Bugün evde yoktum yeni bakabildim nete bazi yazıları okuyabildim umarım hepiniz iyisinizdir..
Bilemiyorum yaa sanırım rahat edemem
Türbandan yana bi sıkıntım yokta yazın bazen yarım pardesü giyiyorum onunla olmaz gibi geldi:)))
Çapraz takı cam artık mecbur
O halka hepsinde gorunuyor sanırım. Ondekı ufağı dıyorsan, asagı bakınca bebegı ve gogsunu gorebılmek ıcın boyunu ayarlamak amaclı.
1. de yoktu bu kadar model annem benim kundağımı bulmuş amerikan bezi kumas kare baya zor bağlamak öğrenene kadar 4 ay oldu. cırt cırtlı modeller bile var. ben yarım kundağı 3 ay kadar yaptım sonra normal çanta model uyku tulumuna geçtim.
http://www.bebekveben.com/2014/01/15/ucu-bir-arada-uykusuzluk-gaz-kakada-mukus/
guzel bir yazı kundak resimleri de koymuşlar. umarım okunur. çok guzel bloklar var arda okumak için...
Günaydın Canlar...
Biz bugün kızımla 26+1olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.
Çoook geçmiş olsun arkadaşım inşallah bebişin içeride uzunca kalmak için direnir...sağlıkla sıhhatle zamanında kavuşursun inşallah...
inşallah vaktinde gelir prenses ve inşallah geldigi gıbı sorjnsuz bır sekılde dönersınız evınızeGünaydın Canlar...
Biz bugün kızımla 26+1olduk inşAllah. Rahim ağzında kısalma gibi bir sıkıntımız var. Doktorum Erken doğum riskin olabilir dedi. Düşük iğnesi oluyoruz ve 1 aydır evde yatıyoruz. Bebeğim biraz daha gelişip büyüyene kadar da yatmaya devam edeceğiz. Belli kiloya ve gelişime ulaştıktan sonra da doğumumuz ne zaman olur henüz belli değil. İnşAllah bebeğimi gelişimini tamamlamış olarak sağlıklı bir şekilde kucağıma almak nasip olur. Dualarınızı bekliyoruz.
Evet o halkayı merak edıyorum mavılıde varsa onu alıcam sanırım digerı bıraz kokoş geldi bana ama coguda desenli sevıyor:44:
Günaydın Canlar...
Günaydın Canlar...
Canım inan ben de çok korkuyorum benim kızım çılgın gibi oraya burayı dağıtacak mı diye, inşallah akıllı uslu evlatlar nasip eder Allah hepimize.muhtemelen açtı öğle yemeğinden sonra daha sakin hareket etmeye başladıneden hiç uyumuyo bu çocuk umarım çıkıncada böyle olmaz
Canım yazdıkların o kadar hoşuma gitti ki, hepsinde oldukça haklısın ben daha hiç doğum yapmadım bakalım hangisini yapmak kısmet olacak ama tüp bebek diye endişem iki katına çıkıyor sağlıkla kucağımıza almamız nasip olur inşallah.Merhaba, sizin paylaştığınız hikayeyi duygulanarak okudum, çok sevindim bebek ve ailesi adına. Ömrü boyunca hep böyle rastgitsin kuzunun tüm işleri inşallah:)
Başka bir doktor yazısı vardı. Yazının tamamı değil hatta belli kısmında sezeryan için; bebeğin yalnızlaştırılması sürecidir deniliyor. İşte bu bakış açısı bana gerçekten çok taraflı geliyor. Resmen doğum yapmamış bir anneyi, belli bir doğum şekline karşı korkutan dolduran bir bakış açısı bu... Doğum anı ve sonrası hatalı, kötü uygulamaları olan bir hastanede, ister normal ister sezeryan ile doğum yap, eminim sonunda kötü bir hikayen oluyordur. Doğru uygulamalarda sezeryandan sonra da anne ve bebek ayrılmıyor, doğar doğmaz anne gögsüne kokusuna temas ettiriliyor, anne yanından mümkün olan en kısa sürelerde alınıyor. Anne de bebek odasında bazı işlemlerde bulunabiliyor. Bu hastanenin normal doğuma has bir uygulaması değil, doğuma genel bakış açısı ve yaklaşımı ile ilgili.
