2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
slm arkadaşlar.. uzun zamandır bakamadım konular baya ilerlemiş.. hepsini okuycm:1: sormak istediğim bişey var kızlar karnımda henüz hiç çatlak yok ama göğüslerimde çatlamalar oldu :14:sizdede varmı böyle bişey

Benim niye goguslerim buyumuyor ya.sutummu olmayacak acaba hep ayni boyuttalar

ii aksamlar arkadaslar umarim herkes ii dir hayattan koptum su 2 gunde hem psiko hem yollar ama yarin dr isim son neden mi yarin artik benim de bir sekerimm war.....malesef hemen ozet geciorum dr bugun daha ii di yada okadar sikintinin arkasindan bana oyle gelmis olabilir seker sonucumu guzelce ozetledi yani.hos gorevi ama napim iste en azindan terslemedi darisi bi daha ki aya bakalim ....

.75 lik aclik 93 tokluk
ilk 1. saat175
2 . saat .157 cikti

bi turlu kafam basmio degerler minumum maximumuna gore cok fazla degil.....ama dr bana siki bir diyet ve gunde 4 kez ewde makinayla olcum yapilcak die yazi yazdi dahiliciye yinlendirdi ......bu kadar ciddi yuksek mi kizlar degerlerim siz bnden daha tecrubelisiniz en sona bn kaldim cunku....ayrica yine damarlarim bulunmadi ama damarim yirtildi ama beze oldu werdim cok sukur ayila bayila.....ananemi dun ewine yerlestirdiler biz artik annemle ee oda alsweris telasina baslioz dieee ama ananem biz annemle esimle hastaneden gelmeden bize geri gelmis we tezelerimi ayakta alkisliorum eslik edin...annem cok uzuldu tabi ki agzimi acmadim bende tansionu fala dustu bole zor bir durumda nasil birakirlar beni die dusundu heralde ........bi kac sey aldik kizlar annem le alswerise soktu esim bizi sekerimi kutlamaya bi kac sey olmasina rahmen ve ortta kalite yani 100 tl tuttu uffff daha hic bisi bu biliorum ama bebek esyalari dudak ucuklatio....bebek odamizi da begendik eger bu hafta odayi bosaltsaydik annem gelebilseydi pazar almaya gidicektik ama suan net gunumuz yine yok......oda boyancakti o arada da iste ...ayrica odayi babam alio kizlar cok mutluyummmmmmm ....ve annem bir emzirme sutyeni ve lohusa kilodu die girdigimiz yerden bana 2takim pijama aldi ama misafirlik biri 80 biri 55 tl biri incili krem dantelli biri kirmizi muhtesemdi bir tek eksigim ilk gece hastaneye ucuz bi gecelik kaldi....kiziminda tamamen bitti...birtek buyuk hastane cikisi hastane we oda susleri odasi falan kaldi onlarda bi kaci hedie almak istediler digerleride zamanla allaha sukur daha 10 gun once bir ignemiz yoktu...allahim herseimizi hepimize nasip etsin....hayirli gunlerde kullanalim...birde tek tawsiem anliyan biriyle alisweris edin ben abartiya hic kacmadim ihtiac olandan cok ...az kullanilandan 1 tane aldim annemin yonlendirmesiyle esim de mutlu haliyle maddi acidan ben 5 aliom annem 1 e dusuruo falan ...iste bole kizlar liste halinde cikarmadim daha o yuzden yazamiorum aldiklarimizi...sizi de okuyom tek tek amma konusmusunuz yetisemicem...doguran falan yok demi

merhaba papatyaorj-ben de nisan annesi olucam kismetse-konularda gezinirken bu yazin dikkatimi cekti acaba hangi ulkede yasio diye profiline baktim ayni ulkede yasiormusuz =) ben stockholm haninge de oturuorum-ultrason sikintisini okuyunca kendimi gördum =) ben de burda tekim kimsemiz yok bi esim bi ben-dogum tarihlerimizde yakin o yuzden yazmak istedim sana-sen neresindesin isvecin-en son kontrolumde ebe karnimi ölcemedigini bu yuzden ek ultrason yazacagini söyledi-bugun de randevu kagidi geldi 14 subat ve 28 subata randevu vermisler önce endiselendim niye iki randevu vermisler acaba bi sorun mu var diye-biliosun sen de ultrasona almiolar o yuzden sasirdim kesin bi sorun var falan dedim ebemi arattirdim esime bi sorun olmadigini sadece kontrol amacli oldugunu söylemis insallah bi sorun yoktur cok korktum yaa-sen nasilsin var mi sikintin nasil gecio hamileligin-ben buraya yeni geldim daha dillerini bile bilmiorum sen bayadir burdasin anlasilan-insalllah ben de alisirim zamanla buranin garip sistemine :27:

