Güzel hamiş arkadaşlarım,
Kimimiz ilk kez anne olma heyecanı taşıyor, neler yaşayacağını endişe ve merakla bekliyor. Kimmiz ikinci, üçüncü kez anne olacak bunun nasıl bir duygu olduğunu tatmak için sabırsızlanıyor. Bazılarımız ikiz bebek bekliyor çifte heyecan yaşıyor, bazılarımız riskli ve zor gebelikler geçiriyor, bu zor günlerin bitmesi için dua ediyor. Burada inşallah hepimiz sırayla güzel haberlerimizi vebileceğiz, en önemli şey bu, hepimizin kalbinden dilinden akan dualar hep bu.
Hem gebeliğimizde, hem doğumumuzda, hem de tüm anneliğimiz boyunca, kısaca bundan sonra hayatımız boyunca, bize artık neyi doğru neyi yanlış yaptığımızı söyleyen, sorularıyla iyi annelik bareminin neresinde olduğumuzu tespit etmeye çalışan insanlar bol bol olacak... Bu insanlar kimi zaman kendi annemiz, kayınvalidemiz kimi zaman da oyun parkında ya da market sırasında karsılastıgımız bir baska anne olacak. Baksanıza biri yazmıs kızkardesi normal doğum yapmadı diye anne misin sen sözünü duymuş öz kardeşinden. Benim de çok yakın bir arkadaşım görümcesinden, hemen hamile kalabildin ama sen normal doğum filan yapamazsın şeklinde bir söz işitmiş geçenlerde.
Buradaki arkadaşların yazılarında ne okudum, ne böyle birşey sezdim. Herkes kendisi için en doğru olduğuna inandığı şeyi paylaşıyor. Bu yüzden zaten ilk anneliği olmayanlar elinden geldiğince yaşadıklarını, kullandıkları ürünleri vs anlatmaya çabalıyorlar, birine faydam olursa ne mutlu diye. Çok şükür grubumuzdaki insanla gerçekten çok saygılı, iyi niyetli ve yardımcı.
Yine lafı uzatıp başınızı ağrıymayayım:) Haberlerde izlediğimiz cani anneler var tabi ama onları ben insan statüsüne koymuyorum, anlamak ta zorlanıyorum...Dolayısıyla zaten sadece kendi yavrusuna değil herhangi bir insana istismar, şiddet vb uygulayan tüm kişiler anne olsa da olmasa da bu yazdıklarımız dışında zaten... Dolayısı ile geriye kalan iyi niyetli ve gerçek anneler; kimsenin anneliğini sorgulamasına izin vermemeli. Bu bir kadına/anneye yapılacak en buyuk saygısızlıktır.
Durun daha bir geyik te, "Sen çalışmıyorsun anne sayılmazsın. Ben hem senin yaptıklarını yapıyorum hem de butun gun milletın ağız kokusunu çekiyorum"cular var... Bunun karsısına da hemen "Çalışmak kolaya kaçmak, sıkıyorsa gel de evde dur, ohh başkaları cocuklarınızı buyutuyor" cular vardır... Bu liste böyle uzaaaaar gider...
Halen keşfetmekte olduğum bir süreç ama anladığım kadarıyla annelik, doğum şekli, emzirip emzirmediğin, çalışıp çalışmadığın vb ile ölçülemeyecek kadar uzun, meşakatli ve karmaşık bir süreç. Ayrıca bazen biz ne kadar doğruyu yapsak ta, attığımız ok her zaman hedeflediğimiz yöne gitmeyecek. Bazen kendine has yolunu çizecek.
Umarım hepimiz herkesin ne dediğine kulaklarımızı tıkar ve içimizdeki annelik sesini dinleyerek, doğumdan başlayarak ömür boyunca tadını çıkararak yaşarız anneliklerimizi. En azından bu forumdaki herkes önce sağlıkla bebeğini/bebeklerini kucağına alır. Sonra da hep özlemini çektiğimiz sağlıklı, mutlu evlatları yetiştirir, onların da anne baba olduklarını görebiliriz.
Hepinize kalpten sevgiler;