canım aç karnına içince olmuştu ben de aynı problem olmuştu, prospektüsünde de yazıyor zaten
inşallah canım allah hepimizi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın doğumlarımızda.
cnm kesiyorlar herhalde benim içte 5 dikiş vardı dışta bilmiyorum ama sanırım 7-8 tane vardı atmadı bide cok çektim kürtaj gibi tek tek aldı dr iç dikişleri((((
cnm cok sekerler güle güle giysin oğlusun nerden aldın internetten mi kız olanları merak ettim bakayım bende kızıma
http://www.ntvmsnbc.com/id/25231679/
kızlar kesi ile alakalı bir yazı daha önce okumuştum. bir bakın derim.
Ozaman sana şimdiden kolay gelsin. Erkek çocuk zten yaramaz olur. Birde sen yaramaZmışsın. Bende yaramazdım ama sadece ortalığı dolapları karıştırırdım. Asla kendime zarar verecek bişey yapmazdım. Ama eşim çok çok yaramazmış dediğine göre ya benim Abi'm çocukken bile çok sakin usluydu inşallah dayısına benzer kızım
cnm cok geçmiş olsun benim bir arkadaşımda 32 haftasında yasadı erken doğum tehlikesini şimdi 40. haftası hala doğurmadı düşün bol bol dua et kendine dikkat et hayırlısyla hepimiz sağlıkla doğuracağız yavrularımızı
http://www.ntvmsnbc.com/id/25231679/
kızlar kesi ile alakalı bir yazı daha önce okumuştum. bir bakın derim.
Insallah bulucaz bi yolunu hayirlisi :)Yasaklıyı aşerince eşim bulmuştu ama şimdi aklımdaki çok umutsuz vakaÇoook beklemem lazım çook:26:
Allah yardımcınız olsun canım..Hep diyoruz ya bir kapıyı kapatan Rabbim diğerini açar,inşallah güzel bi çözüm bulunur eğer illa devlette yapmak istemiyorsan..Kötü düşünme,vardır bir hayır..
ben de central hospıtal da olcam normal dogum ıstedıgımı ozellıkle ustune basa basa her randevuda soyluyorum..
korkuyorum cunku ben sancı cekerken eşimi sezeryan dıye ıkna edebılırler .. bende can havlıyle bısey dıyemıcek duruma gelırsem hemencık kesıp bıcerler valla.. kolaylarına gelıyor cunku sezeryan yapmak.. beklemek yok anneyle ugrasmak yok.. basıolar anestezıyı hop bıttı gıttı..
20 subatta gıttıgım randevumda kesiyle ilgili bılgı aldım bıraz.. cok ufak bı kesı atılacak dedı doktorum..popoya dogru kesıyolarmış.
ben kesmenızı ıstemesem boyle bı talebım olabılırmı dıye sordum.. egerkı kesmezsek rahmın nereden yırtıldıgını goremeyız ve rastgele bı dıkıs olur zor toparlanır dedı..
durum bu..
Gunaydin guzel annelerr.bebegim eskiden sadece tepme atiyordu.dun itibariyle karnim yamulmaya basladi.cok hos duygu
Doguma 1 hafta kala bol bol hurma yemek acilmayi sagliyormus ve sanciyi azaltiyormus. Ayrica sanci baslayinca Vajinanin icine ve disina bolca zeytinyagi surmek yirtilmayi onluyormus :)biliyorum biliyorum ama dediğin gibi düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaleye tabiki tepkim olmaz.sanırım şu kesi işini çok düşünmem lazım.hiç göze alamıyorum.ablamın çektilerini görünce korkuyorum ister istemez.ama keyfi ahanda gelmedi ıkınamıyorsun deyip kesi atmalarına asla izin vermem.
canım ben onu çok araştırdım. çünkü birincide yırtıldım ve dra çok ama çok kızdım. ama 3 dikişim vardı. nette bulduğum bilgilere göre kesi de çok matah değil. iyi dr lar zaten ilk anda perine masajı yaparak deriyi yumşatıyorlarmış, ama yırtıkta öğle patır patır olmuyormuş. kesik duzgun olmasına rağmen gereğinden buyuk yapılabilir sonuçta. Allah yardımcımız olsun...
