herkese merhabalar...
çok fazla giremiyorum ama girdikçe takip etmeye çalışıyorum sizleri. umarım herkes iyidir. hasta olan varsa, acil şifalar dilerim.
kızlar, sizde de mide ekşimesi var mı? bende 1-2 haftadır başladı. zaman zaman mide bulantısı da yapıyor. durup dururken ekşimeye başlıyor.
aslında ben kan ilacı kullanmaya başladım. aynı tarihlerde başladı mide ekşimesi de. bundan kaynaklanmış olabilir mi?
her ekşidiğinde de ilaç kullanmak istemiyorum.. ne yapabilirim sizce?
benimde belimden bacağıma yayılan ağrım var ama karın ağrısı gibi değil dikkat et cnm aman ihmal etme bu arada sağlık ocaklarında nts varmı bizim ebe bi aletle bakıyorda kalp atışlarına
Bendede eksime nerdeyse ilk gunden beri var bi kere karnima kadar vurdu agrisi acile kaldirilmistim henuz 10-12 haftalardaydim ilac yazdilar ama almaya bile gitmedim. nede olsa gecici ne kadar ilac okadan yan etki zaten baharat yeme dediler özellikle karabiber pulbiber daha beter yapti onlari birakinca duzeldim ama 20 den sonra yine azar azar basladi salcali yemekler yiyince fena oluyo yine elimden geldigince salcali da yemiyorum baharatlida ilac almiyorum gene az kaldi diyorum hep
Tabiki butun BAKİCİLAR ve TEMİZLiKCİLER icin geceri dei bence cunku benim eltimde cocuk bakiyo kendi cocuklarindan daha cok one veriyo bebege ayrica bebegin annesi resmen kullaniyo eltimi ama paraya ihtiyaci oldugu icin sesini cikarmiyo kadincagiz. Cocuk baktiripta evtemizligi yaptiripta bir gun bile sigorta primi yatirmayan hakyyenlerde var ..800 tl verip kadinin anasini aglatiyolar yazik diyorum bazen..O ilki var ya , o ilki....... Hamıle kalmadan once bıle danıstıgım..... Beraber buyutucez dıyıp, cay ocagında ıse gıren, son ıkı ay kalaya dek sırf yuksek maas almak ıcın benı boyle son dk yarı yolda bırakan....... Allah'a havale edıyorum.
Gorun kızlar gorun... Bakıcılar, temızlıkcıler, annenın evde olmasını hıc ıstemıyorlar... Anne olmasın kı, temızlıgı yalapşap yapalım, cocugu da tv nın onune koyup telefonda cene calalım ıstıyorlar...
arkadaşlar, beni sağlık ocağından 3 mart için tekrar çağırdılar.
ilk haftalarda yaptırdığımız kan vb tahlilleri yeniden yapacaklarmış. sizi de çağırdılar mı?
saol cnm,akşam eşim gelince iptal ettirmeye çalışcam bakalım..
Oğlumu aşıya götürdüm bugun ardından söz vermıstım lunaparka gıttık... Sevdıgı yere goturdum yemek ıcın... Cok aglamıstı asıda, moral oldu ona.
Sonra da e-bebekten bırkac sey alıp eve donduk. Magazada bır adam, benı göstererek; "ben doktorum, su kadını dınlendırın bıraz" demıs... Artık doktor gozuyle dısardan nasıl gorunuyorsam.
Sımdı de annem aramıs; kızın odası geld mı, nasıl oldu dıyor. Kızdım; "yapamadım henuz anne,sıldım supurdum, kapısını cektım oyle duruyor" dedım. Yapacak halım mı var dıyıp, bugun neler yaptıgımı örnek verdım. Sancılandım sımdı uzanıyorum cok zor gunler gecırıyorum dedim, ee dolaplar nasıl oldu resmını gondersene dıyor. "Sen gelıp kendın gör, hep bana yardımcı olursun" dedım. Hı ya ya evet ınsallah dur bakalım" dıyor!!!!!!!!! ınsallah doguma gelır tabı canım!!!!!!!!!!! Neyse ki oğlum uyudu da, ben de dınlenıyorum suan...
