2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

ahh canım ya o kadar üzüldümki yine ne olur kendini yorma artık çok yavaş yap her ne yapacaksan.bir günde bitmesin bir ay sürsün varsın ama ne olur yorma artık kendini.minik kızınında sana ihtiyacı var o şimdi içinde her şeyi hissediyor.hep dua ediyorum inşallah iyi bir yardımcı bulursun inşallah kurtulursun şu işlerden bir an evvel.vaktim olsa hiç tereddüt etmez gelirdim sana yardıma o kadar ağırlaşmadım henüz yapardım işleri senle beraber.sende dikkat et artık kendine.kuzucuğu babası yıkasa artık o tuvalete götürse olmazmıki ben artık banyo yaptıramadığımı açıkça söyledim eşime kolaymı 16 kilo kaldırmak sende artık eşinden yardım istesen.

insülüne rağmen şekerim düşmüyor bir türlü pazartesi ye kadar aynı dozlarda devam edip tekrar gözden geçirecekler sanırım dozları ve sayısı artar bu durumda.nerdeyse sıfır şekerle beslenmeme rağmen düşmüyor.bugün kontrolde doktorum bu durumda bebeği 38.hafta dolmadan almalıyız dedi.38+0 da en geç bebeği alacaklarmış bu durumda mayısın başında bebeğim doğacak bir aksilik olmazsa.heycanlandım birden böyle tarih filan konuşmaya başladık.

Anladim canim inşallah herşey gönlünüzce olsun bak doktorları bile şaşırtmış işte ne güzel . Sen içini ferah tut.

Canım burdan bır suru arkadas yazmıs bız olsak gelırdık dıye. Sağolun hepiniz nasıl guzel kalpli ınsanlarsınız, hayatınız da hep kalbınıze gore olsun ınsallah.
Isın komık tarafı bır an gozumun onune geldı mesela hepınız bana gelmıssınız oturuyoruz koltuklarda ama sonra kalkmak ıcın hamam bocegı mısalı:) debelenıyoruz. Once kalkan dıgerlerını kaldırsın dıyoruz:))

Saka bı yana esım gec ve ac gelıyor cnm. Yemegı de yıyınce saat gec oluyor hersey ıcın, gun bıtmıs oluyor ve yardım edemıyor. Zaten halı yok ve cok sabırsız. Senın esın yıkıyor mu artık merak ettım.

dün yıkadı ama bir sürü çemkirdim önce ondan sonra.hatta yıka giydir dişlerini de fırçala çişini yaptır getir yanıma yatır dedim biraz tartışmıştık gittim yattım önceden.sonra bir saat filan geçti tam insülün için uyanmıştım mis gibi yıkanmış giyinmiş oğlum yatağa geldi yanıma.ohh dedim içimden demekki neymiş isteyince oluyormuş.bugünde sabah hiç bişey yokmuş gibi uyandık. iş okul telaşı sabah sabah yine hep ben çocuğun başında yine.sonra işteyken aradım bak dedim beni sevmiyor hatta istemiyor bile olabilirsin ama karnımdaki seninde çocuğun artık çok yoruluyorum görüyorsunda halimi dedim o yüzden doğuma kadar çocuğun yıkanma işi wc işi sende dedim hiç ses etmedi.bu akşamda oğluşumu anneme gönderdim bayılır orda kalmaya fırsat bu fırsat bebeğin eşyalarını yıkadım astım yarında ütülerim gücüm olursa artık.artık evde çok az konuşur olduk zaten eşimle o kendi dünyasında ben başka alemde.ilk çocuğum doğduğundada böyle tuhaflaşmıştı bu adam hatta oğlum 1-2 aylıktı boşanacaktık nerdeyse terapi filan aldık aile danışmanından yine aynı konumdayız çok uzağız birbirimize ama bu demek değilki çocuğun tek yükü bende olacak artık akıllandım kesinlikle ilkinde yaptığım gibi parçalanmayacağım bu defa.çocuklarıma yetmek istiyorsam güçlü olmalı güçlü olduğu kadarda mutlu olmalıyım bunu eşime çok kesin bir şekilde anlattım artık ne yaparsa kendine cidden yorgunum.neyse kafa şişirdim yine bir dokun bin ahh işit oldu dimi

lutfen uzme kendini, bebeğini kucağına alınca yoluna girer inşallah hersey. guclu olmak zorundasın ama kimseye yaranmak zorunda değilsin elbette. Allah sağlıcakla kavustursun sonrası için şimdiden dusunme...

