3 yasında,15 kılonun uzerınde maasallah. Cok hareketli, bıran durmuyor evdeyken arı gıbı:) Annem, bır yakınım yok yardımcı olmaya, arada kvalıdem ama o da kendı annesı gelmeyen gelınıne ne kadar kosabılır kadıncagız... Yardımcım da bır haınlık yaptı anlatmıstım. Babamız gec ve aç halde gelıyor. streslı hep yorgun. Banyosunu fılan hayatta yaptıramaz. dun gece ılk kez tuvalete kaldırdı cocugu, cunku ben cok agır grıbım, hala nasıl duydu dıye dusunup duygulanıyorum. Iste boyle canım(((((
Anladim canim inşallah herşey gönlünüzce olsun bak doktorları bile şaşırtmış işte ne güzel . Sen içini ferah tut.21 haftadaya kadar tam gunundeydi. 1-2 gun sapma vardı maximum. 21. haftada ilk defa 4-5 gun buyuk dendi. sonraki ay 10-12 gun dendi. son 6 haftadır 2 hafta önde deniyor. benim bebekte bir anamoli var(kalbine bağlanan besleme kordonunda eksik bi damar var- kalp yetmezliğine yahut yeterince beslenememeye neden olabilir dendi 21. haftada detaylı ultrasonda), buyuk olması değilde istikrarlı olmasına takık haldeyim. inşallah sağlıkla bu son haftaları da atlatır tamamlarız sureci.
ahh canım ya o kadar üzüldümki yine ne olur kendini yorma artık çok yavaş yap her ne yapacaksan.bir günde bitmesin bir ay sürsün varsın ama ne olur yorma artık kendini.minik kızınında sana ihtiyacı var o şimdi içinde her şeyi hissediyor.hep dua ediyorum inşallah iyi bir yardımcı bulursun inşallah kurtulursun şu işlerden bir an evvel.vaktim olsa hiç tereddüt etmez gelirdim sana yardıma o kadar ağırlaşmadım henüz yapardım işleri senle beraber.sende dikkat et artık kendine.kuzucuğu babası yıkasa artık o tuvalete götürse olmazmıki ben artık banyo yaptıramadığımı açıkça söyledim eşime kolaymı 16 kilo kaldırmak sende artık eşinden yardım istesen.
Canım burdan bır suru arkadas yazmıs bız olsak gelırdık dıye. Sağolun hepiniz nasıl guzel kalpli ınsanlarsınız, hayatınız da hep kalbınıze gore olsun ınsallah.
Isın komık tarafı bır an gozumun onune geldı mesela hepınız bana gelmıssınız oturuyoruz koltuklarda ama sonra kalkmak ıcın hamam bocegı mısalı:) debelenıyoruz. Once kalkan dıgerlerını kaldırsın dıyoruz:))
Saka bı yana esım gec ve ac gelıyor cnm. Yemegı de yıyınce saat gec oluyor hersey ıcın, gun bıtmıs oluyor ve yardım edemıyor. Zaten halı yok ve cok sabırsız. Senın esın yıkıyor mu artık merak ettım.
