en güzeli normal doğumburda herkesin amacı birbirini kırmadan, üzmeden nasıl kendi düşüncelerimi aktarabilirim ....
alıntı yapmasanda ben kendime diye anladım bir iki cümleyi
ben şimdi tekrar okuyunca mevzunun daha farklı olduğunu fark ettim
ben konuyu biraz saptırmışım herhaldeinsanın fikri neyse zikri odurya
konu sezeryan ve normal doğum hakkında bilinen doğrular yada yanlışlar ...bende neyin kafasnı yaşıyosam ...yazdıklarımın ne kadar saçma olduğunu fark ettim (öğlen yazdıklarımın)
şunuda belirteyim ben sezeryan kötüdür , yada nebileyim şöyledir, böyledir diyemem sadece (tabi ki tercih meselesi) ama benim görüşüm adı üzerinde normal doğum = normal doğumdur diye düşünüyorum.....
normal doğum yanlısıyım kabul ediyorum
yazdıkların doğru ama sana bir durumu anlatayım.
benim sosyetik dr nişantaşında neredeyse 30 ülkeden hastası var. muayneye gittiğim de 4 koltuktan 1-2 si yabancı bir kadın tarafından işgal halinde. neyse ben normal doğum yaptığım için ve bana kolay geldiği için 2. dede hayalim normal olması bebeğim sağlığımız izin verirse- görüşme de dedim ki "ilk bebeğim normal oldu ben normal doğum çok istiyorum" dr da dediki "ooo 2800 bebek doğurmakta nevar zamanında gelse ne zor ne zor olurdu..."dakka 1 gol bir. neyse uzatmadım. 2 görüşmede dedimki "bu kadar yabancı hastanız var onların nasıl oluyor sezeryan yuzdesi". "hiçbiri istemiyor sezeryan" dedi "hepsi normal doğum yapmaya çalışıyorlar" oyuzden çok az sezeryan. "ya turkler" "o farklı" dedi "sezeryan tabiki daha çok, çünkü turk kadınları gerçekçi değiller. "doğum başlayınca çoğu dayanamayacağım deyip sezeryana dönuyor. yahut baştan korktukları için istemiyorlar"...
bu kadın 24 senedir hasta bakıyor. "10000 ustunde bebek doğurttum" dedi ki doğrudur...
ama dediğim gibi daha ilk gun korku tohumlarını ekmeği de ihmal etmedi bana. bir diğer seyi de sezeryana da normal doğuma da aynı parayı istiyor.
Bilemiyorum yaa sanırım rahat edememÇok şık sırt çantaları var ama şahsi fikrim sizin açınızdan,2 cocukla ne kadar ihtiyaç görür bilmiyorum..Büyük çantanız daha çok işinize yarar gb geldi
Türbandan yana bi sıkıntım yokta yazın bazen yarım pardesü giyiyorum onunla olmaz gibi geldi:)))Çanta örtüyü sırttan çekiştirebilir acaba onu mu düşündün? İstersen şimdi birkaç kere normal çantan yerine sırt çantası alıp çık sokağa rahat olacak mı anlarsın? Bence her halukarda sırt çantası iyidir. Dediğim sebeptense belki bir müddet farklı bir bağlama yapabilirsin,daha kısa olacak şekilde enseden vs.
Çapraz takı cam artık mecburCapraz takilanlar nasil? ayarlanabilir kemerli benim 1 kol cantam var birde capraz alicam bebegi rahatca tasiyabilmek icin
Canım çatı darlığını nerden anladiniZ? Ozel bi muayene mı oldun? Valla o annelerden olmak istiyorum ama biraz da nasip bu dogum isi..belgeselleri internetten bulabilir miyim acaba?Beyazcım ah keşke öyle bir şansım olsa ikizleri normal doğururdum canım ama benim çatı darlığım var malesef..Bir saat arayla gelebilirmiş ikizler normal doğumda inşallah sen o şanslı annelerden olursun..
natıonal geographıc de ikiz üçüz anneleri belgeseli var ikizleri normal doğuruyor izlemeni tavsiye ederim...