sanırım son haftalarda bebkler kilo alıyor. yağlanıyorlar. ama 34-35 haftada nerdeyse hepsi tum gelişmelerini tamamlıyorlar. benim 1., 35 hafta gbi doğduğunda derilerinin içi boştu sanki burusuk buruşuktu ama yaşamsal fonksiyonları tamamdı... bacaklarını sallayınca derileri aşağıya sarkıyordu :)
Bir yerde okumustum erkeklerde esler gibi hamilelik doneminde depresyona girer as erermis sizinkilerinde boyle bir durumu mu var acaba mesela benim esimde hic yemedigi seyleri yemeye baslamisti canim cekiyor ne yapayim diye:))
Lilacsofie canim ben gelirim istersen sana yardima yemin edrim benim icim aciyo burdan ya sana birsey olacak diye korkmaya basladim artik.
Bu arada 100luk seker yukleme sonuclarim cikti
Aclik 66
1.saat 158
2.saat 106
Doktor yokmus nasil bu sonuclar acaba
bende sanırım yemekten 1-2 saat sonra başlıyor. başım da dönüyor. ne yapacağımı şaşırdım. hatta vakitli yediğim halde, yatmadan önce midem o kadar kötü ekşiyo ki, uyumakta zorlanıyorum...
bir de bişi sorcam, kan ilacı sizde kabızlık yaptı mı? ben başladığımdan beri kabızım.
off şimdi kaynanam geldi,haftaya bana misafir gelcekmiş,şimdiye kadar evime gelmediler,en kötü zamanda evime geliyorlar birde yanlarında başka misafirde getiriyorlar,delircem sonunda,ne kadar anlayışsız insanlar var of ya,kendileri geliyor ok birde başkalarını topluyorlar onuda çagırcaz bunuda çagırcaz diye,kendilerinede misafir gelince çocuk hesabı yapıyorlar şu kadar çocuk oluyor bu kadar çocuk oluyor diye kabul etmiyorlar
canım ılk kullanmaya basladıgımda yapmıştı baska bır demır hapıydı adını unuttum sonra dr degıştırmıştim demır hapı kabız yapıyor dedım..o bana ferrum fort demir hapı yazdı. bu yapmaz dedi..gercekten yapmadı bir de bol su içiyorum 3 lt bol yeşillik salata ve her gece yatarken kuru kayısıyı bır bardak su ıle yıyorum.sabahta ac karnına alıyorum yedı de.... ıkıncı hapı gece 12 de yatarken yutuyorum..gercı yesıllık yemedıgım gunlerde de olmadım allaha sukur cnm
Canım yedıde esımın kahvaltısı ıcın uyanıyorum, o arada yıyorum bıseyler. Oglumu yedırıyorum. Asıdan sonra coz verdım odul olarak lunapark ıstıyor. Sozumu tutmam lazım
Sonra evde yemek gunluk toplama , oğlumun yedırmesı yıkaması pesını toplaması zaten yetıyor
şuan sadece kontrol ediliyo ama böyle giderse ilaca başlıycam muhtemelen önceki gebelikte günde 6 tane içiyodum
benimde yüksek sürekli kontrol ediyorum hatta doktorum falanda ediyo.... yediklerine dikkat edip dengelemeye çalış tuzu azalt gerekirse doktor tamamen kes tuzu diycek zaten. hamur işini falan azalt.. ben oğlumda 18 hatta 19 ları görmüştüm Allah'a şükür oğlumda bende sağlıklıyız
Oğlumu aşıya götürdüm bugun ardından söz vermıstım lunaparka gıttık... Sevdıgı yere goturdum yemek ıcın... Cok aglamıstı asıda, moral oldu ona.
Sonra da e-bebekten bırkac sey alıp eve donduk. Magazada bır adam, benı göstererek; "ben doktorum, su kadını dınlendırın bıraz" demıs... Artık doktor gozuyle dısardan nasıl gorunuyorsam.
Sımdı de annem aramıs; kızın odası geld mı, nasıl oldu dıyor. Kızdım; "yapamadım henuz anne,sıldım supurdum, kapısını cektım oyle duruyor" dedım. Yapacak halım mı var dıyıp, bugun neler yaptıgımı örnek verdım. Sancılandım sımdı uzanıyorum cok zor gunler gecırıyorum dedim, ee dolaplar nasıl oldu resmını gondersene dıyor. "Sen gelıp kendın gör, hep bana yardımcı olursun" dedım. Hı ya ya evet ınsallah dur bakalım" dıyor!!!!!!!!! ınsallah doguma gelır tabı canım!!!!!!!!!!! Neyse ki oğlum uyudu da, ben de dınlenıyorum suan...
herkese merhabalar...
