyodur belki çocuk diyo. onunda rahatlığı öldürcek beni

teşekkür ederim canım. senden haber bekliyorum o zaman.

Lokman Hekim: Elif ve Semahat Hanımlar, güven: aslı hanım, 29 mayıs: Nesrin ve yeşim hanımlar internet aleminde normal doğum yanlısı olarak tanınıyor:)

Yalnız Güven hastanesinden Aslı hanıma benim kendi arkadaşım gitti, 40. haftası dolmasına ve kendisinin sezeryan istemesine rağmen doktoru bekletti ve normal doğurttu...

Hiçbirinin fiyat durumunu bilmiyorum, umarım memnun kalacağın birini bulursun.

Herkese merhabalar bu arada....

amin canım benim çok sağol doğru diyosun rabbim e emanet..

arkadaşlar merhaba umarım bebeklerini ve sizler iyisinizdir..şükür ben ve bebeğim iyiyiz ..her geçen güne çok şükür...geçmişi çok okuyamıyorum...ALLAH yardımcımız olsun artk nisanın sonuna doğru teker teker bebeklerimize kavuşuruz inşallah. son günlerde bebekleriniz kaç kg oldu arkadaşlar şu son günlerde dr gitmedim merak ettim.

Son düzenleme:
Sezaryene korkunc bir dogum şekli olarak yaklasılmıyor..Ben normal dogumla ilgili bir şeyler paylaştıgım için üzerime alındım. Ancak yanlı olduğumu hiç düşünmüyorum.

Sezaryen, gerekli durumlarda kullanılan, hayat kurtaran tıbbi bir müdahaledir. Ben de kendi doğumum için aman sezaryen olmasın diyemem, çünkü bilemem herşey yolunda gidecek mi bunu bilemem. Bir sağlık sıkıntısı olursa, bebeğim için en ufak bir risk olursa, tabi ki sonuna kdr sezaryen :)) Ancak gerekli olmadığı durumlarda kullanılan sezaryene de karşıyım, hem bir anne olarak hem de bu konuda bir uzman olarak kusura bakmayın. Sezaryen artık bazı doktorlar tarafından bir tercih gibi sunuluyor...Halbuki tıbbi bir müdahale... Peki normal dogumdan sonra yapılan rutin prosedürler, yani bebeğin alınması, götürülmesi vs. İşte bu uygulamalar da hayatımıza sonradan girmiş uygulamalar... Maalesef hastanelerin cogunda böyle uygulanıyor, haklısınız. Biz de bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Bugün bu alanda eğitim almış ve almakta olan bir çok kadın doğumcu tanıyorum, kendi uygulamalarını değiştirdiler. Anne bebek temasının ilk anda nasıl önemli olduğunu kavradılar.

Hakan Çokerin yazısı paylaşılmıs orneğin, ki kendisi eğitmendir aynı zamanda. Bu adam sezaryen de yapıyor gayet. Gerekli olduğu durumlarda tabi ki..ama sezaryenden sonra da bebeği anne ile buluşturuyor, ilk kendisine veriyor. Yaptığı hastanede, düzeni değiştirmiş konuşa konuşa...Yıllarını almış ama yapmış. Neler değişmiş peki?

Bir kere bebeğin yüzüne ışık tutmuyorlar, o kocaman spotlar cevriliyor. Bebek gözleri açık bir şekilde anne ile hemen göz teması kurabiliyor. Bebek gelir gelmez, temizlenmeden anne kucağına bırakılıyor. Çocuk doktoru, annenin göğsünde muayenesini yapıyor. Annenin dikişi fln varsa da bebek alınmıyor. Bebek genellikle o süreçte emiyor. Dogumhaneden odasına anne ile birlikte gidiyor. Tartı odaya getiriliyor, annenin yanında tartılıyor. Bebeğin 2 saat içinde olması gereken aşılar var. Onlar için alınıyor bebek yaklasık 1 saat sonra fln ve derhal tekrar getiriliyor. Ve daha yazmadığım dogal dogumu destekleyen bir çok detay daha var..Baya eskiler köyde evde nasıl doğururmus, onu yapmaya çalışıyorlar..ama risk almadan, hastane ortamında, teknolojiden yarralanarak... rutin müdahalelere anne olarak ses çıkarma hakkımız var yani...Biz talep etmezsek, düzen değişmez.

Şimdi sezaryen kötü değil, gayet güzel sezaryen de olunur ve anneler mutlu mesut olabilir. ama sebepsiz yere yapılan sezaryenler problem.

Şöyle bir bilgi vereyim: Dünya Sağlık Örgütü, bir ülkede olması gereken sezaryen oranını %7 ila %15 arasında açıkladı. Bizim ülkemizde sezaryen oranı kaç? % 78

Umarım kimseyi incitmeden, bildiklerimi aktarabilmişimdir.

