2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Gunaydin guzel annelerr.bebegim eskiden sadece tepme atiyordu.dun itibariyle karnim yamulmaya basladi.cok hos duygu

cnm benimde belim fena ağrıyor hamile kaldığımdan bu yana bende fıtıktan süpeheleniyorum doğumdan sonra baktırcam bende basur ilk doğumumda hortladı resmen bide cok dikişim vardı bide basur ne popomun ne ön tarafa oturamıyordum 15 gün boyunca yatarak yada yan durarak yemek yedim cok zor geçti şimdi bile az kabız olsam hemen azıyor basur bende dr bu konuyu konuşcam yine normal istiyorum ama daha kötü olcaksa etkileyecekmi acaba demektende kendimi alamıyorum bi dahaki kntde konuşacağım sen grş dr haber verirsin ne diyecek acaba

kızlar doğum ücretleriniz ne kadar benim 950 normal doğum sezeryan 1250 dediler eşimin is yeriyle anlaşması varmış normal bize 720lira sezeryanda 1000 lira oluyormuş epidural ekstraya giriyor sanırım onu sormadım drlada görüşmedim sizin fiyatlar nasıl normal geldi bana muayene normalde 45 ama bize 28 lira ntsyede 15 lira aldılar

tamam canım yazarım buraya 15 martta.

dogumdan sonra kendıne gelmıyormus bıdaha..(internette ole yazıo) hemoroıd ıcın dogumdan sonra belkı amelıyat olurum dıye dusunuyorum .. lazerle 2 dk da alıyolarmış.. bılmıyorum.. ıstemıyorum da .. ama gecen gun acıdan yuzum bembeyaz olmus.. eşim neyın var dıye sorunca.. bende anlattım.. hemen amelıyat oluyorsun dedi.. nasıl gorunuyosam korktu sanırım :) kıyamam

bakalım dogumdan snra belkı ..

Canım merhaba ;
Bence sen ıcten bır dua etmışşın ve rabbımde ıstedıgın kısıyı karsına cıkarmıs . Bahsettıgın kısı kalp hastası degıl sara nobetlerı gecırmıyor seker hastası sonuçta , bende su an gebelık sekerı yasıyorum . Bunun bana yorgunluk yada benzerı bır etkısı yok su an ıcın sanmıyorum kı o kızında boyle bır problemı olsun ve eğer ıhtıyacı vasda zaten sana cok yardımcı olacaktır.
Şeker hastalıgının eğer gereklı ınsulını yapmaz ve dıyetını kontrol etmezse kısının organlarına zararı var yanı omru kısalır .
Ben senin yerinde olsam sadece bu sebepten dolayı düşünmez denerdim .
Umarım istediğin gibi biri ile karşılasırsın canım
Kolay Gelsin

central hospıtalda doğum ücretleri;
normal doğum 1200 tl (calıstıgım kurum anlasmalı oldugu ıcın %25ini ödüyorum)
sezeryan 3000 tl
epiduralliyi özellikle sordum ek ücret üstüne konulmuyor dedi medical muhasebedeki eleman..

nts için de 30 tl normal ucretı .. ben 7,5 tl öduyorum.

Annesi bunlar çok tatlı ve şeker şeyler, yerim ben onu bunun içinde :)

Hayırlı olsun canım, Allah evladını zamanında sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Gunaydin guzel annelerr.bebegim eskiden sadece tepme atiyordu.dun itibariyle karnim yamulmaya basladi.cok hos duygu
Heehehehe benim günlük iğnemi vururken çok komik oluyor panikliyor adeta karnımda açık oluyor o an bakıyorum coşmuş çıldırmış :)

