• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
sımdı bu dusunce "mantıklı" elbet.. ama yeterlı degıl..
Tek cocugu da yetıstıremeyen coook anne -yalnız anne demek de ısıme gelmıyor ya- tanıyorum.
Ben egıtmen ıken, 0-6yas grubunu yuzduruyordum, tanısma toplantısında saatlerı belırlerken -gelır duzeyı yuksek kesımdı karsımdakı
velıler..calısan ayakları uzerınde duran vs...- "haftasonu esımle bana kalsın" mantıgı ıle saat ayarlatmaya calısanlardı aynı zamanda.
he bu verdıgım ornek tum tek cocukluları ıpe goturmez elbet.

ya da kendısı egıtmen olup.. kendı cocukları dısında bıcok cocuga faydası dokunanları tanıyorum.

bu karar tamamen kısıye oz olmalı.

benım annem&babam hem calıstı hem gurbetı yasadı hem de 6 cocugu -bence- oldukca ıyı egıttı.
yalnız son cocugu 40ında yaptı, ondan bıraz sıkayetcıyım ama olsun:)), kendı de soyler zaten "40ından sonra olan..." dıye:))

Hem hepımız bılıyoruz karıyere odaklanıp yıllar sonra "ahhhh ben ne yapmısım...evladımı bıle tanımıyorum" dıyenlerı.

benım tuzum kuru.. cok sukur ısımı bıle kızımla yapıyorum.. basından meslegımı boyle sectım.
takıntılıyım bu konuda. henuz 1dk bıle olsa kızımı -babası harıc- kımseye emanet etmedım.--->> bu bıraz hastalık.

Gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
Canım günaydın.. Bi kaç bisi sormak istiyorum izninle? 0-6 yas gurubu derken bebekler de geliyor mu yani en küçük kaç yasında bi cocuğa yüzme öğretirsin? Buradaki yüzme havuzlarında maalesef 0-6 yas yok hep merak etmisimdir nasıl yüzmeye başlarlar minikler? bu arada gercekten cok iyi bi isin var her yonden yüzmeye bayılırım bende bebeklerime ogreticem ins..:)

Ya psıkolojık olsa hemen alt ederım ama degıl. o koku -hamılelere öz- heryerde... apartman komple oyle kokuyor.
Kapıyı actıgım an kosuyorum lavaboya..
dısarıda ne yaparım..
Kızımda arabada posetlerle gezerdım ama 5aydan sonra.
bugun yıne deneyecegız... bakalım.. ınsaellah
Ay canım ya o koku co zor benim biraz azaldı artık cok fenaydı dedigin gibi özellikle apartman kokuları cok fena geliyor insana..ben bazen bol naneli sakızlardan ağzıma aldım koku hafiflesin diye tabi o da sana kokuyorsa bilmiyorum ama belki faydası olur diye yazıyorum..

Bu konuda o kadar çok şey söyleniyor ki, en iyisi planlı bir gebelikte önceden saç rengini orjinale çevirmek galiba. Eğer böyle bir imkan olmadıysa da, ilk üç ay bitince organik boya ile orjinale dönmek. Böylece bir keye mahsus olarak boyatıp idare edilir.
Benim saç rengim gebelik öncesi orjinalinden epey farklıydı. İki seferde orjinaline dönerm diye planlamıştım ama hemen hamile kalınca öle kalakaldım.... Üç aydır epey acayip renkte geziyordum, üç ay bitince organik boya ile koyulttum şimdi böyle idare edebileceğim. Çok güzel kaliteli organik boyalar var, hiç paraben amonyak içermeyen.

Haklısınız , sarışın oldum ve ayın sonunda gebeliğimi öğrendim.Hatta evde hep bunun esprisi dönüyor.Keramet saç rengindeymiş diye :) 16.haftaya kadar bekleyip bitkisel boya ile orjinal rengime döneceğim.Doğuma kadar bakım haricinde rengiyle uğraşmamış olurum.Tavuğa bende ara verdim.Aslında hamilelik bir nevi detoks oldu benim için.Kozmetik kullanmıyorum,deodorant parfümler kutulara kondu,kaldırıldı.Bunlar hepsi önlem takdir Allahın,sağlıklı bebekler dünyaya getiririz inş.
Sevgiler

Ama olsun bebisini görmüşsün demek kolayca doğup kolayca büyüyecek ins..bende sürekli garip ruya görüyorum gecen bi tane cocuğum olmuş emziriyorum aklım ikizinde o nerde diye düşünürken uyandım:)

Canım dinlen o zaman bol bol hiç strese gelemiyoruz hamileyken insan cok hassas oluyo bünye olarak..tekrar basın sagolsun allah cennette kavuştursun canım..