"Üniversite hastanelerinde yüzde 77 olan sezaryen oranı özel hastanelerde yüzde 76, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde yüzde 44 olarak gerçekleşti. "

Yanlış bilgi de vermiş olmayayım, hastanelere göre alıntı ile yazayım dedim kızlar...

günaydın arkadaşlar, gripten kırılıyorum ama iş yerindeyim

bir arkadaşımız ankarada hastane ve doktor sormuş.ben gittiğim yerden memnunum ama doğum ücretleri bu yıl için artmış. biz geçen yıl başladığımız için uygun bu sene başlayacaklar için 3000. muayeneleri 50 tl. normal ve dikişsiz doğum yanlısı bir doktor, ben de güveniyorum kendisine sezeryan derse de normal derse de güvenle yaparım sanırım.fiyat olarak ikisi de aynı zaten. önemli olan bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi nasıl doğurduğumu hiç takmamaya çalışıyorum. ikisinin de zor yanları var bence. hakkımızda hayırlısı olsun diyorum.

okudum okudum okudum yoruldum
2 sefer normal doğum yapmış biri olarak (şahsi fikrim) sezeryan isteyenleri anlayamıyorum...(isteğe bağlı sezeryan, mecburi olanlardan bahsetmiyorum)
buraya üye olduktan sonra yeni bir çok şey öğrendim şimdi bir kez daha hamile olsam bu kadar çok şeyi bilerek nasıl içinden çıkıcam diye düşünmeden edemiyorum.. korkutuyo beni..
diğer topiklerde de dolaşırken kendi isteğiyle sezeryan olmak isteyenlere rastlamıştım (azımsanmıyacak çoğunluk) da %78 gibi bir oran gerçekten çok fazla
bu arada sezeryan isteyenler bana kızmasın tabiki saygı duyuyorum seçimlerine ama bana ters işte
sevgilerimle

çok tesekkür ederim...ben netten hobikeçe diye bır yer buldum. figürlü keçeler hazır olarak parakende fıyatına satılıyor fıyatıda uygun geldı.düğme falanda var.ıpekyoludesıgna da baktım guzel seyler var Ama bendaha modele karar veremedım.burdan bır arkadas baykuşlu model resmı koymuştu şapkalı onu yapacagım.herkes baykuş olur mu dıyor..ama ben yapacagım.bebek arabasında graco evo ya da peg perego book plus sportive begendım. özellıkle peg peregoya bayıldım.ama çok kararsızım.kararsızlık yuzunden bebek oda takımı secemıyorum.4-5 haftada teslım edılıyormuş..belis çapa denızcı modelını begendım ama 2. bebek kız olursa kullanamaz..yatak odasında da bır yatak olsun ıstıyorum. herkes park yatak al dıyo ama bana cok buyuk gelıyor ahsaptan ya da beyaz sallanan besık tarzı cıbındırıklı seyler hoşuma gıdıyor..hep bıraz daha zmn gecsın dıyorum ama zmnda kalmadıkararsızlık çok kötu bırseymiş...

kızlar oğlumun arabalı oda takımı bügün geliyormuş şimdi aradılar çok sevindim.artık büyüğün odasını önce hazırlayıp bebeğe beşik bakalbilirim.dolabınıda boşaltırım böylece yıkanacaklar ütülenecelerde ortadan kalkmış olur.çok mutluyum herşey teker teker yoluna girdi.

bu arada çok çok fena gribim ıhlamur içe içe bir hal oldum.nefes almakta bile zorlanıyorum offf

ben chiocco kampanyalı diye aldım. önceki düşüncem sebamed almaktı biraz daha pahalı ama metnini çok duydum. Sebamedde alabilirsin

ben daha önce nette ama nerde okudum hatırlmaıyorum. En cok katkı maddelerinden birinin sebamed olduğunu okumuştum. Yabancı bir sitede çoğu markanın ürünleri kimyasal-kimyasal değil - az kimyasal mevcut diye görmüştüm. Ama hangi markalar az kimyasal çok hatırlamıyorum malesef. Burt bee aklımda kalmış ama doğal diye

ohh ne güzel maşallah ev işlerin başlıyo ozman:) benimde bi gelseydi odası birsürü işim var. önce duvar kağıdı sonra dolap temizliği içlerine kapitone diktircem çamaşırları yıkayıp ütülücem dolabın gelmesi en erken 2 hafta daha sürer 2 haftada kapitone dikimi sürse. 1 ay geçer gider. temizlik dekorasyon. süs püs. 1 hafta sürse oldummu 7 aylık. 1 2 haftada çamaşıra uğraşsam 7.5 ay. artık iyice ağırlaşırm herşeyinide bitirmiş olurum inşallah.. ne kadar güzel değilmi onlarla ilgilenmek.. senin işin daha zor iki oda hazırlıcan

bizimde tadilat işimiz var daha odayı erken teslim ediyorlar ben haftasonundanönce beklemiyordum açıkcası .bir sürü iş çıktı bakalım nasıl kalkıcam altından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…