ben canım ben sabah yakındım hatta uyanınca geçer diyom ama sanki sabahlrı daha çok ağrıyo. üstümü giyinemiyorumArkadaşlar özellikle daha önce hamilelik geçirenler, sabah uyandığımda sanki kilometrelerce yol yürümüşüm gibi bacaklarım ağrıyor. Hatta eşime geçen gün dedim ki sen gece ben uyurken ayaklarımın altına değnekle vuruyorsun, inanılmaz derecede ağrım var ve yere basamıyorum. Aranızda bu sorunu yaşayan ve çaresini bulabilen var mı acaba ne olur yardım edin işe gelip gitmekte zorlanıyorum artık
Arkadaşlar özellikle daha önce hamilelik geçirenler, sabah uyandığımda sanki kilometrelerce yol yürümüşüm gibi bacaklarım ağrıyor. Hatta eşime geçen gün dedim ki sen gece ben uyurken ayaklarımın altına değnekle vuruyorsun, inanılmaz derecede ağrım var ve yere basamıyorum. Aranızda bu sorunu yaşayan ve çaresini bulabilen var mı acaba ne olur yardım edin işe gelip gitmekte zorlanıyorum artık
Fazla bile almışsın güle güle kullansın.Merhaba tecrubeli anneler ve tecrubesiz anne adaylari olan yol arkadaslarimbebegime karisik esyalar aldim yeterlimi yetersizmi aldim bilemiyorum aldiklarim hepsi turkiyede ve sanirim elime gecmeden anliyamiycam ne kadar oldugunu.....bu yazicaklarimda eksigim varmi acaba? veya fazlammi var ?
Ilk 3 ay icin :
3 tane yeni dogan zibin seti
0-3 ay zibin seti 3 adet
0-3 ay 5 adet tulum
0-3 ay 10 adet patikli patiksiz pijama
yeni dogan 3 adet kisakollu citcitli body
0-3 ay 5 adet kisa 5 adet uzun kollu citcitli body
0-3 ve 0-6 ay olmak uzere 5 adet alttli usttlu pijama takimi (evin icinde giyilir turden)
3-6 ay icin 2 adet tulum
3-6 ay icin 6 adet uzun citcitli body
0-6 ay icin 2 adet hirka
6-9 ay icin 3 kisa 6 adet uzun body
6-9 ay icin 8 adet patikli patiksiz pijama
6 ay icin 7 adet tulum
6-12 ay icin 4 adet pijama takimi disarda giyilir turden
2 adet pamuklu ucgen havlu 1 adet bornoz seti
1 tane havluda arkadas hediye getirdi 100/80 pamukmus onuda heralde vucudu kendini toparlayinca kullanabiliriz :44:
20 adet Agiz silme mendili
3 adet mermersahi havlu ici tulbent
1 adet pecaz 1 adet kadife 4 adet penye 1 adet triko ve 2 pelus battaniye aldim
1 kundak ama kalin bunun gibi
Eki Görüntüle 966620
Sanirim kumas olan kundaktan 1 tane almamda fayda var nede olsa mayis bebegi ve yaza denk geliyor
Kendim icin emzirme önlugu aldim sadece :26:
bu arada dogru duzgun gebeligim bile yok cunki yasadigim ulkede gebeler icin kitlik var resmen :2:
bende magazada siskolar icin olan kiyafetleri aliyorum cogu zamanoyuzden aldiklarim 1 ay dolmadan ya sirt tarafi ya göbek tarafi yada toto tarafi kuculuyor
Kendim icin almayi dusunduklerim :
alicaklarimda avent gögus kalkani
madela gögus pompasi ( esim lazim oldugunu dusunmuyor gereksiz diyor cok kullanmista biliyor gibi) bende kararsizim azcik ?
gögus kremi lansinoh ve pedleri
emzirme atleti 4 adet alicam yeterlimi rengi önemlimi krem siyah beyaz vs almayi dusunuyorum
sutyen olarak suan 85 te oluyor bana 90 da acaba buyurlermi bebek dogunca kac numara alicagimi bilmiyorum simdilik aldigim sutyenler 2 adet 85 beden 1 adet 90 beden kullaniyorum simdi...
digerlerini kac beden alayim kactane alayim ?