Diğer taraftan sezeryan ile normal doğumu kıyaslamak ta pek doğru sonuç vermiyor. Normal doğum; vücudumuzu tamamen kendi haline bıraktığımızda eninde sonunda kendiliğinden yapacağı ya da en iyi şekilde yapmaya çalışacağı doğal bir sonuç. Sezeryan ise dediğin gibi bir müdahale. Tıp ve teknoloji geliştikçe insanların ve doktorların seçenek şansları olmuş zamanla ve oranlar da bu yuzden bu kadar yuksek. Eskiden tek bir yol varmış. Şimdi sezeryanın bile türleri var. Avrupa'da oranlar dusuk cunku onların sağlık sistemi çok farklı. Bizim gibi özel değil devlet eliyle yürütülen bir sisteme dayalı. Aynı sekılde Avrupa'daki doğuma dek ultrasona girme oranlarına bakalım. Hollanda gibi sağlık konusunda mukemmel sistem çalıştıran bir ülke bile boyun ağrısı olan sigortalıyı sıcak su havuzlarında yuzmeye göndererek bedelini tamamen karsılıyor ama hamileyi gebeliği boyunca maksimum 1-2 kere ultrasona sokuyor ve bizim burada yaptırdığımız taramalar yapılmıyor. Bunun sebebinin bebeğin sağlığı ile ilgili olmadığı da kesin olarak biliniyor tamamen sağlık/bütçe politikası.... Hangi uygulama daha doğru? Allah bilir... Zaman gösterir.
Yani bizler daha çok sezeryan oluyoruz ve daha çok ultrasona, tarama testlerine maruz kalıyoruz. Bizde de devlet hastanelerinde karşılama oranı azaldıkça da uygulamalar aynen Avrupa daki gibi düşüyor.
Bence hiçbir doğum yöntemi kötü değildir, birbiri ile kıyaslanmamalıdır. Önemli olan doğumu yapacak kişinin ne hissettiği ve tabii tıbbi gerekliliklerin ne olduğudur. Bazı kişiler, nedendir bilmem fanatik görüş sahibi oluyorlar. Bu fanatik kişi hiçbirzaman doğum yapmayacak olan bir erkek olduunda daha da şaşırıyorum. Mesela doğumda, belli bir noktada ağrı kesici isteyen, veya çıkış anında dikiş yapan doktoru bile aşağılıyorlar sanki kolaya kaçmak istemişler gibi... Oysa kadıncağız kesilmezse, 3 cm boyunca patlayacak resmen, telafisi olmayan bir hasar oluşacak ve daha sonra vaginal restorasyon operasyonları geçirmesi gerekecek belki. Ama fanatikler hemen karşı koyarlar ama oooo doğuma normal bir müdahale bu olmaz diye. Eskiden doğum sırasında/hemen sonrasında kaybedilen anne-bebek oranları ile bugünkünü de kıyaslamak gerekli o zaman. Anne ve tıp ne gerektiriyorsa o yapılmalı bence hiçbir doğum şekli hor görülmemeli.
Neyse bu konu çok konuşulabilecek bir konu, başınızı hiç ağrıtmak istemem. Özetle benim yazım kesinlikle sizin kendi paylaşımınıza yönelik değildi. Burada her zaman doumlarda yaşadıklarınızı duymayı, öğrenmeyi çok isterim şahsen.
yardımım olursa çok sevinirim, örneğin ben otribebe aspratörü 3 sene evvel bir forum da okudum çok rahat ettim bebeğin burnunu temizlerken.
Canım çok faydalı oluyor tabii ki, ayrıca şu tulumlar mı kundaklar mı adı her ne ise süpermişhttp://www.bebekveben.com/2014/01/15/ucu-bir-arada-uykusuzluk-gaz-kakada-mukus/
guzel bir yazı kundak resimleri de koymuşlar. umarım okunur. çok guzel bloklar var arda okumak için...
