• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
merhaba kızlar
ben de çok fazla karın ağrısı var,özellikle göbek çevresi
siz de durumlar nasıl

Ben daha dun sordum doktoruma agrilar icin, bu donemde uterus buyudugu icin agri ve sancilar normal endiselenecek birsey yok dedi, sadece hareketlere dikkat etmek gerekiyormus, cok zorlama kendini diyor.

Evimde misafir odası yok. Evin her yerinde eşim oğlum ve ben yaşıyoruz.
Misafir için ayırdığım yemek takımlarım, çakal kaşık takımlarım da yok. En iyileriyle kendimiz yiyoruz. Misafir gelirse onlara da çıkarıyoruz bizimkilerin aynısından.
.Biri evime geldiğinde evim dağınıksa panik de olmuyorum ben. Evimi değil beni görmeye geliyor benim sevdiklerim, sevenlerim... Bu yüzden ev dağıldı diye kızmam oğluma beraber dağıtıyor beraber topluyoruz.
Şimdiye kadar çıkmayan tek bir leke olmadı yaptığımız faaliyetlerde..Hiç bir ev işi "anneee" diye seslenen oğlumdan daha önemli olmadı benim için.
Hiç bir zaman kızmadım büyükler sohbet ederken araya girip fikrini söyledi diye. Dinlemeyen büyükleri ikaz ettim aksine "oğlum size bir şey söylüyor" diye..
Evimde mutluluktan daha fazla önemsediğim hiç bir şey yok benim.
Bu yüzden beni mutsuz etmeye çalışan insanların ne söyledikleriyle de ilgilenmiyorum.
Hayatıma kattığım insanları da böyle insanlardan seçmeye çalışıyorum..
Ailemin huzuru 3 numaralı komşumun evimle ya da oğlumla ilgili ne düşündüğünden çok daha önemli.
Bu kadar üzüp kasmayın kendinizi insanlar için.
Şu ne der bu ne der diye düşünmeyin, ev kirlenir, üzeri kirlenir diye engellemeyin çocuklarınızı ne olur.

GERİ GETİREMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY ONLARIN BU YAŞLARI OLACAK
Ayni şeyleri bende yapiyorum... Misafir odamda biz oturuyoruz her türlü en güzel esyalari biz kullaniyoruz hic kimse ailemden , sevdiklerimden onemli degil.Hatta ben samimiyetine guvenmedigim insanları evime kabul bile etmiyorum.Niye sevmedigim insanlarla yalan yere ilişki kurayim? Dünya çok kısa ben babam ölünce daha iyi anladim..Kimseyi kirmam ama kendimide kirmam. Ne güzel yaşamak yaşamayı bilmek.Allah'a sukredip doya doya yaşamak lazim.Gunaydin bu arada herkese :) Bu arada tehlikesi olan arkadaslar varmış umudunuzu yotirmeyin bu zamana kadar bebekleriniz size tutunmus Allah'in izniyle bundan sonra birbirinize simsiki tutunun.Dualarimiz sizinle :)

geçen hafta belli oldu. şimdiye kadar hep erkek görmüştüm rüyamda ilginç bir şekilde kızmış. çok şaşırdım. nedense hep erkek hissediyordum. hala da şaşırıyorum. doğsun bakalım cimcime kime benzeyecek. :emir_bebek:

Allahım sağ sağlı kucağına almayı nasip etsin canım :) Kız- erkek farketmez :) benim de hep içime oğlan doğuyo ama bakalm ne olucak :9:

Öncelikle ikinize de çok çok geçmiş olsun, umarım bu zor günleri en hayırlı şekilde atlatırsınız. Benim bir sorum olacak bu durumu son muaynelerinizde mi öğrendiniz, yani yaklaşık hangi haftalarda farkediyorlar plesantanın aşağıda olma durumunu?

Evet son muayenede öğrendim ben. 12 Kasım'da 13+3'te. On gün öncesinde herşey çok normaldi. İkili test için gitmiştik. Ne olduysa on gün içinde oldu sanırım. Ve ben düşük riski yüzünden ağır işler yapmayan sürekli yatarak hamilelik geçiren birisiyim. Çok sonra ortaya çıkanda var. Kuzenime 30. haftasında söylemişler. Doktor değiştirdiğinde öğrenmiş. Yani ne zaman ortaya çıkacağı belli değil sanırım.

Slm arkadaşlar...

Herşey yolundadır inşallah,fırsat buldukça okuyorum..

Nortshtar bir günümüz bir günü tutmuyorki..Dün karnım dümdüzdü hafif çıkıntı vardı,bugün davul gibi..halbuki aynı şeyleri yedim..