Bebege kac adet corap gerekir önune takmak icin alinan önlukler penyemi olmali naylonmu ? yada hicmi olmasin önluk
kızlar forumda gördüğüm kadarı ile maksimum kilo alan benim sanırım. şuan 25. hafta bitti 26+0 dayım ve şimdiden 12 kilo aldım. :) yaptığım araştırmalar sonucunda alkali diyet diye birşey buldum çok katı olmadan onu uygulamaya çalışıcam. yaptığım egzersiz ve yürüyüşler hiçbir işe yaramıyor. tatlıya aşırı düşkün oldum sürekli çikolata,kek olmadı kuru üzüm filan yiyorumdoğuma 20 yi geçicem heralde
ben onu denedim beceremedim. göbekte ciddi cir kg gidince denge sorunu yaşadım sanırım, korkuyordum yalnız bile dusa girsem ki bebekle zor. hatta 1 kere çok cıddı düştüm bir de bebekler ilk 1-1.5 ay kaynamış soğumuş içme suyu ile yıkanıyor(biz öyle yaptık-hatta daha uzun bile olabilir) o yuzden direk şebeke suyuna geçene kadar zaman var . ama denersiniz ahmet yahya gibi önce leğende falan sonra bakarsınız benim gibi olmuyor bir kuvet alırsınız çok pahali urunler değil. ben puj bbulursam alıcam çok yattı benim kafama filimlerde eviyede bebek yıkayan anneler görmüştüm onun gibi... 6 ay ancak kullanılır sonra zaten bebek oturmya başlayınca ben kuvet içi aparata geçtim onla çok rahat ettim...bizde eşimle hep öyle düşünüyoruz banyoda onu yıkarız diye eşim ben onu yıkarım diyo ten teması bebekle çok önemli inşallah görürüz o günleri
1. de benim de öyleydi çalışıyordum o zaman o yuzden yoruluyordum diye dusunuyorum. ama ciddi bacak ağrım vardı özellikle dızden asası... eşim hergece ovuyordu. ayaklarını yukarda tutmaya çalış iş yerinde belki faydası olur.
tek sendeğilsin canım bende aynı derten müzdaribim 26 haftanın içindeyim ve 13 kilo almış bende nasıl yapsamda daha fazla almasam diyorum dikkat ediyim dediğimden beri sanki hiç doymuyomuşum gibi geliyo tatlıda canım çok çekiyo şekerim biraz yüksek çıkmış onada dikkat etmem gerek nasıl kilo almadan yada dengeli beslenecem bilmiyorum, bi çözüm bulursan banada haber verirsen sevinirim
durumun varsa ve gezmeyi seviyorsan bebegin icin fiyati yuksek olmayan bir puset aalmanda fayda olucaktir bide yaz bebekleri olucaklar nerdeyse evde de pek oturulacagini sanmiyorum bazi anneler gereksiz diyor ama yaz aylarinda gereksiz degil benceve ilk 6 ay olarak portbebe sonrasindada oturagi eklersiniz ve en az 2 sene kullanirsiniz daha sonra isterseniz baston alirsiniz
gecelik icinde sezeryan olanlar icin pijamalar iyi degil diyorlar baski yapabiliyormus dikisli kisima bol olan 2 geceliginin yaninda olmasinda fayda var bence
hastane cikisi cogu 2 yeterli diyor bende 2 tane aldim bide bol bol 0-3 aylik aldim cunki hastane cikislari hic giydiremeyenlerde oluyormus bazilarinin bebegi tombik doguyor bazilarinin ise ikinci kez giydirilmeden kuculuyor.
sut pompasina gelince elektrikli madela alabilirsin kullananlar cok memnun fiyati biraz yuksek ama manuell pek isini görmez alanlar degistirip elektrkli aliyor yavas veya cok gurultulu oldugu icin vs nedenleri cok ...
gögus icin krem lansinoh iyi diyorlar ama oda iyilestirmiyormus sadece acisini dindiriyormus en iyisi saf zeytinyagini bir pamuk yardimiyla kullanmak olucak ve avent gögus kalkani var onuda yara olunca hatta olmadan zeytinyagi surup kullanmanda fayda var hava almasini ve daha cabuk iyilesmesini sagliyor
bebek bakim urunleri icinde illa en pahalisina gerek yok dalin urunleride cok iyi sampuani pisik kremi jonson iyi kimide yine 1 aydan sonra saf zeytinyagiyla bebegin totosunu temizliyor ve hic pisik yapmiyormus.