dün yıkadı ama bir sürü çemkirdim önce ondan sonra.hatta yıka giydir dişlerini de fırçala çişini yaptır getir yanıma yatır dedim biraz tartışmıştık gittim yattım önceden.sonra bir saat filan geçti tam insülün için uyanmıştım mis gibi yıkanmış giyinmiş oğlum yatağa geldi yanıma.ohh dedim içimden demekki neymiş isteyince oluyormuş.bugünde sabah hiç bişey yokmuş gibi uyandık. iş okul telaşı sabah sabah yine hep ben çocuğun başında yine.sonra işteyken aradım bak dedim beni sevmiyor hatta istemiyor bile olabilirsin ama karnımdaki seninde çocuğun artık çok yoruluyorum görüyorsunda halimi dedim o yüzden doğuma kadar çocuğun yıkanma işi wc işi sende dedim hiç ses etmedi.bu akşamda oğluşumu anneme gönderdim bayılır orda kalmaya fırsat bu fırsat bebeğin eşyalarını yıkadım astım yarında ütülerim gücüm olursa artık.artık evde çok az konuşur olduk zaten eşimle o kendi dünyasında ben başka alemde.ilk çocuğum doğduğundada böyle tuhaflaşmıştı bu adam hatta oğlum 1-2 aylıktı boşanacaktık nerdeyse terapi filan aldık aile danışmanından yine aynı konumdayız çok uzağız birbirimize ama bu demek değilki çocuğun tek yükü bende olacak artık akıllandım kesinlikle ilkinde yaptığım gibi parçalanmayacağım bu defa.çocuklarıma yetmek istiyorsam güçlü olmalı güçlü olduğu kadarda mutlu olmalıyım bunu eşime çok kesin bir şekilde anlattım artık ne yaparsa kendine cidden yorgunum.neyse kafa şişirdim yine bir dokun bin ahh işit oldu dimi
dün yıkadı ama bir sürü çemkirdim önce ondan sonra.hatta yıka giydir dişlerini de fırçala çişini yaptır getir yanıma yatır dedim biraz tartışmıştık gittim yattım önceden.sonra bir saat filan geçti tam insülün için uyanmıştım mis gibi yıkanmış giyinmiş oğlum yatağa geldi yanıma.ohh dedim içimden demekki neymiş isteyince oluyormuş.bugünde sabah hiç bişey yokmuş gibi uyandık. iş okul telaşı sabah sabah yine hep ben çocuğun başında yine.sonra işteyken aradım bak dedim beni sevmiyor hatta istemiyor bile olabilirsin ama karnımdaki seninde çocuğun artık çok yoruluyorum görüyorsunda halimi dedim o yüzden doğuma kadar çocuğun yıkanma işi wc işi sende dedim hiç ses etmedi.bu akşamda oğluşumu anneme gönderdim bayılır orda kalmaya fırsat bu fırsat bebeğin eşyalarını yıkadım astım yarında ütülerim gücüm olursa artık.artık evde çok az konuşur olduk zaten eşimle o kendi dünyasında ben başka alemde.ilk çocuğum doğduğundada böyle tuhaflaşmıştı bu adam hatta oğlum 1-2 aylıktı boşanacaktık nerdeyse terapi filan aldık aile danışmanından yine aynı konumdayız çok uzağız birbirimize ama bu demek değilki çocuğun tek yükü bende olacak artık akıllandım kesinlikle ilkinde yaptığım gibi parçalanmayacağım bu defa.çocuklarıma yetmek istiyorsam güçlü olmalı güçlü olduğu kadarda mutlu olmalıyım bunu eşime çok kesin bir şekilde anlattım artık ne yaparsa kendine cidden yorgunum.neyse kafa şişirdim yine bir dokun bin ahh işit oldu dimi
insülüne rağmen şekerim düşmüyor bir türlü pazartesi ye kadar aynı dozlarda devam edip tekrar gözden geçirecekler sanırım dozları ve sayısı artar bu durumda.nerdeyse sıfır şekerle beslenmeme rağmen düşmüyor.bugün kontrolde doktorum bu durumda bebeği 38.hafta dolmadan almalıyız dedi.38+0 da en geç bebeği alacaklarmış bu durumda mayısın başında bebeğim doğacak bir aksilik olmazsa.heycanlandım birden böyle tarih filan konuşmaya başladık.
saol canım, hepimizin bebeklerini, çocuklarını Allah korusun. çok zor 1-2 ay geçirdik sonra toparlandık geride kaldı innşallah sağlıkla doğar 2 numarada kilo en kolayı alınır verilir...
Hayırlı aksamlar sağlıklı günler anneler ve minikleriii..