Dün akşam mesela ben makarna yemiyordum söylemiştim de size,2 tabak yoğurtlu tereyağlı birde pul biberi bir döktüm,dışardan kendime baksam pisboğaz derim :))) valla yedim ama başka bişey yemedim...

Ekmek sıfır hayatımda artık,içim almıyor belkide ekmekle çıkan haberlerden etkilendim..Akşama köfte yapıcam..çok sık yapar oldum,canım istiyor :))) Kilo almadım ben yani 1-2 kilo arası değişiyor,ama pantolon rahatsız etmeye başladı..Bugün fırsat bulursam bir kaç kıyafet alıcam..sıkıldım tayt-bol tunik giymekten..

Kızlar benim göğüslerim çok büyüdü çok ağırlaştı,ucu yok benim oğlumdada emerken çıkıyordu,dün yıkarken bir şey farkettim ; süt gelmiş hep kurumuş..aslında son aylarda süt gelir ara ara..ne demek acaba..sizde de oluyormu..

Bizden bu kadar...buralardayım..

Canım öncelikle günaydın süt bayağıdır bendede var ilk başlarda yazmıştım sıvı gibi bişey geliyordu ama bunda süt geliyor ilk oğlumda yaşamamıştım ve sütüm hiçolmadı nerdeyse oğlumu hep mama ile büyüttüm çok zordu,bağışıklığı çok zayıftı inş bunda sütüm çok olurda bebeğimi rahat rahat emziriririm.

Slm arkadaşlar...

Herşey yolundadır inşallah,fırsat buldukça okuyorum..

Nortshtar bir günümüz bir günü tutmuyorki..Dün karnım dümdüzdü hafif çıkıntı vardı,bugün davul gibi..halbuki aynı şeyleri yedim..

Dün akşam mesela ben makarna yemiyordum söylemiştim de size,2 tabak yoğurtlu tereyağlı birde pul biberi bir döktüm,dışardan kendime baksam pisboğaz derim :))) valla yedim ama başka bişey yemedim...

Ekmek sıfır hayatımda artık,içim almıyor belkide ekmekle çıkan haberlerden etkilendim..Akşama köfte yapıcam..çok sık yapar oldum,canım istiyor :))) Kilo almadım ben yani 1-2 kilo arası değişiyor,ama pantolon rahatsız etmeye başladı..Bugün fırsat bulursam bir kaç kıyafet alıcam..sıkıldım tayt-bol tunik giymekten..

Kızlar benim göğüslerim çok büyüdü çok ağırlaştı,ucu yok benim oğlumdada emerken çıkıyordu,dün yıkarken bir şey farkettim ; süt gelmiş hep kurumuş..aslında son aylarda süt gelir ara ara..ne demek acaba..sizde de oluyormu..

Bizden bu kadar...buralardayım..

iyimi kötümü bilmiyorum ama şu süt gelme olayı bende de var.gelip kuruyor ucunda.hergün düzenli siliyorum.benimde baya büyüdüler.eskiden iç çamaşırımı dolmuyordu şimdi tam dolduruyor:17:

Arkadaşlar bulantılar geçti mi?

Benim azaldı yemek yemeye başladım biraz ama annemlerde olmanın rahatlığıyla yani hala yemek yapamıyorum ve kendi yaptıklarımı yiyemiyorum ama mide ekşimelerim çok fazla ne yersem yiyeyim ağzımın içi zehir gibi kusmalarım bitti gibi inş tekrar başlamaz ama tiksinmelerim hala devam ediyor

kızlar bugün 2li testimiz vardı kan sonuçları birkaç gün sonra çıkacak ama ultrason gayet iyiydi 0.12 çıktı ense baş-popo da 7,29 mm idi 12+5 olmamıza rağmen 5 gün ilerde görünüyor gelişim halbuki geç döllenme değil ve bu zamana kadar hep uyumluydu sata....burdu gayet sivri idi:1:kime benziyor sivri sivri anlamadım,dudakları böle öne doğru kurum kurum kuruluyordu:9:sabah aç olmama rağmen kıpır kıpırdı hoplayıp zıpladı hep parmaklarını bile gördüm çok güzeldi harikaydı :16:her yerini gösterdi dr ama cinsiyet söylemedi 16. haftayı bekleyeceğiz dedi halbuki bacak arasına da baktı ama bir şey yoktu ben de kız olabilir diye düşündüm yalnız gelişimin önde olması kafama takıldı böyle olunca erken doğum mu oluyor arkadalar bilen var mı