çok fazla giremiyorum ama girdikçe takip etmeye çalışıyorum sizleri. umarım herkes iyidir. hasta olan varsa, acil şifalar dilerim.
kızlar, sizde de mide ekşimesi var mı? bende 1-2 haftadır başladı. zaman zaman mide bulantısı da yapıyor. durup dururken ekşimeye başlıyor.
aslında ben kan ilacı kullanmaya başladım. aynı tarihlerde başladı mide ekşimesi de. bundan kaynaklanmış olabilir mi?
her ekşidiğinde de ilaç kullanmak istemiyorum.. ne yapabilirim sizce?
3 yasında,15 kılonun uzerınde maasallah. Cok hareketli, bıran durmuyor evdeyken arı gıbı:) Annem, bır yakınım yok yardımcı olmaya, arada kvalıdem ama o da kendı annesı gelmeyen gelınıne ne kadar kosabılır kadıncagız... Yardımcım da bır haınlık yaptı anlatmıstım. Babamız gec ve aç halde gelıyor. streslı hep yorgun. Banyosunu fılan hayatta yaptıramaz. dun gece ılk kez tuvalete kaldırdı cocugu, cunku ben cok agır grıbım, hala nasıl duydu dıye dusunup duygulanıyorum. Iste boyle canımhayırlısı artık
cnm sende yorma kendini boşver olduğu kadar oğlun kaç yaşındaydı bilmiyorum ama zor gerçekten benim kızım büyük 5 yaşına girecek kucağıma almadım 20 kilo maşşalah hatta kaç aydır babası banyo yaptırıyor korkuyorum kayarız düşeriz diye kendine dikkat et bak erken doğum nedenleri stres üzüntü ağır işler odasınıda takma kafana olur herşey olmasa ne olur senin canın saolsun en kötü doğduktan sonra istediğin gibi yaparsın üzme canını bebeişinde sıkılıyordur bebişler hissediyor çünkü
Tabiki butun BAKİCİLAR ve TEMİZLiKCİLER icin geceri dei bence cunku benim eltimde cocuk bakiyo kendi cocuklarindan daha cok one veriyo bebege ayrica bebegin annesi resmen kullaniyo eltimi ama paraya ihtiyaci oldugu icin sesini cikarmiyo kadincagiz. Cocuk baktiripta evtemizligi yaptiripta bir gun bile sigorta primi yatirmayan hakyyenlerde var ..800 tl verip kadinin anasini aglatiyolar yazik diyorum bazen..
Evet cnm bende 40.haftayı göremem diye düşüşnüyorum.38.hafta falan geçiyor aklımdan :)
doktorum da 24 nisandan sonra bekliyoruz doğumunu dedi.
hayırlı zamanda gelsinler.bizde hiçççç bişey almadık henüz.
bende sanırım yemekten 1-2 saat sonra başlıyor. başım da dönüyor. ne yapacağımı şaşırdım. hatta vakitli yediğim halde, yatmadan önce midem o kadar kötü ekşiyo ki, uyumakta zorlanıyorum...
bir de bişi sorcam, kan ilacı sizde kabızlık yaptı mı? ben başladığımdan beri kabızım.
benimkide 30.0da gittim 1 ay sonra grş dedi hala 1 ay sonra grş diyor 2 haftaya ne zaman düşecekse 35de gideceğim 37 çağırır ondan sonra zaten heran doğrabilirim doğumda grş herhalde :)) bu arada bebişin ne kadar olmuş cnm kilo boy
Bir yerde okumustum erkeklerde esler gibi hamilelik doneminde depresyona girer as erermis sizinkilerinde boyle bir durumu mu var acaba mesela benim esimde hic yemedigi seyleri yemeye baslamisti canim cekiyor ne yapayim diye:))
Lilacsofie canim ben gelirim istersen sana yardima yemin edrim benim icim aciyo burdan ya sana birsey olacak diye korkmaya basladim artik.
Bu arada 100luk seker yukleme sonuclarim cikti
Aclik 66
1.saat 158
2.saat 106
Doktor yokmus nasil bu sonuclar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?