Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.
Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.
Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda bu çizginin daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
Anlasılan ne oldugu hk tam bır bılgı yok. Folık asıt eksıklıgı olsa nerdeyse hepımızde olamazdı cunku hap kullandık.
Gunaydın canımHosgeldın canım. Az kalmıs ızınlı olmana. Tam neden ucretsız zın olacagını anlamadım, yasal olarak uzunca bır zaman maaslı sekılde calısmıyor olman lazım. Sorun mu cıkardılar yıne?
Herkeste olur sanıyordum, burada okuyunca anladım olmayan da varmıs. Ablamı aradım (doktor) sordum; sacmalama dedı bana:) Madem tıbbı bır anlamı yok unutuyoruz bu halk arası sacma soylentıyı.
Cok gecmıs olsun.
Yok o dogru degıl cunku hepımız alıyruz artık folık asıt, gebelıgı planlarken bıle. Ben herkeste var sanıyordum.
Olanlar doguma gıderken baksın, mıadı doldugunda gercekten cızgı gogus arasına kavusmus oluyr cok garıp:) ama kac hft kaldıgı kısmı ıyıce sacma oldu bosverın, zaten herkesın gobek buyuklugu, parmak kalınlıgı bıle farklı.
Kızlar şimdi hastaneden geldim.. kv otururken esim ve kaynpederim tartışmaya başladı ve ciddi moralim bozuldu. Kasık ağrım başladı ve 1 saat sonra duramaz hale geldim.. iç camasirimda ıslaklık hissedince apartopar hastaneye gittik. Ultrasyonda suyumun azaldığını söyledi doktor ve nst ye baglanmamı istedi. Nst de sancılarım çıktı ve serum taktı. Cok korktum hele eşimin eli ayagi titredi sebep olduğunu düşündü. Doktor yatıcaksın hiç kalkmıcaksın bol bol su iciceksin suyun azalmış dedi. Serum taktırdı eve yeni girdim. Ne olur dua edin bebeğim daha çok ufak daha cok erken 30 haftalık daha cok korkuyorum insallah bisey olmaz elimi oynatmam daha. En azından 36. Haftaya kadar o bebeğin orda kalması lazım dedi doktor.
Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.
Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.
Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda bu çizginin daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
ben 1. yi 116 kg(173 cm boyum) ile doğurdum. aklıma bile gelmedi doğururmuyum doğuramazmıyım. şimdide 109 kg 31. hafta. 115olacak muhtemel kilom. dr dan 1 kere duymadım kilolu insanlar doğuramaz lafı. ama iyi değil tabi...zayıf hamiş kalmak ve az kg alıp doğurmak eminim daha rahat olurdu....kızlar bişey sorcam
ben şuanda 80 kıloyum .. hamılelıkte 10 kılo aldım..
31. hafta 9 - 13 kılo arası almak normalmış..
hersey norml gıdıyor ama hamıle kalmadan once kıloluydum.
normal dogum yapabılmem ıcın kılomun bı onemı var mı acaba..
yanı "75in ustundeysen normal dogum yapamazsın" gbı bısey var mı?
ben de tam tarifteki gibi 5. ayda çıktı hatta karnıma bakarken dr yakında çizginiz oluşur demişti. sonra kayboluyor. bence folik asitle alakalı değildir(balık çok tuketiyoruz folikasite hamile bile kalmadan başlamıştım-ama tabi bilmiyorum), ha buarada ben esmerim ondan daha belirgin olabilir. mememişlerim baya bitter çkolata rengine döndu, hamişlikten önce bol sutlu çikolata renginde idi. sonra memikler de duzeldi. pek leke yok...
ben 1. yi 116 kg(173 cm boyum) ile doğurdum. aklıma bile gelmedi doğururmuyum doğuramazmıyım. şimdide 109 kg 31. hafta. 115olacak muhtemel kilom. dr dan 1 kere duymadım kilolu insanlar doğuramaz lafı. ama iyi değil tabi...zayıf hamiş kalmak ve az kg alıp doğurmak eminim daha rahat olurdu....
Gunaydın canım
Bizim sektörde anlaşmalar sezonluk oluyor yani 10 ay için falan sozlesiyorsun bir dahaki ise başlama zamanı ağustos eylül oluyor yani...benım iznim bitene kadar ücretsiz izinde gorunecegim seneye kurum ve ben şartlarda anlasabilirsek devam edeceğim ki ben seneye formasyon umu alıp atanabilmek için ugrasacagim insallah...tabi minik kızım izin verirse :)
Bu arada yardimci ile ilgili yazını okudum allah sana güç versin arkadaşım yüzün gülmedi gitti en büyük derdin bu olsun... inşallah kısa zamanda birini bulursunuz...Keşke yakın olsak da gelsem yardıma izne çıkınca...
Bu arada oglusuna da hastayım:) tatlı şey yaa...en büyük oglus da sensin deseydin... bizim oğlumuz olsaydı adını demir koyacaktik kendi evladım gibi hissettim valla
Canim cok gecmis olsun üzme kendini stres yapma umarım zamanında gelir minigin korumakta haklısın ama korktukca stres olursun bolca dinlen canım dualarım seninle...