Hoşgeldin canım, doğum olaylarını konuşmaya başladık çok şükür :)Iyi geceler Şubat ayında ilkkez yazıyorum heralde yeni geldim annemlerden kimbilir okuyacak neler birikti belki hepsini okuyamadım kızlar neler oldu son 5 günde :)))
ben hamile kalmadan önce muayene olmuştum alttan bakıyo doktor ozaman söylemişti.İnternette bulabilirsin canım
Anne karnında ikiz üçüz dördüz bölüm diye geçiyor.
http://www.youtube.com/watch?v=nTDLFF1vPRw
1,2,3,4,5 part diye gidiyor.
Canım günaydın, oğluşuna yeni odası hayırlı uğurlu olsun inşallah.günaydın kızlar.bugün çok daha iyi kalktım yataktan hastalığım biraz daha iyi .dün oğluşumun arabalı odası geldi öyle güzelki benim bile içine girip yatasım geldi ne şanslı şimdiki çocuklar.haftasonu ufak tefek tadilat olacak odada sonrada oğluşumu geçireceğim odasına.kendi odasını bırakma konusunda hiç sorun yapmadı şaşırdım.kardeşimde burda yatar artık diyor
dün çok sevinmiş olmalıkı geldi geldi öptü beni.bugün çok yoğunum ofiste işlere dalmadan merhaba diyeyim dedim hepinize.
Aman canım kahvaltını ihmal etme ben yataktan çıkmadan daha bayılacak gibi oluyorum resmen " açııııııııımmmmmm" diye kalkıyorum zaten o yüzden 10 kilo aldım ya.günaydın kızlarr... sabah sabah bir sürü aksilik başımıza geldi.işe baya geç geldim.sağolsun müdürüm hiç sorun etmedi.ama kahvaltı yapmadığım için açlıktan bayılacak gibiyim.acilen bişeyler yiyip tekrar dönecem.
Günaydın canım, bende de pazar günü boya var. Sonra da arabalı yatağımız gelecek inşallah. Bn de çok heyecanlıyım. Umarım benim yaramaz da beğenir sevinir seninki gibi.
Günaydın Canlar...
çok şükür doydum.gözlerimi açamıyordum ne kadar zor açlık.
dün gece kayınvalidemlerde kaldım sabah eşim erkenden gelip beni işe getirecekti ama şansa bi türlü nöbeti teslim edememişti.baya geç geldi yetmiyormuş gibi bi baktım arabada yanık kokusu ve duman.in dedim eşime.nasıl farketmemişse artık.motora yağ dökülmüş.mecbur kaynımı bekledim.geldi beni işe getirdi.aklım şimdi eşimde ne yaptı acaba.ablaları bugün gelicekti hepbirlikte olacaklardı.umarım arabamız sıkıntı yaratmaz.
günaydinnnnnnnnnnn güzellll bi okadarde pimpirikliii anne adaylariibisi soram..şekerr yüklemesinden sonra başla bi test bekliyomuu bizii......yada sadece artıkk dogumami gidecegizz
kalmadı diye biliyorum ben
Kızlar sabah uyandım ve sizinle dertleşeyim dedim... Dün kayınvalidem ile bebek odası bakmaya gittik. Onunla gitmemizin sebebi, illa ki ben alıcam torunuma odasını dediği için..Ama öncesinde bizi maskoya modokoya yolladı bakın orada da diye. Biz maskoda cok güzel bir takım begendik. ama dün Bagdat cad.sinde gözüne kestirdiği abuk subuk pahalı fiyatları olan magazaya götürdü. Ben modelleri hiç begenmedim, zaten bence dandik mobilyalara yeri itibariyle öle fiyatlara insanlara kakalıyorlar...Gerçi ben mobilya kalitesinden anlamam ama yine de gereksiz pahalı...Neyse magazada kendi kendine begendi, pazarlıgını yaptı, cıkınca da "Eee ne düşünüyosunuz?" dedi..Ben de acıkcası hem cok pahalı hem de begenmedim dedim. Ve o anda agzına geleni söylemeye ve bagırmaya basladı. Ben de seçme şansımız oldgunu düşünerek fikrimi söylemiştim, maskoya modokoya siz gidin diye söylediniz fln dedim ama nafile... Yemediğim laf kalmadı...Asla diğer begendigimiz magazaya gitmeyeceğini ve bunu alacagını söyledi. Böylece oglumun mobilyasını bile keyifle, zevkle seçememiş oldum...
kalmadı diye biliyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?