Cok gecmis olsun:( valla benim hastalık tecrübem olmadı daha ama doktora danıştın mı? Ateşim de var diyosun...ins hemen atlatirsin üzüldüm..

doktor ilaç veremem sadece rapor verebilirim yatacaksın dinleneceksin dedi. ama ne burnumu durdurabiliyorum ne öksürüğümü. bir de alerji olmuşum, bebek yağı yaptı sanırım. göğüslerim deli gibi kaşınıyor fısır fısır kabardı. psikolojim bozuldu. azıcık havam değişsin diye girdim buraya da. :31: uyuyamıyorum da.

herkese günaydın. inşallah herkes iyidir.

sanırım salgın var. ben 2 gündür kafamı kaldıramıyorum. cumartesi gece kusmayla başladı hastalığım. ciğerim çıkacak gibi öksürüyorum. grip de olmuşum. burnum durmuyor. :2: geceleri uyuyamıyorum. ne yesem çıkarıyorum. aylardır kustuğum yetmedi sanki. çok zor durumdayım. 5 yıldır çalışıyorum, hayatımda ilk defa hasta olduğum için rapor aldım ve işe gitmedim. ilaç kullanamıyorum. ıhlamur, ballı limonlu ılık sular, zencefiller hiçbir şey fayda vermiyor. onları içince de kusuyorum. boğazım mahvoldu. hem öksürmekten hem kusmaktan hem gripten... gece ateşim de çıktı. düşüremedik. soyunup yattım. kabus gibi her şey. allahım bu günümüzü aratmasın. ne zaman geçecek bilmiyorum. :14::14::14::14:

hasta olup atlatan var mı ne yapmam lazım. ağlayıp duruyorum artık.

Çok geçmiş olsun. Çocuklarda çok kusmalı bir salgın var, Allah yardımcınız olsun. Çok kusuyorsanız bol su içmeye çalışın, doktorum söylemişti hatta yetmiyorsa serum verilsin. Bebeğin susuz kalması tehlikeliymiş... Ben hamileliğimin başında günlerce hastanede yattım, acillerden çıkamadım. Gebelikte çok zorluyor hastalıklar... Virüs ise antibiyotik işe yaramıyor ama mutlaka doktor kntrolünde olun.

anneliğin zorluğu hakkında tecrübem yok, bildiklerim yalnız rivayete dayalı. ilk bebeğimi bekliyorum. bir kadın için ülkemiz şartlarında çalışmak hiç kolay değil, hem anne olup hem çalışmak muhtemelen daha da zor olacak. hamileliğimi ilk 3 ay işyerimde hiç kimseye söylemeden geçirdim ben. tam tempo çalıştım. hiç kolay olmadı. çünkü şube değişikliği yapmam gerekiyordu ve hamile olduğum öğrenilirse bu gerçekleşmeyecekti, ve hatta işsiz kalma durumuyla karşı karşıya kalabilirdim. burada yazan arkadaşları okudukça, ev hanımlarına ilk defa özendim, evde kalıp bebeğime bakamayacak olmaktan dolayı üzüldüm. hatta bir ara bu eziyeti çekmektense istifa edip bebek ele gelinceye kadar evde kalmayı bile düşündüm. sonra ev hanımı olan annem beni kendime getirdi. hadi kendi çektiğinden vazgeçtin, seni yetiştiren kişilerin emeğini nasıl boşa çıkarırsın, nasıl bu kadar çabuk vazgeçebildiğine inanamıyorum, hem çalışıp hem çocuk yetiştiren bu kadar kadından senin farkın ne dedi. ertesi gün gidip patronumla konuştum, durumumu ve düşündüklerimi anlattım. kendisi de aynı yoldan geçen 2 çocuk sahibi kadın patronumdan da aynı tepkiyi aldım. son güne kadar hepimiz gibi işe devam edeceksin, en kısa sürede de geri döneceksin, hastalar ihmale gelmez dedi. çok zor olacağını bildiğim halde ben o gün hayatımda bunun gibi iki kadın olduğu için çok mutluydum.