Carsamba günü kontrolümüz vardı. Gecmeyen ve hatta artan kasık agrılarımın oldugunu, gece saat başı uykumdan uyandırdığını, yattıgım zaman yataktan acı ve agrıyla zor kalktığımı söyledim. Önceki kontrolde de bu sıkıntım vardı ama normal oldugunu magnezyumu düzenli kullanmamı söylemisti.. Carsamba günü yapilan Tahlil sonucunu bugün aldım ve gösterdim, KUM DÖKÜYOSUNNN dedi
Bi an ne tepki vercegimi bilemedim. Heyecandan ne sormam gerektigini bile beynimde toparlayamadım. Zaten bugün doktorum her zamanki gibi sıcak degildi hatta suratı asıktı.. Yalnızca Ben sorunca cevapladı kısa kısa ve tek kelimelik cevaplardi onlar da. Bu durumu yasayan yada bilgisi olan var mi.. Eczaciya sordum bebege bi sıkıntısı olmaz dedi. Ama internette erken dogum tehtidi olarak okudum.. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin. Bizi ve miniklerimizi korusun insaallah
Benim gittiğimdede yok cnm. Arkadaşın ki lüx sağlık ocağı sanırım :)
Slm canım hayırlı günler. Bende akşamda beri hastahanedeyim. Şiddetli sancılarım vardi böyle sırtımdan gelen. İki gündür hiç uyuyamıyordum dayanamadım akşam acil e gittik. Tahlil falan yapıldı banada taş düşürdüğümü söylediler. Aynı senin gibi ne diyeceğimi şaşırdım. Korktum kızıma bir zararı olur diye. İlaç ta kullanamıyorum bol bol su önerdi doktor. Pazartesi ken doktoruma danışacam. Birazdan çıkacam hastahaneden. HayırlHayırlısı olsun inşallah. Sana da geçmiş olsun.
lutfen uzme kendini, bebeğini kucağına alınca yoluna girer inşallah hersey. guclu olmak zorundasın ama kimseye yaranmak zorunda değilsin elbette. Allah sağlıcakla kavustursun sonrası için şimdiden dusunme...
Olur mu hiç canım, neden boyle dıyorsun. Ben senı kendıme cok benzetıyorum, senınle konusmak cok ıyı gelıyor. Hiçkimsenın yazdıkları kafa patlatmak olmuyordur, cogu kısı de benım gıbı dusunuyordur herhalde; burada cogu yerde goremedıgımız dostlugu gormeye basladık artık.
Ben de oglum dogdugunda aynılarını yasamıstım ama tekı veremıyordum. Bır yıllık evlıydım, calısmayı yenı bırakmıstım, benden beklenen sorumlulugun bu olduguna kaptırmıstım kendımı kı; hala da oyleyım sanırım. Esım bu dunyada benı dusunen, gercekten onemseyen tek canlı gıbı gelıyor. O yuzden ben bazen cok zorlansam da, onu evde bıraz rahat ettırmek zorundayım bu onun hakkı gıbı gelıyor. Iste yatılı yardımcı tutmak ısteme nedenımım de bu. Esımle ılıskımın bıle daha ıyı olması ıcın aslında. Cunku her erkek 4 cesıt yemek, tertemız ev, utulu gomlekler, yıkanmıs yedırılmıs uyumus cocuklar bulmak ıstıyor ama aynı zamanda kapıyı Angelına Jolıe ' nın acmasını da beklıyor:) Yanı bu ıkı kadının aynı kadın olması ıcın yatılı yardımcı bıle yetmeyebılır:) Ne dıyeyım ısmız cok zor. Ben de cocugum oldugundan berı cok cok daha guclu bırıyım. Umarım esınle aranız daha sıcak olur. Gerekırse bu sefer daha erken terapı alın; cunku cocuklara bırakabılecegımız en buyuk mıras; mutlu bır anne-baba. Bunu bosanmıs bır anne-babanın 35 yasına gelmıs kızı olarak rahatlıkla soyleyebılırım. Bayramda anne babanı aynı evde zıyaret edebılmek bıle bır nimet[/QUOTE
yoruluyor insan tek mesele bu vücut yorgunluğu geçiyorda kafamın içindeki geçmiyor işte.dün akşam bebeğimin kıyafetlerini yıkadım hepsini severek öperek koydum makinaya gözlerimden yaşlar aktı ben bu kadar yoğun duygular yaşarken eşim elinde bilgisayar rapor yazıyordu işle ilgili daha çok kızdım içerledim yattım uyudum ne yapayım.gece çok fena bir kramp girdi ayağıma çok canım yandı kalktım bağırarak oda uyandı masaj filan yaptı ama acıdan değilde artık içim mi boşaldı ne gecenin bir yarısı çok ağladım yine çok eşim kramptan sandı çok acıyormu diye diye uyuduk yine ...