Merhaba coook sevindim ayni ulkede oldugum biriyle karsilastigima :)) Västeråsta oturuyorum bende. esimin kalabalik ailesi kardesleri yengeleri vs herkes burda ama malesef isveclilerin soguklugu bulasmis sanirim kimse kimseyi pek aramaz pek sormaz anca bayramdan yilbasina gibi bisey bende tek sayilirim yani..
Seninde esin burdami yasiyordu da öyle geldin yoksa beraber mi iltica ettiniz?
neden karnini ölcemedi karnin mi kucuktu veya buyuktu anlamadim benimki ölculdu tam haftasiyla olmasi gereken rakkamda dedi.
Bence ve insallah bir sorun yoktur eger ki sorun olmus olsaydi acil hastanaye yollarlardi seni hem ne guzel bebegini göruceksin sevin ve kendini korkutma... kalp atislari nasildi oda önemli her gidisinde mutlaka ölcuyorlardir tansiyonunuda bebegin kalp atislarinida...
Bebegini hayirli saglikli sekilde kucagina alirsin insallah cinsiyeti nedir ?
bizimki kiz dendi buyuk ihtimal ama 1 kere gittigimiz icin ve esimin en yakin arkadasina kiz denip erkek dogdugu icin pek cesaret edemiyoruz kiza özel eesyalar almaya ben gene kendimi tutamiyorum pembeler aliyorum ama cogunlugu unisex aldim tabi sende öyle yap unisex al ama gerci 14 subattada sorarsaniz kesinlesir 8 aylik olmussunuz :))
dört bucuk senedir burdayim ve ilk gunki gibi gurbetlik cekiyorum alisamadim hala :50: sanirim isvecceye gelince kursalara gidiyorum dilide biliyorum ama hala zorlaniyorum okumakta konusmakta ki istesemde onlar gibi konusamam simdilik :))

Canım haklısın bi de dediğin gibi güneşli zamanlarda bebeğin gözüne gelmemesi için çift taraflı kullanılabilirliği de önemli senin aldığın araba da çok çokk güzel güle güle kullansın bebeğin inşallah. Bu markaya baktım netten ama sanırım Türkiye'de yok maalesef

Cok sagol canim en guzelleri sizin olsun:16: gecen biri yazdi oda Abc design almis yurtdisindan ve joker magazalarinda varmis diye siz almismiydiniz arabasini prensesin

Bi yerden sevinecek birsey cıkıyor mutlaka :) sanslısın bak en azından kardesin yanında bu sürecte :) Arabanın satısı var Türkiyede Joker magazalarında ama fiyatı farkediyor..Buarada gercekten miniklere birsey almak cok güzel,bakıldıkcada mutlu ediyor :)
Diger paylasımındaki kundak vs seylere cok takılmamanı öneririm..Sartlama yani kendini her duyduguna zor olur.Kundak mesela sadece uyurken sadece ellerini tutturmakla yeterl.i,kendini uyandırmasın diye bencede ama belki seninki onuda istemeyecek.Kafa yapısı sapka belki etkilidir ama yatıs pozisyonu tamamen etkili sonucta,bastırmak demissin ama 1 yasta kısıtlama mesela,yasını karsılar derler yasına girdiginde yürümeye baslamıs oluyor bazı ufaklıklar..Miniklerde bize cogu seyi ögretecek farklılıklarıyla :)
Sartlama dememin sebebi bir tanıdıgım uyurken hala müdahale eder cocuga kafa yapısı,kulak yapısı düzgün olsun diye ama bence cok garip bir görüntü..Tamamen kendini sartlamıs,bilincli olmak güzel ama abartmamak sartıyla :)
Buarada bacak agrın varisle ilgili midir bilmiyorum tam olarak ama benimde gectigimiz haftalarda kramp oldugu icin magnezyum yazdı doktorum,2 günde bir iciyorum yararını görüyorum,icmedigimde belimdeki agrı daha cok oluyor ve bacaklarımada daha cok vuruyor yürürken fln..Kontrolüne gittiginde danıs mutlaka ;)

Arabayi seven biri vardi Turkiyede varsa alir :1: Dediklerindede haklisin canim kundak emzik sapka kucaga alistirmak sallamak ve daha cok seyde bazen biz anneler asla yapmayiz diye kendimizi sartlandiriyoruz ama malesef bebis dogunca herseye kendisi karar veriyor kendi bezinden uykusuna kadar biz sadece onlarin koruyuculari olucaz sanirim ve buyutucez onlar bizi gereginden fazla yönlendiricektir :16:
Kundagi yapmayi istiyorum artik rahat uyumasi icin sicramamasi icin eger izin verirse tabi... sapkada gercekten fark ediyor görumcemin dedigi gibi ama bakalim dedigim gibi veledlerimiz kararlarini versin yeterki saglikla gelsinler minikler :1:

Merhaba coook sevindim ayni ulkede oldugum biriyle karsilastigima :)) Västeråsta oturuyorum bende. esimin kalabalik ailesi kardesleri yengeleri vs herkes burda ama malesef isveclilerin soguklugu bulasmis sanirim kimse kimseyi pek aramaz pek sormaz anca bayramdan yilbasina gibi bisey bende tek sayilirim yani..
Seninde esin burdami yasiyordu da öyle geldin yoksa beraber mi iltica ettiniz?
neden karnini ölcemedi karnin mi kucuktu veya buyuktu anlamadim benimki ölculdu tam haftasiyla olmasi gereken rakkamda dedi.
Bence ve insallah bir sorun yoktur eger ki sorun olmus olsaydi acil hastanaye yollarlardi seni hem ne guzel bebegini göruceksin sevin ve kendini korkutma... kalp atislari nasildi oda önemli her gidisinde mutlaka ölcuyorlardir tansiyonunuda bebegin kalp atislarinida...
Bebegini hayirli saglikli sekilde kucagina alirsin insallah cinsiyeti nedir ?
bizimki kiz dendi buyuk ihtimal ama 1 kere gittigimiz icin ve esimin en yakin arkadasina kiz denip erkek dogdugu icin pek cesaret edemiyoruz kiza özel eesyalar almaya ben gene kendimi tutamiyorum pembeler aliyorum ama cogunlugu unisex aldim tabi sende öyle yap unisex al ama gerci 14 subattada sorarsaniz kesinlesir 8 aylik olmussunuz :))
dört bucuk senedir burdayim ve ilk gunki gibi gurbetlik cekiyorum alisamadim hala :50: sanirim isvecceye gelince kursalara gidiyorum dilide biliyorum ama hala zorlaniyorum okumakta konusmakta ki istesemde onlar gibi konusamam simdilik :))
ben de cok sevindim seni gördugume yakin olsaydik arkadas da olurduk canli canli ama uzagiz sanirim baya-esim burda yasiodu zaten turkiyeye geldiginde tanistik sevdik evlendik geldim ben de mecburen buraya-ya bu göbek ölcme muhabbetini zaten anlamadim ben turkiyede böyle bisey yokya tam olarak neyi ölcuo bebegimi göbegimi :27: kalp atislari önce yuksek cikti hareket edio ondandir biraz bekleyelim yine ölcelim dedi-tekrar ölctu simdi iyi dedi-bebek asagida duruo ölcemiorum ultrason randevusu vercem dedi endiselendim acikcasi önce insallah bisey yoktur-bebegime kiz dediler ama benim de senin gibi supheler vardi icimde acaba degisirmi cinsiyeti die simdi cok iyi oldu bu sorcam tekrar :16: nerelisiniz siz? burda genelde konyalilar yasiomus sanirim esim öyle diodu siz de mi konyalisiniz-ben kocaelinden geldim esim de alanyadan gelmis zamaninda-dogum nasil olcak o bile sorun gibi yaa doktorumuzu bile görmicez galiba doguma kadar:26:

ben de cok sevindim seni gördugume yakin olsaydik arkadas da olurduk canli canli ama uzagiz sanirim baya-esim burda yasiodu zaten turkiyeye geldiginde tanistik sevdik evlendik geldim ben de mecburen buraya-ya bu göbek ölcme muhabbetini zaten anlamadim ben turkiyede böyle bisey yokya tam olarak neyi ölcuo bebegimi göbegimi :27: kalp atislari önce yuksek cikti hareket edio ondandir biraz bekleyelim yine ölcelim dedi-tekrar ölctu simdi iyi dedi-bebek asagida duruo ölcemiorum ultrason randevusu vercem dedi endiselendim acikcasi önce insallah bisey yoktur-bebegime kiz dediler ama benim de senin gibi supheler vardi icimde acaba degisirmi cinsiyeti die simdi cok iyi oldu bu sorcam tekrar :16: nerelisiniz siz? burda genelde konyalilar yasiomus sanirim esim öyle diodu siz de mi konyalisiniz-ben kocaelinden geldim esim de alanyadan gelmis zamaninda-dogum nasil olcak o bile sorun gibi yaa doktorumuzu bile görmicez galiba doguma kadar:26:

Göbek ölcme cok sacma geliyor bencede gaz problemi olabilir cok su icilmis olabilir baya fark var olabilir yani :31:
Her zaman gittiginde kalp atisini sor bende soruyorum en son gittiginde kacti ki hastaneye yolladi benimki en cok 157 olmustu normal dedi.. suphelerin kalkicak icinden artik insallah net bir sekilde ögrenirsin cinsiyeti ve az cok alirsin bisiyler alisverise basladiniz mi siz arbaada yatakta karar kildinizmi en azindan ? stockholme ayda 1 gidiyoruz gezmeye veya alisverise en son kizkardesim esimle gitmsitik yilbasindan önce dahada gitmedik 1 veya 2 saat pek uzak sayilmaz...Biz arabasini ve kiyafet disinda bisiy almadik besigi ve geri kalanlari gelicek ay siparis vericez nasipse... aslen mardinliyiz dogma buyume mersin.
esim 22 yillari oldu burada sanirim ailesininde. dogumu bende merak ediyorum eltim cok yardim ediyor diyorlar ama görucez sansimiza naisl bir doktor duserse artk burda bir arkadasim vardi izmirliydi ve oda benim gibi Turkiye özlemi cekiyordu gurbetlik iste:14:
1 oglu sonrada 1 kizi oldu oda öve öve bitiremiyordu buranin doktorlarini hicbirzaman korkma diyordu Allah razi olsun yalvardim yakardim beni sezeryana almadilar zorla normal dogurttular yarim yamalak isveccemle kufrettim sabrettiler diyordu :1:

Göbek ölcme cok sacma geliyor bencede gaz problemi olabilir cok su icilmis olabilir baya fark var olabilir yani :31:
Her zaman gittiginde kalp atisini sor bende soruyorum en son gittiginde kacti ki hastaneye yolladi benimki en cok 157 olmustu normal dedi.. suphelerin kalkicak icinden artik insallah net bir sekilde ögrenirsin cinsiyeti ve az cok alirsin bisiyler alisverise basladiniz mi siz arbaada yatakta karar kildinizmi en azindan ? stockholme ayda 1 gidiyoruz gezmeye veya alisverise en son kizkardesim esimle gitmsitik yilbasindan önce dahada gitmedik 1 veya 2 saat pek uzak sayilmaz...Biz arabasini ve kiyafet disinda bisiy almadik besigi ve geri kalanlari gelicek ay siparis vericez nasipse... aslen mardinliyiz dogma buyume mersin.
esim 22 yillari oldu burada sanirim ailesininde. dogumu bende merak ediyorum eltim cok yardim ediyor diyorlar ama görucez sansimiza naisl bir doktor duserse artk burda bir arkadasim vardi izmirliydi ve oda benim gibi Turkiye özlemi cekiyordu gurbetlik iste:14:
1 oglu sonrada 1 kizi oldu oda öve öve bitiremiyordu buranin doktorlarini hicbirzaman korkma diyordu Allah razi olsun yalvardim yakardim beni sezeryana almadilar zorla normal dogurttular yarim yamalak isveccemle kufrettim sabrettiler diyordu :1:

beni kalp atisindan degil de bebek asagida oldugu icin karnimi ölcemedi o yuzden ultrasona gönderdi-ama olsun iyi oldu ben de kizip duruodum teknolojiden mahrum yasioz die :27: hee evet esim dedi hizli trenle 1 saat suruomus yaklasik- ya burda pek cicili bicili seyler de yok aslinda alirken zorlandim biraz-ilk yatagini aldik öyle duz beyaz besik iste zaten alternatif baska bisey de yoktu yanii cok dalga geciorum ben burayla valla adamlar nerdeyse agaci yontup koyacaklar önumuze mobilya die hic bisey bilmio bunlar yahuu :1: arkadasina bayildim benim yerime de etmis kufurleri iste hahah :27: sezeryan sansimiz yok zatiii bu arada arkadasin o kadar zor mu dogurmus yahuu kufuru basmis :36: sadece bakim urunleri kaldi yavrumun banyo icin falan iste weleda en iyisi sanirim ondan alcaz ilk baslarda tabii onlar bitince daha ucuz biseye geceriz organik iyidir ilk zamanlar iicn-sen nerelerden alisveris yapion buraya geldiginde biz genelde h&m e falan gidioz

beni kalp atisindan degil de bebek asagida oldugu icin karnimi ölcemedi o yuzden ultrasona gönderdi-ama olsun iyi oldu ben de kizip duruodum teknolojiden mahrum yasioz die :27: hee evet esim dedi hizli trenle 1 saat suruomus yaklasik- ya burda pek cicili bicili seyler de yok aslinda alirken zorlandim biraz-ilk yatagini aldik öyle duz beyaz besik iste zaten alternatif baska bisey de yoktu yanii cok dalga geciorum ben burayla valla adamlar nerdeyse agaci yontup koyacaklar önumuze mobilya die hic bisey bilmio bunlar yahuu :1: arkadasina bayildim benim yerime de etmis kufurleri iste hahah :27: sezeryan sansimiz yok zatiii bu arada arkadasin o kadar zor mu dogurmus yahuu kufuru basmis :36: sadece bakim urunleri kaldi yavrumun banyo icin falan iste weleda en iyisi sanirim ondan alcaz ilk baslarda tabii onlar bitince daha ucuz biseye geceriz organik iyidir ilk zamanlar iicn-sen nerelerden alisveris yapion buraya geldiginde biz genelde h&m e falan gidioz