negüzel,ben hep böyle dua ediyorum,rabbim sağlık versin biz hem çalışır hem yavrularımızı büyütürüz,herşey onlar için onların geleceği için:16:

doktor ilaç veremem sadece rapor verebilirim yatacaksın dinleneceksin dedi. ama ne burnumu durdurabiliyorum ne öksürüğümü. bir de alerji olmuşum, bebek yağı yaptı sanırım. göğüslerim deli gibi kaşınıyor fısır fısır kabardı. psikolojim bozuldu. azıcık havam değişsin diye girdim buraya da. :31: uyuyamıyorum da.
Canım ya bol bol dinlen geçer ins. Bebe yağının alerji yaptığını bi kişide daha okumuştum burda :( allah kolaylık versin..

Çok geçmiş olsun. Çocuklarda çok kusmalı bir salgın var, Allah yardımcınız olsun. Çok kusuyorsanız bol su içmeye çalışın, doktorum söylemişti hatta yetmiyorsa serum verilsin. Bebeğin susuz kalması tehlikeliymiş... Ben hamileliğimin başında günlerce hastanede yattım, acillerden çıkamadım. Gebelikte çok zorluyor hastalıklar... Virüs ise antibiyotik işe yaramıyor ama mutlaka doktor kntrolünde olun.

dün doktora gittim ama o zaman bu kadar ilerlememişti. aile hekimine gittim. belki de kadın doğumcuya gitmeliyim. kusmalarımı da hamilelikten sandım. sanırım hastalıktan. olmazsa bugün tekrar doktora giderim. teşekkür ederim cevap için. :31:

Canım ya bol bol dinlen geçer ins. Bebe yağının alerji yaptığını bi kişide daha okumuştum burda :( allah kolaylık versin..

ah keşke yatabilsem. öksürük krizi başlıyor yatınca. bebeğe zarar verir mi bu öksürükler? çünkü artık kasıklarım ağrıyor. öksürürken pırt diye doğurmaktan korkuyorum. psikolojim çok bozuk. güçsüz bir anne mi olacağım şu hastalıkta bile zorlandım diyorum. bu sefer de buna üzülüyorum. :14:

Haklısınız , sarışın oldum ve ayın sonunda gebeliğimi öğrendim.Hatta evde hep bunun esprisi dönüyor.Keramet saç rengindeymiş diye :) 16.haftaya kadar bekleyip bitkisel boya ile orjinal rengime döneceğim.Doğuma kadar bakım haricinde rengiyle uğraşmamış olurum.Tavuğa bende ara verdim.Aslında hamilelik bir nevi detoks oldu benim için.Kozmetik kullanmıyorum,deodorant parfümler kutulara kondu,kaldırıldı.Bunlar hepsi önlem takdir Allahın,sağlıklı bebekler dünyaya getiririz inş.
Sevgiler

:))) ben ilk bebeğimde kozmetik, krem vs kullanmadım. Doğum sonrası yüzümde lekeler oluştu meğer gebelik ve doğum sonrası güneşten koruyucu ile korunmak çok önemliymiş. Hijyen olsun diye çok yıkamaktan ellerimde atopik dermatit oluştu halen geçmiyor, meğer bol bol nemlendirmek lazımmış. Yüzüme, göz altıma nemlendirici sürmedim süte geçmesin vb diye ama uykusuz gecelerden sonra göz altlarımda öyle derin kırışıklar oluştu ki, 2 yılda ancak ve çok uğraşarak yok ettim. Yani bazen ilaç ya da yardımcı ürün kullanmamak ta zararlı olabiliyormuş. Her bünye farklıdır tabii ama doktora danışarak, dermokozmetik olan bazı ürünleri kullanmak faydalı olabiliyor.

dün doktora gittim ama o zaman bu kadar ilerlememişti. aile hekimine gittim. belki de kadın doğumcuya gitmeliyim. kusmalarımı da hamilelikten sandım. sanırım hastalıktan. olmazsa bugün tekrar doktora giderim. teşekkür ederim cevap için. :31:

Rica ederim ne demek. Lütfen moralinizi bozmayın. Ben kadın doğuma gidince KBB ve gögüs hastalıklarına sevk etmişti birlikte yönetmişlerdi durumu. Hamilelerde ihmale gelmiyor. Gebelikte bağışıklık sistemi düştüğü için bu pis virüsler daha çok saldırıyor bize. Güçlü olacağım, bu hastalık bitecek, ben yeneceğim diyin. Ben 10. Haftada hastalanmıştım ve 3 doz antibiyotik verilmişti. Şimdi sizin gebelik haftanız daha ileri plasenta geliştiği için bebeği koruyordur çok daha şanslısınız. Bol dinlenme, bol sıvı, ve moral çok önemli. Minik çok kuvvetlidir içerde merak etmeyin. Güzel haberlerinizi bekliyoruz, çook geçmiş olsun tekrar.

