2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
KIZLAR biz annemle doğuma yakın poğaça kurabiye börek falan yapıp buzluğa atmak istiyoruz. Annem doğumdan sonra gelen çok olur gelenlerede bişeyler ikram etmek lazım dedi. Hatta ben şuan gücüm varken yapsam az az süper olur. Var mı böyle yapacak olan falan :)

listemi yaptım bakarmısınız eksiğim varmı.sorcak kimsede yok çevremde sizden başka
iyiki varsınız

10 lu hastane çıkışı ( 5li almıştım 2 takım yetermi)
çıtçıtlı kısa kol badi 6-7 tane
atlet ( yazın çıtlı badilerin altına giydirmek için) ???
penye hırka 1 tane (3 tane penye yelek aldım)
yazlık şortlu tulum
2 tane uzun kollu tulum biri 0-3 biri 0-6 aylık aldım yeter sanırım ???
2 tane penye battaniye alındı bide hast.çıkışında olcak
önlük
ağız bezi
ayaklı,ayaksız penye pantolanlar alındı

küvet,kova,maşrapa
file,sünger
şampuan (sebamed düşünüyorum) ???*
ilaç kaşığı
termometre
göbek bağı bandı
kulaç çubuğu
tırnak makası alındı törpü yok
pişik kremi ( hangi marka almalıyım)
burun aspiratörü
yan yatma yastığı
emzirme yastığı
çamaşırlarını yıkamak için torba
kirlilerini koymak için sepet
2 tane nevresim takımı

benim için

önden düğmeli pijama 2 tane
(gecelik almayı düşünmüyorum rahat edemem.sezeryan olcak büyük ihtimal sorun olurmu)???
iç çamaşırları
ped
emzirme atleti
atlet olcak sütyene gerek varmı??
göğüs pedi,kremi
terlik
lohusa tacı

tamammıdırr sizce?

Valla çok mantıklı bir hareket hiç aklıma gelmemişti. Gerçi biraz riskli biz de çok açıkacağız emzirirken çok dikkat etmemiz lazım o dönemde

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla.

Ne kadar guzel bi fikir bende sarma sarip buzluga koymak istiyorum misafir gelince hemen at ocaga pissin cok guzel fikir..

gecelik almayı ihmal etme en azından ilk gün için gerekiyor alttan kanama kontrolü sık yapılıyor çünkü gevelikte rahat oluyor.diğerlerindede pek bir eksik göremedim ben güle güle kullanın canım

Valla çok mantıklı bir hareket hiç aklıma gelmemişti. Gerçi biraz riskli biz de çok açıkacağız emzirirken çok dikkat etmemiz lazım o dönemde

Evet bizimde dikkat etmemiz lazım ama birisi gelecez dediğinde evi mi toparlayacaz bebeğimi bakacağız ikramlık mı yapacağız. O yüzden yapmak lazım. Sen emzirirken buzlukta o olmasın annen falan yanında olursa zaten yapacağın varsa yaptırırsın. Ben üşendiğimde bile en kötü krep yapıyorum insanın fikrinde varsa ne yapar eder zaten yer :)

Ne iyi ettin paylaşarak hani derler ya hamile kadın doğururken ne dilerse olurmuş diye zira sancı dan tüm günahları dökülürmus ve gunahsizlarin duaları hiç karşılıksız olmazmış... allah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin gönlümüzden geçen hersey gerceklessin cenneti ayaklarımızın altına serdiren anneler olalım insallah

aynen bende düşündüm.ama bi türlü kısmet olmadı.hayırlısı bakalım

var canım:) bende başlıycam hazırlıklara hatta şimdiden buzluktakileri tüketmeye başladım.

Her ihtimale karşı hazır bulundurmak lazim haklısın ben dr Oetker in keklerinden bulunduracagim inşallah 10 dk cirp yarım saat pişir mis gibi kabarık kabarık tavsiye ederim

Emzik,biberon,bez,tarak :) Yine miniğe çorap (hiç yoksa)
Bana da atlet daha iyi geliyor,ama sezeryan olursan belki sütyeni daha kullanışlı olur senin için..
Bir tane nine geceliği öneriliyor hep önden düğmeli,pijamanla rahat edemezsen diye yine bu da..
Ben kendi listemide kontrol ettimde ekleyeceğim var mı eksiğim diye :) güzel oldu bu kontrol :)

gecelik almayı ihmal etme en azından ilk gün için gerekiyor alttan kanama kontrolü sık yapılıyor çünkü gevelikte rahat oluyor.diğerlerindede pek bir eksik göremedim ben güle güle kullanın canım

hıımm tamam alıyım çok saol.o zaman bir gecelik birde pijama takımı yeterli olur.
listemde tamam teşekkür ederim

Güzel fikirmiş :) Hem o zaman karışıklık olmaz Şu eksikti,bu böyleydi fln diye..

Ne güzel bir paylaşım olmuş..İnşallah Allah bu kadar yardımcımızken başladığımız annelik yolculuğunu sonrasında da hakkıyla yapabiliriz..

canım bızde annemle ve kayınvalıdemle dusunduk. ben şu bebek kurabıyelerını cok begenmıştım. annem ve kayınvalıdem kızım biz ev baklavası yapacagız baklava meyve suyu yeter dusundum haklılar.pasta borek kurabıye daha cok oyalıyor bırde yanına cay yapmak gerekıyor....ama şu oklavaya sarılan kolay baklava var ya ondan yapcaklar.. kuru baklavadan uc-4 tepsı yapacaklar gelen oldukça serbetını dökecekler.. zaten gelen de bır zahmet uzun oturmasın.. hatta keşke 40 ı cıkana kadar gelmeseler.. kayınvalıdemın cevresı cok saolsun şimdıden mevlut yapcaz mevlüte gelsınler dıyo. bırı görmeye gelıyor sonra mevlute de gelıyor dıyor.. hatta istersen mevlütü benım evde yapalım senın ev batmasın dıyo ben de yok anne kendı evımde okuma olsun dedım.

cemre veya badeikisinide çok beğeniyorum anlamlarıda çok güzel

Kulağada çok hoş ve kibar geliyorlar aslında.. Bitek badenin anlamından emin değilim bi iki yere baktım ama başka anlamlardan bahsedende oldu:26: gerçekten çok zor bi iş bu ya. Keşke bebişler çıkarken isimleriyle birlikte çıksalar ne güzel olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…