bebek bezine gelince neye alistirirsan onu kullanir diye duymussun bence öyle degil cunki bazi anneler bebek dogduktan sonra 3-4 defa degistiriyorlar bezlerini dogrusunu bulana kadar bazilari pisik yapiyor bazilari bebegin kakasini disari kadar cikartiyor bazi bebeklerinde sebepsiz herhangi bir beze alerjisi olabiliyor kuzenimin oglundaki gibi en iyisini almisti ama totosu hep yaraydi degistirdigi gibi pisigide 2 gunde gecmisti
biberon olarak bu seti aldim ben henuz siftahi acmadik
Eki Görüntüle 965876
bebek icinde en az 3 penye battaniyen olmali surekli kusup kirlettikleri icinmis ama hangi sehirde yasadigina bagli birde cok sicak olursa yazin 3 fazla olabilir bilmiyorum bizim buralar soguk oldugu icin ben 4 penye 1 triko 2 pelus battaniye 1 kadife battaniye aldim
agiz silme mendili bol bol almanda fayda var ve mermersahi tulbent özellikle bebek yazin terleyince sirtina katabiliyorsun teri önlemek icin banyodan sonra kurulamak icin derken 3 tane almanda fayda var zibinlardan cok citcitli bodyler kullanisliymis tulumlar ise bazi bebekler cok hareketli oldugu icin rahat edemiyor bazilarida cok memnunmus benim anlatacaklarim bukadar
tecrubem yok henuz ama ablam sagolsun yeterince bilgiyi utanmadan soruyorum 3 cocuk buyutmus kendisien ufak birseyde telefondayim onunlayim
umarim tecrubesiz halimle yardimci olabilmisimdirAllah bebegimizi hayirlisiyla kucagimiza almayi naisp etsin insallah
sanırım bizim sorunumuz tatlıçünkü hem kahvaltıda hem öğlen yemeklerinde öğünlerim gayet normal arada götürdüğüm çikolata ve kekler olmasa belki bu kadar almazdım bende bu hafta çikolata ve kek sınırlaması yapıcam. birde şu alkali beslenmeyi becerebilirsem hiç değilse biraz yavaşlatabilriim belki:)
tek sendeğilsin canım bende aynı derten müzdaribim 26 haftanın içindeyim ve 13 kilo almış bende nasıl yapsamda daha fazla almasam diyorum dikkat ediyim dediğimden beri sanki hiç doymuyomuşum gibi geliyo tatlıda canım çok çekiyo şekerim biraz yüksek çıkmış onada dikkat etmem gerek nasıl kilo almadan yada dengeli beslenecem bilmiyorum, bi çözüm bulursan banada haber verirsen sevinirim
bende bekliyorum ama daha 2 haftası var dedilerodami bekliyorum son günleri artık gelsede yerleştirsem yavrumun odasını
aaa kızlar lütfen canınızı sıkmayın beni geçmeniz mümkün değil :))her sabah 3 km yürüyorum kapıdan servis geçiyor ama ben yürüyüp ileriki duraktan biniyorum şimidiye kadar hep yediklerime dikkat ettim ve 4. aydan itibaren hep yürüdüm ama 13 kilo aldım ve 10 gündür şeker yüzünden diyetteyim yine de 500 gr. almışım 10 günde. takmayayım diyorum ama benim durum daha vahim((((((
pc ye indirmeyi biliyorsan yorumlari yazdigin yerden ustte insert image diyor oraya tikliyorsun dosya sec diyo fotografin oldugu dosyayi secip yukluyorsun anlatabildim sanirim
merhaba kızlar.. herkesler iyidir inş..
sizlere birşey sormak istiyorum. benim karnım çok şişiyor hatta davul gibi olyor. belim çok ağrıyor aqrada kasıklarıma vuruyor.
sizlerde de oluyormu? hareketlerim çok ağırlaştı 2 adım atsam belim kopuyor
canım kaç kiloyla başladın hamileliğe. çok almışsın yaa. kontrol altında tutumaya bak doğumda zor olur yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?