Canyoldaşlarım nasılsınız?
Dün nihayet oğlumun yeni odası geldi. Bütün gün yerleştirme işleriyle uğraştım. Oğlumun eski odası da, boyaya gittiği için çekmeceler, eşyalar herşey ortalardaydı. Aslında tek tek herşeyi okuyup, cevap yazayım diye gece yatağa girdim ama yorgunluktan iki-üç sayfa sonra ağzım açık şekilde uyuyakalmışım. Saat 5:00'te oğlumun "anneeee çişiim geldi" sesiyle uyandım anca:)
En çok eski yardımcı kadın konusunda yazılmış. Şöyle söyleyeyim; hamile kalmayı ilk planladığımda yarım gün çalışıyordu bu kişi. Ben de ona sordum, bebek olursa tam gün çalışman gerekecek, sana uygun mu diye? Tamam tabii, beraber büyüteceğiz ikinciyi inşallah dedi. Sonra, ben üç aylık hamileyken ( üstelik sürekli hasta ve hastanelerdeydim ilk üç ay) ben evdekilerle konustum tam gun yapamayacagım, yarım gun bir iş bakmam lazım dedi. Kızmadım, kusmedım pekıı tamam deyıp baskasını aramaya basladım. Bır suru kısı buldum bırı olacaktı ki, bu sefer; evdekılerle konustum, babam geldı, kızlar yardımcı olacak vs vs diyerek resmen devam edebılmek için rica ettı.
Pekıı dedım, aramayı bıraktım. Iste bu sefer doguma uc ay kala bu haınlıgı yaptı. Böyle seyler soylenmez ama burada herseyı paylasır olduk. Onun söyledıgı yalan yuzunden testler için 1000 TL den fazla harcama yaptık. Maddi kısmını geçtim, oğlumdan 5 tüp kan alındı, ben sonuc hatalı cıkınca ilk duydugumda nerdeyse uzuntuden yollarda bayılıp ayılıyordum. O gunlerde neler cektım; doğumdan hemen sonra karaciğerimi oğluma veririm filan diye dusunup ağlıyordum içimden.
Sonra onun tahlillerini de tekrar yaptırdık. O hafta çarşamba gunu sonuclarını alıp baslayacaktı işine; cuma oldu ses soluk yok. Arıyoruz telefonunu açmıyor. Kızlarını arıyoruz açmıyorlar. Basına bısey geldı dıye uzuldum. Tam o gunlerde bır gece ruya gordum; baska bir evde calısıyordu ve ruyamda artık hıc uzulme onun ıcın, yalan soyluyor denıyordu ve herseyı tum detaylarıyla gordum. Sabah kalkıp esıme artık bır daha sakın arama onu, ondan bıze fayda yok, ıyı de cıksa kotu de cıksa sonucları artık ıstemıyorum onu dedım.
Gunler sonra benı aradıgında halen yalan soyluyordu, sonucları kotu cıkmısmısmıs, calısamayacakmıs; "sus artık yalan soyleme, herseyı ruyamda gordum, nede calıstıgını bıle gordum, keske bastan dogruyu soyleseydın, sankı senı zorla mı calıstıracaktık vs vs dedım" sustu kaldı, haklısınız dedı, tek kelıme edemedı........Helallık istedi ama ilk kez bir insana içimden helallık vermek gelmedi.