Slm canım hayırlı günler. Bende akşamda beri hastahanedeyim. Şiddetli sancılarım vardi böyle sırtımdan gelen. İki gündür hiç uyuyamıyordum dayanamadım akşam acil e gittik. Tahlil falan yapıldı banada taş düşürdüğümü söylediler. Aynı senin gibi ne diyeceğimi şaşırdım. Korktum kızıma bir zararı olur diye. İlaç ta kullanamıyorum bol bol su önerdi doktor. Pazartesi ken doktoruma danışacam. Birazdan çıkacam hastahaneden. HayırlHayırlısı olsun inşallah. Sana da geçmiş olsun.
çok geçmiş olsun inşallah çabuk geçer ne çok arkadaşımızda oldu.
21 haftadaya kadar tam gunundeydi. 1-2 gun sapma vardı maximum. 21. haftada ilk defa 4-5 gun buyuk dendi. sonraki ay 10-12 gun dendi. son 6 haftadır 2 hafta önde deniyor. benim bebekte bir anamoli var(kalbine bağlanan besleme kordonunda eksik bi damar var- kalp yetmezliğine yahut yeterince beslenememeye neden olabilir dendi 21. haftada detaylı ultrasonda), buyuk olması değilde istikrarlı olmasına takık haldeyim. inşallah sağlıkla bu son haftaları da atlatır tamamlarız sureci.
insülüne rağmen şekerim düşmüyor bir türlü pazartesi ye kadar aynı dozlarda devam edip tekrar gözden geçirecekler sanırım dozları ve sayısı artar bu durumda.nerdeyse sıfır şekerle beslenmeme rağmen düşmüyor.bugün kontrolde doktorum bu durumda bebeği 38.hafta dolmadan almalıyız dedi.38+0 da en geç bebeği alacaklarmış bu durumda mayısın başında bebeğim doğacak bir aksilik olmazsa.heycanlandım birden böyle tarih filan konuşmaya başladık.
Üf ya neden düşmüyorki. Allah'tan benim yükselmiyor okadar yaaz çok yiyebiliyorum yinede. Sanırım 3. Haftadır kilo almadım yine. Ben sezeryan istediğimden Dr banada dedi canım 38. Haftadan sonra bebek 3 kiloyu geçtiği zaman alabiliriz diye. Nisan'ın ortalarına yada sonuna doğru denk geliyor. Yani o kalan 65 gün 50-55 gün olabilir
Canım burdan bır suru arkadas yazmıs bız olsak gelırdık dıye. Sağolun hepiniz nasıl guzel kalpli ınsanlarsınız, hayatınız da hep kalbınıze gore olsun ınsallah.
Isın komık tarafı bır an gozumun onune geldı mesela hepınız bana gelmıssınız oturuyoruz koltuklarda ama sonra kalkmak ıcın hamam bocegı mısalı:) debelenıyoruz. Once kalkan dıgerlerını kaldırsın dıyoruz:))
Saka bı yana esım gec ve ac gelıyor cnm. Yemegı de yıyınce saat gec oluyor hersey ıcın, gun bıtmıs oluyor ve yardım edemıyor. Zaten halı yok ve cok sabırsız. Senın esın yıkıyor mu artık merak ettım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?