Rica ederim ne demek. Lütfen moralinizi bozmayın. Ben kadın doğuma gidince KBB ve gögüs hastalıklarına sevk etmişti birlikte yönetmişlerdi durumu. Hamilelerde ihmale gelmiyor. Gebelikte bağışıklık sistemi düştüğü için bu pis virüsler daha çok saldırıyor bize. Güçlü olacağım, bu hastalık bitecek, ben yeneceğim diyin. Ben 10. Haftada hastalanmıştım ve 3 doz antibiyotik verilmişti. Şimdi sizin gebelik haftanız daha ileri plasenta geliştiği için bebeği koruyordur çok daha şanslısınız. Bol dinlenme, bol sıvı, ve moral çok önemli. Minik çok kuvvetlidir içerde merak etmeyin. Güzel haberlerinizi bekliyoruz, çook geçmiş olsun tekrar.

çook sağolun. moral oldu yazdıklarınız. evde yalnız yatıyorum. eşimin toplantısı var. bitince gelecek. bir de doktora gidersem iki güne toparlarım inşallah. inşallah herkes hamileliğini sorunsuz bir şekilde geçirir.

ah keşke yatabilsem. öksürük krizi başlıyor yatınca. bebeğe zarar verir mi bu öksürükler? çünkü artık kasıklarım ağrıyor. öksürürken pırt diye doğurmaktan korkuyorum. psikolojim çok bozuk. güçsüz bir anne mi olacağım şu hastalıkta bile zorlandım diyorum. bu sefer de buna üzülüyorum. :14:

Öyle düşünme canım. Çok hassas dönemdeyiz bağışıklık sistemimiz çok zayıf ilaç kullanamıyoruz bu yüzden hastalıkları kolay atlatamıyoruz. Ben gribi çok zor atlattım 2 hafta sürdü. Tam geçiyor derken idrar yolu enfeksiyonu geçirdim peşinden ishal oldum. Tamamen güçsüzlüğümüzden şuanki zayıflığımızdan kaynaklanıyor üzme kendini bol su bol c vitamini ıhlamur ballı Limonlu su devam. Bu aralar bnm baş ağrılarım var. 2 gündür mesela umarım geçer

Geniz akıntısı öksürük yapıyo o yüzen yatinca çoğalır arkana 2-3 yastık koyarak yarı oturur vaziyette yatmayı dene canım..bu durumda bile bebeğini düşünüyosun bak cok iyi bi anne olacaksın ins:)

Son düzenleme:
Öyle düşünme canım. Çok hassas dönemdeyiz bağışıklık sistemimiz çok zayıf ilaç kullanamıyoruz bu yüzden hastalıkları kolay atlatamıyoruz. Ben gribi çok zor atlattım 2 hafta sürdü. Tam geçiyor derken idrar yolu enfeksiyonu geçirdim peşinden ishal oldum. Tamamen güçsüzlüğümüzden şuanki zayıflığımızdan kaynaklanıyor üzme kendini bol su bol c vitamini ıhlamur ballı Limonlu su devam. Bu aralar bnm baş ağrılarım var. 2 gündür mesela umarım geçer
Canım cok gecmis olsun sana da..bas agrısı bende de var ama garip olan kalabalık veya hatasız ortamda durduğumda oldugunu farkettim..benim onceden migren de vardı tedavi oldum ve cok hafifletmişti aynı ağrılar geri geldi resmen ins hamileliğe bağlıdır ve kalıcı degildir..

kızlar çok dikkat edin salgın varmış. öksürmekten ciğerlerim kopuyo adeta. karnımı tutuyorum kuzuma bişey olmasın diye:( kuru kuru öksürük başka bişey yok. birde şiddetli baş ağrısı:( Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. hepimize şifa versin..

sana da çok geçmiş olsun canım. geçecek ama biraz zaman alacak herhalde. şu birkaç günü atlatsam gerisi kolay olur inşallah. baş ağrıları da normal. benim de iki gün içerde davul çaldılar. kan dolaşımı hızlandığı için baş ağrısı yapıyormuş. en kısa zamanda seninki de geçer inşallah...