Valla ben burdakileri begenemiyorum dayanamayip butikbebeden aldim birsuru sey anneme gdiiyor kargoda gelicek ay sonra topluca bana yolluycak :1: guzel seyleride var bunlarin ama bizim ordakiler gibi olmuyor iste :50: bebek arabasini trille viper 4s aldik polonyadan illa turkuaz olucak dedim esime isvecte stokta kalmadigi icin polonyadan bulduk gönderdiler 1 haftada geldi ve fiyatida daha uygun oldu... Arkadasimin dogumu zor olmus cok zor diyordu Allahtan sezeryan yokmus izmirde olsam beni keser bicerlerdi ablam gibi diyordu yalvardim belki bir umut benide alsinlar sezeryana cok agrim vardi cunki dedi ama acilistan yarim saat sonra bebek gelmis zaten korkulucak bisiy yok yani önemli olan acilma suresi ondan sonra bi bakmissin gelmis bile ben hic korkmuyorum dogumdan biri kötu kötu anlatsa bile dusunmem aklima bile gelmiyor odun muyum neyim canimda kiymetlidir bakalim dogumdada öyle olucak miyim :1:
turkiyedekilerde sebamed kremini öneriyor bende onu almayi dusunuyordum weleda daha mi iyiki acaba :44:
ilk zamanlar bezide bakim urunleride iyisi olmasi sart kendi toparlayinca degistirilebilir dedigin gibi..
gebelik urunleride burda pek yok olanlarida cok fazla fiyati ama olan yerde aliyoruz her zamanki gibi Hm de :30:
kitlik var burda hamile bi kadinin caninin istedigi seylerde yok bahsetmiyim simdi o olmayan seylerden :1:

yanlis yerde mi paylasim yaptim sankim :1:

Eklentiler

• $hämta (6).webp
    $hämta (6).webp
    3,1 KB · Görüntüleme: 160
  • $hämta (1).webp
    $hämta (1).webp
    1,2 KB · Görüntüleme: 166
  • $hämta (2).webp
    $hämta (2).webp
    1,6 KB · Görüntüleme: 175
  • $hämta (17).webp
    $hämta (17).webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 153
  • $hämta (13).webp
    $hämta (13).webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 124
  • $hämta (14).webp
    $hämta (14).webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 139
  • $hämta (4).webp
    $hämta (4).webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 139
  • $hämta (3).webp
    $hämta (3).webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 93
  • $hämta (8).webp
    $hämta (8).webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 138
  • $hämta (15).webp
    $hämta (15).webp
    2,3 KB · Görüntüleme: 183
  • $hämta (7).webp
    $hämta (7).webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 121
  • $1.webp
    $1.webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 132
  • $hämta (11).webp
    $hämta (11).webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 161
  • $hämta (9).webp
    $hämta (9).webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 112
  • $hämta (12).webp
    $hämta (12).webp
    2,5 KB · Görüntüleme: 174
  • $hämta (18).webp
    $hämta (18).webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 165
  • $hämta (19).webp
    $hämta (19).webp
    3 KB · Görüntüleme: 141
  • $hämta (10).webp
    $hämta (10).webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 151
  • $hämta (20).webp
    $hämta (20).webp
    3 KB · Görüntüleme: 118
  • $k_b_3950479d2ad428abc37907047e45923d.webp
    $k_b_3950479d2ad428abc37907047e45923d.webp
    3 KB · Görüntüleme: 142
  • $hämta.webp
    $hämta.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 132
  • $hämta (24).webp
    $hämta (24).webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 154
  • $hämta (5).webp
    $hämta (5).webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 133
  • $hämta (22).webp
    $hämta (22).webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 156
  • $hämta (21).webp
    $hämta (21).webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 147
  • $hämta (23).webp
    $hämta (23).webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 160
  • $hämta (25).webp
    $hämta (25).webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 154
  • $hämta (26).webp
    $hämta (26).webp
    738 bayt · Görüntüleme: 123
  • $hämta (27).webp
    $hämta (27).webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 150
Son düzenleme:
Valla ben burdakileri begenemiyorum dayanamayip butikbebeden aldim birsuru sey anneme gdiiyor kargoda gelicek ay sonra topluca bana yolluycak :1: guzel seyleride var bunlarin ama bizim ordakiler gibi olmuyor iste :50: bebek arabasini trille viper 4s aldik polonyadan illa turkuaz olucak dedim esime isvecte stokta kalmadigi icin polonyadan bulduk gönderdiler 1 haftada geldi ve fiyatida daha uygun oldu... Arkadasimin dogumu zor olmus cok zor diyordu Allahtan sezeryan yokmus izmirde olsam beni keser bicerlerdi ablam gibi diyordu yalvardim belki bir umut benide alsinlar sezeryana cok agrim vardi cunki dedi ama acilistan yarim saat sonra bebek gelmis zaten korkulucak bisiy yok yani önemli olan acilma suresi ondan sonra bi bakmissin gelmis bile ben hic korkmuyorum dogumdan biri kötu kötu anlatsa bile dusunmem aklima bile gelmiyor odun muyum neyim canimda kiymetlidir bakalim dogumdada öyle olucak miyim :1:
turkiyedekilerde sebamed kremini öneriyor bende onu almayi dusunuyordum weleda daha mi iyiki acaba :44:
ilk zamanlar bezide bakim urunleride iyisi olmasi sart kendi toparlayinca degistirilebilir dedigin gibi..
gebelik urunleride burda pek yok olanlarida cok fazla fiyati ama olan yerde aliyoruz her zamanki gibi Hm de :30:
kitlik var burda hamile bi kadinin caninin istedigi seylerde yok bahsetmiyim simdi o olmayan seylerden :1:

iyi sen cözumu bulmusun da pahaliya gelmez mi ki kargo yahuu??? bebek arabsi markalarindan hic anlamiom biz de aldik bi tane iste kango sweden kombi adinda bi marka-iyi diolardi aldik bizde- ben epidural isticem buyuk ihtimal sancidan korkuom cunku :27: ebem istersen epi yapiolar dedi icim rahatladi- sebamed kremini bizim grupta da cok övduler anacim ama burda yok iste-ben de arastirdim buranin organik urunu de weleda zaten pahaliydi urunleri gezerken dikkatimi cekmisti mecbur onu alicam yanii-turkiyedekiler sansl yahuu her istedigini buluolar ticaret var bizim ulkede cunku - face kullanio musun bu arada-ben yatisa geciorum belim agridi pc den kkya giriom telden de face de nisan anneleri grubu var ordan takiliom hic bos durmuom :1: eger kullaniosan face ve de istersen ekle beni gruba da alirim seni zatii nisan annesi de olabilirsin hanii bebisine bagli :16: kk da yazmak zor oluo surekli pc basinda olmak tel daha rahat-öptum seni cok iyi geceler-irtibati da koparmayalim deneyimlerimizden kontrollerimizden birbirimizi haberdar edelim:54:

iyi sen cözumu bulmusun da pahaliya gelmez mi ki kargo yahuu??? bebek arabsi markalarindan hic anlamiom biz de aldik bi tane iste kango sweden kombi adinda bi marka-iyi diolardi aldik bizde- ben epidural isticem buyuk ihtimal sancidan korkuom cunku :27: ebem istersen epi yapiolar dedi icim rahatladi- sebamed kremini bizim grupta da cok övduler anacim ama burda yok iste-ben de arastirdim buranin organik urunu de weleda zaten pahaliydi urunleri gezerken dikkatimi cekmisti mecbur onu alicam yanii-turkiyedekiler sansl yahuu her istedigini buluolar ticaret var bizim ulkede cunku - face kullanio musun bu arada-ben yatisa geciorum belim agridi pc den kkya giriom telden de face de nisan anneleri grubu var ordan takiliom hic bos durmuom :1: eger kullaniosan face ve de istersen ekle beni gruba da alirim seni zatii nisan annesi de olabilirsin hanii bebisine bagli :16: kk da yazmak zor oluo surekli pc basinda olmak tel daha rahat-öptum seni cok iyi geceler-irtibati da koparmayalim deneyimlerimizden kontrollerimizden birbirimizi haberdar edelim:54:

Kargo pahaliya gelicektir bencede artik durdurayim kendimi en iyisi :1: zaten az bucuk sey kaldi...facem de var pek kullanmasamda nisan annesi grubunada katilirim artik haberlesiriz birbirimize de destek oluruz bu surecte nede olsa sartlari ayni olan cimri bir ulkede yasiyoruz :33:
epiduralin ne oldugunu bile unuttum :17: dogumla ilgili ne okuyorum ne soruyorum bu sefer gittigimde sorayim artik hemsireye 14 subatta benimde randevum... guzel haberler aliriz insallah...
sebamedin tum urunleri isvecte mevcut gecen bir eczanede gördum ve siparislede alinabiliyor netten ...
bi yandan sirlar dunyasi bi yandan KK derken aldiklarim cicileri yanlis yerde paylasmisim :1: siteninde yenisiyim ve acemisiyim :30:
benimde uykum vardi ama seni görunce kaldim isteee benimle ayni sorunlari yasiyan biri dedim :27:
görusuruz bundan sonrada telden de giriyorum gördukce yazarim sende kendine iyi bak iyi geceler :16::54:

Kargo pahaliya gelicektir bencede artik durdurayim kendimi en iyisi :1: zaten az bucuk sey kaldi...facem de var pek kullanmasamda nisan annesi grubunada katilirim artik haberlesiriz birbirimize de destek oluruz bu surecte nede olsa sartlari ayni olan cimri bir ulkede yasiyoruz :33:
epiduralin ne oldugunu bile unuttum :17: dogumla ilgili ne okuyorum ne soruyorum bu sefer gittigimde sorayim artik hemsireye 14 subatta benimde randevum... guzel haberler aliriz insallah...
sebamedin tum urunleri isvecte mevcut gecen bir eczanede gördum ve siparislede alinabiliyor netten ...
bi yandan sirlar dunyasi bi yandan KK derken aldiklarim cicileri yanlis yerde paylasmisim :1: siteninde yenisiyim ve acemisiyim :30:
benimde uykum vardi ama seni görunce kaldim isteee benimle ayni sorunlari yasiyan biri dedim :27:
görusuruz bundan sonrada telden de giriyorum gördukce yazarim sende kendine iyi bak iyi geceler :16::54:

Cnm ben doğum konusunu hatim ettim diyebilirim cok arastirdim çünkü. Epidural sanciyi hissetmion super bisey sonra detayli anlatirim sana.telden yazmaya calistim umarim becerebilmisimdir :-) kader_turksever@live.se facede bulabilirsen ekle beni kapali da olabilirim emin degilim.ordan daha kolay haberlesiriz.14 subat ikimiZ de kontroldeyiz haberlesiriz cnm :-) görüşürüz

kızlar bebeğim gayet sağlıklı ve normal doğuma uygunmuş yalnız benim doğum doktorum tam karar veremedi. ben 3 yaşımdayken belimden ağır bir ameliyat geçirmişim. belimde 1 karıştan fazla ameliyat izi var. kısa sürede beyin cerrahiye gidip doğumumun nasıl olacağını o doktordan öğrenicekmişim :( aranızda ameliyatlı olup doğum yapan var mı ?? normal doğumun bel ile bağlantısı ne kadar ?

kızlar oğluşum bugün okulda geyet iyi vakit geçirmiş çok şükür mutlu gelmiş okuldan içim rahatladı.

köseden canım üzülme ne olur inşallah sorun olmayacak.
Oğluşunun okula alışmasına çok sevindim canım, iyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim 36. haftayı görmek istiyorum inşallah :)
kızlar dr geldi mutlu mutlu musmutlu ay ne güzel bir duygudur görmek büyümüş miniğim 1.250 gram olmuş 38 cm olmuş bize pozlar verdi dr renkli ultrosan kağıdı yokmuş ama cok gösterdi bize gülüyomu ne dedi resmimizde oldu profil herşey normalmiş antibiyotikte sorun yaratmamış bebişin keyfi iyi dedi şimdilik normal doğum gözüküyor plesantam iyi durumdaymış kordonlar suyum mide yanmam için gavisgon verdi günde 5 kere kadar içebilirsin dedi 1 ay sonra tekar görüşürüz dedi bu arada kilo almamışın iyi dikkat et alma bundan sonrada yürüyüş ve egzersizler iyi gelir dedi:49:
Çok güzel Allah hep böyle, mutlu haberler almayı nasip eder inşallah.

GEÇENDE SORDUM KİMSE CEVAP VERMEDİ :43: hamileyken göz muaynesine girebilirmiyim..aslında muayneden sıkıntım yokta doktorun yanına girmeden ölçüm yapılıyo ve makine ilaç fışkırtıyoya o zararlı olurmu acaba
Ben gitmiyorum arkadaşım, bayadır rahatsız gözlerim ama gitmek istemiyorum damlalardan dolayı.

Canlar nevresim takımı konusunda fikir veren herkese çook teşekkürler... Hepinizinkini alıntı yapamadım teker teker... Mothercare, funnay baby ve bir de english home onermissiniz. Hepsine tek tek bakacagım, çok sagolun!

Bizim mobilyacının nevresim takımı altın işlemeli degil de, kayınvalidemin mobilyayı burdan alacağım diye tutturdugu yerin fiyatı...Mobilyayı siz düşünün... Offf neyse gene sinirimi oynatmıyım hamile hamile :)
Oynatma canım oynatma, paramız var diyorlar işte aynı benim kv neyse boşver bırak alsınlar hatta onu da üstüne ekletseydin.

Yorulunca öyle oluyor canım artık yapmamız lazım ama ben de bir aydır boya badana tadilat feci yoruldum. Kilo alamadım, kızım da az hareketli:(

Buarada bazı üyelerin yazılarının altında 29.haftayı görünce, aa yanlıslıkla bizim foruma girmiş diye düşündüm biran. Ay doğuracak nerdeyse burada ne işi var ki dedim içimden:)) Bir de baktım ki benimkinde de 28. Hafta yazıyor:))) Kendime geldim bir an... Güldümmm... Büyümüş minişlerimiz de haberimiz yok:)

Koseden, plasenta yaslanması ile ilgili yazdıgını okudum canm. Dualarımdasın. İnsallah düzelebilecek bir durumdur. Sen artık iyi beslenip kendini hiç yorma hep dinlen o halde. İnsallah bebeğin zamanını bekleyecek.
Canım çok teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi zamanını bekler minişler kocaman oldu bizimki en son muayene de yüzünü ayağıyla kapamıştı çok komik. Birazdan atabilirsem atayım fotoyu gülersiniz biraz :)