Oyy oyy senin minnoş da hareketli olucak desene :9: sonucunda gayet iyimiş canım çok sevindim :) Keşke hergün görme imkanımız olsa minişlerimizi dimi gördükce daha da çok bağlanıyorum ben ona :16: Cinsiyeti görüyorlar ama bilerek riske atmamak için söylemiyor doktorlar :15: :9:

günaydın hanımlar
benimde karnım tatlı tatlı kaşınmaya başladı
dün eczaneden bepanthol çatlak önleyici krem aldım
aslında lierac alacaktım ama o yokmuş bu seferlik bepanthol aldım

Son düzenleme:
Evet son muayenede öğrendim ben. 12 Kasım'da 13+3'te. On gün öncesinde herşey çok normaldi. İkili test için gitmiştik. Ne olduysa on gün içinde oldu sanırım. Ve ben düşük riski yüzünden ağır işler yapmayan sürekli yatarak hamilelik geçiren birisiyim. Çok sonra ortaya çıkanda var. Kuzenime 30. haftasında söylemişler. Doktor değiştirdiğinde öğrenmiş. Yani ne zaman ortaya çıkacağı belli değil sanırım.

Tekrar geçmişler olsun. Umarım geçici bir durumdur yaşadığınız, size de bebeğinize de hiç zarar gelmez.

Ne çok detayı, türlü türlü derdi varmış hamileliğin. İlk hamile kaldığımı öğrendiğimde uça uça doktora gittim, eşim izin aldı mutluluktan uçuyoruz, doktor pat diye gebelik kesesi oluşmuş ama bebek yok hamile misin değil misin bebeği görmeden bir şey diyemem dedi, daha ilk günden boş gebelik ile yüreğimi ağzıma getirdi doktor. Bebeği görene dek ağla ağla,kafayı toparlayama. Sonra düşük ihtimali olabilir, polip var sende bak dokununca kanıyor diyip doktorun polipimi kanatıp göstermesi, alsak bebek düşer mi acaba sence alalım mı diye bana sorması, affallayıp kalmam. Doktor olan sen misin ben miyim, bana niye kan gösteriyorsun vajinal ultrasonda ne diyorsun be kadın diye içimden geçirip sadece ağlayıp titremeye başlamam...

Yok tiroid oranın normal aralıkta ama hamileyken tembelleşebilir, o zaman da çocukta zeka geriliği olabilir sen şu ilacı iç en iyisi.
Hemen ilk çeyrekte zeka geriliği cümlesi. Folik asit iç, biri der folik asit tehlikeli düşük yapar biri der hamile kalmadan önce içmedin mi, aaa cık cık cık. Biri prenatal vitamin içmelisin, Amerika'da böyle bu, der doktor daha içme der.

Evden kediyi çıkar bebek düşer, kuş besleme dışkısından bebek düşer, ete elleme, yumuşak peynir yeme, aman konserve yeme, şunu yapma bunu yapma, düşük yaparsın, sürekli bir korkutma.

Şimdi bu ikili test, down sendromlu olma risk oranı nedir testi! Kuzenimin başına gelen yazmıştım, kızcağızı tükettiler çocuğunu kucağına alana kadar yok otizmli yok kalp hastası, maşallah hem akıllı hem sağlıklı ama sinirli işte. Son olarak sizlerden de bu ürkütücü fakat maalesef gerçek rahatsızlığı öğreniyorum, ki dediğim gibi Allah tekrar tekrar şifalar versin. Ne zor şeymiş hamilelik, ne çok korku tasa taşırmış beraberinde. İnsanın ruh sağlığını koruması güç yemin ediyorum. Eskiden de böyle miymiş acaba, biz milyonlarca yıl nasıl üreyebilmişiz, yoksa cehalet özgürlük mü bilemedim şimdi.

Bu arada sizin hastalığı öğrenmem kuşku düzeyimi tavan yaptırdığı için bütün içimi doktüm lütfen yanlış anlamayın kaseker, cidden sizinle kalbim en kısa zamanda şifa bulmanızda.