Canım kesi yani dr dilinde epizyotomi, yırtık ihtimalinin olduğu doğumlarda, düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaledir. Yalnız artık dediğin gibi normal doğumlarda rutin bir müdahale olarak hemen hemen herkese uyguluyorlar. Sana tavsiyem doktorunla öncesinde bu konuyu konuşman, gerekmedikçe istemediğini belirtmen olabilir. ama yırtık olmasının en büyük sebebini de unutmamak lazım. Bebeğin kafası göründüğünde, perine çevresinde ciddi bir yanma hissi de oluşur, bununla beraber, gebede de yoğun bir bebeği fırlatma isteği oluşur. Hatta buna fırlatma refleksi derler. İşte tam o esnada, gebe kuvvetli bir şekilde ani ıkınma yaparsa, yırtık ihtimali artıyor. O sebeple hızlı küçük nefesler ile ddinlene dinlene ıkınmak önemli. 3 mum, 1 tüy üfleme diyoruz biz. :)
Bir de bebeğin kafası cıktıktan sonra, tekrar bir rotasyon yaparak içerde omuzlarını çeviriyor. O rotasyona da izin vermek lazım, azıcık ıkınmadan, bir sonraki dalgayı beklemek yani..Korkmayın bebeğe birşey olmuyor o esnada, oksijenini hala kordon vasıtası ile alıyor.

Sevgiler

Günaydın kızlar bu sabah daha iyiyiz sanki ağrım yok şimdilik yatmaya devam tabi..hepinize tek tek teşekkür ederim yazdıklarınızı okudukça güçlendiğimi hissettim inancım arttı sabredecek bebeğim diye..Allah hepimizin evlatlarına sağlıkla doğmayı nasip etsin..

cnm cok geçmiş olsun benim bir arkadaşımda 32 haftasında yasadı erken doğum tehlikesini şimdi 40. haftası hala doğurmadı düşün bol bol dua et kendine dikkat et hayırlısyla hepimiz sağlıkla doğuracağız yavrularımızı

kesinlikle öyle bişey yok.büyük bi yalan.rahim niye yırtılsın.işlerine geldiği için kesiyolar.ufak dedikleride bazen 40 dikişi bulabiliyor.ablam ilk doğumunda rahattı sadece hafif iç kısma3 dikiş attılar.kesi filan yoktu.sürtünmeden zorlanmadan hafif bi dikişlik olmuştu.ikincide resmen parçaladılar kızı.20dikiş aldı ve 40günden fazla sürdü iyileşmesi.mahvetmişlerdi ablamı

kızlar dr magnezyumu 2 çıkarmamı söyledi dün gece karın ağrısıyla uyandım ishal olmuşum magnezyum ishal yaparmı acaba yasayan var mı?
bide sevinsem mi üzülsem mi bilemedim taşınma durumu çıkabilir heran lojman bekliyorduk 2 önce acil toplantı olmuş verebilirlermiş ağustos diyorlardı kimsem yok burda nasıl taşınırım 2 gündür kafam yerinde değil ama bi yöndende seviniyorum cıkarsada kızımın sansına diyorum daha taşınalı 6 ay oldu of off

Son düzenleme:

haklısın ama anlayamıyorum şu devlettekileri.mesleğin gereği işin neyse onu yapmak zorundasın.onun paranı alıyorsun.nasıl bi minnetsizlik şu ebelerde anlamıyorum.ama ahdım var.hele bi bana en ufak psikolojik baskı olsun mahvederim onları.gidebildiğim yere kadar gider burunlarından getiririm.ama inş öyle bişeye hiç gerek duymam

inşallah canım allah hepimizi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın doğumlarımızda.

Ozaman sana şimdiden kolay gelsin. Erkek çocuk zten yaramaz olur. Birde sen yaramaZmışsın. Bende yaramazdım ama sadece ortalığı dolapları karıştırırdım. Asla kendime zarar verecek bişey yapmazdım. Ama eşim çok çok yaramazmış dediğine göre ya benim Abi'm çocukken bile çok sakin usluydu inşallah dayısına benzer kızım

cnm kesiyorlar herhalde benim içte 5 dikiş vardı dışta bilmiyorum ama sanırım 7-8 tane vardı atmadı bide cok çektim kürtaj gibi tek tek aldı dr iç dikişleri ((((

biliyorum biliyorum ama dediğin gibi düzensiz ve kontrolsüz yırtıklar oluşmasın diye yapılan bir müdahaleye tabiki tepkim olmaz.sanırım şu kesi işini çok düşünmem lazım.hiç göze alamıyorum.ablamın çektilerini görünce korkuyorum ister istemez.ama keyfi ahanda gelmedi ıkınamıyorsun deyip kesi atmalarına asla izin vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…