kızlar size bir konuda fikir danışmak istiyorum. ben eşimden ve ailemden ayrı yaşıyorum memur olarak atandım ve bu zamana kadar hep yanlız yaşadım 6 ay kadar. bu cuma eğitim çıktı çoruma gidiyorum ve eğitim 1.5 ay sürüyor 28 martta bitecek 1 nisan iş başı yapacağım. arkadaşlarım diyorki 32. haftan 12 nisan da bitiyor 10 gün var bu arada rapor al sonra da doğum iznine çık diyorlar
nedenlerine gelince onlara göre
1. yanlız yaşamam
2. işim çok stresli ve yorucu üstelik (şimdiden ağırlaşmaya başladım)
3. apartta kalıyorum ve kirası 600 milyon bu ay evden çıkarsam 1200 tl kira ödemeyeceğim (bu parayla bebeğine birseyler alırsın diyor 4. plesantam aşağıda konumlanmış kendimi yormamam yukarı çıkmazsa sezeryan olacağım. büyük ihtimal 32. haftadan sonra dr çalışma raporu vermeyecek bu durumda buraya sadece 11 gün için geri gelmiş olacağım.
5. ücretsiz izne çıkacağım(eşimin yanına gidersem en az 6 ay. burda kalırsam en az 1 yıl) bu sebeple 4 hafta yani bir ay çok sey farketmez diyorlar. dinlenirsin acil birsey olsa burda kimsen yok ne yapacaksın diyorlar
6. çok şükür maddi açıdan ihtiyacımız yok üstelik bu şekilde hem eşim kira veriyor hem ben hem o fatura ödüyor hem ben ayrı ayrı para harcıyoruz.
biraz uzun oldu kusura bakmayın :45: şimdi yorumlarınızı bekliyorum ne diyorsunuz :42:
Canım maddi açıdan ihtiyacın yoksa al heyet raporunu, otur evinde boşver yani. En doğrusu senin için dinlenmek ve bebeğini iyi beslemek olacak, bu yüzden eşinin yanına git ve bol bol dinlen

slm kızlar,geçmişi okuyamadım inş herkes iyidir..cuma gününden beri annemlerdeyim,bugün kontrole gittim prensesim 1109 gram 37 cm olmuş,bundan sonra bebegin hareketlerini sayıcakmışız..kontrollerde 3 haftada 1 e düştü,alışverişimizide tamamladık çok şükür,yatakodası içinde portatif beşik aldım bugün,ben burdayken eşim boyasınıda yapmış odanın,tülümüz dikiliyor,halı ve avize kaldı birtek,onlarıda begendik gidip alınması kaldı,Allah izin verirse bu hafta odasını temizleyip,haftaya kıyafetlerini yıkayıp yerleştircem,hastane çantamızıda hazırladıkmı biz tamamız demektir:21:
Annaaaaamm ben sizleri okuyunca strese giriyorum yaaa, ben bu hafta sadece odasını aldım bir de uyku seti o kadar, lohusa takımım bilene yoooookkkk :43::43::43:

günaydın... hastayım uykusuzum kötü bi geceydi.zor dayanıyorum.gözlerimin altı mosmor.perişan bi haldeyim:((((((((((( tek olmaktan nefret ediyorum.bazen evde geceleri tek kalıyorum o da beni bitiriyor resmen.sabaha kadar uyku girmez gözüme beynimde binbir türlü şey dönüp durur.eve gitmek isitiyorumm:14:

Allah yardımcın olsun hayırlı güzel sonuçlarla dönersin insaallah.. 50 grlık sonucun kac çıkmıştı? Bide gecen gün bu seker yüklemesi ile ilgili yeni bi bilgi öğrendim. Artık şekerli suyu ictikten sonra yalnızca 1 saat beklenip sonuç alınacakmış. 2-3 saat bekleyip diğerlerine bakılmayacakmış dediler ama araştırmak lazım

canım vallahi şuan hastahanedeyim ac karnına aldilar bikez damar yolu actila yani serum gibi kolumda iğneyle geziyorum. Saatte birkez 3 defa daha vercekmisim midem bulandi:(

arkadaşlar günaydın,
dün arkadaşımız''''' SweetSeptember kullanıcısından alıntı

kızlar 32.haftada çalışabilir raporu alsak bile başka bir hastalığımız olduğunda, grip vs yine de rapor alabiliyoruz. hamilelik dışında başka bir rahatsızlığımız olduğunda doğum izninden gitmesi gerekmiyor. iş yerinde bir çok arkadaşım son haftaları o şekilde kullandı.'''böyle bir yazı yazmış.bende yanıt döndüm ama SWEETSEPTEMBER sanırım henüz okumadı.

32.haftadan sonra çalışabilir raporu alındıktan sonra başka branş raporu ile doğum süresini evde geçirenler olmuş.nette biraz gezindim.ancak ortak bir kararara varılamamış.kimisi olur kimisi olmaz diyor.

birazdan kendi bankamın insan kaynaklarına sorucam.

eğer bunu işyerleri kabul ediyorsa,çok sevinirim.şuanda bile çalışmakta zorlanıyorum.32.haftadan sonra doğumu beklemek için çalışmanın işkence olacağını düşünüyorum.

konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlardan yardım istyorum.
ve özellikle SWEETSEPTEMBER arkadaşımmmmm.hangi kurumda oldu bu rapor olayı.devlet mi özel sektör mü?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.:72:

günaydinn...mutsuzum bugun ben yaa.dünnnnnn hiçç yatamadim....karnımm şişiyoo migdem cokk yanıyoo....tükürükk salgim artıyoo...hattaa akıyoo yastıgıma :( hayırlısıyla gecsin su günler:5:

Back
X