Geniz akıntısı öksürük yapıyo o yüzen yatinca çoğalır arkana 2-3 yastık koyarak yarı oturur vaziyette yatmayı dene canım..bu durumda bile bebeğini düşünüyosun bak cok iyi bi anne olacaksın ins:)

ah ah hem öksürük hem mide bulantısı yapıyor. şimdi dediğini yaptım. biraz uyurum inşallah. mesajlarınız iyi geldi kızlar. hepinize teşekkür ediyorum.

İyi akşamlar hanımlar ben geldim bugün dra gittik ama suratım 5 karış çıktım drdan öncelikle bebeğimiz namaz kılar pozisyondaydı uyuyordu cinsiyetini öğrenemedik ama durumunun nasıl olduğunuda öğrenemedik drumu hiç beğenmiyorum ,hiç bir bilgi vermedi sadece ultrasona girmek için 25 tl vermiş oluyorum her gidişimde bu sefer aynısı oldu ve bütün keyfim kaçtı kendime gelemiyorum ben ne için gidiyorum özele ya bir bilgi alamayacaksam devlet hastanelerinede giderim drumu değiştircem hemen bi dr arayışına girdim ve haftaya tekrar randevu alıp gitmeyi planlıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum eşimde benim gibi düşünüyor oda gıcık oldu suratımdan anladıki o açtı konuyu başka dra gidelim dedi ben bugün sadece ultrasona girmek için mi 25 tl verdim dedi ve bebeğimiz nasıl,boyu ne kadar olmuş,kaç haftalık gözüküyor, vs hiçbişey söylemedi kendi baktı tamam dedi 9 aralıkta gel dedi ve çıktık.

Bence de değiştirmelisiniz.Bu haftaki randevularda doktorun kontrol etmesi gereken çok şey var,kafa yapısı,genişliği,kaval kemikleri,idrar kesesi vs. kontrol etmiştir tabi ki ama daha iyi bilgilenmek,ilgi görmek diyalogta olmak insanı rahatlatıyor,sizin beklentilerinizi karşılamıyorsa değiştirmelisiniz diye düşünüyorum.Buarada sorunlarınız geçti değil mi artık?Evdesiniz,yemek yapabiliyorsunuz?

Yazdıysanız kaçırdım mı bilmiyorum ama kontrol ne zaman ya da oldu mu?Tedirginliğiniz geçti mi yani miniği gördünüz mü diye merak ettim. :)

selam kızlar, Cumartesi günü evlilik yıl dönümümüz diye eşimle yemeğe çıktık. Biraz üşüttüm oturduğum yerde pazar günü de biraz bebek market dolaşalım derken sağlam hasta oldum. Dün işe gelemedim bugün de sürünerek kalkıp gelmek durumunda kaldım, yönetim kurulu toplantısı var diye. Kasıklarım öksürmekten harap olmuş durumda, bitki çayı içemiyoruz ilaç içemiyoruz ne yapcaz biz yaa ??