Perine bölgenizin hem esnek hem de güçlü olması da sizi yırtılmaya karşı korur. Bunun için hamileliğiniz boyunca ama özellikle son aylarda düzenli kegel egzersizi yapın. 36ncı haftadan sonra perine masajı yapın
Kegel egzersizi ve perine masajının nasıl yapılacağına dair bilgileri interneten bulabilirsiniz.
http://www.jinekoloji.net/kegel.html
http://www........................./2011/05/perine-masaji.html
tam anlamadım nasıl yapılacagını ama dur bakalım.. 36. haftadan baslayın dıyoda şimdiden başlasak cok mu erken olur acaba..
Doguma 1 hafta kala bol bol hurma yemek acilmayi sagliyormus ve sanciyi azaltiyormus. Ayrica sanci baslayinca Vajinanin icine ve disina bolca zeytinyagi surmek yirtilmayi onluyormus :)
Canım kesi yani dr dilinde epizyotomi, yırtık ihtimalinin olduğu doğumlarda, düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaledir. Yalnız artık dediğin gibi normal doğumlarda rutin bir müdahale olarak hemen hemen herkese uyguluyorlar. Sana tavsiyem doktorunla öncesinde bu konuyu konuşman, gerekmedikçe istemediğini belirtmen olabilir. ama yırtık olmasının en büyük sebebini de unutmamak lazım. Bebeğin kafası göründüğünde, perine çevresinde ciddi bir yanma hissi de oluşur, bununla beraber, gebede de yoğun bir bebeği fırlatma isteği oluşur. Hatta buna fırlatma refleksi derler. İşte tam o esnada, gebe kuvvetli bir şekilde ani ıkınma yaparsa, yırtık ihtimali artıyor. O sebeple hızlı küçük nefesler ile ddinlene dinlene ıkınmak önemli. 3 mum, 1 tüy üfleme diyoruz biz. :)
Bir de bebeğin kafası cıktıktan sonra, tekrar bir rotasyon yaparak içerde omuzlarını çeviriyor. O rotasyona da izin vermek lazım, azıcık ıkınmadan, bir sonraki dalgayı beklemek yani..Korkmayın bebeğe birşey olmuyor o esnada, oksijenini hala kordon vasıtası ile alıyor.
Sevgiler
Canım çarpıntı ve yüksek tansiyon bende de var, yarın kızımızı görmeye gideceğiz soracağım, bende ki çarpıntı clexane kullanmama rağmen var bi de onu kullanmasam sonum belli heralde kalp krizi.
Perine masajı için, baş parmağını vajinanın arka tarafında yaklaşık 3-4 cm içeriye koy ve yarım daire şeklinde hareketler ile esnetmeye çalışacaksın canım. Hmmm nası anlatıyım..mesela U şeklinde bir boruyu baş parmagınla yagladıgını hayal et, hafif bastırarak, esnetmeye calısarak tabi :)) 36. haftadan sonra başla ama perine kazandığı esnekliği çabuk yitirebiliyor, düzenli ve son haftalara yakın olması önemli..Bir de bugday yagı kullanmamız daha iyi oluyormuş
Bazen uyanirken kendimi sirt ustu yatmis olarak göruyorum ve oyle uyudugum gunlerde bendede siddetli kalp carpintisi oluyor nefesim kesiliyor sanki tum damarlarim atiyor gibi hatta bu sabah öksurerek kalktim nefesim kesildi bi an öteki dunyaya gidiyorum sandim
oyuzden sagima ve soluma yastik kattim ki uyurken yanlislikla sirt ustu yatmiyayim...
göbekte hissettigin kalp atisi gibi olan hareketlerde buyuk ihtimalle bebisin hickiriklaridirbenimde oluyoyr.
kimi zaman solda oluyor o hickirik atislari ve sag tarafima kadar hopluyor gibi biraz komik oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?