kızlar 1 saattir bebeğim aşırı hareketli sanki kurtar beni der gibi vuruyo sürekli karnıma. acaba bişeymi olduki kordon falan dolanmamıştır dimi? ayy 3 ay böyle nasıl dayancam ben hareket çok olunca korkuyorum az olunca korkuyorum arkadaşımın bebeğini katbetmesinden sonra iyice pinpirikli oldum
heh buldum seni durum ne uyudumu senin kiayy inşallah canım dediğim gibi arkadşımdan etkilendim oyüzden aklıma hep kötü şeyler geliyo. bugunde baktım bugunden sonra doğan çocukların yarısının yaşama şansı var yazıyo ya. ay bugunleri gördük çok şükürde şu 32.haftalara gelseydik bi daha rahatlıcam. babsına söyledim sarelle istiyodur belki çocuk diyo. onunda rahatlığı öldürcek beni
canim senin kac cocugun war 2 hamiligim nprmal dogum yazmissin gibi 3. mu yoksa yine corba yaptim bi kac kisiyi ben .......ayyy ne güzel an itibariyle 2li rakama düştük ( tahmini doğum tarihi)
buda büyü kbir mutluluk
Doğum konuşulmuş bi arkadaşım sezeryanla doğum yapmıştı. Kendi ablası düşüne biliyomusunuz sen annemisin doğummu yaptın sanciımı çektin diye baskı yapıyomuş anlatınca şok olmuştum
Selam hoşgeldin:) bi daha anlatırsak baya bi uzar sen gecmisi oku canimIyi geceler Şubat ayında ilkkez yazıyorum heralde yeni geldim annemlerden kimbilir okuyacak neler birikti belki hepsini okuyamadım kızlar neler oldu son 5 günde :)))
Değil mi :) tekli rakamlara düşenlerimizde olacak düşmemeyip acele eden bebişlerimizde zaman neler gösterecek bakalım bize :)ayyy ne güzel an itibariyle 2li rakama düştük ( tahmini doğum tarihi)
buda büyü kbir mutluluk
bebeği çok hareket eden benim:) normaldede aşırı hareketli zatende dün olağandan daha fazla olupta pat pat vurunca korktum ama yemekten sonra daha yumuşadı. ama dün genel olarak hareketliydi yattığımda hala tepiniyoduben artık bu konua bişi demicem yok sezaryen yok normal bu biraz bizim biraz allahın biraz doktorun herkesin payı olan bi durum ama hala bence yonlendirmeli ve biraz kırıcı buluorum yazılanları sanırım hamişlik hormonumdan.......herşeyi birbiriimizle paylaşmak için burdayız zaten buna bi lafım yok lakin annelik her şekilde doğumla kutsaldır.....mecburen sezaryen olan anne anne oluoda isteyerek sezaryen olan anne anne olmuo mu yani....çok komik ikiside sezaryen ozaman normal doğurmayanlar anne değil annemde dahil olmak üzere.......psikolog annenin bi paylaşımı olmus bebeğe soran yok pat die pencere açılıo hazırsızca cıkarıolar dıe cok etkilendimmm cok mantıklı geldi haklı buldum yazan dru....yanlıs anlaşılmak istemem cunku hepimiz cok hassasız...fakat ben sezaryen istediğim için demiorum böle mecbur sezaryene laf yok anne korktugu için sezaryeni isteyene laf war kısmına takıldım.......ya da yersiz gereksiz di takılmam ama içimden geldi yazdım.....
bugun biraz daha az ağrım anneme geldim mama yemeğe cok guzel seler yapmıs hem yapıo hemde cok yeme kg dıoyowwww anneler ve anne adayları biz harbiden ne istediğimizi bilmioz bu kararsızlık her yas annede war sanırsam bebeği hareket çok eden kızçem sayfaı kaybettim bulamıorum eğer okuosan bilgi wer sanırım duyduklarımızdan çok etkilenioz dedim ya gecen bende oynadı die bile korkar oldum
Canım çatı darlığını nerden anladiniZ? Ozel bi muayene mı oldun? Valla o annelerden olmak istiyorum ama biraz da nasip bu dogum isi..belgeselleri internetten bulabilir miyim acaba?
ayy izledim ben onları çok güzeldi. nerdeyse hafta hafta incelemişler bebekleri. çok hoşuma gittiben hamile kalmadan önce muayene olmuştum alttan bakıyo doktor ozaman söylemişti.İnternette bulabilirsin canım
Anne karnında ikiz üçüz dördüz bölüm diye geçiyor.
http://www.youtube.com/watch?v=nTDLFF1vPRw
1,2,3,4,5 part diye gidiyor.
ayy izledim ben onları çok güzeldi. nerdeyse hafta hafta incelemişler bebekleri. çok hoşuma gitti
günaydın kızlar.bugün çok daha iyi kalktım yataktan hastalığım biraz daha iyi .dün oğluşumun arabalı odası geldi öyle güzelki benim bile içine girip yatasım geldi ne şanslı şimdiki çocuklar.haftasonu ufak tefek tadilat olacak odada sonrada oğluşumu geçireceğim odasına.kendi odasını bırakma konusunda hiç sorun yapmadı şaşırdım.kardeşimde burda yatar artık diyor
dün çok sevinmiş olmalıkı geldi geldi öptü beni.bugün çok yoğunum ofiste işlere dalmadan merhaba diyeyim dedim hepinize.
Ben sade bir kumastan emzirme önlugu alicam ama farklari varmiki bilemedim
bu urunun anlatiminda bebegin hareketlerini rahatca görebilirsiniz diyor.Eki Görüntüle 965133
bu urunde ise bebegin hareketlerini görup görmeme gibi bir durumu anlatmiyor
Eki Görüntüle 965134
önde halka gibi bisey var su mavilinin bebegi emzirirken görulebilir gibi ama emin olamadim kullanan veya bilen varmi ?
ilkinde göruluyor ama öyle cok desenli birseyde almak istemiyorum ama mavilide gözukmuyorsa mecbur kokos olani alicam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?