İyi akşamlar hanımlar ben geldim bugün dra gittik ama suratım 5 karış çıktım drdan öncelikle bebeğimiz namaz kılar pozisyondaydı uyuyordu cinsiyetini öğrenemedik ama durumunun nasıl olduğunuda öğrenemedik drumu hiç beğenmiyorum ,hiç bir bilgi vermedi sadece ultrasona girmek için 25 tl vermiş oluyorum her gidişimde bu sefer aynısı oldu ve bütün keyfim kaçtı kendime gelemiyorum ben ne için gidiyorum özele ya bir bilgi alamayacaksam devlet hastanelerinede giderim drumu değiştircem hemen bi dr arayışına girdim ve haftaya tekrar randevu alıp gitmeyi planlıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum eşimde benim gibi düşünüyor oda gıcık oldu suratımdan anladıki o açtı konuyu başka dra gidelim dedi ben bugün sadece ultrasona girmek için mi 25 tl verdim dedi ve bebeğimiz nasıl,boyu ne kadar olmuş,kaç haftalık gözüküyor, vs hiçbişey söylemedi kendi baktı tamam dedi 9 aralıkta gel dedi ve çıktık.
canım ben sabah aç karnına gitmitim kıpır kıpırdı bebeklerin ne zaman uyuyacağını uyanacağını bilemiyoruz o konuda yapılabilecek birey yok ama dokorun hibir bilgi paylamaması insanın moralini bozuyor zaten meraktan gitmiyor muyuz doktora..özele gdiyorsan belli bir süre kontrole gidebiliyorsn ücretsiz o ara ansını dene istersen nerede oturuyorsun nereye gidiyorsun
Günaydın herkese ben gece yine film çektim desem yeridir.Guya doğum yapiyorum daha erken degilmi diyorum doktor yanlis hesaplamisiz sen üstüne gormussun diyor.Dogum yapiyorum kalkiyorum ameliyayhaneyi temizliyor um.Arfindan bebegimi kucagina aliyorum.Kiyafetleri yok diyorumku daha erken diye ben hicbirsey almamistim be olucak simdi diyorum bebegimi severken bana guluyor bir bakiyorum 32 diside inci gibi bu nasil olur diyorum olabilir diyorlar.Boyle saçma sapan bir ruyaydi :S:5:
ah canım yaa bende doğurmuşumda emzirmeye alışıyorum miniğimi ok güzeldi anlamlarına bakıyorum hamileler görüyorsa yorumlanmaz diyor, sürekli bebekle meşguluz ondan böle
Ya psıkolojık olsa hemen alt ederım ama degıl. o koku -hamılelere öz- heryerde... apartman komple oyle kokuyor.
Kapıyı actıgım an kosuyorum lavaboya..
dısarıda ne yaparım..
Kızımda arabada posetlerle gezerdım ama 5aydan sonra.
bugun yıne deneyecegız... bakalım.. ınsaellah
çok zor bir durum canım bana da oluyor arada mesela en ilginçlerinden biri makineden yeni çıkan çamaşırlarımın bana çiş kokması
limon yağı okaliptüs yağını falan bir mendile sıkıp onu koklayabilirsin
herkese günaydın. inşallah herkes iyidir.

sanırım salgın var. ben 2 gündür kafamı kaldıramıyorum. cumartesi gece kusmayla başladı hastalığım. ciğerim çıkacak gibi öksürüyorum. grip de olmuşum. burnum durmuyor. :2: geceleri uyuyamıyorum. ne yesem çıkarıyorum. aylardır kustuğum yetmedi sanki. çok zor durumdayım. 5 yıldır çalışıyorum, hayatımda ilk defa hasta olduğum için rapor aldım ve işe gitmedim. ilaç kullanamıyorum. ıhlamur, ballı limonlu ılık sular, zencefiller hiçbir şey fayda vermiyor. onları içince de kusuyorum. boğazım mahvoldu. hem öksürmekten hem kusmaktan hem gripten... gece ateşim de çıktı. düşüremedik. soyunup yattım. kabus gibi her şey. allahım bu günümüzü aratmasın. ne zaman geçecek bilmiyorum. :14::14::14::14:

hasta olup atlatan var mı ne yapmam lazım. ağlayıp duruyorum artık.
ah kuzum ah ben geen hafta çok hastaydım ve dr ilaç vermedi antibiyotiklik birşey olmadığı sürece vermiyorlar bana da yatıp dinleneceksin ıhlamur vs içeceksin dedi öksürükten uyuyamıyordum baını birkaç yastıkla destekleyebilirsin bir de okyanus suyu ve şırıngayla temizliyordum sinüslerimi o da rahatlatıyordu beni mümkün olduğunca evden çıkma yat dinlen üstünde de battaniye falan olsun
hayır canım kilo almadım, ki bundan yaklaşık 5 ay önce şu anki kilomdan 5 kg fazlaydım ve karın çatlağım yoktu.. Zayıfladım ama yine de çatladı. çok fazla gaz yapıyor midem ve karnım kocaman şişiyor sanırım onun etkisinden..
hmm hamilelikte cilt daha fazla kuruyor birde havalar soğumaya baladı ondan da geriliyor cilt.eninde sonunda birazcık atlayacağız o allahın emri sen düzenli olarak nemlendir kendini ve sakın kaşınma

bu ara herkeste bir alerjik durum var ben bir süredir yağ sürmediğim halde yine kaşınıyorum hormonal biraz, kaşımamaya dikkat etmemiz gerekiyor,okaliptüs yağı iyi gelebilir açar nefes yollarını yastığına bir damla damlat...

Back
X