Günaydın kızlar
Dün gece rahat uyumuşum dünkü yorgunluğuma rağmen sabah öyle dinç uyandım ki şaşırdım kendime...birkez daha anladım ki sağlıklı uyku cok önemli...
benimkiler açık pembeydı dogumdn once sımdı mor! .. bır de cevresı daıre seklınde daha koyu.. benım ılk hamılelıgım olacagı ıcın karsılastırma yapamıyorum.. sankı hersey sadece bana oluyo ve sonrasında da hep ole kalacak gıbı hıssedıyorum :))
harıkasın valla ama benım boyum yok 163cm.. bır de kılom bel altında toplanmıs durumda.. ustu ınce altı kalın olanlardanım.. o sebeple doğumda zorlanırmıyım onu dusunmeye basladım.. hıc kılo almadan durabılırmıyım acaba..bunun bı formulu yok mu yaa!!(
bebegım benı yesın ben yemıyım.. 80 le doguma gıdiyim.. olur mu acaba??
Iki gün arayla iki arkadaşım doğum yaptı ikisi de seZeryan bebişleri görünce göz yaşlarıma engel olamadım çok güzellerdi Rabbim hepimize sağsalim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin :)) biz de hazırlıklara devam lokum keseleri aldım dün onun için tepsi aldım kendime bebek bakım çantası aldım okito galiba markası 130 tl ye aldım içime çok sindi ... Uyku seti almıştım onun yanlıklı olanı ile değiştirdim ... Biz ilk önce 60 a 120 i ölçülerinde sallanabilen ahşap beyaz yatak aldık... Odasını da direk çocuk odası yaptık çilekten arabalı yatak takımını aldık ... Yiğenime bebek odası yapılmıştı konuşmaya başlayınca ben abi oldum ben arabalı yatak istiyorum demeye başlamıştı yatmıyordu o sevimli şeylerde biz de bu tecrübeyle öyle yaptık ... Kız olsa beyaz mobilyalar uzun süre kullanırdım erkek olunca böyle yaptık ... Daha odamız gelmedi Badana boya yapılacak sonra getirecekler ... Kapı süsümü de aldım ... İşte bana alınacak gecelik pijama takımı falan kaldı onu da son ona bırakıcam vücudum hangi beden olacak belli değil sonuçta .... Bebek arabasını falan çoktan almıştık zaten ...
o onemli değilkiii 42 de doğuranda var.. normal surec bu.. kurum nasıl anladı bılmıyorum .. hastaneyle ıletışıme gecmiş olabılır...
tesekkur ederim canim.hic bilgim yok piyasasindan.Ben baktım cnm gerçekten guzel gorunuyor. Parcaların hepsıne ıhtıyacın varsa uygun gorunuyor cunku sadece yatak koruyuculu nevresimler bıle ıyı markalarda 300 TL cıvarında....
bilmem hiç takılma onlara zaten bebek doğunca veriliyor. ben 25 kg verdim 5 ayda. ama sonra boğazım durmadı o ayrı....sakın diyet yapma. bebeklerin kilo alması durabilir(bence).
kızlar bişey sorcam
ben şuanda 80 kıloyum .. hamılelıkte 10 kılo aldım..
31. hafta 9 - 13 kılo arası almak normalmış..
hersey norml gıdıyor ama hamıle kalmadan once kıloluydum.
normal dogum yapabılmem ıcın kılomun bı onemı var mı acaba..
yanı "75in ustundeysen normal dogum yapamazsın" gbı bısey var mı?
mehabalar :)
hersey gonlunuzce olsun.. masallah herseyı toparlamıssınız hayırlı olsun saglıkla sıhhatle dogumlar olsun ınsallah..
cantayı nereden aldınız acaba.. ben o fıyata bulamıyorum okiedog marka sanırım?
günaydın kızlar,
bende 1 haftadır uyuyamıyorum, gece durup dururken 2-3 defa kalkıyorum sabahları erken uyanıyorum, eskiden 11-12 saat uyuyan ben 7-8 saat uyuyabiliyorum,
Gunaydin kizlar.bende uyku problemi cekiyorum.bide sabah 7 de kalkip ise gidiyorum..evet duruyor..
subat ayında bıracık dıkkat ettım 1400 ve ustu cıkması gerekırken 1200 cıktı kuzumcok uzuldum ama bu ay yıyorum valla napım.. dogumdan sonra verırım. kılo derdım degılde daha rahat dogum yapmak ıcın formuller arıyorum kendımce :)
O zaman keyfını cıkar canım ızınlı olacagın surelerın, vallahı kıymetını bıl.
Burada bır suru ınsan keske ben gelebılsem dedı bana, ne kadar tatlısınız, lafı bıle yeter ınsallah bebelerı dogurup parklarda gezme bulusmaları fılan yaparız.
Ben bu haftabır suru ınsanla gorustum. Haftaya muhakkak ıyı kotu bırını baslatıcam. Anladım kı, bu sektörde pek kımseye guvenmeyeceksın, yarı yolda kalırsan uzulmeyıp yenısını arayacaksın. Son gelen kızı o kadar sevmıstım kı, sacı dokuluyor dıye kestırıcem cok uzuluyorum dedı dıye, ona ozel bır sac dokulme onleyıcı sampuan almıstım. Kestırıp uzulmesın dıye..... Saflık ıste....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?