Canım üzülmeeeeee bu yaramazlar böyle işte bigünleri bigünlerine uymuyor, geçen günlerde ben de yaşadım aynı şeyi çocuk hareket etmiyor allahım yarabbim yicem kafayı neyse ki birşeyi yokmuş, aradan 2 gün geçti bu seferde durmuyor ben yine kafayı yiyorum acaba içerde bişey mi oluyor diye sonra güldüm kendime hareket etse bi dert etmese bi dert dedim sanırım ufaklıklar doğup gözlerimizle görene kadar rahat edemeyeceğiz :)
kızlar hazır toplanmışken size bişey sorcam. benim gebe kalmadan önce adet düzensizliğim vardı. gebelik haftamı hesaplarken adet dönemi ortalama 28 gün diye hesaplama yapılıyor. ama benim 30 36 32 civarları sürüyordu. e haliyle gebelik haftasını etkiliyor. bazen 24 bazen 27 haftalık oluyorum. BENİM GİBİ ADET DÜZENSİZLİĞİ OLANLAR NASIL HESAPLIYOR ??
aynen canım benmde hep sağında dr um kafası orda demişti. bi dönseydi benimde tek derdim otünaydınn güzel annişler
2 gündür göbüşümün sağ tarafında bi tümsek var ve sertlik sanki bebiş kafasını yada poposunu oraya dayamış gibi.bazen o kadar geriliyoki canım acıyo.normaldir dimi? yani o sertlik bebişdir
off uzattim ayaklarimi icimden hic bisi gelmior hamileligimizin tam anlamiyla tadini cikaramioz su hale bak yok seker yok diyet yok agri yok hastalik bir daha bu gunler gelmicek ama hep sikintisini yasioz bilemedim hamileligin tadi nasil cikar.....
..tam isimle hatirlayamadim ama bazilariniz habire habire dr a gidi werio kizlar nasil gidionuz nst ye ultrsano girionuz falan yani hastaneye mi muayneye mi bnm tek drm war gidebilcegim ..
birde kizlar aclik genel de 78 ve 101 arasi cikio toklukta 100 le 140 arasi cikio tokluk 2 saat sonra bakiom sizce nasil degerlerim
Canım bence de liste yapıp git, ben de liste yaptım her gün yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyorum. Hergün eve gidince bakıyorum, çiziyorum üstünü hesaplar yapıyorum :)eşimin işi çıkmazsa eğer cumartesi bebiş alışverişine çıkıyoruzzzzzz
çok heyecanlıyım
liste yapmam lazım
Sadece bir gün beni idare edin dedin ve bunu mu yaptı, insaf diyorum yani insanda biraz çalışma ahlakı olur. İnşallah yerinize birini bulamazlar da onlar size muhtaç olurlar.Kızlar bilenler vardır belki ben dersanede öğretmenlik yapıyorum dolayısıyla hsonu yoğun oluyoruz bu pazar kasık ağrısından dogrulamadim arayip gelemeyecegim dedim mudur bozuldu. 1 saat sonra aradı bugün 3 hocam yok sıkıntıya giriyorum böyle doğumunuz mayısta da olsa daha sonra derslerim boş geçemez şimdiden birini bakalım yerinize dedi çok bozuldum özellikle böyle bırseyı bana telefonda söylediği için kibarca yol verdi bana oysa ben Mayıs a kadar yani 37 ye kadar çalışacaktım daha 10 hafta var o zamana kadar ki kazandığında bebeğin herbiri elini alacaktim gönlüme göre şimdi çok Üzgünüm en azından 32 ye kadar çalışmam da sgk dan analık hakkımı alsam bari Of off... kizlar dua edin de kimseyi bulamasinlar yerime
Oyumu defne ve sude den yana kullanıyorum. :)beria
sera
rana
erçil
kayra
eva
beria
semin
sude
maya
arya
melisa
derin
alya
fuldem
müren
püren
beren
ceren
su
defne ceren beren sude melisa isimlerini beeniyoruz çoookkkkl kararsızız
