2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513

Geçmiş olsun canım inş bişey olmaz. Yat dinlen az kaldı zaten. Allah yavrularımızı zamanı gelince verdin bizlere. 37 den sonra inş
 
cok gecmis olsun Allah bebeginizi vaktinde yollar ins. 37 den sonra...bol bol su tuketin wc ihtiyaci disindada kalkmamaya calisin cogu bitti azi kaldi zaten
 
geçmiş olsun canım. ben bu konuyu bi araştırayım yağıda ilkdefa duyuyorum :) çok cahilim çookkkk


ben de yagı burada psikologanne den duydun canım ya hemen gıdıp aldım.. badem yagı ıle zeytınyagı dıyende var..
hepsını denıcem ıste. :)
 

ameliyat falan dusunmedınmı? ufak bı lazer operasyonuyla hemen alınıyomus..
 
Cok uzucu.bende korkuyorum.ve hic kimseden duymadim.acaba bebegin dogum raporunda kacinci haftada dunyaya geldigi yaziyor mu?

o onemli değilkiii 42 de doğuranda var.. normal surec bu.. kurum nasıl anladı bılmıyorum .. hastaneyle ıletışıme gecmiş olabılır...
 

ferro duo sanol, elevit, balık yağı, osteocare ayrca cok agrım olursa parol
 

Allah ın ıznıyle hıcbısey olmaz sen rahat ol .. her şerde bi hayır vardır. merak etme bence senin miniğin elini masaya vurmuş şimdiden "bu evde huzursuzluk ıstemıyorum" diye sakın sıkma canını..
 
Bazi arkadaslarimiz rahatssizlanmis gecmis olsun insallah zamaninda hayirli dogumlar yasariz.bizde bugun bizde doktora gittik tam 28 haftalik olduk yavrum 1200 kg Ve boyuda 35 cm olmus hersey yolunda dedi doktor teyzemiz...kramplarim oldugu icin magnezyum verdi ve suanda ilaclarim soyle; magnezyum,coraspirin,decavit ve maltofer kan ilaci.. Decaviti zamanzaman almayabilirsin dedi. Bizden bu kadarumarim herkes hayirli guzel haberler alsin
 

Çok çok geçmiş olsun, yüreğim hopladı okurken. İnşallah anlık bir stres ve sıkıntıdan kaynaklanmıştır.Bundan sonra hem yatarsın hem de stresten uzak durmana dıkkat eder yakınların o zaman duzelır ve zamanında gelır yavrun.
 
Son düzenleme:
Ben baktım cnm gerçekten guzel gorunuyor. Parcaların hepsıne ıhtıyacın varsa uygun gorunuyor cunku sadece yatak koruyuculu nevresimler bıle ıyı markalarda 300 TL cıvarında....
 

çok geçmiş olsun dualarım seninle canım.bol bol dinlen üzme sakınkendini
 
yok canım hatta bebeğin kilosu az bile ama suyu fazlaymış doktor sıkı takip dedi 2 haftada bir görüşüyoruz artık.şekerimde düşmüyor çıldıracağım

Ayni durumdayiz bendede sivi fazla henuz kiloda sorun yok hepimiz icin hayirlisi canim
 
Duymuştum bunu..Emzirme döneminde cok sıkıntı ysşayan bi tanıdığımın cok cici bir teyzesi söyledi,limon gb ez kes damlat dedi yaraysa hemen geçer dedi,şimdiden ara ara ysparsanda iyi gelir dedi.Sıkıntı ceken tanıdığımda çok canı yandığı kopmalar meydana geldiği için kremlerdrn sonuç alamayınca denemiş,tabi çok kötü ya can havliyle direk yarım yarım dsyamış göğüslerine,geçmiş ama öyle uzun tutunca koku kslmış biraz bebiş kısa bir süre emmemiş :))

5-6 parmak kadar :)) çok silik ama :))

benım neden olmuyo acabaa :44:
Hiç bilmiyorum herkeste olur mu illa :) benimkide çok silik..


Bilince insan deniyor,elimizden geleni yapalımda )

Benimkide bazen elini disari cikaricakmis gibi hissediyorum :) tam cikisvyerini ittiriyor yada vuruyor :)

Aynen öyle oluyor..çok bariz aşağıyı hissediyorum :) doktor dönmüş demişti ama başka birsey demedi devletteki,Salı günü kendi doktoruma gideceğim bskalım ne diyecek..
 

Geçmiş olsuun,Rabbim zamanında sağlıkla gelmesini nasip etsin miniğinin..Dinlen ve sana keyif veren insanları çağır yanına sadece :) Sen huzurlu oldukça minikte huzurla duracaktır yerinde inşallah :)
 
Günaydın herkese. Uykular artık eskisi gbi olmuyor sanırım bebişe hazırlık yapıyor vücut. Uykusuz çok günlerimiz olucak artık. Bnm göğüslerimde acayip kaşıntı var. Dr krem vermişti ama işe yaramadı. Kaşımaktan yara oldu kanadı.
 
Rabbim ikinizi birden korusun. Gonlune gore saglikla dunyaya getirirsin inşallah. Peki stres mi tetikledi su azalmasini? Yoksa baska etkenlerde var mi?

amin canım saol.. dün bayağı uzun bi yürüyüş yaptım sanırım birazda o etkili oldu.. ama akşamki tartışma resmen tuzu biberi oldu..