Olur mu hiç canım, neden boyle dıyorsun. Ben senı kendıme cok benzetıyorum, senınle konusmak cok ıyı gelıyor. Hiçkimsenın yazdıkları kafa patlatmak olmuyordur, cogu kısı de benım gıbı dusunuyordur herhalde; burada cogu yerde goremedıgımız dostlugu gormeye basladık artık.
Ben de oglum dogdugunda aynılarını yasamıstım ama tekı veremıyordum. Bır yıllık evlıydım, calısmayı yenı bırakmıstım, benden beklenen sorumlulugun bu olduguna kaptırmıstım kendımı kı; hala da oyleyım sanırım. Esım bu dunyada benı dusunen, gercekten onemseyen tek canlı gıbı gelıyor. O yuzden ben bazen cok zorlansam da, onu evde bıraz rahat ettırmek zorundayım bu onun hakkı gıbı gelıyor. Iste yatılı yardımcı tutmak ısteme nedenımım de bu. Esımle ılıskımın bıle daha ıyı olması ıcın aslında. Cunku her erkek 4 cesıt yemek, tertemız ev, utulu gomlekler, yıkanmıs yedırılmıs uyumus cocuklar bulmak ıstıyor ama aynı zamanda kapıyı Angelına Jolıe ' nın acmasını da beklıyor:) Yanı bu ıkı kadının aynı kadın olması ıcın yatılı yardımcı bıle yetmeyebılır:) Ne dıyeyım ısmız cok zor. Ben de cocugum oldugundan berı cok cok daha guclu bırıyım. Umarım esınle aranız daha sıcak olur. Gerekırse bu sefer daha erken terapı alın; cunku cocuklara bırakabılecegımız en buyuk mıras; mutlu bır anne-baba. Bunu bosanmıs bır anne-babanın 35 yasına gelmıs kızı olarak rahatlıkla soyleyebılırım. Bayramda anne babanı aynı evde zıyaret edebılmek bıle bır nimet

Allah Allah stresten ve yrgunluktan mı boyle oluyor acaba, en buyuk etken dıye bılıyorum esım ve onun aılesınden.

Slm canım hayırlı günler. Bende akşamda beri hastahanedeyim. Şiddetli sancılarım vardi böyle sırtımdan gelen. İki gündür hiç uyuyamıyordum dayanamadım akşam acil e gittik. Tahlil falan yapıldı banada taş düşürdüğümü söylediler. Aynı senin gibi ne diyeceğimi şaşırdım. Korktum kızıma bir zararı olur diye. İlaç ta kullanamıyorum bol bol su önerdi doktor. Pazartesi ken doktoruma danışacam. Birazdan çıkacam hastahaneden. HayırlHayırlısı olsun inşallah. Sana da geçmiş olsun.

Benim gittiğimdede yok cnm. Arkadaşın ki lüx sağlık ocağı sanırım :)

Slm canım. Lüx lükle bir ilgisi yok canım. Benim oturduğum yer toki dağın tepesi merkezle aramda bir buçuk saat var. Çoğu insanında arabası yok. Dolmuşla gitmeye kalksan merkeze iki saatten fazla sürüyor. Akşam saat 7 den sonra da dolmuş yok.Ondan dolayı olabilir belki. Ayrıca yalan söyleyecek hiç halim de yok. Kimseyi inandırma gibi bir çabamda yok. Ben burada derdimi paylaşıyorum. Bir nebze de olsa sizlerin derdine ve mutluluğunuza ortak olmaya çalışıyorum. Ondan başka bi gayem yok. Bunu net olarak belirteyim. Normalde sağlık ocak ları akşam saat 5 de kapanırken bizim buradaki nöbetçi kalıyor. Çünkü çevreden daha önceleri şikayet gitmiş. Her yer bir değil demekki.

Günaydınlar, ne kadar çok taş ve kum döken hamilemiz var. Nilfa da vardı... Bu kadar acılı, sıkıntılı bir rahatsızlığın hamileliği bulması nasıl da kötü bir tesadüf, acaba hamilelik olan taşın düşmesini mi tetikliyor nedir? Çok geçmiş olsun arkadaşlar, Allah yardımcınız olsun gerçekten. Bizleri haberdar edin, dualarım sizinle...