hem size de fikir olsun hem ban da fikir verin diye yazıyorum
ne koysak presnseslerin isimlerini acep
tünaydınn güzel annişler
2 gündür göbüşümün sağ tarafında bi tümsek var ve sertlik sanki bebiş kafasını yada poposunu oraya dayamış gibi.bazen o kadar geriliyoki canım acıyo.normaldir dimi? yani o sertlik bebişdir
Biliyorum canım Han Tümertekin'i bizim mesleğin duayenlerindendir, isim tek başına güzel fakat Atlas zaten yeterince oturaklı bir isim bi de yanına Han koyunca bay bir heybetli oldu :) Bizim isim de halen belli değil, dün kuzenler felan oturuyorduk herkes bir isim yazma hakkı var yazalım çekelim dedik benim akıllı kocam sen git PRENSES yaz. Güleyim mi sinirleneyim mi bilemedim, deli işte
canım benim ilk defa duydum. doktor da mesela son adet tarihimi girmişti bilgisayara. ultrason cihazına her seferinde son adet tarihimi yazıyor vs vs. inan ilk defa duydum. link versene biz de bakalım.
neden ozaman bazı gebelik takvimi hesaplamalarında adet dönemi ortalaması alınıyor?
Canım doktor bakıyor sonuçta usg den ve haftalık gelişimine göre söylüyor. Benim ilk haftalarda satımı 24 diyordum ama doktor bi iki gidişten sonra satımı 29 una çekti. Bebeğin gelişimine göre. He tabiki bu şuanda önde olunca tekrar adet tarihin çekilmiyor sadece başlarda. Şuan mesela bi hafta önden gidiyor deniyor ay karışık mı oldu umarım anlatabilmişimdir
O hesaplama hamile kalma aşamasında yumurtlama günleri takibinde oluyor benimde bildiğim kadarıyla,gebelikte sadece son adet tarihinin ilk gününü baz alıyor doktor genel bir takip olsun geri mi ileri mi gelişimi diye,en sonda ultrasonda bebeğin gelişimine göre tahmini bir tarih çıkıyor hep ben onu baz alıyorum şuan :) Normal tahmini tarihimden 4 gün önce fln..
O hesaplama hamile kalma aşamasında yumurtlama günleri takibinde oluyor benimde bildiğim kadarıyla,gebelikte sadece son adet tarihinin ilk gününü baz alıyor doktor genel bir takip olsun geri mi ileri mi gelişimi diye,en sonda ultrasonda bebeğin gelişimine göre tahmini bir tarih çıkıyor hep ben onu baz alıyorum şuan :) Normal tahmini tarihimden 4 gün önce fln..
Yok canım bizimki şimdilik RENGİN, ama yarın ne olur bilemiyorum. Eşim geçen hafta da Irak'a gitti oradan dönüşte de ilginç isimler bulmuştu ROZARİN mesela ömrümde ilk kez duydume prenses geliyor orası doğru ne tatlı olacak dusunsene hele 2 yas civarı dillenip ayaklanınca... karen ismini sen koymuyormuydun. o guzeldi.
canım bende öyle biliyordum bi site var o aklımı karıştırdı ya http://www.gebelikhaftalari.com/kac-haftalik-hamileyim.html bak istersen şu linke hatta 28 yerine 35 falan yaz gebelik haftan değişecek. bizde mi sorun sitede mi anlamadım
bana dr tam duzenlimi diye sordu ilk gittiğimizde sonra bebek boyutunun ilk 3 ay özellikle ultrasonda doğru hesaplandığını duymuştum bizim 21 haftaya kadar 1-2 fark oldu olmadı. ama 21 den sonra kopma başladı, önce 4 gun buyuk dediler sonra 10 gun 27. haftda dr tam 2 hafta buyuk dedi o hesaplara guvenmek çok zor oyuzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?