Son düzenleme:
günaydın kızlar nasılsınız?bu sabah eşim geç kaldığı için kahvaltı yapmadan çıktı ona hazırlamayınca kahvaltı da yapmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum keşke hiç acıkmasam:50::50:ben ne yapayım kızlar bir akıl verin bana:44:

merhaba kızlar
siz de durumlar nasıl

Bende de ayni durum var. 14 haftalik hamileyim. Gobek deligim ve cevresi agriyor. Iki sefer de Laparoskopik ameliyat oldum. Gobekten giriyorlar karina. Onunla mi ilgisi var yoksa baska bir durum mu var bilmiyorum. Hafif fitik durumunda da rahim buyuyunce baski yapiyormus. Sonra geciyormus. Yarin doktor gidince unutmazsam sorarim inşallah.

günaydın kızlar nasılsınız?bu sabah eşim geç kaldığı için kahvaltı yapmadan çıktı ona hazırlamayınca kahvaltı da yapmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum keşke hiç acıkmasam:50::50:ben ne yapayım kızlar bir akıl verin bana:44:

yaa ben de hiç sevmiyrm kendi başıma kahvaltı yapmayı ama bebiş için mecburen yapıyrm..geçen gün domates biber kavurması istedi cnm kendi başıma yaptm yedim..naapcan mejbuuuur..:emir_bebek:

merhaba kızlar
siz de durumlar nasıl

Canım aynı durumu bende dün öğrendim. Biraz araştırınca da dünyalar başıma yıkıldı ilk başta ama şu an iyiyim. Erken doğum riski var, annenin kan kaybından ölüm riski var. Tam teşekküllü kan bankası ve yenidoğan ünitesi olan bir hastanede doğum yapmamız gerekiyor böyle devam ederse. Evet yukarı çıkma şansı var hatta 38. haftaya kadarda bekliyorlarmış bunun için. Benim kanamam oldu öyle öğrendim. Düşük riskim vardı yine ondan diye düşünürken bu sefer başka bir şey çıktı ortaya.

Dün bende çok kötüydüm ama güçlü olmam lazım düşük tehdidi var dediler 2 ay elimden geleni yaptım, bebeğim tutundu düşmedi. Daha onu doğmadan güçlü olması için zorladık. Şimdi sıra bende. Bende güçlü olacağım gereken buysa. Dün öğrendiğim andan beri yatıyorum. Yatarak düzelecekse yatıcam. Sürekli dualar okuyorum. Yapmam gereken ne varsa yapıyorum. Yemem gereken ne varsa yiyip içiyorum. Ben elimden geleni yapıyorum tevekkül Allah'tan. Sende güçlü ol emi.

ben mothercare diye birey bile bilmiyordum netten baktım da bulamadım mağazaları yurt dışında mı var acaba İstanbul da nerelerde var

ayyy meslektaş budum kendime ben de edebiyatçıyım canım İstanbul'dayım yalnız Allah hepimizin yardımcısı olsun sınavda

canım ben aç gittim bu sabahın körüydü ama aç gitmene gerek yok,ayrıca kan verdiğin günkü ölçümlerle kombinleniyor sonuçlar

böle sabah ve geceleri nasıl kaşınıyorum anlatamam göbek gerildikçe ne yapıcaz bilmem

kızlar bugün 2li testimiz vardı kan sonuçları birkaç gün sonra çıkacak ama ultrason gayet iyiydi 0.12 çıktı ense baş-popo da 7,29 mm idi 12+5 olmamıza rağmen 5 gün ilerde görünüyor gelişim halbuki geç döllenme değil ve bu zamana kadar hep uyumluydu sata....burdu gayet sivri idi:1:kime benziyor sivri sivri anlamadım,dudakları böle öne doğru kurum kurum kuruluyordu:9:sabah aç olmama rağmen kıpır kıpırdı hoplayıp zıpladı hep parmaklarını bile gördüm çok güzeldi harikaydı :16:her yerini gösterdi dr ama cinsiyet söylemedi 16. haftayı bekleyeceğiz dedi halbuki bacak arasına da baktı ama bir şey yoktu ben de kız olabilir diye düşündüm yalnız gelişimin önde olması kafama takıldı böyle olunca erken doğum mu oluyor arkadalar bilen var mı

Canim mothercare ingiliz markasi ama ic bodylerde en iyi marka o diyorlar. Her ayin yarisi etiketin yarisi kampanyalari var ama bu ay yapacaklar mi bilmem. Facebookta sayfasi var. Oradan takip edebilirsin. Belli basli avm.lerde oluyor magazalar ve listesi de var internette. Bu arada indirimleri gorursek paylasalim birbirimizle. Cinsiyetler belli olmaya basliyor artik alisverise de baslayabiliriz :)

Benim bebisim de hep geriden geliyor.usg kagidina bakarsaniz ornegin 12+3 dedi. Ama ayni boyutlar 11+2 ile 13+4 gibi bir aralik yaziyor benim kagitlarda. Bebegin yapisina bagli. Iri de olabilir minyon da. Ben de üzülüyorum geriden geliyor diye bir de ben 1.70 boyundayim ama annem 1.75. Kardesim 1.65.te kaldi. Biraz babaya da bagli oluyor.. hayirli saglikli evlatlar olsunlar inşallah.

Back
X