Son düzenleme:
Günaydin arkadaslar, iyi haftasonlari herkese.
30+6 gunluğüm bugun.32.hafta raporu hakkinda biraz hinlik dusunuyorum.daha dogrusu esim soktu aklima.şöyle ki, hafta olarak 34.haftaya geldiğimde doktordan rapora 32.haftada olduğumu yazmasini istiycem.
isyeri hamileligimin hangi haftasinda oldugumu bilmiyor..
boylece 2 hafta kar etmis olmaz miyim?
Bunu yapmamin bir sakincasi olur mu acaba?
Doktorla konusmadik henuz tabi yapar mi onu da bilmiyorum.

sizlerden fikir alabilir miyim?

lutfen uzme kendini, bebeğini kucağına alınca yoluna girer inşallah hersey. guclu olmak zorundasın ama kimseye yaranmak zorunda değilsin elbette. Allah sağlıcakla kavustursun sonrası için şimdiden dusunme...

kendimi üzmüyorum artık alışılagelmiş bir durum oldu ne diyeyim ki.bebeğimi bekliyorum heyecanla.

Canım büyümesi şekerden olabilir. Oda iyi değil. Benimkide en son bi hafta önden gidiyordu. Dr önemli olan daha fazla önden gitmemesi. Büyümeye başlarsa durduramayız çok hızla büyür demişti. Çok dikkat et. Sık sık kontrole git. Suyuda mı fazla demişti sana. Doktorumun bana dikkat edeyim diye söyledikleri çıkmış hep. Oda erken doğum sebebi. Benim suyumda iyiydi en son ama şuan bilmiyorum. Ne akla hizmetse beni 28. Haftada taa bi ay sonra çağırdı. Millet 30. Haftada nst ye giriyor. Biz Dr a gidemiyoruz. 32 dede 1 ay sonra gel desinde göreyim, bırakırım ozaman onu.

Son düzenleme:

Üf ya neden düşmüyorki. Allah'tan benim yükselmiyor okadar ya az çok yiyebiliyorum yinede. Sanırım 3. Haftadır kilo almadım yine. Ben sezeryan istediğimden Dr banada dedi canım 38. Haftadan sonra bebek 3 kiloyu geçtiği zaman alabiliriz diye. Nisan'ın ortalarına yada sonuna doğru denk geliyor. Yani o kalan 65 gün 50-55 gün olabilir

çok çok geçmiş olsun

oyy ne güzelll yaaa benim şekerim ii şükürr ama anemiyim bendeee bu demir hapları vitaminlerr derken şişiorumm resmennn şimdiden 15 kilo aldımmm yemesemmm midemm bulanıoo aç duramıorummm yiyorumm bu sefer tardıdaa 3 haftada 2 kilo alınca moralim bozuluooo napsam bilemedim yahuu ben daha hiç konuşmadım doğumuu baştan kan sulandırıcı iğne kullanmıştımm 2 ay sulandırıcı kullanan ark. larr 38-39 da doğum yapmış ama benimm dr bişey demioo bendeee sormuorumm heyecan yapmimm dieee bakalımm hepimizz için hayılrlsı inşallahh

Ah canım benim eşimde artık hiç yardım etmiyor bana. Gün geçtikçe tembelleşiyor sanki. Sadece yemek yediği tepsiyi mutfağa götürüyor oda benim söylememle çoğu zaman. Sanki peşinden gidip onları yıkamak zorunda değilmişim gibi. Annem sağolsun temizliğe geliyor ama 2-3 haftada bir. O zamanda evim ne hale gelir tahmin edersin. Yapamıyorum ben ağırlaştım artık bide çalıştığım için. Kayınvalidem daha 1 kez yardıma gelmedi. Temizlikçi tutacak gücümüz kesinlikle yok eşim hiç para kazanamıyor ve benim maaşımla hem geçinin hem kredi ödemek zorundayız. En azından durumun varsa şirket elemanı falan tutabilirsin. Okadar zor durumdayım ki düşünüyormuşsun bazen sanki doğumdan sonra depresyona yatkınlığım var gibi geliyor. Aslında böyle biraz delirip çevremdekilere düşündüklerimi kusmak iyi olabilir diye düşünüyorum bazen. Allah yardım etsin omzunda okadar yük var ki düşünmüyorum düşündükte çok üzülüyorum. Senin oğlun ve evin sorumluluğu var benim evin sorumluluğu, doğacak bebeğimin sorumluluğu ve maddi sorumlulukta üzerimde . Ne kadar yorgun olduğumu tahmin edersin. Kötünün kötüsü car. Takma kafanı oyüzden. Amma dertliymişim bende boşverrrrrr

çok geçmişş olsunnn canımmm inş... şimdi daha iyiisnnn gebelikte bende sık sık duyuyorum böbrek rahatsızlıklarıı taş dökmeyiii hamilelikte hormonlarr ve dolaşım sistemii farklı çalıştığından vücudumuzz daa değişiklik gösterio hemenn ama sıkma canını dinlenn bolbol su iççç hemen düzelirrr inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…