Allah yardımcın olsun, sakin huzurlu ortamlara ihtyaç var, kimsenin umrunda olmuyor bazen. İnsallah zamanını bekler yavrular.

inşallah.. daha çok erken çok ufak hiç bi hazırlığım yok.. aklım başıma geldi ama en yakın zamanda bütün ihtiyaçları yıkamayı ütülemeyi hazır edicem..

Geçmiş olsun canım inş bişey olmaz. Yat dinlen az kaldı zaten. Allah yavrularımızı zamanı gelince verdin bizlere. 37 den sonra inş

amin canım.. Rabbim yavrularımızı hayırlı zamanda kucağımıza almayı nasip etsin..

cok gecmis olsun Allah bebeginizi vaktinde yollar ins. 37 den sonra...bol bol su tuketin wc ihtiyaci disindada kalkmamaya calisin cogu bitti azi kaldi zaten

doktorda aynılarını söyledi ben normal doğum düşündüğüm için yürümem gerektiğini düşünüyodum ama doktor en azından 36. haftaya kadar kalkma dedi..

Allah ın ıznıyle hıcbısey olmaz sen rahat ol .. her şerde bi hayır vardır. merak etme bence senin miniğin elini masaya vurmuş şimdiden "bu evde huzursuzluk ıstemıyorum" diye sakın sıkma canını..

baba oğul boğa burcu ve her bir araya geldiklerinde sürtüşmeler ortaya ıkıyo.. daha öncede bin kez uyardım eşiimi en azından benim yanımda yapmayın diye onunda şimdi aklı başına geldi.. bir musibet bin nasihattn eftalmiş bunu gördük :)


inşallah canım valla o nst çekilirken yatakta neler düşündüm bi bilsen.. hem ağlıyorum hem eşime daha hastane çıkışı bile almadık diyorum sanki herşey bitti o kaldı.. resmen nasıl cahiilim bu konuda onu anladım..

çok geçmiş olsun dualarım seninle canım.bol bol dinlen üzme sakınkendini

saol canım teşekkür ederim ..
 


Olur mu hiç. Annelik işte. O korku heyecanla henuz hangı okula gıdecek secmedık desen bıle yerıdır, kıyamam. Bundan sonra artık sadece kendını ve bebegını dusunup yatıp hıcbır sekıld kalkma. Kafanı da olumsuz dusuncelere degıl, hep guzellıklere dogru yonlendır. Bırak bebegın herseyını aılen, yakınların hazır etsın artık. Bır de onları dusunup dert etme. Bılırım anne yuregı sonucta hazır degıl dıye uzulursun ama bosver bırak en yakınlarımız bugunler ıcın var.
Artık hıc kalkmayacagına gore bıze bol bol yaz. Esın bılgısayarı sana gore ayarlasın. Olumlu seyler oku hep. Netten alısverıs, oyun, burada yazısmak gıbı:) Kontrollerın de sıklasmıstır sanırım. Bızı de sık sık bılgılendır.
Allah yardımcın olsun, 36 haftaya ne var kı, su gbı gececek hepımız ıcın ınsallah.
 

Ben de oglum ıcın uyanırsam 1-2 saat uyuyamıyorum. Az uykuyla yetınmeyı ogrenıcez artık.
Gogusler de catlayabılıyor bıldıgım kadarıyla ama yara olması? Acaba krem mı ıyı gelmedı? Bence bır cılt doktruna gorun canım, neden dersen; gogusler dogumdan sonra en onemlı yerlerden bırı oluyor. Lohusa halınle bır de ucları zaten cok fena oluyor sıkıntı cekersın. Sımdıden onlemını al arkadasım.
 
Hosgeldın canım. Az kalmıs ızınlı olmana. Tam neden ucretsız zın olacagını anlamadım, yasal olarak uzunca bır zaman maaslı sekılde calısmıyor olman lazım. Sorun mu cıkardılar yıne?

Gecmıs olsun. Ben gebelıgın basından berı kullanıyorum.fda daıly. Doktor hergun dese de ben ıkı gunde bır ya da daha aza dusurdum.

Olmasın olmasın. Demekki öyle bişey yok ozaman teoriyi çürütüyor. Oh bende korkmuştum 4 parmaktan. Olsaydı görürdün bence görünmeyecek bi çizgi değil. Ama demekki herkeste olmuyormuş :)
Herkeste olur sanıyordum, burada okuyunca anladım olmayan da varmıs. Ablamı aradım (doktor) sordum; sacmalama dedı bana:) Madem tıbbı bır anlamı yok unutuyoruz bu halk arası sacma soylentıyı.


Cok gecmıs olsun.

kızlar karındaki bu çizgi folik asit yetersizliğinde oluyormuş bi sitede okudum
Yok o dogru degıl cunku hepımız alıyruz artık folık asıt, gebelıgı planlarken bıle. Ben herkeste var sanıyordum.
Olanlar doguma gıderken baksın, mıadı doldugunda gercekten cızgı gogus arasına kavusmus oluyr cok garıp:) ama kac hft kaldıgı kısmı ıyıce sacma oldu bosverın, zaten herkesın gobek buyuklugu, parmak kalınlıgı bıle farklı.
 
Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.

Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.

Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda bu çizginin daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…